Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 10 April 2011

Pemenang seterusnya ... Yang ni tak nyampah !

 

image

http://www.sunahsukasakura.com/

image

http://www.apisv2.com/

image

http://eqmaltechnique.blogspot.com/

Tabik !! Rajin geledah !! TAHNIAH semua ..

Niat ku disalahertikan oleh FACEBOOK !

 

image

Sapalah saya untuk tunggu mereka add saya .. Saya hanyalah blogger biasa yang mencari rakan rakan .. Mereka taknak add saya maka saya dengan ikhlas dan sudinya mengadd mereka .. Baikkan saya ? Tapi kenapalah saya di hukum sebegini rupa ! 14 hari kerja keras !! Tak leh add sapa sapa !! Tak leh jawab mail dari mereka yang tak add saya.. Kejamnya .. Biarlah .. biarlah aku bawa diri .. huwaaaaa..

PALING PANTAS DAN TEPAT MALAM INI ..

 

imagehttp://www.adybudika.com/

Nyampah tak ?? Aku tak larat dah ..hahahaha... TAHNIAH BRO !! Sapa lagi ?? 

PANTAS DAN MENANG EDISI MALAM MINGGU !

 

Jeng jeng jeng .. aku tauuu.. ada yang tengah sangap dan bosan .. tak tau nak buat apa.. blogwalking pon takde mood .. kan kan kan ? Ada eh ? Kalau ada tak pe , teruskan .. hahaha...

Ok satu game yang memerlukan kepantasan segera .. Hanya paling pantas akan terpacak mukanya dalam entri kemenangan nanti dan 5 yang berikutnya adalah link blognya ... jeng jeng jeng ..

Takde kaitan dengan GEGAR 1000 BLOG okeh ... Ini adalah gegar BEN ASHAARI BLOG !! Apa yang korang kena buat ialah .. GEGARKAN blog aku ni haaa... Bersedia ???

Soalannya :

  1. Entri manakah yang paling dapat banyak komen dan paling sedikit komen ...
  2. Komen ini sesuai untuk entri mana ?

"sori Idayu... ini kena rujuk pakar.. tak berani nak rekemen sbb tak de ilmu bab tu .. :) "

2 soalan mudah untuk tempoh 2 jam !! cepat cepat cepat .. eh.. sat...

Cara untuk menghantar jawapan ... Cam biasa... Sediakan satu entri BARU !  dan tajuk BEN ASHAARI GEGAR LAGI .. dan linkkan ke entri ini ..

Jawapan , sertakan sekali bersama url entri anda di ruangan komen ini.. Contoh : www.benashaari.com/jawapan.html  ( jawapan 1 : Paling banyak 2 dan paling sedikit 1 ) ( jawapan 2 : entri KAU KUNCI CINTAKU )

Faham ?? Tak faham , cari aku di FACEBOOK .. Serangggggggggg !!

GEGAR 1000BLOG 9 : 5 blogger terpantas !

 

Huh.. meluat.. balik balik blog mamat neh !! Sapa ???

http://bit.ly/gAlIxK

Manakala  lagi yang aku tak meluat adalah ..

http://bit.ly/dZ5W4t

http://bit.ly/gX6eDM

http://bit.ly/yKn94

http://bit.ly/eelHqb

Tu sajaa.... sapa yang pantas itu ?? korang tengok ... yang terlewat skittt ?? Ramai woooo

Apa pon .. tahniah .. pasni ada satu lagi game .. pantas dan menang .. hanya satu juara saja layak memacakkan mukanya macam si siti tadi.. okeh ? Tungguuuu ...

PUSINGAN 9 : PALING PANTAS !!

 

image Kenal tak blog ni ??? Empunyanya nama SITI .. SITI JARUM ? Bukan .. SITI KUS ? Pon bukan ... Namanya ialah ..SITI HARUM MAWAR MERAH JINGGA .. Hehehe... Korang tanya la sendiri .. Grr..

http://bit.ly/ijAdFG

GEGAR 1000 BLOG : PUSINGAN 9

Soalan KE - 9 , kill n die !! Har har har ... Pemenang akan dipilih berdasarkan jawapan yang PALING TEPAT dan PALING PANTAS .. Juara , akan dinaikkan banner blognya dan 5 blog berikut hanya url blognya.. Yang lain , tak pe... boleh tersenarai juga .. Yang penting , AMIK KESEMPATAN yang ada di depan mata tu ..

Untuk menjawab soalan , seperti biasa ... sediakan satu entri khas..

  1. Header blog BEN ASHAARI

  2. Tajuk : BEN ASHAARI KASI GEGAR 1000 BLOG ( 9 ) ! dan linkkan ke entri ini ..

  3. Jawapan ? Jangan tulis dalam ni... nanti org tiru.. hahaha.. Jawapan sertakan sewaktu tinggalkan url entri ini .. Contoh jawapan ;

http://www.benashaari.com/jawapan1.html : JAWAPAN

( 1 ) ALI ( 2 ) AHMAD ( 3 ) ABU dan seterusnya .. begitu jer.. ok ?

Dan soalannya ... berikan url lengkap blog blog ini ... Rujukan di BENASHAARI2 , kumpulan 9 !

  1. image
  2. image
  3. image

Cukup 3... hehehe ...

Itu sajaaa.... Apa yang perlu korang buat... Geledah !!! Senang kan ??

TUTUP KUL 9 MALAM !!!

Takut bini ehhh ...

 

OK.. sebelum itu.. aku nak bagitau yer.. ada orang dok pk aku ni gila populariti .. aiseyman .. Lantak la eh.. Sebenarnya apa yang aku cuba buat ialah , popularkan blog aku agar mudah menjalankan projek perniagaan satu hari nanti .. Ibarat nak meniaga la kan .. lagi popular tempat tu , lagi mahal harganya .. Fikir fikirkan ..

Haaa.. hari ni hari minggu.. Kebanyakkan lelaki yang dah berkahwin , akan menyilentkan ( bahasa rosak.. jangan ikut .. silent) handphone masing masing .. Kenapakah ini berlaku ??

Ada yang kata , mesti ada skandal tuuu ... Haa.. takut kekasih gelap telefon ehhh .. atau takut rakan opis call ?? Haaa.. mesti ada apa apa neh...

Sebenarnya bukan takut .. malas nak pening kepala ... Para isteri nih gemar pandang sebelah mata kat suami bila ada call masuk .. Dengan pantas berkata , " sapa tu ?? " .. Kalau si suami nak sakat .. " takde sapa pon " .. saja nak provoke kasi si isteri tu hangin.. hahahah... Aku suka la buat gitu .. Tak pun aku akan kata " jiran sebelah call " ...

Zaman skang ni mmg pening kepala .. Buat baik pon pening.. buat nakal pon lagi la pening .. Akibat dari pengaruh rakan rakan sepermainan , terutamanya si ibu ibu ni yang mana sering berpegang pada pepatah " JANGAN PERCAYA SANGAT KAT LAKI KORANG  TU !! "  , maka para suami cam aku ni senantiasa hidup dalam ketakutan.. Hahahahha.. adeh.. jangan percaya laaa ..

Ingat geng geng suami takut ke ??? Kitorang ni nampak je takut , padahal cool .. malas nak bergaduh .. Letih nak pujuk bawak g shopping... baik mengalah dari tergadai duit !

LARIIIIIIIIIIIIIIIIIII ... Segmen malam karang la on eh.. nak g shopping kat alamanda .. ada orang merajuk.. hahahaha ... tak la... beli barang dapur.. apa guna badan besar kalau angkat minyak pon suruh isteri kan ? hahaha .. kejam...

RAHSIA Blog aku ... jeng jeng jengg..

 

Ada blogger tanya .. apa rahsia aku sampai begitu ramai orang masuk baca ?? Aku kata , aku letak rempah kari Ala gappas punya .. huk alohh.. mentang mentang ada kacuk mamak.. hahahah ..

OK.. ada tengok tak rancangan rancangan masakan dari chef terkemuka .. haaa.. cuba tengok .. diorg masak sedap jeee nampak kan ? Tapi kuantiti dia ??? skit jee kan ? Korang rasa rasa la kan , kenapa ? Bagi aku la kan.. ni pendapat aku yang jahil bab makan tapi suka makan ini ialah , sekadar rasa dan kenyang skit jer.. haaaa...

Itulah resepi blog aku .. jeng jeng jeng.. dapat tangkap tak ?? aiseymannn.. tak ??? Senang jeee ... Penulisan aku senantiasa tidak memberi kepuasan kepada pembaca aku .. TETAPI !!! Majoritinya mereka kembali untuk membaca entri entri terbaru.. kan kan ?

Tak eh ?? Jadi aku salah la yer ??? hahahah.. Aku yakin banget aku betul.. Kenapa ? Aku ada statistik yang membuktikan kata kata aku ini betul tapi tak perlu la tunjuk.. nanti kata nak tunjuk trafik lak ..

Walaupun ada blog yang memberi kepuasan kepada pembacanya dan mereka tetap kembali tapi aku tak nak bagi kepuasan kepada pembaca aku tetapi aku beri pembaca aku , hati aku ! Apa yang aku tulis adalah apa yang aku rasa ... aku berbicara sama kamu dong !

Sbb tu ada pembaca kata blog aku ni lain dari yang lain .. Auwww.. i pengsan uuuu ...

U follow me .. i tak follow u okeh .. i tak paksa u follow .. i suruh je okeh !

 

Hurm.. ye.. aku faham.. sangat sangat faham.. saling support antara satu sama lain .. i follow u , u follow me .. i likeee... tapi i dah follow u but u tak follow i ponn !! i unfollow la u .. hahahah..

Sori geng.. isu basi tapi menceriakan petang ku ini .. sambil bersenam aku buat entri santai ini untuk kenangan hari tua kelak .. sapa tau kan , berguna nanti ..

Oklah.. ini cara aku .. sangat mudah untuk memperbaiki penulisan aku .. Tak perlu kritikan dari mereka yang gemar mengkritik untuk meningkatkan kualiti blog ... kenapa ? Sebab ada pengkritik suka kritik bila bukan topik kesukaan mereka atau bukan citrasa mereka.. kalau blog kutuk mengutuk , maka itulah yang mereka suka .. tutup cerita itu ..

Cara aku mengetahui bahawa blog aku ini diterima orang ialah dengan membiarkan mereka mengkliknya sendiri .. Mmg mudah aku nak dapat beribu ribu follower dalam satu hari .. Serius.. aku buat segmen , kemudian wajib jadi FOLLOWER ! Sure ramai punya kan ? Tapi aku tak buat gitu.. tamo tamo tamooooo laaa... Nanti aku tak tau diorng ikut kerana suka atau kerana syaratnya .. confius i tauuu.. hahahaha.. geli uuu ..

Apa kata belajar dengan mula dari bawah yakni penulisan entri serta promote blog tu dahulu.. biarkan bab FOLLOWER tu .. diorng suka diorng akan klik sendiri ..

Aku bukan tak sokong .. tapi aku bagi cadangan jer.. kalau tak setuju , ok lah.. takkan aku nak paksa suruh setuju jer.. Tapi kita kena ingat , kita berblog bukan untuk hari ini.. Kita berblog sampai mati.. mati otak ke.. mati nafsu ke.. mati harapan ke.. janji mati.. haaa..

Atau .. kalau korang nak gak guna konsep tu , satu je cadangan aku .. Pastikan blog korang tu MANTAP !! Bila orang follow walaupun terpaksa tapi bila diorng tengok blog korang tu serupa blog blog yang dah popular , diorng pasti tarak menyesal punya .. Haaa.. Entri dan juga blog perlulah menepati selera pembaca ..

Amacam ? Korang follow aku dah ??? Tak lagi ?? tamo la kawan .. u follow me .. i tak follow u okeh .. i tak paksa u follow .. i suruh je okeh !

Dunia maya yang menakutkan ..

 

MENAKUTKAN.. tu yang aku berani katakan .. Dalam dunia maya lebih lagi FACEBOOK atau BLOG , mereka yang 'kecil' di dunia nyata pastinya akan 'gagah' di dunia maya .. Mereka berani memprovoke sapa sapa saja sebab takde sapa mampu buat apa apa pada mereka .. betul tak ?

Tak betul ? Sekati korang ler .. hahaha .. tapi yang aku tau dan apa yang aku nampak , spesis ini mmg spesis bacul .. bersuara lebih dalam dunia maya tapi kat luar ibarat charlie chaplin ! Gagah dengan kata kata saja ... padahal hampeh ..

Orang orang begini aku leh katakan , punya masalah mental... Mereka gemar provoke pengguna internet yang lain agar marah dan emo dengan mereka.. Bila ini terjadi , mereka ketawa terbahak bahak.. Gembira.. sambil bertepuk tampar dengan kawan baik mereka yakni syaitan .. Kira geng la tu kan ?

Pelik bukan .. Orang yang ada akal dan tau berfikir , mereka gunakan internet ni ke jalan yang betul .. bertukar tukar infomasi.. cerita .. dan sebagainya tetapi segelintir manusia pulak mencari mangsa untuk diganggu .. Ini kira macam barbarian la.. dok merayau cari mangsa .. Tapi barbarian ni gagah .. spesis barbarian internet ni lembik ..

Kuasa di hujung jari kita .. Nasihat aku , jika kita nampak la sesuatu yang malas kita masuk campur , jangan masuk campur .. biarkan anak anak skunk tu bermain sesama mereka ... mudah bukan ?

Aku suka pikat pembaca perempuan sebenarnya !

 

Sejak aku ada FACEBOOK , aku rajin add perempuan jer.. hahaha.. kenapa ? Tu nanti aku cerita .. Ada yang tanya aku ni sapa.. buat apa dia .. Mana yang tanya tu , aku malas layan .. mana yang accept tu , terima kasih ..

Ada yang fikir aku gatal sebab add perempuan .. Tapi sebenarnya mereka tak faham .. Kuasa dunia cyber ni di tangan perempuan walaupun lelaki yang menguasainya ! Lelaki cuma menghidupkan dunia maya ini manakala perempuanlah peranan utama mengerakkannya..

Cuba tengok dalam dunia blog .. Di mana lelaki ? Lelaki lebih gemar berbicara soal soal serius .. Bab IT , kereta , politik , agama serta hal hal yang memerlukan pemikiran yang mendalam.. Manakala perempuan pulak , kalau boleh nak lari dari semua itu .. kecuali bab agama la.. tu tak boleh lari laa.. dalam berblog perlu ada selitkan dakwah.. tu yang sebaiknya .. ok sambung .. Perempuan , diaorg suka yang rileks.. santai .. menghiburkan .. contoh cam fesyen , resepi , gossip atau cerita cerita peribadi seseorang yang mampu membuatkan mereka keluar dari kehidupan mereka seketika .. kan kan ? Aku tau.. aku kan bijak..

Antara sebab lain .. perempuan gemar berbicara soal dunia maya ini sesama mereka tanpa kira tempat dan masa .. Berbeza dengan lelaki .. lelaki gemar berbicara pasal perempuan tanpa kira tempat dan masa .. hahahah.. tak semua laa.. aku tau laa.. ni umum jer ..

Kelebihan ini aku amik .. bila aku ada blog , mereka akan menghebahkan kepada rakan rakan mereka tanpa aku pinta !! Lelaki , sukar sekali kecuali aku ini perempuan yang cun .. llalalla..

Alhamdulillah .. teknik aku ini menjadi .. Dalam FACEBOOK BEN ASHAARI aku dah melebihi 5000 Friends yang mana majoritinya terdiri dari mereka yang bukan bloggers dan di BEN ASHAARI II , sedang menghampiri 5,000 Friends dan majoritinya terdiri dari bloggers ..

Promosi terbaik yang boleh aku lakukan di kedua dua akaun aku itu selain akaun FB yang lain .. Bijakkan ? Aku bukan gunakan perempuan tapi aku mengambil kelebihan yang mereka ada untuk mendapatkan pembaca blog ..

Sebenarnya , bukan mudah tau untuk pikat perempuan ni .. Diorng ni memilih ... Kalau diorg suka , diorg join .. kalau tak suka .. pergh.. siap arr.. boleh bawak ke mesyuarat majlis tingkap bersekutu woo.. salah perhitungan , bukan promosi keuntungan yang kita dapat tapi kerugian.. Tapi alhamdulillah... setakat ni , ok ...

Jadi buat pembaca blog aku lebih lagi perempuan , jutaan terima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca blog aku ni .. nanti banjer ais krim malaysia satu eh.. hehehe..

Atlit bina badan mati pucuk .. 18sx okeh !

 

Asal badan mantap n macho cam sazali samad tu ( nak kata aku segan uuu ) ramai kata mesti mati pucuk atau lemah tenaga syawat !  Bro sazali tu dah ada anak okeh ! Bukti !!  Dan ramai lagi sebenarnya ..

Aku terdengar gak rumors ni bila aku pertama kali join sukan ni.. Katanya 'ehem' tak bertenaga laa.. Atau sperm tak subur laa... Waahh.. ke situ pulak ehhh ...

Hurm... sian kan ? Hahaha.. badan mantap tapi ada kisah disebaliknya ... Boleh lak gitu eh ??? Waahh.. tamo la pikir gitu ..tak baik.. Kalau lelaki badan gitu , perempuan yang jaga badan bersukan tu camana ?? haaaaaaaaaa... Cam berbasikal.. orang kata perempuan (anak dara ) tak leh berbasikal.. nanti pecah dara !! Apa kes ??

Semua itu dongeng semata mata .. Kot dulu yang reka tu , badan dia ala ala cicakman , dia jeles maka dia kata gitu ... Sebenarnya tidak .. Jika bersukan mengikut prosedur dan protokol yang betul , maka insyaAllah.. semua ok jer.. Tak kira apa jenis sukan sekali pon , ada undang undang dan caranya .. Cam bolasepak .. kalau orang sepak kuat kuat terkena kat 'anu'nyaa.. waaahh.. terus mati pucukkah ?? hahahaha.. sensitif punya isu .. Tak pe.. kasi cerah mata korang skit.. hahahaha..

Apa pon , bersukan dengan berhemah .. Ikut cara dan teknik yg betul , menjamin keselamatan dan juga kesihatan kita ..

Belajar make up dengan percuma !!

 

image

image

image

image

Bagi mereka yang tinggal dalam kawasan Selangor dan Kuala Lumpur , dan berminat dalam bidang kecantikan ... ehehe.. jeng jeng ... dup dap.. dup dap... terutama dlm solekan laa... dan juga beminat untuk menambahkan lagi pendapatan sampingan , sila baca betul betul di bawah ini ...

Siapa sahaja yg berminat dengan solekan tapi tidak mampu untuk menyertai mana2 kursus solekan ( PERCUMA OKEH ! ) , jom join kursus yang ditawarkan oleh RED GLOW ACADEMY ini ...

Jangka masa : sebulan saja.. Setiap hari Sabtu dan Ahad .. bermakna kelas cuma 8 kali saja.. Wajib hadir kesemua kelas ..

Masa : 10 pagi hingga 3 petang .. kejap je kan ?

Lokasi : SHAH ALAM ..

Tawaran sehingga bulan Disember 2011 ..

Mereka yang masih belajar ( budak U ) pon boleh join .. FREE nehh !! Rugi wooo ...

Skang dibuka untuk pengambilan bulan MEI SEHINGGA DISEMBER  2011 ... Berminat ? Sila email nama dan no tel ke nnurnajwa@yahoo.com atau sila layari http://redglow-portfolio.blogspot.com/

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut , sila rujuk SINI .. Terima kasih ..

Jika ada perubahan , pihak Red Glow akan memberitahu ...

Tips nak buat SEGMEN !

 

Makin ramai blogger berani buat SEGMEN .. Alhamdulillah..masing masing cuba dengan kreativiti tersendiri .. Tapi ada yang tak dapat sambutan langsung .. kenapakah ini terjadi ? Mari kita kupas satu persatu di malam bulan mengambang penuh ini .. Jap nak tukar jadi werewolf ... Auwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww....

OK... grr.. suka sangat cakap OK aku neh ... tapi tak ok ok gak.. dah dah .. jom tengok apa permasalahan yang utama bila blogger nak buat segmen ni .. Ini cuma pandangan dari aku je yer ..

Yang pertama bila nak buat SEGMEN , kita perlu tau blog kita sudah ada pembaca setia yang ramai .. paling kurang 500 pembaca sehari ... Lagi tinggi lagi bagus ..

Kenapa ? Sbb dari 500 tu , dapat sekurangnya 30-50 blogger join dah memadai sebagai permulaan .. Kang ramai sangat , tak menang tangan nak handle ..

Yang kedua ...  Peraturan .. kalau boleh , elakkan dari mintak jadi FOLLOWER dan juga meminta mereka TAG blogger lain .. Permudahkan saja.. lagi mudah lagi bagus ..

Dan yang ketiga .. kena win win situation .. kena pantas update .. barulah mereka nampak kelebihan join segmen kita .. takde la tertunggu tunggu bila nak update kan ?

Cukup la tiga tu yer.. .nak masuk ke empat tetiba ngantuk lak mata ni.. hehehe .. jom titun... esok tkde update dari aku.. nak tidur sampai petang .. pagi nak breakfast kat mcd alamanda .. ahaks..

Sapa nak promote entri , GA , SEGMEN dan sebagainya ??

 

OK ok ..memandangkan malam ni ramai dok free dan aku malas nak update blog .. termasuk buntu disebabkan tengok drama melayu tadi yang tergantung jalan ceritanya , korang leh la promote entri .. GIVEAWAY , SEGMEN atau apa saja korang nak promote kat ruangan komen tu .. Tapi aku tak senaraikan la .. hehehe..

Aku buat cam ni sebab ramai sangat mintak tolong aku promotekan entri diorng .. aku dalam mood sangat malas sekarang ni .. rasa macam nak makan .. makan .. makan .. baru lepas makan kerepek pedas dan masih lagi kelaparan.. gRRr...

OK ok.. jgn buang masa.. segera !! Kang mana tau aku ada idea .. haaa... aku terus update kang ... haaaaaaaaaaaa....

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI