Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 4 April 2011

Sekali seumur hidup je boleh dapat nih !!

 

image

Hahaha..tq tq tq.. aku ingatkan malam karang baru dapat .. tengok slow je pengerakkan FOLLOWER tapi tak sangka lak ... hehe... Alhamdulillah .. Terima kasih semua...

GEGAR 1000 BLOG pon dah lebih 1000 blog pon .. tapi tak pe.. selagi tak sampai masa tutup tu , selagi tu aku terima ... kan kan ? Aku masih dok update link tu.. Setakat ni dah 800 blog aku senaraikan .. Harap sabar eh.. hehehe .. aku guna dua tangan je ni.. Nak iron baju lagi .. nak masak nasi beriani lagi .. ayam masak kurma lagi... haaa.. bukan senang weh... sabar seh ... okeh !

Terima kasih sekali lagi buat semua rakan rakan pembaca blog ku ini .. Anda semua terbaik .. Hanya Allah saja dapat balas kebaikkan korang semua .. InsyaAllah ..

Sasaran seterusnya .. 123456 .. erk.. pengsan ..

Promosi segmen dan contest anda , sekarang !

 

Maaf.. ada beberapa blog pelawa aku join contest atau segmen mereka .. Ampun dan maaf dari aku .. serius tak sempat nak tumpu pada mana mana blog sbb aku mampu update dan promote blog aku buat masa ni .. Sangat terbatas .. lagi pon ari ni aku bergerak ke sana sini .. G med check up tadi... dalam kereta sempat update.. kat spital sempat update tapi nak blogwalking amatlah terhad .. maklumlah aku guna broadband jer ..

Jadi aku buka ruang yang ada ini untuk korang promosi segala segmen atau contest korang di ruangan entri ini .. Hanya promosi segmen atau contest je yer... harap faham yang itu ekk .. Segera eh..  Terima kasih ...

Teringin gak nak join tapi tu laa ... nak masuk ke blog sana sini tu , hurm.. korang yang tengah boring tu , leh la join .. sekurangnya dapat la gak curik trafik kan ? dari dok layan chatting tak tentu hala tu haa.. dari dok ngorat awek orang tu haa.. dari dok berskandal tu ha.. wat himpun dosa jer .. kan kan ... hehehe ..

Aik ? RINA SALLEH lak pengsan ?

 

Kenal RINA SALLEH ? Juara GADIS MELAYU 2010 , pengacara di Media Prima dan juga .. blogger popular ... Kenal ? Ada yang tak kenal lagi eh ? Tak pe.. tu korang leh google eh .. atau jengok kat blog dia , www.rinasalleh.com

rina ...jom jadi..._1301916747932Ok.. klik gambar tu untuk zoom lagi besar .. hehehe ...  So dah tau kenapa Rina Salleh pengsan ? Hahaha.. patutnya aku la pengsan .. dia 4 bintang.. aku baru suku bintang .. tu pon bukit bintang .. hahaha..

Apa pun , terima kasih buat Rina Salleh kerana sudi lapangkan masa membalas msg aku di FB .. Harap dapat kerjasama pasni .. Buat rakan pembaca di blog aku ni , untuk pengetahuan korang .. Rina Salleh antara mereka yang mula mula support aku di blog ini ... Sungguhpon diorng dah terkenal dalam Facebook (punya puluhan ribu fans ) namun tetap merendah diri .. Aku tiru diorg aarr ..

Yang baik , kita jadikan contoh .. kan kan ?

Blogger blogger pemes berpaling tadah dari ... !

 

Wah .. menarik sekali ! Ramai rupanya nak berpaling tadah dari syarikat pengiklanan @#$%^& ... Heheh .. rupa-rupanya diorng pon dah sedar yer ? Apa yang diorng sedar ? Ada master tapi dibayar standard spm .. Lebih tepat lagi , buat kerja bagai gila tapi tak berbaloi ..

Sebenarnya ini dah lama aku rasa .. Ada yang kata konon tak pandai la ... itu ini la ... padahal diorng yang tak sedar bahawa sememangnya kita dipergunakan .. Yelah , Trafik berbelas ribu sehari tapi iklan yang dapat ??

Perkara ini aku pernah bincangkan dengan Broframestone ari tu sewaktu bermain air setelah makan durian.. Eceh.. tu pon nak bagitau... Dia sendiri pon kecewa ... Tau tau dah join syarikat iklan cam aku gak .. Sama gak ngan Yuyu Zulaikha , Faizal Fredley dan terbaru aku sendiri ditanya oleh blogger popular ni ha... Fatin Liyana pasal cara pemasangan iklan di dalam blognya ..

Nampaknya ramai dah sedar diri eh .. Yang nak berhijrah pon ramai gak ni ... Ujang9897 pon sedang berusaha untuk mencukupkan syarat untuk memohon akaun di syarikat yg sama dengan aku ni haa.. Cik Epal ? Dia kata dah mohon..

Whoopss... aku tak rasuk sapa sapa ek.. Diorng yang sedar dah ... Yelah , mana tidaknya .. berlaku ketidakadilan yang terang terangan depan mata .. Caittt.... Balik balik muka dia ! Sapa tak bengang !! padahal trafik ciput jer ... Harap glemer je lebih !

GEGAR 1 RIBU BLOG APRIL - BERMULA !

Pengumpulan bermula ! Hari ini , 3/4/2011 jam 5 petang sehingga 5/4/2011 tepat jam 5 petang .. Untuk apakah pengumpulan blog ini ? Yeargh.. tu kena tau segmen akan datang .. dan untuk lebih lanjut , klik SINI .. Semua blog akan disenaraikan di SINI ... Ok ?

Untuk join , sila buat satu entri sangat ringkas ...

1. sila letak HEADER BEN ASHAARI BLOG

2. Tajuk : GEGAR 1 RIBU BLOG APRIL BERMULA

Dan tinggalkan url entri korang di sini ... Itu saja ... susah ?? Hehe.. senang je kan .. Ingat yer.. di sini !!!

Cepat cepat .. lambat , jgn nyesal ehhh ... Pasni ada segmen yang akan menggunakan blog yang terlibat ..

Tolong paste url anda sekali sahaja dan hanya url entri tersebut .. Jangan komen lak kat situ eh... nanti susah woo mau copy... tqqq

PEREMPUAN double standard eh ??

 

Aduh..serius .. geram aku bila perempuan kata gitu .. Dari kaki sampai la ke rambut , apa saja yang diorang nampak pasti akan kata cute !! Grrr... bukan la aku jeles tapi macam 'tah hapa hapa tah ' ...

Nampak baby comel .. "cuteeeeeeeeeeenyeeeerrrrr"  ... atau kalau nampak lelaki hensem skit , " hensemnyeeerrrrrrrrrrr " .. kalau dok berjalan dengan kawan dia , sah lengan kawan dia abis kena cubit ..

Pasai lagu tu eh ?? Tau la naluri perempuan ni tak leh nampak sesuatu yang comel , cute , cantik , hensem ... tapi kot ye pon control control laaa...

Cuba lelaki buat gitu ... Haaa...Bayangkan lelaki ( jgn bayangkan UJANG , tak berbaloi okeh ! ) yang nampak baby comel.. lantas dia berkata " comeelllnyaaaa " ... gamaknya mesti parents baby tu pelik kan .. Paling tidak biasanya lelaki buat , senyum dan lambai.. Machonyaaa...

Contoh terbaik la kan.. Semalam kat ABPBH 2011 , ada Anuar Zain , berapa ramai perempuan terkinja kinja melihat dia ?? Tapi bila tengok rambut dia ala ala Noh Hujan yang serupa cam Adolf Hitler tu  ( rambut je okeh ) , aku jadi pelik.. baik rambut Arnold Susahnakeja dari rambut diorg tu haa.. Macho la skit kan ? Tapi bab suara tu , aku tak nafikan Anuar mmg terbaik la kan .. Cuma tak puashati tu , HENSEMNYAAAA .... Grrr.... Dah abis ke lelaki hensem atas dunia ni ??

Tu je la cerita aku petang ni .. saja nak luahkan perasaan tak puashati aku sbb aku tak leh nak kata ' cunnyaa heliza' sbb nanti aku kena tarik telinga ... apa mau buat ! Perempuan double standard !!

GEGAR 1,000 BLOG capai sasaran sudah ??

 

Alhamdulillah.. aku rasa dah lebih 900 blog yang join ni tapi aku baru update 450 url blog .. huhu ... Apa mau buat , bz skit belah siang .. malam je ada masa skit skit update ...

Belah siang , aku banyak update cerita cerita biasa .. malam baru main dengan entri pasal dunia blog .. huhu ... entri ringan ringan je la aku leh sajikan .. nak berat berat , kang ada yang menjeling .. huhu ...

Ok... masih jauh lagi dari tarikh tutup iaitu esok , jam 5 petang .. tapi aku rasa dah capai pon sasaran .. Ada blogger yang dah mesej aku bagitau dia dah dapat ramai kawan baru dalam blog hasil segmen aku ni haa.. Bagus la kan.. pantas dia curi peluang ...  :)

Hurm... blog.... hehehe.. ada guna blog untuk popular , cari duit sampingan dan jugak cari makan ! Adeh .. Ops.... lupa.. dah join ke belum ?? kalau belum , jom join sebelum aku tutup !! Klik SINI

Laporan Trafik Bulan Mac 2011

 

image

Merosot ? Biasanya 150 ribu sebulan .. Tapi sebenarnya tak merosot pon.. aku dah mula kurangkan entri kalau korang perasan ... Tiada lagi puluh puluh punya tapi skang ni belas saja ..

Aku masih dalam tempoh promosi blog sebenarnya .. Masih terlalu jauh lagi perjalanan untuk mengecap kenikmatan berblog... huhu ... Kena kerja keras lagi .. hurmm...

Sasaran adalah 200,000 ribu sebulan untuk pengunjung dan 400,000 pageviews .. Amat sukar sebenarnya sbb aku tak main dengan seo.. kalau main dengan seo , mudah jer ...

Terima kasih atas sokongan korang semua .. Amat

Suka eh suami orang ?

 

Apa yang best sangat laki orang ni ? Sat aku nak tengok kat cermin sbb aku ni pon laki orang walaupun masih ada ruang kosong untuk diisi ( berminat ? ) .. Tapi serius , aku tamo laa memeningkan kepala aku ..

Tapi kan , kenapa zaman sekarang ini , hak milik orang senantiasa menjadi pilihan sedangkan yang bujang bujang ramai ? OK.. aku tak nafikan kadang kadang spesis cam aku ni atau cam Ujang9897 tu yang gatal dan pikat dalam diam diam atau terang terangan cam Ujang tu .. Yang tu mmg salah jantan la terutama Ujang tu .. ..

Sbb tu lah aku jarang bercerita sekarang pasal peribadi.. eceh..bukan pe , nanti ada orang pk aku nak ngorat anak dara aku lak .. anak dara orang ... haaa... nak ngorat anak dara orang dengan tulisan aku ni haaa ..

Sebenarnya tu jugak yang patut kita buat .. kurangkan cerita peribadi yang terlalu details.. sbb boleh merbahayakan kita dan juga mereka yang terlibat .. kan kan ?

Aku suka kau.. kau suka aku ?

 

Cam lagu Heliza lak .. hehehe.. Cuma Aku .. ahaks.. tapi takde kena mengena laa...

Aku suka kau ... tapi kau suka aku ke ? Ini mmg selalu berlaku.. Syok sendiri kah ? Apa yang patut buat kalau ini berlaku ? Kalau akulah .. aku takkan bagitau dia yang aku suka kat dia .. Apa yang aku buat ialah , aku tarik perhatian dia ..  Kira nak ngorat dengan cara mengumpan .. haaa...

Itu kalau depan mata .. Kalau dalam dunia maya ni camana pulak ?? Nak ngorat dalam dunia maya ni lagi mudah sebenarnya .. Hanya kata kata dan gambar yang dah diedit agar nampak lebih macho dan cun gitu.. Haa.. kira kalau ada jerawat atau bekas bekas parut perang tu , boleh hilang laa... Tapi bila jumpa , aik lain pulak.. cam aku laaa .. ramai kata berbeza ... hahaha.. tapi kacak tetap kacak okeh ! Kang ada la yang hangin tuu.. lalalala ..

Yang tak bestnya ialah dalam dunia maya ni , kalau dah suka seseorang tu  tak perlulah tulis kat status FB ke.. Twitter ke.. semata mata nak bagitau kat dunia yang awak tu suka kat dia .. Kalau dia pon begitu , lain la.. tapi kalau tak ?? Sapa malu ??

Ada satu kes , perempuan ni ... hurm... bukan berstatus anak dara tapi dah single la .. Adeh.. yelah.. ibu tunggal .. haaa.. Aku cukup geram kalau spesis ginilah yang buat orang pandang sebelah mata kat ibu tunggal .. Dia suka kat sorang anak teruna ni ,  abis dia dok kompang kat satu dunia .. dan bestnya anak teruna ni lak tak de hati kat dia .. Camana tu ? Boleh pulak dia jeles jeles ngan orang lain yang dok chat ngan anak teruna tu.. Adoii.. jangan la gitu ... malu laa.. sorok skit perasaan awak tu.. Awak tu perempuan .. Kalau lelaki cam aku ni , tak pe la skit .. leh tebalkan kulit muka aku ni haa..

Apa saja alasan kita,tolonglah jaga perilaku kita di dunia maya ini.. Banyak mata yang memandang ...

Kenapa bukan LISA SURIHANI ???

 

Kemenangan Fasha Sandha semalam menjadi bualan .. Why Fasha ??? Why why why ?? Huih..... Kenapa eh ??? Adeh.. Peliks bin hairan ??

Mudah je bagi aku .. Sapa yang kerap  kuar tv ? Sapa paling kerap kuar dalam media ? Banyak publisiti ??  Lisa atau Fasha ?  Haa..cuba ingat kembali ... ingat .. ingat... ingat ..

Pengundi skang ni makin bijak .. diorg dah tak undi ikut rupa .. ikut sapa yang diorg minat ? Tak gak ..ikut bakat ? Bagi aku la ... diorng yang menang ni kerap kuar kat tv .. kan ? Cam Fasha tu .. dia banyak berlakon kat tv kan ? Walaupun ramai menyampah dengan cerita peribadi dia tapi pengundi undi lakonan dia bukan dia ..

Ini bermakna kemenangan Fasha semalam adalah disebabkan lakonan dia dan kekerapan dia keluar di tv.. Yelah , makin kerap orang tengok dan nilai lakonan dia maka diorg asingkan cerita peribadi dan kerjayanya ..

Amik contoh blogger .. Cara penulisan dan aktiviti di laman web sosial , ternyata berbeza.. Ada yang macam malaikat penulisannya tapi cam hampeh perangainya tapi macam biasa la kan , kita amik yang baik .. yang tak elok tu ... tolak tepi .. Kita ni manusia biasa jer ..kan kan ? Lisa atau Fasha , dua dua bagus bagi aku ... Promosi suruh undi je kena kuat ... hehehe...

Jangan kata aku tak bagitau !!

 

Salam .. selamat pagi ..

 

Yo ! Yo ! Yo ... Apa khabar Malaisia !! Eceh.. aku terkena buatan Maria Elena la nehhh .. hahaha.. salahkan dia lak .. ok ok .. Takde la .. aku tengaha belajar nak jadi gila cam dia gak cam dalam video sembang sembang Ben Ashaari bersama tetamu jemputan , Maria Elena.. Tengok dah ??? Aiseyman .. Belum ??? Kalau belum , klik sini .. kenapa aku malu malu , klik SINI untuk penjelasan .. dan yang INI juga .. Baca dah ??? Baca cepat ..

Ok ...Satu lagi , aku dah lancarkan segmen GEGAR 1,000 BLOG lagi.. kalau korang belum join , aku nasihatkan buatlah apa yang patut... hehe.. aku bukan apa , kang korang tanya aku balik camana nak join sedangkan kaunter pendaftaran sedang dibuka tuuu .. haaa... cepat ler... klik SINI untuk ke kaunter pendaftaran ..

Aku sebenarnya ari ni tak keje.. nak g medical check up.. maklumlah , dah tua .. jadi kena la buat apa apa yang patut.. bukan kemahuan fikiran .. hehehe...

Ada gak terfikir nak over haul badan ni .. Ada kawan facebook dah roger aku kat Alor Setar tu.. tanya bila aku nak g mengurut ngan dia .. Satu badan tu.. kasi buang segala angin kus kus dalam badan .. Perghh .. bestnya.. mesti ringan je badan pastu kan ?

Aku pon nak jadi tukang urut pastu .. best gak urut orang ni .. Ada sapa sapa berminat ??

Jika aku tiada ..

 

Apa saja boleh jadi pada kita dalam tempoh sesaat .. Entah celik entahkan .. Segalanya adalah milikNYA .. kan ? Begitulah kita ini .. sekadar hambanya namun ada yang cuba berlagak Tuhan pulak .. Astagfirullah al'azim ..

Aku terfikir , andai aku pergi ... dan blog ini terbiar sepi.. perlukah aku mewasiatkan agar menutupnya ? Hurm... atau biarkan begitu saja ? Ada korang terfikir ?

Risau jugak sebab pelbagai tulisan kita ada dalam blog tu.. Entahkan mengeji .. mengutuk .. atau apa saja yang membolehkan kita dapat dosa jer ..

Nak kata blog aku penuh dengan benih yang membolehkan aku dapat hasil tu , aku tak tau la.. maklumlah , blog aku bukan blog penulisan ilmiah apatah lagi dakwah ..

Hurm.. ada tak korang terfikir jugak ?

Lebih 600 blog sudah ! Iskh.. mayday mayday mayday !!

 

Alhamdulillah ..projek GEGAR 1,000 BLOG  rasanya akan jadi 2,000 blog ni .. Mungkinkah ? tak kisah laah... Dapat lebih 1,000 blog pon ok dah .. tamo target lebih .. aku bukan Sam  tu haa.. dia lain laa.. silap silap 100,000 blog join woooo ...

Tak kisah la.. masing masing ada cara masing masing kan ? Cara aku ,  begini je la kan .. heheh.. nak g tahap langit tu tak layak langsung... kira mampu tahap bawah tangga je laa ..huhu ...

OK.. aku dah senaraikan 200 blog setakat ni dalam bentuk kumpulan .. heehhe .. kenapa dalam bentuk kumpulan ? tu kena tungguu...

Aku akan update sedikit demi sedikit ek.. harap sabau eh... den ada dua tangan je nih.. hehehe.. cuba sebaik mungkin nih... Kalau nak tengok senarai tersebut , klik SINI ... kalau nak join , cepat cepat .. masuk ke page utama ... tau ? Ala... www.benashaari.com ler ... adeh..

Tamo tidur lagi ke ???

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI