Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 19 Mac 2011

Bakat , minat dan kreatif dalam blog ..

 

Menjiwai penulisan walaupun ringkas ! Kesimpulan yang aku dapat dari sembang bersama Cikgu Siti Hajar petang tadi ... Sangat menarik sekali pendapatnya ...

Aku cuba kaitkan dunia artis dan blogging kerana tidak jauh beza.. Aku tak mahu sentuh bab artis ... Blog... ya... itu mmg dunia aku .. dunia yang semakin mencabar tapi aku malas amik endah .. Sbb apa ? sbb aku tahu apa yang aku buat .. selagi aku tahu mana batasan aku , selagi itu aku tak perlu risau ..

Semua orang boleh punya blog .. semua orang mampu menaip... semua orang mampu mengarang .. Tapi berapa ramai punya bakat untuk menjiwai sesuatu penulisan lebih lebih lagi dalam bercerita ?

Untuk menghidupkan satu satu penulisan bagi menarik lebih ramai pembaca , cuba hayati atau visualkan lagi setiap ayat tu agar lebih menarik dan lebih hidup ! Jadi blogger yang lebih kreatif dalam penyampaian .. bukan mudah kan ? Itulah resepi keunikan seseorang blogger ..

Jangan jadi blogger tin kosong !

Tak seindah itu yang blogger fikirkan ..

 

Kutuk blog ? Aku pasti sangat .. ramai mmg kutuk blog aku ni secara terang atau sembunyi ... Cuma jumlahnya tak tau tapi aku rasa tak penting .. Nape ? Sbb bila kita amik kira orang orang dalam dunia ni , sapa laaa yang dapat pujian 100% ? Takde punya kan ?

Macam aku kata sebelum ini .. ramai gemar mengkritik apatah lagi mengutuk tapi cam biasa la.. diorng hanya pandai cakap .. tin kosong !

Aku malas nak layan dan tak berminat nak layan .. Amik kira cam DAVID TEO tu... ramai kutuk dia tak pandai cakap BM .. buat filem tah hapa hapa ... takde kualiti ... tapi ada dia kisah ? Berpuluh juta gak dia untungkan ?

Yang penting sebenarnya ialah ... pembaca yang berminat dan terhibur.. Yang tak berminat tu , boleh g cari blog yang mereka minat...  Ada lebih 2 juta blog dalam Malaysia ni .. G je cari.. Tapi yang peliknya , suka je serang blog blog yang sama ..

Cuba la mengaku suka kat blog tu sebenarnya.. ni dok buat jual mahal lak ... haih ... malu eh ??

Blog BEN ASHAARI akan dikutuk ?

 

Kelmarin , sewaktu projek 1Tube.my bersama CikEpal , ada dia tanya aku ... Dia kata nanti blog BEN ASHAARI.COM bakal dikritik dan dikutuk .. Hahaha.. aku cuma mampu gelak jer ..

Aku berumur 35 tahun ... dah setahun lebih aku berblog.. Dan ramai blogger aku bersembang .. macam macam pendapat dan pandangan aku dengar dan terima ...

Apa yang perlu aku buat bila mereka kutuk atau kritik blog aku di blog mereka ? Wat bodoh ! Wat tak tau ! Wat dek ! Kenapa kena buat gitu semua ? Sebab diorg takde keje !! Yang dok memanjang kritik dan kutuk tu , diorg takde isu .. Takde idea nak update blog... sbb tu cari isu murahan .. Jom kutuk blog orang.. Kononnya tak hadap laaaa nak trafik ! Eceh .. Kalau gitu , buat entri kebajikan.. Tu , entri kutipan derma untuk mangsa di Jepun..Dapat gak pahala kan ? Ni dok kutip dosa apa kes ?

Tadi aku dapat satu sms dari seorang rakan blogger yang semakin dikenali ramai..Dia kata dia kena kritik di blognya .. Ala, isunya pon isu bodoh jer.. Maka sila senyum jer ... Tak tercalar pon kereta kita tiap kali mereka kritik .. Anggap je mereka sedang menyiram pokok bunga kita..

Kalau komen di blog kita tu , terpulang.. nak publish atau tidak .. kalau gila kontroversi , silalah layan tapi aku tak berminat .. bukan penakut tapi malas nak cari trafik murahan dah .. Kalau dulu , suka la kot.. tapi skang aku cuba belajar nak perbaiki penulisan agar lebih berkualiti di samping menambah kuantiti entri...

Jadi , buat mereka nak attack blog aku tu , jgn la buang masa .. Kalau nak , jom kita buat vlog sama sama.. leh gak aku tanya soalan .. kan kan ?

1Tube.my Jelajah Pulau Pinang ..

 

Dalam perjalanan pergi ke Galaxy Ampang tengahari tadi , Fil selaku orang besar 1tube.my ada mencadangkan kepada aku untuk buat jelajah bloggeruPulau Pinang dalam masa terdekat untuk buat vlog ...

Mana blogger Pulau Pinang atau area utara ? Amacam berminat ? Kalau berminat tu , sedia sediakan masa la  yer ... Mungkin awal bulan depan la kot .. Bulan ni dah penuh dah perancangan 1tube.my ..

Kalau ada yang berminat , rasanya GreenAppleku boleh jadi chief kot .. ok tak GA ? Kena start kumpul nama blogger belah utara ni... Apa apa , sila email aku di benashaari@yahoo.com .. Tq ..

BLOG KESAYANGAN KU ..

 

Nak tau blog yang aku gemar masuk kebelakangan ini ?? Heheh.. blog blog tu ada di dalam blog list aku.. mana yang terpampang kat top 5 waktu aku tengah nak blogwalking , maka itulah yang aku akan masuk ...

Biasanya aku akan blogwalking time tunggu lrt atau erl.. hehehe... time lain ? Tak sempat punya.. dok bz nak update blog jer ... heheheh...

Jom baca diorg punya lak ...

http://sha-myheart.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://cintailmu89.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://masriniajourneytoshare.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://mariatunnabila.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://solomolo.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://eppyphamdiary.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://lensajingga.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://diariamzar.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://www.makbed.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://miowmanja.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-ct-sayang-blog-ini.html

http://www.qasehdalia.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://belajarmenulisrumi.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://zarul90soul.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://adzriel.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://sboyzlife.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://day-an-i.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://day-an-i.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://niezabudaxtembam.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://semanismulut.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://belogcharming.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ni.html

Kenangan terindah.... hari ini ...

 

Menemubual seseorang yang sudah dikenali dikhalayak ramai atau popular dalam bidangnya mmg satu kebanggan bagi aku .. Bukan mudah ok ! Kalau tak kena topik , kita kena bantai !! Haaa...

Tapi alhamdulillah , 10 minit bersama Cikgu Siti Hajar yang terkenal sebagai guru vokal di rancangan realiti , Akademi Fantasia mmg satu impian menjadi kenyataan ! Bayangkan seorang yang penuh pengalaman dalam kerjayanya dan kita membicarakan tentang dunianya dan juga dunia kita .. Bukan senang nak dapat wooo ..

Apa yang aku dapat hari ini dari Cikgu SITI HAJAR yang mana mempunyai studio vokalnya sendiri di Galaxy Ampang ? Satu ilmu yang sangat berguna untuk aku gunakan dalam dunia blog ... Ilmu yang mana akan aku kongsikan nanti dalam video SEGMEN SEMBANG SEMBANG BERSAMA BEN ASHAARI nanti.. Wajib tengok tu ... sbbnya , aku berjaya mendapatkan resepi kejayaan artis masakini ..

Apa pun.. tunggu je video SEMBANG SEMBANG aku nanti ... pastinya ada sesuatu untuk rakan blogger serta pembaca ... okeh ?

Bersama Cikgu SITI HAJAR (AF )

 

DSC_0299 DSC_0301 DSC_0288 DSC_0292 DSC_0295

Alhamdulillah .. selesai sudah projek ari ni ... Huhu.. ada suka dan duka ... Tak pe.. biarlah pendam je.. yang penting , SELESAI ! Nanti aku cerita dengan lebih details eh .. hehe.. ni kat ERL ..

Banyak pengalaman aku kutip ari ni ..

Jutaan TERIMA KASIH buat NAJWA LATIF dan CIKGU SITI HAJAR ! ANDA MMG TERBAIK !

Berlagak DIVA ?

 

Di studio SITI HAJAR .. sementara menantikan NAJWA buat video klipnya aku lepak kat luar dulu sbb nak update blog .. heheh... update tetap update kan ...

Ada sorang otai ni .. Dia dah lama dalam bidang industri muzik ni .. Dia tanya segalanya la pada aku pasal 1tube dan dunia blog ni .. Apa kelebihan dan kekurangannya .. Aku pon cerita apa yang aku tau je la...

Kemudian dia cakap kat aku , tentang dunia artis masa kini .. Aku tersenyum je la.. Dengar pendapat orang lama kan .. Katanya tentang mereka yang suka mengelar dan digelar DIVA sedangkan mereka tau mereka bukan DIVA kerana kelainan muzik yang gelaran yang dipanggil tu tak sama .. Hurm... Betul la gak.. walaupun mereka sedar namun mereka membiarkannya ..

Teringatkan pendapat dia tu , aku pon tersengih sendirian ... Mmg zaman ni manusia ni cepat perasan yang dia tu popular , glamer , femes apatah lagi DIVA !

Perghh... macam macam hal !

Bersama NAJWA LATIF ...

 

DSC_0269 DSC_0262 DSC_0267

Tengah buat muzik video pertama Najwa Latif bersama 1tube.my dan kemudian .. seperti biasa .. Segmen sembang sembang bersama BEN ASHAARI ... aduh.. mau tanya apa eh ??

Ops... lokasi ... STUDIO VOCAL SITI HAJAR ..di Galaxy Ampang ..Suara ? Mmg best !!

Keperitan mengajar aku erti kesenangan ..

 

Masih lagi di tepi jalan .. memerhatikan orang yang lalu lalang sambil blogwalking ... Baca status kawan kawan di FB dan tengok Old Town White Coffee.. Kang aku masuk kangg !! haaa.. lapar neehhh ...

Setahun lebih aku dalam dunia blog .. Pencapaian ? Aku pon tak pasti .. Bila dengara blogger blogger yang top punya ribuan hingga puluhan ribu trafik sehari membuatkan aku rasa kecil .. Bagus la.. sekurangnya aku perlu bekerja dengan lebih keras lagi selepas ini kan ?

Kenapa aku sanggup bantu blogger baru ? Sama gak kenapa orang kaya perlu bantu orang miskin .. Kalau kita berpegang pada pepatah , " aku dulu pon susah .. maka kau pon perlu merasai kesusahan itu "  , maka ramailah orang akan terus derita kan ?

Kenapa aku yang dah merasai pengalaman itu perlu biarkan orang lain merasainya ? aku rasa tak perlu la kot .. mungkin aku perlu bantu dia dengan menunjuk jalan sambil berdiri.. takkan nak tunjuk jalan kemudian perhatikan dia merangkak je kan ? Rasa tak best pulak .. Kita tau peritnya merangkak.. kenapa benarkan orang lain merangkak? Bukankah ilmu itu milik Allah ? Mengapa perlu sombong ? Berkongsilah .. Pahala ganjarannya ..

Risau anak murid makan gurunya ? Nak risau apa ?? Kalau benarlah gurunya itu ikhlas , insyaAllah .. Allah buka lagi luas pintu ilmu dan rezekinya.. Nak takut apa ? Rezeki Allah terlalu luas .. 

Aku sendiri pon nampak dah ramai yang gunakan konsep aku .. Aku marah ? Aku senyum je ... Kenapa ? Mereka gunakan idea aku.. sapa untung ? Aku ke mereka ? Mereka untung trafik .. aku untung pahala... Dosa aku dah la banyak.. takkan aku nak tunggu mati baru mintak diorng buatkan tahlil untuk aku kot ? Baik aku tanam benih pahala aku dari sekarang kan ? Duit tak leh bawak mati.. tapi ilmu pengetahuan sebesar kuman itu jika mereka sebesarkan , insyaAllah membantu aku di akhirat kelak..

Wallaualam ..

BLOGGER KESAYANGANKU ...

 

Pasti korang tertanya... blog manakah yang menjadi pilihan hati ku.. hehehe... akan aku beritahu... sekrang ? nanti la yer .. hehehe..

Sementara tunggu bos 1Tube.my ni , aku update entri ni tepi jalan .. hehe.. kat stsn Lrt Putra Bangsar .. Gulp.... lapar gak neh... kang aku g makan , dia lak sampai .. haih.. nak taknak tungu la dulu ..

Jom baca mengapa mereka memilih blogger  ni dulu ... :

http://afterdarkchronicles.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://missenh.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://kerabatkenshiro.blogspot.com/2011/03/kenshiro-aku-sayang-blog-ini.html

http://mieraluve.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://ikwanharis.blogspot.com/2011/03/segmen-hujung-minggu-aku-sayang-blog.html

http://penaglow.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://heandsheloves.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://farisadli.via.my/2011/03/19/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini/

http://akusipencari.blogspot.com/2011/03/i-love-this-blog-ben-ashaari.html

http://esmaxempayar.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://hanarahim.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://hafizkiwi.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://annikabubble.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://symuzzamir.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://hajarhasan.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://www.wooferstorm.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://siniijabising.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

Ada lagi tau ... tungguuu ... sapa nak join , segera .. tutup malam ni ..

Giliran Najwa Latif pulak !

 

Sapa Najwa Latif ? Kali pertama aku dengar mulutnya adalah dari Fil , big boss 1tube.my .. Katanya dia penyanyi di Youtube.. Maaf .. aku bukan kaki melepak di Youtube .. Tapi setelah diberitahu Najwa Latif ini juga seorang blogger , maka semalam aku mintak url Najwa Latif dari Mia ( PA 1tube.my ) ..padahal boleh je google.. Tapi takut tersalah orang maka aku mintak je la .. malu bertanya sesat jalan.. Tapi sila amalkan google terlebih dahulu yer ...

Aku masuk ke blognya.. Gadis Youtube.. Hurmm.. bersama gitarnya.. OK.. Boleh tahan.. Baru 27 entri... Januari lepas mula buat blog eh ? Dah ada lebih 3 ribu followers .. Gulp.. bermakna dia popular di Youtube neh.. ok ok ..

Jadi hari ni , aku kena interview dia lak ... Hurm... Semalam sempat godek skit blognya .. cerita biasa ... Ada video dia jugak.. Suara , boleh tahan ...sedap la.. nak dibanding suara aku ni haa... tak boleh tahan langsung ... Kira jauh beribu batu la sedap suara Najwa Latiff lagi la.. hahaha..

Gamaknya , hari ni pon aku akan tanya soalan soalan feveret aku la..hehehe.. apakah soalan soalan itu ? Tu kena tunggu video sembang sembang aku dengan Najwa Latiff nanti keluar la yer.. Buat masa sekarang , g curik ilmu blogging di sini ..

Tungguuuuuuuuuu....

Aku sendiri pon akan berfikiran sepertinya ..

 

Satu mail yang aku terima di FACEBOOK ...

" tnks sgt2,,sy igat abg dh xaccepted sy as a member,,,tp sy salah,,sory sgt2,,,nape pmikiran sy kolot sgt er,,,sy asyik pikir yg bloger fames n ramai folower dh xnmpak kmi yg bru nk brblog,,means xfolow balik,,tp sy salah,,sory sgt2,,,hrap abg trus brblog,,,siyes sy kolot sgt,,ermm,,nk brblog pun psl nk duit je,,tp still smpai skrg xde pndapatan,,huuuu9(jhat kn),,,sbb tue kot Tuhan xbg rezeki sbb niat sy brblog xbaik,,ok la,,thnks sgt2,,cayuk2,,"

 

Aku tak salahkan dia.. aku ada pengalaman sepertinya.. Bila add blogger popular , pastu kena tendang.. Mentang mentang la aku blogger baru.. pergh.. Best part , skang ni siap tanya " SIAPA BEN ASHAARI ?? " tapi boleh pulak kutuk aku kaw kaw punya.. hahahha..

OK.. lupakan yang itu.. kita ke isu sebenar .. Sebenarnya aku perasan lama dah .. tapi tak leh nak salahkan sapa sapa.. Ini isu peribadi pon ye gak.. Tapi sepatutnya blogger yang dah popular ni , kena la bijak.. Kalau perlukan satu akaun peribadi , buat satu.. yang terbuka , buat la gak.. sapa sapa leh join kan ?

Apa yang aku perasan , sekiranya aku follow mereka kembali seperti di TWITTER atau aku add mereka di FACEBOOK , mereka amat teruja ... Seperti mereka tidak percaya ianya berlaku ! Ini membuktikan bahawa mereka memandang seseorang yang popular itu mempunyai satu level yang berbeza dengan mereka !!! Ini tidak sepatutnya berlaku ....

Mereka yang rasa diri mereka popular sepatutnya merendahkan diri... Apa salahnya follow kembali atau add peminat mereka tanpa perlu tunggu peminat add mereka .. Kita boleh tau sapa minat kita atau tidak .. kalau tau pk la !

Apa pon , kita jangan lupa ... kita ini manusia biasa.. Jangan sombong atau riak .. Tak de maknanya ok !

VIDEO : Sembang Sembang BEN ASHAARI dan BEAUTIFUL NARA di 1TUBE.MY .. sudah terbit..

 

Slow ? Cam biasa ... sila klik sini

BEN ASHAARI dan BEAUTIFULNARA

BLOGGER YANG AKU KAGUMI ..

 

Aku baca dah satu satu.. 2 blog aku dah buat penghantaran link secara peribadi.. tinggal lagi 3... hurmmmm

Ini adalah segmen terbaik aku.. mereka yang join , mmg best ! Rugi tak baca ...

http://herstoriie.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://flamebone89.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://hasrisa.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://white-plain-me.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://www.sunahsukasakura.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://complicatedzone.blogspot.com/2011/03/segmen-hujung-minggu-aku-sayang-blog.html

http://sayangcoco.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://whyfarouk.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://hasrulhassan.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://bintang2aween.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://luahan-hati-matika.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://tulisanburok.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://cikyuz87.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://wwwbucklemyshoes.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://aremelyna.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://sheraffroi.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://masikarfan.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://hariskaito.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://zanasukahidup.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://zaza96.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://goldazone86.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://gadisarawakcorner.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini-fatin.html

http://areliff-mastermindz.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://salfiza.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

BLOG yang aku kagumi ...

 

Setiap kali aku update entri untuk segmen ini.. aku akan pilih satu blog... hehehe.. blog manakah yang aku kagum ? Huhuh.. sapa ehhh ? Sapa  ehhh .. nak tau ??? Tungguuuu ..

Aku senaraikan dulu blog blog yang pantas menghantar entrinya...

http://puteri-katek.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://mycottoncollection.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://shqpewsqiq.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://abangsays.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://lulu-pages.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://www.adybudika.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://speckygurlz.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://cobaltchloride.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://azrinzfamily.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://kay-akam.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://ikmalira87.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://pedachepallar.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://miza-zairi.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-saya-sayang-blog-ini.html

http://postal-12.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://mummylovepink-lovely.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://jomklikblog.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://scarlettj1.blogspot.com/2011/03/segmen-aku-sayang-blog-ini.html

Dikalangan blogger biasa , aku kagumi blog....... ehem....

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI