Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 3 Februari 2011

Bersama Chef Hanieliza di Kerteh , Terengganu ..

DSC_1089 DSC_1078

DSC_1082

Yeargh.. dapat satu buku bertandatangan di situ gak ... Hehehe... suka la wife aku ... dia peminat masakan 4 geng ni ... Mat Gebu , kak UmmiZaihadi , kak Nor Secubit Garam , Mamafami dan Kak Lieza sendiri ..

Buku yang dapat tu bertajuk 1 HARI 1 RESEPI ... hanya di jual di POPULAR BOOK STORE ...

TQ kak lieza... ni dia masak khas untuk kitorang .. Prosperity Burger .. hehehe... saja tamo susahkan dia ... lalalala...

Bila laa nak sampai Putrajaya ni ...

Chef Hanilieza kena tipu dengan chef ...

 

" Salam ... boleh saya cakap dengan chef hanilieza ? "

" Wsalam .. Ya , saya bercakap ... Sapa di sana ? "

" Oh ya.. saya .. Chef Ben .. "

" Chef Ben ?? "

" Yer saya.. tak kenal ker ? "

" Erk .. tak ... "

" Chef Ben Ashaari .. Amboi amboi.. mentang mentang dah fofular gitu .... Lupa dah kawan yer  .. hahaha "

hehehe... Aku dalam perjalananan ke Kerteh.. sekarang ni kat Masjid Paka.. Berenti solat dulu .. Pastu nak jumpa kak hanilieza.. otai masakan lak kat Kerteh.. hehehe.. Giler.. pusing pantai timur aku !!

BEN ASHAARI di Terengganu ..

Picture 063

Selain Kelantan , aku suka negeri Terengganu ... Yang lain tu aku suka gak .. tunggu aku buat review kat sana lak nanti la yer ..

Alhamdulillah .. Selesai gathering di sini ... Ingatkan sorang dua je sudi datang , tapi ???? Waaahhh ... terharu aku.. tak sangka mereka sanggup datang berkumpul bersama sama aku .. huhuhu.. serius , aku terharu...

Aktiviti ? Berborak sampai pecah perut .. Semua sangat sangat sporting ! Kehadiran abang Tolahah dan kak nor secubit garam memeriahkan lagi gathering tadi...

5 bintang dari aku !! Terima kasih blogger Terengganu !!! Sempoi !!

@AnW , Pantai Batu Buruk - Terengganu

 

DSC_1005DSC_1006 DSC_1010

Tadaaa.... Yang datang ... sapa eh ? Bagi diorng taip nama dan url blog mereka masing masing ...

Tok Esah: http://taq6889.blogspot.com/

Iqbal Hakimi: http://iqbalhakimi.blogspot.com/

Hazim Ismail: http://azza1621.blogspot.com/

faizal harnis: http://lineputihlinehitam.blogspot.com/

Puteri Iqa: http://puterizyan.blogspot.com/

CikWan: http://wanmardziyyah.blogspot.com/

Norfa : http://since-8-july.blogspot.com

K.Nor: http://secubitgaramnor67.blogspot.com

Dean Dang : http://anaksalam.blogspot.com/

Miss Yaty: http://sophisticatedgirllife.blogspot.com

Cik Tom: http://www.ciktom.com

DSC_1014

Wah .. menarik sudah ini ..

imagePergh.. Dah boleh sign in dengan FACEBOOK atau GOOGLE ? Ini satu kerjasama yang menarik ni .. bagus bagus.. tak perlu create banyak banyak akan lagu ni haaa .. kan kan ?

Ooo..gini rupanya blog aku ..

image

Tak la semak kan blog aku ni ? Kira ok la gak.. comel pe ???

Jutaan Terima Kasih pada anda !

image

TERIMA KASIH PADA TUAN TANAH BLOG INI ... JASA ANDA AMATLAH DIHARGAI OLEH 'SI DIA' SEMALAM ... > SHAHAZRIN

Blog ku tiada pembaca sudah ..

 

image

Biasa bilangan pembaca aku mencatatkan lebihan untung di suku bulanan ... Disebabkan peperangan di Afganistan , 10 tahun dulu dan juga di Iraq ( juga ada kaitan dengan kenaikan harga getah dalam negara ) , maka pembaca blog aku merosot sebanyak 5% .. Apakah itu semua tanda kecil blog aku semakin hilang sengat ???

Walaupun tidak membimbangkan , namun bagi aku ianya patut ditangani dengan kadar yang segera .. Pemberian bonus juga boleh membantu para blogger agar lebih cemerlang di masa hadapan ..

Ngarut dah .. hahahha.. sori geng.. time ni mmg aku gemar ngarut.. nasib baik aku tak jadi IRON MAN kan ? Ok.. ngarut lagi... Trafik bulan JANUARI 2010 .. Satu perkembangan yang sihat nak dibandingkan pada tahun lepas.. Ada peningkatan.. Alhamdulillah ..

Jutaan terima kasih pada pembaca semua ... Aku bz awal tahun... biasa la , nak piliharaya .. lalalala... Mesir laaa .. Malaysia tak tau bila lagi...

Ok.. aku pulak nak teriak !! Boleh ?

 

Aiseyman .. 2 entri malam ni bisa membuatkan aku menangis dalam tidur ku .. Lena ku pasti diulit intan.. eceh.. nak mampus ??? Intan mana pulak ni bang ben oiiiii ... Bang beng boom laaa ...

Dua entri penghargaan ditengah pagi buta ni , membuatkan aku lebih bersemangat waja dalam menentang pengganas terutamanya komunis dan lalat blog .. Kacau je.. hiskh...  Terima kasih .. Terlebih semangat dah ni.. Pagi ni je dah 6 entri.. giler ! hahahha.. esok bz.. mau merayau TERENGGANU ..

Entri pertamanya , datangnya dari pemanggil kita yang berada nun di Paris Buntar .. hehehe... Guwau jer ...

" mula2 aku terima friend request dari manusia bernama "Ben Ashaari"

macam tak percaya jea si abg Ben ni nak add aku.

aku fikir 10 kali okay sebelum approve. haha

last2 aku approve jugak. eheh :P *gatal kan?

lepas approve, aku post kat wall dia. and dia balas!! "

sambungan ... > FARZANA

 

Dan entri kedua , datangnya dari negara pasir dua butir !! Pergh...

" Mana mungkin blogger2 sedunia tidak mengenali Ben Ashaari !!!

blogger yg semakin tkenal + top :)

apa yg nk aq katakan mana2 blogger  yg blom mgenali beliau,

SAH ANDA RUGI BESAR !!! "

sambungan ... > Myra

 

Nak sambung teriak balik .. huwaaaaa.... terima kasih pada anda semua !!

Apa maknanya bila kekasih anda tiba tiba ada BLOG ?

 

Haaha.. gelak dulu boleh ? Dulu wife aku selalu cerita kat aku pasal satu blog ni ... Dia kata wajib masuk .. ari ari .. Huih.. dasat.. Aku tanya dia .. blog apa ? Mat Gebu.. ok la.. bab masakan .. Tapi dia kata satu blog ni pon dia selalu masuk baca.. Aku tanya dia lagi.. Bukan aku tanya sama itu hud hud yaaa ..  Maka dia jawab blog #@@^@&*#$ .. haa.. malas tulis.. sbb dia anti aku skang ni.. hahaha... Bagus bagus.. tercapai niat aku nak suh dia anti aku ... hahaha...

Satu hari tu , dia tunjuk kat aku .. Blog tu laa.. Aku pon kata .. " Aik .. cam ni jer ?  Ini jer ??? Ini ???? Loh.. aku pon leh buat .. takat gini , sapa sapa pon boleh kan ? " .. Pergh.. dengan angkuh lagi riak beserta takabur , aku berkata demikian ... Tak pasal pasal dapat dosa berganda ganda .. Astagfirullah al'azim ..

Bermula dari situ , aku pon buat blog ... Pergh.. senang baitu aka kacang goreng arrr ... Buat dah ni... camana nak kasi ada orang baca blog aku ni ? nak kasi ribu ribuan singgah ? aiseyman ... Tu la dia persoalannya.. Camana ??

Jika perkara ini berlaku pada anda yang sedang hangat bercinta di mana setiap kali bercinta anda pasti menyebut nama blog yang berlainan jantina pastinya pasangan anda tu hangin hingga ke celah punggung yer .. Maaf.. agak kasar.. Maksudnya dia geram sampai nak terkentot.. tapi menahan.. haaaa ..

Jeles ? Sudah pasti .. maka dia pon buat untuk membuktikan .. AKU PON BOLEH BUAT CAM TU !!  kan kan ? Hahaha.. bagus bagus.. aku suka.. tambah sorang lagi blogger baru.. leh promote blog dia nanti kan ? Haa..

Masalahnya ialah .. buat blog boleh.. bagaimana pula dengan komitmen ? rutin harian ? Promosi blog ? forum ? dan banyak lagi.. Tak semudah itu bang.. Sapa sapa boleh bukak kedai runcit.. tapi kalau bukak di deretan kedai dan juga pasaraya , camana nak tarik pelanggan ??? kan kan ?

Tatkala mereka bergembira , aku tersenyum riang !

 

Tahu nape ? Hahaha.. aku suka suka suka .. aku suka suka suka .. sukaaa laaa .. hahaha... Kenapa ? Eh .. aku suka laaa.. Tak leh aku suka ke ? Laaa.. suka aku la nak sukaa .. hahahha.. jeles lak aku suka ..

Nak tau nape aku suka ? Haaa.. sbb aku suka laaa.. hahaha.. rileksss .. memain je neh ... Aku suka sbb aku ditarik masuk tanpa kebenaran aku ke group group blogger ni .. Marah ke aku ??? Sila ulang tayang perenggan pertama.. AKU SUKA SUKA SUKA SUKA LAAA..

Nape aku suka ?? Sbb .. eh.. mana bleh cakap. .. rahsiaaa .. Tak leh ?? Eh.. aku suka la .. suka laa.. takkan nak tau kot.. Tak leh.. tak leh.. rahsia marketing.. hahahhaa...

Rasanya , aku dah berkali kali bagitau .. FACEBOOK .. FACEBOOK.. FACEBOOK.. haaa.. jadikan dia medan utama mempromosikan blog .. Heheh. .camana ? Cuba fikirkan ? Setiap group blogger tu , adalah blogger .. Korang nak tunggu dia add korang ker ??? Korang la add dia ... bila update entri  dlm FB , sah sah blogger yang g baca kan ? Sbb tu laa aku suka kena tarik.. lain group lain bloggernya... I LIKEEEE !!!!

Cemburu LELAKI membawa mati ...

 

Mati beb !!  Aku cakap korang ..serius.. Lelaki kalau datang cemburu dia , semua menda nampak kecik !! Tak kira dah .. semua menda dia nak hempuk ... Kira masa tu dia rasa dia WOLVERINE laa.. kalau orang pukul , luka tu sembuh sendiri .. Adeh ..

Bukan semua lelaki gitu tapi bilangannya semakin membiak .. Tak tau la apa puncanya .. Apakah disebabkan oleh faktor pemakanan ? Persekitaran mahupun x-factor ?  Hurm..

Lelaki ni .. tak tau la apa sbb masa muda dia , gemar sangat laa panas baran .. Cemburu tak tentu pasal !! Nampak je gf dia cakap ngan lelaki lain , terus tukar warna muka tu .. Mangsanya , perempuan ! bila dah tubi muka perempuan tu , mintak maaf...

" I LOVE U DEER ! " Saja aku jadikan DEER sbb perempuan tu pon ,"  NO WORRY .. BE HAPPY.. TOMORROW NEVER DIES ! BUT I WILL .. OKEH ? "

Lelaki lelaki lelaki ... Makin kita kongkong perempuan itu , makin terseksa jiwa wanita .. Niat nak pelihara maruah wanita akan jadi seperti menyimpan harimau dalam kandang .. Bila keluar , jinak.. tapi bukan itulah yang kita nak .. Biarlah wanita dengan caranya.. Didik dengan akal dan fikiran .. Paling penting , didik dengan ilmu agama .. Tewaskan ego wanita dengan sunnah Nabi Muhammad dan Al-quran ..

Seego ego perempuan , mereka tak berani lawak jika yang berkata itu Muhammad s.a.w ( hadis )  dan Allah s.w.t ( Al-quran ) ... Berani ke lawan ? Lawan la.. lawan laaa...

Secara tidak langsung , lelaki kena belajar mengenai hukum hakam agama .. kan ? InsyaAllah .. dia sendiri jadi cool .. LAGI MACHO BEB !!

Baik guna hadis dari maki hamun .. kan kan ?

Alamak.. kalau aku bagi , aku camana pulak ?

 

Teringat satu kisah lalu ...  aku ada sepasang baju 'taiko' gitu.. Corak ' Harimau dibelit naga ' .. Ala ala komik  gambar RAJA RIMBA .. ahah.. Aku terjumpa tu pon di shopping mall , Bukit Bintang .. Harga ? Beratus beb.. Sehelai okeh ! Kira tak payah iron dah walaupun baru lepas basuh .. haaa.. mantap tak mantap la baju tu..

Mmg aku suka benar la pakai baju tu.. aku suka dua binatang tu .. Naga dan Harimau .. pergh.. ganas ... Kalau pakai , aku akan kenakan sehelai baju putih di dalam dan yang baju tu tak dibutangkan .. Mak aih.. jahat jahat ... Nasib baik masa tu baru nak mantap badan .. hahaha.. kalau tak mesti dah jadi 'along' .. huhu.. guwau ..

Satu hari tu , aku baru balik dah mana tah .. Tengok dari luar rumah aku tu , ada tetamu .. Hurm.. aku masuk .. ada saudara mara dari kampung .. Pakcik kesayangan aku ni pon ada gak .. Dia nampak baju tu .. Dia tegur .. Dia kata cantik .. mana dapat ?  Sengih je la ..

Aku tanya , nak ke ? Kalau nak .. aku bagi jer .. Dia menolak .. Tapi bagi aku la kan , kalau orang tua dah bersuara , bagi je la.. Kita orang muda ni , leh je cari lain .. Bukan kata dia tak mampu tapi dah dia berkenan .. apa salahnya kan ? Tak sampai hati tengok mereka tertelan air liur ..

Bagi aku la kan ... takat mana la sangat duniawi ni ? Kalau kita mampu gembirakan orang tua kita atau sapa sapa sekali pon , kita gembirakan mereka .. Selagi tidak melanggari syarak.. kan ?

Lagi BLOGGER buat konsert ..

 

Apa kata malam ni kita berhibur dengan blogger blogger terkenal di Malaysia ini... Dipersembahkan !!!!

  1. Gadis~Gula~Gula
  2. NUR AYNIE
  3. a t i E n a b E r n !
  4. ayeen amylia
  5. Encik Blogger

Amacam ? Menarik ??

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI