Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 3 Mac 2011

BEN ASHAARI dan MAT GEBU punya skandal ?

 

Apa punya orang laaa boleh tanya soalan tak cukup akal gitu ? Petang tadi.. eh silap.. tengahari.. kot ?? Mat Gebu ada bagitau aku , yang mana ada komen  kat blog dia .. Apakah dia punya sebarang skadal dengan BEN ASHAARI !!

Adoi.. apa punya jahil daaa ... Aku laki .. Mat Gebu tu laki .. Ingat kitorang ni takde pegangan agama ke ? Kot ye kitorang ni tak teror bab agama tapi tak la tahap akal kat kepala lutut tu haaa... Aiseyman ... Ada ke leh tanya soalan gitu ??

Ni belum lagi projek khas aku dengan Mat Gebu minggu depan ni .. Projek SEGMEN BEN ASHAARI DI DAPUR MAT GEBU .. Haa.. aku nak belajar memasak secara live bersama Mat Gebu... Ekekeke... Yelah , aku kan teror masak maggie goreng je.. Dah try ke ? Cuba la baca resepi spesel aku tu kat SINI ..

Tolong buat segala prasangka mengarut tu yer .. Apara .. Lain la Mat Gebu ada anak dara ...Haa.. tu baru la leh kata nak ada skandal.. kan mat kan .. OK lah.. aku kena tidur luar ni .. hahaha.. wife halau dah ni.. hahahhaa...

Psst... bawak banyak banyak istighfar ekkk...

Di Sebalik Tabir Blog : 11

 

image

Gua mrfeckry..umur gua genap-genap sweet 26. Asal gua dari negeri hang tuah. Ala tempat yang parameswara jumpa kancil bertendang..ha..kat situ la asal gua. Sekang ni gua tengah menadah rezeki Allah kat Putrajaya.

Gua ni memang minat dengan gym , lebih kurang dengan bro Ben ni la. Lengan gua pun lebih kurang je dengan dia, kalau ajak lawan arm wrestling sure berentap ni..hehe gurau je..bro ben tu lagi otai main gym. Di sebabkan minat gua sama, so gua suka hati join segmen bro ben ni. Sebelum ni tak pernah pun..tapi gua tengok gua dan bro ben ni ada persamaan yang sangat ketara...

Apadia persamaan gua dan Ben Ashari....? sambungan > sini

Dan yang lain lain .. ahaks .. :

http://thecrappingstarts.blogspot.com/2011/03/segmen-di-sebalik-tabir-blog-by-ben.html

http://letopkeypad.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://akusstyle.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://kisahkuygbenar.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://leenismail.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://akudieya.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://suitheart20.blogspot.com/2011/03/disebalik-tabir-blog.html

http://shukrifadzillah.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://reality2fantasy.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://pikalurve.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-takbir-blog-pikalurve-by-ben.html

http://kierasyakierah.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://coratcorethujungjari.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://chentaaku.blogspot.com/2011/03/disebalik-tabir-blog.html

http://aremelyna.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://nurulnyza.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

OK... ada banyak lagi neh .. entah minggu depan baru abis.. Jangan sampai 1000 blog dah .. Ambulan diperlukan !!!

Vlog Yuyu Zulaikha.. BEN ASHAARI menyemak sat !

 


Nak tengok dengan lagi clear ? Meh SINI

Layaaannnn ....

Di sebalik Tabir Blog : 10

 

image Dikenali sebagai 'Lulu Caldina'..

Orang yang simple, suka menghargai orang lain,

dan sangat komited dengan dunia blog.

Penyokong setia CHELSEA FC,

dan tidak ketinggalan melihat setiap perlawanan mereka

LIVE menerusi stadium de ASTRO..ekeke..

sambungan > sini

Dan lagi lagi.... lagiii laa ...

http://cekedismanis.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://ryderchip.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog-aku.html

http://qifanyssweet.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://bromondayslife.blogspot.com/2011/03/disebalik-tabir-blog.html

http://farmys.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://adfeez.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://thegoldenrosereturn.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://celotehcikbee.blogspot.com/2011/03/disebalik-tabir-blog.html

http://arenyssoutre.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://syuhadahrazali.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://gadishanim.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://baxx201beattraxx.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog-nadhirah-chan.html

http://azryu.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

Di sebalik Tabir Blog : 8

image

Korang tau tak? Kite kan baru jerk berjinak jinak ngan blog nih, dulu die nih lior! Tak pandai kite nak bele! Hahahaa..... Selepas digalakkan oleh colleague kite iaitu Kak Azza dan Kak Dot dalam masa yang sama Encik T pon sangatlah menggalakkan, jadik selepas difikir fikirkan maka tertubuhlah dan terbela lah seekor binatang sebuah blog bernama KatekateKite nih!

Cerita sebenar awek ni > sini

Dannnn lagiiiii :

http://nurheartz.blogspot.com/2011/03/disebalik-tabir-blog.html

http://duniasyraftoday.blogspot.com/

http://dnie9786.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://mummylovepink-lovely.blogspot.com/2011/03/disebalik-tabir-blog-mummylovers.html

http://ceritasyarafina.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://islandofdim.blogspot.com/2011/03/segmendisebalik-tabir-blog.html

http://life-syariniey.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://nshuhailahz.blogspot.com/2011/03/segmen-di-sebalik-tabir-blog.html

http://babyqila91.blogspot.com/2011/03/segmen-di-sebalik-tabir-blog.html

http://asranorrie.blogspot.com/2011/03/disebalik-tabir-blog-aku-sukeaku-tulis.html

http://blogmelayu-frustasi.blogspot.com/2011/03/disebalik-tabir-blog.html

http://babyqila91.blogspot.com/2011/03/segmen-di-sebalik-tabir-blog.html

http://faraaaahalim.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://aizamia3.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://sitishafur.blogspot.com/2011/03/disebalik-tabir-blog.html

http://akemilurves.blogspot.com/2011/03/disebalik-tabir-blog.html

http://speckyboys.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

Ada lagi ?? Ada bang oiiiii ...

Di sebalik Tabir Blog : 9 ( camana aku nak copy )

image Grrr...... geram nehhh ...

" aku masih kanak2... *xsedar umur dah 20* dan masih baru dlm dunia blog ni.. anak jati Pahang yg kini merantau jauh ke Shah Alam utk meneruskan matlamat utk belajar selagi mampu.. anak ketiga dari empat beradik yg mane aku xde abang or adik lelaki.. semuanye perempuan.. aku jenis yg agak pemalu la jugak.. tapi kalau dah jumpe geng2 aku sendiri, aku antara yg xnk berhenti bercakap... :) ramai judge aku sombong sebab muke aku yg cam org xde hati dan perasaan.. yeke..?? aku susah nak mesra dgn sape2 secara berdepan tapi kalau dlm fb, blog aku mmg buat macan dah kenal lame... :) cukup la dah tak tau nak cerite ape lagi dah.. "

Sambungan di > sini

Lagi lagi lagi :

http://puterianiss.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://misztrex.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://ladygreen3011-ayuni.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://maizatul-akma.blogspot.com/2011/03/disebalik-tabir-blog.html

http://mencariisteri.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://saraeryna.blogspot.com/2011/03/27-di-sebalik-tabir-blog.html

http://mysanglang.blogspot.com/2011/03/disebalik-tabir-blog.html

http://amarissku.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/03/disebalik-tabir-blog-nadiemsharmz.html

http://yangtidakdipandangdantidakmemandang.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-d.html

Di sebalik Tabir Blog : 7

image Grrr.. dia disable right click .. grrr .... baca la sendiri ... kat sini

Dan seperti biasa , geng yang lain di bawah ni haa.. Perghh.. sori eh.. ari ni layan blogwalking lak ... sambil baca cerita dan usha gambar gituww .. hehehe :

http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/disebalik-tabir-blog-seorang-c-tea.html

http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/03/segmen-disebalik-tabir-blog.html

http://adisuda.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog-adisuda.html

http://flamebone89.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-di-sebalik-tabir.html

http://wannurulsyafawati.blogspot.com/2011/03/disebalik-tabir-blog.html

http://theredwritter.blogspot.com/2011/03/disebalik-tabir-blog.html

http://marishaa.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://itsmeshielafirdaus.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://syafeeqadam.blogspot.com/2011/03/segmen-di-sebalik-tabir-blog.html

http://areliff-mastermindz.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://fikapunyablog.blogspot.com

http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/03/disebalik-tabir-blog.html

Di sebalik Tabir Blog : 6

 

imagemasih lagi student..blaja di uitm shah alam dlm jurusan senibina dalaman

sgt suke vintage style....

1st time join segmen dr bloggers...sblom ni cm mlas n mmg xde mase..hahaha

sambung > sini

Dan lagi cerita cerita best !

http://slumberznanie.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://www.sembil9n.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://riez1004.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://hajarhasan.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://ryushychomya88.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://fyqafullstop.blogspot.com/2011/03/segmen-di-sebalik-tabir-blog.html

http://mystory-fikriyyah.blogspot.com/2011/03/segmen-di-sebalik-tabir-blog.html

http://musmarauders.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://islandgurlz88.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://diyanadena.blogspot.com/2011/03/segmen-disebalik-tabir-blog.html

http://sakurayaki.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://mariatunnabila.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://aurajarinora.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://nikeima.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://imaza93luvgreen.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

Dan ramaiii laggi... tunggu la tungguuu ...

Disebalik Tabir Blog : 5 ( pengsan sat )

 

Aku pengsan .... Ramainyer yang join... rasanya baru berapa jam aku bukak ... ni kalau sampai malam karang ,rasanya aku letak jawatan sebagai blogger neh !! Tak leh tak leh.... Ada sapa yang belum join ?? Kasi cepat yer sebelum aku memengsankan diri !!

 

image " aku umur 12 tahun ye harap maklum. haha. tak tak. penah sekali kawan mama aku tnya 'anak darjah berapa ? ' nohhh mudanya akuu. haih. aku dah 18 laa, dah besaq ohh hehe. and aku ada 4 adik beradik, semua girls except yg kecik sekali yg korg dok gila gila kata dia comei tuu, amsyar laa. ehee dia jaa laki. so, nie jaa kot pasal aku. nk tauu lagi, tnya hanis p. haha .. "

sambungan > sini

Dan lagi ....

http://geekzster.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://niezmostory.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://hasrisa.blogspot.com/2011/03/segmen-di-sebalik-tabir-blog.html

http://semanismulut.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.htm

http://yslgalz213.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://nurazizahyahaya.blogspot.com/2011/03/disebalik-tabir-blog.html

http://nurelleohnurelle.blogspot.com/2011/03/disebalik-tabir-blog.html

http://aliajustea.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://apisv3.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://nuruldya13.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://miraclehppnd.blogspot.com/2011/03/disebalik-tabir-blog.html

Disebalik Tabir Blog : 4

image

Nama kitew Hidayati Mohd Shaari. Umur kitew 21 tahun. Tempat belajar kitew dimana kitew bertungkus-lumus dan bersungguh-sungguh bace buku tak tidur malam adalah di UiTM Jengka, Pahang. Tapi sekarang kitew tengah praktikal dan akan tamat tempoh praktikal pada bulan april ini. Sungguh tidak sabar! Tempat lahir kitew tak penting, yang penting adalah tarikh lahir kitew. Kitew lahir pada 4 Ogos. Ingat taw. Jangan lupew bagi hadiah kat kitew taw. Oh, kita hampir lupeww. kitew tinggal kat tengah-tengah antara Bangi dan Putrajaya. Anybody from there? Hai! ^^

sambungan > sini

Dan cerita cerita ... yang lainnnnn :

http://mid-sayang.blogspot.com/2011/03/disebalik-tabir-blog-segmen-abe-ben.html

http://eppyphamdiary.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://monsterbunney.blogspot.com/2011/03/disebalik-tabir-blog.html

http://ummiluv.blogspot.com/2011/03/disebalik-tabir-blog.html

http://akupunyacita.blogspot.com/2011/03/disebalik-tabir-blog.html

http://iammrshakim.blogspot.com/2011/03/disebalik-tabir-blog.html

http://kupukupukecik.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog-yuyuzulaikha.html

http://faizalfredley.com/2011/03/03/di-sebalik-tabir-blog

http://heandsheloves.blogspot.com/2011/03/062-disebalik-tabir-blog.html

http://holylightfarhaniza.blogspot.com/2011/03/segmen-di-sebalik-tabir-blog.html

http://sipootcomel.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

Disebalik Tabir blog : 3

image saye gatal nak join jgak segmen abg ben kalini...:P

sambungan > sini

Dan kisah kisah blogger yang lain :

http://norzaimahnasir.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://alongusop.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-disebalik-tabir-blog.html

http://masikarfan.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://ayucintakamu.blogspot.com/2011/03/disebalik-tadbir-blog.html

http://nottygirlz.blogspot.com/2011/03/segmen-di-sebalik-tabir-blog.html

http://niezmostory.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://miowmanja.blogspot.com/2011/03/disebalik-tabir-blog.html

http://missnanaindahouse.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://akuxpandaitulis.blogspot.com/2011/03/tajuk-di-sebalik-tabir-blog.html

http://sayetetapsaye.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

Ada lagi.. skit skit eh... g la baca ni dulu

Disebalik Tabir Blogger : 2

image

Blog feveret yang wajib singgah hari hari .. Kenapa dan mengapa ?


blog BEN ASHAARI

blog ni yang memfemeskan aku...dari follower 33 sampai la dekat 200  lebih ni...thanks abg ben

sambungan > sini

 

Dan juga rakan rakan blogger yang lain punya kisah tersendiri ...

http://asnithechampions.blogspot.com/2011/03/segmendi-sebalik-tabir-blog.html

http://rinnkechiik.blogspot.com/2011/03/segmen-disebalik-tabir-blog.html

http://sakurarisya.blogspot.com/2011/03/segmen-disebalik-blog-anda.html

http://jarijemariemas.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://wacanaku2009.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://sedetikilham.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://dhatieku.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://diarialeesya.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://syue1502.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://beaty-memyselfandi.blogspot.com/2011/03/disebalik-tabir-blog.html

http://iammrshakim.blogspot.com/2011/03/disebalik-tabir-blog.html

 

Gulp.. ramai la pulak eh ... macam kena tutup lagi awal je nehhh .. huhu

Disebalik Tabir Blog : 1

image

Latar belakang hackers


Latar belakang hackers ini adalah biasa sahaja.
Tak hemsem pon..Tak caya?
Cube lihat gambar tersebut di atas.
Gambar ini diambil ketika di UKM Bangi kerana ada kerja di sana.
Sekarang Hackers bekerja di sektor swasta sebagai Pembantu Takbir di Desa Cemerlang Johor Bahru, Johor.
Nama Hackers korang pon tak kenal sebab Hackers dulu menggunakan nick name Nazterjah. Nazterjah dah tinggal nama sahaja tetapi nama Hackers kembali gegarkan blog.

Selanjutnya > sini 

Dan mereka yang lain.. pastinya hangat !

http://missepafazwin.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://shqpewsqiq.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://efagurlz.blogspot.com/2011/03/di-sebalik-tabir-blog.html

http://yayashahrizan.blogspot.com/2011/03/disebalik-tabir-blog.html

http://onlymezue.blogspot.com/2011/03/disebalik-tabir-blog.html

http://asnithechampions.blogspot.com/2011/03/segmendi-sebalik-tabir-blog.html

Bagi yang nak join , pastikan paste url korang di entri yang btul yer .... Terima kasih ..

SEGMEN : DI SEBALIK TABIR BLOG ..

- TUTUP DAH !! -

Ahaks.. pada mulanya aku nak buat segmen blogger comel / hensem gitu .. terbuka buat semua tapi rasanya pasti akan jadi isu .. kan kan ? Hahaha..

Jadi , aku tampil dengan idea baru ... DISEBALIK TABIR BLOG .. Maknanya , kita akan berkenalan dengan blogger itu sendiri .. amacam ? Terbuka buat semua blogger yang berminat .. ok ?

Untuk sertai , mudah jer ... cam biasa ..buat satu entri khas :

  1. Sila letak header BEN ASHAARI BLOG
  2. Tajuk : DI SEBALIK TABIR BLOG ..
  3. Sila letakkan gambar betul anda yang paling menawan ..Ehem..
  4. Ceritakan latar belakang anda secara ringkas... Jika terlalu peribadi , jangan cerita eh .. Simple simple jer .. ni masa nak pikat pembaca .. ;)
  5. Jumlah Follower sekarang ini ...
  6. Soalan dari aku :
    1. Jika anda tak punya blog , apakah yang akan anda lakukan di dunia maya ini ?
    2. Ceritakan kepentingan blog kepada anda
    3. Blog feveret yang wajib singgah hari hari .. Kenapa dan mengapa ?

Cukup la tu eh ... hehehhe ... Sila tinggalkan url blog korang kat ruangan entri ini.. Tutup , esok !

Malas update eh ?

 

Comel pulak pulak jam baru aku neh .. hehehe... bukan nak menunjuk.. saja nak berkongsi ..

image Ada compass , barometer dan altitude .. dan banyak lagi sebenarnya tapi aku tak abis explore lagi .. Suka suka suka .. besar je nampak kat tangan aku neh ...

Ok... berbalik pada blog .. ada yang tanya aku , nape aku kurang update sekarang ? Aku sebenarnya nak tengok perbezaan hasil kajian aku dulu dan sekarang ... Apakah kesannya jika aku kurang update di samping aku tak main teknik teknik blogging ni .. Aku kan sekadar gemar menulis.. Bukan cari makan dengan teknik begitu.. Aku puas orang baca cerita aku .. Biar berpuluh kali aku update sekali pon , yang penting mereka masuk untuk baca ! kan kan ?

Jadi sebulan ni aku tengok camana hasil kajian aku nih .. Ada perbezaan kah ? nak tau ke ? tak yah la.. kalau nak tau , nanti aku bisik eh.. sbb ada mata poyo dok baca neh ... hehehe..

Pada masa yang sama , aku bz gak .. huhu .. Malas ?? Tak langsung .. Saja je bagi korang rindu gak.. Tu alasan no 3 .. Bila rindu , ku sebut namamu kan ? hehehe..

Minat nak join  GA ? > sini

Camana lak dengan contest ? > sini

Gila trafik pagi pagi ! Entri Pilihan dan tutup !

 

" Kejadian ni berlaku masa aku form 5 kalau tak silap aku. Suatu hari tu tiba2 telefon rumah aku berbunyi. Kebetulan semua orang dah tidur dan aku yang baru sampai dari hostel je yang tak tidur lagi. Nak tak nak aku kena la juga angkat telefon tu. Aku dengar ada suara lelaki yang bercakap di hujung talian. Aku tanya nak bercakap dengan siapa dan dia jawab melalut. Perghhh! Memang baran la aku masa tu sebab aku dah la penat, boleh pula dia jawab entah apa2. Aku ingat nak letak dah telefon tapi tiba2 dia cakap nak berkenalan. Dalam hati aku, "Ish.. Ada gak yang makan penampor aku malam2 buta ni kang". Aku pon letak telefon. Tapi lelaki tu still call lagi. Aku letak dia call, aku letak dia call. Oleh kerana aku tak mau ganggu family aku tidur, aku pon layan je la lelaki tu. Biar la kat sini aku kenalkan lelaki tu dengan nama Samat (bukan nama sebenar).  "

sambungan > sini

Dan cerita cerita yang lain ...

http://lelord-mamanajlaa.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

http://syafiqa-belle.blogspot.com/2011/03/aku-memang-gila-gila-trafik-so-what.html

http://matapenaalsunan.blogspot.com/2011/03/segmen-aku-memang-gila-trafikso-what.html

http://mycottoncollection.blogspot.com/2011/03/segmen-blog-ben-ashaari.html

http://slamberlah.blogspot.com/2011/03/aku-mmg-gila-trafik-so-what.html

TERIMA KASIH... TUTUP DAH ...

De Herbs

 

image

De Herbs

Produk Berasaskan Alam Semulajadi

image

Nak tau lagi ? > http://rizi-biz.com/de-herbs/

Aku kecewa ..

 

Kecewa sungguh aku ... Manusia punya pangkat tapi amat cetek sekali akalnya ! Tidak tau mana intan mana kaca lalu dibuangnya intan dan disimpan lalu digilapnya kaca tersebut dengan harapan kaca itu akan menyinari cahaya di wajahnya ..

Ahh... apa nak jadi dengan dunia sekarang ini ... makin tua makin tak sedar diri ! Makin menjadi jadi .. Ibarat mati itu cumalah satu sandiwara baginya ..

Kecewa.. terlalu kecewa .. Entah sapa lagi selepas ini ! Janji manis selama ini disimpan dengan penuh harapan tetapi rupanya racun disampaikan ..

Tak mengapa .. Allah Maha Adil .. Akan tiba masanya nanti , baru tau langit tinggi atau rendah .. Jangan lupa , kita punya kesilapan juga .. Cuma menanti masa saja ..

Hurm... tak guna bertekak dengan mereka yang dah buta hati.. Hanya mampu panjatkan doa pada Allah agar diberi hidayah pada mereka ini ... Dosa sesama insan ? Pandai pandai la 'awak' nanti .. Tak lama dah kat kerusi tu ..

1 entry berkualiti sehari dah memadai ?

 

Salam ..selamat pagi ... Sejuk pagi ni ... hehe...Hujan lebat pagi tadi ... kan kan ?

Hurm.. pagi pagi lagi dah bagi tips blog eh ? Tak la .. ni bukan tips.. sekadar pendapat aku sebagai blogger baru jer ... Ok .. sebelum aku mulakan , apa kata kita fikir sejenak ... Siapa kita dalam dunia blog ini ? Apakah kelebihan yang kita ada ? Kekuatan pada blog kita ? Publisiti blog kita ? Perghh.. cuba fikirkan semua itu ..

Aku , hanya insan biasa di Malaysia ini.. Tiada nama , tiada pangkat , tiada harta .. Jadi bagaimana aku nak 'jual' blog aku ni pada pengguna pengguna internet di Malaysia ini ? Hurm.. Camana eh ? Satu cabaran kan ?

Apakah memadai jika aku letak satu entri yang mana aku rasa berkualiti untuk pembaca blog aku ? Persoalannya , jika entri aku berkualiti , bagaimana pula dengan pembaca aku ? Apakah mereka nak makan makanan yang penuh dengan khasiat setiap hari ? Mereka tau air coca cola tak elok untuk kesihatan kan ? Tapi ada gak yang masih minum..Ramai pulak tu ?

Formula aku .. dalam 10 entri sehari , sekurangnya 8 punya info dalam tu.. Tak perlu dari mula hingga abis entri itu , segalanya kualiti...

Mmg sepatutnya kita hidangkan makanan yang berkhasiat tapi kita kena bijak untuk menarik mereka .. Kalau terus hidang makanan berkhasiat , ada yang terus tolak ketepi .. tamo makan... Sapa rugi ? dia ? Kita pon rugi gak .. Sbb itu mula mula kita bagi makanan yang standard .. Sesekali kita hidangkan makanan yang berkhasiat .. Lama kelamaan , dia akan tertarik dan suka .. Kena lembut dalam memaksa .. Tak leh tegas terus ...

Takde masa ? :) Tak pe.. mana yang termampu jer ...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI