Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 19 Februari 2011

2 dalam 1 lagi ? Aisey ...

 

Huih...Update lagi.. nampaknya ada yang tak selesa eh ? Dengar cerita ada blogger tak senang bila blogger blogger baru support BEN ASHAARI ni ? Haih.. awat lak lagu ni ??  Aku promote blog kawan kawan yang berminat je ni... Diorg pon promote blog aku .. Sama je la kan ? Adil ? Tak??? Lantak ler.. tak larat nak layan ..

Ok.. sekarang kita tengok senarai terkini :

KATEGORI 1 :

  1. http://dearrogantgirl.blogspot.com/
  2. http://ohazizah.blogspot.com
  3. http://raihanibtisam.blogsport.com
  4. http://aisyarinamohdsatria.blogspot.com
  5. http://winkwinkwithwen.blogspot.com
  6. http://hajarazman.blogspot.com
  7. http://nurhafiz2009.blogspot.com
  8. http://traveloghidup.blogspot.com
  9. http://miowmanja.blogspot.com
  10. http://bird7842.blogspot.com
  11. http://dayahpunyerbelog.blogspot.com
  12. http://bleeddrummerz.blogspot.com
  13. http://wednesdaywitch.blogspot.com
  14. http://cikyanyan.blogspot.com
  15. http://wwwgadissemasa.blogspot.com/
  16. http://wwwgadissemasa.blogspot.com
  17. http://kapalterbangkertas-cyedadzul.blogspot.com
  18. http://akusygkamuu.blogspot.com
  19. http://gergasikecil.blogspot.com
  20. http://nilamalap.blogspot.com
  21. http://cintahinggasyurga.blogspot.com
  22. http://aisyarahim.blogspot.com
  23. http://gebangkembangwiflea.blogspot.com
  24. http://cintahinggasyurga.blogspot.com
  25. http://seliparjebon.blogspot.com
  26. http://ladyafiefa.blogspot.com
  27. http://cikhanikata.blogspot.com
  28. http://aishahfaisal.blogspot.com
  29. http://kliklaaku.blogspot.com
  30. http://awesalwa.blogspot.com
  31. http://iammyownheroin.blogspot.com
  32. http://iniceritasepihidupku.blogspot.com
  33. http://aidasukamembebel.blogspot.com/
  34. http://kasih-ibu-arif.blogspot.com
  35. http://duniakucookingandtraveling.blogspot.com
  36. http://bloggiebiey.blogspot.com
  37. http://mariammderat.blogspot.com
  38. http://beena-rj.blogspot.com
  39. http://memorytoremember.blogspot.com
  40. http://anakdenesor.blogspot.com

 

KATEGORI 2 :

  1. http://www.qasehdalia.com
  2. http://www.ciktom.com/
  3. http://kupukupukecik.blogspot.com
  4. http://www.borakkosong.com
  5. http://www.mummynemo.com

Kategori 2 abis... total kategori 2 yang join , 6 blog.. wow.. hahaha...

Cuma Aku - Heliza Helmi

 

DSC_0067 Ehem... dapat satu single album rupanya tadi.. heheh.. tak check tadi paper beg yang diorng bagi.. hehe.. HHP !

 

Lirik lagu CUMA AKU

Aku suka kamu aku cinta kamu

Aku sayang kamu tapi kamu tak suka aku

Aku kenang kamu aku bayangkan dirimu

Aku rindu kamu tapi kamu tak rindu aku

 

Mana ada cinta jika tiada rindu

Mana ada kasih jika tiada sayang

Apa kata kamu mahu undur atau maju

Mungkin cuma aku tapi kamu belum tentu

Untuk apa cinta jika tiada sudi

Untuk apa kasih jika tak memberi

 

AKu suka kamu aku cinta kamu

Aku sayang kamu tapi kamu tak suka aku

Mana ada cinta jika tiada rindu

Mana ada kasih jika tiada sayang

 

Untuk apa cinta jika tiada sudi

Untuk apa kasih jika tak memberi

 

Mana ada cinta jika tidak sudi

UNtuk apa kasih jika tak memberi

 

Mana ada cinta jika tiada rindu

Mana ada kasih jika tiada sayang

 

Untuk apa cinta jika tidak sudi

Untuk apa kasih jika tidak memberi

Mana ada cinta jika tiada rindu

Mana ada kasih jika tiada sayang

 

Lirik & Lagu oleh HELIZA HELMI

Projek VloG @Putrajaya

 

DSC_0064

Huih...dasat gak eh .. aku tak sangka lak  BeautifulNara leh tau pasal projek ni .. Hahaha... Yelah , blog tulisan budak sekolah cam aku ni , mana la ada orang nak baca sangat kan ? Kang aku tulis cam bagi repot baru tau ! hahaha..

Ok... untuk projek esok (vlog Santai bersama BEN ASHAARI ) tempat seperti yang aku bagitau di entri INI .. Masa adalah jam 2 petang ... Kumpul di Ali Bistro , Precint Diplomatik dulu.. senang nak g sana nanti...

Ali Bistro ni terletak di belakang sekali bangunan di Precint Diplomatik.. Kat sini korang leh jumpa Perodua sekali .. Guna Gps kalau ada .. lagi mudah .. Ok ?

Sebarang masalah , call aku.... Jumpa nanti !

Aku tak kisah sebenarnya ..

 

Sabar eh... belum tutup lagi tu.. masih ada lagi url blog aku tak up .. sabar sabar sabar.. hehehe..

Mungkin ada yang mengeleng kepala tadi aku dok bercerita pasal Heliza dan mungkin ada yang kata aku macam jakun lak dapat jumpa artis ..

Sebenarnya , silap besar tu .. Blog aku ni , aku bercerita apa saja.. Ingat tak ari tu aku ada bercerita pasal meeting di pejabat Perdana Menteri tu.. Walaupun aku tak masuk join meeting tu tapi kehadiran menteri menteri lain berserta PM sendiri ( Economic Committee ) sendiri sangat mengujakan aku ..

Mereka ada 'aura' tersendiri .. Dan aku nak rasa aura mereka tu .. Bila aku dapat rasakan aura tu , aku seolah bersemangat ... Aura orang kenamaan.. aura artis .. mereka berlainan .. Kalau kita buka minda kita , kita lihat apa sebenarnya yang membuatkan mereka berada di kemuncak kerjaya mereka .. Itu yang sepatutnya kita lihat..

Takat jumpa artis , aku bosan dah.. Selisih sebelah pon aku tak kisah .. Tapi macam tadi , satu perasaan yang tak terbayang bila dijemput hadir ke majlis rasmi begitu.. Ehem.. aku bukan artis.. Aku bukan wartawan .. Aku bukan ahli kelab peminat.. Aku cuma blogger biasa je.. Tak ke terharu ???  Blogger seperti aku diberi penghormatan begitu.. Bayangkan kalau korang ??

Satu kejayaan bila ada pihak yang memandang blogger berada dalam kelas tersendiri .. Dan ini bukan kali pertama bagi aku .. Dulu di konsert BSN dan bakal ada satu lagi nanti !! Hehe...

2 dalam 1 FOLLOWER ... HELIZA lagi ???

 

Live @ Isetan , KLCC

Okeh..Settle bab Heliza .. Terima kasih atas jemputan itu .. Segalanya lengkap bagi aku.. Dan Heliza pandai melayan peminatnya .. Dulu aku tak minati dia sebab tak pernah layan lagu dia dan kali ni , aku terus terang ... aku nak cari single album dia ! Mmg BEST !!! Serius .. lagu dia mmg citarasa aku .. 100x like laa..

OK... skang kembali ke dunia blog.. Masa suaikenal dengan rakan rakan blogger yang berada dalam sgmen ini ...

KATEGORI 1 : BLOG PUNYA 100 FOLLOWER KE BAWAH

  1. http://ibnushukran.blogspot.com
  2. http://fayadrahim.blogspot.com
  3. http://livewithloveandtears.blogspot.com
  4. http://blankhaikalblank.blogspot.com
  5. http://asnithechampions.blogspot.com
  6. http://puingcinta.blogspot.com
  7. http://panas-beb.blogspot.com
  8. http://panas-beb.blogspot.com
  9. http://laydie-dda.blogspot.com
  10. http://syasyadeera.blogspot.com
  11. http://bunneesya.blogspot.com
  12. http://syasyadeera.blogspot.com
  13. http://duniaku-nieza.blogspot.com
  14. http://nedie92.blogspot.com/
  15. http://magicalworldleesha.blogspot.com
  16. http://mystorymira.blogspot.com
  17. http://farhanamasdo.blogspot.com
  18. http://siniijabising.blogspot.com
  19. http://dunia-aimi.blogspot.com
  20. http://mram93.blogspot.com
  21. http://chepot2954.blogspot.com
  22. http://quziegambate.blogspot.com
  23. http://mram93.blogspot.com
  24. http://dearrogantgirl.blogspot.com
  25. http://www.sjiehan.com

 

KATEGORI 2 : BLOG PUNYA FOLLOWER FOLLOWER 1500 KE ATAS

  1. http://www.izamirridzwan.com

Okeh... nampaknya tak ramai blogger punya FOLLOWER atas 1500 nak join.. Akan ditutup bila menjelang jam 12 malam ... pastu tak bukak dah..  ;)

HELIZA keliru ! Diapit oleh dua jejaka ..

 183230_194566937233617_100000409372347_656409_382991_n

Heehee.. tadi ada orang komen... takkan bergambar dengan banner jer ? tu tadi .. pemanas badan.. bila dah panas .. maka inilah hasilnya .. Eceh... sebenarnya  gambar ni diambil khas untuk Ujang.. dia pesan.. Mintak amikkan gambar untuk dia.. maka kitaorang dengan 'terpaksa' menunaikan permintaan dia.. apa nak buat kan ? Hahaha ...

185828_194566080567036_100000409372347_656402_1532818_n

Bersama sama blogger yang lain ... Sapa ? Kalau sebut sah sah kenal.. tapi tak yah sebut la.. aku sebut BROFRAMSTONE je la.. sbb yang lain tu takde kebenaran untuk menyebut nama mereka.. Biarlah rahsia.. ok bro ?

BEN ASHAARI live @ HELIZA HELMI Single Launch

 

Kat Bora Ombak , Ampang bersama BroFrameStone , BeautifulNara dan Shahirul .. Si Bro dah kekenyangan .. Aku , malas.. cuci mata , cam biasa ... ;)

179852_194548303902147_100000409372347_656260_7331977_n DSC_0006 CSC_0044

Ehem... bz betul si Bro amik pic.. Aku bz amik pic dia.. hahaha ... Alhamdulillah.. Layanan dari pihak Heliza Helmi n production , mabeles !! I like !!!

Lagu single dia , mmg best !! Nak kena beli nih.. Erk... Buat Ujang , sori la bang ... tak sempat nak interview Heliza.. hahaha

Segmen 2 dalam 1 : Khas buat blog < 100 dan > 1500

-TUTUP SUDAH -

OK...2 hari ni aku nak buat terbuka... 2 kategori blog yang punyai FOLLOWER , sekaligus ..

  1. kategori pertama , khas untuk dibawah 100 FOLLOWER ( yang tak pernah join segmen ni lagi )
  2. kategori kedua , khas untuk blog yang punya FOLLOWER lebih dari 1500 ....( 1500 keatas )

Jika berminat nak join , sila buat satu entri ... cam biasa ...

  1. Sila letak header BEN ASHAARI BLOG
  2. Tajuk : SEGMEN 2 DALAM 1 : KHAS BUAT BLOG PUNYA FOLLOWER dan linkkan ke entri ini
  3. Pastekan url entri anda tu di ruangan komen dan jangan lupa , PASTIKAN TULIS SEKALI KATEGORI 1 atau 2 selepas , url tu.... contoh : http://www.benashaari.com/khas_buat_blog.html ( KATEGORI 1 ) .. macam tu.. ok ?

Tu jer.. tak yah susah susah bab lain.. biar aku je susah bab lain tu.. okeh ? Terima kasih ...

Sekadar segmen suai kenal ...

Kalau dah popular , cerita je apa pun..

 

Ada rakan di FACEBOOK , tinggalkan msg di wall aku ..

"org yg pemes gini ubuh apa2 lam blog pun org bace.. kan..kan...kan..."

Aku tersenyum ..Pemeskah aku ?  Kalau betullah aku pemes , aku suka suka suka .. Kenapa lak aku suka ? Sbb dalam blog aku leh bagi pendapat, nasihat , cerita pengalaman kehidupan aku kepada pembaca blog aku tu.. Aku harap mereka amik ikhtibar dan pengajaran dari setiap cerita aku ..

Aku mati nanti.. Yang aku bawak ke 'sana'  cumalah amalan , sedekah jariah aku  sewaktu aku hidup dulu .. Aku kena ingat semua ini.. Aku takkan boleh bawak masuk blog , laptop harta pusaka aku.. Jap, harta pon takde lagi.. haaa..

Jadi , blog aku inilah umpama platform untuk aku menambahkan pahala aku dengan cara 'mudah' ... InsyaAllah ..Tapi jangan lupa , blog aku ni pon mampu menjana dosa dengan mudah jika aku 'tersalah' sampaikan cerita .. Bahaya tu kan ?

Berhati hati dalam menyampaikan .. Ingat , gigitan semut api itu pon dah mampu membuatkan kita menjerit.. Terkena bara api pun dah bisa melecurkan kulit.. Bayangkan api neraka nanti ...

Senarai terkini blog punya Follower :

 

Hehe.. dari 1000 ke 1500 Follower ..

  1. http://manmunna.blogspot.com
  2. http://zairiedinzly.blogspot.com
  3. http://wwwgadissemasa.blogspot.com
  4. http://eyqatqa.blogspot.com/
  5. http://seindahnurmalam.blogspot.com/
  6. http://hanysismyname.blogspot.com
  7. http://atonsulam.blogspot.com
  8. http://alyaeyanaqaisara.blogspot.com
  9. http://saraeryna.blogspot.com
  10. http://ferraferro.blogspot.com
  11. http://aynzumi.blogspot.com/

Untuk kategori 1000 - 1500 dah abis.. tkde sapa dah yer ?? Aku tutup !!

Bila popular maka si isteri mula ..

 

Haa.. tu la.. dulu wife aku kata dia tak kisah langsung kalau aku popular.. Dia kata , sapa la nak kat laki dia ni haa.. kan ? Aku pon cakap gitu gak .. Sapa la nak kat laki orang ni ..

Entah kenapa tetiba kebelakangan ni , cam pelik punya jeles je dia.. Hahaha.. Aku cuma mampu gelak je la... Kemudian dia tanya aku .. Aku tak risau ke kalau curang ? Aku tanya kenapa aku perlu curang ? Yelah , katanya .. Lelaki ni mana reti tolang ikan depan mata kan ? .. Sambung dia lagi ..

Aku tersenyum je la .. Aku jawab mudah .. Kita ni beragama ISLAM... Allah wujud ! Syurga neraka wujud .. Dosa pahala wujud .. Kalaulah aku curang , maka berdosalah aku ... Nerakalah tempat aku jika tidak bertaubat ...

Kemudian aku bagitau dia .. Sebenarnya dia tak perlu risaukan dunia blog ini .. Apa yang kita patut cemburukan ialah kehidupan harian kita .. Setiap hari siapa yang kita bergaul.. dengan sapa kita bercakap .. Dengan sapa kita berkawan.. Dan siapakah yang sering kita lihat ..

Dia tanya aku .. Aku tak takutkah dia curang .. Aku senyum balik.. Teringin nak curangkah ? Dia tanya .. kalaulah .. Aku senyum.. Aku jawab.. aku hidup sekali je atas dunia ni.. Selagi aku bernafas , selagi itulah peluang untuk aku bertaubat dan beramal ada .. Bayangkan jika aku tengah melakukan dosa dan sesuatu berlaku pada aku .. apakah nasib aku di sana kelak ? Aku suruh terbalikkan keadaan itu .. Dia tersenyum ..

Nak curang ? Silakan ... Siapakah yang akan rugi kelak ?

Semua tak kena ..

 

Mula mula aku berblog ... diorng tengok gambar aku , diorng kata aku gay .. Aku gelak ..

Bila aku baik dengan blogger perempuan , diorang kata aku gatal ngan diorang pulak ..

OK fine... aku buat biasa biasa ... Maka keluar lak entri kata aku sombong.. tak layan diorng ..

Pening.. aku layan sama rata... semua tegur , aku jawab... pastu ada gak bunyi... kata aku berlagak otai .. Pulak ..

Kemudian , aku blah dari group tu , main dengan dunia aku sendiri .. sekadar berkawan dengan blogger blogger muda.. sbb malas nak main isu isu hangat dunia .. biarlah cerita peribadi..

Namun masih ada yang tak puashati .. nak gak ganggu aku tu.. Pelik tul la.. popular sangat ker aku ni sampai nak kacau aku neh ? Kalau betul popular , ok .. kacau laa.. meh buat entri banyak banyak. .cerita macam macam.. Kasi la aku trafik ... aku dahaga giler ni... Tapi jangan harap aku nak bagi balik .. ;)

Dunia maya ni adalah cermin dunia realiti kita .. Malah di sini lebih terang lagi sikap manusia.. Terang terang mengumpat yang mana ramai orang boleh baca.. Bayangkan  setiap umpatan tu akan kembali ke penulisnya.. Kalau buruk tulisannya , maka ganjarannya ? hurm.. fikir la sendiri ..

Keji .. mengutuk ... realiti adalah mulut , maya adalah tulisan .. Kenapa tak dijadikan pahala jer ? Ganjaran untuk akhirat kelak.. kan lagi aman ...

GEGAR 2000 BLOG ???

 

OK... belum lagi.. tapi dalam perancangan .. aku nak buat nanti.. Masuk bulan MAC nanti aku plan nak gegar blog lagi.. Mana mana lalat yang sakit hati tu, aku nak bagi lagi sakit.. Yang teringin nak bertomoi tu , g tomoi ngan pokok kelapa.. sbb takkan nak tomoi ngan laptop kan ?

OK.. buang kes tu.. tunggu je nanti masanya .. Sekarang nak sambung segmen pagi tadi... Ada lagi kawan kawan dok tunggu tu.. Jom g tengok senarai terkini :

  1. http://bibie-mumui.blogspot.com
  2. http://iqbalhakimi.blogspot.com/
  3. http://www.gadissemasa.blogspot.com/
  4. http://missepafazwin.blogspot.com
  5. http://www.ardinihumaira.com
  6. http://mamaemacyg.blogspot.com
  7. http://dnie9786.blogspot.com
  8. http://ctajja.blogspot.com
  9. http://noorhekmat.blogspot.com
  10. http://mid-sayang.blogspot.com
  11. http://puteri-katek.blogspot.com
  12. http://syedhafiz1234.blogspot.com
  13. http://azfar9897.blogspot.com
  14. http://oneohwan.blogspot.com
  15. http://akuzealous.blogspot.com
  16. http://www.pendekarberkuda.org/
  17. http://alifahsaiful.blogspot.com
  18. http://wavewsa.blogspot.com
  19. http://nusananosa91.blogspot.com/
  20. http://ahmadnoraznizam.com

Ok... sambung lagi nanti ... ;)

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI