Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 1 April 2011

Mmg tak boleh lawan punya ! - MAHARAJA LAWAK

 

NABIL TERBAIK !! Macam aku kata sebelum ni , jika tiada skrip dan idea sendiri .. mmg Nabil terbaik !! Amat sukar nak lawan dia laa ... Cara penyampaian , lawak bersahaja dan gaya dia mmg dah cukup mampu buat penonton ketawa terbahak bahak .. Sayangnya , dia tak seperti dulu .. Dia tak asli dah .. ada sedikit 'eksen' memandangkan dia dah fofular ... hehehe.. maaf ye Nabil .. Dulu belum popular dan penyampaian mmg da boom ..

Paling teruk ? Amir dan Jozan .. Amir seperti tak berminat dan Jozan seolah yakin diaorg yang punya itu rancangan ! Hehe.. sori la yer .. Yang lain seimbang.. mampu memberi saingan pada Nabil ... Kena lebih kreatif dan lucu ...

Minggu pertama dah selesai .. tiada penyingkiran dilakukan .. Peserta pulak seperti tidak bersedia kecuali yang 'tidak popular' ... mereka bersedia nak berlawan dengan yang 'popular' sudah .. Bukan mudah kan ?

Pengkritik ( Ahmad Idham , Apek dan Mamat Khalid ) pulak seperti dah ada feveret diorg.. Macam tak adil jer ni.. mana boleh kan ? Kesian pada yang baru baru nak naik tu .. AC MIZAL sebagai pengacara ? Out of service !! Sori la yer AC.. dari dulu mmg tak best jadi pengacara ..  ;)

Lagi ANYNOMOUS kacau blogger pemes emes !

 

Sapa lak yang kena kacau ni ??? Tu korang kena baca sendiri ...

http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-kata-aku-tak-suka.html

http://quraishahir.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kata-aku-tak-suka-aku-tak.html

http://nurazizahyahaya.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kata-aku-tak-suka-aku-tak.html

http://eiz1004.upprofits.com/ben-ashaari-kata-aku-tak-suka-aku-tak-suka-laa/

http://nurazizahyahaya.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kata-aku-tak-suka-aku-tak.html

http://syuwaistory.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kata-aku-tak-suka-aku-tak.html

http://fahmiefiras.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kata-aku-tak-suka-aku-tak.html

http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kata-aku-tak-suka-aku-tak.html

http://misztrex.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kata-aku-tak-suka-aku-tak.html

http://ceriterahmad.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kata-aku-tak-suka-aku-tak.html

http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kata-aku-tak-suka-aku-tak.html

http://nisamenaip.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kata-aku-tak-suka-aku-tak.html

http://banyaktehkereta.blogspot.com/2011/04/aku-tak-suka-aku-tak-suka-laa.html

Sambungg....

Maharaja Lawak 2011

 

Hurm... layan Maharaja Lawak di Astro ... Sebelum tu ,tengok Imam Muda 2 ... Dalam dok tnegok tengok gitu , terperasan la satu guru tahfiz tuu .. heehhe .. aku rasa korang pon mesti tak perasan punya ... Guru tahfiz tu , blogger gak .. selalu down to earth punya.. sbb tu tak tau yang dia tu guru tahfiz.. tau sapa ? Jeng jeng jeng ... JIJI YU  laaa ... blog dia ... http://www.nesloo.blogspot.com/  .. terkejut ?? hehehe ...

Ok ok ..skang kembali ke Maharaja Lawak .. baru nak start .. tengok ada yang bergabung eh .. Pilihan aku ? Aku pilih Nabil la... Nabil kalau tak de skrip , mmg dia lawak banget.. kalau berlakon mmg gagal la. sbb ada skrip .. skrip tak lawak .. camana nak lawak ?

Apa pon .. kita tengok dulu episod yang pertama ni .. ok ke tak sbb semua finalis raja lawak dari RL 1 hingga RL 5 .. Haaaa ... apakah ada perubahan  setelah menimba ilmu di luar ? Kita tonton je la ..

Jangan dok mengundi lagi dah la .. bosan asik asik undi sms ... grrr...

Kantoi dengan blogger di LRT ...

 

Siapa sangkakan ? Aku ingat orang tak cam aku .. Yelah , dengan tak berkaca mata pastu berpakaian pejabat .. pastu jalan pon pandang ke bawah jer ... hehee .. nampak skema je gitu eh ..

Sampai kat stesen LRT  Bandar Tasik Selatan , aku turun ... Sedang dok layan lagu Sampai Hati - Spring .. tiba-tiba ada orang cuit aku .. Ah sudah ... takkan along kot ? Bila lak aku berhutang nih ?

Aku paling dan pandang .. Rambut ala ala tentera .. Kulit hitam manis .. tau dah... Aku dapat rasa sapa dah ... Aku senyum.. dia tanya aku ..

" Abang Ben eh ? "

Aku senyum dan angguk.. Dia bagitau yang dia seorang blogger gak .. Belajar kat Universiti Pertahanan .. Aku tanya dia url blog dia .. Orang dok berpusu pusu lalu kat situ.. Aku tak hirau dah orang kat situ.. Terus borak jap ngan dia..

Kemudian dia ajak bergambar .. Erk.. Ni kali pertama dalam hidup aku bergambar depan orang ramai .. Nasib baik laaa pengalaman aku bervlog dan bersegmen depan orang ramai membantu menebalkan muka aku.. hahaha ..

G kat tempat lapang skit pastu blogger tu keluarkan hp dia .. Snap sekeping .. Senyum... bersalam .. pastu dia berlalu dan begitu jugak aku...

Pasni aku kena hati hati la... orang kenal aku.. tapi aku tak kenal orang ..hurm..

Sambil jalan tu aku tersengih

ANONYMOUS punya hal ...

 

Anonymous punya cerita .. Apa kaitan dengan mereka ?? Baca la sendiri ehhh ....  ;)

http://kapieartslover.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kata-ku-tak-suka-aku-tak.html

http://www.sunahsukasakura.com/2011/04/ben-ashaari-kata-aku-tak-suka-aku-tak.html

http://www.izamirridzwan.com/2011/04/ben-ashaari-kata-aku-tak-suka-aku-tak.html

http://leenshah.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kata-aku-tak-suka-aku-tak.html

http://rozita-ceritaita.blogspot.com/2011/04/segmen-aku-tak-suka-ben-ashaari-aku-tak.html

http://solomolo.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kata-aku-tak-suka-aku-tak.html

http://heandsheloves.blogspot.com/2011/04/091-bila-abg-ben-ashaari-kata-aku-tak.html

http://hackerz91.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kata-aku-tak-suka-aku-tak.html

 

Ada lagi.. tungguuu ...

Bila ANDY LAU add FB aku !!!

 

Nyaris nak pengsan .. hahaha .. Ada sekali tu , Nasha Aziz add aku.. haaa... jgn main main .. Sekarang pelakon fofular Hong Kong add aku weh... jeng jeng jeng .. sat nak clearkan lantai pastu nak pengsan dengan selesanya ..

imageTapi sebelum aku pengsan.. aku usha line dulu.. kot kot Andy Lau Malaysia... hehehehe ...

image Yeargh... Mmg Andy Lau Malaysia ... Thanks bro ! hehehe... Berbilang bangsa gitu ... 1Malaysia ...

Aku boleh gila macam ni !

 

Serius .. mmg boleh gila la weh !! huwaaa.... HTC keluarkan lagi produk baru .. Wahh.. tak bley tahan laaaa ...

image

image

Harga dalam RM2K gitu .. rasanya la tapi DIGI ada buat promo esok .. RM 500 jeeeeeeeeeeeee .. huwaaaaaaaaa.... Kelebihannya ?  Baca kat SINI .. Oh HTC INCREDIBLE S ..

Mereka turut tidak menyukainya ...

 

Ok .. nampaknya ramai jugak blogger yang diganggu oleh makhluk makhluk asing ini yer .. Kesian .. Inilah nasib ku .. eceh.. bnyklah... tak mungkin akan patah semangat kerana mereka yang tidak punya MYKAD tu .. huh ..

ok.. sekarang aku senaraikan blog blog yang dah antar.. cam biasa la .. aku bagi url je eh.. Yang tadi tu sebab diorng pantas antar.. haaa... okeh ? Sama jeee... jgn majuk eh. lebih lagi UJANG tu.. dah la huduh .. buruk.. boroi.. semua yang buruk dia punya la.. tang mana la Yana suka kat dia eh .. Eh , sat .. aku nak lari jauh jauh .. Ujang nak tukar jadi hulk tu.. lalalala ...

http://cekedismanis.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-kata-aku-tak-suka-aku-tak.html

http://cikriza.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kata-aku-tak-suka-aku-tak.html

http://hasrisa.blogspot.com/2011/04/segmen-aku-tak-suka-aku-tak-suka-laa.html

http://waniemisamane.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kata-aku-tak-suka-aku-tak.html

http://dirahpunyerblog.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kata-aku-tak-suka-aku-tak.html

http://mysanglang.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kata-aku-tak-suka-aku-tak.html

http://efagurlz.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kata-aku-tak-suka-aku-tak.html

http://faraaaahalim.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kata-aku-tak-suka-aku-tak.html

http://tinaothman.blogspot.com/2011/03/segmen-aku-tak-sukaaku-tak-suka-laa.html

http://semanismulut.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kata-aku-tak-suka-aku-tak.html

http://nabihancakap.blogspot.com

http://inibelogfyna.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kata-aku-tak-suka-aku-tak.html

http://soliciousstorynory.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-kata-aku-tak-suka-aku-tak.html

OK..sambung lagi nanti.. jangan majuk...huduh !

Kenapa aku buat VLOG ??

 

Buat pengetahuan korang korang .. sat.. HI KORANGGGGG .. haaa..nak tiru gaya awek blogger .. hahaha ... Ok sambung .. Buat pengetahuan korang , aku tak pernah layan mana mana vlog sbb aku bukan kaki youtube .. maklumlah , guna broadband ..

Apa yang membuatkan aku tertarik dengan vlog ni ? Pertama sebab 1TUBE.My yang ajak ... Kedua , aku tertarik dengan movie AVATAR .. Bila Mia ( PR 1Tube.my ) ajak aku buat vlog , dalam kepala aku terus terbayang watak hero AVATAR tu yang sering logkan aktivitinya dalam bentuk video ..

Sbb itulah aku nak buat.. aku punya vlog lebih pada bercerita tentang satu satu isu .. lebih lebih lagi dunia blog .. Aku belum berminat lagi nak cerita tentang hal hal lain ..

Satu lagi sebab .. dengan adanya vlog ni , pembaca lebih kenal aku .. itu je cara yang mampu aku buat .. khas buat pembaca dan rakan rakan yang berada nun di sana ..

Alhamdulillah.. dari vlog , sekarang aku dapat segmen aku sendiri dalam 1Tube.my  .. SEGMEN SEMBANG SEMBANG BERSAMA BEN ASHAARI .. jadi kalau ada artis atau blogger nak lepak berbual sambil layan lagu raggae , sila la.. hahaha.. adoi..

Erk.. untuk blogger , aku tak kisah sapa sapa pon ... jangan dok pk aku cari yang cun atau popular jer .. Ujang yang tak hensem dan popular tu , aku interview gak ! haaa.. Ni adalah urusan pihak 1tube.my.. kalau berminat , silalah ke web 1tube untuk berurusan .. macam macam adaaa .. mana tau korang ada bakat terserlah .. silap silap leh jadi cam NISA KAY .. haaa..

Ps : Alhamdulillah .. kata dah .. tak sia sia jadi popular.. jap je ada orang jumpa access card tu.. hahahhaa.. member sendiri yang jumpa.. kebetulan dia solat kat sebelah tadi ... hehee.. popular mendanya .. haha..

Tulis je apa pon.. mesti ada orang baca punya kan ?

 

Tajuk panas ? Tak pon .. Biasa biasa je kan ? Satu hari di zaman Avatar .. eceh.. ngarut dah.. maafkan aku yer .. aku jadi gini sejak tercicir access card aku tu.. tak pernah jadi gini tau !! Sepanjang 5 tahun aku kat sini tak pernah laa cicir.. Sekali je aku tukar kad aku tu.. Tu pon bila kad aku tu dah patah .. haaa... hasil usahasama aku dan mesin basuh punya kerja la..

Ok.. intro yang membosankan rakyat Uganda .. Isunya adalah .. Apa yang blogger femes tulis walaupun pasal semut , mesti ada je orang nak baca kan ? Pasal apa gitu ?

Yer.. aku tau... korang pandang gak kat blog ni kan.. Aku sedar.. entri aku tak best.. tak menarik.. tapi ada je yang kata , PASAL APA LA BLOG BEN ASHAARI YANG TAK BEST TU RAMAI KUNJUNG EH ?

Meh aku jawab.. kat blog aku ni ada buat makan makan .. lepas baca , aku hidang makanan .. buffet lagi.. kira makan sampai pengsan ! Tiada ++ punya .. haa.. amacam ? Ok tak rasuah dari aku agar blog aku ramai penghuni ..

Jangan pelik sebenarnya ..Mereka yang selalu masuk tu sebenarnya , tersesat .. ikutkan diorng nak ke blog blog yang penuh maklumat.. bercerita tentang dunia IT .. teknik teknik berblog agar cepat kaya .. atau blog blog yang penuh dengan ilmu gitu .. Tu belum lagi blog blog masakan yang menyajikan resepi resepi terunggul ciptaan chef chef dahulu kala dan juga sekarang..

Betul ke ? Tak sebenarnya.. mereka yang selalu masuk ni dah 'kenal' akan blog aku ini .. Jadi apa saja yang aku mengarut , mereka saja singgah untuk beri sokongan .. Tak bleh keeee ??? Dengki eh ??

Jadi .. untuk mendapatkan pembaca setia begitu , apa yang korang perlu ialah .. SEDIAKAN MAKANAN yang mencukupi ! okeh ? Jangan pelik dan hairan ... nak pelik , sila ke blog maria elena .. okeh ?

Akhir kata .. tolong cari access card aku boleh ?  Rajin rajin la update dan promosi blog.. jgn dok garu kepala je memanjang.. tak membantu pembangunan blog korang tu haa..

Haih.... tak tau nak kata apa ..

 

Selesai solat Jumaat .. Alhamdulillah .. kelaparan satu hal .. hurm... macam macam dalam kepala aku ni sebenarnya.. Hal dunia .. grrr.. apa la nak jadi ngan aku nehh .. dok memikirkan hal dunia jer ..

Bila dah keluar dari surau .. aku perasan sesuatu .. Arghhhhh..access card aku tertinggal dalam tu .. adoiii.. sah ada orang amik punya .. Kalau ada tulis bahagian / unit mana , best la gak.. ni tak .. jenuh nak tunggu sampai kat tangan aku balik ..

Tapi bagus gak ... kalau datang lambat , takde rekod.. hehehe.. isi borang je la nanti .. sementara takde pas tu kan .. lalalala ... bukan salah saya yer.. Ops.. saya bersalah.. lalai dan leka..

Nak wat camana .. saya insan biasa ... Hurm.. lapar laa.. mana la keow teow aku nehh ... Keow teow campur telur mata .. mmg lazat berkrim weh ..

Menci arrrr... oh my card.. pasti merindui mu hari ini ..

VIDEO LUCAH DAN DOSA POLITIK

oleh Prof Madya Dr Mohd Asri Zainul Abidin
(sertai facebook DrMAZA.com)

Dalam budaya manusia tiada nilai agama dan tamadun berakhlak, isu keaiban peribadi dijadikan mainan golongan yang selekeh. Maka muncullah kisah seks dan skandal peribadi tokoh politik itu dan ini sebagai senjata beracun membunuh musuh politik masing-masing.

Dalam Islam, perbuatan mendedahkan keaiban peribadi sebagai senjata politik adalah perbuatan yang dilarang oleh Allah dan rasulNya. Ia haram. Hanya mereka yang jahil nas-nas agama sahaja yang menyangka itu adalah suruhan syarak. Malangnya praktik ini telah diamalkan oleh ramai tokoh dan penceramah politik sejak dahulu lagi di negara kita ini.

Samada PAS, UMNO dan PKR; ramai individu dalam parti-parti itu telah terbabit dalam perkara yang diharamkan oleh syarak ini. Tuduhan seks, arak, kaki judi dan seumpamanya sudah menjadi ringan di lidah mereka. Bahkan kadang-kala mereka menghina rupa ciptaan Allah yang ada musuh-musuh politik mereka seperti mengatakan si botak, gagap, hidung besar, mamak dan lain-lain. Mereka melanggar pantang larang agama dalam berpolitik.

Wabak inilah sedang memakan diri mereka sendiri. Mereka yang tiada etika dan akhlak telah dan akan terus terbabit dalam hal ini. Sedangkan Nabi s.a.w

“Sesiapa yang menutup (keburukan) seorang muslim, Allah tutup (keburukannya) di dunia dan akhirat” (Riwayat Muslim).

Aib Peribadi

Islam melarang didedahkan aib peribadi yang tidak membabitkan kezaliman terhadap orang lain. Aib peribadi seperti zina, minum arak, berjudi dan seumpamanya hendaklah ditutup semampu mungkin. Jika hendak didakwa, hendaklah di mahkamah dan bukan untuk tontonan orang ramai. Pun begitu, Islam mengetatkan syarat saksi dan proses penyaksian.

Bagi kes zina, jika gagal dipenuhi syarat, penuduh boleh dijatuhkan hukuman qazaf. Tujuannya, untuk mengelakkan perangai suka menuduh dan mendedahkan aib peribadi orang lain. Sebab itu penzina dihukum 100 sebatan dan yang menuduh tanpa empat orang saksi 80 sebatan. Angka yang hampir bagi menunjukkan kesalahan menuduh tanpa empat orang saksi –sekalipun mungkin benar- adalah berat di sisi agama.

Firman Allah(maksudnya):

“Dan orang-orang yang melemparkan tuduhan (zina) kepada perempuan yang terpelihara kehormatannya, kemudian mereka tidak membawakan empat orang saksi, maka sebatlah mereka lapan puluh kali sebat; dan janganlah kamu menerima persaksian mereka itu selama-lamanya; kerana mereka adalah orang-orang yang fasik. (Surah al-Nur: ayat 4).

Nabi s.a.w sendiri mengelakkan agar aib itu didedahkan, bahkan disuruh bertaubat secara sendirian; dengan solat dan istighfar. Dalam riwayat Muslim, seorang lelaki datang kepada Rasulullah dan berkata:

“Wahai Rasulullah, aku mengubati seorang wanita di hujung bandar. Aku telah melakukan kepadanya (seks), cuma aku tidak menyetubuhinya. Inilah aku, maka hukumlah aku apa yang engkau mahu. Lalu ‘Umar (Ibn Khattab) berkata kepadanya: “Allah telah tutupi keaibanmu jika engkau menutupi dirimu”. Nabi s.a.w tidak berkata apa-apa. Lalu lelaki itu bangun dan pergi. Nabi s.a.w menyuruh seorang lelaki memanggilnya dan membaca kepadanya firman Allah (maksudnya) “Dan dirikanlah sembahyang pada dua bahagian siang (pagi dan petang), dan pada waktu-waktu yang berhampiran dengannya dari malam. Sesungguhnya kebaikan itu menghapuskan kejahatan. Perintah-perintah Allah Yang demikian adalah menjadi peringatan bagi orang-orang Yang mahu beringat” (Surah Hud ayat 114). Maka ada seorang bertanya: “Wahai Nabi Allah, ini khas untuknya sahajakah? Jawab Nabi s.a.w: “Bahkan untuk manusia keseluruhannya”.

selanjutnya ..Sila klik > LINK

Aku dan Mereka turut TIDAK SUKAKANNYA !

 

Wah.. ramai la pulak yang ada sejarah ngan cik anon neh.. memula ingat takde orang berani nak bersuara .. hehe.. ada rupanya .. sapa sapa ? Jom kita baca kisah mereka ..

  1. y u y u Z u l a i k h a
  2. THE LEKAT LEKIT STORY
  3. syafiqsulaiman
  4. ROROI
  5. Zanna Orked
  6. Yaya^Pink
  7. ♥.::cintabunga™blogspot::.♥
  8. whitelover
  9. haRis kaiTo
  10. Hackers

Yearghh.. 10 blogger yang terawal ... mari gegar !!

Segmen : AKU TAK SUKA .. AKU TAK SUKA LAA !

- TUTUP SUDAH -

Segmen khas buat semua ANONYMOUS yang suka mencaci maki / mengkritik tanpa asas / fakta / dalil atau suka menjatuhkan semangat para blogger ..

Aku tamo cerita panjang sbb semua blogger tahu akan kewujudan kaum kaum ini .. Aku tak kata semua anonymous ni negatif.. ada yang bagus .. Ada yang memberi kritikan membina dan bernas .. Yang ini baru betul ...Bukan pujian dan bukan juga hinaan kami ( blogger ) minta tetapi pandangan dari sudut ilmiah yang diperlukan ..

Ok.. untuk join segmen ini .. cam biasa ...

1. Sila letak header Ben Ashaari Blog ..

2. Tajuk .. BEN ASHAARI kata AKU TAK SUKA , AKU TAK SUKA LAA ! dan linkkan ke entri ini ..

3. Sila beritahu kenapa anda tak suka ANONYMOUS ..

4. Pengalamanan anda bersama ANONYMOUS.. Ceritakan ..

5. Nasihat anda pada mereka yang gemar mencaci maki dalam blog ?

Tinggalkan link anda di ruangan komen ini .. Terima kasih !

Tutup ... malam ni..tepat jam 12 malam ... 1/4/2011

Ni yang aku terharu nih ..

 

Semalam kes Heliza buat aku terharu .. ok.. stop situ.. kang Ujang nangis lagi .. Ni tadi , aku tak sangka lak 'diorng ' sudi singgah blog picisan aku ni haa... Sapa sapa ??

image

Tidak ku sangka ... tamo sebut nangka n cempedak.. aku tengah lapar nih .. Tidak ku sangka.. diorng sudi singgah.. uhuk... uhuk..

Ok.. kat bawah ni , korang leh baca la aktiviti aktivi yang bakal berlangsung sepanjang pameran tersebut .. ek ..

image

Kalau nak melawat blog PAMERAN PENGANTIN MALAYSIA pon , sila lah.. tiada bayaran dikenakan.. Terima kasih ...

http://pameran-pengantin-malaysia.blogspot.com/

Kalau popular , mesti sombong ..

 

Blog popular.. blogger popular.. automatik jadi femes emes .. Pastu boleh berlagak diva seolah olah baru menang anugerah baek punya .. Lawak kan ?  Penat sebenarnya nak berbicara soal ni tapi peliknya ianya tetap terjadi juga ..

Ada orang ingat aku dah popular atau femes .. Maka secara automatiknya aku jadi sombong dan berlagak .. Hehehe.. Teringin gak kalau jadi gitu sebenarnya .. Tapi sayangnya tak boleh.. Sbb tak menjanjikan syurga kalau aku buat gitu .. kan ?

Apa la sangat popular dalam dunia blog ni ? Kalau kaya , best la jugak.. setakat beribu ringgit sebulan tapi sampai terpaksa 'mengipas lipas' , takde maknanya !

Ramai blogger terkejar nak femes.. Bagi aku , biar je la blog yang popular .. kenapa ?  Sbb bila blog popular , maka ada la rezeki tu nanti .. Kalau org popular , ada la riak tu nanti... hehehe..

Satu lagi.. bila popular ni , ramai kawan akan lari .. fikir mereka , orang popular ni takkan layan mereka dah .. haih.. tak pasal pasal ilang kawan kan ?

Popular atau tidak.. kita redah saja !!

Pameran Pengantin Malaysia 2011

 

194582_204990706191240_100000409372347_725341_4072057_o

Bermula hari ini ( 1hb April ) hingga 3hb April 2011 , Pameran Pengantin Malaysia 2011 diadakan di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC ) , Kuala Lumpur ..

Untuk keterangan lebih lanjut , jangan hubungi aku.. Aku amik gambar ni pon sewaktu nak ke pejabat tadi .. sempat la amik gambar untuk bagitau kat korang ..mana tau ada yang nak kawin esok ke.. lusa ke.. leh la gegar sementara stok masih ada ..

Ok..tu je la.. kalau sampai sini , leh la lepaking dengan aku.. eh.. silap.. esok nak g TANJUNG MALIM !! Mau makan makan durian di sanaa di sanaa di sanaaaaa.. hehehe ....

Lagu kegemaran setiap pagi ..

 

Lagu ni aku dh layan sejak tahun 98 kalau tak silap aku .. Mmg suka giler la.. Jiwang ? Serius , mmg hati aku ada jiwang .. sbb tu aku mampu berkarya ... hahaha..angkat bakul sendiri weh.. ahhh.. felulik hapa haku !! hhahaah.. Jom layan ..

AMAZED - LONESTAR

Every time our eyes meet
This feeling inside me
Is almost more than I can take
Baby when you touch me
I can feel how much you love me
And it just blows me away

I've never been this close to anyone or anything
I can hear your thoughts
I can see your dreams

I don't know how you do what you do
I'm so in love with you
It just keeps getting better
I want to spend the rest of my life
With you by my side
Forever and ever

Every little thing that you do
Baby, I'm amazed by you
The smell of your skin
The taste of your kiss

The way you whisper in the dark
Your hair all around me
Baby you surround me
You touch every place in my heart
Oh, it feels like the first time, every time
I want to spend the whole night in your eyes
Chorus

Every little thing that you do
I'm so in love with you
It just keeps getting better
I want to spend the rest of my life
With you by my side
Forever and ever

Every little thing that you do
Baby, I'm amazed by you

Layan gak lagu lagu lain ... campur campur laa... bukan jiwan 100% !

Kenapa aku tak suka pengomen tak berdaftar ??

 

ANONYMOUS ... tiada profile atau tiada nama ... hantu atau apa saja .. mungkin dia malas nak tunjuk diri atau malu sbb terlalu kacak ..apa saja alasan , terpulang pada dia ...

Terbaca di pagi hari di sebuah blog rakan .. katanya blogger yang tak benarkan si anonymous ni komen di blognya adalah seorang yang penakut ! Hehe.. Sapa penakut sebenarnya ? Yang komen atau blogger tu ?

Aku antara blogger yang tak benarkan pengomen berdaftar ini komen di blog aku .. Kalau aku benarkan , aku pasti beratus komen ada diblog aku .. Aku tak gilakan komen .. Aku tak gilakan publisiti murahan .. Dan aku tak perlu pandangan dari mereka yang tidak ikhlas !

Bagi aku , komen yang datangnya dari mereka yang berdaftar walaupun tiada profile , dia lebih berani dari si anonymous yang berlagak bijak pandai ni ..

Tolonglah .. jangan fikir blog yang punya kecanggihan atau template yang menarik itu dah cukup bagus .. Bercerita tentang dunia IT atau segala teknik blogging dah cukup bijak tentang dunia maya ini .. Jangan jadi katak bawah tempurung  ! Ada yang sembunyi taring ok !

Komen ... nak komen , register je la .. apa susah ? Berapa banyakkah komen datangnya dari anonymous ni benar benar komen ? Kebanyakkan lebih pada memaki hamun .. terlalu sedikit saja yg benar benar komen ...

Aku boleh je bukak ruang komen tu.. sbb apa ? Kebanyakkanya blogger yang bukak tu tak kisah langsung tentang komen tu .. yang penting trafik masuk .. Yang tolong balas komen tu adalah pembaca yang lain ..

Prinsip aku mudah .. MASUK , BACA .. KALAU SUKA , KOMEN.. TAK SUKA ? TERIMA KASIH KERANA SUDI SINGGAH .. 

Sekian .. Anonymous tidak diperlukan di sini .. Anda seperti rakyat tidak punya ID tetapi teringin mengundi !

Mana satu yang korang nak neh ??

 

Berblog .. bercerita... bergambar ... apa saja .. macam macam ada .. mana satu best ? Tak kira janji best ! kan kan ?

Salam .. dan selamat pagi ...

Pening kepala kaan ? tak layan pon sebenarnya tapi ni lah hakikatnya .. Hakikat apa ? Hakikat sebuah percintaan ! hahaha.. guwau jer ..

Kalau aku tulis cerita pasal aku ... orang kata aku syok sendiri ... ingat aku ni artis ke orang nak tau pasal kehidupan aku ??

Kalau aku tulis pasal artis .. orang kata aku ni dok cari jalan mudah nak popular .... aku gak kena ...

Kalau aku tulis pasal kawan kawan .. orang kata kawan kawan dok membodek aku lak ...

Macam macam lagi la.. tulis itu tak kena .. tulis ini tak kena.. Dah tu ??  Ops .. bukan emo di pagi hari ... tapi bak kata Maria Elena ,PELIKS YOOO ...

Mmg aku tak kisah .. mmg aku jadi diri aku .. cuma aku kesian dengan blogger blogger baru ni ha... baru nak berkarya , dah kena hentam .. Yang kaki hentam ni lak tah apa apa punya isu dia bangkitkan ..sampai yang takde kaitan pon dia cuba bangkitkan ..

Apa pun.. buat blogger baru .. wat dek je ngan spesis banyak masa ni .. Ucapkan je selamat datang kepada mereka .. OK.. sampai dah stesen ERL ...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI