Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 13 Februari 2011

Aku tak faham perempuan ...

 

Perempuan itu cantik ... betul ?

Bila aku tengok perempuan , aku dikatanya gatal !

Pelik !

Perempuan itu lembut ... betul ?

Bila aku terpaut dengan kelembutannya , aku dikatanya gatal !

Pelik !

Perempuan itu godaan .. betul ?

Bila aku tergoda .. aku dkatanya miang !

Pelik !

Bila aku punya seorang teman wanita...

Pastinya aku ingin menjaganya .. betul ?

Cemburu adalah sebahagian intipatinya .. betul ?

Dia hanya milik ku.. mana boleh kongsi .. betul ?

Tapi perempuan tak suka lelaki cemburu .. betul ?

Pelik ...

Katanya boleh cemburu tapi bertempat ... betul ?

Puas aku guna GPS untuk mencari tempat yang dikhaskan untuk 'bercemburu' .. Tiada !

Jalan terbaik ... nikah .. betul ?

Tiada lagi cemburu... betul ?

Tapi perempuan pulak cemburu bila lelaki tiada cemburu !

Pelik.. Pelik.. Pelik...

Aku tak faham perempuan ...

Ke aku saja tak nak faham perempuan ?

Jangan pelik..

Itulah hakikat dunia ... Nganga je la ...

Header Blog Pilihan BEN ASHAARI

 

image

http://kupukupukecik.blogspot.com/

Ehem.. Jangan fikir sbb dia ni cun maka aku pilih .. Kalau aku pilih lelaki maka sbb dia kacak ke ? Hahah.. Jangan la gitu.. Mana mana blog aku singgah , aku rasa patut dipromosi , maka aku promosi pada pembaca blog aku.. Tak salah kan ? Jangan fikir negatif okeh ! Aku tak untung apa apa pon ... okeh ?

Aku suka header dia sbb dia yakin ! Berani pacak muka dia kat situ besar besar.. Tak caya ? G la tengok sendiri kat blog dia .. Jangan kutuk ! Dia yakin.. jadi hormat la keyakinan dia tu.. Tapi sayang.. sayang seribu kali sayang .. Bab bab nak patahkan semangat orang ni , ramai ... entah apa yang diorng dapat pon tak tau .. hurm..

Aku pernah kena gak.. 'Dia' kata aku pacak muka untuk popular.. Apa diorg buta aku bertungkus lumus berusaha untuk naikkan blog aku dari sudut entri ... bukan dari sudu template atau layout.. hurm.. Apa mau buat.. terima je lah kan ?

Sekurangnya , aku dah berada di mana aku nak .. Yang mengutuk tu ?

1Tube.My : Vlog Ben Ashaari

 

Penutup .. abis.. tamat.. the end.. Fin ... hehehe .. Macam macam pendapat ... Tapi kali ni , ada yang best.. mana yang best ??

  1. putERi-kAtEk
  2. AdiaLuze
  3. Areliff
  4. aiz-DIN
  5. 3th ayie
  6. zakiah ghani
  7. Hannan Al-Qudsey
  8. Umar Faruq
  9. OdydOdif
  10. iPai
  11. kiera'sakura
  12. si GaJus!!!
  13. Hazmin
  14. Muslimah Optimis
  15. c-tea
  16. Ct_hAjAr

TUTUP !!!

MENTOR 5

 

Hurm... hurmm .. tengok TV3 ? Pencarian protege bermula .. Mentor  kali ni , Erra Fazira , Afdlin Sauki , Rahim Maarof , Noh Hujan , Sharifah Aini dan Edry ..

Hurm... salute kat diorng yang sanggup tebalkan muka g audition tu.. Kalau aku ? aku ? Aku ? Aku rasa korang mesti tau punya .. hahaha... tak mungkin..tak mungkin.. sbb aku sedar diri .. suara tarak !! Hahahaha... jangan malukan diri ...

Cuma pelik je... kenapa diorng nak ubah kehidupan susah diorg dengan jadi artis eh ? Hurm.. Bukan semua artis jadi kaya dengan menyanyi ... hurm .. Kan bagus cari kerja .. walaupun tak kaya tapi sekurangnya membantu keluarga gak .. hurm.. entahlah ..

Ada yang sanggup bertekak gak tu sbb tak puashati tak dapat .. hehehe.. jangan la frust .. belum tamat lagi kehidupan kita bila tak jadi artis .. Erk.. jadi blogger je la .. tak yah g audition.. kan kan ?

Projek : KILL N DIE !!

 

Esok , akan bersaksilah .. satu projek besar-besaran yang bakal berlangsung di Putrajaya !! Projek KILL n' DIE ini akan menempah  sejarah dunia hiburan dan juga dunia politik di mana 'mereka' akan bertemu empat mata satu hidung bagi membincangkan isu isu dunia blogger !!

Jeng jeng jeng ... Takde maknanya .. Haaa.. Aku plan .. eh.. silap.. Ujang 9897 ajak aku melepak berinfomasi malam esok di Precint 9 .. Kat kedai mamak kembar tu haa.. Amacam ? Ada minat ? Ada ? Ok... Ada kalu silalah join .. Sila tinggalkan no tel di ruangan komen ..

Bagi mereka yang masih dibawah umur ( 21 tahun ke bawah ) , sila download borang yang dilampirkan disini .. Dapatkan tandatangan ibu bapa atau penjaga untuk menyertai projek KILL n' Die ini .. Bukan apa , mana la tau kot kot terlepak sampai kul 11 malam nanti , ada gak mak bapak risau..

Bagi yang dah berkahwin , sila download borang satu lagi ni .. dapatkan kebenaran juga yer .. Mana la tau kot kot bini ingat korang g menikah lain ke.. Kan leh percaya sangat lelaki zaman sekarang ni .. haih...

Perempuan ? Nak join ? Tak yah ini borang .. sms je kat aku... tau la nak buat apa nanti.. Hahahha.... guwau jer.. Ok.. ok.. berikut adalah lokasi dan masa secara lengkap :

Lokasi : MAMAK KEMBAR , PRECINT 9 - Putrajaya .. kalau sampai , jgn duduk dulu.. kasi kumpul dulu ..

Masa : Jam 9.30 malam ..

Kos : Ditanggung sendiri !

Pakaian : Blazer bagi lelaki dan purdah bagi wanita .. guwau jer .. jangn bogel dah la ..

Jangkamasa : Selagi duit tak abis ..

Bagi yang berminat , segera bagitau .. Takat ni , aku , ujang , Umar dan Shahazrin dah dapat kebenaran bertulis dari ibu bapa masing masing .. Cepat cepat !

Ada budak demam .. esok .. ye ye ...

 IMAG0046

Blog blog gak kan .. kereta kena basuh gak !! Ni pon jenuh kena paksa dek 'menteri kewangan' tu.. ikut aku , g antar kedai jer.. ehehe.. malaaaass.. tapi tadi hujan.. suka suka .. lama tak main hujang..

"Bos.. esok demam " ...

Aku suka blog ini !

 

image Hehe.. sapa punya ? Pernah masuk blog ni ? Mmg sempoi.. ada keunikkan pada blognya ... Nak tau kenapa aku suka ? g masuk dan tengok sendiri ...  RTP

BEN ASHAARI kena kutuk dalam blog !

 

Hurm.. satu soalan dari gadisBunga ...

"penah tak rasa lemau dalam berblog? dan penah tak jumpa entry dalam blog org lain yg berbentuk sindiran tapi memang kompem  ditujukan kat ben, dan apa perasaan ben masa baca tu? "

Lemau ? Selalu sangat ... apa yang aku buat ? Tutup laptop kemudian tidur .. baca buku.. atau tengok tv.. kalau bosan sangat , g cari gaduh ngan wife .. sure banyak ide pastu .. hehhe.. guwau jer..

OK.. bab kena kutuk atau kena sindir .. Bagi yang sama sama membesar dengan aku macam Borak Kosong , Amir Izzat , DausPozi  .. sapa lagi eh.. maaf tak ingat ... Mat Gebu ngan Bro Framestone tu lain kes.. diorg tu senior aku ... hehee..  Ok sambung.. Mereka tu dah tau sangat kes kes aku ni .. malah masih aku ingat lagi mereka cuba backup aku dengan menyerang balas tetapi aku melarang mereka sbbnya mmg itu tujuan mereka .. Nak kita melatah kemudian buat entri .. Maka berhasillah perancangan yahudi mereka itu ..  Nak popular dalam masa sekejap .. Padahal , habuk pon tarak !

Perasaan aku ketika tu ? Serius mmg sakit hati.. Tau nape ? Sebab melanggari batas batas etika berblogging ! Gambar aku di print screen.. Blog aku diprint screen dan dijadikan kutukan di blog mereka .. Sebenarnya apa yang mereka buat itu adalah salah di sisi undang undang dan aku boleh menyaman mereka !

Apa yang aku buat selepas itu ?? Aku menguap dan g tidur ! Malas nak layan .. bila lama lama , diorang pon boring dah mungkin g pasar cari pisang dan makan .. Lagi berbaloi kan ?

Selain dari mereka itu , ada jugak rakan rakan yang bertarah kelas profesional dalam dunia blogging ini gemar menyindir aku .. Kononnya menurunkan ilmu yang salah .. hehehe .. Salah ke ilmu aku bagi tu , BORAK KOSONG ? 

Namun aku bersyukur .. kerana mereka itu , aku di sini !

Sapa kata aku takde cerpen dalam blog ni ?

 

Hehe.. ada yang tak tau .. selain aku dok merepek dalam blog ni , aku dah buat cerpen.. lama dah !! Sebelum aku ada blog , aku ada website sendiri .. Masa tu dok guna free punya la.. Tripod .. Dalam tu , aku buat cerpen cinta sendiri.. Mmg ada pengikut sendiri masa tu..

Dalam blog aku ni pon ada gak cerpen.. Hehe.. berjela panjangnya .. Cuma sekarang ni aku malas nak buat cerpen cinta lagi memandangkan aku lebih suka bercerita tentang isihati aku dalam blog ni..

Hurm.. Kena buat cerpen dulu baru leh buat novel eh ? hehe.. Rasa rasanya kalau aku buat cerpen takde orang nak baca ke ? Huih... Bukan la nak sombong atau riak tapi aku yakin.. sbb bukan kali pertama .. Aku mampu buat .. Cuma belum nak buat lagi secara serius ..

Aku suka novel yang santai .. Cam pernah Aznil Nawawi buat dulu.. Cukup santai dan rileks.. Begitu juga novel Ahadiat .. InsyaAllah.. akan ada nanti..  Sama gak cam blog ni.. Aku dulu tak plan nak buat.. tapi sekarang ?? Sebulan lebih dari 120 ribu pembaca .. Amacam ?

Sebelum dan selepas famous sbg blogger !

 

Hurm.. teringin gak aku nak jadi famous.. g mana mana orang kenal.. hahahha... tamoooooooo... takde kehidupan.. nak buat apa apa pon orang kenal .. apatah lagi jika musuh dalam selimut kita.. nanti ada je cari isu untuk jatuhkan kita .. tamo tamo tamo ..

Menjawab soalan dari Dauspozi

"Apa perbezaan hidup bro sebagai blogger famous dengan sebelum ni??? "

Hurm.. aku tak pernah terasa aku popular atau famous .. Apatah lagi dikatakan sbg blogger yang best ! Segan dan malu amat .. Aku selalu teringinkan entri aku seperti entri DRMAZA.COM .. penuh dengan 'bukti' dalam bentuk hadis dan potongan surah dari Al-Quran .. Teringin berdakwah dalam diam ..

Ok..berbalik pada soalan , dulu aku mengadap laptop hanya untuk tengok movie dan layan FB .. Tapi skang , dalam 24 jam , cuma time tidur je aku tak tengok laptop... Selebihnya , mmg aku tengok..

Beri aku tempoh 2 tahun lagi untuk kukuh dalam bidang blogging ini.. Aku berhasrat nak menerbitkan sebuah novel cinta santai satu hari nanti.. Hehehe.. InsyaAllah ..

Resepi kejayaan blog BEN ASHAARI...

 

Tonton dah vlog dari aku tu ? Kalau belum , klik SINI ..

Soalan dari AMMAR YASIR ..

"Apakah resepi kepada kejayaan blog Ben Ashaari ini? Walaupun blog ini baru setahun lebih tapi telah menjadi top blog dan paling ramai yang dapat kunjungan. Mungkin resepi ini dapat digunakan oleh blogger "

Resepi kejayaan blog aku ialah menyatukan seberapa banyak blog yang ada di dunia ini terutama dalam bahasa Melayu .. Martabatkan bahasa kita .. hehe ..

Bagaimana aku menyatukan ? Dengan menggunakan segmen segmen aku .. Penat .. sakit hati.... macam macam ada halangan .. tapi inilah hasilnya .. Puashati ? Masih belum abis lagi 'amukan' aku .. ;)

Selain itu , macam aku pernah bagitau sebelum ini ... KREATIF... terpulang pada korang sendiri untuk kreatif di dalam blog korang tu.. okeh ? Terjawab?

Bagaimana nak dapatkan ramai follower tanpa blogwalking ?

 

Semalam aku ada buat entri berkaitan FOLLOWER .. Apakah kelebihan dari FOLLOWER  ? Best sangatkan ?

image

Dari gambar tu , korang leh nilai sendiri.. Pentingnya FOLLOWER dalam menjana trafik ..  Mereka ini penyumbang tertinggi trafik blog aku .. Tapi ingat , mereka inilah antara pembaca setia selain dari pembaca senyap ( silent reader ) ..

Menjawab soalan dari http://nurulnadiahmamat.blogspot.com/

"macam mana nak dapatkan follower yg rmi bila hanya sempat wat entri dan tak mampu nak bw sbb sibuk dgn tugasan sbgai full time student... "

Ok.. cara aku 'tackle' mereka untuk follow blog aku adalah dengan entri aku .. Apa yang aku faham ialah , mereka mahukan sebuah blog yang aktif dan berinfo ... Santai dan juga serius pon mereka minat .. Sebenarnya macam macam selera ..tapi paling mereka gemar ialah , aktif dan kreatif !

Bagi aku blogwalking akan dapat ramai FOLLOWER tapi bila difikirkan kembali , blog blog popular memiliki ramai pembaca setia .. Apakah mereka juga rajin blogwalking ?? Bukan sebab mereka popular tapi ada rahsia .. Apakah rahsianya ? Itu yang kita kena fikir .. Jika dapat resepinya ,  anda pasti tersenyum !!!

Tips tinggikan trafik dan $$ pada NUFFNANG

 

Perhatikan jumlah ONLINE di bahagian sidebar , bawah sekali blog ini .. Kemudian refresh.. Berapakah jumlahnya sekarang ?

Tinggi tak ? Hurm.. Apa yang sebenarnya blogger cari bila buat blog ? Tips ? Maklumat ? Atau nak cepat .. ehem.. masyuk ? Popular ?

Sebenarnya  setiap kali aku buat entri berkaitan tips atau promosi , pasti ramai akan masuk untuk membacanya .. Nak tau bagaimana dan camana.. kan kan ?

Tapi bila aku buat entri biasa biasa , hanya sedikit je yang masuk baca dan komen ..

Aku nak menjawab soalan dari YUYU ZULAIKHA ;

" macam mana nak tahu orang tu adalah pembaca setia kita? "

Mereka yang masuk dan membaca entri 'biasa' kita itulah pembaca setia kita .. Sebab entri 'biasa' kita itu adalah cerita kita .. Mereka masuk untuk mengetahui dunia kita.. kan kan ?

Satu kesilapan blogger baru kita adalah terlalu dahagakan tips untuk dapatkan trafik dan teknik nak  banyakkan $$ dari iklan ... Tiada keseronokkan berblog di situ dah !

Berapa ramai yang masuk untuk baca entri ini ?

Header Blog Pilihan Ben Ashaari ..

 

image

I like !!!! http://zaft3.blogspot.com/

Soalan dari ... IMANSHAH

 

" nak tanya, bagaimana kalau blog kita ditegur oleh boss/ketua jabatan??rasanya blog saya ni santai je..tak mewakili mana2 pihak..tapi jadik sensasi sebab depa suka baca..dan sinis2.. "

Soalan dari http://www.abngshah.com

Blog aku , mmg dibaca oleh bos aku ... Aku ada 3 boss dan kesemuanya perempuan .. Setakat ni , alhamdulillah .. mereka tidak pernah nak halang aku dari berblog asalkan keje siap .. gulp ! Malah boss aku yang berada di Denmark sekarang ni pon sering masuk untuk mengetahui perkembangan anak buahnya.. erk.. aku la .. hehe.. Thanks Miss Lai .. Yang lain , aku tak pasti.. hehe...

Dulu aku kerap jugak bercerita mengenai rakan rakan dipejabat aku tu.. Sebarang majlis yang dibuat pon aku akan cerita dalam tu.. Tujuan adalah untuk 'rekod' peribadi.. Mana la tau tahun tahun mendatang , aku nak kenang kembali detik detik tu .. kan ?

Cuma , ada bahagian bahagian tertentu kita TAK BOLEH cerita kerana boleh membahayakan pihak pihak tertentu secara kita tidak sedari .. Mungkin bagi kita ianya sekadar santai tetapi tidak bagi mereka..

Nasihat aku satu jer .. Blog kita , cerita kita .. elakkan bercerita mengenai mereka .. Jika nak meluahkan perasaan , elakkan letak gambar mereka atau nama mereka .. Itu lebih selamat .

Soalan dari .. Nuramalinaathman

 

" abg ben rasa..orang yg menulis ttg abg ben kt blog2 diorang tuu ikhlas menulis ttg abg ben atau diorang ada motif lain.cthnya mcm nak mndpt blsan supaya abg ben boleh promote blog diorang.. "

Soalan dari http://shqpewsqiq.blogspot.com/

Hurm ... rasa rasa la kan .. berapa ramai yang buat blog benar benar ingin berkarya dengan ikhlas atau sebenarnya ada sesuatu disebalik itu ? Samada nak $$ atau dikenali ramai ? 

Aku , tak harapkan sebarang pujian atau penghargaan dari rakan rakan blogger mahupun pembaca .. Bagi aku , apabila mereka meletakkan nama BEN ASHAARI di dalam entri mereka , aku dah cukup terharu... Samada mereka ikhlas atau tidak , itu aku tak nak amik kisah ... terpulang pada hati mereka .. Tapi apa yang aku nampak ialah , kesanggupan mereka 'menjual' nama aku kepada pembaca mereka !

Bila mereka buat begitu , sudah tentu aku cuba sedaya upaya ( ada jugak yang terlepas pandang .. maaf yer ) untuk membalasnya semula ..

Satu konsep bagi aku yang amat mudah .. Mereka promosi mengenai Blog BEN ASHAARI pada pembaca mereka dan aku membalasnya... Tak perlu fikir soal ikhlas atau tidak ... Jika mereka ikhlas , semoga Allah membalas kebaikkan yang mereka lakukan..

Terima kasih ...

Soalan dari .. Hairul @ Kay

 

"APA LONG TERM GOAL ABG BEN DALAM DUNIA BLOGGING NI "

Soalan dari Hairul @ Kay ..

Hurm... Sebenarnya aku tak harapkan apa apa dari dunia blog.. Popular ? Atau dikenali ramai ? Bukanlah matlamat utama aku.. Pada mulanya aku berblog adalah untuk membuktikan pada wife aku  yang mana aku juga mampu jadi seperti 'dia' itu ... Dan aku berjaya buktikannya sehingga mampu buatkan si 'dia' itu bengang dengan aku  .. Bukan cemburu atau iriihati tapi terlalu 'sombong' dia itu !

Jika mereka yang mengenali aku dari dekat , mereka akan ingat bahawa aku ini 'biasa' jer.. Mmg la aku biasa tapi sebenarnya aku punya wawasan terhadap kehidupan ini .. Jadi aku perlu buka mata mereka bahawa sesiapa mampu berjaya jika benar mereka ingin berjaya !

Sebenarnya blog ini bukan saja tentang $$ atau mengejar populariti tapi sebenarnya blog ini adalah jambatan kepada perpaduan yang paling mudah untuk dicapai .. Dengan keikhlasan dan penyampaian yang bijaksana , mereka yang membacanya pasti akan tersenyum ..

Blog ada macam macam jenis... Aku berminat terhadap semua jenis blog .. Politik , mereka baca .. mereka komen.. mereka kritik .. mereka memuji .. mereka mengeji.. Pastinya disitu ada persefahaman antara satu sama lain .. Dan yang pastinya mereka saling memberi pendapat .. Kecuali yang 'kurang berakal' .. Yang ni lumrah.. di mana mana mmg wujud ..

Apa yang aku inginkan dalam dunia blog ini dah tercapai ! Aku dah buktikan aku boleh berjaya jika aku inginkan tetapi dengan syarat USAHA , RAJIN , SABAR , KREATIF dan BERKEYAKINAN !!

Dan 'dia' ... dah pon kenal aku ... I LIKEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!

Mari Bersoal Jawab dengan BEN ASHAARI ...

 

OK... Hari ni , aku nak bukak blog aku ni untuk korang bertanya soalan ... Pada mereka yang beminat nak menanyakan soalan kepada aku , korang boleh tanya aku satu soalan saja berkaitan dengan blog atau apa saja kecuali peribadi dan pastikan soalan tu logik .. Soalan juga tidak boleh menyentuh apa apa isu tentang orang lain .. Aku akan pilih mana mana soalan yang aku nak jawab.. bukan semua yer ..

Cara nak bertanya ... tinggalkan je komen..Tak perlu buat entri.. hehe.. mudah kan ? Bagi soalan , dan tinggalkan url korang... ok ? Kalu berminat je la ...

Untuk memaki hamun , kritik mengkritik , sila duduk jauh jauh... aku tak berminat ... Untuk membodek pon tak perlulah ... OK ? Sessi ini akan tamat petang ni ...

Sila campakkan soalan anda sekarang..

Aku dah bosan dengan blog !

 

Penah ada mood gitu ? Rasa nak tutup je blog kan ? Serius.. aku pon begitu.. Selalu sangat ada mood gitu.. Rasa macam nak jadi normal je.. Erk.. blogger tak normal ke ? Hahaha.. maksud aku ialah , tak perlu dok ngadap blog ari ari.. Tak perlu blogwalking ... curi trafik.. tengok iklan.. tinggal komen .. baca komen .. dan macam macam lagi la.. kan ?  Ops.. lupa.. promosi ..

Tapi bila tutup blog , nak buat apa ? Mesti rindu punya terutama pada kawan kawan blogger dan juga mereka yang sering berkunjung di blog kita .. Tetiba sunyi dan lain je rasa ..

Nak buat camana untuk kembalikan mood ?? Kalau aku la kan ... kalau datang mood gitu , aku tak tengok langsung blog aku .. aku biar je 'semut' hurung.. Aku merayau.. merayau ke blog orang .. Baca cerita cerita dia .. kot kot ada yang menarik jiwa aku ..

Atau aku ubah selera aku sendiri.. aku berpuisi .. bersajak .. atau mengarut sedikit dalam blog .. Saja nak lari dari kebiasaan .. Tu bukan bermakna aku kering idea cuma sebenarnya bila datang mood gitu , minda kita dah terlalu letih.. Kita tak nak fikir apa apa dah .. Jadi jalan mudah ,tutup blog sedangkan hati kita tak nak ..

Apa yang perlu kita buat ... rehat ... tu yang sepatutnya .. Biarkan blog.. jangan diusik apa apa.. nanti 'rosak' !

Rahsia setiap entri aku ..

 

Aku baru lepas baca entri di blog sahabar mengenai cara cara nak dapatkan trafik mudah ! Menarik .. tertarik .. tapi aku tak berminat langsung.. sebesar kuman pon aku tak minat .. Kenapa ? OK .. aku jelaskan ..

Ini cerita sewaktu aku mula mula berblog .. Aku gunakan entri untuk tarik pembaca .. Aku post entri pasal agama .. kesihatan .. berita .. informasi harian .. drama .. cerpen.. macam macam aku buat untuk mengetahui apakah sebenarnya kehendak pembaca !!!!

Kemudian .. aku masuk ke blog blog yang tinggi trafik .. web web berita online.. Aku perhatikan online counter mereka .. Beratus ratus .. Aku tak fikir camana mereka boleh dapat macam tu tapi aku fikir aku nak jadi macam tu !

Apa yang aku nampak ialah satu jer .. ISI KANDUNGAN BLOG/WEB !! Itulah tarikan utama pembaca tulen ! Aku tak nak trafik 'kosong' !! Walaupun kita nampak beribu tapi sebenarnya 'kosong' ! Dimana kepuasan berblog ???

Aku selalu andaikan aku ini penulis skrip .. tak kira la drama ke apa ke ..  Aku akan andaikan setiap tutur ayat aku tu dilakonkan .. Cara penyampaian .. nada.. emosi .. Segalanya aku amik berat.. Nampak mudah tapi apakah korang perasan , sekali baca korang dah tau aku sedang marah ? Sedih ? Atau sedang ketawa ... Itulah kepuasan yang aku nak !!

Bila mereka baca , mereka rasa gatal je jari tu nak komen padahal diorng tau aku takkan balas komen tu tapi mereka tetap buat gak.. Itu bermakna aku berjaya menarik perhatian mereka terhadap entri aku tu ..

Kalau ada korang kata , aku dah popular maka bolehlah aku buat gitu  maka salahlah anggapan korang tu.. Dari dulu hingga sekarang , cara aku ini tak pernah berubah.. Rahsia utama aku ialah , setiap entri aku ada 'emosi' ... dan mereka dapat merasakan .. kan kan ?

Entri Gempak Pilihan pagi ini ...

 

http://www.adybudika.com/2011/02/manusia-berubah-hidup-mengalur-fitrah.html

-tulis time maghrib..terdengar suara azan..terus terdetik dalam hati untuk buat entri yag tang seberapa ini..tapi harap leh bagi sedikit panduan untuk org yang rasa tersesat macam aku...

http://cempakasireh.blogspot.com/2011/02/nak-kahwin-jugak.html

- sebab menulis dgn seikhlas hati..tanpa hipokrit :)

http://cekrasala.blogspot.com/2011/02/rasa-macam-nak-sumpah-orang-tau.html

-menulis sebab rasa suka, lagi suka kalau orang komen, rasanya masih tak cukup menyengat untuk buat orang baca dan mengomen sesuatu.

http://ahmadhisham.com/2011/02/ahhh-anjing-mengeluh-pelik-dengan-manusia/

-kenapa saya berblog? bukan hanya menyampaikan info, cerita, ilmu, tetapi more to teguran dari kawan kepada kawan. (dakwah dalam blog lagi seronok..) biar diri ini tak bape nak baik, tetapi bukankah elok berjalan seiring menuju kepada kerahmatan Allah s.a.w.

http://henryzackery.blogspot.com/2011/02/rude-animation.html

- saja nak cuba nasib  ..

http://red-kamikaze.blogspot.com/2011/02/nak-bunuh-diri.html

kenapa blog saya patut diberi peluang?? saya tak kisah kalau tak ramai follower atau apa.. yang penting bagi saya adalah entri saya dapat dibaca oleh ramai orang.. sebab kebanyakannya saya letak nasihat dah pemikiran yg lain dari org lain.. :)

http://burungman.blogspot.com/2011/02/aku-gay-so-what.html

-saya memang sangat suka kalau diberi peluang untuk direview oleh abang ben sebab saya suka memberi nasihat dalam bentuk stail penulisan saya sendiri.

http://minachilove.blogspot.com/2011/01/tolong-ingatkan-aku-damn-feeling-is.html

-*entri yang paling *jujur sejujurnya*

http://sekencangangin.blogspot.com/2011/02/kencang-buat-duit-dengan-heartbeat.html

-saya nak bro ben promot blog saya ni sebab saya nak kongsi kesenangan ni beramai-ramai . bace sampai abes entry ni .
kritikan sangat d perlukan bagi memperbaiki kekurangan.

http://leenismail.blogspot.com/2011/02/mangsa-deratt.html

http://luahan-hati-matika.blogspot.com/2011/01/tipspendedahan-cara-nak-dapatkan.html

http://elyanas.blogspot.com/2011/02/entry-yang-vee-sayang.html

http://ayucintakamu.blogspot.com/2011/02/tips-memakai-inner-tidak-lekap-di-dahai.html

Link ni ayu buat khusus untuk mereka yang nak pakai inner tak bagi melekap didahi.Sangat sesuai utk dirieview sbb ayu rasa ramai yang tak tahu.dan ayu ada bagi tips supaya inner yang nak dipakai tu tak lekap didahi..cubala tengok..

 

Dan satu contest untuk korang :

http://lovelymasha.blogspot.com/2011/02/entry-sticky-post-contest-teka-duit.html

Tiba masa aku untuk gemuk !

182834_192873300736314_100000409372347_644758_1794223_n

Hari tu , aku ada dapat permintaan ... tolong ajarin bagaimana mau besarkan badan .. Aiseyman.. aku bukanlah selayak tu nak turunkan ilmu.. Ilmu bab besarkan badan ni , aku main kaut sana sini kemudian aku jadikan rutin latihan ... 

Gambar kat atas tu adalah suppliment yang aku akan amik setiap tahun.. Biasanya 2 tong tu je la.. Harga ? Hurm... tak yah la tau.. beratus ratus gak la.. Sementara duduk berdua ni kan , jadi boleh la beli.. Nanti dapat kembar 4 , kasi anak pulak susu tu kan.. hehehe.. Haa... kembar 4 ? Dah 3 mak angkat booking .. Mak angkat Sedenak , mak angkat kuantan dan mak angkat kulai ! Pergh.. ingat senang senang mak kandung nak bagi ? hahahaha.. guwau jer ..

Ok.. sambung ... suppliment yang gambar diatas tu mmg menjadi untuk badan aku la.. mmg meletop la naikknya.. Tapi kena tau .. bila amik , kena ada latihan yang betul .. bukan main telan jer .. haa.. Pastu rasa dia mmg memualkan la.. Bayangkan dia terlalu manis pastu skop dia lak besar ! Sekali buat mau kena amik 4 skop gitu.. 2 kali sehari .. Tu aku punya laa.. ada yang amik 3 kali..Boleh tahan , 2-3 minggu jer ... ok la kan ? Pastu ... jadi ke tak ? Kena tunggu ... hehe ..

Bagi yg tak mampu tu , amik natural protein seperti putih telur , ayam , ikan mahupun daging .. Pengambilan tu perlulah mengikut sukatan yang betul.. Kalau nak jadi cam 'raksasa' , kena la banyak.. kalau nak badan ala ala model seluar dalam tu , sederhana je .. tapi tak semestinya jadi tau ! kena ada latihan yang betul .. mesti mau ada jurulatih.. pengajar... haa.. baru leh jadi ... Kalau takat main ketuk ketampi kat rumah , tak yah la.. nanti telinga jadi capang jer ..

Untuk permulaan , rajin rajin buat sit up , pumping , gayut .. pastu banyakkan kardio.. untuk stamina .. sambil sambil tu download e-book fitness dan juga video bodybuilder ...

Ok.. disini aku sertakan satu contoh web yang ada bagi video untuk belajar dari otai .. Bukan aku.. aku santai.. haahaha ..

http://www.flexonline.com/videos?bctid=776459151001&bclid=1459293934

LAYAANNNN !!! Oh ya.. mmg selepas ni aku akan kelihatan geemuk .. jgn terkejut bila jumpa aku yer .. hehehe ...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI