Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 11 April 2011

Blogger ini bakal meletops satu hari nanti !

 

image

Aku ingat memula tadi Hanis Zalikha follow blog aku.. hahaha.. takkan dia kan .. hahaha.. sapa la aku mereka mereka itu nak follow aku.. hehehe..

Tapi bila aku godek blognya ... hurm... menarik .. Cuma buang widget yang tak perlu tu ... ringankan skit blog ... Part lain best dah ..

Takde apa aku nak ulaskan kecuali blog ni mmg best .. dan cepat beli domain sebab ada orang lain beli.. nanti dah meletops , baru nak beli.. rugi !  Nak tau sapa ? ni haaa blognya http://nurulezra.blogspot.com/

Awek blogger ni ajak lawan ehh ..

 

Wawawawa ... oooo .. nak tau eh ?? Cuba baca entri dia dulu.. dan fahamkan .. kemudian baca sini balik okeh !! Grrrr ... klik SINI ..

Hurm... Pernah dengan tak , ' pandai makan pandai simpan ? ' .. haaa... tu pasal laa lelaki susah nak kantoi kenakalan mereka ni.. Aku tak leh la nak bukak rahsia kejayaan lelaki bab ni .. nanti aku di anti mereka .. hehehe ..

Apa pon , tu la dia lelaki .. nakal tu skit skit biasa la.. kalau tak nakal , pelik la pulak kan ? hahaha.. Alasan eh ? Entah la .. g la tanya pasangan masing masing.. pasti jawab mereka . " iskh.. tak laa" .. hahaha... "Pandai makan pandai simpan la" ... " Pandai buat pandai la tanggung dosa " .. hehehe..

Ok tak jawapan ni Yaya ? hehehe ...

AKU NAK KRITIK BLOG NI BOLEH ?

 

Haaa... blog ni aku kenal sejak aku buat segmen awal tahun ni .. Mula mula aku ingat tuan tanah blog ni lelaki berdasarkan nama dia yang serupa lelaki tu .. Bila tengok gambar dia pon gitu gak... ala ala pedang setiawan gitu.. sudah confius .. hehehe..

Bila aku masuk tengok blog dia .. huh...Hurm.. ada bunga bunga.. aku pon suka bunga gak.. nak letak kat blog aku bunga... bleh ? Pastu bila tengok layout dia .. huh... sungguh tak ku minat ...

Kenapa aku tak minat .. hehehe... biasa la... jeles .. boleh ? Hahaha.. ok ok.. aku dah tengok .. ingat nak kutuk blog ni kaw kaw.. tapi tak jumpa lak.. semua ok jee bagi aku .. adus.. camana tu ? kang dia lak nak kutuk blog aku. .sah sah kaw kaw punya kena ..

Tapi tak pe.. aku tau dia tak seteruk itu untuk kutuk aku.. kan siti kan .. hehehe .. Apa pon , blog ni mmg best ! Tu je aku bleh kata.. blog bf dia tu je tak best !! Perasan kacak ! Bosan siut.. kenal tak sapa bf dia ? Blog doa .. ayahkuslow.com .. haaaa..

Blog yang aku maksudkan ini ialah ... http://tinyurl.com/6ycl94t

Berjaya juga mereka ?

 

Mood blogging amat teruk sekali .. rasanya malam ni nak tidur awal la kot .. rehatkan kepala otak memandangkan hari ni aku guna hampir 100% otak aku ni .. eceh.. poyor... 5% pon tak sampai.. hahaha...

Tak kisah la apa pon .. yang aku tau , jap lagi nk tidur.. tapi ada cerita best la pulak... adoi.. PROJECT A (2) .. Camana tu. aku peminat tegar Jacky Chan ni ..

Dan satu lagi. .hurm... rasanya ramai tak suka aku kerap update eh.. ok la.. mula esok aku akan update sehari sekali atau sekali seminggu .. ok tak ? Ok atau tidau , kita redah saja !!

OK.. senarai pemenang saguhati tadi ek.. PUSINGAN 10 .. tutup dah yer...

http://bit.ly/h2a5l0

http://bit.ly/h4UVIB

http://bit.ly/gLo0p9

http://bit.ly/i6rFva

tu je..tutup dah... okeh ? Nak layan awek korea sat.. apa ingat korang je leh layan lelaki korea keeee... huh..

Hurm.. mengapa ini terjadi ???

 

image

Aku tak boleh follow blog blog yang dah mana tetiba 'diunfollow' .. dan juga blog aku hilang dari kebanyakkan blog list.. huwaaaa... mungkin blogspot suruh aku berundur gamaknya ... huk huk..

Aku nikahkan juga dua orang blogger ni kang !!

 

Balik balik muka diorng !! Grrrr... Pemenang GEGAR 1000BLOG Pusingan 10 ... ialah ...

image image

Klik gambar tu untuk ke blog diorng yang tak best .. huh ..

Dan yang lain , salah jawapan.. kalau nak tau jawpan .. g bodek diorng ni.. 5 pemenang saguhati lagi belum ada ..cepat cepat ..

Aku sungguh bernasib baik !!

 

Pergh.. nasib baik.. mmg benar benar bernasib baik.. kalau tak , aku tak tau la apa jadi ngan aku semalam .. Haih.. Entahlahh.. semua ini di luar kawalan kita.. tak mampu kita..

Apa cerita ?? Hurmm.. segan sebenarnya.. tapi nak gak cerita.. Erk.. perlukan cerita ? Segan la aiii ..hehehe... Yelah , kang jadi bahan korang lak .. Tapi apa pon aku bernasib baik laaa .. sungguh bernasib baik ..

Cer cerita ?? Tamo aahh .. nanti lepas aku umumkan pemenang GEGAR 1000blog tu aku cerita eh.. bukan pe , kasi peluang pada mereka gak untuk menang.. kan kan ?

Haha.. angin dah tuu.. ok ok. aku cerita la.. apa yang aku bernasib baiks sangat tu eh ?? Pagi tadi , wife aku cerita kat aku.. aku ngigau dok sebut , " lap monitor tu.. lap monitor tu " .. Bayangkanlah jika aku sebut " I LAP U " ????

GEGAR 1000BLOG : ROUND MATI !

 

Okeh.. soalan penutup .. ehehhehe ... senang yer ?? Ramai bagitau aku soalan mudah jer ... ok.. aku bagi lagi mudah eh ...

" ANTARA AKU DAN DIA , SAPA LAGI FAMOUS ?? "

Siap ?? Sat iklan ..

image ☻SEASON 77/11-SHAWL HANA-HN☻

 

ok..kembali bersiaran ..

Haaa... siap ? sila hantar ketiga tiga jawapan tu .. tapi sebelum itu ... sila buat entri cam biasa la .. tajuk kali " BEN ASHAARI BAGI AKU GEGAR KEPALA " dan linkkan ke entri ini .. 

Jangan tulis jawapan dalam tu.. nanti Ujang atau Adi Budika tiru lagi !!  Bagi jawapan berserta url entri korang tu di ruangan komen ni .. okeh ? Faham ? Aku tau.. ada yang tak faham kan ??

Gini .. masa paste url nanti , sertakan sekali jawapan macam ni .. Contoh eh ..

www.benashaari.com / jawapan .html : jawapan1 .... jawapan2... jawapan 3.. ..

Haa..camtu jer.. ok ok..segera !! tutup kal 430 petang !!

Bila kekasih di'usha' orang ..

 

Kekasih hati kita yang cun diusha orang .. Aku nak cerita dulu bab perempuan.. Lelaki nanti.. okeh ?

Hurmm... Aku tamo bicara 'kenapa'  tapi apa nak buat bila jadi gitu .. Haa.. banyak kali dah terjadi kat aku .. Eceh... BANYAK tuuuu.. berapa ramai la gamakanya awek aku dulu yer .. lalala ..

Hurm.. tu la kan.. lelaki ni.. dah tau tu milik orang , lagi dia gemar nak kacau.. Selagi tak bertumbuk , selagi tu tak puashati.. Haa.. jenis ni mmg pengacau la.. seronok jadi pengacau kan ?

Kalau aku la kan.. segalanya bergantung pada perempuan tu .. kala dia cam melayan jer .. maka GTH jer perempuan gitu .. Yelah , dia sendiri pon tergedik je kan ? Haa.. kalau dia tak layan , maka elakkan selagi boleh.. Tak perlu sampai bertumbuk.. kang laki masuk penjara , sapa nak jaga perempuan tu .. lagi naya kan ? Kalau dia kacau lelebih , buat laporan polis je .. kata gangguan .. haaa.. bukan tak leh.. boleh tuu.. kan kan ...

Perempuan banyak der ( aku pon terpengaruh tulis der ) .. Cun cun lak tu.. nasib baik aku kawin dah .. kalau aku bujang dan skang ni blogger ?? haih.. sekali lagi aku tegaskan , nasib baik aku kawin dah.. kalau tak mesti jadi romeo must die punya ..

GEGAR 1000BLOG PUSINGAN 10 : SOALAN 2

 

" HOLGA"

Haaa.. yang ni korang kena redah  cari dalam blog... hehehe.. dapat atau tidak , terpulang.. bukan mudah nak mudah kan.. takkan nak bagi soklan mudah itu kan ? Haaa... biarlah susah sikit kan .. skit jeeee..

OK.. HOLGA adalah soalan kedua .. Soalan pertama tadi dah dapat tak ?? Belum ?? Aiseyman.. Meh klik SINI untuk ke soalan 1.. OK? Malas nak bebel... silalah redah .. tiada paksaan ehhh

Bila sudah.. tunggu soalan no 3 lak.. ehehe.. bila ? tunggu je laaaa... sabaq blehh ??? Ujang budak lucah tu mana ? Bukan ujang budak minang yer.. si lucah tu.. hahahaha.. adoiii.... bikin panas tul la dia punya entri !

GEGAR 1000 BLOG PUSINGAN 10 : ROUND 1

 

HAHAHAHA.. ok ok.. bersedia untuk mencari jawapan terlebih dahulu ? Haa... bila dah dapat , simpan duluuu.. jangan antar jawapan atau bagi kat sapa sapa .. Hanya satu pemenang saja kali ini dipilih !! hahahaha.. kenapa satu ? Saja nak promote mereka paling pantas dan tepat !!

OK .. bersedia untu mencari jawapannya ??? Tak sedia ?? Jom g makan dulu .. lepas makan baru aku bagi soalan eh.. boleh ? Boleh laaa.. eh ? hahaha..

SOALANNYA BERBUNYI BEGINI ...

" MAAF .. LUPUS SUDAH ! "

Sila cari dalam kumpulan 10 di www.benashaari2.blogspot.com  ... Dapat ? Diam diamkan saja .. ok ?

GEGAR 10 RIBU BLOG !!!

 

Terkejut ?? Rilekss.. aku pon ternganga gak ni ... tapi ada cadangan dari pihak 1TUBE.MY untuk buat GEGAR 10,000 BLOG dengan gabungan GENGBLOGGER.COM dan BEN ASHAARI.COM ..ni tak termasuk BLOG NOT FOUND yer ..

Korang rasa boleh capai tak 10 ribu blog dalam tempoh sebulan ?? Pergh... kalau aku boleh dapat 1 ribu blog dalam tempoh 24 jam , 10 ribu berapa lama ??

Dan .. berapa ramai lagikah hater yang akan aku dapat sekiranya rancangan ini berjaya dilaksanakan ?? Pergh.. aku tak tau la camana.. pasti bertambah tambah lagi ' kawan baik ' aku dalam dunia blog ni ..

Yang menariknya , pihak 1TUBE.MY nak bagi hadiah.. buat masa sekarang mungkin netbook.. Tapi belum confirm lagi la yer.. aku tamo janji apa apa selagi takde kat tangan aku ni haa..

Ada yang cadang dslr ! Pergh.. kalau dslr , aku pon nak join weh !! Korang ada cadangan lain ? Tamo la kereta atau g melancong .. hahaha..

Bila segalanya menjadi kenangan ..

image

Hurm.. pagi pagi lagi dah buat aku sedih.. Kad dari seorang kawan baik aku ...5 tahun bersama ..susah senang ... Akhirnya , kerana fitnah , dia teraniaya ..

Mesti dia datang masa cuti ari tu .. hurm... Haih... entahlah .. Semoga Allah murahkan rezeki dia sekeluarga .. Aku pon tak lama gak kat sini ...

Bicara PEREMPUAN !

 

Salam.. selamat pagi..

Hehehe.. hamboi hamboi... Kalau nampak je aku tulis PEREMPUAN , cepat jee serang eh.. nak tau apa pulak si BEN ni nak ngomel pasal perempuan eh .. hehehe..

Takde la.. tadi dalam kereta .. sambil tengok wife aku drive ( kekeke) layan la Sinar.FM .. Sekali terdengar la kak engku berkata " lelaki ni sebelum kawin , macam macam bagi.. tapi bila dah dapat , nak dapat kad pon susah " .. lebih kurang gitu la.. kalau tak tepat , maaf la yer kak engku..

Mmg betul.. aku tak nafikan .. sebelum kawin , lelaki mudah benar bagi hadiah kat perempuan... tapi bila dah dapat.. pergh... jangan kata nak bagi kad , nak buat sendiri pon susah dah .. tu contoh aku la.. hahaha...

Kenapa itu boleh terjadi .. Haa.. wife aku cukup suka bila keluar isu ni tadi.. Aku jawab mudah jer .. Sebelum kawin , duit cuma bagi kat mak bapak .. Rasa rasa lepas kawin mana g duit ?? Haaaa... nak ada lebih dalam beg duit pon susah wooo .. Nanti kang ada dok pk simpan duit nak menikah lain .. hahahaa.. Risau benar orang perempuan ni haa... Tak semua lelaki gatal nak nikah dua walau pun diberi peluang .. Tak caya ? Cuba la bagi.. hahahaha...

Lelaki lepas kawin , komitmen tinggi.. Tau.. perempuan pun .. tapi lelaki lain .. dia pemimpin keluarga.. Jarang lelaki nak makan duit isteri .. camana punya susah pon dia berusaha untuk cari sendiri .. duit isteri tu , biar je la dia guna.. Haaa.. lebih kurang begitulah kan ..

Tapi zaman skang ni , ramai dah lelaki makan duit isteri .. hurm.... TERPAKSA.. yelah , isteri sekarang ni ramai bergaji besar dari suami.. cam.. erk.. cam .. cam sapa eh ???

Eh , ERL datang la.. sambung esok pagi lak eh ..lalalala...

Tamo solat selagi tak ikhlas ...

 

Haaa... ini antara entri aku yang mendapat sambutan tidak hangat tapi alhamdulillah aku berbangga dengan entri ini kerana ianya spontan dalam kepala otak aku ...

image 

Haa.. dua beradik ini berbual sebelum tidur.. rasa-rasa korang la kan, apalah yang dibualkannya yer ?? hurm... hurmmm... nak tau ?? Klik sini untuk selanjuntnya > SINI

Mayday !! Mayday !! Mayday !! Unfollow ??

 

Bukan salah aku laaaa... waaaaaa.. ramai ingat aku unfollow blog mereka.. NO ! NO ! NO ! ( sambil makan burger ) ... Ini semua punca ari tuuuu ..  BLOG NOT FOUND !!! Tak caya eh ?? sila baca entri INI ..

Tak sangka lak boleh jadi gini sekali ... waaah.. abis semua aku unfollow eh ?? Semua ke ??? Mana boleh gini .. penat la mau g masuk balik ...  Tapi tak pe.. itu bukan masalah besar .. akan aku follow skit skit .. insyaAllah ..

Apa pon jangan la fikir aku unfollow korang .. Hiskh .. tak de maknanya okeh ! Aku tak untung apa apa pon kalau unfollow korang tu haaa... bukan buruk siku okeh !

Jadi pada mana yang perasan aku dah 'unfollow' tu , sila tinggalkan url korang kat sini eh.. insyaAllah aku cuba follow satu persatu.. bagi masa okeh ! Tak janji.. aku cuba yang terbaik..

Maaf dari aku yer .

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI