Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 23 Mac 2011

GENG BLOGGER JALANAN - NO 2

 

Nama Kumpulan : Geng Blogger Jalanan

Ketua Kumpulan : Fakhrul Zulkifl - http://decadeworld.blogspot.com


1. http://decadeworld.blogspot.com

2. http://www.shqpewsqiq.blogspot.com

3. http://ribenputih.blogspot.com

4. http://ctqueen.blogspot.com

5. http://www.zackentry.com

untuk lebih lanjut, Klik sinii

GENG KALUT NAK JOIN GAME

 

NO 1 SIAP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SAPA LAGI ???

 

NAMA KUMPULAN: GENG KALUT NAK JOIN GAME
KETUA KUMPULAN : NIQ AFNAN (www.darxniq.com)


1. www.darxniq.com
2. http://puteri-katek.blogspot.com
3. http://aremelyna.blogspot.com
4. http://cintakuntumansyurga.blogspot.com
5. www.sunahsukasakura.com


p/s: kelebihan geng nih...kena kapit ngn domain [dot] com..cam buger la plak..muhahahahhahaha..

GENG PECAH BLOG !

 

Untuk segmen GAME ANTARA BLOG !

Ini contoh jer ... tak leh tiru ..

NAMA KUMPULAN : GENG PECAH BLOG

KETUA KUMPULAN : BEN ASHAARI ( http://www.benashaari.com )

Haa.. siapppp ... ni jerrr.... kesemua blog buat yang sama... kemudian ... ketua kumpulan pastekan url kat ruang komen yang ditulis  tu .. haaa.. ok ?

GAME ANTARA BLOGGER : GEGAR !!!!!!

 

Aku dah kumpulkan semua url blog dalam BENASHAARI2 .. G masuk n tengok dulu .. Ada 159 blog !

Tengok dah ? Ok.. skang apa yang korang kena buat ialah ... tubuhkan sebuah kumpulan yang terdiri dari 5 buah blog !

Aku tak tau la camana korang nak berkomunikasi antara satu sama lain .. tapi apa yang aku nak cuma satu ... TERTUBUHNYA SATU KUMPULAN , SIAP DENGAN NAMA KUMPULAN SEKALI DAN KETUA BLOG ! EKEKEKE ....

Ok.. bila korang dah jumpa kawan kawan blogger yang sanggup bersatu dengan korang ( mesti 5 ) , kesemua  blog itu (5 blog) perlu buat satu entri yang sama !! Semua mesti sama !! Kalau cerita pasal ikan , mesti cerita pasal ikan... haaaa.. tu contoh je laaa.. Amacam ?

Faham tak ni ?? Macam tak faham je korang ni... korang tak faham atau aku yang tak pandai terangkan ni ???? hahaha..

Ok.. contoh ... seperti dibawah ini

 

BENASHAARI.COM + TIFFINBIRU.BLOGSPOT.COM dan 3 buah lagi blog bergabung dan menamakan GENG BAS SEKOLAH ! Dlm blog tu ada senarai url blog kawan kawan mereka .. oK ?  tu jer ! (contoh)

1. WWW.BENASHAARI.COM

2. WWW.TIFFINBIRU.BLOGSPOT.COM

5 ... sampai 5 blog !

NAMA KUMPULAN : GENG BAS SEKOLAH ..KETUA : BEN ASHAARI

Kesemua blog ( 5 buah blog tersebut ) buat entri yang sama ! 

INGAT ! SATU BLOG HANYA BOLEH JOIN SATU KUMPULAN SAJA !

 

Kemudian,Ketua kumpulan blog akan tinggalkan url entri di ruangan komen ini .. okeh ?

TUTUP ? BILA ADA PEMENANG .. HEHEHHE...ESOK LAAA..

GAME ANTARA BLOGGER : BERMULA !

 

image

Ok... aku taknak cakap game apa lagi.. aku nak kumpul seberapa banyak blog untuk tempoh sejam !! Bermula jam 10 malam hingga 11 malam ni saja ! kemudian kul 11 game terus berjalan hingga jam 12 tengah malam ! Ok ?

Sekarang ... sila buat entri ..Cam biasa laa.. borang pendaftaran nak join.. hehehe..

  1. Sila letak banner BEN ASHAARI BLOG
  2. Tajuk : BEN ASHAARI : GAME ANTARA BLOGGER BERMULA ! dan linkkan ke entri ini ..

Tu jer.. mudah kan ? Ingat.. tepat kul 11 malam , aku tutup.. tak layan dah sebarang penyertaan .. okeh ? 

Paste url entri korang kat ruang  komen entri ini ..

Game antara blogger ... ehem..

 

Aku terfikirkan satu game sebenarnya .. sangat memberi manfaat kepada para blogger terutama dari segi beramah mesra .. Kalau aku berjaya buat game ni , aku rasa akulah blogger pertama dalam dunia yang berjaya melakukanya ...

AKu plan nak kumpul 500 buah blog sebagai permulaan .. tapi tak sure nak  mula bila.. samada malam ini , atau esok ... Tapi kalau mula malam ini , pastinya esok ada yang ternganga ! kenapa , aku pasti 400 jer boleh dapat senang senang  jer malam ni .. untuk para blogger esok ??? hahahaha.. ada gak marah aku nanti ..

Game camana ? aku rasa baik aku rahsiakan dulu ... mmg susah tapi mencabar ! Hadiah ? Hadiah dia senang jer ... kenikmatan persahabatan antara blogger ... Aku boleh bagi hadiah duit atau barang tapi aku tamo ajar kawan kawan blogger aku ni asik terkejar duit atau hadiah.. Terkejar  trafik tak per... trafik berguna pada masa akan datang nanti ..

Amacam ? Korang berminat tak rasa rasanya ? Hahahaha...lama aku tak buat game kan ? Ni bukan sebab aku takde idea untuk malam ni tapi aku lama dah nak buat cuma tak terbuat..

Ingat lagi 200 blog mencari harta karun ? Haaa... tu game aku yang meletop.. hehehe.. mmg berpeluh ketiak laaa ... hahaha.. Rasa rasa tak sabar menanti ???

Tiada masa ?

 

Jom tengok wayang ... sori , aku takde masa ..

Jom lepak kat mamak ... sori , aku takde masa ..

Jom g windows shopping.. sori , aku takde masa ..

Jom jalan jalan .. sori , aku takde masa ...

Grrr... semua takde masa.. apa kau buat dengan masa kau ? Nak kata dok beribadat 24 jam.. tak pulak ... nak kata kau ada hubungan dengan politik , pon tak gak .. abis tu ?

Entah la... aku pon tak tau kenapa aku bz .. mungkin aku malas nak keluar ngan kau kot.. tak berbaloi.. kalau keluar ngan kau dapat duit , best la gak .. ni buang duit lagi ada la ..

Haih... maacam macam ... segalanya kerana duit .. kalau ikhlas tak boleh ker??

Cinta mengubah aku ..

 

Bersyukur ... kadang kadang kita terlupa .. kejadian hari ini membuka dunia sebenar .. Jangan dipandang satu sudut yakni sudut kecewa .. pandang dari sudut kenikmatannya ..

Aku pernah ada RM50 untuk dibelanja seminggu saja ... datang seorang lelaki mengaku dalam kesusahan .. aku tau dia menipu .. tapi bagaimana jika betul ? Aku berikan RM30 kalau tak silap aku.. baki itu hanya cukup untuk dua hari .. Tapi tak pe la.. aku tau , duit yang aku ada tadi itu hak Allah ... Alhamdulillah ... esok aku dapat berkali kali ganda dari yang aku ada !

Aku seorang yang ego.. cemburu dan sangat gemar pandang sesuatu itu dari sudut yang sempit .. segalanya adalah buruk bagi aku.. Itu adalah pengalaman hidup aku ..

Bila aku mengenali seseorang yang membawa aku keluar dari dunia itu , aku bersyukur .. Aku tau sudah tiba aku mengubah diri aku .. Dari seorang yang teruk kepada yang sederhana ..

Kalau bukan kerana dia juga , aku tak punya blog ini dan korang juga tidak mengenali BEN ASHAARI ... sesungguh cinta telah mengubah aku ..

Adakalanya kita perlu berubah kerana cinta ... bukan cinta berubah kerana kita ..

Vlog seterusnya ...

 

Sebelum tu nak habaq mai kat korang la ... 1tube.my tak jadi ke Penang sebab jadual yang amat ketat .. huk huk.. ari jumaat ni je ada 3 vlog .. sapa ? tu kena tunggu ..

Seterusnya aku pon akan buat gak jumaat ni .. dengar cerita 2 artis popular cam berminat gak nak vlog dengan 1tube.my .. apakah aku akan menyelit menginterview mereka ? Aku nak korek rahsia kejayaan mereka sebagaimana aku tanya pada Cikgu Siti Hajar ..

Cuma skang ni , aku tak tau apa isu aku nak kasi cerita dalam vlog seterusnya .. Yang aku nampak , aku nak cerita pasal dunia blog.. maklumlah , fitness dan blog adalah dunia ku.. hahahha ..

Korang ada idea ? ada soalan tak untuk aku ceritakan dalam blog ? Sebarang isu ? Kalau ada kasi campak je dalam kotak komen ni ha .. Tq tq tq... mau balik sudah.. ni last entri.. sambung esok lak .. tu pon kalau rajin la ... kalau tak , tunggu minggu depan jer la..

korang percaya ?

Semuanya kerana duit ..

 

Duit ... duit .. duit ..

Ada duit .. baru cerita.. kalau takat suka suka , sila berundur ..

Bukan mudah ... bila bicara tentang duit ...

Mereka fikir duit adalah segalanya ..

tapi mereka lupa .. mereka hanya cari duit untuk hari ini ..

yang sepatutnya ialah bagaimana nak dapatkan duit untuk esok dan hari seterusnya ..

Bila bicara soal duit .. ramai geleng kepala...

jangan jadi hamba duit ...

kelak mati pon ingat duit ...

Aku bukan gila duit ..

tapi perlu duit untuk hidup ...

Serba salah ..

 

Aku suka berdiri dalam LRT atau ERL ... kecuali bila kosong abis.. Kenapa ? Sebab aku taknak rasa serba salah .. Yelah , aku duduk .. berdiri depan aku tu perempuan .. kalau aku berdiri , perempuan tu lak menolak.. malu lak aku.. huhu..

Berlaku pada aku hari tu.. sorang nyonya ni berdiri depan aku .. aku pon pantas bangun dan berikan tempat duduk tu pada dia .. tapi dia tamo .. dia kata nak turun kejap lagi.. segan la aku kan.. badan besar tapi duduk .. kebetulan aku duduk tu pon mmg kosong dah .. hurm..

Semalam di erl ( iklan .. tapak tangan kanan aku ni gatal sangat jer.. cam nak dapat beribu ribu je duit nih ) , ada sorang budak perempuan ni ... ngan mak dia .. aku tengok beg dia besar giler... dan aku pasti berat semacam ..

Sampai Putrajaya .. diorng bangun dan nak keluar.. dia menarik beg tu.. sah berat .. aku pandang je.. dok fikir nak tolong ke tak.. Bukan apa , takut nanti dia menolak.. maklumlah perempuan.. kang ingat aku nak menyamun .. Maklumlah , dalam hensem aku ni pon orang ingat aku penyamun tarbus ..

Aku keluar dari perut erl tu.. sama gak diorg .. aku jalan .. dan toleh sekali lagi.. masih nak g tolong tapi serba salah .. Tiba tiba datang dua hero yang mana aku rasa pekerja situ dan tolong tarikkan .. Alhamdulillah.. senang hati aku.. kalau tak , mmg aku pergi gak la .. kena tolak atau tidak , redha je.. tapi syukur , ada insan lebih pantas dari aku ...

LELAKI tak pandai mujuk !

 

Adoi.. letih kalau dapat bf/suami tak reti memujuk ... Korang rasa spesis ni tak reti ke atau malas sebenarnya ? Bagi aku la kan , sebenarnya diorg malas nak mujuk.. bukan tak reti.. malas nak melayan karenah orang perempuan cam kita ni nyah ! eh.. silap.. cam korang tu haaa...

LELAKI , kalau dia benar benar sayang atau cinta ( tak kira palsu atau tulen ) , pastinya akan berusaha menurunkan segala egonya untuk memujuk kekasih hatinya itu dari bermuram durjana durja ..

Betul tak ? Lelaki adalah makhluk Allah yang punya lidah paling bisa dalam dunia ini .. Dalam masa 5 minit saja , seorang gadis bisa tertawan dengan kata katanya dan 5 minit kemudian gelaran sayang sudah boleh diberi dan 5 minit kemudian , dah boleh lafaz 'I LOVE YOU' ... Tak caya ? Jangan tanya aku.. tanya orang yang sedang hangat bercinta.. cari la blogger yang sedang hangat bercinta.. takkan nak aku sebut kot ???

Percayalah .. LELAKI mmg pandai memujuk .. M.A.L.A.S saja sebenarnya ! Aku pandai mujuk apa.. Tak caya , tanya wife aku .. haaa... senang je pujuk perempuan ni.. Serius.. bagi kad ( buat sendiri ) pastu dalam tu letak coklat atau gincu Mac .. confirm , I LUV U TOO LA ABANG !

Makin tua makin tak sedar yer ..

 

Baru balik dari jumpa krew 1TUBE.MY .. Ada dua blogger otai dalam bidang tech ada kat situ sekali .. dah join 1TUBE.MY gak.. 1TUBE.MY semakin berkembang .. Bagus bagus.. Apakah 'dia' fikir dia sorang je hebat ?? Tolong sket ehh... Bukak mata tu .. Ramai lagi blogger hebat sebenarnya tetapi kita tak sedar ... Haa.. sebab tu aku kata , kita kena 'merantau' dalam dunia blog ..

Dalam dok mencari tempat tu ( ICT FAIR ) tu lalu la tempat tempat yang menarik mata melihatnya... Antaranya , perempuan yang berpakaian sendat gitu.. mmg menyelerakan mata untuk memandangkan berkali kali laa.. tapi bila pusing je orangnya .. tengok muka .. tu dia .. terus pengsan ! Dah layak panggil nenek ..

Pasal apa gitu eh ?? Aku rasa lelaki makin tua walaupun gatai , makin tampan .. makin kemas penampilannya .. Sebab apa tu , sendiri mau faham je la kan ..

Tu bukan kali pertama la.. dah banyak kali terutama kat kawasan PWTC ni haa... haih... patutnya dah berubah la perangai tu.. Yelah , rumah kata pergi.. kubur terbentang luas menjemput dah tu.. tapi masih tak sedar diri ? Aisey..

Kutuk dan Puji ...

 

Aku terima sms dari sorang rakan blogger .. Dia kata dia baru je terima satu komen yang sealiran dengan mereka yang tidak berpushati dengan BEN ASHAARI ( apalah dosa si Ben ni yer pada mereka ? )

Dia kata si blogger ni sesuai jadi adik Ben body ketul ( perlu sebut ker ) sbb gile trafik dan gila femes !  ... Tu la kata dia .. Amboi.. dasat tu kedengkian dia.. Tapi berbaloi apa .. bukan senang nak jadi gila trafik n gila femes ni .. Ramai nak gila tapi tak tercapai dek akal lagi haa...

Ada satu lagi komen ..

"1st time leave comment kat sini..i was so curious napa ramai blogger yang cakap pasal ben nie ..sangat femes dgn gelaran sebagai raja traffic..(eh betulkah ayat ni).for me blog nie sangat santai dan menarik..so keep it up and rock the blogging world."

Haa... mmg bijak blogger neh .. Gimme 5 ! hahaha... Aku bukanlah gila pujian tapi pk guna otak skit kenapa orang tu gila trafik n gila femes .. Mesti bersebab.. Dari gila kutuk atau gila mengeji , bagi gila roti canai ! Aisey ...

Malas nak ulang tayang kenapa dan mengapa.. Kalau cemburu , katakanlahhhh.. tidak ku ternanti nanti !!

Blogger : Hati-hati bila menyebarkannya ..

 

Aku baru terima email dari seorang rakan pejabat.. Dia bagitau aku tentang satu kemalangan kereta kabel di Genting Highland .. Aku buka email dan tengok tajuk... GENTING CABLE CAR FELL DOWN - Not reported in news ..

clip_image001clip_image001[4]

Percaya ? Sukar bagi aku ... Perlukah aku paparkan ? Seperti biasa , aku google dulu bagi mendapatkan maklumat dengan lebih lanjut ... Lalu aku terjumpa ini ..

3 June 2009

Dear Bredpits
We refer to your blog sites known as
http://bredpits.blogspot.com/2008/10/genting-cable-car-fell-down.html of which you have shown one incident purportedly to have taken at Genting Highlands vide the form of photographs, entitled Genting Cable Car Fell Down.

The Site embarked on an unjustifiable attack on the reputation and credibility of Resorts World Bhd (‘RWB’). The title of the Site is false, untrue and as a whole, highly defamatory to us.

Your actions may and could to a certain extent, create doubt and mistrust in the integrity and professionalism of RWB in the eyes of its shareholders, investors and the community at large.

You will be aware that since the date your blog was first published on 19 October 2008, the Site has been accessed/circulated widely.
Given the above, we hereby demand that you carry out the following within ONE (1) DAY from the date of this letter:-

(a) delete/remove the Site from the blog and any other websites in which you have published or caused to be published with contents which are identical to or similar or materially similar thereto;

(b) you shall not at any time whatsoever, further publish or cause to be published the photographs in whatever manner.

(c) publish a full and complete withdrawal of the Site and an apology, in terms to be approved by us, in as prominent a position as the Site complained of herein.

TAKE NOTE that we reserve our rights to claim, among others, damages from you whereupon, if you fail to agree to the above within ONE (1) DAY from the date hereof.

Should you have any questions, please feel free to contact us directly at 03-6105 2008.

Yours sincerely
Public Relations & Communications
RESORTS WORLD BHD

sumber : SINI

Jadi , perlukah kita menyebarkannya ? Aku rasa perkara begini ada baiknya wat tak tau sbb tiada kesahihan .. Kang tak pasal pasal , ada yang muflis lak ..

Entri yang mmg aku pilih.. Yelah.. Entri Pilihanku !

 

Maklum lah, kitorang dari kecik lagi makan nasik atas pinggan menggunakan sudu + garfu.  Zaman remaja pulak bersekolah di SBP.  Dalam batch I, I sorang jer Cina daripada 119 pelajar.  I kalau makan dengan tangan boleh lah!I memang sedar bahawa cara I memegang chopsticks salah.

I dah try, tapi tak dapat-dapat jugak.  Hurm... naper ye?  So I pon malas dah nak belajar.  Asalkan boleh makan jer sudah.Tapi melihatkan even orang Melayu pon pandai menggunakan chopsticks, naper I tak boleh?  Dari situ timbul nekad untuk belajar.So pada suatu hari, I order 'kungfu hor' buat pertama kalinya kat restoran nih untuk dinner.  Harganya RM8.00 sepinggan, tapi memang sedap giler!  Berbaloi lah jugak..

Cerita sebenar > SINI

Pengkritik yang aku suka !

 

image

Aku tak suka pengkritik .. tapi yang sorang ni aku suka ! sbb apa ? bila dia kritik , dia guna otak .. hahahaha... Kenapa aku kata gitu ? Korang berkawan la ngan dia .. nanti korang tau ...

G la tengok sendiri.. cerita panjang pon tak guna ...

http://ekspresiruang.blogspot.com

Geledah blog orang !

 

image Tuan punya blog tanya aku .. ok tak blog dia ? Aiseman .. sapa la akuu.. tanpa cintamuuu .. bagai.. nyanyi lak.. Sapa la aku nak nilai blog orang nehhh .. blog sendiri pon hampeh..

Tapi tak pe.. sbb dia tanya maka aku jawab.. TAK BEST !!!! Sangat sangat tak best !! Tak best woo kalau tak singgah ! Wajib singgah .. kan kan ?

Tak de komen.. lagi cun dari blog aku .. makasih.. nanti saya bagi no akaun bank yer Risa ... tak mahal pon.. lepas beli kapal selam scorpio jer ..

http://hasrisa.blogspot.com/

Serius , aku malas ari ni ..

 

Aku tak tau apa penyakit ari ni.. malas semacam jer.. mungkin tak melantak lagi kot.. kepingin bihun goreng singapore siap ngan cili jeruk hijau , telur mata dan sambal kerang .. Wow wee wuuu ..

Lunch , teringin ayam golek madu bersama chicken wings bersalut coklat bersama air sirap kenduri kawin jiran sebelah punya.. Pergh.. lazak ...

Malam teringin lak nak makan nasi kandar Beratur yang ada kat Penang tu .. Meleleehhh ... dasat dasat .. Aku rasa aku mengandung la ... adoii..

OK.. kalau korang ada entri best sangat nak aku promote.. sila tinggakan intro entri tu beserta url lengkap entri korang tu.. kalau aku tengok menarik untuk dikongsikan bersama jembalang tanah , aku akan kongsikan yer...

TERIMA KASIH .. nak makan biskut kering cicah teh o ..

1TUBE.MY @ Anugerah ICT NEF -AWANI ..


Hari ini dan esok , 1TUBE.MY akan berada di PWTC selaku media online rasmi untuk Anugerah ICT NEF- AWANI ... 1Tube.my akan menemubual Y.A.B PERDANA MENTERI , Dato' Sri Najib Tun Razak ...

Korang ada soalan nak bagi tak berkenaan IT di negara kita ? kot kot la ada sesuatu dalam kepala koran tu dan teringin nak luahkan ke ... Aku pon kena g gak .. yang akan menemubual PM bukan aku la.. tak larat nak temubual orang sehari dua ni.. huhu .. penat ..

Jadi tugas itu akan dilakukan oleh blogger SHAMHARDY ... Pada yang berminat tu , bolehlah g lemparkan soalan yang ada dalam kepala korang tu di blog dia eh .. hehehe..

OKeh.. dengarnya , blogger NISA KAY pon ada nanti .. hurm... kalau aku sempat , aku g la.. tapi esok kena g ... half day kah esok ? erk.. ke cuti je ... hehe.. peluang gini sekali seumur hidup je boleh ada woo... semua krew 1tube.my boleh masuk waktu interview tu..

OK.. g baca entri selanjutnya pasal ni kat SHAMHARDY

Awal la pulak...

 

Salam ..selamat pagi ..

Cam biasa .. update dari dalam kereta .. hurm... Semalam , mmg hari yang panas.. pagi , cerita pasal LELAKI .. Malam , pasal BLOG .. mmg panas la...

Tapikan , tolong fikir satu yer.. Aku tak berniat nak jadi OTAI atau berlagak PANDAI ... Maaf , aku belum sampai ke tahap itu .. Apa yang aku cuba buat ialah menaikkan semangat dan memberi keyakinan kepada blogger baru ..

Hurm.. entahlah .. ikutkan hati , malas je nak bicara pasal ni .. Serius , malas ! Biar je .. kang ada yang tak puashati tapi memandangkanada yang mintak pandangan aku , maka ada baiknya aku terus berkongsi dengan pembaca blog aku ..

Tapi aku tau , ramai tak puashati .. Maaf la yer .. cuma tolong fikirkan kata kata aku tu... cuba jadi blogger yang penuh keyakinan... Jangan dok fikir , blog kita tak de orang baca .. jadi tak perlu update kerap .. Hari ni mungkin tak de , esok kita tau ?

Yakin pada diri sendiri dan banyakkan berdoa ..

Cam biasa .. soalan terakhir untuk BEN ASHAARI

 

" Sorry kalau saya LAME!! but who is Ben Ashaari?? lps view his blog, okay fine..Dia mmg Famous and Awesome ok!!tapi dia siapa sebenarnya??artis??celebrity??xkenal...tapi pernah dgn pasal his name before!!:D "

 

Sebelum aku buat blog , aku naikkan nama aku dalam FACEBOOK .. FACEBOOK bukan tempat untuk berbisnis jer ok .. Jika kita bijak gunakan , FACEBOOK boleh jadi macam macam ...

Aku buat forum di FB .. senantiasa berkomunikasi dengan rakan rakan yang aku tak kenal dalam tu dan akhirnya mereka mengenali aku yang mana mereka ingat aku ini artis atau chef ! Macam macam la diorng ingat aku disebabkan aku suka berforum.. Forum aku tu lebih kurang macam segmen skang ni .. ramai akan menjawabnya dan akhirnya jadi perbalahan .. dan terpaksa aku delete dan beri soalan baru.. hehehe ..

Kemudian , baru aku buat blog .. Bila aku buat blog , tempat promosi paling berjaya aku ialah KELAB BLOGGER BEN ASHAARI yang mana sekarang ni ada lebih 8 ribu ahli ... dan banyak lagi akaun FB aku ada dan semuanya lebih dari 2 ribu ..

Memula , aku popularkan nama BEN ASHAARI di FACEBOOK ..Kenapa ? Di FACEBOOK , ramai blogger .. jgn lupa tu.. dan kebanyakkan mereka dah popular ! Jadi , aku pastikan nama BEN ASHAARI melekat dalam kepala mereka terlebih dahulu ..

Barulah aku berblog dengan giatnya .. entri , segmen , contest ... adalah wajib bagi aku .. Memula , lebih 20 entri sehari hingga ke 30 entri !

Teruk weh ! Aku kerja keras untuk naik .. Aku bukan berlenggang kangkung ! Aku tak gelak ketawa atau mengaru kepala memikirkan kenapa aku tak naik tapi sebaliknya aku fikir , bagaimana aku nak jual nama BEN ASHAARI , SETIAP SAAT !!!!

Dan sekarang , pasti ada yang tertanya .. SIAPAKAH BEN ASHAARI ???  APAKAH DIA ARTIS ??? 

Ini bermakna ??? Aku berjaya meninggalkan kesan dalam  kepala mereka .. BEN ASHAARI dalam ingatan mereka walaupun mereka tidak mengenali BEN ASHAARI dan memaksa mereka mencarinya dengan mengoogle ..

AKU BERJAYA DALAM STRATEGI AKU ... Buat masa sekarang ... TRAFIK ? berkaitan dengan semua ini ... Dan kerana aku kejar trafik ,ada pihak buka mata ...1TUBE.MY !

Jadi siapalah BEN ASHAARI , seorang blogger biasa yang sedang berusaha untuk naik... Terima kasih ..

Perokok anti rokok tak ??

 

Sambutan hangat .. walaupun tak sampai 200 tapi lebih dari 150 blog tu kira bagus la kan ? hehhehhe.... Terima kasih ....

  1. http://herplatform.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  2. http://mystory-fikriyyah.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  3. http://coretanmissnad.blogspot.com/2011/03/segmen-aku-benci-rokok.html
  4. http://halilaibrahim.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  5. http://rabiatul-adawiyahcute.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  6. http://adzriel.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  7. http://sakuragurlzz.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  8. http://najihahfara.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  9. http://amirulpunyablog.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  10. http://natasha1987.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  11. http://xxenaphobiax.blogspot.com/2011/03/segmen-aku-benci-rokok.html
  12. http://vaithis-vaithis.blogspot.com/2011/03/segmen-aku-benci-rokok.html
  13. http://farisadli.via.my/2011/03/22/aku-benci-rokok/
  14. http://teanyh.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  15. http://perpatihkenyalang.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok-ke.html
  16. http://teanyh.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  17. http://sayangcoco.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  18. http://akusepakkang.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  19. http://nadiah-muhammad.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-benci-rokok.html
  20. http://scarletroof.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html#axzz1HHnyU8J2
  21. http://husnalalink.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  22. http://shiqinzainal.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  23. http://ayuanakchee.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  24. http://kuntumz.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  25. http://sha-myheart.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  26. http://shanasituaku.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  27. http://alongusop.blogspot.com/2011/03/segmen-bersama-ben-ashaari-aku-benci.html
  28. http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  29. http://farhanamardhiah.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  30. http://jannah-slumber.blogspot.com/2011/03/segmen-aku-benci-rokok.html
  31. http://ctqueen.blogspot.com/2011/03/segmen-aku-benci-rokok.html
  32. http://lamanhatyku.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  33. http://mysheira.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  34. http://diyanadena.blogspot.com/2011/03/segmen-aku-benci-rokok.html
  35. http://www.sunahsukasakura.com/2011/03/saya-benci-rokok.html
  36. http://www.adybudika.com/2011/03/aku-benci-rokok-tapi-rokok-tak-benci.html
  37. http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  38. http://annikabubble.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  39. http://uptown-lady.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  40. http://pinkpolkadotscotton.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  41. http://solomolo.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  42. http://mohintai.blogspot.com/2011/03/segmen-aku-benci-rokok.html
  43. http://mamatsudin.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  44. http://annishrahman.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-benci-rokok.html
  45. http://masikarfan.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  46. http://bloknoktah.blogspot.com/2011/03/segmen-aku-benci-rokok.html
  47. http://www.zackentry.com/2011/03/segmen-aku-benci-rokok.html
  48. http://weirdokira.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok-malah-perokok-jua.html
  49. http://aunidenovella.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok-rokok-benci-aku.html
  50. http://miowmanja.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  51. http://nursyahida-thisisme.blogspot.com/2011/03/segmen-aku-benci-rokok.html
  52. http://bambam-story.blogspot.com/2011/03/aku-cintabenci-rokok.html
  53. http://aqilahkamarudin.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  54. http://chipsmoresaje.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  55. http://zarul90soul.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html?zx=ea723d69df2c5d4a
  56. http://penaglow.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok-abg-listerine-dulu.html
  57. http://dioralizette.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-benci-rokok.html
  58. http://reality2fantasy.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  59. http://zubir5588.blogspot.com/2011/03/segmen-aku-benci-rokok.html
  60. http://anismelon.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-aku-benci-rokok.html
  61. http://sboyzlife.blogspot.com/2011/03/kenapa-saya-benci-rokok.html
  62. http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/03/segmen-aku-benci-rokok.html
  63. http://ladycomot.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  64. http://gadishanim.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html
  65. http://eppyphamdiary.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok-bencibencibenci.html
  66. http://kupukupukecik.blogspot.com/2011/03/yuyu-zulaikha-benci-rokok.html

 

TUTUP SUDAH !!

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI