Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 2 Mac 2011

Aku ini , anak ayam .. teringin jadi helang di awan !

 

Baru nak si ayam nak berkepak , maka si pipit pun berbunyi .. " tak payah la nak jadi helang ..teruskan je patuk cacing di tanah tu "

Hurm.. pernah dengar pepatah tu ? Tak kan ?? Mmg la.. aku baru je buat tadi... hehehe ..

Inilah dunia yang sedang kita pijak sekarang ini .. Aku tak nak bicara tentang sikap sesetengah kaum sbb boleh jadi isu .. Tapi kita sama sama fikirkan ..

Aku mula berblog , eceh... cerita pasal ni lagi .. Hehe.. ok ,sambung .. aku mula berblog , setahun yang lepas .. Aku masa tu ibarat anak ayam yang baru menetas .. Dok perati jer ayam ayam lain berterbangan walaupun tau ayam tak leh terbang .. Masing masing tunjuk jaguh .. Malah ada yang siap bertarung lagi ! Macam ayam laga lagaknya .. Yang ayam betina ajak ayam jantan lawan pon ada !! Aiseyman .. camana aku nak survive dalam dunia yang penuh pancaroba ini ? Perlukan aku masuk ke dalam reban aku semula aku terus masuk kembali ke dalam kulit telur yang pecah tadi tu ? Menyorok je kat situ.. aku pasti ada jugak anak ayam begitu kan ?

Tapi aku tak nak ... aku pandang ke langit.. aku nampak helang berterbangan.. Menunggu mangsa untuk menerkam anak anak ayam ini ! Eceh ... Dengan renungan mata helang yang tajam itu membuatkan aku tergoda .. Kukunya yang panjang lagi tegap itu membuatkan aku semakin bersemangat ... Tapi sepatutnya aku takut kan ?

Tiba-tiba terdengar suara si pipit cacat di ranting pokok itu bersuara .. sila rujuk perenggan pertama untuk mengetahui kata kata pipit tu ..

Lantas aku .. aku geram .. aku buktikan pada pipit tu .. aku mampu jadi helang ! Sapa kata aku tak boleh jadi helang ! Walaupun aku tak punya sayang yang lebar ... mata yang tajam .. mampu terbang tinggi di awan , tapi sekurang-kurangnya aku mampu punya semangat helang ! Walaupun tinggi di awan , sang helang tetap melayang di samping kapal terbang.. haaaa... sapa lagi gagah?? Helang ke kapal terbang ???

Si pipit cacat itu pening .. Apakah kaitannya ?? Lantas aku herdik kat pipit cacat tu ... " Tu laaa.. kalau dah duduk kat ranting tu dari semalam sampai hari ni , mmg la tak tau apa apa.. Cuba turun dari dahan tu.. g jalan jalan ke pokok lain .. Haa.. jgn jadikan alasan cacat tu untuk malas bergerak ! Hendak seribu daya ..

Begitulah adanya...

Maka aku ini anak ayam masih cuba cuba berlari dan terbang walaupun aku tau aku tak mampu tapi sekurang kurangnya , aku berpeluh gak la kan.. bersenam .. dari dok patuk tanam , mengketedarah jer !

Mudah buat blog kan ?

 

Tak susah sebenarnya nak buat blog ni... Senang je .. kan ? Dalam tempoh masa sejam , dah boleh punya blog yang comel gitu .. Disbbkan itulah , aku rasa jumlah blog dalam Malaysia ni makin naik .. Dan publisiti di dlm media cetak sedikit sebanyak membantu menaikkan lagi industri blog ini.. Eceh.. dah boleh dipanggil industri ke? Kalau dah boleh menjana pendapatan , rasanya boleh dah kot .. kan ?

Tapi mereka terlupa.. buat blog tak sama cam makan aiskrim.. G kedai , beli .. pastu makan.. Kenyang sudah ! ... Blog berbeza.. kena maintain .. kena ada entri .. paling kurang pon 1 entri seminggu ... Tu kira dah power dah tu ..

Macam aku ni , yang masih lagi bertatih dlm dunia blog ini ... perlu ada sekurangnya 10 entri sehari.. Dulu aku buat 20-30 entri .. Tapi sekarang aku kurangkan .. kot la ada yang muak kan ?

Musuh utama untuk maintain blog ini ialah masa dan idea .. Mmg sukar nak dapat idea jika terperuk di satu satu tempat .. jika kita bergerak atau gemar membaca , tak susah .. amat mudah untuk dapatkan idea ...

Semua blogger teringin nak naik .. teringin punya ramai pembaca .. Tak susah sebenarnya .. Amat mudah .. tapi yang susah ialah , untuk mengekalkannya !

Trafik .. trafik.. oh trafik .. jammed dah !

 

9/8/2010 - Entah kenapa hati aku rasa x sedap hati .. lantas aku menelefon ma. bila aku tanya ma kat mana . Ma bagi tahu aku kat hospital hantar abah ..kaki abah x boleh bergerak .. rupanya abah silap makan..cirit birit..Pukul 3 petang aku menefon ma lagi ..abah kena tahan kad wad ..keadaan kakinya dah Ok .. aku sempat sembang dengan abah ..tapi sekejap saja ..aku sebak..tak lama lepas tu Abah suruh ma talifon aku .. Abah cakap ngan aku " TAK PAYAH RISAU ABAH SIHAT ..ABAH SILAP MAKAN JE" Aku tanya Abah abah amakan apa ? dia kata dia makan buah durian ngan dokkong semalam.. Ya Allah Abah ... aku tanya kenapa abah makan.." ABAH TERLIUR NAK MAKAN" .. Tak apalah ... Aku cakap ngan ABAH aku balik esok ..Abah cakap x payah lah .. abah sihat nie ..dan boleh pergi tandas sendiri..dah boleh jalan .. sikit je ... satu dua hari lagi boleh keluar .Aku cakap tak pe lah aku nak balik jugak kesian kat ma .. abah cakap ngan aku ..TAK APA LA KALAU NAK BALIK GAk " ... itu lah kali terakhir aku dapat bercakap ngan abah ..

sambungan SINI 

dan cerita cerita yang lain pastinya akan menusuk kalbu anda ..

 

http://nuruashia.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://princehardy.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://www.hidayahmohdsalleh.blogspot.com

http://mimie-lonely.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://opida.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://hackerz91.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://dieylashaza.blogspot.com/2011/03/aku-memang-gila-trafikso-what.html

http://dhatieku.blogspot.com/2011/03/aku-memang-gila-trafik-so-what.html

http://fayadrahim.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://herlyf.blogspot.com/2011/03/aku-memang-gila-trafikso-what.html

http://tiffinbiru.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafiksoo-what.html

http://salfiza.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafi-so-what.html

http://ceriterahikayat.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://heandsheloves.blogspot.com/2011/03/061-aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://sedetikilham.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://aynayobpunyebelog.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://iamdya.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://cikfarahnordin.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://bromondayslife.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://syukrinazeri.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://www.ainipunadabelog.blogspot.com

http://pieceofemmie.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://www.ainipunadabelog.blogspot.com

http://wahidah-yusop.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gile-trafik-so-what.html

http://efashi.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://kepalalutut.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://shares-something.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://inaachik.blogspot.com/2011/03/aku-memang-gila-traffic-so-what.html

http://thecrappingstarts.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://niezabudaxtembam.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://edmia.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://cikcleopatra.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://sakurayaki.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-soo-what.html

http://rabiasensei.blogspot.com/2011/03/aku-memang-gila-trafik-so-what.html

http://mangges.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://lizayati.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://linmdnoor.blogspot.com/2011/03/aku-memang-gila-trafik-so-what.html

http://haniqaseh.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://scarlettj1.blogspot.com/2011/03/segmen-aku-memang-gila-traffikso-what.html

http://syuwaistory.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://sipenyapuburuk.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://timmyamie.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://theredwritter.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://hijauhazel.blogspot.com/2011/03/ak-gila-trafik-jadi-apa.html

http://sayetetapsaye.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://www.koleksishida.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

Pastinya ada lagi tapi salah letak kat entri mana kan ? Pada yang salah letak tu , sila paste semula pada entri yang sepatutnya .. Terima kasih ..

REJIM BEN ASHAARI ?

 

Huk mak aih ... terkejut aku baca satu post kat SANTAI BEN ASHAARI di FACEBOOK .. Dia kata dia nak jatuhkan rejim Ben ! Gulp .. Aku ada tentera atau pemerintahan ke ??? Sat nak tengok almari aku.. kot kot ada pakaian tentera yang berpaku paku tu haaa..

Huh.. ada ada .. baju Son Goku yang warna putih tu haaa.. Mak aih ... Sampai gitu sekali eh ?? Dulu ada yang gelar aku Tuhan Trafik.. Skang kata aku ada rejim ? Rejam boleh laaa...

Pastu siap nak cabar aku.. Dia nak jadi orang pertama nak print screen ! Bang, kalau abang buat , abang bukan orang pertama .. Entah orang ke berapa dah pon ..

" Jangan risau.. Saya takkan buang duit untuk saman abang punya.. Kalau menang sekali pon , tak berbaloi.. Abang tak mampu nak bayar punya .. Buang masa dan duit jer " .. 

Apa yang aku buat , mudah ke.. serahkan pada pihak berkuasa .. Bukan susah .. kita print screen apa yang dia buat dan hantar je ke SKMM .. Akan ada tindakan nanti.. Aku ? G kedai mamak , order nasi kandar .. Nak pening kepala ? Tak payah .. serahkan pada ' tentera-tentera ' aku  je .. Hahahaha.. lawak tul la..

Ginilah wahai cik abang yang teringin mencabar aku tu haa.. Dari mencabar aku yang tak berbaloi ni , baik ko g cabar lepak rumah hantu kat Shah Alam tu haa.. Aku baru baca tadi.. agak evil dead gak la ceritanya ..

OKeh ? Serius.. tak berbaloi sbb aku ini individu biasa .. Takde rejim woiii ... Ingat aku cam si Libya tu ke ... Muaamar Gaddafi tu ke .. aiseyman ... Bawak bawak la istighfar ...

Best gak kalau ada rejim .. hurm.. nak kapal selam nuklear 8 ,  jet pejuang 21 (tambah satu lagi buat limo )  , pastu nak .. erm..banyak laa aku nak.. guna duit blog je beli semua tu nanti ...

Aku pon nak berhenti berblog ...

 

Kebelakangan ini ramai blogger plan nak tutup blognya .. Kenapa ini berlaku ??

Segalanya berkait rapat  dengan mood .. Bila mood merundum , rasa bosan terhadap blog timbul .. Mulalah nak tutup blog.. Blog yang tak bersalah itu jugaklah sering teraniaya .. kan ? sian ..

Aku sendiri tidak terlepas dari nak tutup blog ! Bila rasa bosan atau tensen maka blog sering dipersalahkan.. takkan nak salahkan jari jemari sbb 'mereka' yang menaip pulak kan ? Kita salahkan blog je.. Aisey... tak leh la gitu ..

Apa yang patut buat bila ada mood begitu ? Mood gitu datang bila kita terlampau lama tak update blog atau pun kerap blogwalking.. Kadang kadang , disebabkan blog tidak berpenghuni juga menjadi masalah... Paling ketara , bila trafik merundum . Terasa segala 'perjuangan' sia sia belaka .. kan ?

Perbaiki mood tersebut... Cari bahan bacaan motivasi yang boleh mengembalikan semangat berblog .. Atau tinggalkan dulu blog dan lepak depan tv.. cari bahan baru untuk melakukan perubahan terdapat blog korang tu .. Beri nafas baru !

Ok.. kalau nak tutup gak , bagitau aku.. aku pon nak join..

Jom join GA ini ..

Kenapa giler trafik ?

 

Kenapa ??? Neh ... korang tau punya .. bukan sbb nak popular atau nak kaya .. segalanya sbb semangat dan keseronokkan ...

Ok... kita sambung lagi segmen dengan senarai blog blog yang telah menghantar cerita mereka :

http://flamebone89.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-aku-memang-gila.html

http://chepifirdaus.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://dnie9786.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://aliashahgurl.blogspot.com/2011/03/aku-memang-gila-trafikso-what.html

http://ummiluv.blogspot.com/2011/03/aku-memang-gila-traffik-so-what.html

http://ewunyukiko.blogspot.com/2011/03/aku-memang-gila-trafik-so-what.html

http://wacanaku2009.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://ekinn-lovafiyas.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://adzriel.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://adisuda.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://yangtidakdipandangdantidakmemandang.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://inikehidupanku.blogspot.com/2011/03/aku-memang-giler-trafik-so-what.html

http://ayuitukamu.blogspot.com/2011/03/aku-memang-gila-trafikso-what.html

http://lady-twilightmoon.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://nurazizahyahaya.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://fahmiberdiridisini.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://apisv3.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

 

Ok...sambung lagi nanti ..

Lepas tension !!

 

173029_197422393614738_100000409372347_676480_1883517_o

Sebenarnya dari dulu aku minat barangan CAMEL .. Boots , seluar poket dia tu.. jaket.. hehehe... Tapi bila dah mula main ngan LEVI'S , aku dah kurang ngan CAMEL..

Kebelakangan ni , aku dok usha je baju n seluar dia .. Ari tu , aku sambar jaket ngan sepasang seluar poket ... Sedap pulak pakai ... Maka tadi kat KLCC , aku sambar sepasang seluar dan wallet CAMEL .. hehehe ...

Dari aku beli HTC DESIRE yang mana wife aku tak setuju aku buang duit ke arah tu maka aku beli je seluar , wallet dan jam tangan PRO TREK ... Heheh .. pueh hati aku !!

Serius .. best barangan CAMEL skang ni  !

Gila gila trafik !

 

Akhirat dalam dunia .. Aku gabungkan dua sekali menjadi satu segmen .. Suaikenal sambil mengingati kematian .. Ingat mati pon perlu agar berhati hati dalam pebuatan harian kita ..

Berikut adalah entri dari blogger kita ..

http://que-thestupidloveletter.blogspot.com/2011/03/saya-memang-gila-trafik-so-what.html

http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/03/aku-memang-giler-trafikso-what.html

http://misztrex.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://www.qasehdalia.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://otakkosongblog.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://yayashahrizan.blogspot.com/2011/03/aku-memang-gila-trafik-so-what.html

http://azfar9897.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://intanmaizura.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://din-harubiru-studio.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://suriaamanda.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-giler-trafik-so-what.html#links

http://www.anastasyea.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://asnithechampions.blogspot.com/2011/03/aku-memang-gila-trafik-so-what.html

http://www.sunahsukasakura.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

Urusan dunia ...

 

Arghh.. geram .. Kena saman disebabkan kesalahan yang , hurm.. entahlah ..

Haih... kadang-kadang bila naluri tu dah berkata kata , dengar nasihat naluri tu .. Serius .. Kalau dah terjadi seperti mana yang naluri tu bisikkan , jgn menyesal lak ..

Terpaksa amik cuti ari ni .. tak sihat satu hal... nak settle urusan dunia ,satu hal lagi.. Beginilah kita .. Selagi bernafas , selagi tu tak seleai urusan .. Tapi bila dh putus nafas , siap la di alam barzakh nanti.. gulp ...

Tensen ... lama dah aku tak sakit kepala .. ni sakit balik .. haih... tetiba lak datang ..  Mesti sebab tensen ni .. Kalau tak tensen , ok je aku ni ...

Nak kena g bercuti lagi ni ... Hehe.. Gambang atau Bukit Merah ?

Bila Doktor Hafiz gila trafik !! Entri Pilihan ..

Perghh... Teruja bila orang cerdik pandai memahami maksud aku .. hehehe... Terima kasih semua ..

Berkaitan dengan trafik .. Jangan la dok kaitkan 100% dengan duit ... Cuba la tengok penulis buku.. novel.. Kalau diorng buat semata mata suka suka , rasanya diorg nak tulis lagi ? Baik buat kerja yang lagi bermanfaat.. Bercucuk tanam .. Kita nak tengok hasil .. Kita menulis , kita nak tengok hasil .. Hasil yang aku suka nampak ialah , mereka memahaminya dan berasa insaf ! Paling tidak pun bersemangat dan gembira ! Yang nak kondem bagi rasa loser tu pasal apa ? Suka ke tengok manusia ni tak bersemangat ?

Sambung lagi nanti.. skang kita tengok apa cerita Doktor Hafiz dulu :

" Pada pagi 18 Disember 2010 jam 8 pagi saya dan isteri telah menerima mesej dari Abang Jak ( abang ipar saya) mengatakan bapa mertuanya baru sahaja menghembuskan nafas yang terakhir pada pukul 6 pagi. Bapa mertua beliau meninggal dipercayai kerana serangan stroke . Kami kemudian bergegas bersiap dan tepat jam 9 kami bertolak dari rumah menuju ke arah Kajang . Jenazah di mandikan dan disolatkan di Masjid Kampung Sg Sekamat, Kajang. Setelah selesai mengerjakan solat jenazah, jenazah kemudian di bawa ke tanah perkuburan berdekatan untuk ditanam."

sambungan > SINI

Trafik ? Gile ker aku ??

 

Eceh.. suka suka suka ... mmg  aku gila dengan trafik .. aku buat blog untuk mereka .. Kalau dulu aku buat blog untuk suka suka , tapi sekarang aku akui nikmat berblogging ni bila ada trafik !

Apa itu trafik ? Mereka , yang tak faham  dengan maksud trafik akan mengaitkan dengan iklan klik klik tu haaa .. aiseyman.. Jangan buta warna beb .. Cuba tengok kat atas tu.. Online counter tu haaa.. ada je orang kan ? Rasa bersemangat je bila update blog ... sbb tau ada pembaca .. OK.. cukup .. nanti aku sambung lagi..

Skang kita tengok segmen baru aku yang disertai oleh blogger blogger yang lain .. Terima kasih .. Hayati cerita disebalik kegilaan mereka terhadap trafik ..

http://www.adybudika.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://petuakitasemua.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://mamayana10.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://kupukupukecik.blogspot.com/2011/03/yuyu-memang-gila-traffic-so-what.html

http://onlymezue.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://bicaramakdara.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://cekedismanis.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://hasrulhassan.blogspot.com/2011/03/aku-memang-gila-trafik-so-what.html

http://faraaaahalim.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://miszsheyla.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://terowonginformasi.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what-segmen.html

Semoga dapat manfaat dari  cerita mereka ..

SEGMEN DIBUKA UNTUK SEMUA ...

- TUTUP DAH -

Sebuah segmen pemanas jiwa dari aku khas untuk blog blog yang berminat nak memanaskan kerusi masing masing .. Eceh ... Sebenarnya ini hanyalah sebuah segmen suai kenal untuk bulan MAC 2011 .. Pasti ramai blog blog baru kan ?

Syarat ? TERBUKA UNTUK SEMUA ... Amacam ? Berminat ? Tak susah pon ... sangat mudah .. Tapi yang dah join semalam , tak yah la yer.. kasi kat orang lain lak ..

Cam biasa , buat satu entri khas ...

  1. Sila letak header BEN ASHAARI BLOG

  2. Tajuk : AKU MMG GILA TRAFIK ! SO WHAT ?? dan linkkan ke entri ini ..

  3. Berikan satu cerita yang menginsafkan korang tentang kematian yang boleh dikongsikan bersama pembaca blog korang dan juga pembaca baru ..

  4. Tinggalkan link diruangan komen entri ini..

Tu jeee... cepat cepat .. Tutup ? Esok !!! Grrr....

Jeles ker aku gila dengan trafik ???

 

Kalau fikir guna otak , maka akan fahamlah maksud aku ini.. Jika tak fikir , maka akan nampaklah ' kegilaan' tajuk ini ... Sebenarnya aku mengunakan umpan emas untuk menangkap perompak jutawan .. Tapi jangan lupa , bukan perompak jutawan jer akan terumpan sebalik yang nak jadi jutawan pon akan turut serta .. kan kan ?

OK... mereka sertai segmen ini lagi.... Ada cerita okeh ! bukan sekadar join kosong je... baca dan hayati :

TRAFIK = PEMBACA ! Bukan DUIT !! MAAF .. AKU BELUM GILA DUIT !!

http://aniss-bicarakalbu.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://aidafidah02.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://maizatul-akma.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

lepas ni terbuka untuk semua ..

Chelsea vs Man United

image

Sebenarnya aku malas nak post pasal bola terutama berkaitan dengan Manchester United .. tapi memandangkan MAN U dah KALAH , maka aku nak bergembira .. hahahahahha ...

Jom tengok apa kata BERITA HARIAN ONLINE :

LONDON: Jaringan penalti Frank Lampard membantu Chelsea menewaskan Manchester United 2-1 pada persaingan Liga Perdana Inggeris di Stamford Bridge, awal pagi tadi.
Gol kemenangan Chelsea itu diperoleh pada mnit ke-79.

Sebelum itu United mengejutkan tuan rumah rembatan jarak jauh oleh Wayne Rooney pada separuh masa pertama.

Namun David Luiz meledak pada minit ke-54 untuk gol penyamaan Chelsea.

- BHARIAN

 

Suka ke aku ? Tak pon.. saja je kasi 'panas' .. hehehhe..

Aku GILA TRAFIK.. JELES KE ?

 

Saja aku guna tajuk panas ini untuk 'paksa' diorng klik... Segmen ini punya motif tersendiri ... bukan sekadar nak kejar trafik tapi nak celikkan mata pembaca .. Semoga mendapat pengajaran dari cerita cerita mereka ..

http://miowmanja.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://masikarfan.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://holylightfarhaniza.blogspot.com/2011/03/aku-memang-gila-trafik-so-wut.html

http://maizatul-akma.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://iniblogsyima.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://semanismulut.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://areliff-mastermindz.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://ceritapadlie.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://hajarhasan.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://kueziya.blogspot.com/2011/03/gila-mmg-trafik-so-what.html

http://biru-malam.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://nurhafiz2009.blogspot.com/2011/03/saya-mahu-promote-segmen-dari-blog-ben.html

http://kueziya.blogspot.com/2011/03/gila-mmg-trafik-so-what.html

http://baxx201beattraxx.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://makakukteakuhensem.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/03/aku-mmang-gile-trafiq-so-what.html

http://bibie-mumui.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://dayahremlee.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://blueberrybun185.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://bobiestory.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/03/aku-memang-gila-trafik-so-what_01.html

http://syaphye.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://hanatalib.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://dillanur.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://anuarsalmiah.blogspot.com/2011/03/aku-memang-gila-trafik-so-what.html

http://leenismail.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://mawarmawarputih.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://effafaizalfuture.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://puterianiss.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://cerita-al-kapoune.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://cikhanikata.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://sipootcomel.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

Arwah dalam kenangan ..

 DSC02423

Pertama kali aku kenal arwah , 5 tahun lepas .. Bertugas sebagai Pegawai Imigresen dan ditempatkan di unit yang sama dengan aku , banyak mengajar aku mengenali dunia Imigresen sebenar ..

Arwah yang ceria orangnya , tidak lokek dengan ilmu malah senantiasa membantu rakan rakan yg sering dalam kesusahan .. Hurm..

Gambar ni , antara dalam koleksi simpanan aku .. Saat saat ceria unit aku sewaktu sambutan Aidilfitri , pada tahun 2009 kalau tak silap aku ..

DSC02482

Gabungan MM2H ( Kementerian Pelancongan dan Imigresen Malaysia )

DSC02919

DSC01199Seingat aku , dua kali aku bertugas dengan dia .. Kali pertama , ke Melaka untuk Pesta Air  ... Gambar kat opis .. takde lak dlm netbook aku ni.. Dan satu lagi ke  GLOBAL MEET MALAYSIA di Langkawi .. Waktu tu aku kena bertugas dengan dia dan menetap di Awana Porto Malai , Langkawi .. Mmg best giler .. Dia yang mahir dengan kawasan tu , bawak aku pusing pusing yang mana itulah kali pertama jejakkan aku menjejakkan kaki aku ke Langkawi  ..

Gambar diatas ni , dia yang amikkan .. manakala gambar di bawah , diambil dari bilik hotel kitorang ...

DSC01200 Hurm... terlalu banyak kenangan .. Sangat baik orangnya ..  Petang tadi (1hb Mac 2011 ) , aku bersama sama rakan pejabat ke Hospital Melaka untuk menziarahinya ..

Sesampai di sana , ramai rakan rakannya  telah berada di situ sejak pagi tadi .. Kebanyakkannya dari Imigresen Putrajaya dan Jalan Duta ..

Aku dan kawan kawan aku masuk ke wad ICU untuk melihatnya kali terakhir.. Terlantar kaku .. Hanya dibantu dengan alat bantuan pernafasan .. mata tertutup rapat.. tangan yang dah.. hurm..

Aku lihat kedua kawan aku tu dah mengalirkan air mata .. Mereka terlalu rapat.. senantiasa bergurau senda .. Macam adik beradik dah ..  Terlalu panjang nak diceritakan kenangan bersama arwah ..

Kematiannya adalah disebabkan jangkitan kuman di otaknya .. itu yang aku diberitahu ... Dimasukkan ke wad pada Rabu lepas selepas mengadu sakit kepala yang amat sangat .. Apakah ada cerita disebaliknya ? Hanya Allah saja mengetahuinya ..

DSC02391

Al-Fatihah buat arwah , Mohd Azrul ..Semoga rohnya ditempatkan bersama sama orang yang beriman ...

11/3 adalah ulangtahun kelahirannya kalau tak silap aku .. Pukul 10 malam tadi , aku dapat sms , akhirnya dia pergi buat selama lamanya setelah seminggu koma ..

BA: Semoga Allah mengampunkan segala dosa dosa arwah ..

Akhirnya dia pergi jua ...

 

image

Dalam kenangan ..  Al-Fatihah buat arwah..

BEST APA GILER TRAFIK !!

 

Tertidur... hehehe.. penat giler bijik mata ni... lepas maghrib malam tadi , aku terus terlena depan laptop... tak boleh kelopak mata langsung !! Perghh... Dari dalam kereta tadi , aku dah terlena .. hurm...  teruk teruk..

Ok.. segmen panas aku diteruskan entri entri seterusnya yang pastinya menghangatkan dunia blog malam ini .. Mari kita tengok apa cerita  mereka pulak... Cerita apa ? Korang masuk dan baca sendiri... Bacalah.. pasti menarik !

http://mibas.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://bambam-story.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://adialuvluze.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://azwanikhairul.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://shqpewsqiq.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://fyqafullstop.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://gebangkembangwiflea.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://akudanchenta.blogspot.com/2011/03/aku-memang-giler-trafik-so-what.html

http://surayaartis.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://gegeriuhgegeombak.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://norleladasuki.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://farahazurah.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://millopunyablog.blogspot.com/2011/03/aku-memang-gila-trafik-so-what.html

http://nurikhyardee.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

 

Bacalah coretan mereka .. diharapkan dapat sesuatu yang berguna buat kita semua .. InsyaAllah ...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI