Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 7 Februari 2011

GEGAR 1,000 BLOG : 351 - 400

Untuk rujukan lengkap , sila ke BENSHAARI2 , yang belum tersenarai .. harap bersabar ... :) Terima kasih atas kesudian anda menyertai kempen ini ..

  1. Engku Sofea
  2. yong_liza
  3. fiezah solehah
  4. finaz
  5. sya
  6. Woofer Storm
  7. PertMuffin
  8. Encik Blogger
  9. BushroLimuna
  10. yana
  11. Abdul Hakim
  12. hames
  13. @in k@tie
  14. ~salamesrabadi~
  15. Noorhidayah binti Salehhudin
  16. rizwan's sweetheart
  17. ~queraiza cullen~
  18. Millomocca Danique
  19. maisarah
  20. Silent Thinker
  21. Noor Liana
  22. ::contengan hati::))
  23. LittLeMyRsHMaLLoW
  24. yana
  25. eni
  26. Syadatul Adawiya
  27. Ahmad Hizwan
  28. Farhana Jafri
  29. Idy
  30. SheNn
  31. LINDA
  32. tyka
  33. intan suraya
  34. NURUL AINI NORAZMAN
  35. K.I.S.S
  36. cikpuanhady
  37. LaDy_aFieFa
  38. :: anne_aNzaNar ::
  39. Muhd Fadil
  40. Mohammad Aiman
  41. Innanie | Ariffin
  42. ezza alias
  43. sitinurulafiah
  44. yqnq ellyana
  45. atikah yassin
  46. syasya
  47. era_zierah
  48. Alynn Sullen
  49. lemolemo
  50. SYAFIQ TENGKU

Hurm.. ini adalah segmen terakhir dari ku sebagai blogger ??

Blogger sejati ?

 

Huih... Mmg .. tapi aku tak la nak mengaku aku ni blogger sejati.. Aku pon tak tau apa itu blogger sejati .. Blogger sejati tak semestinya update blog 24 jam kan ? Tapi .. aku pulak , pantang ada masa free .. walaupun 5 minit pastu satu entri aku upload punya .. Walaupun simple tapi aku pastikan 'berisi' .. InsyaAllah ..

Hari ini , celik mata .. aku terus tengok blog .. update satu entri .. fresh dari  memori aku .. huhu.. Nak g kerja .. sempat satu entri .. Dalam pejabat PM , sempat 2-3 entri.. Selepas abis , dalam kereta nak g makan .. sempat satu entri.. Dalam perjalanan pulang , sempat satu entri.. Sampai opis.. sempat satu entri.. Sewaktu tunggu  erl.. ops.. tadi tak sempat .. tapi dalam erl , sempat satu entri.. dan ini dalam kereta ..sempat satu entri ..

Apakah itu dinamakan blogger sejati ? Tapi tu la yang orang lain nampak .. Cuma bagi aku , masa tu terlalu sayang nak dilepaskan begitu saja .. aku gunakan masa tu untuk meluahkan perasaan secara bertapis..  Hurm.. Diari kehidupan ? Mungkin la .. Buku contengan ? Tak kisah la apa pon namanya , belasah jer .. Janji pembaca faham kan ?

Tak penat ke ? Hurm.. penat.. tipu la aku kata tak penat kan ? Senantiasa tengok blog .. tengok monitor mmg senantiasa memenatkan mata .. tapi dek kerana minat .. aku teruskan jugak ..

Ini jugak cara aku membaiki penulisan aku.. Dengan respon dari pembaca aku tau apa yang mereka ingin dan tak mahukan dalam penulsan aku .. hurm..

Bukan cuba jadi yang terbaik tapi cuba menghasilkan yang terbaik.. Itu yang cuba aku buat sehinggalah aku jumpa yang terbaik ... Apa yang jadi selepas itu ? Hurm...

Meninggalkan kenangan ..

 

Apakah berakhirnya sesuatu kenangan itu tanda penamatnya suatu kehidupan ? Bukan semua begitu kan ? Bagi aku , ianya satu permulaan cabaran kepada sesuatu yang lebih besar ..

Nampak kecik tapi sebenarnya besar.. Bagi mereka yang dah membeli majalah RAPI keluaran 1hb FEB 2011 , pasti tidak perasan kenapa dan mengapa .. Kenapa aku memilih BIONIC GYM sebagai lokasi pengambaran dan juga sesi temubual ? Dan pastinya kenapa baju jersi LIGA JEPUN itu menjadi pilihan untuk sesi tersebut ?

10 tahun aku di gym tersebut.. Pemiliknya langsung tidak kisah tentang bayaran harian aku .. Samada aku bayar atau tidak , dia tidak kisah ... berapa lama aku dalam tu .. pon tak kisah.. nak terjerit atau nak memekak.. pon dia tak kisah .. Tapi aku sedar.. walaupun kelonggaran yang dia bagi tu terlalu besar bagi aku tapi aku tak ingin sekali amik kesempatan ..

Sebagai tanda penghargaan , aku memiliih gym tersebut .. 10 tahun aku ke situ .. Jika takde gym tu , aku tak tau ke mana aku pergi ..  Di situ aku habiskan masa lapang .. dan juga berkenalan dengan ramai kawan kawan ..

Jersi Liga Jepun yang aku pakai tu .. Adalah pemberian sahabat yang aku kenali hampir 5 tahun melalui dunia maya .. YAHOO MESSENGER .. Waktu aku kenal dia , kami sama sama '0' .. takde apa apa .. menghabiskan masa dengan memekak dalam ruang borak .. berkaraoke lagu jepun , dan lagu lagu rock kapak bersama awek idaman kitorang masa tu.. hahahaha.. lawak bila imbas kembali .. Aku rasa mesti ramai kenal dia .. hurm.. tokey GENGBLOGGER.COM  ..

Dia juga banyak memberi tunjukajar dalam dunia blog ini pada aku .. Kalau jumpa je , mesti ada je info nak ditukar bersama aku.. Dan dia jugak percaya aku boleh maju dalam dunia blog ini cuma tak sangka secepat ini .. hehehe .. kan kan ?

Itu je cara yang boleh aku abadikan dan tanda penghargaan aku kepada mereka berdua !  :)

Nuffnang tipu eh ? Tak kasi duit yer ...

 

Gulp.. aku dapat satu mail kat Facebook...  Katanya dia ada baca satu artikal mengatakan Nuffnang tak bayar duit .. Dia tanya aku , betul atau tidak ..  Aku jawab , selama aku berblog ni , aku dah dapat la duit dari Nuffnang..  kira dah lepas beli dslr ngan HTC malah ada simpanan lagi.. Tapi tak semua ngan duit Nuff la .. hehe... Tapi banyak gak woo dari Nuff.. Kan Nuff kan .. Aku nak kipas skit Nuff .. kot kot leh popular cam .. ehem ehem tu.. kan kan ..

Gini la.. yer .. ni kali ke 9 juta aku bercerita perkara yang sama .. Serius.. Sampai satu tahap , korang nak muak tengok Nuff tu !! Tak nak amik tau dah ada berapa duit dalam tu .. Yang korang nak tau , blog korang tu senantiasa berpenghuni .. Ada je orang baca dan klik like.. Satu kepuasan.. Serius.. Perbaiki cerita kita di blog tu.. Tak payah nak hirau soal $$ .. kalau nak banyak sangat , buat je bisnis.. Lagi best.. takkan kaya dengan tampal iklan Nuff kat blog kita tu.. Kan Nuff kan ? Haa..

Jangan terikut sangat orang dah bertahun berblog.. Dia dah ada nama.. dah dikenali .. dah pasang 'aircond' kat sana.. senang la dia nak hidup .. Kita yang kecik anak ni ? Pakat pakai kipas lipas , mana laaa nak untung ..

Maka... berbloglah dengan gembira dan pastinya kita hidup dengan aman hingga ke akhir hayat.. Eceh.. cam cerita dongeng lak ..

Nak kata aku artis , bukan.. nak kata aku diva lagi la kan ?

 

Haa.. pelik pelik pelik.. Ada yang kata , bila popular je mesti sombong .. bila popular je mesti sombong .. sombong je mesti popular.. kan ? Betul le ?

Hurm... Dunia maya ni lebih lagi.. ada yang berlagak mengalah artis padahal habuk pon tarak .. ada tak ? Ada siottt.. wa cakap lu.. adaaa... sapa ? Hiskh..takkan nak cakap.. eh.. takkan nak tulis .. aku kena saman nanti.. dah la duit yang ada skang ni cukup cukup je nak beli Evo.. nanti kena saman , mau gak lepas beli nat tayar jer .. Jangan wat hal ..

OK ok.. cukup wat gossip liar ! Tamo .. dosa dosa .. Takde la.. kat Facebook aku nih.. Bila aku add diorng , diorng terharu.. Ada sampai nak pengsan 2 saat.. Ada yang terharu tapi mintak kat aku tisu ! Camana tu ?

Peliknya .. awat la lagu tu ?? Aku bukannya artis.. Korang add aku , patutnya aku la terharu ! Aku yang patut pengsan sbb korang sudi add aku nih haaa.. bukannya korang yang pengsan .. Kalau aku add korang , korang accept.. patutnya aku gak la yang pengsan sebab korang sudi accept.. kan ? Betul tak ? betul la kan ? Takkan aku nak wat cerita Aladin lak kan ?

Aku tamo la sombong sbb nanti kena terjun lombong.. aku tak reti berenang dalam lombong weh.. kat laut bebas aku teror la. .cakap je apa jenis gaya .. dengan selamba je aku tenggelam !! Teror kan ?

Oleh itu , aku .. mintak .. jangaanlah terharu lagi.. Aku tak larat nak nangis dah weh.. sian kat aku ok ? Sila add FB , TWITTER aku tu.. SEARCH jer BEN ASHAARI .. Aku confirm terima .. tapi BEN ASHAARI II dah penuh tau.. jgn buang masa kat situ..

Hurm.. nak g gym.. esok ada shooting video SANTAI BERSAMA BEN ASHAARI lak .. hehee.. segmen khas weh... ehem.. artis neh.. hahaha.. TAKDE MAKNAAAAANYAA !!

Memang betul.. Bila dah tak de baru nak rindu ..

 

Hurm... 5 tahun dah aku di unit aku ni.. Bermula dari 0 hinggalah sekarang .. dan akan diperkuatkan lagi menurut arahan PM .. Ikut je la.. apa mau buat..

Aku sendiri dah merasa bekerja dibawah 3 menteri pelancongan .. Menarik ? Aku rasa sewaktu yang pertama tu aku suka.. Macam macam program ada .. Best .. Tapi sayang , dia dah tak jadi menteri.. Apa mau buat ..

Bos aku.. rindu pulak kat dia .. Bukan rindu apa .. Bagi aku , dia sangat sangat baik.. Bersikap terbuka .. Boleh berbincang apa jua isu termasuk jua agama Islam.. Maksud aku , kalau nak buat apa apa program pon , dia ok je ..takde nak larang .. Dia memahami kerana sememangnya dia dibesarkan dalam persekitaran yang bercampur baur .. 1Malaysia la.. Dan dia sendiri pon belajar dulu di UIA .. Sekarang dah sambung belajar di Denmark .. amik PhD.. Apa mau buat ..

Hurm.. Selama aku bekerja bawah dia , sekali pon dia tak pernah marah aku.. hehe.. BERANI ?? Hehehe.. dia berani weh !! Garang woo.. Perempuan dan berbangsa cina.. Haaa... Tapi amat fasih berbahasa melayu.. Silap silap orang leh ingat dia melayu .. Dan sekarang , tempatnya digantikan oleh seorang lagi bos perempuan .. nasib baik gak laaa sama cam bos aku yang lama tu.. Takde nak kacau staff dia sangat.. Janji keje siap.. Best kan ? Haa... Korang ada ?? hahaha..

Tapi tu la orang kata.. Bila geng geng yang memula tu dah takde , terasa suasana berbeza.. Apa mau buatkan ? Kehidupan mesti diteruskan .. Makan mesti mau masuk mulut .. jgn di suapkan ke mulut orang lain .. kang sendiri merana ... Apa mau buat kan ...

GEGAR BLOG 1,000 : 301 - 350

 

Wah... dah 600... dan aku baru setengah.. hahaha..sabar sabar.... ingat senang ke nehhh .. G la berkenalan ..

  1. Amane Asahara
  2. nurul nadia nasir
  3. Zala Wajik
  4. naqiah
  5. yangbaik
  6. AROL DSHW
  7. Kisah Sufi
  8. aref seven
  9. M. Faiz Syahmi
  10. Huda Ahsin
  11. miss ANGIN
  12. af3b_p!LaH
  13. mistery lady
  14. Punca Utama | PU
  15. Simplemama
  16. Nur Hijrah
  17. Siti Radz
  18. rizaros
  19. nadira shahid
  20. kina_razali
  21. Lisa Diyanna
  22. Miss Ran
  23. Razaq Saleem
  24. farhaniza azman
  25. si GaJus!!!
  26. zul
  27. raudhah
  28. Eyka
  29. PRINCESS
  30. Amy
  31. Haz
  32. Anak Ulu Cheka
  33. ArMie
  34. ija
  35. zahratul laila !
  36. icha fariha
  37. Biela Sapine
  38. Adinda Amy Sensei
  39. Cma Shiema
  40. izaFiza
  41. ashley dyrra
  42. muhd zulazwan ::jawer::
  43. Ayuni Liyana
  44. Zik
  45. Cik Mimie
  46. Izzatie Natasha
  47. bantalbucuk
  48. n's eeyda
  49. .:|kamaryeah|:.
  50. IMANSHAH

Kenangan di taman indah.. cewah ..

 

Tak de la.. bukan kenangan cintan cintun tu haaa.. ni aku saja amik gambar yang berlainan sedikit ..

image

Biasanya orang yang datang ke Putrajaya , pasti akan amik gambar begini kan ? Tapi ... kali ni... terbalik lak .. hehehe...p1

Haaa... amacam ... Dari dalam ke luar lak... hehee.. terbalik kan ? hahaha.. giler .. Tak leh nak amik gambar guna kamera.. tak dibenarkan.. aku guna hp je la gamaknya.. terus send ke Facebook..mana tau nanti kantoi dek pengawal.. huhu ..

p2

Kedua gambar ni mmg menarik hati aku dari dulu lagi.. Yang atas ni ikhsan dari pelajar pelajar  MSC manakala gambar dibawah ni pulak dilukis pada tahun 2001 berlokasikan di perhentian bas .. erkk.. mana tah.. tak ingat.. di lukis oleh Li Zhi.. haa.. gitu la .. aku rasa la.. hehe..

p3

GEGAR 1,000 BLOG : 251 - 300

 

  1. BushroLimuna
  2. Laili
  3. Pembawa_Wacana
  4. Queen F
  5. jiwemude
  6. CikLilyPutih
  7. Mat Ganu
  8. Zamri A.
  9. Nur Farah Hani
  10. cik wada
  11. Aq Waeda,,,
  12. Marcy
  13. myXuRa moHd sHukri
  14. amir smuff
  15. athirahzaki
  16. HAZWAN17
  17. Sha Amane
  18. Siti Noraisyah
  19. chocochoky
  20. sissyira
  21. Miss Myzatul
  22. syaz rini
  23. farasakura
  24. ♥.♥.♥.Mizz Nia Aysruq ♥.♥.♥.
  25. Syirah
  26. daim
  27. Mya Amira
  28. miz ruha
  29. Mamamya
  30. Bos
  31. Jasmin Ibrahim
  32. izazi
  33. Shafa
  34. CiNta
  35. NadiRah
  36. CERITA SAYA :D
  37. nurul huda
  38. NurLailatul
  39. :: Little Kouru::
  40. aimi nadiah
  41. webmp3malay
  42. Aku Sofinah.L
  43. LehaMY
  44. +yntan+
  45. Emas Putih @ Uzu
  46. ezzatyharith
  47. nurul nadia nasir
  48. Mainur Hasnah
  49. norhatizah mohamed
  50. Amane Asahara

Perasaan bila berada disamping mereka ..

 

Hurm .. aku berada di Pejabat Perdana Menteri , Putrajaya atas urusan rasmi .. Meeting laa .. Tapi bukan aku ..bos aku .. Aku cam biasa , kena escort la .. kira bodyguard gak la.. Jawatan aku kat opis tu , macam macam .. kira nasib baik la aku tak reti masak.. kalau tak ? Chef Ben !  Eh.. aku kira cam mamat hero Transporter gak la.. Macam macam boleh la kan ? Haa ..

Sementara tunggu PM tadi , nampak la macam macam orang besar kat sini yang mana nak masuk meeting sekali ngan PM .. Antaranya Timb. Menteri Kewangan ,  Gabenor Bank Negara , Tan Sri Dato Sri Zety Akhtiar Aziz .. kira muka muka bijak ekonomi la gitu .. Lagi pon meeting pon pasal ekonomi.. Hehe.. Bukan pasal blog okeh !

Nak bergambar ngan dia ? Hahaha.. nak mampus ??? Nak la gak.. Legenda tu... bukan senang .. Haa.. Macam macam anugerah dia dapat .. Dunia lak tuuu.. Ni bukan tag award okeh !

Bukan la jakun .. cuma berada disamping mereka yang menguruskan hal negara ni satu kebanggaan.. Mereka disini atas urusan rasmi.. Bukan atas urusan lain.. Tu yang menarik tu .. Tapi aku cool la.. bukan tak biasa.. biasa dah .. Cuma saja nak bercerita ... Kongsi perasaan ..

Ini kali ke tiga la aku kat sini .. Dulu sekali ngan bos aku.. Meeting ngan TPM .. Yang tu aku join sekali .. Kira dapat la tengok camana orang besar besar bermesyuarat .. Mmg pantas gitu .. Masa adalah emas bagi mereka .. Kalau dapat 5 minit bersama dengan mereka , kira dah bagus dah ..

Sebab tu la kan , mana mana pemimpin nak berjumpa dengan PRESIDEN USA tu , diberi masa paling tidak pon 5 minit je ! Kalau setaraf ngan dia , baru la lama skit .. hurm ...

image Tu la.. belajar rajin rajin...  jadi pemimpin walaupun sekadar pemimpin dalam rumah.. Ilmu kena ada .. agar bijak memimpin .. kan ?

Suka suka je aku guna power dalam bilik ni.. hahaha

GEGAR 1,000 BLOG : 226 - 250

Masih lagi disini .. hurm.... kira special gak ke ? Masih laa... kot dapat aura .. hahaha...

  1. Asha Shalina
  2. klipklipkertas
  3. Nasir Mukhriz Rahman
  4. Rozuan Ismail
  5. Ciao Annin-sama
  6. Syadatul Adawiya
  7. Masrini Karim
  8. CIK IMAKASIHDANI
  9. OnlyZul
  10. nazirulhazwan~
  11. mimieux
  12. sha
  13. Nyssa Nuar
  14. CuTe MuMmY FaRa
  15. DiaUmaiNiNaz
  16. b a m b a m ' s
  17. Lulu caldina
  18. loving_you
  19. Sekamar Rindu
  20. Fairyfarina
  21. Zyzy Afrinaa
  22. Penjejak Mimpi
  23. SayaNina
  24. waveX
  25. S.u.F.e.e

TERIMA KASIH ....

GEGAR 1,000 BLOG : 201 - 225 * special ..

 

Live dari bilik tamu , Pejabat PM -Putrajaya ..

  1. cik gadis
  2. Bro Framestone
  3. azwin nalisa
  4. NUR AYNIE
  5. Jamiel
  6. siti fatimah
  7. nunui Joe
  8. fiq.
  9. Hazmin
  10. Miss Nina
  11. y u y u Z u l a i k h a
  12. afrudy jalaluddin
  13. Cik Kamoo
  14. Nour Akmal
  15. yangbaik
  16. Azwa Azee
  17. nolie
  18. cinta nabella
  19. EL MARIACHI
  20. Osman
  21. dotdotsekian
  22. Si Kecik = Dayah
  23. yatie's EPISODE
  24. Sunah Mohammad
  25. putERi-kAtEk

@Shangri-La , Putrajaya ..

 

Hurm... Kereta Kerajaan  atau kereta Ferrari lagi besar ? Lawak .. Satu kejadian berlaku depan mata aku... akhirnya kereta kerajaan memberi laluan kepada kereta kerajaan untuk kereta Ferrari yang mana aku rasa milik VVIP .. Sapa ? Neh.. malas aku amik tau .. Parking punya hal ..

Skang kat sini ...Shangri_la , Putrajaya .. teman bos kepada bos punya bos punya bos punya bos punya bos.. dalam erti kata lain , aku cuma kuli je la.. Teman ? Entah.. dah bos suruh datang sini .. maka aku datang sini je la.. Seperti biasa , laptop tetap dalam beg aku .. Aku malas nak menganga kosong.. Baca suratkhabar  .. hurm ... hurm... kat sebelah aku ni penuh ngan majalah yang terdiri dari .. hurm... majalah.. grr... aku tak baca majalah gini .. Kalau aku bersuit berjenama Gucci atau Armani , baru baca kot majalah gitu.. hahaha..

Makan ? hurm.. start minggu ni aku diet balik .. Hehe.. ari tu seminggu langgar pantang larang.. macam macam aku bedal.. hasilnya , semalam aku sakit kepala yang mana aku rasa tekanan darah aku naik ..

Oh ya.. Buat yang tak tau , semalam aku dah lancarkan satu kempen GEGAR 1,000 BLOG .. Bertujuan.. hurm.. tak larat nak terangkan tujuannya dia kenapa .. Godek je la kat entri semalam eh .. Baik cepat .. sebelum genap 1000 blog dan aku terus tutup ...

Apa yang aku nak buat dengan 1,000 blog tu ? Aku dah listkan dan senaraikan di blog aku satu lagi.. Buat mereka yang teringin berblogwalking di blog blog yang friendly , aku galakkan ke sana ..

Hurm... mana bos neh ...

GEGAR 1,000 BLOG : 151 - 200

Alhamdulillah ... penambahan ..

  1. nur
  2. fara ain
  3. Aimifiqa
  4. kiwi
  5. whitecappuccino
  6. aima in luv
  7. NuReLLe
  8. Eyrique Ettiqaz.
  9. acul
  10. Scarlett O'Hara
  11. cik sNoe~
  12. ♥NuR SyAFiQah♥
  13. naulofah
  14. ~ azWa ~
  15. SHaRKFiQ SSM
  16. cik faten
  17. !!- a.y.u -!!
  18. Encik Chip
  19. Salfiza
  20. Hannan Al-Qudsey
  21. Encik Chip
  22. Melur Jelita
  23. Siti Fatimah Fuzz
  24. Anah Samsudin
  25. H.A.N.I.S
  26. Intan Baizura Rosli
  27. Cik SeRoJa
  28. Adzriel AB
  29. alyaaboolat
  30. taufiq helios
  31. Pearl Kaz
  32. mahirahnazlim
  33. Aidil Salleh
  34. Citarasa Rinduan
  35. Gadis~Gula~Gula
  36. Juz Call Me Sharz
  37. si para para
  38. asri bin ali gur
  39. sha
  40. ikeen
  41. Izzlorna
  42. Amalina Azlan
  43. chubb90
  44. atiEy_[azHa]
  45. YUL
  46. cik blogger
  47. [Ioveyou Imissyou]
  48. shaliza khairi
  49. haniQaseh
  50. akeep razalee

Wahhh.. bertambah lagi....Nak sertai ? Rujuk entri utama ..

Aiseyman .... GEGAR 1,000 BLOG untuk apa ?

 

Pagi guys...  Hurm .. 400 lebih blog yang dah join GEGAR 1,000 BLOG  ! Satu perkembangan yang baik .. Aku target 3 hari untuk capai 1,000 blog ... Tapi sejak mula pada jam 5.00 petang semalam sehingga 6.00 pagi ini , itulah yang terkumpul .. Mampukah 1,000 blog bersatu dibawah satu tajuk iaitu GEGAR 1,000 BLOG ? 

Malangnya tak semua terlibat.. Majoritinya adalah blogger muda.. Hurm... Tak kisahlah .. Mungkin ada yang fikir aku nak amik kesempatan kan ? Apa mau buat...

Ada yang antar mesej pada aku.. Apa yang cuba aku buat sebenarnya ? Tempohari ... Ada seorang rakan blogger , minta aku warwarkan pada dunia blog untuk mencari sebuah kereta kerana beliau terlibat dalam satu kemalangan dimana beliau menjadi mangsa .. Tapi cepat disettlekan memandangkan dikalangan kita ( blogger ) , ada yang mempunyai kelebihan sedikit untuk membantu .. Itu antara contoh .. Perpaduan antara blogger boleh membantu sesama kita ..

Kedua , bayangkan .. jika ada salah seorang anak blogger yang diculik ( andaikata .. tapi mintak dijauhkan la ) , berapa pantaskah berita pemberitahuan ini di dapat disampaikan bersama sama gambar mangsa ? Kalau nak tunggu berita pastinya lambat kan ? kalau nak warwarkan dalam dunia rangkaian sosial seperti FACEBOOK ,berapa banyak sangat info dapat diletakkan kan ?

Jadi blog adalah medan terbaik untuk kita gunakan dalam menyampaikan maklumat ( jika digunakan secara betul ) . Sayang bukan jika blog hanya digunakan untuk mendapatkan $$  atau mencari pasangan hidup je kan ? hehehe ..

1 blog untuk satu entri paling sedikit 10 pembaca .. Kalau 1,000 blog ?  Berapa ramaikah yang akan mengetahui mengenainya dengan pantas ??

GEGAR 1,000 BLOG adalah aktiviti sosial blogger yang aku cuba buat... Idea aku.. inisiatif aku... Saja nak panaskan dunia blog .. Tak panas lagi ke ? Senang dan mudah  kan ?

NAK JOIN ?? , jom ... klik SINI

Terlepas sudah !!!! Waaaaa.... 8888 !!

 

Punya la tunggu .. sekali tengok !! Dah .. 8890..Haih..

imageYang aku dapat .. ni jer haaa ..

image

Boleh la kan ? Kira halal je la ...

Apa pon , sekadar nombor.. tak membawa apa apa erti .. GEGAARRR !!!  Esok pasti lagi , ramaiii .. .hurmm.... Ada sapa nak keje ngan aku ? Tolong update ... huhu ...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI