Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 8 Februari 2011

Anak selalu jadi mangsa ..

 

Aku skang kat kedai gunting rambut.. Yang pasti bukan mamak la.. Faham je la kan .. Tak kisah pon .. aku kan 1Malaysia.. Kena pulak baju aku pakai ni pon ada lambang 1malaysia.. jadi jangan la double standard kan .. hehe ..

Ramai orang ? Yup.. entah kenapa kebelakangan ni kedai gunting rambut ramai lak pelanggannya .. Mmg musim memotong eh ? Hehe.. bukannya budak tapi bapak budak ..

Kebetulan , aku dok tengok satu budak ni dok meraung sbb rambutnya digunting .. Hurm.. Bukan bangsa aku la.. Yang aku kesian tu , rambut budak tu .. Hurm.. tak melambangkan budak kecik yang comel.. Rambut berekor panjang.. Bahagian tepi yang di tores ala ala lambang adidas gitu.. Tapi bapak dia , smart pulak digunting rambutnya .. Alang alang buat, buat je dua dua.. anak ngan bapak sekali jalan.. baru la bapak borek anak rintik ..

Hurm.. tak best pulak kedai ni .. Dok pakai bakar gerahu pulak.. dok manderam dalam bilik pujaan dia .. hurm ... Nak keluar , rambut aku dah ala ala wolverine dah ni .. kena gunting gak ... Ada yang siap tanya kat FB aku tadi , kenapa gambar aku kat Terengganu tak sama ngan dalam blog ? Aisey.. muka aku ni boleh berubah wajah mengikut persekitaran.. Tak caya ? Cuba letak aku di kelompok artis.. mesti orang ingat aku artis gak.. cubalah kalau tak caya .. OK... jangan caya !

Aku memang amalkan I FOLLOW U

 

Tadi ada satu pertanyaan untuk aku .. Apakah aku amalkan konsep I FOLLOW YOU ? Yer..tentu sekali.. tapi aku hanya follow yang mana aku rasa nak follow .. dan aku ada satu cara khas dan siapa yang patut aku follow .. Dimana kalau aku follow dia , sebenarnya aku promosi blog aku .. Haa...  :)

Nak tau ? Yang ni tak leh la nak kongsi.. ni rahsia turun temurun.. Nenek aku ajar dulu .. Sbb tu arwah aku follow dia sampai ke tua .. haaa... hehehe ..  Jangan pandang belakang ! Tak de punya ..

Nak buat I FOLLOW U , U FOLLOW ME ni senang jer ... kalau suka , follow je la.. yang nak paksa orang tu nape ? Kalau kawan kawan kita tu tak pe la gak .. ni sampai tak kenal pon abis nak paksa.. mana boleh gitu kan ?

Untuk blogger baru .. jgn pening tang follower tu.. peningkan tang ONLINE COUNTER tu.. camana nak kasi meriah blog tu .. biar mereka masuk dan keluar dengan senyuman ! Camana tu ?? Kalau mereka keluar dengan muka masam , jangan harap ler diorg nak kembali .. Fikirkan yang tu lagi bagus dari I FOLLOW UUUUUUUUUUUU !

Aku kaya trafik dengan GEGAR 1,000 BLOG !

 

image

Tu diaa.. bukti wehhh ... haa.. berapa ribu ?? Hahaha.. Meh aku habaq no.. nampak tak jam 2 petang tu.. tu aku post entri biasa tu.. "tip pikat follower " ... pastu jam 3 , aku post .. Rasa rasa la kan , kalau aku nak tarik trafik , aku buat entri biasa atau GEGAR BLOG ?? Aku untung ke rugi ?

Biasanya la kan , pada jam ni , aku dah dapat 3 ribu lebih UV .. dan total 5 k pada hari biasa.. tapi disebabkan aku dok bz mempromosi blog , GEGAR ... aku hilang banyak.. Tapi ada aku kisah ? Aku tak kisah tapi 'dia' lak kisah ! Camana tu ?? Cam tu la.. Terima kasih la sebab kisah yer .. Aku hargai sangat .. Cuma lain kali bila cakap tu pandang pandang la yer ...

Dan .. aku takde BE pon sekarang ni .. kalau aku nak buat , baik time ada BE .. baru masyuk ..

Sabar dong ...

 

Walahh... sabaq sabaq sabaq... aku ada dua tangan  jer ni.. kalau aku update semua , kang ada gak buta tengok nama nama tu .. dan dan kata nama takde padahal tak nampak .. haaa.. camana tu..

Sabar eh.. Baru 650 blog aku update.. satu kali update 50 nama.. tamo la banyak banyak kan .. kasi peluang kat kawan kawan buat blogwalking ..g berkenalan gitu .. kata nak kumpul kawan.. Apa guna kalau bubuh serentak kan ? Rugi laa..

Bagi yang nak memastikan nama mereka samada dah masuk ke belum . g check kat BENASHAARI2.BLOGSPOT.COM ... Kalau takde tu , tunggu la yer .. aku sedang berusaha keras untuk mengupdate.. Mana pengkritik tak bertauliah tu ? Meh tolong aku.. apakah dia ingat aku makan trafik buta buta ke ? Meh nak ajak ketuk ketampi 18x , sit up 100x , running 3.5km .. Huh.. naik krem dah anak mata aku ni tengok monitor !

Harap bersabar yer.. segalanya akan selesai minggu ni.. biar lambat kan .. sbb ni dah kira promosi blog korang secara berterusan kan ? Tak rugi gak kan ? Haa...

Lagi sejam GEGAR 1,000 BLOG AKAN TAMAT ! APAKAH TERCAPAI 1,000 BLOG DIKUMPULKAN ? kITA TUNGGUUUU

GEGAR 1,000 BLOG : 600 - 650

 

  1. imz@cik yan
  2. Kim NaRa 규정이
  3. Dhia BellamiZam
  4. sweetcupcake
  5. hazlin
  6. Che Armad
  7. fadwah
  8. izatul qisteena
  9. sinahuy
  10. Salim Harmanain
  11. Cikgu Fikri
  12. athira
  13. Hidaya Sarbini
  14. Syamilia
  15. Dayang Fazlyn
  16. Mimiey.. (^-^)
  17. lipoo
  18. farah
  19. eqbalzack
  20. fariza zulaika
  21. harleena
  22. Wan Gerrard
  23. noor nabilla fattin
  24. ayin~weeweet
  25. ::EIDA::
  26. || A Lady Named .. Yantiey ||
  27. Zur@ZaRi
  28. Adi Luqman
  29. kayyana
  30. fara keyra
  31. shida anwar
  32. --> R.J
  33. azian
  34. Nazterjah
  35. Syazwani Mazlan
  36. Nor Adzwaty Rokkafella
  37. hidup aku story aku
  38. misshoho
  39. fatiha
  40. eszol raar
  41. akulah E-ra paSha
  42. mottymot
  43. SobriMansor
  44. Ummi Iman
  45. ::wan fadhilah::
  46. miN akiM
  47. yad'z
  48. mardeyna
  49. Mama Kembar 3
  50. Cik Sara

TEPAT JAM 5 !! DAN JUMLAH KESELURAHAN TERKUMPUL BERDASARKAN KOMEN IALAH 985 .... TUTUP JAM 6 PETANG ...

SIAPA BEN ASHAARI ? MANA DIA ?

b1

Ehem... mana satu BEN ASHAARI eh ?? Hurm...

GEGAR 1,000 BLOG : 551 - 600

 

Baru 600 ! Pergh ...

  1. deena awanis
  2. chinta i-sha
  3. ARIF
  4. teeha
  5. me n him
  6. tukang bebel
  7. -QinaSha Hudson-
  8. athirah
  9. Amin Zakaria
  10. kHuza sweeT honEy
  11. ZiraZin
  12. Si Kodok Katik
  13. L.O.V.E.P-QaH
  14. KayNisa
  15. Farah chomot
  16. An-Najjah hijab
  17. syuwai
  18. misz nOr
  19. cek chun
  20. Encik Shino
  21. An-Najjah hijab
  22. myzasuki
  23. adrina sidek
  24. AdiaLuze
  25. Ummi
  26. nadia rosle
  27. shazwani nizarmudin
  28. Suf_pyanZ
  29. Faizal Fredley
  30. ✿ milly molly ✿
  31. Diya Edhayaa
  32. just mine !
  33. sthajar
  34. lady dayana.
  35. ♥MissAin♥
  36. siti hidayah
  37. .. cik FLUTTERBY ..
  38. SALINA TOUCH
  39. Hawa sTiLL sTudenT
  40. Badboy91
  41. Shaizhar
  42. imz@cik yan
  43. Kim NaRa 규정이
  44. Dhia BellamiZam
  45. sweetcupcake
  46. hazlin
  47. Che Armad
  48. fadwah
  49. izatul qisteena
  50. Shaizhar

Hurm..

Tips nak ramai Follower dan perolehi income dari blog ?

 

Gulp ... I follow u ? Er... no... u follow me ?? no no no .. Dah tu ? Hurm... camana nak ramai follower ? Apa guna follower ? Part apa guna follower tu tak yah la yer .. rasanya dah sedia maklum ... Tapi camana nak ramai FOLLOWER ?

Bagi aku , TRAFIK = PEMBACA = FOLLOWER .. tu jer ... Tinggi trafik harian bermakna ramailah yang membaca blog kita .. Bila dah ramai membaca pastinya mereka minat terhadap blog kita .. tu pon jika mereka hari hari masuk blog kita kan ? Kalau sekali lalu sambil menjeling , jangan mimpilah dia nak klik butang Follower tu kan ?

Kalau ada cara lain yang lebih pantas , aku pon nak.. takkan aku nak tengok banyak ni dari semalam kan ? Tapi sebenarnya la kan , lebih best kalau diorng klik butang tu tanpa di suruh atau paksaan .. Kita sendiri pon bersemangat waja je nak update entri setiap hari kan ?

Ok.. income melalui blog.. banyak cara...paling mudah , pacak je iklan milik syarikat pengiklan seperti Nuffnang .. Ada banyak lagi tapi tu yang paling popular .. Cara lain , bisnis .. dan banyak lagi .. Jangan lak wat jual benda haram atau bisnis haram dalam blog dah la .. Cari pasal namanya tu ..

FOLLOWER , TRAFIK , INCOME .. semua dari blog ... kalau blog cantik tapi tiada promosi .. tak leh kemana gak kan ? Kalau entri best takde orang baca pon , boring gak kan ? Jadi nak buat camana ?

Terbaru ... join je mana mana forum atau kelab blogger yang ada .. secara perlahan lahan berkenalan dengan blogger yang dah sedia ada dan rajin join contest .. Jangan paksa diri atau memaksa orang .. Gunakan kreativiti anda untuk pikat pembaca .. Seorang terpikat tak mustahil beribu lagi ikut .. kan ?

Pikat dengan hati .. lahirkan menerusi jari jemari .. senyum ketika menulis entri .. mereka pembaca sejati , pasti !

GEGAR 1,000 BLOG : 500 - 550

 

  1. sasa asya
  2. n3scaf3_ais
  3. imaza93
  4. anamizu
  5. MéuzAngelo™ XXIII
  6. Are-Gya
  7. ina
  8. 10jarijemari
  9. Jaa
  10. Qaseh tia
  11. zOdy
  12. eszwan
  13. momieto
  14. :: Zanna ::
  15. Honeysour
  16. Najwaa Malikk
  17. N@d0x $i k0d0x
  18. ummi30
  19. Kak Ana's Kitchen
  20. syieda_syaada
  21. miss hunnybunny
  22. makdara TERdiva
  23. .nuruashia.
  24. meya ismail
  25. Zla
  26. Fariza
  27. w.a.n.i.e
  28. NurLailatul
  29. Miss Raidah mr.LKB
  30. Norfa
  31. cg_mila
  32. ecadwinkyasha
  33. Miss Raidah mr.LKB
  34. cik rozess
  35. PUTERA2PUTERI
  36. ima miszu
  37. mylovegifts
  38. Cik Eka
  39. ~Kirin Selama Perak~
  40. suhanna rosli
  41. miSsLOve
  42. CtiE zAr
  43. Nurul Ashikin
  44. AMMAR YASIR
  45. ARIF
  46. Deeyaudeen Sabri
  47. iqbalhakimi
  48. || A Lady Named .. Yantiey ||
  49. LinE PuTih LiNe HiTaM
  50. Diana Aurora

 

Yesss.. siap lagi 50 !! Fuhh ...

13 Negara sertai Fiesta Belon Panas Putrajaya

 

Tadaaaa ... aiseymen.. baru nak mengempakkan diri tanpa artikal berita.. tapi tak pe.. mari kita mengulas sendiri.. jeng jeng jeng..

Alaa... malas la.. copy je la eh.. lagi tepat dan jitu gitu.. hehehe... lalalalalla ...

" Fiesta Belon Udara Panas Antarabangsa Putrajaya 2011 akan berlangsung di ruang angkasa di sini dari 17 hingga 21 Mac ini.

Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar, Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin, berkata fiesta bertemakan 1Dunia, 1Malaysia dan 1Fiesta itu, akan menampilkan 26 belon panas dari 13 negara termasuk Malaysia.

"Sambutan yang kita terima untuk tahun ini begitu baik. Peserta yang hendak mengambil bahagian pun terlalu ramai sehingga ada permohonan yang terpaksa ditolak," katanya di sini, hari ini.

Negara luar yang akan mengambil bahagian ialah Belgium, Switzerland, Belanda, Amerika Syarikat, Jepun, Hong Kong, Jerman, United Kingdom, Thailand, Vietnam, India dan Perancis.
Pengerusi jawatankuasa penganjur, Khairuddin Abdul Rani, berkata 300,000 pengunjung dijangka hadir sepanjang fiesta itu.
- BERNAMA "

- BHARIAN

Amacam ? Buat gathering pon best ni .. hehehe

Perasan tak ? Aku perasan ..

 

Hehe.. blog aku takde dah copy paste artikal berita dah kan ? Haa.. cuma ada pon artikal agama je .. ok la tu kan ?  Setakat ini la ... kot nanti ada ?

Mesti ada tertanya , nape aku tak copy paste dah ? Hurm.. boleh tak aku jawab.. SAJAA ... hehehe.. malas la kot... aku lagi puashati membebel gini je .. Malas nak main SEO gitu.. sesekali ok la kan ..

Tu aku kata .. memula blogger mmg tercari cari rentak .. Nak tulis apa eh ? Nak cerita apa eh ? Tapi bila terikut cara blogger lain yang dok terkejar trafik , maka dia pon terikut .. Bila dah jumpa kekuatan pada blognya , baru la dia gunakan segala sumber mahupun kelebihan yang ada pada dirinya ..

Contoh .. ada blog dok main gambar.. photography.. bagi yang amatur , apa saja dia amik dia masukkan.. tapi bila dah jumpa skill atau dh belajar , maka barulah dia masukkan gambar yang berkualiti saja ..

Begitu jugak blog masakan .. Bagi yang baru baru , pasti dia amik resepi orang lain dan gunakan seterusnya menceritakan dalam blognya.. Tapi bila dah teror ala ala Mat Gebu tu , maka tah yah curik dah.. Derhakakan saja.. kan ?

Cuma yang aku perasan , blog yang menjadi tarikan ialah blog yang variasi ceritanya .. Jadi pengunjung tak la boring kan ? Tu lebih baik dari.. hurm... takde cerita dan memaki hamun je kan ?

Istimewanya songketmoden ini ..

image

image

image

Songket 3D ... jgn ingat kartun je ada 3D ek... songket pun ada 3D gak... sbb ada 3 warna berbeza bila kena pantulan cahaya... kira canggih habis la... sbb selalu 2D sahaja... org panggil "siang malam".. kali ini 3D pulak... advance habis... huhuhu...

Terhad... untuk order sila ke SONGKETMODEN.COM

GEGAR 1,000 BLOG : 451 - 500

Fuh... baru setengah ....

  1. chekgu Moe
  2. misz sheyla
  3. Pjaz a.k.a kud0o
  4. Nabila Shah
  5. MiMi PeONy
  6. LugieAmir
  7. Rina AVAIL a.k.a Cik Betty
  8. Khumaera Ismail
  9. YB Raz
  10. ayucinta
  11. WannZ_AzryN
  12. Faa Niza
  13. miss Aresheqyien
  14. azzey
  15. kay_are
  16. Azizah a.k.a N.a.z
  17. PuRpLe LaDY
  18. juelee
  19. azie azman
  20. opie_viperz
  21. wanie
  22. Nurul Afifah Addnan
  23. nur aisya humaira
  24. Efa Shaari
  25. KhairulMahzanMozaini@K.M.M
  26. Faizal Fredley
  27. ketawariang
  28. nur ifzah
  29. s.y.a.r.q
  30. nishiyanisha
  31. shah-kayrul
  32. Najma Osman
  33. CERITA SAYA :D
  34. noazhatori
  35. zni
  36. norien arshad
  37. saouri
  38. Ask
  39. ilah
  40. wanie
  41. Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A)
  42. SuperHuman
  43. hasrulwahid
  44. nisa.mba
  45. ♥Hernee Nazir♥
  46. Misz Yuyu
  47. Kekanda Adinda
  48. [k]o{q}i[n]
  49. umi_e
  50. mr_mrs mikko

 

Lepas ni GEGAR 2,000 BLOG OKEH !

Tahu atau tidak ? Atau dengki sebenarnya ?

 

Hurm.. ada komen .. Pelik kan ? Aku dah jangkakan semua ni tapi tunggu je masa ..

Ada komen mengatakan mereka yang join segmen ni , memberikan trafik pada aku .. Sat.. Aku nak gelak dulu.. boleh ??? Tapi tak pe .. tak perlu nak gelakkan orang yang cetek akalnya ..

Apa yang aku perasan , sejak aku buat segmen .. Trafik aku tak naik pon .. Dok lagu tu jer.. Tapi bila aku publish entri peribadi atau cerita cerita aku , trafik naik .. Camana tu ?

Kenapa aku buat segmen ? Atau GEGAR 1,000 BLOG ni ? Selain dari apa yang aku terangkan dulu , ini juga satu promosi blog terbaru.. Kalau diperhatikan , majoritinya blogger blogger baru yang join kempen ini ..

Sebenarnya dalam kepala pengomen tu , hanyalah trafik trafik trafik .. Apakah itu je yang dia fikir ? Dia nak tengok trafik aku sejak buat segmen ni ?? Nak bandingkan dengan sebelum aku bz bersegmen ? Hurm... Dari sudut mana ? Blog aku untung ? Rasanya ramai dah tau kewujudan blog aku ni ..

Tapi tak pe la.. aku nak gak tau apa si pengomen tu buat untuk dunia blog ni .. Sekurangnya aku ada jugak satu inisiatif untuk menyatukan blogger dibawah satu banner .. Dia ? Atau kenapa aku tak buat banner lain ? Kenapa aku perlu susah buat banner lain dan aku updatekan ke dalam blog aku ? Idea aku.. inisiatif aku , trademark aku .. Nak join atau tidak , aku tak tarik anda punya lubang hidung ! Mereka yang join ni pon sekadar suka suka .. Saja memeriahkan dunia blog.. Apakah terbakar blog mereka bila join kempen ni ? Apakah mereka rugi beratus ratus trafik bila join segmen ini ? Apakah trafik aku mencecah angka luar biasa ? Yo ! Tarak !! Okeh ! Trafik aku setiap hari Isnin ke Jumaat mmg sama je..

Bukan melatah .. tapi nak kasi tau untuk kali terakhir.. Kalau tak faham gak ,  tak pe.. mmg dah begitu corak pemikiran dia .. Aku ? Hurm... Apakah ini segmen terakhir aku ? Memula aku pk ini yang terakhir.. tapi bila ada komen begini , aku cadang selepas ni aku nak buat GEGAR 2,000 BLOG !

GEGAR 1,000 BLOG : 401 - 450

Yeargh... apakah menepati sasaran ???? Tapi aku masih jauh ketinggalan nih.. huh ! Sabar yer ..

  1. (-_-")
  2. Meera Abd ghani
  3. *cik cilipadi_hafizah*
  4. zubir othman
  5. JungRara
  6. suE aREZella
  7. Amira Anorah
  8. Along Usop
  9. terbang tinggi
  10. DiNaZ
  11. neesa
  12. MéuzAngelo™ XXIII
  13. NuRuL
  14. Aida Omer
  15. Huszaini
  16. Mr. Nu'man din
  17. Awangku Johan
  18. Nisa A [Saya Suka Menaip]
  19. :: noremy bte rahmat ::
  20. greenailin
  21. Umar Faruq
  22. zaty faisol
  23. Simpleblanklife
  24. nur intan hazirah
  25. SyahNas80 @ Nana
  26. Ina
  27. Zue Cancer
  28. Emas Putih @ Uzu
  29. Ujang9897
  30. Fiqas
  31. Deela Ashrawi
  32. Faztee Danisha
  33. d_tieah
  34. Norhafiza
  35. Aku Kau & Aku
  36. kiera'sakura
  37. sha rosemary
  38. akuss_styLe
  39. syamimi fatin
  40. fadelicouscakes
  41. anith chan
  42. SevenDrops
  43. HIDAYAH HIDAIZ
  44. ishika si amoi ting-ting
  45. MamaEma
  46. Azura Ani Salaim
  47. ~...AmALinA....~
  48. zmanja
  49. Syuhadah Razali
  50. faraa halim

Betulkan niat ?

 

Pagi pagi lagi dah emo.. hurm ... Apa tak kena ? Ntah ... Macam macam perkara ada dalam kepala otak aku ni.. Macam macam menda aku fikir.. mana la aku tak dapat penyakit kan .. hehe ..

Diorng kata penyakit tekanan darah tinggi berpunca dari rutin harian yang tak betul.. makan makanan yang banyak garam .. hisap rokok .. tidak amalkan senaman .. Yeker ?

Aku tak merokok.. aku selalu bersenam.. Hurm.. Masin .. Ye la kot.. aku hantu maggie dulu.. Dulu mak bapak aku kata jangan makan maggie banyak banyak .. nanti tua kepala botak.. Erk.. tapi aku tak botak pon ??? Diorng terlupa bab darah tinggi kot ?? Hurm.. Tak pe la.. dah ada dah... tapi aku lebih pada hipentensi.. Aku suka memikirkan sesuatu perkara tu dengan lebih mendalam .. sbb tu kot ..

Bersenam dan merokok ... Aku benci rokok.. aku tak la benci orang yang merokok tu tapi orang yang tak berperikemanusiaan merokok tu aku benci.. Kalau dah tengok ada perempuan atau orang kat sebelah tu tutup hidung dia , faham faham je la.. dah tentu dia tak tahan bau rokok kan ? tapi ada gak makhluk yang tak sedar diri.. main hembus gak asap rokok tu depan muka orang .. Cuba telan je asap rokok tu.. kan lagi bagus .. Orang tak kisah pasal ko merokok tu tapi orang kisah tentang asap rokok tu kan .. hurmm..

Senam.. aku mmg suka bersenam.. Pantang ada masa je , aku pasti akan mengeluarkan peluh.. tapi aku tak suka buat kerja yang mengeluarkan peluh.. Tak selesa .. Kalau betul nak kasi berpeluh , jom bersenam..

Tapi bagi mereka yang kononnya bersenam untuk nampak cun , atau kurus tapi setelah mencubanya tak berjaya , aku nasihatkan tukar  'niat' tu .. bukan mudah nak kurus kalau sekadar bersenam... Faktor pemakanan perlu diambilkira .. bukan main belasah je makan .. Sebelum bersenam , tak makan .. tapi lepas bersenam.. tu diaaa.. penuh satu meja.. camana tu ?

Hurm.. aku .. dalam lrt lagi.. aku rasa aku lewat pagi ni.. tak kisah la.. janji berbaloi.. Erk.. Apa yang berbaloi ??? Hehehe... biarlah rahsia .. kan kan .. lalalala .

Lagi 100 lebih blog ..

 

Assalamualaikum ..

Hurm ... selamat pagi .. mood pagi yang suram.. korang ? Entah .. jangan tanya mengapa .. Aku pon tak tau .. Malas bicara tentang peribadi.. aku bukan sempurna .. Bukan jugak sebab kekasih lama sms .. Haha.. cari pasal punya statement ... hehe..

Berbicara tentang GEGAR BLOG .. Lagi 100 blog untuk mencukupkan 1000 .. rasanya boleh sebelum petang ni ? Sebenarnya cukup atau tidak , ianya dah membuktikana blogger Malaysia ni bersatu terutama mereka yang dikatakan blogger muda .. Sbb itu aku senantiasa kata , aku ini blogger baru .. kalau aku ni blogger lama atau dah kira power , kempen gini dipandang remeh jer .. tak de makna .. atau dipandang... ehem.. nak cari trafik murahan .. kan kan ? Tak kisah la.. apa jugak pandangan sinis mereka .. sekurangnya aku mencuba buktikan sesuatu dari dok buat sesuatu yang sama dari dulu sampai sekarang yang mana , keuntungannya hanya sebelah pihak .. Hurm .. Terasa ? Maaf ..

Apa yang cuba aku buktikan ? Yang dibawah cuba untuk bergelar 'yang diatas' dan yang diatas adalah sama seperti yang dibawah selalu katakan .. Terbukti ?? G tengok senarai mereka yang join segmen tu dari dulu sampai sekarang ... Apa yang aku dapat , cuma kritikan .. Er , ada sebarang cadangan membina ? Ops tak de .. Apa yang aku tau , kita perlu ikut landasan yang sama seperti mana orang dulu dulu ikut .. Jangan langgar !

Hurm ..Wallahualam ..

Ada orang tanya aku.. " BEN , AWEK KAU .."

 

Berapa ramai awek aku weh !! Pergh... sat aku nak kira .. Eh.. ni cerita lama yer .. nun zaman darurat punya cerita .. Berapa eh... hurmm..

Masa tadika , ada sorang .. aku clash.. dok meleleh hingus je memanjang .. Hurm... Teringat.. ada satu awek kat sekolah tadika sebelah.. bagi aku surat masa tu .. Aku punya la sukaa.. Sekali bukak tengok.. Tulisan ABC putus putus tu daaa... Dia suruh aku balas lak tu !! Grrr.. clash terus ! padahal dah declare pon lagi .. huh !

Masuk sekolah rendah .. Sekolah rendah aku , semua lelaki.. kena usha awek kat sekolah sebelah .. Sekolah sebelah lak , aku ada minat satu awek ni.. Masih aku ingat lagi namanya.. tapi tak leh sebut sini , nanti dia tersedak ..

Nak dijadikan cerita .. Aku nak mintak no tel dia .. Padahal bukan tak tau mana rumah dia.. satu taman je ... Tapi pasal nak jadikan lebih romantik , main main baling batu la.. Sekali aku baling , tepat kena kepala dia .. Tu diaa haaa dia punya teriak ! Ala jantan terus.. Kensel !! Terbayang saat tu kalau aku kawin dengan dia .. Mau dia jerit nama aku " BENNNNNNN " ..Tak leh tahan ...

Tu satu satunya laa... Pastu masuk ke sekolah menengah .. hurm.. aku penah cerita ni dulu .. pasal awek time sekolah menengah ni .. Haa.. tak ingat ??  Hurm.. boring awek masa sekolah menengah dulu ... asik aku kena paw jer .. mentang mentang aku anak orang kaya.. huh..

Lepas sekolah.. tak sempat kuar result SPM .. dah ada awek masuk minang aku !! tak caya?? Jangan percaaya.. serius .. aku tak kacak dulu ...

OK.. kesemua cerita kat atas , saja aku reka... sebenarnya aku dari dulu sampai skang , susah laa awek nak kat aku .. pelik laa.. aku tanya gak kat wife aku, apa yang dia terpikat sangat kat aku ?? Dia jawab.. hurmm.. segan la nak cerita.. korang tanya sendiri la kat dia eh ... g kat blog dia tu haaa .. okeh ? Tak tau ??? aiseyman... sapa tau ????

Izinkan aku ...

 

Izinkan aku berhenti .. berlari dari bayang-bayangku sendiri ..

Izinkan aku berjalan .. diekori bayang-bayangku sendiri ..

Izinkan aku duduk ... untuk melihat bayang bayang ku sendiri ..

Izinkan aku merangkak .. bayang bayang terus mengekoriku ..

Izinkan aku berdiri .. berdiri dalam kegelapan ...

Bayang-bayang hilang ...

Apakah itu yang aku inginkan ?

Hidup tanpa bayang bayang ?

Apakah itu yang dinamakan kehidupan ?

Berlari dari masalah ?

Izinkan aku berdiri ...

Izinkan aku berlari ..

Izinkan aku duduk ..

Izinkan aku merangkan ..

Biarkan bayang bayang itu ..

Aku ingin dia disampingku ..

Aku ingin jadi manusia sejati ..

Semua masalah adalah kecil bagiku

selagi syurga menanti ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI