Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 15 Februari 2011

Blogger Baru lagi ? huarghhhh...

 

Nyum nyum... tak ngantuk ke weh... esok baru hari Rabu.. Oh.. Gadis Misteri eh ? Hehehe.. Tungguuuu ...  Sapa ? Ala.. tak yah tau la... hahaha.. report kat wife ? Aisey.. boring dah dia ...

Ok... sambungan ... eh lupa.. nak tau blog wife aku ? Dia pon ada blog tapi tak aktif la cam aku.. sebulan 4-5 kali update ... Ni link dia ... www.katanyaazila.blogspot.com ...Ssyy.. jangan cakap aku bagitau.. dia marah ! Nanti orang ingat dia tumpang aku lak.. hiskh..tamo bagitau .. kata je korang tersesat masuk.. okeh ?

OK..senarai berikutnya :

Okeh.. aku rasa satu round lagi ni abis ni... hehehe..sabar ehh ... sabar... tak abis ..esok masih ada ... InsyaAllah.. doakan aku panjang umur la yer ..

Lagi Blogger Baru bikin panas sama aku !

 

Mau tak panas ???  Tak berhenti henti aku update blog neh .. Bukan senang mau senang.. bukan susah mau popular ! Kasi buat VLOG la tengok... Mau tengok ka ?? Sila la ke WWW.1TUBE.MY ... haaaa.. banyak dah blogger buat video log diorng ... dapat tengok secara 'live' gitu.. selama ni dok baca tulisan kan .. haaa ...

OK ok... senarai seterusnya .. aku letak banyak sikit eh.. memandangkan dah nak lewat malam .. kang ada yang frust.. Tak pe eh ?

Ok... 25 dulu ... next !!!!!!!!! Bila mau tutup daaaa....

Header Blog Pilihan BEN ASHAARI

 

image

http://www.wooferstorm.com/

Bila BEN ASHAARI jadi HERO !!

 

Sat nak nyanyi lagi Mariah Carey , HERO ... heheh.. aku tau daahhh .. aku tau dahhh .. semua pakat tutup telinga !! Tak pe tak pe... tunggu la aku popular.. aku buat VLOG aku sendiri !! Eh.. bukan dah ada ke ?? Hehehe.. Korang tengok dah ? hahahhah.. naik meluat dah eh aku dok promosi VLOG tu.. Ala... aku nak bagi cukup 10 ribu tuuu.. skit je la... hahahha.. Psstt... g klik kat atas tu ... VIDEO SANTAI BEN ASHAARI .. G la tengok.. Jangan sampai termimpi dah la yer .. Erk.. Cakap pasal mimpi ..

Sebenarnya .. ehem... batuk dulu . hehehe.. Ada kawan kat FB aku tu.. dia tinggalkan mesej ... Mesejnya berbunyi begini...

"semalam i termimpikan u bro. u selamatkan i from falling into deep ocean. thank you sebab masuk lam my dream! "

Haaa.. tu diaaa .. aku jadi HERO !! HERO okeehhh .. bukan assistant HERO atau HEROIN okeh !! haaa... Jangan main main !! Wife aku pon tak penah mimpi aku jadi HERO.. Dia asik mimpi aku curang je ... camana tu ?? Hahahahha... Very the very dangerous punya mimpi tuh.. hahahaha...

Tapikan .. aku pelik gak la.. Kenapa laut ?? Bukan apa.. aku suka laut..cantik.. tapi aku tak reti berenang.. apa kes ??? Takkan aku g selamatkan dia guna kapal selam atau pelampung anak makcik sebelah rumah aku ???

Blogger baru cari pasal !

 

Cari pasal neh diorng !! Pergh... Cari pasal ngan aku nehh.. Tak pasal pasal aku dapat pasal .. huwaaa... ramai la pulak bawah 100... ingatkan tak ramai... hahaha.. aku dapat pasal wehhh !!

Ok... g la berkawan kawanan dengan diorng eh... Best ramai kawan blogger neh ... Cepat cepat ...Nak update lagi.. pastu nak tidur .. esok keje ..

  1. http://real-dila.blogspot.com
  2. http://www.koleksishida.com
  3. http://faizahfyn.blogspot.com
  4. http://bebetnugget.blogspot.com
  5. http://nierzecter.blogspot.com
  6. http://pengasahmerah.blogspot.com/
  7. http://zurazaifi.blogspot.com
  8. http://megermainee.blogspot.com
  9. http://aeiouiloveu.blogspot.com
  10. http://kenamimpidulu.blogspot.com
  11. http://mawarmawarputih.blogspot.com
  12. http://shazwaninorizan.blogspot.com
  13. http://coratcorethujungjari.blogspot.com
  14. http://putrisue.blogspot.com
  15. http://nurul-story.blogspot.com
  16. http://syikinslittlekitchen.blogspot.com
  17. http://leenshah.blogspot.com
  18. http://honeypie-beez.blogspot.com
  19. http://farahazurah.blogspot.com
  20. http://ohmyfairlady.blogspot.com
  21. http://farrahsyazana.blogspot.com
  22. http://whiteblueandblack.blogspot.com
  23. http://bloghazmin.blogspot.com
  24. http://wadahharleena.blogspot.com
  25. http://ceritapadlie.blogspot.com

Chess .. kata khas untuk Blogger Baru je !!

 

Camana dia boleh terlepas ??? Haih ... geram betul .. Dah bagitau dah ! Hanya blog yang  punya 100 Follower dan ke bawah jer .. Tapi camana dia ni boleh terlepas ???? Korang g tengok kat entri INI , no 15 ! Grrr ...

Ok.. senarai seterusnya .. lama tunggu eh ? Sabar eh... kehidupan mesti diteruskan jugak .. kan kan ?

OKeh... makin ramai nampak... aku kena bukak company gineh... sapa nak keje ngan aku ? eh.. bukan kerja.. berkhidmat untuk bloggers.. hehee..

Saya Blogger Baru gak.. Tak nak ngorat ?

 

Hehe... ok .. ada yang tanya .. camana nak join ?? En. Logorithm ada dah bagitau kat entri mana nak g baca cara cara nak join segmen ni.. Klik sini kalau masih tak jumpa ..SINI 

Sebelum ke senarai seterusnya , buat mereka yang tercari cari tempat nak promote entri terbaru mereka , bolehlah ke tempat yang sememangnya dikhaskan untuk promosi entri terbaru mereka .. Saja nak berkongsi dengan rakan blogger yang lain .. Klik SINI ..

OKeh... Selamat berkenalan .. Ada lagi pasni.. Mau solat .. pastu g pasar malam putrajaya.. er.. pasar tani ? Pasar seni ? Pasar memasar ?

Saya Blogger Baru .. Jom Bersantai ..

 

Segmen baru ... Khas buat blogger yang punya FOLLOWER 100 ke bawah .. Sebelum itu , kalau korang nak tips dari aku mengenai blog , meh tonton di SINI .. Kalau sudi , promote kat FB korang eh ... Terima kasih laaa pada yang sudi .. lap u lap u lap u !!  Eceh.. poyos ..

Ok... tamo buang masa .. kita g ke geng geng blogger yang  baru ..Sebelum itu , jgn lupa 100 FOLLOWER ke bawah saja yer !! Terlebih tak leh .. korang kena g 'bertegur sapa ' dengan kawan kawan kita ni lak. Aisey.. kasi can laaa ... kan kan ?

Senarai blog :

Ok. kita g pusing 15 blog dulu yer ... Er... bagi yang baru nak join tu , pastikan blog korang tu tak memberatkan pengunjung blog korang tu.. buang le widget widget tak penting tu ..ok ? Terima kasih ...

Saya Blogger Baru.. Awak Blogger Lama ?

 

Hari tu aku ada dapat satu komen .. Seolah dia tak puashati dengan penggunaan perkataan BLOGGER BARU dan juga BLOGGER LAMA .. Apakah perbezaan BLOGGER BARU dan BLOGGER LAMA ?? Loh.. aku sebut tu pon dia seolah tak puashati .. Bukannya guna OTAI atau OH TAI .. nasib baik tak tambah 'K' kat hujung tu ..

" sape baru sape lame..how to describe yang dia tu baru and dia tu lama?..just by tarikh start berblogging ke..kalau lama tapi bersawang xberguna juga..kalau baru lebih maju itu kelebihannya..manusia akan guna macam2 cara utk cepat berjaya..juga didunia blog..depend on how kita gunakan peluang dan ilmu yang kita ada..baru xsemestinya xtahu,,lama xsemestinya bijak ilmu..tapi pokok pangkalnya..cara nya kena betul..tanpa yang baru siapala yang lama..tanpa yang lama tiada yang baru.. " ..

Hurm... majoriti , blogger blogger yang BARU buat blog akan memperkenalkan diri mereka sebagai blogger BARU ... Blogger baru tak semestinya tak tau apa apa kan ? Dan mereka yang dah lama ada blog , dipanggil BLOGGER LAMA atau SENIOR laa... tapi tak semestinya mereka ni berpengtahuan atau bagus dalam selok belok dunia blog , macam aku ni la.. tak teror langsung ! Serius .. Aku tau post entri jer.. haa ..

SAYA BUDAK BARU DI SEKOLAH ini .. tak semestinya dia baru masuk sekolah kan ? Mungkin dia baru pindah sekolah ..

SAYA BUDAK LAMA DI SEKOLAH ini .. lama tak semestinya bijak kan ?

Tapi tetap ada perbezaan agar senang nak berkomunikasi ...  Bukan nak mengklasfikasikan antara blogger .. lebih pada komunikasi .. Tiada niat nak merendah rendahkan blogger ..

Kalau orang tanya aku .. aku blogger baru beb !! Aku malu nak kata lama.. sbb blog aku tak cantik.. aku tak tau pasal dunia blog.. blog aku tak bagus.. cerita aku tak best.. Malu aku nak kenalkan diri aku sebagai blogger ... Serius aku cakap ..  Eh.. aku tulis .. eh.. aku taip.. apa apa je la ..

BARU ke LAMA ke .. yang penting kita gembira dan bersopan santun dalam dunia maya ini .. Tu yang kita mahukan... kan kan ?

SEGMEN : Err .. Hye .. Saya Blogger Baru..

-TUTUP SUDAH -

Segmen segera ... saja aku nak wujudkan segmen ni untuk blogger blogger yang punya 100 FOLLOWER ke bawah .. Lebih 100 tak leh !! Tu dah kira popular dah tu !!

Buat blogger yang menepati kehendak aku tu , jom join kalau nak la .. tak nak tak pe.... tak paksa .. Hehe.. Tapi bagi yang berminat tu , mudah je.. buat entri khas :

  1. Letakkan header BEN ASHAARI blog
  2. Tajuk : ERR .. HYE . SAYA BLOGGER BARU ... dan linkkan ke entri ini ..
  3. Tinggalkan url entri blog anda di sini ..

Tu je.. tak susah kan ? Cepat...

SEGMEN TANYA SAMA BEN ASHAARI : VLOG2

 

Berikut adalah senarai nama blogger yang telah menyertai segmen ini :

FAHMI

AdiaLuze

Nazterjah

Bayu Kenangan

Cik bEe

Umar Faruq

y u y u Z u l a i k h a

ewanrani

farahin :)

apisv2

syafiqah khadiron

nur

strawberrycincau

Mat Ganu

ilham_un

Aqilah Kamarudin

ayucinta

Hanim Mahali

GadisGula-gula

CikNiza

zakiah ghani

nur amalina bt athman

TERIMA KASIH .. Soalan siapa yang bakal terpilih ???

INNITY dan cara nak apply.

 

Hurm.. ramai bertanyakan pasal INNITY.. kelabu mata eh tengok $$ .. hahaha... tak la.. gurau jer .

Ok. camana nak register INNITY ? g je kat www.innity.com .. Cuma bukan semua layak apply INNITY . Mereka yang punya trafik tinggi , erk.. kalau TAK SILAP aku la kan .. 60 ribu UV atau 100 ribu PV baru dapat surat kebenaran dari pihak INNITY ..

Sebenarnya , bab ni tak boleh dibincangkan secara umum .. Ada peraturan dia .. Kalau nak cuba , korang g jer kat www.innity.com . Try je la .. tak try tak tau kan ? Sekurangnya bila dah cuba , baru leh set goal terhadap blog kita tu .. Keseronokkan satu hal tapi kalau dah boleh buat duit , apa salahnya kan ? Yang penting kena jujur dan ikhlas ..

Ada satu kes melibatkan INNTY ni .. ramai pakat takut nak pakai sbb ada kes malware melibatkana INNTY.. mana mana blog guna INNITY semua terlibat sekali .. Kebetulan lak masa tu aku dah buat code INNTY jadi aku selamat ler.. hehe..

Skang aku pakai balik sbb rasa rugi trafik yang tinggi di blog aku ni dipersiakan .. Kan ? Bukanlah nak mengejar $$ tapi bila aku nak beli gadget kesukaan aku , takkan nak pakai duit gaji kan ? guna je duit blog.. kan kan ?

Selain INNITY , guna ADVERLETS .. tapi aku tak pasti bab bayaran ADVERLETS.. ada kata tak bayar .. ada kata tipu. Setakat aku pakai, aku pernah cashout RM100 .. Tak pasti dah masuk ke belum ..

Sebab itu aku suruh tinggikan trafik /pembaca blog ...

Header Blog Pilihan ....

 

image http://kay-akam.blogspot.com/

Perlu ke 'melepak' ni ?

 

Segalanya bersederhana.. Dalam apa jua perlu bersederhana ... Termasuk juga MELEPAK ... kan kan ?

Bila sebut 'melepak' pastinya terbayang di kedai makan ..tak kira mamak , restoran segera atau mana mana juga asalkan ada terhidang makanan kat situ ..

Ada melepak kosong dan ada juga melepak berisi .. Melepak ni lebih kepada bersantai .. Tak perlu ada kertas minit mesyuarat atau perlu amik minit.. Cakap je apa saja .. Apa saja yang terlintas dan bernas nak dicakapkan .. Kadang kadang mengarut pon ada ..

Melepak ni sebenarnya lebih pada nak merehatkan minda.. Bersantai bersama sama kawan dalam persekitaran sihat .. Yang buat tak sihat tu jika ada yang merokok dan mengorat awek kat sebelah ! Tu mmg cari pasal la ..

Ramai pandang negatif bila terdengar perkataan 'melepak' ni .. Macamana tak negatif kalau hari hari muka yang sama je kat kedai tu ? Sekali duduk , sampai azan bergema pon tak reti reti nak bersurai malah lagi beria perbualannya .. Tu yang masalah besar tu ..

Apa pon melepak dengan rakan rakan blogger di Precint 9 , Putrajaya semalam memberi banyak input terbaru buat aku .. Terutama dalam berusaha untuk mendapatkan anak kembar.. Tips dah bro Huszaini.. hehe..  Tips bisnis dari Joegrimjow dan tips citarasa pembaca muda dari geng geng blogger muda yang ada semalam. Yeargh... Berbaloi.. Bagi aku melepak yang menghasilkan sesuatu yang positif tercapai semalam !

Bukan selalu kan ?

Perjumpaan yang berbaloi ..

 

Selesai pada jam 1.30 pagi. hehehe. mau muncung mulut wife.. hehe.. ala .. bukan selalu kan ? Hurm... Sesekali berenggang , apa salahnya ..

Aku ingatkan takat 3-4 orang je turun tadi ... Sekali.. amik kau... 4 meja sambung ! Tapi ok la .. macam macam cerita ..  Dari cerita peribadi , ke awek awek blogger hinggalah ke gadis misteri ... hahahah.. rosak !

Kemudian , saling berkongsi tips .. Hurm... Nak pasang INNITY ? Setelah menunjukkan kelebihan INNITY pada diorg , rasanya semangat nak berblog tu makin melonjak la kan ? Tak caya tanya tokey SAHABAT BLOGGER tu .. huhu..

Aku .. tukar ke INNITY tadi.. mana tau kot kot aura diorng , leh masyuk skit.. Dapat la duit poket nak sambar dslr baru ... hehehe...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI