Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 20 Mac 2011

Ramai menangis kerana IBU malam ini .. hukhuk..

 

Sat ... nak lap air mata ... huk huk.. bila bicara tentang IBU , pastinya kita akan mengalir air mata .. Perit getir ibu mengandungkan kita selama 9 bulan , tak dapat dibalas dengan apa juga jasa kita buat untuk mereka... Sesungguhnya , hanya Allah saja mampu membalasnya ... InsyaAllah ...

Jadi , baki malam ini sebelum kita tidur , mari kita mengenang kembali jasa jasa ibu kita sewaktu membesarkan kita dulu.. Sediakan tisu ! : SANGAT BEST !!!

  1. http://balqisinsyirah.blogspot.com/2011/03/ben-ashaariterima-kasih-ibu.html
  2. http://fyqafullstop.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  3. http://www.makbed.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  4. http://annishrahman.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  5. http://mystorylaryh.blogspot.com/2011/03/ba-terima-kasih-ibu.html
  6. http://annikabubble.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  7. http://kazreal.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-thanx-mom.html
  8. http://caramelpuddingbygie.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  9. http://nurazizahyahaya.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  10. http://hackerz91.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  11. http://masikarfan.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  12. http://amyzzkerol.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  13. http://whenisaidsomething.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  14. http://puteri-katek.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  15. http://eppyphamdiary.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  16. http://angelzjourney.blogspot.com/2011/03/ben-ashaariterima-kasih-ibu.html
  17. http://invincibleyouth93.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  18. http://www.wawazameri.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  19. http://aidafidah02.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  20. http://dibaluvislam.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  21. http://tdreamchaser.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  22. http://miraamirudin.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  23. http://ceritapadlie.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  24. http://budingyun.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  25. http://www.sunahsukasakura.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  26. http://aidafidah02.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  27. http://syuhadaelmi.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  28. http://nhusnaz.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  29. http://baxx201beattraxx.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  30. http://frameandlenses.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  31. http://eliza93.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  32. http://tojiero.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  33. http://tikalatiff.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  34. http://halilaibrahim.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  35. http://eyjalukman.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html

Bila dah berjaya maka inilah tandanya ...

 

Tanda tanda bila kejayaan dalam tangan .. maka ada pihak akan cuba mencari lubang untuk mengkritik kembali.. Ambik contoh dlm rancangan MENTOR di TV3 tadi bagaimana SALMA , protege ERRA yang dikatakan tidak cantik ! Apa kes ? Orang Malaysia ni kan , suka benar kaitkan fizikal dengan bakat seseorang .. Yelah , bukan semua .. aku bicarakan ini secara umum ..

" okay.. 1tube nih mmg sah tiru youtube.. xde website yg idea negare sendiri ke? yang bole ke luar nagare.. kalo cam 1tube nih. tolong la. memalukan "

Komen diatas boleh dibaca di ruang shoutbox 1TUBE.MY sekarang .. Apa pendapat korang ? Adakah si pengomen ni mengomen menggunakan ibu jari kaki ? Atau guna kuku jarinya ? Jika Amerika buat kereta , maka kita tak boleh buat kereta ? Atau kena lain skit dari kereta mereka ? Perlu ke kita gelak jika kita ikut sedangkan ianya berbeza dari mereka  terutama dari sudut tujuan .. Akai ada ka ? Tu pon tak nampak lagi ?

Makin banyak komen mengarut boleh kita baca di zaman sekarang ini .. Segalanya berpunca dari satu perasaan .. CEMBURU .. Jika benar cemburu kerana kejayaan lalu ingin bersaing secara sihat , dipersilakan !!! Kenapa kena keji atau mematahkan semangat ? Terus terang , aku nampak mereka yang di keji ini lebih bersemangat kental dan yang suka mengeji ni jugak akhirnya melukut di tepi loji najis.. haih...

Video klip pertama NAJWA LATIF bersama 1tube.my ..

 

Ehem ... video klip pertama terbitan 1TUBE.MY ... Enjoy !!

Tak puas ? Boleh layan di SINI .. Untuk ke blog NAJWA , sila klik SINI .. tQQQQQ

Disebalik tabir pembikinan ... SINI

Intai seluar dalam mak yang jarang !!

 

image

Tengok yang bawah sekali !!! ...

Hahahahahhahahahaha... dah abis kerja ke weh !!! hahahahahhaha...

Oh IBU ... Kerana kau , aku disini ...

 

Satu segmen penghargaan buat ibu tersayang ... Ramai yang mengalir air mata sewaktu membuat entri ini ... mari kita baca kisah mereka ... hurm..

  1. http://herstoriie.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  2. http://shqpewsqiq.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  3. http://najihahfara.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  4. http://kay-akam.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  5. http://zanasukahidup.blogspot.com/2011/03/segmen-segera-terima-kasih-ibu.html
  6. http://kringg.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  7. http://niezmostory.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  8. http://www.adybudika.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  9. http://pearl-jade86.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  10. http://carutankarutaryl.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  11. http://mansorhadzri.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  12. http://zaza96.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  13. http://hitamitumisteri.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  14. http://nurikhyardee.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html
  15. http://saraeryna.blogspot.com/2011/03/34-ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html

Hurmmmmmmmmmmmmmm......

SEGMEN SEGERA : TERIMA KASIH IBU !

 

Tutup : tepat jam 12 malam ini ... 20/3/2011

Satu segmen penghargaan buat ibu kita...

Cam biasa .. buat satu entri khas ...

1. Sila letak banner di bawah ini ..BANNER BEN ASHAARI

2. Tajuk : BEN ASHAARI : TERIMA KASIH IBU ! dan linkkan ke entri ini ..

3. Ceritakan satu kenangan yang paling anda tidak dapat lupakan ketika bersama ibu anda .. Tak kira manis , sedih , pahit atau apa saja yang ingin anda kongsikan .. Mesti lebih dari 100 patah perkataan ..

4.  Antara ibu dan ayah , siapakah yang anda lebihkan ? hehehe...

5. Apakah anda sanggup tinggalkan ibu atau ayah anda di rumah orang tua ?

6. Pendapat anda mengenai anak anak yang sanggup bercakaran merebut harta pusaka orang tua mereka ..

Sila tinggalkan url lengkap entri anda di ruangan komen ini ..  TERIMA KASIH ..

Contohi mereka ini wahai bloggers !

 

image Baru ditabalkan juara TERBUKA KL buat kali ke 7 !! ( lanjut )

image Juara All England 2 kali !

 

Bukan mudah tapi mereka buktikan mereka mampu ! Fizikal dan mental mereka mantap .. Walaupun sering dikritik bila tewas , tetapi mereka bangkit dan buktikan mereka mampu berjaya ..

Kita bagaimana ? Ingin berjaya tapi malas berusaha ? Cari jalan pintas menuju puncak malangnya tiada daya ! Mahu kejayaan seperti mereka tetapi tidak berminat melakukannya ..

Salah siapa sebenarnya ?

Disebalik cerita 1TUBE.MY bersama BEN ASHAARI ..

 

Alhamdulillah ... Tak sia sia aku kenal 1TUBE.my ni .. Masih ingat lagi kali pertama aku kenal 1tube.my ni .. Mia selaku PR , 1TUBE.my bertanyakan aku tentang harga iklan di blog aku .. Maka aku pon cakap je la berapa .. Aku tak la letak harga berjuta sbb aku bukan blogger bertaraf juta gitu kan .. Letak harga sesuai dengan trafik aku je la... Kira lepas la nak beli Ferrari kat kedai runcit Ah Seng tu .. hehehe..

Tapi bila Mia berceritakan tentang projek 1Tube.my ni dan latar belakang web ni maka aku bersetuju melakukan dengan PERCUMA .. dan tanpa sebarang syarat ..

Sebagai permulaan , aku ajak 1TUBE.MY membuat liputan gathering SAHABAT BLOGGER di Times Square .. Alhamdulillah , berjaya.. ramai blogger dah terpacak muka dalam web 1Tube.my tu.. haa.. tak payah susah susah nak edit dah.. semua pihak 1TUBE.MY buat..

Kemudian , bos 1TUBE.MY bagitau aku pasal vlog pertama aku.. Aku pon main iyakan je padahal dalam hati aku , dah cuak ! Aku penakut beraksi dengan kamera.. Keras.. kayu .. kaku .. tiang ... macam macam laa.. tak reti senyum ...

Syukur , berjaya dibuat gak hasil kerjasama rakan rakan di gym dan juga tunjuk ajar dari FIL ( bos 1Tube.my ) .. siap gak vlog pertama aku tu haaa... dan aku puashati laaa...

Ada aku bertanya pada pihak 1tube.my .. tak pelawa blogger  lain ke ? Ada tapi tak berminat katanya.. Maklumlah percuma.. sapa nak kan ? BEN ASHAARI je nak.. ehehhe ...

Tapi sejak aku buat vlog di 1TUBE tu , syukur ramai berminat terutama rakan rakan blogger yang lain .. Mereka turut serta memberi sokongan pada 1TUBE tanpa meminta sebarang balasan !! Segalanya suka suka !! Sebagai satu kenangan bersama rakan rakan .. Itulah namanya kenangan terindah !  Diulangi yer... Kenangan terindah ! Bukan cari populariti .. Kenapa gitu ? Sbb perhatikan .. sapa ada kat situ ? Semua rakan rakan blogger weh !! bukan cari artis ke .. atau dok cari blogger popular baru nak buat ! Aisey...

Sejak itu , aku ditawarkan satu segmen khas .. SEMBANG SEMBANG .. bersama tetamu jemputan .. Gulp.. aku on jeee.. bila pihak 1tube senaraikan para tetamu , aku tertelan air liur.. Aku teruja dan bersyukur .. Keikhlasan aku dibalas dengan satu penghormatan ..

Akhirnya banyak projek diterbitkan bersama aku .... Seperti yang korang pernah tengok di vlog atau video yang lepas dan ada juga akan datang .. Banyak weh !! Bersama sama artis terkenal lagi.. Aku takkan bertanya pasal dunia hiburan tetapi tips tips kejayaan mereka .. Aku blogger ! Pastinya aku tanya soalan pasal dunia blog dan resepi mereka .. Takkan nak tanya pasal baju atau gaji mereka kot ???  Rugi la aku kan ?

Apa pun , aku bersyukur pada Allah kerana menemukan aku dengan 1TUBE.MY .. sekarang aku makin jelas hala tuju aku sebagai seorang blogger ! Sapa tau , aku mungkin akan jadi blogger sepenuh masa kerana aku mmg minat menulis .. Dan , bakal buat skrip sendiri ? Berkat tunjuk ajar seorang blogger yang juga seorang penulis skrip terkenal ! kan MDT kan ... hehehe...

TERIMA KASIH 1TUBE.MY dan rakan rakan sekalian !

CIK EPAL curang dengan BEN ASHAARI ?

 

tak tau nak kata apa .. hahaha ... selamat menonton ... klik SINI kalau tak cun !

Serius.. teruk benor lakonan ku ini kerana penat sangat weh !! Tak cukup tidur ... 2 jam je ari tu.. huk huk.. siap g gym lagi ... haaa...ok tak alasan ?

Terima kasih WWW.CIKEPAL06.BLOGSPOT.COM

Bercakap dengan hantu .. gulp !

 

Adoi ... dah la aku tinggal sorang je nih .. boleh pulak mamat ni bercakap dengan hantu dengan aku .. Huwaaa... camana nak buat neh.. mana mau lari ini malam .. huhu ..help ...

Bikin lawak tul la mamat ni.. dia tak sedar ke orang dok tengok dia ?? Hahaha.. dasat dasat .. kalau aku ? mau pengsan dah .. tapi mmg aku respek .. dia mmg buat dengan selamba jer ..

Aku dok layan cerita 7 PERHENTIAN .. cerita ni tak pernah habis aku tengok .. Sejak aku join 1tube.my ni .. baru aku sedar , bukan mudah nak mengacara atau nak berlakon .. mmg perit ... Tu baru produksi yang kecil tu.. kalau besar ?

Mau je aku contact Pak Nil.. nak belajar ilmu mengacara ni ha.. hahaha.. Macam dah best lak .. tapi tu la.. konsep aku santai je .. malas nak berformal... walaubagaimana pon , aku masih perlu tau protokol protokol jadi pengacara nih.. hurm..

Apakah aku akan tukar bidang ? tutup blog n jadi pengacara ?

Pendapat anda mengenai blog ini ?

 

image http://eppyphamdiary.blogspot.com/

Apa pendapat korang mengenai blog ini ? Bagi , comel sangat.. jeles weh... main pink lagi... Aku nak tukar pink gak la.. kot kot leh tambah lagi ramai follower perempuan.. hahahah ...

OK.. ni ada satu perkara lagi.. bagi mereka yang berminat nak join cabutan bertuah , sila klik SINI

Terima kasih ...

Ada orang baca ke entri aku tu ?

 

Ada satu komen.. dia tanya aku .. Aku dok marah marah dalam blog ni , orang tu baca ke luahan aku tu ? Gulp.. terfikir gak .. dia baca ke ? Sebenarnya aku tak perlu fikir sbb MMG DIA BACA !

Camana aku tau ? Aku tau sbb dia kan kaki kipas.. Jadi bila ada isu , cepat cepat dia faxskan ke bos dia walaupun dia tau dia tak bergaji .. Kesian .. Tapi tak pe.. mungkin dia dah dijanjikan kemewahan FOLLOWERS kot nanti .. huhu..

Maaf , aku bukan riak.. bukan takbur .. sombong apatah lagi.. Aku ini manusia biasa ... tersangat lemah dan leka apatah lagi lalai .. Namun aku cuba perbaiki setiap kelemahan aku agar menjadi manusia yang lebih baik dari semalam ..

Aku berblog kerana Allah .. Rezeki aku dapat kerana Allah .. Setiap apa yang aku perolehi , kerana Allah .. Bila mereka kata aku berblog kerana nak popular , sila rujuk balik manusia manusia yang pernah popular .. Apa jadi dengan mereka ? Ke kubur juga bukan ? Bukankah lebih nikmat jika aku berblog kerana mengharapkan syurga Allah ?

Jadi entri aku yang korang fikir aku marah tu , sila baca kembali.. Aku marah atau aku selitkan nasihat untuk rakan blogger sebenarnya ???

Maaf .. aku bukan gay !

 

Astagfirullah al a'zim.... haih.. apa nak jadi ni ??? Kamu ni melayu ! Beragama Islam kan ? Takkan tak tau hubungan sesama jenis ni  dilaknat Allah ? Haih..

Aku baru balik dari hantar wife ke KLIA .. Outstation dia .. Bukak netbook dan terus online ... check blog..komen... dan FACEBOOK .. ramai gak add aku ni..

Salah seorang ni... lelaki ... tak pakai baju.. hurm.. gaya pon aku dah syak .. Aku accept ... saja nak tengok kandungan bagi memastikannya tanggapan aku ..

Check kawan kawannya.. Semua lelaki .. ramai tak pakai baju gak..  tapi bukanlah bodybuilder .. aiseyman .. semacam jer nih.. Pastu check wall dia .. Hurmm...

90% mengatakan yang ni spesis pelik ! Haih... apa la nak jadi ..tak tau ke kat luar tu ramai perempuan cantik ??? Pergh.. rugi betul !! Yang g cari sama jenis ni apahal ??? Takkan taknak bahagian ko kot??? Hahaha.. adoi...

Bawak bawak la bertaubat okeh ! Aku bukan spesis tu ok ! Mati hidup balik pon aku takkan berminat dengan sama jenis ngan aku.. Geli siut..

Jangan berfikir guna ibu jari kaki !

 

Blog aku mungkin tak cantik.. Tak canggih .. takde coding yang menarik yang mana boleh tarik trafik ratusan ribu pengunjung sebulan ... Tapi sehodoh hodoh blog ni pon masih lebih 150 ribu UV sebulan.. Tak tinggi tapi aku masih bangga sebab titik peluh aku sendiri .. Mereka masuk  kerana BEN ASHAARI !

Sebagai blogger dan juga manusia , setiap saat kita gunakan otak kita untuk berfikir .. Al-quran , hadis nabi , ilmu dunia yang kita belajar malah pengalaman hidup , kita gunakan sebagai penunjuk jalan ke arah kehidupan yang lebih benar dan selamat ..

Sama gak cam korang .. ada yang fikir blog tak cantik .. tak menarik .. tak mungkin ada pembaca yang ramai ... Cuba fikirkan .. surat layang yang orang buat ... atau kertas iklan yang orang buat lalu tampal atau beri pada orang yang lalu lalang tu mampu membuatkan orang tu membacanya .. dan ada yang tertarik... Kenapa mereka boleh tertarik malah ada yang membacanya berkali kali ?

Segalanya kerana isi kandungan ... Isi kandungan perlu menarik diikuti di mana kita sebarkan ! Kalau kena tempat dan gaya , silap silap sekejap je meletup !

Jadi , gunakan otak untuk berfikir ... fikir untuk berjaya.. Dan mereka yang berfikir guna ibu jari kaki tu , mmg sampai bila bila akan berada dibawah .. Nak naik ? jatuhkan orang lain.. tu je diorng pandai !

Pergunakan blogger ?

 

Hurm... bila hasrat tak tercapai maka pelbagai tohmahan dilemparkan.. Sewaktu gembira , engkaulah bintang , engkaulah bulan.. Terlupa sapa naikkan sapa ? Padahal dulu takat kuman je kenal blog awak tapi bila siput sedut pon dah mula kenal , perasan blog tu popular ?

Tolonglah .. jangan ingat baru sekangkang kera orang kenal blog kita , dah boleh menghayun rambut tu bila berjalan ! Weh... jangan perasan ok ! Orang yang dok kata blog aku yang ni ( dah tersenarai dalam lebih 4 ribu blog ! 'awak' ?? ) popular la kononnya , tapi bila tanya pada sorang blogger ni , dia kata tak pernah dengar pon ! Haa... aku tersenyum bangga weh ! Masih ada yang tak kenal blog aku dan aku bangga ! Kenapa ? Sebab ini bermakna aku masih belum berjaya menlebarkan sayap blog aku ni haaa... Perlu lebih kerja keras ..

Berbalik pada blogger tu ... bila dia dah naik ( walaupun selangkah jer ) tapi perasan dah popular abis !! Kenapa ? Sebab dok peluk kaki sorang blogger yang kononnya satu Malaysia kenal ! Tapi masalahnya , blogger tu lak dok perbodohkan dia.. Tak sedar ke ? Adoii... Tu la.. bila fikir guna telinga , maka otak tu digunakan untuk maki orang !

Kadang kadang , disebabkan gilakan glamer, orang yang berjasa dimaki , dan yang memperkudakan dia tu , dipuja puja .. Haih.. kesian..

Buka mata .. buka minda .. Bila ada yang guna konsep win win situation , fikirkan faedah untuk kedua dua belah pihak.. Bukan nak kenyang sorang ! Awak tu dulu 'kurus' ! bila dah 'berisi' skit , perasan nak masuk MISS UNIVERSE sedangkan patut masuk MR. UNIVERSE !

PEREMPUAN lebih suka blog BEN ASHAARI yer ?

 

"Based on internet averages, benashaari.com is visited more frequently by females who are in the age range 18-24, are college educated and browse this site from school."

Weewittt ... patut la ada orang tak puashati dengan aku .. katanya perempuan suka lepak kat blog ni .. ada lagi la dia kata tapi tak perlu aku sebut kan ..

Ternyata cetek benar pemikirannya .. Tak tau la dia pk guna otak atau kuku kaki dia ... haih... Nak kata terencat akal , pandai pulak mengomen walaupun penuh 'dosa' ... haih ...

Tapi mmg betul pon.. Perempuan lebih ramai singgah kat blog aku ni.. nak kata apa lagi kan ? Lumrahnya perempuan lebih ramai baca blog berbanding lelaki yng mana lebih gemar surfing atau main online game ... kan kan ?

Tak betul eh ? hahaha... masak maggie tom yam sat.. lapaq lak..

Pelik tapi benar ! Blogger tak sedar diri !

 

Kadang kadang , bila terlalu ingin mengejar populariti , sampai tak tau mana yang betul mana yang salah .. main pakat ikut asalkan dapat keuntungan... Sedangkan dia tak sedar atau buat buat tak sedar , dia naik sapa yang tolong ? Padahal sebelum tu , terang terang dia diketepikan ! haih .. tu la dia , dunia penuh sandiwara ..

Cara nak naik dalam dunia blog ni ada banyak cara ... Jangan perkecilkan kebolehan diri tu sampai jadi tukan kipas bontot blogger yang dah popular ! Usaha sendiri .. Kalau aku mampu , kenapa korang tak boleh ?

Satu lagi .. bagi mereka yang terasa diri tu dah popular , tolong la .. buangkan perasaan tu .. Belum tentu ramai kenal kita .. Kita mungkin popular tapi di kalangan kita jer ..

Jadi .. apa yang patut dibuat ialah .. teruskan usaha .. bukan sehari.. bukan sebulan.. makan tahun untuk berjaya.. sbb apa ? dunia blog ni terlalu luas... Bukan mudah nak perkenalkan diri pada semua pengguna internet woo...

Tapi aku tetap bangga gak la ... kenapa ? Dah masuk kul 2 pagi pon masih ada orang baca entri aku ni .. hehehe.. aku tak nak promosi.. biar post gini jer ... ok tak ?

Alhamdulillah .. selesai satu perkara ..

 

Lega..sangat sangat lega... Dulu aku ingat ada satu blogger ni , mmg suka kutuk kaw kaw blogger lain.. Aku sampai naik geram gak kat dia ... tapi amik pendekatan mudah , jangan layan ..

Tadi di blog Beautifulnara pon ada komen dari id yang aku geramkan tu .. hurm... Entah tergerak hati nak bukak twitter ... Id yang aku geram tu twitt aku .. Hurm..

Aku baca .. Rupa-rupanya ada dajal selama ni dok menyamar jadi dia !! Astagfirullah al'azim ... sampai gitu sekali ??? Haih ... Kenapa la sampai busuk hati sangat manusia ni ? Seronok sangat ke pedajal orang ni ?

Sebab itulah aku tak gemar nak turunkan tandatangan kat blog orang .. Takut nanti ada orang guna.. Aku jarang sangat komen kat blog orang .. dengan cara itu , orang tau , aku takkan mudah komen sesuka hati di mana mana blog lebih lagi komen negatif.. hurm...

Bawak bawak insaflah ... takkan tunggu tsunami kot baru nak mengucap ?

BLOG KESAYANGAN ... PENUTUP ..

 

Ada permintaan mintak aku buat top 10 .. mana yang jadi pilihan.. Aku tak sempat nak buat .. bz sangat ... serius woo...bz bz bz.. tak bz pon aku kata bz gak.. boleh ? hahaha.. Tapi mmg bz ... maaf yer kawan ... insyaAllah ... satu hari nanti ..

http://kupukupukecik.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://uptown-lady.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://azfar9897.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://adisuda.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://yslgalz213.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

Pandai eh... antar last minit .. hahaha ...

Tiba-tiba ada lagi tuuu ... hahahaha

http://iejalalola.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://cikbear.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/03/segmen-hujung-minggu-aku-sayang-blog.html

 http://fatinsopendiary.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-sayang-blog-ini.html

 

Amacam ? Ok tak segmen ni ?

ps: esok petang , jom lepak kat Ali Bistro mau ?

 

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI