Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 18 Mac 2011

SEGMEN HUJUNG MINGGU : AKU SAYANG BLOG INI ...

-TUTUP SUDAH LAA-

Rasa-rasa korang , boleh tangkap tak isi kandungan segmen ini ? Yess... anda salah ! Hahaha ... segmen ringkas je ni ... hehehe.. nak tau lebih lanjut ? jom layan ...

Segmen ini memerlukan kejujuran korang dalam memberi pendapat dan juga pandangan .. Haa.. amacam ? Mencabar ?? Belum lagi wooo ...selepas membacanya baru tau mencabar atau tidak.. hehehe..

Seperti biasa.... kena buat satu entri ..

  1. Sila letak banner imageini...

  2. Tajuk : BEN ASHAARI : AKU SAYANG BLOG INI .. dan linkkan ke entri ini ...

  3. Sila pilih SATU BLOG yang palingggg korang suka dan kagumi ! Yearghhh ... Ok... ada dah ? Cun ... nanti dulu ... Sila jawab soalan soalan ini ..

    1. Sila jelaskan KENAPA anda kagum dengan blog tersebut .. TIDAK KURANG dari 100 patah perkataan .. OK ? Tidak kurang ok !!

    2. Sila buktikan yang anda benar benar kagum dengan blog tersebut ! Jeng jeng jeng !!

    3. Sudah berapa lamakah anda mengikuti blog tersebut ??

    4. Sila ceritakan tentang blogger tersebut ..

    5. Apakah blogger tersebut mengetahui anda kagum dengan blognya ?

    6. Jika diberi peluang bertemu dengan blogger tersebut , sila beri 5 soalan yang akan anda tanya kepadanya !! Jeng jeng jeng ..

Tu jer ... 5 blog yang terpantas dan terbaik dalam penjelasannya , akan aku sampaikan sendiri link url entri anda ke blog yang dikaguminya .. amacam ??

Sila tinggalkan url entri korang di ruangan komen ini .. Tarikh tutup ? Malam esok ... Tengah malam esok.. ok ? Segera ... segeraaaa... Mulakannnn ...

LELAKI memang akhirnya... ke PEREMPUAN ?

 

Aiseyman ... akhirnya ... LELAKI menang !! Eceh.. PEREMPUAN laaa... Alamak.. aku nak sokong sapa ek ??? LELAKI atau PEREMPUAN ?? Hurm.. tak kira laa... janji dua dua bahagia kan ? Saling memerlukan.. kan kan ? Nak gaduh pun tk guna ...

http://cikyuz87.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://inielaiesayaie.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://stuartaccount.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://celotehbongsu.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://teanyh.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://bonbonboncet.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://jahnscar.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://sboyzlife.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://www.pendekarberkuda.org/2011/03/lelaki-vs-perempuan-kerana-fizikal-ben.html

http://bambam-story.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://semutsengal.blogspot.com/2011/03/segmen-blogger-lelaki-vs-perempuan.html

http://sha-myheart.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://jannah-slumber.blogspot.com/

http://ousna90.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://mtlurvehanna.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://surayaartis.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://jalanabadi172784.blogspot.com/2011/03/segmen-blogger-lelaki-vs-perempuan.html

http://amioza361189.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://nureenina.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://farrahsyazana.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://sesuatudankita.blogspot.com/2011/03/dilarang-membaca-lelaki-vs-perempuan.html

http://arazua.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://chomeykot.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://pelangihaty.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://sygwada.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://virgomissi.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://missina08.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://nany1305.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://misziza.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://natasha1987.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://ihaveyou0801.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://gadis88qamponk.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://nurul-lavendervsmint.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://em-a-wai-a.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://rabiatul-adawiyahcute.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://efytomey.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://penaglow.blogspot.com/2011/03/lelaki-vs-perempuan-kerana-fizikal.html

http://meetthenite.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-ke.html

http://syahiraglew85.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://naimtheexpert.blogspot.com/2011/03/ben-ashaarilelaki-vs-perempuan-fizikal.html

http://aidaatblog.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://tinta-moden.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://iamdya.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://hasrisa.blogspot.com/2011/03/segmen-blogger-lelaki-vs-perempuan.html

http://krafmanjulia.blogspot.com/2011/03/klik-banner-untuk-keterangan-lanjut.html

http://akudanchenta.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perampuan-kerana.html

http://adzriel.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://chentanuyu.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://zoeyzauyah.blogspot.com/2011/03/segmen-blogger-lelaki-vs-perempuan.html

http://pwincessloveydovey.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://mariatunnabila.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://missmasyitah.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://amrafahan.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://aqilahkamarudin.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://orkidedilyne-diari.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://www.makbed.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://callmynamesally.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://firdauskasim.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://pondoksiti.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://aliashahgurl.blogspot.com/2011/03/segmen-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://bloknoktah.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://aynzumi.blogspot.com/2011/03/lelaki-vs-perempuan-kerana-fizikal.html

http://stilluvmylife-colorsofmylife.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://aynzumi.blogspot.com/2011/03/lelaki-vs-perempuan-kerana-fizikal.html

http://perempoanmanis.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://hasfalini.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://koreanpoplovers-amalina.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://duniakita00.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://akusyanichi.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://mystory-fikriyyah.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://inikotakhatiku.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

 

Grrr...abis sudah... ada satu segmen menarik .. pasni !! nak mula malam ni atau esok ek ??

 

Surat terbuka yang buat aku kenyang seharian ..

 

"ct memang tertunggu-tunggu entry abg ben..ct pernah sekali berpaling dari blog abg ben sebab ade anasir-anasir jahat cakap bukan-bukan pasal abg ben..namun..sekarang ct akui..setiap detik..ct tunggu entry abg ben.kadang-kadang sampai dah tisor...ct bagun balik untuk bace entry yang abg ben janjikan...hehe...contoh yang malam tadi...ct tunggu vlog abg ben dengan abg nara...tapi tak ade...rase sedih sedikit..tapi ct tau abg ben bukan nak pembaca abg sedih..haha...

so, kalau ct tetinggal nak bace entry...cepat-cepat ct catch up balik...tahniah abg ben...abg ben buatkan kami semua jatuh cinta pada blog abg ben yang penuh dengan cerita benar...yang penulisannya milik abg ben seorang...hehe...
ape motif mesej ini??saja nak ucapkan tahniah kepada individu yang menjadi idola blog ct...

teruskan usaha..ct tunggu dua tahun untuk lihat abg ben menjadi blogger yang baik...seperti yang abg ben sasarkan...aminnn..."

 

Aku terima di mailbox FACEBOOK... ok.. skang lapar dah... hurm... kenny rogers ???

Tersebar sungguh blog BEN ASHAARI ek ?

 

" Weh Ben , boss aku tanya ... kenapa gambar aku leh ada dalam blog BEN ASHAARI ? Ko kenal ke BEN tu ? "

Member gym aku tanya kat aku tadi .. Gelak besar aku.. dia sendiri pon secara tak langsung popular ... tumpang bangga sat katanya .. huhu ..

Sapa sangka kan ? Aku ingat blog aku ni hanya dibaca oleh golongan biasa biasa je .. Maksud aku , dalam lingkungan 20-30an gitu je la.. Tapi sebaliknya berlaku ..

Ada sekali tu pon .. aku balik rumah .. ada satu budak kecik ni.. aku terdengar dia jerit halus .. " BEN ASHAARI .. BEN ASHAARI " ... aduss... segan aku nak paling ... wat wat tak dengar je la.. Bukan sombong tapi segan.. lagi pon dia panggil pon macam nak test market je.. hahaha ..

Adoi.. apo kono eh jang ...

Wife halau aku akhirnya ..

 

Tak ku sangka... ingatkan selama ini dia memain jer.. mungkin dah tak tahan sangat lalu dia halau aku pergi..Ke mana harus aku pergi ? Dengan berbekalkan netbook yang senantiasa berdalam beg sandang aku ini , aku bergerak dari satu tempat ke satu tempat dengan hati yang .. hurm...

Kemana aku harus singgah ? Haih .. Masuk ke KFC , tengok ramai orang .. Aku kepenatan .. kelaparan tu tak la... kenyang makan nasi ayam pagi tadi ..

Hurm... Tak pe la... aku ke Mcdonalds je.. situ tak ramai orang .. mungkin aku boleh menghabiskan sisa petang aku sambil memikirkan apa yang harus aku lakukan malam nanti ..

Apa gamaknya wife aku g bershopping tu eh.. Aku bagi dia sejam je untuk cari apa yang dia nak ! Pastu balik !! Aku nak g gym lak.. tak kira... Dia halau aku kerana nak gunakan masa itu untuk cari baju dia .. Amboiiii... dia lak beria ria skang ... Grrr...

Bukan senang nak berlakon !

 

:) Seronok skang buat vlog .. dan juga video segmen Sembang-Sembang .. nape ? Sbb bukan senang nak buat weh.. Skang baru tau.. Mereka yang berlakon di tv atau filem tu memerlukan bakat dan ketebalan kulit muka .. haaaa.. maksud aku ialah , takde segan silu punya nak bercakap depan orang ramai ..

Sewaktu aku buat Segmen Sembang Sembang dengan Beautifulnara , dia sendiri mengakui bukan mudah untuk rakaman video apatah lagi berlakon!

Semalam pulak , dengan KONG ( owner GENGBLOGGER.COM ) pon mengakui mmg perlu tebal muka untuk buat semua tu.. hehehe... nampaknya muka aku ni dah tebal dah.. Serius ! Aku pon dah tak segan dah.. Dulu masa buat depan budak budak SAHABAT BLOGGER , aku segan giler .. Cuba ? Sekarang ? Hahahaha..

Dan wife aku sendiri pon tak leh nak perli aku dah.. hahaha.. dulu dia tau aku mmg pemalu giler nak bercakap depan orang .. sekarang ? Jangan disuruh bukak mulut weh ! Abis bateri nanti .. hahaha..

Hurm .. malang betul nasib aku ..

 

Hurm... selalu aku mengeluh ... memikirkan nasib aku .. Yelah , teringinkan sesuatu tapi tak pernah nak dapat .. Bukan tak berdoa.. dah pon .. Tapi kenapalah aku tak dapat apa yang aku nak ? Kenapa orang lain boleh ?

Hurm... Bila tengok kawan kawan aku .. nak kata diorng ni spesis berkopiah tu , tak la tapi senang je hidup diorng ... apa diorng nak semua dapat .. semudah itu .. Kalau buat dosa sekali pon , tanpa rasa bersalah .. Iskh... senang pulak rezeki diorng kan ?

Tapi bila difikir fikir sebenarnya , aku terlupa .. sebenarnya hidup aku ni senang sangat dah ... Aku tak merempat kat mana mana pon ... Makan aku masih mewah .. Rezeki tak putus putus .. walaupun tak banyak namun aku tak perlu mengemis di tepi jalan untuk menagih simpati orang !

Apa yang kurang sebenarnya ? Sebenarnya takde apa pon yang kurang .. Cuma belum tiba masanya lagi .. Segala yang berlaku sebenarnya adalah dugaanNya .. Kalau sekecil ini pon kita dah mengeluh , bayangkan perintahNya yang paling mudah , kita engkar setiap hari ...

Kita mintak pekerjaan yang bergaji besar .. Allah suruh solat dan berdoa .. Tapi buat ala kadar .. asal buat .. Camana tu ? Allah suruh menutup aurat jer.. susah ? Tapi kita mintak kehidupan mewah ..

Kita terlupa sebenarnya .. Allah dah beri pelbagai nikmat tapi kita yang tak reti bersyukur.. Oksigen yang kita sedut setiap hari , tak perlu bayar.. Bayangkan jika kena bayar macam kena bayar bil air tu.. camana ?

Tu pon masih nak mengeluh.. Astagfirullah al'azim.. berdosanya aku...

LELAKI vs PEREMPUAN lagi ..

 

Nak aku bagi intro ke ?? Tak yah la eh.. korang klik baca jer terus .. okeh ? Tqqqqq...

http://pipahsukeblog.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://af-sal.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://diyanadena.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://waniemisamane.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://ceritacintayna.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://white-plain-me.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://misznowtybaby.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://syafizaalexa.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://dnie9786.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://dnie9786.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://penaglow.blogspot.com/2011/03/lelaki-vs-perempuan-kerana-fizikal.html

http://akupunyacita.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://snasatieka.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-fizikal_17.html

http://noorfanasir.blogspot.com/2011/03/segmen-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://adisuda.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://azziesamad.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://farhanamardhiah.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://puteri-katek.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://chentadea.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://syuwaistory.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://shanasituaku.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://coretanmissnad.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://iqbalhakimi.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://frameandlenses.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://fatimahsahak.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://eipslengerz.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://fatimahsahak.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://hafizkiwi.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://masriniajourneytoshare.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://themptyanty.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://mimichikiboomlalala.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://ikwanharis.blogspot.com/2011/03/segmen-abg-ben-lelaki-vs-perempuan.html

http://renunganask.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://missafufu.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://ainlaxmana.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://red-kamikaze.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://cikyuz87.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

Ada lagi tau ... sabarrr...

Tak boleh ke aku pergi gym ?

 

Kalau g gym je mesti ingat nak jadi bodybuilder pastu nak masuk pertandingan kan ? Tak leh pk orang yang g gym tu sebenarnya nak beriadah dan menjaga kesihatan ? Perlu pk asik nak jadi bodybuilder je ? 

Sama gak kalau kita buat blog ... Jangan ingat bila nak berblog jer mesti pk nak popular , cari bf , atau nak buat duit .. Bab duit tu , rezeki.. kalau Allah nak beri atas usaha kita , sesungguhnya itu adalah hakNya.. Jangan persoalkan.. bersyukur jelah ..

Bila update blog... pasti kita akan terfikir... ada ke orang nak baca ? Kang kalau takde orang nak baca , camana ? Sapa nak baca entri macam ni ? Atau , best ke entri aku ni ?

OK.. gini .. kalau dok pk sapa nak baca atau ada ke orang nak baca ke kan , korang anggap setiap kali korang update entri tu , satu latihan memperbaiki mutu penulisan korang ..

Masa nilah nak tau samada korang kreatif atau tidak  .. Amik contoh , korang baru beli sehelai baju di pasar malam .. rasa rasa ada tak orang nak baca ? Mesti takde punya kan ? Cuba jadikannya satu entri menarik ! Bagaimana nak tarik orang baca entri tu dan tersenyum selepas membacanya ! Macam Raja Lawak , diberi apa saja bahan , mereka mampu menjadikannya cerita ..

Jadi kreatif !

Header Pilihan Hari Ini ..

 

image http://mummylovepink-lovely.blogspot.com

Bagi aku 5 minit bersama PERDANA MENTERI !

 

Apa yang membuatkan aku rasa aku lain dari blogger yang lain ialah , aku bercerita .. Cerita aku seperti aku berbual dengan korang .. tak kira blogger atau pon bukan ..

Sapa saja yang aku jumpa aku akan cerita dengan korang .. Bukan sebab rasa bangga atau riak tapi aku rasa aku nak berkongsi perasaan aku dengan korang semua ..

Kali pertama aku bergelar blogger , aku buat gathering di Alamanda .. aku cerita dengan korang.. aku di gathering sahabat blogger , aku cerita dengan korang .. aku berada di pejabat perdana menteri , aku cerita dengan korang .. aku jumpa blogger terkenal , mat gebu , beautifulnara .. aku cerita dengan korang ..

Kenapa ? Aku cerita dengan korang sbb itu yang berlaku pada waktu tu ! Bukan selepas atau 2 minggu kemudian !! Tak ! Itu cerita basi .. Apa guna nak cerita yang dah lapuk ?

Bayangkan kalau 5 minit aku duduk bertentangan mata dan bersembang dengan PERDANA MENTERI ? Berapa banyakkah entri aku akan aku keluarkan ?

Aku pelik kenapa ada blogger cukup susah nak bercerita dalam blog ? Diorng lebih gemar bermain SEO dari bercerita tentang dunia disekeliling dia ? Apakah blog miliknya itu hanya untuk mengaut keuntungan ? Apakah itu kepuasan ? Hurm.. macam macam pendapat ..

Jika aku kaya kerana blog ... Aku akan lihat balik blog aku tu .. Aku kaya disebabkan penulisan aku atau aku kaya sbb guna nama orang ?

Berbanggalah dengan blog korang jika ianya hasil keringat korang sendiri .. Walaupun seorang yang masuk baca , syukurlah .. mereka di situ kerana hasil usaha korang !

Lagi lagi Kisah LELAKI vs PEREMPUAN

 

Jumlah penyertaan melebihi 200 blog ..

http://faizalfredley.com/2011/03/17/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana-fizikal/

http://semekarsakuraputih.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://mohdsyafiqrosli.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://blogakusukeatiakuler.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://missnanaindahouse.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://gegeriuhgegeombak.blogspot.com/2011/03/ben-ashaarilelaki-vs-perempuan-fizikal.html

http://yayaitsmystory.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://annikabubble.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://lady-twilightmoon.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://norzaimahnasir.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://gulagulahati89.blogspot.com/2011/03/ben-ashari-lelaki-vs-perempuan-fizikal.html

http://theuglyreality-hanisa.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://nabilashamsudin.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://www.ainulhayat309.blogspot.com

http://nshuhailahz.blogspot.com/2011/03/segmen-blogger-lelaki-vs-perempuan.html

http://embunmenitis-yaya.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://nadiah-muhammad.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://inirasahatiku.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://nuruashia.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://mylifesstoryblog.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://amoilicious.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://micitika.blogspot.com/

http://hatiakuseoranggadis.blogspot.com/2011/03/lelaki-vs-pempuan-kerana-fizikal.html

http://shiqinzainal.blogspot.com/2011/03/segmen-blogger-lelaki-vs-perempuan.html

http://hatiakuseoranggadis.blogspot.com/2011/03/lelaki-vs-pempuan-kerana-fizikal.html

http://hayati-yangterindah.blogspot.com/2011/03/segmen-blogger-lelaki-vs-perempuan.html

http://faiqahmohd.blogspot.com/2011/03/segmenlelaki-vsperempuanfizikal-by-ben.html

http://ucukmuse.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://sheraffroi.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-fizikal.html

http://nurazizahyahaya.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://tulisukesuke.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://vaithis-vaithis.blogspot.com/2011/03/segmen-blogger-lelaki-vs-perempuan.html

http://wanierocket.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://iknowyouwillstalkme.blogspot.com/

http://thetoadbehindmirror.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://dillaroslan.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://ceklaila.blogspot.com/2011/03/lelaki-vs-perempuan-kerana-fizikal.html

http://eyqasara-marie.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://mccatblog.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://sayetetapsaye.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://dayahpunyerbelog.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://jomklikblog.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://maizamurad.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://umealong.blogspot.com/2011/03/segmen-blogger-lelaki-vs-perempuan.html

http://www.gadissemasa.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana-fizikal.html

http://eppyphamdiary.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

OK... ada lagi 118 blog...

Kisah LELAKI dan PEREMPUAN ..

 

Hehehe.. aku malas bebel.. dah 2 entri tadi aku bebel dah .. ni korang baca la sendiri eh... kalau jumpa kisah aku tu , wat dek je ek.. hehehe...

http://kupukupukecik.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://nikeima.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://kisahkuygbenar.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://akuchumeyll.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://buttersheep.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://lovelifemisznea.blogspot.com/2011/03/segmen-blogger-lelaki-vs-perempuan.html

http://sentuhanhatiliyana.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://akusipencari.blogspot.com/2011/03/kerna-fizikal-boy-vs-girlya-ker.html

http://solomolo.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://anuarsalmiah.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://bi4rl4hr4hsi4.blogspot.com/2011/03/segmen-blogger-lelaki-vs-perempuan.html

http://aszdgurlinred.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://pieceofemmie.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://jack-sietbalau.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://fuyohblog.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://imnurra.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://niezabudaxtembam.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://aszdgurlinred.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://cahayanurqasih.blogspot.com/2011/03/segmen-blogger-lelaki-vs-perempuan.html

http://salsabilahammar.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://zulfahmie.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://wannurulsyafawati.blogspot.com/2011/03/segmen-blogger-lelaki-vs-perempuan.html

http://whenisaidsomething.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://lieynanilaz.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://rosmalisabintimatisa.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://inikehidupanku.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://xxenaphobiax.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://aurajarinora.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://lady-twilightmoon.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://greenhighimagination.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://thegoldenrosereturn.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

http://khairunnisasurfina.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

ok..layan ni dulu eh.. nanti ada lagi.. nak tidur jap.. lalalala ..

Aku ada BLOGGERS ...

 

Dalam entri aku semalam (link), aku ada kata kelebihan aku dalam dunia blog ini ialah aku punya BLOGGERS .. Apakah maksud aku itu ? Haa.. nak tau ? Hehehe ..

Permulaan aku berblog , aku cuba ikut ajaran orang tua tua blogger la.. Pelbagai cara aku buat ... Mmg tinggi trafik.. serius .. berbaloi ? Takde kepuasan bagi aku ...

Bak kata BEAUTIFUL NARA , dia punya puluhan ribu pengunjung sehari tapi majoritinya dia tak kenal.. pembaca yang mana menggunakan search engine untuk masuk ke blognya .. Mmg menakjubkan.. Mmg best ! Tapi Ben Ashaari , tau sapa yang masuk ke blognya .. iaitu majoritinya BLOGGER !

Aku bermain dengan SEO ... isu harian .. copy paste artikal berita .. artikal ... dan banyak lagi semata mata untuk mendapatkan trafik yang tinggi.. Mmg dapat .. Tapi bila aku baca blog blog yang mana lebih bersifatkan peribadi , mereka lebih gemar bercerita tentang rasa hati , tentang perasaan .. apa yang dirasanya tika itu lalu dikongsi bersama rakan pembaca .. aku rasa seperti punya rakan di depan mata aku.. pelbagai pendapat dikembalikan pada aku ..

Bila rasa bosan .. aku punya SEGMEN .. seolah olah satu game .. Aku bagi soalan  , rakan rakan blogger buatkan jawapan .. Disitu pastinya semua dapat membaca pendapat masing masing sambil berhibur... Betul ? Sbb tu aku tamo buat contest.. aku nakkan satu komunikasi dua hala... Kalau contest je , aku ajar pembaca aku satu seperti berblog hanya untuk mendapatkan $$ dan hadiah .. Tamo la gitu ..

Pengalaman dalam dunia blog dan juga aktiviti aku bersama 1tube.my memberi aku satu pandangan baru terhadap dunia blog .. Baru aku sedar di mana aku berada sekarang ini .. Dan sebenarnya aku punya satu hubungan yang sangat rapat dengan para bloggers ..

Apa buktinya ? Setiap kali aku buat segmen , tidak sampai satu jam , pastinya lebih dari 100 blogger menghantar penyertaan mereka walaupun segmen ini nampak ' mengarut' tapi mereka memberi  sokongan .. ibarat aku ajak main kejar kejar , semua nak join.. Mereka menyokong aku dari belakang dan aku sendiri menyokong mereka ...

imageNak diikutkan pada Google Analytics , terdpt lebih 4 ribu blog meletakkan BEN ASHAARI.COM di dalam blog mereka ..

imageSemua ini aku fikirkan sewaktu aku mula mula berblog .. " Bagaimana aku nak tackle blogger ? " ... Bukan mudah ! Sangat susah ... Mereka manusia.. bukan robot... Aku bukan tackle guna keyword.. Aku kena tackle perasaan mereka ... Bagaimana ? Hurm..

Alhamdulillah .. Setahun 5 bulan.. walaupun pada usia ini BEAUTIFULNARA dah capai puluhan ribu trafik dan aku cuma ribu tapi seperti aku kata , aku bersyukur kerana aku berada dalam hati para BLOGGERS ...

Ada yang tak kenal BEN ASHAARI .. Ada yang kenal tapi tak mengaku mengenali .. dan paling membanggakan aku , MEREKA MENGENALI BEN ASHAARI dan MEMBENCI AKU walaupun aku tak minta di benci.. dan yang benci aku pulak tu , bukan sehari dua sudah berblog tapi bertahun lamanya sedangkan sebelum aku mula berblog , mereka amat dikenali tapi sekarang , mereka mengenali aku ..

Bukankah itu satu kejayaan yang luar biasa ? Tak semestinya punya trafik tinggi baru punya kreditiliti untuk dikenali kan ?

Cikgu.. bangunnn...

 

Berakhir sudah cuti cikgu cikgu sekalian.. hehehe.. sila pergi sekolah minggu depan .. hahaha... suka suka suka .. hahaa... Mesti tensen kan ?

Seminggu cuti , untuk merehatkan minda .. Tapi aku sure sangat la .. tak rehat mana pon kan ? Bagi sesetengah cikgu , pasti dalam cuti ni pon kena g sekolah .. Ada je agenda dia kan ?

Tak pe cikgu .. kan?  Segalanya yang terbaik dalam mendidik anak murid mereka ...  Aku tau perasaan tu .. Mmg ada cikgu cikgu yang tensen bab ni ... Tapi bagi mereka yang benar benar ikhlas untuk berjasa pada nusa dan bangsa , masa bukanlah satu halangan buat mereka .. Pastinya yang terbaik dalam membentuk bakal bakal pemimpin .. kan ?

Bukan senang jadi cikgu kan ? Yang berminat pastinya menjadikan GURU sebagai landasan mereka berjasa pada negara dan yang kurang berminat tu , cuba cuba tanamkan satu perasaan ... " aku nak lahirkan generasi yg cemerlang dan terbilang " ....

InsyaAllah .. doa aku senantiasa bersama kalian ... Menjadi GURU adalah kenangan terindah aku ...

Ada beza sebenarnya ..

IMAG0134 IMAG0139

IMAG0165

 

 

 

 

 

Akhirnya .. aku tau dimana kekuatan blog aku setelah berdepan dengan blogger blogger handalan ... seperti Mat Gebu , BeautifulNara , Cik Epal malah tuan punya Gengblogger.com ..

Yang mana , aku tak perlu merendahkan diri sangat .. kenapa ? Aku ada apa yang mereka takde .. Apa yang aku ada ? Aku ada bloggers !

:) Terima kasih kerana menyokong aku selama ini ...

BEN ASHAARI dan Cik Epal akhirnya ..

IMAG0095 IMAG0096

Antara babak lakonan rakaman video tadi ... hehehe.. apa kisahnya ? Tu kena tunggu video yang bakal keluar malam esok.. hehehe..

Sabar lagi ...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI