Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 24 Mac 2011

Pendedahan ! Kenapa ADVERLETS tidak bayar !

DSC_0061 Aku bergambar bersama founder @ managing director ADVERLETS , Josh Lim ..

Tadi di PWTC , sempena ICT AWARDS , ramai muka muka bijak pandai dalam dunia ICT bumiputera turun ... Tidak ketinggalan juga Josh Lim ...

Kesempatan itu aku ambik untuk menanyakan soalan yang paling glamer dalam muka bumi ini kepada dia .. KENAPA ADVERLETS TAK BAYAR PADA BLOGGERS ?

Kemudian dia pon bercerita la pada aku satu persatu.. Aku pon mengangguk ngangguk je la... perghh ... macam macam aku dengar dari mulut dia sendiri !! Bukan staff dia atau pon mana mana blogger ..

Kenapa Adverlets tak bayar ? Jawapannya mudah saja ... SAPA SURUH KLIK SENDIRI !! Diorg tau okeh ! haaa... jangan ingat diorng tak tau .. kalau korang tubuh geng klik pon diorng boleh detect ...

Kemudian dia pon bercerita gitu gini gitu gini .. termasuklah cerita pasal pesaing dia .. Wah..terkejut aku tapi aku tak heran pon.. sbb tau dah perangai diorng tu ..

Dulu ada blogger buat entri kata ADVERLETS tak bayar , maka ada banyak sebab... Tapi yang pasti ADVERLETS mmg bayar !!

Sekarang aku tau dah .. mana lagi best... Kalau aku nak tukar , aku akan tukar ke ADVERLETS setelah mendengar segala penerangan dari mulut dia !

Jadi kalau korang punya $$ skit dan bertukar, aku galakkan .. tapi atas niat sekadar membuat perbandingan .. mana lebih bagus .. Aku tak nak jadi batu api tapi korang boleh mencubanya sendiri ...

Apa apa pun , sila tinggikan trafik korang tu yer ...

Berminat ? G la daftar di http://www.advertlets.com/ ... Semoga berjaya ..

Game antara blogger 2 ... lagi kumpulan berjaya !

 

Bz bz bz....

 

1 : NAMA KUMPULAN :MALAYSIA CYBER TROOPERS

Klik >> SINI

Lagi kumpulan ??

2 : POWERPUFF atas sebab 5 BLOGGER TERAWAL dalam conference tadi, soOoo bajet nak POWERPUFFGURL jugak ahh.. heheh

TAK GENTAR walaupown dah dikritik kejam tapi tetap join game dan segmen Abg Ben ..Kitorang memang power POWER... SO what? heheh..Badan Abg Ben pon tak sekental kitorang okeh ..

Nak tau lagi ?? > SINI ..

 

3 : BLOGGER SEPAKAT ! > sini

1TUBE live @ NEF-AWANI ICT AWARDS

DSC_0019 DSC_0021 Aik ?? Nisa Kay pon ada ??? Dia bakal interview PM jap lagi bagi pihak 1tube.my - media online rasmi untuk majlis ini ..

DSC_0024 Ni la dia blogger .. kat mana mana bawak laptop dan online dan terus update ... Sebelah aku ... Aman , Rei dan Sham .. blogger yang kalau korang tak tau , diorng ni popular dalam bidang diorg... Bos Adverlets , Josh pon ada ... tunggu apa lagi ?? G la gegar sendiri ...

GAME ANTARA BLOGGER 2 : huh.. keji !

 

 

Diorng ni haa ..antar dulu... nak tau sapa ???

1 Blogger...1 Malaysia (pasti kentut)

KENAPA KAMI PILIH NAMA INI

- Dalamm komuniti blogger ada pelbagai kaum..ada pelbagai bangsa..melambangkan 1 komuniti blogger yg bersatu!

-Geng blogger takkan berpecah jika semua bersatu..

- Sebab kami takda idea lain...hahah

nak tau sapa ??? > SINI

 

Dan ni yang kedua ...

 

SERUMPUN SATU MALAYSIA

KENAPA KAMI PILIH NAMA INI :

kerana kami mahu berjuang habis - habisan untuk mengeratkan lagi hubungan sesama blogger dan berkumpul dalam satu tempat yang sama, menjadi satu rumpun yang bersatu !

nak tau sapa ahlinya ? > SINI

 

Untuk game semalam.. ada satu kumpulan tercicir... > sini .. maafkan kami yer penunggu gua ...

GAME ANTARA BLOGGER 2 : GEGAR !!!

 

RUJUK SENARAI NAMA DI BENASHAARI2 ..

Ok.. aku dah pecahkan kepada beberapa kumpulan .. Blogger tak boleh tukar kumpulan yer .. kena berada dalam kumpulan itu ..

Apa yang perlu buat ialah , tubuhkan satu kumpulan dan tak kira berapa ramai ahlinya ... lagi ramai lagi bagus !! Aku hanya akan amik kira TOP 3 setiap kumpulan saja .. hehehe.. aku akan buat ranking .. hehehe .. Hanya 3 saja akan tersenarai ..

Satu orang hanya boleh sertai satu kumpulan saja !

Cara- caranya ..

  1. Hubungi ( tak kira camana sekali pon ) rakan rakan dalam kumpulan yang dah ditetapkan ..
  2. Bincang dan cari nama kumpulan yang menarik .. mencerminkan 1 MALAYSIA .. Kenapa nama tersebut dipilih ?
  3. Buat satu entri ... senaraikan nama nama ahli di dalam tu ( semua ahli kumpulan wajib buat )
  4. Ok.. kemudian ke www.1tube.my .. berikan pendapat anda mengenai laman web ini ... 2 pendapat.. Positif dan negatif ( yang ni individu ..bukan kumpulan  )
  5. Sekali lagi , bincangkan sapa ketua kumpulan anda .. kenapa dia dipilih ?

SIAP !

ENTRI anda akan berbentuk begini ..

NAMA KUMPULAN :

KENAPA KAMI PILIH NAMA INI :

KETUA KUMPULAN :

KENAPA SAYA PILIH BLOGGER INI SEBAGAI KETUA KUMPULAN :

SENARAI AHLI  :

1 - kesemuanya ..

PENDAPAT SAYA MENGENAI 1TUBE.MY IALAH :

 

SIAP ! hanya ketua kumpulan saja akan hantar url entrinya ke ruangan komen ini ..

GAME ANTARA BLOGGER : 2

 

 

imageHehehe... berminat ? Pengumpulan url blog selama 1 jam saja ...

Sila buat satu entri ...

  1. Letak banner tu ...
  2. Tajuk : GAME ANTARA BLOGGER : 2 dan linkkan ke entri ini ..

Tinggalkan url entri korang diruang komen entri ini... TUTUP tepat jam 11.30 pagi , 24/3/2011 ...

Sedih ...

 

Melihat perkembangan di negara Libya membuatkan aku rasa sangat sedih ... Berlaku pemberontakkan dalam negara kerana inginkan pembaharuan dan pemimpin pulak arahkan tentera dia menembak pemberontak yang mana aku rasa mereka ini sama agama iaitu ISLAM ..

Sedih sangat ... dah la gitu , orang awam yang tak bersalah pon turut terkorban .. haih... Bila jadi begini , di mana negara negara ISLAM yang kaya raya tu ?? Berpeluk tubuh dan mengutuk je.. tu je pandai ??

Sapa amik kesempatan di atas huru haranya negara Islam ini ? Si yahudi tu jugak !! Maka seranglah tentera NATO ke atas negara LIBYA itu yang kononnya nak bantu pemberontak .. haih.. yang mati ramai , orang awak gak .. hurm... orang Islam kan ?

Bukankah patutnya negara negara Islam hantar pasukan tenteranya bagi membantu meredakan huru hara di Libya ? Semua dok pakat senyum jer dan pura pura dok kutuk .. dok tunggu je peluang bisnis .. hurm.. entah la..

ni cuma pendapat aku je.. takde unsur politik pon ..

Geng geng blogger 'haram' yang tertubuh !

 

Nape aku kata haram ? Sbb tak berdaftar !! hahahah.. aku guwau jer.. Tahniah !! Anda telah dapat ramai kawan  dengan penuh keramahan ... jangan ada yang jatuh cinta dah la yer cam ... cam .. cam sapa yerrr???

Hahaha.. ok ok.. jom tengok geng yang tertubuh lagi.. dan ini penutup yer.... Pasni kita buat game baru dengan syarat syarat baru .. kalau aku tak bz la .. hehehe

Senarai Geng terbaru dan terakhir :

9. Kami Group Se7en Revival

10. Geng Kak Limah

11. SUPERBLOGGER

12. UTAGHA MAREY

13. Geng Tak Takot Pihak Lawan..!!

14. Geng Tido Lambat

15.  Geng Gadis Semasa

16. GENG SEMPUTTERHEBAT.COM

17. GENG SUPER SELOMUN PECAH BLOG !

hAHAHAHA.... Tahniah semuaaaaaaaaaaaa...berjaya tamatkan kerja rumah dalam tempoh.. erk.. berapa jam eh ????

Kaki ponteng kelas PJ dan Lukisan eh ?

 

"ade dapat msg dari blogger..die cakap game abg ben ntah ape2 "

Ada sorang rakan blogger bagitau aku... tu haa.. mesej kat tu ditinggalkan kepadanya.. tak pasti dalam FACEBOOK atau dalam blog tapi yang pasti tulah mesejnya...

Apa pendapat korang ? ops.. tak perlu cakap.. aku rasa orang yang bagi komen ni adalah org yang biasa ponteng kelas sewaktu sekolah dulu atau tidak menumpukan perhatian pada pelajarannya ..

Kalau fikir guna ibu jari kaki , maka itulah yang dia dapat.. "entah apa apa tah " sbb dalam kepala dia , blogging mungkin hanya untuk taip entri dan bercerita ..

Kalau lari sedikit dari tujuan asal , maka dah jadi "tah hapa hapa" .. Hurm.. aku tak kisah pon dia punya komen tu ... malah jap lagi aku buat lagi besar punya !! Yang kata " tah hapa hapa tu " sebenarnya takde idea atau tak kreatif langsung dan yang join tu sebenarnya sangatlah suka beriadah ... dan suka berkawan .. dan tak join tu , lebih suka jadi pemerhati atau bz .. tak berminat pon mungkin..tapi tak pe ler.. aku tak kisah atau terasa pon.. :)

Apa pon , tujuan aku tercapai ... membuktikan aku bukan sekadar mampu bersegmen ... aku mampu himpunkan blogger dalam tempoh yang singkat ... lalalalalala ..

Ops..jangan terasa..

Kepuasan ...

 

Salam .. selamat pagi ...

Ramai tidur tersenyum yer ... yang tidur dalam pening kepala pon ramai .. hehehe... tak pe tak pe ..sabar sabar ..banyakkan berdoa yer ..

Malam tadi , aku buat satu game antara blogger setelah lama aku tak buat game dengan blogger ni .. hehee.. mungkin ramai blogger baru yang bersantai di blog ini  tak tau  selain bersegmen , aku suka buat game ..

Nak buat game bukan mudah ! Sbb dari dulu hingga sekarang , bila kata ada game , contest , giveaway segalanya ada hadiah .. tapi ngan BEN ASHAARI , jarang sangat ada hadiah ...

Bukan tak mampu nak bagi hadiah tapi aku tamo ajar blogger blogger baru , berblog ni segalanya kerana $$ ... Tu la.. diorng dok pk BEN ASHAARI gila trafik , gila femes sedangkan di sebaliknya mereka tak tau tujuan utama aku .. Cuba mereka yang dok kutuk perli aku ni buat game antara mereka .. hehehe.. game antara pengutuk .. boleh ke ? Boleh la.. pakat game mengetuk guna tukul antara satu sama lain ..

Aku bukan la nak marah pagi pagi ni cuma nak bawak diri aku dan korang berfikir pagi pagi tujuan berblog ni .. Ramai dok pk ingat duit duit duit.. nuffnang nuffnang nuffnang... sedangkan banyaak lagi faedah dia ..

OK.. sampai dah ERL..

GENG GENG yang dah siap !

 

Hahahaha... adeh.... berikut geng yang dah siap ... no 1 dan ada.. no 2 dah .. kita mula dengan no 3 ..

3. Geng Kotoba-eksperesi

4. GENG LEKATLEKIT

5. Geng Kami Tak Hot

6. GENG GANU KITER

7. GENG MANTOP BLOGGERS

8. GENG KITA SERUMPUN

Enjoy tak ?

 

Amacam ? best tak ?? puashati ? Ada 3 kumpulan antar tapi diorg terlupa , ahli kumpulan diorang tak buat entri yang sama cam ketua diorng buat !! Tu la .. tak tengok contoh mereka yang dah menang.. hahaha..

Syukur , idea aku membuahkan hasil .. ramai dapat kawan baru kan ? Haa... memula tu aku nak buat 10 blog..tapi fikirkan masa tak cukup , jadi try 5 dulu.. tak sangka cepat pulak group no 1 menang ! Grr... pantas komunikasi diorg neeh.. Respek GROUP 1 .. GROUP 2 pon boleh tahan kepantasan ..

Apa pun , hasrat aku tercapai malam ni .. ramai dapat blogwalking dengan pantas dan bijak .. hahaha.. ni kira berkenalan dengan bermain game ... ok la kan ?

Ada yang sampai sekarang tak abis lagi senyum kan ? Macam tak percaya boleh menang .. tak pe tak pe.. kita try esok lak .. hahaha....

Baki tu , aku approve esok ek.. nak tidur dah .. kang lewat tidur , aku gak sakit.. ehehhe.. selamat malam dan terima kasih ..

wsalam ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI