Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 7 April 2011

PEMENANG PUSINGAN 7 ...

Susah ? Senang jer kannn .. hahahaha ... ok ok .. kita tengok pemenang bagi pusingan ke 7 berdasarkan 3 soalan ..

  1. Sunah Mohammad aka SITI

Dan pemenang bonus kerana kepantasannya menjawab soalan no 1..

haRis kaiTo

 

Yearghhhhhhhhhh.... 7 selesai .. baki lagi 3 ...

Soalan 7 ( 3 ) Tutup

 

Dapat je jawapan ni , terus antar kesemua jawapan mengiikut cara seperti yang di ajar dalam soalan pertama ... Dah dah...jgn wat muka sememeh..

" KEYBOARD"

oK... Sekian untuk malam ini.. silalah hantar jawapan anda ... tadaaa...

Soalan 7 ( 2 )

 

Ecehh... amboi.. ingat semudah itu je keeee.. hahaha... aku kasi soalan pemanas badan tu dulu.. korang simpan itu soalan sehingga aku kata dah !!

Soalan no 2 pada pusingan ke 7 ini ialah ..... jeng jeng jeng ..

"Blogger ini mmg aku respek abis !! "

Amacam ? senang tak soalan no 2 ?? Haa... sila lah cari .. soalan no 3 menyusul kemudian.. toksah antar lagi ek.. kasi simpan dulu ... hahahah.. Gelak kejam .. hahahahah ... Benci tak kat aku ?? Hahahah.. ada aku kisah ???

Yang baru nak jawab , sila jawab soalan 1 pusingan 7 di SINI

GEGAR 1000 BLOG ( 7 )

 

OK... kita ke soalan KE - 7 , kill n die !! Har har har ... Pemenang akan dipilih berdasarkan jawapan yang PALING TEPAT dan PALING PANTAS .. Juara , akan dinaikkan banner blognya dan 5 blog berikut hanya url blognya.. Yang lain , tak pe... boleh tersenarai juga .. Yang penting , AMIK KESEMPATAN yang ada di depan mata tu ..

Untuk menjawab soalan , seperti biasa ... sediakan satu entri khas..

  1. Header blog BEN ASHAARI

  2. Tajuk : BEN ASHAARI KASI GEGAR 1000 BLOG ( 7 ) ! dan linkkan ke entri ini ..

  3. Jawapan ? Jangan tulis dalam ni... nanti org tiru.. hahaha.. Jawapan sertakan sewaktu tinggalkan url entri ini .. Contoh jawapan ;

http://www.benashaari.com/jawapan1.html : JAWAPAN

( 1 ) ALI ( 2 ) AHMAD ( 3 ) ABU dan seterusnya .. begitu jer.. ok ?

Dan soalannya ... berikan url lengkap blog ini ... Rujukan di BENASHAARI2 , kumpulan 7 !

  1. INI BLOG  SAPA ?? 

Itu sajaaa.... Apa yang perlu korang buat... Geledah !!! Senang kan

Kutuk mengutuk secara rela !

 

http://shqpewsqiq.blogspot.com/2011/04/kalau-aku-amalina-athman-ini-dia-bella.html

http://www.sunahsukasakura.com/2011/04/kalau-saya-ini-qaseh-dalia-adelia.html

http://eppyphamdiary.blogspot.com/2011/04/kalau-aku-pinky-momma-ini-dia.html

http://arieffah04.blogspot.com/2011/04/kalau-aku-arieffah-osman-ini-dia-fauzie.html

http://www.qasehdalia.com/2011/04/kalau-saya-sunah-saya-takmo-ady-saya.html

http://mariatunnabila.blogspot.com/2011/04/kalau-aku-bella-bell-ini-dia-nur.html

http://bobiestory.blogspot.com/2011/04/kalau-aku-pinky-momma-dia-bobiedanbad.html

http://www.akidazami.com/2011/04/kalau-aku-akid-azami-ini-dia-amiera.html

http://eiz1004.upprofits.com/kalau-aku-ini-dia/

Kurang satu.. sapa ehh ?? hahaha.. Ok ok .. Apa kes ni eh ?? Rujuk kat entri ini ... SINI

Takde keje sangat ?

190869_206520332704944_100000409372347_736109_4262610_o 192236_206509629372681_100000409372347_736043_1491844_o

Kalau dah takde keje sangat .. apa kata ikut aku je g gym .. best apa ? Ramai kawan kawan wooo .. dari sekecik anak punya kerja hinggalah ke bapak anak .. haaa... semua kawan kawan ..

Hurm..ada yang tanya camana nak dapt badan cam ni .. Training dan disiplin.. Bukan sehari dua.. aku sendiri pon dah 10 tahun .. ni pon sekadar suka suka jer.. nak jaga kesihatan jer .. Masuk pertandingan ? Tak layak langsung !

Aku bawak segala pengalaman hidup aku ke dalam blog aku .. Walaupun blog aku tu nampak cam blog budak budak , sebenarnya terlalu banyak tersirat di dalam tu.. Kalau korang tengok movie SUCKER PUNCH tu , begitulah adanya konsep blog aku .. Ada yang kata movie tu tak best.. sebenarnya movie tu punya maksud tersirat .. dia cuma sampaikan dalam bentuk aksi agar kelihatan tidak membosankan .. tapi sebenarnya ?? Hurm...

Jangan tengok kulit jer ...

Sekadar paku bengkok ..

 

Tahu paku bengkok ? nak guna pon dah susahkan ?  Hurm... Aku tau ramai dok mengutuk mengatakan blog aku ni tah hapa hapa.. Atau dok fikir carik trafik murahan .. Aku marah ? Tak langsung .. Sebab apa ? Yang mengatakan tu bukan sekadar paku bengkok tapi umpama lalang yang tunggu masa untuk ditebas dan reput akhirnya..Berguna akhirnya sebagai baja kepada tumbuhan lain.. Berguna gak kan ?

Si mamat ahmad tu singgah lagi dengan membawa url kononnya dia dapat tahu dari blog sekian sekian .. Maaf .. aku tak lepaskan komen dia .. Kenapa ? Nanti pembaca blog aku akan ke blog sana dan membaca lalu mengomen.. Buta buta dapat trafik free .. Kalau berbaloi tak pe la gak kan ?

Tolonglah.. aku bukan budak kecik yang baru nak belajar menaip atau kenal dunia .. Adakalanya dalam blog ni sekadar tempat bermain .. Atau tempat meluahkan perasaan.. Kalau tak suka , blah ! Serius ... tak payah menyemak nak mengutuk ke apa ! Cermin blog sendiri tu ha.. kalau dah bgus sangat blog tu , wat pe dok mengutuk blog yang takde apa apa ni ? G la kutuk blog blog pemimpin dunia tu haa... Yang nak main kat sini nape ? Akai ada kasi pakai !

Aku macam korang gak .. manusia biasa.. dosa bersepah.. pahala entah berapa jer ... Tapi sekurangnya aku cuba menambahnya lagi dari dok sedekahkan pahala kepada orang lain .. Tak berguna langsung ar ...

Sekali lagi aku bagitau ... G main jauh jauh .. Tak suka , jangan baca .. Nak kutuk ? Silakan tapi bukan kat sini .. Aku takkan approve punya .. Bukan takut tapi malas .. Malas bersikap kebudak budakkan .. Ni keje budak sekolah tak abis UPSR ...

Kalau UJANG ada ZAKI , BEN ASHAARI ada ??

 

" Ni ke blog perasan diva. mmg amat la sesuai.
   "menang contest, review blog" LOL.
"

Haa... pengomen yang bernama AHMAD tapi tiada profil.. hahaha.. baru mai ke AHMAD ?  Hamboi... toksah la lagu tu haaihh .. Tak pernah perasan diva pon.. ada nampak tulis diva ke kat header atau mana mana ?? Tulis SANTAI lagi ada laa.. hehehe..

Menang Contest , Review Blog .. Ke korang nak duit ?? Takat bagi RM 100 ? Seronokah ?? Nak duit atau pembaca blog yang mana boleh menambahkan lagi minat berblog ?

Kadang kadang bila kita pikir guna jari kaki , maka tu la yang kita dapat .. Asal masuk contest nak duit ! Padahal inilah medan promosi blog yang paling mudah !! Aparaa...

Ahmad.. hang ngan Zaki p main guli boleh ??

Mari kutuk ini blog !!

 

Ok.. kita tengok kutukan berhemah diantara mereka lak  !! Jeng jeng jeng .. cepat cepat buat tau !! Tapi kasi dengan ikhlas yer.. sian kat kawan blogger tu.. ni kira segmen review dengak keizinan la ni sebenarnya .. kan kan ?

Ok .. jom tengok senarai seterusnya .. ahaks..

  1. Qaseh dalia adelia vs Sunah Mohammad
  2. nur amalina athman vs Bella Bell
  3. ARIEFFAH OSMAN vs Fauzie Jasmani
  4. Akid azami vs Amiera Hilton
  5. ♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ vs bobiedanbad

Sila kritik dengan berhemah dan ikhlas... Terima kasihhhhh... hehe..

Ready ?? KALAU AKU INI DIA ..

 

Ok... 10 blog sahaja !! Sapa sapa yang dah buat tadi , cepat tinggalkan link korang kat sini .. ada satu jam lagi sebelum aku check out !!

Aku tak marah laa tadi. .saja test skil.. bermakna korang tau la aku leh buat entri emo tadi.. hehehe... apa da... sapa la aku ini nak marah orang kan ??? Tak baik tauu ..dosa marah orang ni .. lagi pon tak dapat duit marah marah ni ..

OK ok .. bersedia ?? Hanya link entri BEN ASHARI BUAT GILER LAGI tu.. Mulaaaaaaaaaaaaaaa.. 10 jer yer..

Bila blogger mula 'berperang' !

 

Hurm.... ada 2 blog tak hantar entrinya ... Tak alert ! Haih ... nak join tapi tak alert .. sapa ??? Sendiri mau fikir.. part ni mmg aku tak gemar ... harap pasni tak jadi lagi .. kalau tak mmg aku blacklist dari sebarang segmen aku ... Sekian ...

SEGMEN KALAU AKU INI BERMULA !!!

 

20 blog yang terpilih kerana kepantasannya .... Yang tidak tu , jangan kecewa.. kita tengok dulu hasil segmen ni .. kalau cun , aku perbesarkan lagi nanti ek  !

  1. Ujang9897 vs Tasha
  2. wanie.misa.amane vs Rozuan Ismail
  3. K.zoe vs il ya na
  4. apisv2 vs fiq
  5. Yaya^Pink vs ❦ CuTe MuMmY FaRa ❦
  6. nur amalina athman vs MAKCEK bukan NENEK
  7. Uptown Lady vs salina sayang
  8. mieyn vs Pembawa_Wacana
  9. azrijohan vs manggosteen
  10. ::Miss Hearty:: vs  cik najihah 

Apa yang korang kena buat ?? Contoh aku bagi yer ...

KALAU AKU ( UJANG9897 ) INI DIA ( TASHA ) ... Bermakna apa yang UJANG akan buat sekiranya blog Tasha itu miliknya .. apa yang dia nak buat dan apa dia nak tukar .. apa apa saja laa dia nak buat.. nak kritik ke.. nak puji ke.. apa saja ... Tasha pon kena gak gitu ... Tasha kena komen , kritik dari segala sudut termasuk entri atau gambar ... KALAU AKU ( TASHA ) INI DIA ( UJANG ) ....

TAPI TIDAK BOLEH CACI MAKI !! TIDAK DIBENARKAN SAMA SEKALI !

Faham tak ni ?? Begitu gak mereka yang lain .. Korang boleh mulakan sekarang !! Kalau dah siap ... tinggalkan url korang kat ruangan komen ini .. okeh ??

Dalam entri nanti , jangan lupa tulis tajuk segmen ini dan juga banner .. linkkan ke entri ini .. Sekian ...

Pemenang PANTAS DAN TEPAT - 6

Yearghhhhhhh.. keputusan sudah dikeluarkan .. lebih 40 blogger menghantar jawapan.. tapi malanngnya aku nak PANTAS !!! Tepat tu semua tepat .. heeh.. cuma kurang pantas .. Dan paling pantas ialah ...  http://bit.ly/ftvoYk manalaka 5 blogger yang pantas dipilih adalah ...

TAHNIAH  !! dan Terima kasih buat anda semua ....

Segmen Segera : KALAU AKU INI DIA !!

-wHOPSSS..TUTUP DAAAHHH -

Ok .. ini satu segmen segera punya.. aku perlukan sekurangnya 20 blogger yang ada di depan pc untuk tempoh 2 jam berikutnya.. sehingga jam 4 maksud aku .. ok ?

Satu segmen sangat mudah tapi aku jamin best !! Hahahaha.. amacam ? Berminat ? Paling pantas entri ini akan tersenarai .. Apa yang korang kena buat ialah , seperti biasa ... sediakan satu entri ..

1. Letak header BEN ASHAARI BLOG

2. Tajuk : BEN ASHAARI BUAT GILA LAGI .. dan linkkan ke sini .

3. Sila jelaskan KENAPA KORANG NAK JOIN SEGMEN BEN ASHAARI ..100 patah perkataan dalam 4 perenggan !! tak cukup , rejek !!

Tu jer.. tinggalkan linkkan korang kat sini ... cepat cepat !!

PANTAS DAN TEPAT ( 6 ) .. Bermula !!

 

OK... kita ke soalan KE - 6 , kill n die !! Har har har ... Pemenang akan dipilih berdasarkan jawapan yang PALING TEPAT dan PALING PANTAS .. Juara , akan dinaikkan banner blognya dan 5 blog berikut hanya url blognya.. Yang lain , tak pe... boleh tersenarai juga .. Yang penting , AMIK KESEMPATAN yang ada di depan mata tu ..

Untuk menjawab soalan , seperti biasa ... sediakan satu entri khas..

  1. Header blog BEN ASHAARI

  2. Tajuk : BEN ASHAARI KASI GEGAR 1000 BLOG ( 6 ) ! dan linkkan ke entri ini ..

  3. Jawapan ? Jangan tulis dalam ni... nanti org tiru.. hahaha.. Jawapan sertakan sewaktu tinggalkan url entri ini .. Contoh jawapan ;

http://www.benashaari.com/jawapan1.html : JAWAPAN

( 1 ) ALI ( 2 ) AHMAD ( 3 ) ABU dan seterusnya .. begitu jer.. ok ?

Dan soalannya ... berikan url lengkap blog blog ini ... Rujukan di BENASHAARI2 , kumpulan 6 !

  1. Jam tangan ini milik seorang blogger.. bagi url blognya ..

image

Itu sajaaa.... Apa yang perlu korang buat... Geledah !!! Senang kan

Bencilah aku..tolonglah !

 

Blog aku ni , 80% perempuan singgah.. tak caya ? tengok komen ..perempuan saja ... nasib baik boleh pilih 4 je.. kalau tak mau gak jadi cam maharaja india dulu dulu .. hahaha.. aku guwau je laa... aiseyman.. kang aku serius , kata aku lion king .. bila aku memain , kata aku charlie chaplin... huih..

Kenapa aku dua tiga hari ni asik dok PEREMPUAN PEREMPUAN PEREMPUAN ?? Ok , takde kene mengena dengan nikah dua tiga mahupun empat yer ! Ni sbb mmg dari dulu niat aku berblog nak tegur perempuan .. Nak tegur lelaki , susah .. aku nanti kena karate.. Tegur perempuan paling mudah ... walaupun perempuan ni brutal tapi hatinya umpama bayu selepas hujan.. sejuk , nyaman jer... disbbkan keadaanlah mereka jadi keras .. kan kan ?

Pembaca blog aku adalah tanggungjawab aku .. apa yang aku sampaikan dan cerita dalam ni , ada yang jadikan kekuatan atau semangat mereka .. bukan semua la.. dapat 0.01% dah cukup dah..tak sia sia aku bebel kan ?

Bukan apa.. mak aku perempuan.. wife aku perempuan .. aku pon ada adik perempuan .. insyaAllah mana tau aku ada anak perempuan .. kalau bukan lelaki cam aku ni tak tegur , sapa lagi ? Harap kawan kawan , pastinya susah kan ? mau atau tidak , peranan orang luar seperti aku ni kadang kadang besar jugak .. Kalau mereka ikut , bermakna mereka sedar .. dan syukur pada Allah atas hidayahNya .. kalau belum sedar , kita sama sama berdoa agar mereka diberi petunjuk.. tak perlu hina tak perlu marah .. kan ?

Ok.. pasni GEGAR eh... ops.. dan sapa kata dlm blog aku ni takde info pasal agama ?  hurm.. sejak mula lagi blog aku banyak info pasal agama .. hurm ... walaupun copy paste , itu tetap info... setakat mana yang termampu saja ..

Kalau aku ini PEREMPUAN ...

 

Whopsss... ini bukan HARI WANITA yer .. aku bukan nak jatuhkan wanita .. cuma nak kasi sedikit jeeee kesedaran .. Maklumlah , aku perasan perempuan sekarang semakin selesa dengan dunia skang ni ..

PEREMPUAN tak tau apa ada dalam kepala otak lelaki ... Yaaa.. aku tau laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. bukan semua lelaki jahat.. bukan semua lelaki nakal ..bukan semua lelaki croc land ... haa... tapi kena la  tau gak , spesis BUKAN SEMUA tu tinggal 5% jer ... Baki lagi 45% sedang fikir nak jadi apa dan 30% dah jadi croc land dan 10% peratus sedang insaf dan 10% lagi dah insaf.. Alhamdulillah ..

Bilangan lelaki spesis croc land makin bertambah ini berpunca daripada permintaan pasaran .. Wanita yang mana semakin tinggi bilangannya menjadi wanita materialistik adalah disebabkan juga faktor ekonomi dunia semakin melonjak naik .. Yelah , baik paw lelaki dari beli sendiri kan ? Yeeeee.. aku tauuuu .. bukan semuaaa.. Adoiii... ni umum je laaa.. Bukan semua manusia jahat.. bukan semua baik .. penat la nak tulis gituu.. bukaan semua bukan semua .. haih...  Whoiii.. sapa kentut ??? Bukan aku aa.. mmg laa.. aku tanya sapa kentut ?? yang tak kentut tu diam je la.. Haa.. gitu laa.. ok ?

Kalau aku ini PEREMPUAN ... secara jujur apa yang aku akan buat ialah , menutup aurat aku ... sesungguhnya itulah aset yang paling berharga buat seorang wanita .. Kedua .. menjaga pergaulan aku .. Bataskan antara lelaki dan perempuan .. Sesungguhnya ada mata memandang dan menaksir.. Betapa anggun dan ayunya wanita itu jika dia seorang yang pemalu tapi bijak ! Ketiga .. budi bahasa.. cara bercakap ... Amat susah zaman ni nak jumpa perempuan yang bicaranya sungguh ayu ! Kasar kononnya nak tunjuk dia tegas .. Tak semestinya kan ? Keempat , aktiviti sosial .. lagi susah nak keluar rumah lagi selamat perempuan tu kan ? Kelima , ini adalah asas kepada semua ... kekuatan iman yang tiangnya adalah Al-quran dan sunnah nabi ..

Kalaulah ada semua itu ... dan aku pasti akan ada yang tambah jap lagi ... maka sesungguhnya tak payah pakai skirt atau tudung rambu ramba dah kelihatan cukup ayu dan menawan yang mana lelaki akan berlumba lumba merebutnya.. Pastinya lelaki jenis croc land takkan berani mendekatkan diri .. Sebab dia tau , perempuan seperti itu tidak akan melayannya .. kan kan ?

Senarai PEMENANG SOALAN 5

 

Tertunggu tunggu ?? Sudah panas ?? pagi pagi sudah panas ?? Aku sudah kenyang .. makan bihum 6 pinggan .. pinggan kecik je ok !! Jadi sebelum kita ke pusingan terajang pecah perut iaitu pusingan 6 , kita redah dulu pemenang pemenang soalan 5 semalam... Semua adalah NO 1 yer ... takde kalah.. semua menang sebab semalam pusingan bonus .. hehehe

  1. http://bit.ly/eWQpxj 
  2. http://bit.ly/dJIfka
  3. http://bit.ly/gJUHbm
  4. http://bit.ly/ek9Ti9
  5. http://bit.ly/eEunxL
  6. http://bit.ly/hBibYh
  7. http://bit.ly/g0UcSN
  8. http://bit.ly/eypN8a
  9. http://bit.ly/feKfQ0
  10. http://bit.ly/eFi6Zj
  11. http://bit.ly/gytC4w
  12. http://bit.ly/etlY4J
  13. http://bit.ly/i6W6L4
  14. http://bit.ly/etDMoj
  15. http://bit.ly/eozd3M
  16. http://bit.ly/h1bw72
  17. http://bit.ly/hva8nG
  18. http://bit.ly/edJTEY
  19. http://bit.ly/gMsOgb
  20. http://bit.ly/eKnLhH
  21. http://bit.ly/hqqDA5
  22. http://bit.ly/ga679p

TERIMA KASIH ..

PEREMPUAN PEREMPUAN PEREMPUAN ! Grrr..

 

Tak sudah sudah dengan PEREMPUAN ! Aku rasa aku nak tukar la blog aku ni .. nak jadi blog BICARA WANITA .. boleh ? hahaha.. tak layak eh ? Korang jangan ... kang aku mulakan dengan belajar mekap .. haaa... bukan takde kelas mekap percuma ni.. haaa... nak aku g ke ?? haaa.. kang kalah semua mak andam kat malaysia ni .. Tak tau ke jurusolek paling bagus adalah lelaki.. auwww.. haaa..

PEREMPUAN dan MEKAP .. PEREMPUAN dan KASUT .. PEREMPUAN dan BAG .. PEREMPUAN dan PAKAIAN .. lebih tepat lagi PEREMPUAN dan DUNIA !! Har har har !! Yaahh yahh yah.. lari laju laju .. hahahha..

Awat la hangpa ni , wahai perempuan ?? Bila cakap pasal ni , diorng akan kata ... " Ala bang beng beng boong , kitorang mekap untuk kepuasan diri .. " atau " Ala beng bang kebaboooo ... kitorang mekap untuk suami tersayang " ... Tapi la kan .. nak tanya skit .. Pasai pa bila g kerja mekap cam nak g kenduri anak mami jer ?? Ketebalan tu melebihi bibir Ning Baizura tu.. haaa.. Kak Ning , bibir akak seksi ok.. ala ala Angelina Jolie gitu.. ( orang perempuan ni , kalau puji skit .. melambung .. kan kan ) ..

Sambung kutuk .. Ok .. Maaf la yer .. ni luahan perasaan LELAKI INI yang mana pelik tengok perempuan yang seringkali menggunakan alasan berhias untuk suami tapi suami di mana dia dimana akhirnya terkulai kena goda dek lelaki croc land ( buaya darat ) !

Arghh... tu satu isu .. Isu lain seperti pembaziran . Yerr.. ikut kemampuan .. aku tauu.. tau sangat la perempuan yang banyak duit ni suka benar bershopping .. Dah tak tau nak buat apa kan ? Meh .. apa kata beli Al-Quran banyak banyak pastu sedekah .. beli sejadah baru , bagi kat surau surau .. InsyaAllah ... saham akhirat tu selagi digunakan .. Nak harap cari sendiri susah kan padahal senang je kan ?

Aku bukanlah nak tunjuk pandai .. sekadar teguran ni untuk aku , keluarga aku dan juga rakan rakan disekeliling aku.. Nak ikut atau tidak , terpulang la .. aku cuma bagitau jer.. kot jap lagi aku mati , ada gak la pesanan penaja dari aku kan ..

Oh ya .. satu lagi .. buat perempuan perempuan yang suka pakai kemeja ala ala baju lelaki tu .. rajin rajin la tengok butang baju tu yer .. 

Terima kasih ... nasi lemak ngan sambal sotong.. telur mata .. gulp.. sedap..

Jom GEGAR lagi !!

 

image

Tadi masa aku lalu , aku tengok dah siap pon segalanya... Best gak la .. kalau rasa nak main ngan kamera , masa ni mmg best.. heheeh.. Yang tahun lepas punya korang leh tengok kat SINI .. Mmg best cuci mata la.. heehe... 

MALAYSIA INTERNATIONAL SHOE FESTIVAL 2011 akan berlangsung di PWTC , KL bermula dari hari ini hingga 10hb April .. Masuk adalah percuma.. ahaks.. sampai sini roger aku eh... hehehe.. leh g makan makan .. 

Perlu sombong ?

 

Salam.. selamat pagi ... hurm....

Terima kasih Mat Gebu.. Aku tak tau berapa kali dia call kejutkan aku.. wife pon call ... hehehe.. tengok ada 10 missed call .. lalalala.... Nasib baik terjaga .. Aku punya alarm tak bunyik la.. pelik tul... ada orang nak sabotaj aku ke ? Macam tak kasi aku g kerja jer ...  hehe..

Hurmm.. tajuk... perlu sombong ke ? Berdosa kita menyombong diri ni ..tak baik .. tapi bila difikir fikirkan semula , adakalanya kita perlu gak la.. tapi tak digalakkan langsung... Aku kata perlu tu sbb ada yang tak reti nak jaga hati dan perasaan orang .. hurm... tu la.. malas nak cerita lanjut la.. sendiri mau fikir ...

Kadang-kadangkan , bila artis tu merendah diri dengan menegur peminat peminat dia tanpa mengira masa , ada pulak peminat dia amik kesempatan.. buat lawak atau 'bantai' dengan tanpa mengira perasaan orang tu .. kononnya dia ikhlas atau lebih 'bagus' la dari artis tu sendiri .. tu tak patut la bagi aku.. kang bila artis tu menyombong dan malas nak menegur dah , kita lak terasa ... bila dia ok , kita lak poyo ! Hurm....

Entahlah .. susah nak puaskan hati manusia ni .. sana sini tak kena .. macam macam karenah ada .. buat la camana pon ,takkan berjaya punya.. tetap cari lubang untuk kesempurnaan .. Terima je la seadanya .. kan kan ? Bosan siut !! Lawak lawak gak , hati orang mau kena ingat ...

Siapa kau ???

 

" kite slalu denga name ben shaari, tp ben ni sape sebenanye.. blogger ke? wartawan ke.. ape ke itu ke ini ke?? blh tau (: "

Ada orang tanya aku kat twitter ...  Buat pengetahuan korang , aku sebenarnya seorang wartawan jenayah ... biasanya aku buat liputan tentang pembunuhan serta kes kes yang berprofil tinggi ..

Aku terpaksa merahsiakan dari rakan rakan blogger kerana aku risaukan keselamatan aku dan keluarga aku .. Lagi pon mmg itu syarat-syaratnya yang perlu aku patuhi ..

Dan seperkara lagi .. hurm... tolong rahsiakan .. aku sebenarnya ..

image AGEN CIA ...

Maaf la yer .. aku menyamar sebagai blogger picisan je selama ini .. haih... panjang cerita dia ..tapi gaji lumayan woooo ..

OK.. aku tidur dulu.. ngantuk sebenarnya .. huarghhhhhh..tolong kejut aku jam 6 pagi eh.. nak no tel tak ?

Confirm ! PEREMPUAN tak leh buat punya !!

Picture 065 Aku boleh pakai mask !! Serupa itu perempuan punya !! Bezanyaa.. haaaa .. aku leh pakai kat misai ngan janggut !! Perempuan boleh ??? Yeargh... LELAKI menang !!

Nak tunggu pilihanraya dulu eh ?

216584_206282652728712_100000409372347_734991_4159160_n

Yang miskin bertambah miskin .. yang kaya  ?? Maaf la yer.. aku cuma meluahkan pendapat aku jer.. aku pon tetap rakyat jelata walaupun berkhidmat untuk kerajaan .. Tak adil la kan ?

Situasi ini boleh dilihat setiap pagi di depan ERL Putrajaya .. Kalau ada duit , bolehlah parking kat tempat bertar tu.. kalau nak jimat , parking kat tanah merah .. abis kotor la kereta kalau hujan ... Nak jimat lagi , naik bas .. murah jer ..

Hurm... dimana logiknya yer ?? Ada kereta tapi suruh naik bas .. Anak anak yang bersekolah lak camana ? Naik bas je ? Adoi.. Nak jimat sini , kuar belah sana ..

Masalah ini sebenarnya makin teruk .. Aku malas nak bangkitkan kat sini ... Tapi takkan nak tunggu pilihanraya baru nak tabur janji kot ? Sementara tu ??? Haih ... serius... aku sendiri dah tawar hati... sangat sangat tawar hati ...

Nape LELAKI semua boleh ???

 

Tadi aku ada buat satu entri yang cukup panas membara .. Sehinggakan aku sendiri tak senang duduk .. Ramai ingat aku hangin ! Tapi tak pon.. aku buat entri santai je.. Korang baca dah ?? Belum ? Meh baca sini dulu.. klik SINI ..

Kaum hawa baca , seronok jerr.. diorng kata itulah kelebihan mereka yang lelaki kena terima ! Amboi amboi.. sukaaaa je ehhh .. tak pe tak pe.. Skang kita tengok , apa yang LELAKI boleh buat , tapi perempuan tak leh ...

Buang air merata rata ?? Eeeee..tak sesuai dijadikan contoh langsung.. mengaibkan !!! hahah ..tamo tamo .. Perempuan boleh tak memandu sambil korek hidung ? Tak leh kan ?? Lelaki boleh .. haahaah.. aku tau korang nak kata apa... Lelaki pengotor kan ?? Apa lak !! Korek hidung pakai tisu arrr.. jgn la pakai jejari runcing tu haaa.. kang bosar lubang hidung tu haaa ...

Kedua dua tu tak leh dijadikan contoh untuk menunjukkan kenapa lelaki semua boleh ... Kalau bab agama , semua orang tau kan kelebihan lelaki ni termasuk la kawin 4 .. kan kan ? Perempuan boleh ? hahahah ... ok .. aku lari dulu ..

Sebenarnya betul la.. lelaki ni control macho lebih.. ego tinggi .. padahal tak tinggi mana pon.. tengok citer hindustan pon mengalir air mata gak ... dalam hati ada taman ... hehehe ..

Hakikat yang perlu diterima .. Ya .. PEREMPUAN SEMUA BOLEH .. LELAKI terbatas ... sbb control macho ... kan kan ? Malas nak bertekak sebenarnya ..

Masih terbayang , bagaimana gamaknya aku memanggil Mat Gebu , 'sayang ' ...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI