Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 14 Februari 2011

Blog Pilihan Malam Ini ...

 

image

Terbaek !! > http://tze.blogspot.com/

Ehem.. SAHABAT BLOGGER .. kami di sini !!

P2140581 P2140579

Mereka ini telah menaipnya sendiri !

Saya , Ben ... dari www.benashaari.com

Saya , SW... dari www.syafikcoklat.blogspot.com

Saya , TH.. from www.taufiqhelios.blogspot.com

Saya , Zarien... dari www.khaizarien.com

Saya Bro, BroFramestone... www.BroFramestone.com

Aku ujang9897,... www.azfar9897.blogspot.com

Saya zaMir.... www.ninenov91.blogspot.com

Aku, Faizal Fredley.... dari www.faizalfredley.com

Aku Shahazrin .... dari www.shahazrin.com

Azrul Hisham.....dari www.azrulhisham.com

Alamak.... ramai lagi datang.... kena update lagi ..

Kirin Selama Perak....dari www.kirinselamaperak.blogspot.com

ahmadJER www.ahmadhisham.com

kyerull l fresco dari www.kaif-amb.blogspot.com

Amal Espraza from www.thegarang.blogspot.com

Tunggu sorang lagi.. JOEGRIMJOE ... Ahaks...

Sukar nak mempercayainya ...

 

Bila orang kata blog aku dah popular , berat untuk aku mempercayainya .. Bukan rasa bangga atau berlagak tapi rasa cam berbaloi sungguh selama ini punya kerja keras ..

Semalam , aku terima satu mesej di FACEBOOK .. er.. bukan mesej tapi komen di wall .. Er... dia tanya aku , kenal tak si polan polan ni .. Bila dia sebut nama je , aku tau dah sapa .. Ni mesti geng geng aku gak neh.. Haha.. Aku mampu gelak  je la.. Aku tanya kenapa ? dia jawab la gitu gini .. Hurm..  Dia seolah tak percaya yang kawan dia tu kenal rapat dengan aku .. Loh.. Apakah aku ini artis ? Hurm..

Tadi , aku jumpa la kawan yang si kawan tadi tu maksudkan .. Hurm.. aku tanya dia la kenapa sedangkan aku tau dah apa ceritanya sebab dah kerap kali dah berlaku ..

Maka dia pon cerita kat aku .. Walaupun dia takde blog tapi dia antara silent readers aku yang setia.. Dari mula aku ada blog sehinggalah sekarang dia masih membacanya .. Lelaki okeh !

Lebih membanggakan , dia kata dia dan kawan kawan dia sukakan cerita cerita santai yang mana melibatkan kegiatan harian atau pengalaman hidup aku .. Malah boleh jadi topik perbualan diorng .. Loh.. sampai gitu sekali ..

Itu lah ... kadang kadang , kita tak tau selera pembaca .. Silent reader gemar membaca kisah kita .. Sebaliknya pula blogger majoriti gemarkan pelbagai jenis tips blogging (kebelakangan ini la ) .. Tapi aku tak salahkan mereka la.. Sapa tak nak blog mereka 'naik; kan ... ?

SEGMEN : Tanya sama BEN ASHAARI - VLOG2

-TUTUP LAMA DAH -

Insyallah , aku akan buat satu lagi vlog bersama 1Tube.my tak lama lagi .. Dan aku diminta buat satu skrip .. Memandangkan aku asik terima pelbagai soalan yang tak sudah sudah dari rakan blogger mahupun pembaca , maka aku buat keputusan aku nak masukkan segmen PERTANYAAN DARI RAKAN BLOGGER ..

Bagi yang tak tau lagi vlog pertama aku , bolehlah ke sana untuk menontonnya ... Dah lebih 6 ribu kali vlog itu ditonton.. Nak tengok ? Meh klik SINI ..

Setiap yang menyertai segmen ini juga akan aku senaraikan di papan bursa saham aku .. hehe.. tu kat BENASHAARI2.BLOGSPOT.COM ... 5 yang terpilih saja akan aku jawab secara langsung di dalam VLOG .. dan soalan soalan yang kreatif dan lain dari yang lain , insyaAllah aku jawab di dalam blog sini atau BENASHAARI2 ..

Jika berminat , sila buat satu entri :

  1. HEADER BEN ASHAARI BLOG
  2. Tajuk : Tanya sama BEN ASHAARI - VLOG2 dan linkkan ke entri ini ..
  3. Bagi satu soalan yang tidak mengarut , logik dan paling penting tiada kaitan dengan isu isu sensitif dan melanggar undang undang .. Aku tak bertanggungjawab terhadap soalan yang mengarut..
  4. Tinggalkan link url entri korang kat sini ...

Tutup ? Hurm.. bila aku kata tutup.. hehee.. cepat !

Blog Pilihan Hari Ini ...

 

image http://princessredbloodsnow.blogspot.com

Kalau tak silap aku , ini antara blog yang awal aku masuk dan kagum terhadap layoutnya .. Mmg 'berani' template ni.. I like !!!

Rasa sayu lak..

 

Aku tadi nak berhijrah dari NUFFNANG ke INNITY .. Sebelum ni mmg aku penah guna INNITY.. Mmg $$ lebat .. tapi tah ... kenapa aku rasa berat pulak nak guna kali ni..

Apa yang membuatkan aku nak berhijrah adalah disebabkan 'kepelikkan' melanda terhadap NUFFNANG kebelakangan ini .. dan juga rasa cam kena cantas pon ada gak .. hehehe... Tu tak kisah la.. Kalau betul , pandai pandai la jawab.. Kalau tak , bagus la.. Tak baik cantas mencantas ni ..

Tapi tak pe.. aku bagi sebulan lagi.. Kalau keadaan tidak berubah , maka tindakan yang sepatutnya aku buat akan aku buat .. berhijrah ! Tidak akan berpaling lagi ..

Aku bukanlah giler nak $$ tapi rasa rugi lak .. Trafik tinggi , beribu sehari tapi dibazirkan gitu jer sedangkan kalau guna INNITY , sah sah meter $$ berjalan ..

Rezeki jangan ditolak kan .. Musuh , jangan di cari.. tapi kalau dah datang .. lari ??

Penghargaan buat blogger ini ..

 

image Ceritanya ? Nak tau ?  Meh sini ... SINI

Aku ada sengugut ...

 

Lapar... skang ni kena jaga skit pemakanan... Malas makan nasi.. Aku tukar ke oats atau roti jer .. Tapi bila kat rumah , kesian kat dia lak.. dia teringin nak makan itu ini.. Maka aku pon join the club je la..

Dan setiap pagi , wife akan bekalkan suppliment cam minyak ikan dan sebagainya.. Mana leh cakap..suami isteri punya hal.. hahahaha...

Dan hari ni , dia lewat siap.. aku siap dulu.. dan sempat post entri lagi.. Sementara tunggu dia siap , aku g siram pokok... Rajin kan ? Bila settle , masuk balik dan amik vitamin yang dibungkus dalam tisu .. Ada satu bungkusan yang aku nampak atas meja tu.. tanpa banyak cerita , terus je angkut dan masukkan dalam poket ..

Sampai pejabat , selepas makan biskut oats dicicah sama nescafe , aku pon bukak bungkusan tisu tu untuk amik vitamin .. Pelik... nape banyak lak kali ni ? takkan nak suruh aku sihat banget kot ?? Grr...

Belum sempat telan , boss panggil.. ada keje nak kena buat.. ok la..buat keje dulu.. Tak lama kemudian wife aku tegur kat YM ..

" Abang , amik vitamin tadi dah ? "

" Dah .. kenapa banyak lak kali ni ? " Aku balas ym dia ..

" Tu saya punya laa.. termasuk ubat senggugut ! "

Gulp ... kalau aku makan tadi , camana gamaknya eh ???

Header Blog Pilihan Ben Ashaari

image

http://nurulainulfarhain.blogspot.com/

Kelab BLOGGER BEN ASHAARI - 7,777 dah

 

image

image

Kelab blogger ini khas buat blogger untuk mereka ping entri terbaru dan juga pembaca pembaca blog .. Usia kelab ni pon sama je usia blog aku.. hehehe.. kira bayang bayang dia la ..

Nak join ?? Jom .. > SINI

Bila terfikir kata kata Tun Mahathir ..

 

Hampir 10 ribu Follower.. Satu jumlah yang tinggi bagi aku .. Aku tak jangkakan semua ini langsung .. Aku dah kawin .. Dah berumur .. Tiada sebarang status selebriti mahupun menampilkan sebarang aset yang memudahkan aku naik dalam dunia blog..

Jadi 10 ribu Follower adalah satu jumlah yang amat tinggi untuk dikumpul dalam tempoh 1 tahun .. Satu kepuasan ... Pada mula berblog dulu , aku nak dapat 1 follower pon susah .. Yelah , mereka follow sbb mereka suka .. Tiada kepuasan langsung bila memaksa ..

Hurm... "Berhenti makan bila sedap " .. Aku teringat bekas pemain bolasepak Perancis dan Manchester United iaitu Eric Cantona .. Beliau bersara dalam dunia bolasepak sewaktu berada dikemuncak .. Sememangnya dia menjadi lagenda terutama dalam kelab Manchester United .. Lihat pada Maradona .. Beliau mmg lagenda tapi dia bersara dalam keadaan yang memalukan.. Kes dadah !

Tapi paling aku kagum ialah Zinedine Zidane .. Mmg buat aku gigit jari setiap kali lihat kebijaksanaan dia mengawal bola.. tapi tu la... Kedua dua mereka ni tercalar rekod akibat ketidaksabaran mereka... Maksud aku , gagal kawal geram diorg la.. heheh ..

image image

Jadi , aku terfikir.. kalau aku tutup blog skang , pon best gak kan ? Hahaha.. yela.. sementara berada diatas.. nanti bila dah jatuh , sahih ramai gelak punya .. Maklumlah , ramai dok tunggu je aku jatuh.. eceh... kan kan ?

Entah la... Aku terfikir nak buat satu blog anynomous.. tanpa muka.. nak mula dari bawah balik..tp lebih pada luahan perasaan .. amacam ? OK tak ?

Dulu dan sekarang ..

 

bunting 24 x 72inch

Ehem... ada lagi cerita dalam ni.. nak tau ? Jom ... SINI

Berhenti makan ketika sedap !

 

Rancangan SITI ari tu menemubual Tun Mahathir .. Menarik ? Menariknya bagi aku cumalah Tun Mahathir .. Lain ? Biasa jer .. Cuma bagi aku , Siti perlulah lebih banyak buat kerja rumah sebelum menemubual Tun .. Nampak agak gugup dan soalannya pulak lebih layak disoal pada ibu bapa yang hantar anak mereka ke tadika..

Aku bukan nak merendahkan Siti cuma dia patut sedar sapa yang sedang dia temubual itu.. Patutnya dia amik kesempatan dengan menanyakan soalan soalan yang lebih berkualiti dan bermotivitasi .. Satu kerugian ..

Tun seorang yang bijak bagi aku.. Ilmu dan pengalamanannya mmg tiada tandingannya.. Rugi jika tidak 'dikorek' ... Antara yang menarik ialah 'berhenti makan ketika sedap' .. Biasanya berhenti makan sebelum kenyang kan ? Hehe.. tapi kebelakangan ini , makanan mmg sedap sedap belaka.. Betul .. kena berhenti makan ketika rasa sedap dah .. huhu..

Buat Siti ... Tahniah.. rancangan Siti mampu pergi lebih jauh cuma kena banyakkan lagi ilmu di dada agar tidak gugup bila berhadapan dengan mereka yang lebih tinggi ilmu dan pengalaman hidup ..

Aku benci kena kencing ..

 

Lewat lagi ? Tak mungkin .. aku naik cam biasa.. Peliknya LRT ni kosong .. Tapi bila sampai kat bandar tasik Selatan , penuh la .. tapi aku dapat duduk .. Er .. nak kasi orang lain duduk ? gulp ...

Pelik ... ari tu kata member tu eksiden .. tapi kenapa aku nampak dia punya twitter ada update ? Hurmm apa kes sebenarnya ? Nak pk bukan bukan ? Perlu ke ? hurmm...

Entah la.. kadang kadang perangai orang bercinta ni mmg pelik .. Segalanya yang mustahil boleh jadi kenyataan .. Tapi kalau ke arah yang positif tu ok la kan ..

Esok .. 14hb.. Kempen pasal anti sambutan hari kekasih sedang hangat dilakukan .. Hurm.. Ada yang bercadang nak sambut ke ? Dah fikir masak masak ? Toksah la... ingat ingat sikit .. Kita hidup ni bila bila boleh kembali ke padaNya ..

Aku rasa dunia kita ni pon makin panas dengan dosa dosa manusia .. termasuk aku... huhu .. Sama sama la kita fikirkan semula ...

Kalau takde mood , jangan paksa !

 

Awal aku set jam .. Kul 520 pagi.. nak bangun kemudian workout.. Tepat jam 520 pagi , memula hp nokia murah aku tu menjerit... Aduh.. Tergagau gagau ( teraba raba ) aku mencarinya... Dapat ! Stop terus !! Bukan nak tekan snooze .. takde makna ! Sambung tidur ...

Tup ! Tercelik dengan sendirinya .. Kul 6.05 ! Htc aku tak bunyi ! Tak leh diharap !! Mmg tak leh diharap sbb aku tak set .. Maknanya aku yang bersalah .. Htc tu tak bersalah langsung ! Tu la orang kita..suka salahkan orang lain sedangkan diri tu terang terang dah melakukan kesalahan .. haih .. Jangan amik rasuah ok !! Orang lain amik tak pe .. kita jangan !! Kalau nak amik gak , aku ... no komen.. hehe..

Terus bangun dari katil .. Kejut wife .. Grr... Satu minit pon berharga bagi dia ... Selagi jam dia tak bunyi , dia tak bangun .. Huh.. Aku terus keluar bilik.. Ke set workout aku.. Tengok barbell.. dumbell ...bench .. Huh.. bosan.. Masuk balik ... set jam.. bagi 10 minit.. tidur jap ..

620.. memekak kembali hp aku.. Mesti jiran menyampah punya .. tapi tak pe.. diorg punya alarm lagi mahal.. Loceng weh !! Loceng besar punya !!

Bangun .. mandi ..solat .. Pastu siap... wife kat bawah dah.. bancuh protein aku.. Bermula episod baru.. Aku kembali membesarkan badan  ..

Naik atas kembali .. Tengok besi.. Sentuh sekali je... amik berkat.. hahaha.. takde maknanya !! Pastu bukak laptop.. Ngadap korang ! Tu bermakna.. Hehe... Tak pe.. petang ni gym ...

Lelaki yang aku faham ..

 

Aku .. lelaki !

Banggakah ? Sudah tentu !

Kenapa ?? Lelaki boleh kawin 4 .. Perempuan ???

Tu jer ke ??

Lelaki ketua keluarga .. Perempuan ???

Tu jer ke ??

Lelaki bermisai .. Perempuan ???

Hek ler !! Lagi ??

Lelaki kuat !!  Perempuan ???

Oh.. sebab tu pukul perempuan yer ??

Gulp ..

Lelaki oh lelaki ..

Meh sini perempuan nak cakap .. boleh ?

Muhammad S.a.w adalah contoh lelaki terbaik dari dulu hingga sekarang  !

Ikutlah segala sunnahnya ..bukan yang 4 tu saja !

Lelaki ... ikutilah keperibadian baginda Rasullullah s.a.w !

Itulah yang terbaik ... Barulah wanita tersipu malu bila berhadapan dengan kita ... kan ?

Katakanlah: Jika kamu (benar-benar) mencintai Allah, ikutilah aku (Rasulullah s.a.w.), niscaya Allah mengasihi dan mengampuni dosa-dosamu. Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.”
(QS. Ali 'Imraan, 3:31)

Entri Santai Pilihan Pagi ini ..

 

Al-kisah yang aku nak habaq kan angpa semua telah berlaku petang tadi dalam story-line edop aku.Dipendekkan cerita,aku telah join membe aku pi Mahkota Prade Mall pasal sorang membe aku nak cari seluar setan jeans katanya.

Jalan punya jalan kitorang rasa lapar.Kitorang decide pi melantak dulu walaupun jeans yanfg dicari tak jumpa lagi.Yelaa,makan tu penting der.Kalau tak makan mana ada tenaga nak jalan ye dak?ngee..

nak baca lagi ?? > SINI

Aku dituduh berskandal dengan blogger ? Aisey

 

"Hahaha...scandal dengan Encik Ben Ashaari petang tadi. Kecoh! Kepoh! Gempak! Buat-buat kecoh bagi blogger picisan mcm saya. Ha ha ha. Mana tak kecohnya...syiok2 layan SB [Sahabat Blogger] tup tup Ben Ashaari add Cik Kamoo Kamie kat mukabuku! Huh! Berderau darah ai tau. Sape yang tak syiok kan...blogger otai yang dah ader followers ribu riban [sedang menghampiri 10k!] dah tu siap masuk majalah RAPI lagi [Keluaran 1 Februari 2011] tiba-tiba add blogger picisan yg baru2 nak bernafas nie.... "

selanjutnya > SINI

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI