Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 28 Mac 2011

Selesai sudah ...

 

 

IMAG0107 IMAG0101

Alhamdulillah... cam biasa , aku ending mesti gagal.. tak sabar nak abis punya pasal .. hahaha...

Ada yang tak kenal Kak Liza ni .. biasa la.. dia punya chef yang keluar kat tv cam chef Wan tu .. tapi dah punya koleksi buku resepi yang ditulisnya sendiri !

DSC_0102

DSC_0104 Yeargh.. nak tau dengan lebih lanjut ? Kena tunggu video dia nanti .. Esok , insyaAllah ... segmen .. sambung esok eh .. hehehe... baru nak balik Putrajaya .. Ni kat Setiawangsa ni ...hukhuk..

Sabar eh... ada projek ..

 

DSC_0095 Segmen malam ini tergendala sebentar yer... ada projek video bersama chef hanielieza , chef fofular gitu ... sabar eh.. nanti sambung.. ada yang merajuk dah tu .. sapa yang dah hantar pasti akan tersenarai .. jangan risau eh ... hehe ..

Makcik jiran sebelah pesan kat aku ..

 

Ada satu makcik ni .. dia pesan kat aku la ... masa tu aku kecik lagi ... Dia pesan , kalau ada blog nanti ... jangan mengarut dalam tu.. Pastu , kalau bercerita dalam tu pon , jangan la asik dok bangga diri .. Kena sedar diri skit .. Kita makin hari makin tua .. makin kedut muka ! Patutnya makin kedut muka makin bertambah amalan .. kan ?

Tu dia pesan kat aku .. Aku kecik lagi masa tu.. aku pon pelik gak .. nape makcik ni pesan kat aku gitu ? Aku bukannya ada komputer .. Tapi tak pe.. aku terus dengar dia merapu ..

Dia pesan lagi . bila dah orang kenal blog kita , jangan la tak pandang orang bawah .. Pastu jangan perasan lak dok popular memanjang .. Tak bagus mana pon tulisan kita tu .. Kita je dok perasan diva ... haa.. tu dia pesan laa ..

Pastu dia pesan lagi.. Nak berjaya , biarlah cara yang betul .. jangan lupa bawak kawan kawan sekali .. bila ramai berjaya , baru bermakna hidup ni.. Apa guna kita sorang sorang je berjaya tapi kawan kawan lain terkapai kapai ?

Wah.. makcik ni macam tau tau je aku nak jadi blogger satu hari nanti .. Pesanan dia tu , aku tak amik kisah sangat sebenarnya .. yelah.. aku budak lagi kan ..

Tiba-tiba , makcik tu pegang aku .. waaahh.. aku ingat lagi ... muka dia berubah jadi mak limah... ceh. .aku mimpi rupanya.. haih.. tu la.. tidur tak basuh telinga ! adeh..

Gegar lagi blog baru ..

 

Uhuk.... banyaknya yer.. malam ni ada shooting video 1tube lagi.. uhuk uhuk... mesti muak dah tengok muka aku kan .. hurm.. apa mau buat... layan je la yer .. hahaha ..

http://aidildbahri.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://nanaaff.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://heartylolipop.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://yayashahrizan.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://fizahabdrazak.blogspot.com/2011/03/segmen-gegar-blogger-baru.html

http://diyanadena.blogspot.com/2011/03/segmen-gegar-blogger-baru.html

http://budakbaikbarubelajar.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://kejora1.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://purplebloggerboyz.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://halilaibrahim.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://jahnscar.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://umiaiz.blogspot.com/2011/03/segmen-gegar-blogger-baru.html

http://panggilsayafatinainur.blogspot.com/2011/03/gegarkan-blogger-baru.html

http://themrizzo.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://bicara-hati-mama.blogspot.com/2011/03/segmen-gegar-blogger-baru.html

http://mawarmawarputih.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://otakkosongblog.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://nisa-pasirgudang.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru-bersama-bro-ben.html

http://ctqueen.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://sitishafur.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://yangmurnicollection.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://teratakchinta.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://nurfuzie.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://estee8980.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://cawanmerah.blogspot.com/2011/03/segmen-gegar-blogger-baru.html

http://kosebukpehal.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://such3.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru-ben-ashaari.html

http://sekencangangin.blogspot.com/2011/03/kencang-gegar-blogger-baru.html

TERIMA KASIH ...

Bukan salah ku wahai isteri ..

 

Mmg aku tergelak kalau teringat peristiwa ni punya.. sampai sekarang pon begitu ... hahahha .. Nak tau ? Korang rujuk kat SINI dulu ..

Bukan salah SUAMI sebenarnya kan ? Zaman sekarang ni , bila si SUAMI tawar semacam jer , pasti akan ditanya ... " Abang dah jadi gay ke sampai tengok saya pon takde selera ?? " .. Takkan dah nak ditanya " Abang ada perempuan lain yer selain saya ?? " ... haa.. Namun bilangannya masih terkawal ..

Sebenarnya pihak suami ni dalam keadaan serba salah .. Suami suami mithali cam aku ni la kan , bukan gatal nak tengok perempuan tapi nak cuba buktikan yang kitorang ni tulen ! Yelah , mesti la isteri isteri mithali akan mengatakan , kenapa tak tengok diorng jer .. Mmg kitorang ( suami suami mithali ) akan tengok isteri isterinya ( mengelakkan dari diganggu dek lelaki dan perempuan durjana ) agar senantiasa dalam keadaan selamat .. kan kan kawan kawan ?

Tapi bila lalu perempuan depan mata , si suami suami mithali ni akan pandang je la dengan sekali pandangan .. Macam aku buat ari tu .. Kalau tengok dua kali, berdosa la kan ? Haa.. jadi tengok je la sekali ..

Camana aku tngok ? Dari kanan .. sampailah ke kiri... haaaa.. tak berkelip.. ok la kan ??? Lagi pon tengok kosong jeee.. Aku tau , para suami suami mithali cam aku ni ..yerlah.. cam korang gak .. mmg sayangkan isteri masing masing kan .. tapi apasalahnya sesekali cloroxkan mata dengan percuma ? kan kan ?

Mari sambung menyambung ..

 

Segmen kembali bersambung setelah cuti rehat selama 3 bulan .. Kita mulakan dengan blog .. jeng jeng jeng ... kalau nak mc , boleh lah ke blognya .. hehehe ..guwau je doc...

http://haidoctorhafiz.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://azrijohan.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://jack-sietbalau.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://husmyna.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://duniaanita74.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru-ben-ashaari.html

http://wiwiewahida.blogspot.com/2011/03/segmen-gegar-blogger-baru.html

http://purplebloggerboyz.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://biru-malam.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://sukadukacahayaqaseh.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://eyqasara-marie.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://www.blackrosehunter.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://nurul-izwa.blogspot.com/2011/03/tajuk-gegar-blogger-baru.html

http://gadisarawakcorner.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru-bila-abg-ben.html

http://penglipurlarafasola.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://tinaothman.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://bidadarikayangan90.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://immafangirl.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://ciksaraspalela.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://fashah84.blogspot.com/2011/03/segmen-pakcik-bengegar-blogger-baru.html

http://bidadarikayangan90.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://uptown-lady.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://rozita-ceritaita.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru-ben-ashaari.html

http://sayetetapsaye.blogspot.com/2011/03/segmen-gegar-blogger-baru.html

http://www.izzudin.com/2011/03/segmen-gegar-blogger-baru/

TERIMA KASIH ...

Aku rasa aku boleh bersara dengan aman dah ..

 

Tajuk skema .. tapi ada kata main kotor.. hahaha.. Dia ingat aku main lumpur ke apa ?? Hahaha.. Meh aku ajar tips main kotor nak ? Kalau korang nak naik cepat .. korang serang blog blog yang punya trafik tinggi .. macam .. erk..macam sapa ek ??? Toksah ikut tips bangang ni .. serius.. tak berbaloi .. tapi inilah dia tips jahat ! Untuk naik cepat, cari isu dengan blogger yang tinggi trafik.. tapi kalau trafik cam kereta di Kuala Lumpur di hari raya pertama Aidilfitri yang mana korang leh kira la kereta yang lalu depan korang tu , tak payah la cari isu dengan dia.. buang masa jer .. baik g blogwalking ..

OK.. kenapa aku leh bersara dengan aman dah dari dunia blog ini ? Sebab bila aku masuk tengok dua blog ini , jumlah visitors dia satu satu masa mmg membuatkan aku geleng ini kapla okeh ! Mmg tinggi laa.. Sekejap je dah 'masyuk' gitu.. kan kan ?

Apakah resepinya ? Tu korang kena tanya diorg sendiri la.. Sapa diorg ni ? Adoi.. malas betul aku nak habaq.. kang bila habaq , bertambah lak trafik diorng .. kan kan ? hahahha.. aku guwau jer ..

Ada dua blogger yang mmg aku respek disebabkan kerajinan dan juga kecanggihan kepala otak diorng ni  , blog diorng meletop cam letupan gunung krakatoa tu haaa.. tau tak gunung tu ?? Tu laa.. tak tengok Histroy Channel kat AStro tu haa.. menarik wooo ... huih.. promote free Astro.. grrr..

Kedua dua blogger ini tidak lain tidak bukan .... malas nak bagitau .. korang tau punya .. Malas ! Malas ! Malas !!  Yang pertama .. IKAN PUYU .. dan yang kedua .. BUJENG TUA .. Nasib baik mamat tua ni nak kawin dah.. kalau tak , aku rasa miang dia berlipat kali ganda woo... saeb baekk...

Kalau bukan kerana MAT GEBU dan 1TUBE !

 

Lama dah aku tutup blog ni ! Serius.. makin lama makin bosan dalam dunia maya ni .. Aku tak bosan dengan blogging ni tapi bosan dengan segelintir yang mana kehidupan di dunia realiti sama hitam dalam dunia maya !

Tu tak lagi dengan perangai yang tak sudah sudah perasan dirinya bagus sedangkan hampeh ! Serius .. hampeh pon tak cam dia ! Tak mengaku kaum hampeh tu dengan dia tu haa.. Adoiii ..

Aku bukan hangin atau marah .. Kecewa jer ... Sampai bila kita nak bergerak maju ? Macam main galah panjang.. Tau tak permainan tradisional ni ? Hujung hujung , sorang je dapat lepas.. yang lain terpaksa jadi korban.. Tu la dia ..

Mat Gebu banyak bagi sokongan pada aku dari dulu .. Tak lupa juga rakan rakan pembaca dan juga blogger yang menyokong aku tetapi dikatakan 'penjilat' .. Sungguh hina kata kata 'dia' itu..

Dunia maya ni bukan satu dunia untuk kita tunjuk lagak atau tunjuk bagus.. inilah dunia yang patut kita gunakan untuk menyalurkan segala maklumat untuk dikongsi bersama .. Tapi sekarang ? Boleh dikatakan setiap hari , dunia maya ini dijadikan ruang bergossip, memfitnah dan maksiat ..

Serius.. aku nak je jauhkan diri dari semua ini .. Tapi kehadiran 1TUBE.MY memberi aku satu lagi alasan kenapa aku perlu terus berada dalam dunia maya ini .. Jika ianya menjadi kenyataan , aku rasa macam nak g duduk depan 'dia' dan minum air sirap tanpa pelawa dia !

Dan tolonglah .. aku tak buat entri murahan untuk naik.. Cukuplah segmen aku ni ha... tak larat nak makan trafik ..

Gegar blog tutup dah la.. aisey..

 

Acah jeeeeeeeeeee.. hehehe.. rilek arrr .. Ni bukan entri murahan.. hahaha.. kalau nak buat entri murahan , aku buat entri seks ke ..entri bogel bogelan ke.. atau entri skandal seks politik .. kan kan ?

http://rizaros.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://masikarfan.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://sicempakabiru.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://aquegadisira13.blogspot.com/2011/03/segmen-gegar-blogger-baru.html

http://cekedismanis.blogspot.com/2011/03/segmen-gegar-blogger-baru.html

http://asyifamustaffa.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://fatin-hidayah.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://beaty-memyselfandi.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://hasrisa.blogspot.com/2011/03/segmen-gegar-blogger-baru.html

http://semanismulut.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://sayanorhikmah.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://fuyohblog.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://tulisanburok.blogspot.com/2011/03/segmen-gegar-blogger-baru.html

http://eiz1004.upprofits.com/segmen-ben-ashaari-gegar-blogger-baru/

Hehehe... macih macih ... pengsaaann...

Selamatkan FACEBOOK anda ..

 

sumber : UTUSAN ( MEGABAIT )

Dewasa ini, penggunaan laman web sosial Facebook menjadi satu budaya penting dalam kehidupan seharian.

Ia bukan sahaja tertumpu kepada penggunaan peribadi tetapi digunakan sebagai satu alat teknologi maklumat untuk komunikasi antara pelanggan-pelanggan dengan agensi-agensi jualan, rakyat dengan pemerintah, pelajar-pelajar dengan pensyarah dan lain-lain.

Capaiannya menerusi Internet juga tidak terbatas kepada penggunaan komputer peribadi yang mempunyai sambungan talian tetap.

Malah, dengan munculnya alat-alat komunikasi mudah alih berkuasa tinggi dengan harga yang murah seperti komputer tablet, komputer riba, netbook dan telefon pintar berupaya mencapai laman web Facebook menerusi talian Internet tanpa wayar.

Masa, alat dan tempat bukan lagi menjadi kekangan utama untuk mencapainya.

Oleh itu, laman sosial Facebook ini boleh dicapai di mana-mana dan pada bila-bila masa sahaja.

Malah, ada kedai-kedai atau pihak-pihak tertentu yang menyediakan kemudahan capaian Internet tanpa wayar ini secara percuma menerusi teknologi Wifi.

Capaian Internet tanpa wayar ini sebenarnya mengundang sebahagian besar masalah pencerobohan ke atas akaun-akaun di laman web Facebook.

Ini kerana data-data atau maklumat ‘berterbangan’ di udara dan sesiapa sahaja berupaya mengambilnya termasuklah data-data yang penting seperti login dan kata laluan.

Tambahan pula program-program komputer untuk tujuan pencerobohan ini agak mudah diperoleh di Internet dan mudah digunakan.

Dengan itu, berhati-hati dan berpada-padalah ketika melayari Internet menerusi capaian tanpa wayar ini.

Antara langkah-langkah awal yang boleh di ambil untuk menggunakan laman web sosial Facebook ini dengan selamat ialah menerusi konfigurasi keselamatan dan privasi yang baik pada akaun Facebook tersebut.

Apabila kita mencapai laman web sosial Facebook menerusi Internet sama ada menerusi teknologi berwayar atau pun tidak berwayar, sambungan terhadap laman web tersebut tidak dienkrip.

Ini bermaksud, sesiapa sahaja yang berupaya berada di kawasan sambungan tersebut akan boleh memperolehi apa sahaja maklumat atau data yang melalui sambungan itu secara jelas termasuk login dan kata laluan.

Bagi mengatasi masalah sambungan yang tidak dienkrip ini, pihak Facebook telah menyediakan fungsi keselamatan untuk kita mengenkrip sambungan capaian ke laman web Facebook menerusi Internet.

Dengan ini, sesiapa boleh atau berupaya mendapatkan data-data atau maklumat yang melalui sambungan tersebut tetapi data-data dan maklumat tersebut tidak dalam bentuk yang nyata.

Data atau maklumat tersebut akan disembunyikan dalam bentuk yang rahsia.

Penceroboh atau penggodam perlu meemecahkan kod terhadap proses enkripsi yang dibuat terhadap data atau maklumat itu untuk mendapatkannya.

Dalam Facebook, anda perlu pergi ke ruangan konfigurasinya.

Seterusnya memilih fungsi Account Security dan tandakan pada ruangan Secure Browsing (https).

Seterusnya, jangan lupa untuk menyimpan konfigurasi yang telah anda buat dengan mengklik pada butang Save.

Fungsi Secure Browsing ini baru sahaja diperkenalkan oleh pihak Facebook.

Jadi, pastikan dikemas kini terlebih dahulu akaun Facebook tersebut dengan kemas kini yang dianjurkan oleh pihak Facebook.

Sekiranya fungsi tersebut masih belum ada dalam akaun kita, sila maklum atau mohon kepada pihak Facebook atau nantikan sahaja kemas kininya oleh pihak Facebook.

Hasil daripada konfigurasi tersebut, melayari laman web Facebook menerusi Internet akan dienkrip seperti mana melayari laman-laman perbankan Internet yang menggunakan protokol keselamatan rangkaian https.

Selain daripada itu, pastikan juga konfigurasi untuk fungsi Privacy bagi akaun Facebook adalah baik. Pastikan dan tentukan mana maklumat yang perlu dikongsi oleh siapa sahaja dalam akaun Facebook anda. Pihak Facebook ada menyediakan cadangan konfigurasi Privacy dalam perkongsian maklumat seperti maklumat peribadi, maklumat rakan, gambar dan lain-lain.

Anda boleh tentukan sama ada anda mahu berkongsi maklumat dengan sesiapa sahaja, rakan sahaja, rakan kepada rakan sahaja atau menerima cadangan pihak Facebook.

Sekiranya anda masih tidak berpuas hati dengan konfigurasi tersebut, boleh memilih pilihan Custom. Di sini, anda boleh membuat konfigurasi sendiri untuk perkongsian maklumat dan boleh menetapkan hanya untuk tatapan atau capaian diri sendiri.

Konfigurasi pada bahagian Privacy ini penting bagi mengelakkan pihak yang tidak bertanggung jawab memanipulasikan maklumat yang dikongsikan atau dijadikan panduan untuk melakukan penggodaman atau pencerobohan terhadap akaun Facebook seseorang.

Sekiranya ada mana-mana akaun rakan Facebook yang disangsikan tujuannya, bolehlah kita blok akaun tersebut dalam fungsi Block Users.

Kadangkala kita melihat remeh-temeh berkenaan dengan fungsi Security dan Privacy dalam akaun Facebook ini.

Namun begitu, sekiranya akaun Facebook mendapat masalah seperti digodam dan sebagainya, barulah kelam kabut untuk mencari jalan penyelesaian.

Jadi, sebelum perkara yang lebih parah berlaku, marilah kita ambil langkah berjaga-jaga dengan melaksanakan konfigurasi yang betul dan selamat pada akaun Facebook.

Selain daripada itu, berhati-hatilah dengan e-mel palsu yang meminta maklumat dan kata laluan bagi akaun Facebook anda.

Ia merupakan satu penipuan yang sepatutnya kita sedar akan perkara tersebut dengan menyemak kembali sambungan URL yang disediakan, e-mel tersebut dihantar secara tiba-tiba tanpa ada keperluan atau anda memintanya, semak penghantar e-mel tersebut dan lain-lain.

Ia merupakan satu teknik penggodaman yang sangat mudah tanpa perlu melakukan perkara-perkara teknikal kerana pemilik akaun Facebook sendiri yang memberi maklumat-maklumat penting tersebut. Layari Internet dan laman web Facebook anda dengan selamat dan berhati-hati.

Gegar diorang lagi .. Gegar aku tamo ??

 

Aiceh... jangan gegar gegar ni.. tatottt... huhu ..tak pe tak pe.. kita gegar blog je ni.. lagi pon nak gegar blog baru baru je nih .. ok ?

Huk huk..sedih sebenarnya.. entah la .. kenapa ? biar aku je la tau .. Rasa nak g bercuti jer nih.. huk huk.. Gambang ?? Cam best je kan .. hehehe ... amacam ? Simpan la duit.. saving skit.. leh buat retreat blogger kat sana ..

OK .. jom sambung gegar diorng ..

http://farisadli.via.my/2011/03/28/gegar-blogger-baru/

http://kerabatkenshiro.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://www.bibabdulhamid.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://exsamsed.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://mizztina.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://shares-something.blogspot.com/

http://fatimahsahak.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://onlymezue.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://mytempat.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru-abg-ben-ashaari.html

http://potpetpotpet-zieha.blogspot.com/2011/03/segmen-gegar-blog-baru.html

http://ezumie.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://mylifesstoryblog.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://ekahafizy.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://aniswany.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://faizalfredley.com/2011/03/28/gegar-blogger-baru/ ( aku konpius mamat nih !! )

http://mumlittlemonster.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

OK.. layan ni... mmg best baca ! macam macam cerita .. hahaha...

Jom GEGAR diorng ..

 

Rasa rasa nak tau apa citarasa diorng sebagai blogger baru .. ni masanya .. dan leh tau gak kreativiti mereka ..

http://syafiqorangmelaka.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://nikaviolet88diary.blogspot.com/2011/03/segmen-gegar-blogger-baru.html

http://adzahaiqal.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://faraaaahalim.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://duniasyraftoday.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://budakkampung39.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://miraclehppnd.blogspot.com/2011/03/gegar-blog-baru.html

http://ezadatul.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

http://heandsheloves.blogspot.com/2011/03/087-gegar-blogger-baru-segmen-lagi.html

http://mishlily.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru-ben-ashaari.html

 

Rasa cam nak buat blogger outing je.. ke TIOMAN .. amacam ?

Segmen : GEGAR BLOGGER BARU !

-TUTUP SUDAH -

Yearghhhhhhhhhhhhh.. khas buat blogger blogger yang rasa diri dia baru.. Takde maknanya !! Sah sah semua ngaku baru termasuk aku !! Jadi .. aku nak buat macam dulu punya style ...

Aku nak mulakan dengan blogger yang punya pendapatan FOLLOWER kurang dari 500 !! Diulangi , 500 kebawah .. 99 , 98 dan seterusnya .. okeh ?

Cara nak join .. mudah jer ...

  1. Sila masuk ke blog BEN ASHAARI ini dan cari mana mana gambar yang ada ... Amik gambar tu ( diberi kebenaran ) ..
  2. tajuk : GEGAR BLOGGER BARU dan linkkan ke entri ini ..
  3. Kemudian , bagitau kenapa korang pilih gambar tu .. dan pastikan ada link ke entri itu .. ok ?
  4. Sila jelaskan mengapa anda jadi blogger ..
  5. Blog yang menjadi pilihan harian anda .. maksud aku , korang wajib masuk hari hari..

TU jer laa.. mudah kan ? Paste entri korangkat sini haa...

Tutup : Hurm... kalau malam , rasa cam internet haprak je kat umah aku tu.. tapi kalau takat siang je , malam tak merasa lak kan ? sian lak.. ok ok... tutup , MALAM NI ... kul 12 malam ..ok ?

Yang dah hantar , harap sabar .. den ada dua tangan je ni ha.. belum bukak companya blog lagi yer ..

TERIMA KASIH .. SELAMAT HARI RAYA ..

Bila si dia belajar anyam ketupat ..

 

image

Memandangkan Ramadhan pon dah nak dekat walau pon ada berbulan lamanya  , mamat ni dah belajar menganyam.. maklumlah , takde tangan ..

Jadual pertandingan bina badan 2011

KALENDAR AKTIVITI BINA BADAN 2011 (Updated 14 Mac 2011 _ 1652hrs)

Jadual pertandingan bina badan 2011

3 ribu dan 5 ribu ..

 

image

Punya la lama nak tunggu cecah 3 ribu !! hahahaha.. akhirnya cecah gak... SANTAI BEN ASHAARI dah cecah 3 ribu .. BEN ASHAARI II dah mmg cukup maksimum , 5,000 ...  BEN ASHAARI , 4 ribu lebih dan BEN ASHAARI BLOG , 8 ribu lebih .. huih... tak leh blah.. hahaha.. penat nak maintain .. Ada lagi sebenarnya ,tapi biar je la bersawang gitu.. huwaaaa....

Ops... segalanya tu di FACEBOOK .. gamaknya kalau cukup BEN ASHAARI tu , nak bukak BEN ASHAARI III atau BEN ASHAARI jr ?

Kenapa diorng suka lukis tatoo di badan ?

 

image

sumber : Yahoo.com

Aku terfikir gak dulu .. kenapa diorng suka benar melukis tatoo dibadan diorng ? Lebih lebih lagi samseng samseng cam Yakuza , ahli sukan cam diorng diatas ni haa..

Nape yer ? Akhirnya aku dapat jawapan ... masa sekolah dulu , bila waktu kelas lukisan mesti diorng main main.. bila dah tua .. baru menyesal.. Dah tak tau nak tunjuk bakat kat mana , jadi diorng suruh je si pelukis tatoo tu lukis kat badan diorng.. tujuan , nak bagitau kat cikgu diorng .. tanpa masuk kelas lukisan pon diorng mampu berjaya ! Grrr... aparaa ..

Ada gak anak melayu kita lukis tatoo di badan walaupun tahu hukumnya haram kan ? hehehe.. sama gak , haram hukumnya bila berpegangan tangan bagi yang bukan muhrim.. hehehe.. tapi pegang gak kan ? aiseyman ..

Bagi yang tak berkesempatan ..

 

Bukan senang nak tengok aku serius cam ni weh.. hahaah..

Hurm.. aku baru tau kenapa kebanyakkan pelakon takkan tengok semula lakonan diorng.. hahaha .. adeh.. buruk siut ... Bagi yang tak kenal , yang perempuan tu , namanya NISA KAY .. haaa.. korang tau tak ada cerita di sebalik si NISA KAY ni ??? Nak tau ?? Korang klik SINI

Punca aku malas berblog 2 hari lepas !

image

Grr... charger tertinggal kat opis ... Haih ... terus ilang mood..terus malas... terus nak tutup blog je rasa ... rasa cam nak terjun ke bidang lain ... Hurm.. bidang apa yang sesuai eh ? Mak bidan ok tak ?

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI