Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 17 Februari 2011

Senarai terbaru ... blogger baru yang 'ngam' !

 

Haa... penat nak bebell... pasni ada satu lagi entri nak bebel.. ni korang redah la dulu eh ... janji jangan basah dah ...

  1. http://nadiemsharmz.blogspot.com
  2. http://norazureenmohdyazid.blogspot.com
  3. http://ikachenta.blogspot.com/
  4. http://rahimiarafpin.blogspot.com
  5. http://maslianaothman.blogspot.com
  6. http://astoryisaboutyouandme.blogspot.com/
  7. http://cikdfieysahaja.blogspot.com
  8. http://aziazidah.blogspot.com
  9. http://iekahridzuan.blogspot.com
  10. http://azim3110.blogspot.com
  11. http://loveyqueeny.blogspot.com
  12. http://mynameisliyanadeli.blogspot.com
  13. http://sum1buchuknya.blogspot.com
  14. http://myramyra89.blogspot.com/
  15. http://cikdianacolourfull.blogspot.com
  16. http://najihahfara.blogspot.com
  17. http://cikfaten.blogspot.com
  18. http://advsinfo.blogspot.com
  19. http://nad-ismail.blogspot.com
  20. http://kisah-sufi.blogspot.com
  21. http://immanextdiva.blogspot.com
  22. http://nadzurahanimazalan.blogspot.com/
  23. http://bellamizam.blogspot.com
  24. http://cikmonstercantek.blogspot.com

TOP 25 Penyumbang trafik ke blog BEN ASHAARI ..

 

Kajian ini penting bagi aku... Dari sini aku boleh pasang strategi dan mencari dimana kekuatan dan kelemahan blog aku ... Dengan memasang Google Analytics sejak mula berblog , aku telah mengetahui bahawa penyumbang utama trafik aku adalah dari blogger sendiri terutama follower itu sendiri .. Sapa kata follower tak penting kan ?

Ok.. sekarang aku senaraikan top 25 penyumbang trafik blog aku :

  1. blogger.com
  2. facebook.com
  3. tiffinbiru.blogspot.com
  4. draft.blogger.com
  5. bloglovin.com
  6. salam2benua.blogspot.com
  7. ummizaihadi-homesweethome.blogspot.com
  8. borakkosong.com
  9. kupukupukecik.blogspot.com
  10. nisamenaip.blogspot.com
  11. hanamemories.blogspot.com
  12. azfar9897.blogspot.com
  13. hanieliza.blogspot.com
  14. qasehdalia.com
  15. benashaari2.blogspot.com
  16. bloomingmarvellousoflove.blogspot.com
  17. nazterjah.blogspot.com
  18. izamirridzwan.com
  19. yatiememories.blogspot.com
  20. airzone09.blogspot.com
  21. Lollylurveff.blogspot.com
  22. kisahlynna.blogspot.com
  23. red-kamikaze.blogspot.com
  24. nurhafiz2009.blogspot.com
  25. mamakembar3.blogspot.com

Ini adalah Top 25 blog penyumbang trafik ke blog aku .. Jumlah ke semua blog yang telah menyenaraikan  blog BEN ASHAARI ialah melebihi 4 ribu blog  ..

Jutaan terima kasih kepada mereka yang sudi meletakkan link  ke BEN ASHAARI blog  .. Semoga Allah membalas kebaikkan anda semua ...

Entri Pilihan Terbaik Malam ini ....

 

imagehttp://eyla-comtesse.blogspot.com

Masa cemburu dengan bloggerkah ?

 

Cukup tensen kalau naik ERL atau LRT  tanpa buat apa apa .. Kalau baca buku , mmg ok.. kalau dapat online internet lagi best !! Sekejap je rasa masa tu berlalu... Cukup pantas.. Taip la selaju mana pon pastinya tak sempat nak post satu entri punya .. Tapi kalau tak buat apa apa .. pergh.... slow giler masa .. ERL lebih lagi.. macam bergerak dengan tayar pancit .. bosan tul ..

Ni skang aku dok tunggu ERL.. Masa aku sampai tadi .. ada lagi 24 minit.. aku keluarkan laptop..pasang broadband... tup tup dah 5 minit.. Cepat betul... Cuba tak buat apa apa. 1 saat tu macam 1 minit !

Ok... berbalik pada senarai blogger baru ... yang terkini la... ramai pulak blogger baru .. Ke ada yang join semula ni ??? Jangan menipu tau.. tak baik.. kasi peluang kat orang lain .. haaa... sama sama la kita saling berkenalan .. Jangan pentingkan diri sendiri.. okeh ?

Senarai terkini :

  1. http://arolgiveaway.blogspot.com
  2. http://kecikkenot.blogspot.com
  3. http://ciknino0410.blogspot.com
  4. http://alinzs.blogspot.com
  5. http://ooucchhhhjelly.blogspot.com
  6. http://fzhjmldn.blogspot.com
  7. http://sikucenghitam.blogspot.com
  8. http://kejora1.blogspot.com/
  9. http://akudanchenta.blogspot.com
  10. http://mamatsudin.blogspot.com
  11. http://celotehcikbee.blogspot.com
  12. http://blogcikziee.blogspot.com
  13. http://adrenalinnyss.blogspot.com
  14. http://blogzatieashar.blogspot.com/
  15. http://aliaapunyabelog.blogspot.com/
  16. http://saddean.blogspot.com
  17. http://aisneezy.blogspot.com
  18. http://ummioked.blogspot.com
  19. http://mamaeina.blogspot.com
  20. http://marishaa.blogspot.com
  21. http://lalalatif.blogspot.com
  22. http://wwwbucklemyshoes.blogspot.com
  23. http://nurhafiz2009.blogspot.com
  24. http://kukumalu16.blogspot.com/
  25. http://juneaina.blogspot.com
  26. http://norsharmila3343.blogspot.com
  27. http://nurizzati0920.blogspot.com
  28. http://ikmalira87.blogspot.com
  29. http://blogakusukeatiakuler.blogspot.com
  30. http://girlsheavenboutique.blogspot.com/

Cuba perhatikan link yang korang semua taruk .. Jangan nak main 'merajuk' jer .. haih .... kang aku merajuk kang. haa.. sapa nak pujuk.. ada awek ke sanggup pujuk neh ?? Huwaaaaaaaaa...

Promosi blog.. best ke ? Senarai baru ..

 

image Nampak mamat tu ? Tersengih je... tengok jumlah tengah online tiap kali kuar entri promosi blog .. mmg ..hurm.. ramai masuk tengok .. Satu sokongan luar biasa .. Terima kasih ...

SAKI BAKI 500 -1000 FOLLOWERS :

  1. http://bellasuke-berbelog.blogspot.com
  2. http://thatsomine.blogspot.com
  3. http://duniaanita74.blogspot.com/

Dan untuk BAWAH 100 FOLLOWERS :

  1. http://angelsbeautifulnightmare.blogspot.com
  2. http://ladolcemucux.blogspot.com
  3. http://nabamku.blogspot.com
  4. http://smileiscure.blogspot.com
  5. http://duniafyza.blogspot.com
  6. http://kalausayang.blogspot.com
  7. http://misznadz.blogspot.com
  8. http://perempoanmanis.blogspot.com
  9. http://missedura.blogspot.com
  10. http://mizztina.blogspot.com
  11. http://qemaishak.blogspot.com
  12. http://princesssheril.blogspot.com
  13. http://ezadatul.blogspot.com
  14. http://night-rains.blogspot.com
  15. http://adyp89.blogspot.com/
  16. http://monsterbunney.blogspot.com
  17. http://shiqinzainal.blogspot.co
  18. http://layarlara-layarlara.blogspot.com
  19. http://mamazakuan.blogspot.com
  20. http://storybydini.blogspot.com
  21. http://cikbungasakura.blogspot.com
  22. http://nuyul86.blogspot.com
  23. http://storydarishelly.blogspot.com
  24. http://finazamri.blogspot.com
  25. http://nazuha-nasir.blogspot.com
  26. http://inibelogsampah.blogspot.com
  27. http://laman-impianku.blogspot.com
  28. http://ilahihediya.blogspot.com
  29. http://anakabuya.blogspot.com
  30. http://anuarsalmiah.blogspot.com
  31. http://bibie-mumui.blogspot.com
  32. http://talktothehandya.blogspot.com/
  33. http://epolarapurapu.blogspot.com

Fuhhh...... ngan aku aku berpinar bijik mata !

Entri Pilihan Terbaik Hari ini dan semalam !

 

Grrr.. nak copy header pon tak bleh .. tak larat aku nak crop .. huh ! Tp tk pe... ku buat juga ... Lu hutang gua satu roti canai banjir aa nanti !

image http://azfar9897.blogspot.com/2011/02/ujang-dan-nazirulhazwan.html

Pengsan ...

SEGMEN KHAS UNTUK BLOGGER BARU : 100 FOLLOWER KE BAWAH

- TUTUP DAH -

Ok... Hari tu ramai blogger baru tak sempat join sebab aku buat masa cuti .. OK.. Kali ni aku bukak sekali lagi.. Tapi untuk mereka yang belum sempat join hari tu ... Yang dah join ... tengok je la yer... g lawat lawat diorng .. ok ?

Syarat .. cam biasa .. buat satu entri khas :

  1. Letak header BEN ASHAARI blog
  2. Tajuk : SEGMEN KHAS UNTUK BLOGGER BARU : 100 FOLLOWER KE BAWAH dan linkkan ke entri ini ..
  3. Tinggalkan sekali saja url entri blog anda itu.. SEKALI saja ! Tu je la.. Terima kasih ..

Tutup ? Malam ni .. Untuk 1000 FOLLOWER , esok eh.. sabaq...Tqqq... Cakoi ada ka ??

Berikan ku sebuah helikopter !

 

Aku rasa cam nak terjun dari je dari helikopter dari ketinggian 5,000 meter.. ok tak ? huwaaaaaaaa....

Tensen.. tensen.. tensen ... huwaaaaaaaaa... Kalau Mat Gebu dok tensen bila ada komen mengatakan resepinya tak menjadi , aku pulak tensen bila diorg kata diorng tak tersenarai .. Tapi bila aku jejaki semula .. bukan saja tersenarai dengan cantiknya malah dapat banyak komen .. Huwaaaaaaaaa... akukah yang bersalah ???

Berikan ku payung terjun itu .. Rasa ingin berada di awangan selama setengah jam ... Guna ipad kat udara bleh ? Grr... geram bangettt neh.. bukan sorang .. tapi ada la dalama 3 orang gitu..

Aku bukan marah ... cuma geram.. memula  tu kesian sbb aku ingat aku terlepas pandang ... tapi  rupanya ... Ya Allah ! Ampunilah dosa ku ini ...

Panggilan terakhir ... panggilan terakhir... blog..

Ni last ..takde dah ?

  1. http://semanisepal90.blogspot.com
  2. http://www.bardboo.com
  3. http://rizaros.blogspot.com
  4. http://adewkyuyueaffens.blogspot.com
  5. http://ainblogger.blogspot.com
  6. http://diaumaininaz.blogspot.co
  7. http://lulu-pages.blogspot.com
  8. http://ayuhashim-ayu.blogspot.com
  9. http://fadzli-rt.blogspot.com
  10. http://kringg.blogspot.com/
  11. http://www.arepnakbebel.com
  12. http://efagurlz.blogspot.com
  13. http://qamaruluramaq.blogspot.com
  14. http://eijaibrahim.blogspot.com/
  15. http://jomklikblog.blogspot.com
  16. http://cinonexcoreyan.blogspot.com
  17. http://xpresikuseven.blogspot.com
  18. http://misztrex.blogspot.com
  19. http://mirahashime.blogspot.com
  20. http://mynameismryna.blogspot.com
  21. http://fatinlovefaiq.blogspot.com
  22. http://arolpunyeblog.blogspot.com
  23. http://burungman.blogspot.com
  24. http://ninacadbury.blogspot.com

Habis yer ??? Nak up ke 1000 lak ni  !!

Blog Pilihan Hari ini ....

 

image http://misz-ella.blogspot.com/

Kecil hati ku ini ... senarai blog lagi ?

 

Huk .. nak nangis .. tiada tisu .. nak teriak , tiada bilik kedap suara ... biarlah ku tahan saja syahdu di kalbu ku ini ...   Sejak buat segmen ni , ada jer yang dok tinggal komen bagitau aku tak listkan blog dia .. Aku pon kelam kabut la kan.. maklumlah , amanat orang ..

Siap kata sampai sedih nama dia takde .. Huwaa.. aku jadi serba salah .. Nak ku ngangiss ... tiadaaa berairmataaa .... Keluar dah lagu P.Ramlee ..

Tapi bila aku cari .. punya la cantik nama dia terpahat di dada blog aku ni haa... kemas ! Cun ! Tiada sebarang cacat cela .. Siap aku tanam pokok bunga kat tepi tepi url blog dia .. Haaa.. ok.. aku tipu bab tanam tu ..

Cuma lain kali , tolongla .. tolongla check betul betul .. kalau malas nak bukak satu satu , google jer .. taip "url blog + ben ashaari " .. Haa.. insyaAllah .. ok ?

Aku cuba sedaya upaya ni ... walaupun tau kang ada blog punyai virus , ngan aku aku terlibat.. huwaaa....

Ok.. aku sambung skit lagi senarai blog eh :

  1. http://belovedtitin.blogspot.com

 

     

Malware detected !!!

 

Grrr .. Aku dapat panggilan dari rakan blogger ( terima kasih .. er...tapi awat nama pemanggil tak keluar eh ? ) dan dia bagitau , blog aku telah dikesan mempunyai link ke blog yang ada virus ... Grrr...

Jadi , dengan pantas aku buang semua bloglist yang ada ... Hurm.. Maaf yer ... nanti aku kutip balik ... Terpaksa.. kalau tak , kalau blog aku kena , banyak blog kena .. Ada lebih 3 ribu blog letak link blog aku ni.. Kesian lak ..

Aku dah  check .. takat ni dia kata clean.. lagi pon aku masih guna blogspot.. Kalau aku kena , awal awal lagi tak leh bukak kan ? Yang kena tu , harap bersabar la yer.. Sila buang apa yang patut dibuang ..

InsyaAllah .. nanti aku masukkan balik link korang dalam masa terdekat .. sabar eh ...

Untuk check samada blog korang terlibat , sila ke link ini :

BLOGGERS !! SILA CHECK BLOG ANDA >> (http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=www.example.com) (replace www.example.com with the URL of your own site)

Header Blog Pilihan Ben Ashaari ...

 

imagehttp://myravea.blogspot.com/

Tak tengok , rugi .. Tengok kalu .. berdosa ..

 

Gulp .... Aku ingat nak letak la sebagai contoh tapi rasa cam tak patut la pulak .. Gambar gadis melayu yang bertudung tapi free.. hehe.. Jangan marah aa .. Kalau aku letak , aku aibkan martabat wanita gak kan ? Satu bangsa dan satu agama dengan aku .. Iskh.. tak patut kan ?

Tapi kenapa diorng sanggup buat pada lelaki terutama aku ? Tak larat nak pandang kat lantai .. Tak larat nak beristighfar...  Kat stsn Erl .. Kat dalam lrt .. Tengah jalan kaki nak ke pejabat .. Dugaan di mana mana .. hurm..

Tengok , aku berdosa .. Tak tengok , rezeki depan mata .. haaa... Tapi rela lagi tak tengok la.. Eceh.. Yolah tu .. Cuma kalau tengok pon , geleng kepala je la.. Malu .. Mampu mengeluh je .. Nak nasihat ? Kang aku pulak kena maki kat situ .. Mau dikatanya jaga la keluarga sendiri .. Hurm... camana tu ? Kalau biar , bangsa lain dok cuci mata tengok gadis seagama sebangsa aku ini .. Rasa satu kerugian .. Cantik .. ayu ..tapi free ..

Tapi bila masuk bab nikah kawin.. hantaran letak harga tak ingat .. Alasan , barang semakin mahal.. Tapi barang peribadi tu ?? Haa.. pakat abis orang ramai dah tengok dulu dulu .. camana ? Yang jaga tu , alhamdulillah .. beruntung bakal suami .. Yang tak jaga ? Tapi kalau dah sedar dan insaf tu bagus la.. Lupakan kisah dulu ..

Bukan nak menghina.. sekadar memberitahu .. aku ini lelaki dan bagaimana aku memandang perempuan .. Sapa tak nak tengok wayang free kan ? Tapi pakat sama sama kumpul dosa la ! Larat ke nak tanggung di akhirat kelak ??

Vlog 1TUBE.my bersama BEN ASHAARI di ...

 

image Code GPS dia 2.945227,101.725931 - sumber : HUSZAINI

Ahad ( 20/02/2011) ni , akan di buat di PRECINT DIPLOMATIK , Putrajaya ... Jam ... akan diberitahu kelak ... Jika berminat , sila email aku di BENASHAARI@YAHOO.COM .... Yang pasti join .. erk.. tak sure..tapi sila confirm untuk aku buat senarai ...

OKeh ? Segera yer ..  Nak tengok contoh yang dah aku buat .. sila klik SINI ..Dah lebih 7 ribu views .. Terima kasih ..

P/s : aku teringin nak hack blog yuyu zulaikha.. nak tukar nama dia YOYO ZULEKA !

Nak jadi otai dah diorg ni ...

 

Haa... segmen untuk hari ni.. peluang mengenali blog blog yang dah punya follower dari 500 ke 1000 .. Meriah ? Tak tau.. g tanya sendiri ... hehe ..

OK... kalau tak ramai sampai tengahari .. aku nak ke segmen seterusnya ... Ujang dok tunggu tu ...

Lagi blogger mimpikan BEN ASHAARI

 

image Kali ni , awek blogger ni lak mimpikan aku .. Aiseyman ...

http://izyansyzwani.blogspot.com/

SEGMEN : SAYA PUNYAI 500 - 1000 FOLLOWER

- TUTUP SUDAH -

Ok... masa untuk geng geng yang ada 500 hingga 1000 Followers .. Yang semalam punya dah tutup yer ..

Yang ni pulak , sama je caranya ... Berminat ? Satu entri kasi tengok !

  1. Letak header BEN ASHAARI blog

  2. TAJUK : SAYA PUNYAI 500 - 1000 FOLLOWERS. dan linkkan ke entri ini ..

  3. Tinggalkan url entri blog korang tau ! bukan url entri aku !!

Tu jer .. mudah ? malas nak berjela jela .. Tutup ? Malam ni.. okeh ? Segera !

Kata dah ...

Kalau terlepas ERL 7.30 pagi , kena tunggu lagi setengah jam ... hurm... bengang tul .. Setengah jam tu bermakna setengah jam aku lewat ! Benci betul !!!!

Pasni aku nak tukar jadual .. Masuk kul 730 pagi.. Kul 530 pagi bangun ! huh .. geram .... kalau keje dekat tak pe la.. ni jauh... Tak suka betul masuk keje lambat .. haih ...

Serius .. aku tak suka perasaan ni.. Lambat , baik amik cuti terus ... Hilang mood nak buat keje ... Entahlah .. eh... sementara tu .. Aku update la skit eh .. hehehe ...

Senarai seterusnya .. sempat lagi tu .. hehe :

  1. http://adzriel.blogspot.com
  2. http://lunazahra.blogspot.com/
  3. http://darkfairyluvpait.blogspot.com/
  4. http://entityzealyz.blogspot.com
  5. http://cardoot.blogspot.com
  6. http://salfiza.blogspot.com
  7. http://diyaedhayaa.blogspot.com
  8. http://leenismail.blogspot.com
  9. http://matapenaalsunan.blogspot.com
  10. http://barneypocoyochoki.blogspot.com
  11. http://ctkiranamaku.blogspot.com
  12. http://izahafizah.blogspot.com
  13. http://troublemakerdomo.blogspot.com
  14. http://innzchubby.blogspot.com
  15. http://zarul90soul.blogspot.com/
  16. http://cloudtwentyeight.blogspot.com
  17. http://n9soulcrewz.blogspot.com
  18. http://wafaamahfodz.blogspot.com
  19. http://owlkieranaa.blogspot.com
  20. http://luvmia97.blogspot.com
  21. http://sayaiday.blogspot.com
  22. http://amalinazlan.blogspot.com
  23. http://journeyofmysucklife.blogspot.com
  24. http://dillanur.blogspot.com
  25. http://luvlycomplex.blogspot.com
  26. http://hateandloveandsetsunai.blogspot.com
  27. http://rabiasensei.blogspot.com
  28. http://nanahazwanee.blogspot.com
  29. http://melatiqistyna.blogspot.com
  30. http://ciklaili.blogspot.com/
  31. http://nescafeeais.blogspot.com
  32. http://wawathegewdix.blogspot.com
  33. http://ajaaoyukiezxxx.blogspot.com
  34. http://miszalina.blogspot.com
  35. http://sharifatulhana.blogspot.com
  36. http://superkanakkanak.blogspot.com

Pagi pagi dah makan blog !

 

Ahaks.. cam nak lewat je ni ... patutnya time ni dah sampai ke stsn .. Hurm.. Tak pe la... ada rezeki , awal la aku sampai .. hehe..

OK.. sambung senarai semalam ... huhu.. ada sikit lagi ..

Yearh.... sempat 25 blog dalam kereta .. Grrr.. jammed plaaakkkk kat sini .. haih...

Bersemangat kembali berblogging ..

 

Assalamualaikum ... selamat pagi .. Berdirinya saya di sini adalah untuk menyampaikan amanat dari ... ehem... dari saya sendiri.. eceh..

Pagi pagi dah post satu entri.. Celik mata.. paksa diri g workout .. ringan ringan je ... Petang karang baru nak turun gym setelah 2 hari ponteng !

Dua hari ni , ramai dok bertanya pasal INNITY .. hurm. susah nak apply kalau trafik rendah .. tapi boleh la  try.. g je ke web dia tu.. klik banner yang warna hijau tu.. Jangan risau.. aku tak dibayar kalau korang klik kotak hijau tu haa..

Tapi satu nasihat aku di pagi buta ni , jangan terkejar lagi semua ni lebih lagi untuk blogger baru baru berjinak dalam dunia blog ni .. Cuba cari 'jiwa' atau ' semangat' dalam dunia blog ini.. Kalau jumpa , :) dengan senang je korang  'memanjat ' dunia blog ni .. Sorang sorang akan mengenali kita ..

Kalau mengejar $$ , serius aku kata  kita akan jadi kelabu mata.. Takkan cukup untuk hari ini .. esok berusaha lagi.. Esok takkan cukup maka cari dan terus mencari .. Cara bijak .. Kuasai dan biarkan $$ cari kita ...Bagaimana nak buat $$ cari kita ? Satu persoalan yang patut kita fikirkan bersama .. Demi masa depan ..

Bolehkah ?

'Panas' eh blog aku hari ni ...

 

image Hurm... takde SEO .. Takde apa entri panas .. cuma segmen FOLLOWER  jer .. 11,500 PV lebih kurang 5 ribu lebih UV .. hurm... Nasib baik tukar 'company' dah.. berbaloi skit..

Nak try dapat RM1k dari Innity dari bulan ni n bulan depan.. Boleh ke tak ? Nak sambar macro lens nih.. hehhee.. nak amik gambar lubang hidung semut ... huhu...

Pengalaman bergelar BLOGGER ..

 

Kali pertama aku bergelar blogger , aku dapat tawaran iklan dari satu agensi ni .. hurm.. teruja .. kenapa ? Sbb agensi ni pon penaja rasmi sorang blogger popular .. Waktu tu , wife aku minat la.. Aku tak la. sbb tak penah baca pon blog dia ..

Tapi tawaran tu aku tukar .. tamo amik duit tapi nak rasa dalam bentuk lain iaitu latihan mekap .. hehehe.. Bukan aku.. wife aku laa.. Seronok.. kali pertama aku bergelar blogger dan merasa kelebihan tersebut ..

image Besar giler aku masa ni .. Baju yang sama aku pakai untuk shooting RAPI tapi masa kat tu , longgar dah baju tu.. Ha.. tengok la sendiri .. Ketat dah ..

Hari ini .. Satu lagi perjanjian termetrai antara aku dan RED GLOW .. Nak tau ?? Tapi projek ni khas untuk perempuan je la .. Kalau nak tau .. nanti aku buat entri khas.. Serius , berbaloi baloi !!!

Khas buat awek ... yang ada awek pon ok !

image

Koleksi terbaru dari AYUCINTA ...

Ada bnyak lagi ... g la jenguk n pilih ...

Apakah kriteria utama untuk dipilih menjadi PILIHAN BEN ASHAARI ?

 

Hurm.. takde kot .. Bila aku nampak ada blogger promote entri dia dia FB aku atau di group bloggers  , aku tertarik lalu terklik ... Bila masuk baca dan sesuai untuk aku promote , maka aku promote ..

Ada orang komen panas di blog yang aku promote tu kononnya dia kipas aku ... Fuih... tak baik woo.. Aku tak makan di kipas.. Tapi aku membalas 'jasanya' kerana sudi mempromosi blog aku kepada pembaca pembacanya dengan ayat ayat yang memberansangkan samada untuk pembaca mereka sendiri dan juga aku ... Jadi bukan kerana membodek .. Mereka sudi , aku lagi sudi .. Tapi aku boleh 'kesan' jika mereka ikhlas atau sekadar buat ..  :)

Header .. Kalau korang perasan , aku suka yang 'berani' , unik , lain dari yang lain ... Jika aku ternampak header begini , aku tanpa banyak bicara aku akan terus promote ... Sesuai untuk diketengahkan ..

Entri pilihan pulak.. Bergantung pada waktu tu.. Kalau malam begini cerita pasal makan , contohnya tak la sesuaikan ... Tapi aku suka entri yang terkini .. Bukan dari pagi tadi sampai ke malam dok promosi yang sama ..

Blog pilihan ... Yang punya layout , template yang menarik mata aku.. biasanya warna yang garang .. tapi lembut pon aku pilih.. Ikut mood aku gak masa tu ... hehehe...

Apa pun , aku pilih berdasarkan citarasa aku waktu tu.. Bukan ada skop skop tertentu untuk dipenuh bagi melayakkan di promosi.. Semua layak cuma belum sampai masa masing masing .. okeh ?

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI