Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 31 Mac 2011

Disebalik aku malu dengan ... HELIZA HELMI ..

image

Dari bahagian satu setelah kentut kat Ujang dalam sms ( link ) ..

Bila Fil keluar .. keadaan menjadi sunyi dalam tempoh 2 saat ...

" Ben , sihat ke ? " Heliza tanya aku ..

Ok .. aku pengsan kat situ gak !! hahahaha... Biasanya bertwitter je ngan Heliza ni .. Dan ini kali pertama bertemu muka dan berbicara .. Bagaimana orangnya ? Amat peramah dan aku tak leh tengok mata dia .. hahaha .. Korang apa jadi pada aku bila aku dalam keadaan malu atau tersipu sipu ??

Aku akan bukak cermin mata aku ! Dengan itu aku boleh berbicara dengan lancar tanpa rasa segan silu .. Tau kenapa ??? Sebab aku tak nampak dengan jelas !! Segalanya kabur belaka.. kan selamat tuuu ...

Heliza tanya aku mengenai ITUBE.My dan peranan aku dalam tu .. Banyak yang aku bagitau dia .. Tu tak perlu la nak cerita kat sini.. Ke nanti je nak cerita dalam segmen sembang sembang bersama Heliza Helmi nanti ?? Hahaha ..

Tapi yang pasti ... selepas bukak cermin mata , aku jadi seperti mana korang nampak aku dalam blog ! Non stop action ... hahaha.. dan sesungguhnya ... Kalau Ujang ada tadi , sah dia mintak Yana tangguh punya majlis perkahwinan.. hahahaha.. guwau jeeee...

Apa pun .. impian aku untuk buat Ujang terbakar , tercapai ! Bukanlah aku nak pergunakan sapa sapa .. ari tu masa gathering sahabat blogger , dia berlagak giler ngan aku .. kata aku rugi tak dapat bergambar dengan Heliza ! Puas la gak dia ketawakan aku ..

Tapi aku sabar ... Aku tau aku berkemampuan dari dia .. hahaha.. dan terbukti hari ini .. dia bukan terbakar luar dan dalam malah dengan blog blog dia sekali terbakar !

Ujang , sila terima hakikat ..dalam apa jua bidang sekali pon , aku tetap bagus dari kau .. okeh bro ? Jadi , jangan buat aku cemburu.. tak guna punyeerr ...

Dan Heliza Helmi mmg terbaik !!! Gembira dan satu kebanggaan dpt bekerjasama dengannya dan HHP PRODUCTION di masa depan .. Harapnya kita boleh menghasilkan sesuatu yang menarik nanti..

Sat nak tanya .. Ujang ni sapa ????

Sudah keluar laaa ..MARIA ELENA ..

Kenal awek ni ?? Tak kenal ? Sila layan vlog dia ni dulu kemudian gegar la blognya ... www.peliks.blogspot.com .. Nama dia ... MARIA ELENA yer adik adik ... Terima kasih ... Sila gelak gelak bila layan ..

Alhamdulillah.. kalau dah nama rezeki ..

 

Penat .. abis gym .. dok pk nak balik Putrajaya lak .. nak naik teksi turun stsn lrt .. pastu tunggu lrt  dah 10-15 minit .. kemudian turun kat Bandar Tasik Selatan .. jalan kaki ke stsn Erl Tasik Selatan lak .. Tunggu lagi 10-15 minit lagi .. baru sampai ... perjalanan memakan masa 10 minit jer .. sampai.. tunggu lagi.. baru wife datang amik.. 15 minit baru sampai rumah.. pengsan !!!!

Tapi ari ni lain pulak ceritanya ! Haaa.. apa cer ?? Cer cerita .. hehehe.. Kawan sewaktu kecik dulu ... haaa... tetiba hon aku sewaktu aku jalan kaki nak ke stsn bas ... nak tunggu teksi ...

Dia tanya aku nak ke mana .. Balik Putrajaya ler ... jawab aku.. Dia ajak aku sekali .. Wah... Dia pon nak balik sana rupanya .. mmg rezeki aku laaa ... tak payah penat penat .. hehehe ..

Dalam kereta , korang rasa apa topik perbualan kitorang ??? Hahaha.. bijak bijak ... cerita pasal blog ler .. hahaha... tu la dia.. aku mmg gitu.. aku punya cerita confirm boleh buat orang terpengaruh punya.. silap silap dia buat blog nanti bila dengan blogger ramai dapat duit.. hahahaha .. TOksah la 'N' oiii...

Tapi kalau nak mencuba apa salahnya kan ? Baru tau betapa mudahnya jadi blogger ni.. kan kan ?

Mmg dah tua ...

 

Baru lepas gunting rambut.. bila tengok gambar aku ngan Heliza  sori ujang .. teruskan cemburumu itu.. kredit aku banyak lagi kalau nak bersms .. haahha tu , rasa.. aduh... buruk benor rambut aku. .dah ala ala lelaki berusia 50an gitu.. hahahaha... terus g kedai gunting mamak , kasi ala ala 20an gitu.. hahaha ...

DSC_0286 Lepas gunting rambut , terus g gym.. Setelah 3 hari tak turun gym , terasa perut seperti gajah betina mengandung 13 bulan ... adoii... mmg tak leh blah ...

Tapi tak lama la pulak kat gym.. dalam setengah jam gitu.. Bukan apa .. dah macam tak larat dah mengangkat besi besi tu .. hahaha.. terasa tua dah diri ini.. mmg pon dah tua .. huhu..

Sebenarnya bukan tua ... penat je badan ni.. sana sini aku lari.. pagi kerja ..pastu shooting.. tidur jap je.. kul 5 lebih dah bangun gi kerja .. Hurmm ..

Nasib baik esok takde apa apa program.. leh la melepakkan diri kat rumah ..ok ok ...nak mandi.. pasni ada satu entri menarik jiwa ... ahaks... leks jang...tonang okeh !

Aku malu dengan .... Heliza Helmi ..

ija1 ija2 ija3

Projek hari ni ... projek kasi ujang terbakar Alhamdulillah ..selesai ! Meeting yang sekejap dah disudahi dengan .. yearghhh.. segmen sembang sembang bersama Heliza Helmi tidak lama lagi.. Rasa rasa laa kan .. nak tanya apa nanti ? Aku nak kena submit soalan kat dia ni.. maklumlah , soalan aku nanti kang , ada yang dengeres .. haahha ..

Wah.. ok ok.. aku intro skit eh... aku ni sebenarnya pemalu giler.. serius .. Tanya la epal , maria elena ... mana aku nak borak ngan diorng memula tu ..

Masa meeting tu , aku banyak diam je la.. Fil ( bos 1tube.my ) yang banyak cakap ... Ada sekali tu.. panggilan telefon diterima Fil.. dia kena jawab.. penting.. Tinggal aku dalam tu ...

Heliza pandang aku.. Pastu dia tanya aku .... Gulp ... sambung nanti la.. nak kentut kat ujang sat ! Hahahahha..

image

Nak sihat ke nak cantik ni ???

 

Perasan ? Aku pasti ramai perasan punya ..tapi wat wat tak perasan .. hehehe.. kan kan ?

Apa yang korang perasan ?? Hehe.. Perasan cantik !!! haaha... acah je.. Kita ni manusia.. Pasti ada keinginan nak cantik bukan ? Aku pon nak gak cantik .. tapi cantik di dalam ...  ;)

Apa yang aku perasan.. ramai orang ingin mendapatkan fizikal dan juga rupa paras yang cantik dan menawan.. Cara paling murah , bersenam ...

Bersenam mmg bagus.. badan sihat , otak cerdas .. Baru cantik di luar dan segar di dalam.. kan kan ? Tapi apa yang tak kena sebenarnya ??

Cuba perhatikan rakan rakan kita yang g bersenam tu .. Beria ria laa diorng bersenam kan ? Atau berdiet nak jaga tubuh badan agar senantiasa segar bugar dan kelihatan muda ..

Tapi masalah utama ialah... disiplin hancuss !! Korang tengok.. diorng mesti ada yang merokok ! Makan tak jaga.. lepas bersenam , terus minum air ais , air berkabonat... camana tu ? Bagus atau tidak ?

Tu pasal kena tanya balik .. korang bersenam ni nak apa sebenarnya ? Nak luar cantik dalam arang batu ke ? Arang batu pon bernilai tau.. Ni kalau paru paru cam rumah rentung je apa kes ?? Yang minum ais batu tu haaa... sekali tangkap jantung apa kes ??

Baru bukak Utusan online ... Malek Noor yang jaguh sukan tu pon diserang sakit jantung ketika main bola.. Haa.. tu yang jaga kesihatan tu.. Kita ???

Kalau mati terus tak pe.. kalau terlepok kat hospital ?? Sapa susah ?

Hati hati bila dalam dunia maya .. Jom Follow !

 

Korang dah gegar blog blog ni ?? Ada lebih 300 blog untuk dijadikan rakan blogger .. Serius , berbaloi !! Baca sini  ..

Best giler ada internet kan ? masih aku ingat lagi saat saat pertama aku kenal dengan dunia internet.. Web pertama yang aku masuk ialah HOTMAIL.COM … kemudian , UTUSAN.COM.MY .. Wah , gembira tak terkata .. Kemudian aku test chatting guna telnet.. icq .. mirc .. Pergh.. tak terkira kegembiraan aku kerana aku ada ramai kawan di serata pelusuk Malaysia.. Itu tahun ,1998 … aku dah ada komuniti geng chatting aku .. mmg selalu ada gathering .. Dan aku pon dah ada web aku sendiri woo.. mmg ada pembaca setia.. Tempat promote aku ialah , MIRC .. Hehe.. konsep yang sama aku gunakan sekarang dan ianya berjaya menarik pembaca setia .. Keburukkannya, sama je cam sekarang .. ramai je tak suka.. hahaha.. biasa la kan ?

Tapi kebelakangan ini , apa yang aku perasan berada di internet sumber dosa paling mudah dapat .. Lihat saja di FACEBOOK , TWITTER , BLOG dan banyak lagi.. banyak status yang tertera penuh dengan negatif .. kemudian di sambut lagi dengan sokongan rakan rakan seolah olah gembira dengan perbuatan tersebut ..

Ada yang cuba menasihati tapi aku pasti nasihat mereka tidak dipandang kerana mereka mereka ini lebih suka gossip panas dan bertekak di situ ( FB, Twitter, Blog ) ..

Apa sebenarnya tujuan semua ini dicipta ? Memecahbelahkan umat Islam atau menyebarkan dakwah ? Apakah tujuan orang yahudi mencipta semua ini berjaya mencapai matlamatnya ?

Ku masih di sini ...

 

Hidup lagi laa.. haaa... ari tu , 17 jam aku menghilangkan diri ... ada mail kat fb aku .. pelik aku tak update blog .. hehehe... Maklumlah , aku kan spesis sejam sekali update blog ..

Jangan hairan la ... aku akan update di mana mana saja jika ternampak atau terasa sesuatu yang menarik untuk dikongsi bersama ..

Ni aku lewat sbb aku ada meeting .. Ikutkan aku cuti ari ni.. Aku terpaksa amik cuti lagi.. Nak half day , aku rasa tak patut la.. sbb dah la lambat pastu nak half day ? Sangat laaaa tidak berpatutan ..

Jap lagi nak ke Heliza Helmi Production ngan big boss 1tube.my, Fil untuk meeting di sana .. ada projek bersama nanti.. Apakah itu ? Tu kena tunggu la yer ..

Apa lagi projek ? Di Putrajaya , Ahad ni ada gathering geng geng kembar ... sekali lagi .. hehehe... pon krew 1tube.my akan turun gak.. bermakna aku pon kena gak la turun ..

Rasanya bila leh dapat tidur yang nyenyak.. Haa..lupa lak .. Sabtu ni nak ke Tanjung Malim .. makan durian kat dusun sana sambil bermandi manda.. wow weeee ..

Apa yang korang terlepas ek ??

 

Hurm.. aku rasa banyak entri yang korang terlepas untuk semalam punya kan  ? lebih lebih lagi yang jenis online syif pagi ni .. hehee.. ok .. tak pe.. aku senaraikan semula entri entri petang  hingga malam semalam  ..

http://www.benashaari.com/2011/03/video-chef-hanielieza-dah-keluar.html

http://www.benashaari.com/2011/03/cik-epal-gegar-1tubemy-lagi.html

http://www.benashaari.com/2011/03/cik-epal-tak-tau-rumah-sendiri-grrr.html

http://www.benashaari.com/2011/03/kesilapan-kita-lagi.html

http://www.benashaari.com/2011/03/kerjasama-antara-blogger-amat-penting.html

http://www.benashaari.com/2011/03/kenal-empunya-gambar-ni.html

http://www.benashaari.com/2011/03/kebanggan-aku.html

Heheh.. ada yang tanya .. kenapa aku tak letak blog archieve .. Saja jee... boleh ? Cam semak jer.. panjang ke bawah.. letak drop down menu , tak cun lak.. letak scroll bar pon tak best.. hehehe... Tak pe.. kalau ada entri menarik , aku bagitau korang ek.. Persoalannya, Ben Ashaari pernah ada entri menarik ke ??

Sengal di pagi hari ..

 

Ngantuk .. penat... malas... boleh ?

Salam dan selamat pagi .. itulah  yang aku rasa pagi ini .. Semalam dah cuti... ari ni berlemak lemak lak .. Dah 3 hari aku tak turun gym .. Hurm... berlemal laaa perut aku ni ... nasib baik aku spesis tak kuat makan sangat tapi sekali makan macam ... tapi skang ni aku dok amik vitamin E .. Selera makan pon cam anak rimau dah ni ...grrr..

Projek bersama 1tube.my akan berterusan hari ni .. Buat yang tak tau , video segmen santai santai aku bersama chef hanielieza dah keluar di web 1tube.my .. Selain video aku , banyak lagi video yang up di sana ... menarik menarik sekali ..

Oh ya .. seperkara lagi .. Jutaan terima kasih kepada CELCOM kerana mutu perkhidmatan di Putrajaya semakin meningkat... Hari tu aku ada buat komplen terhadap servicenya yang tak ok ( teruk ? ) tapi semalam ada feedback dari mereka.. Sehari lepas aku buat complaint tu , terus ok ... Bagus la kan ..

Cuma satu perkara yang aku tak puashati terhadap operator operator perkhidmatan internet di Malaysia ni , harganya yang mengarut.. dan kenapa perlu dikira dalam bentuk volume bandwith ?? Kan senang kira sekali harung.. Yelah , ada yang kata unlimited ,tapi bila sampai masa kata dah had.. pastu suruh bayar bil.. bila check bil , beratus ratus .. Grrr... apa kes ? Ini tak sepatutnya berlaku di Malaysia yang kononnya mengalakkan rakyatnya senantiasa menggunakan Internet ( untuk tujuan positif ) ..

Hurm... apa yang aku boleh katakan , Malaysia dan duit tak dapat dipisahkan .. Percuma adalah sesuatu yang mustahil di Malaysia ! Jangan terasa tapi inilah hakikatnya ... Apa saja kita buat segalanya bermain dengan duit... Masuk skit , keluar punya la banyak .. Kesannya ? Boleh fikir sendiri ..

Kebanggaan aku !!

 

image

Lebih 8 ribu blogger berada disini dan mempromosi entri mereka ! Di mana ???  Di Blogger Kelab Ben Ashaari  ( LINK )  ... Terima kasih ..

Usaha aku selama lebih setahun untuk menarik lebih ramai blogger ke dalam kelab ini mmg berbaloi.. Apa yang menariknya, mereka join sendiri.. Tidak seperti group group sekarang yang mana mereka boleh add tanpa pengetahuan blogger tu sendiri ..  ;)

Tak kisah la mana mana sekali pon .. janji boleh promosi kan ?

Kenal empunya gambar ni ???

 

image

Sekali tengok tau dah kan ??? Sebenarnya apa yang korang kenal ? Baju putih ? Gaya posing ? atau muka hensem tu ?? Hehehe.. tak kisah laa ..

Ada tanya aku .. Kenapa aku tak tukar gambar ni dalam FACEBOOK ? Ni kan gambar 2 tahun lepas ? Kan dah berubah bentuk muka tu ?? Hehehe.. tu yang silap tu .. Kalau korang masuk blog aku , ada tak jumpa gambar ni ? Takde dah kan ? Kenapa dalam Facebook aku masih ada gambar ni ?

TRADEMARK ! Sekali tengok dah tau , itu BEN ASHAARI ! Bukan sbb muka 2 tahun lepas tapi gaya dan baju tu .. Mmg dah sinonim dengan BEN ASHAARI DOT COM ! Betul tak ??

Jangan fikir aku nak tayang muka 2 tahun lepas .. Kalau aku nak tayang muka 2 tahun lepas , tak la aku buat video , letak pic aku setiap kali aku shooting ... Aku sorok ke muka aku ? tidak kan ? Haa.. aku tunjuk gak walaupun uban dah tumbuh .. cuma gambar tu cam satu brand pada blog aku tu haa .. Cam Ayam brand gitu haa.. hahaha..

Jadi , tak perlu persoalkan gambar aku tu nak tarik trafik atau peminat .. Takde maknanya .. aku boleh ubah bila bila je cuma ada yang suruh letak balik sebab kelihatan janggal bila masuk facebook tanpa lihat gambar tu .. Aku tak kata yer .. diorg yang kata !

Kerjasama antara blogger amat penting !

 

Segmen aku , DECO DECO BENG BENG BOONG dan berakhir... lebih 300 blog yang join .. Bayangkan jika korang follow kesemua blog tu ! berapa banyak akan follow korang balik ek ?? Heheh... g la tengok tengok dan tegor blog kawan kawan tu.. ( link ) .. ini cara yang senang sbb semua yang join tu sudi menjadi kawan korang .. sbb tu aku buat segmen tu... untuk mereka yang sudi berkawan ..

OK... kerjasama antara blogger amat penting sebagai permulaan .. Kerjasama bagaimana tu ? Kerjasama yang aku maksudkan ni ialah pertukaran pembaca blog .. Camana tu ?

Aku sebenarnya malas nak bicara topik blog ni malam malam tapi tak pe la.. aku nak korang ( blogger ) fikirkan sebelum melelapkan mata .. pastikan baca doa , zikir , selawat .... kalau rajin solat sunat dulu .. baru baring atas katil .. dan fikir .. untuk 10 minit dari korang dok kira kambing sampai 1000 ..

Kerjasama ni aku ada cakap tadi pada Cik Epal tadi .. Jangan kedekut bagi backlink terutama pada blogger baru .. Ingat , kita sedekah sedikit tapi Allah beri banyak sebagai balasan .. InsyaAllah .. Itulah yang aku amalkan ..

Aku bagi apa yang aku ada pada blogger blogger baru .. dan mereka bagi apa yang mereka ada .. Adil dan saksama .. kan ? Walaupun sedikit tapi sebenarnya itu adalah banyak bagi mereka ..

Amat menarik sebenarnya jika kita bekerjasama.. Hasilnya ? Persahabatan .. Serius .. Tengok aku dan Ujang ( malas bagi backlink ) .. Baru 3 kali jumpa tapi dah macam 200 tahun kawan.. kira dah naik bosan la tengok muka dia .. Camana la Yana leh kata dia hensem ??? Hahahaha.. guwau jeee Yana oiiii ..

Tu antara contohnya laa... Jangan asyik dok fikir $$ ... $$$ .. $$ .. haaa.. tu yang aku bebel tadi kat Epal dalam kereta .. Kalau aku tak bebel , aku rasa dia dah bantai tidur dah .. Dah la masa jumpa dia , tak abis abis mengunyah jer .. Grrr... Dari Epal hijau dah nak jadi epal mangga dah dia .. haihhh... Cik epal laaa.. www.cikepal06.blogspot.com ... ujang tak payah !

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI