Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 12 April 2011

TAHNIAH dan TAKZIAH buat blogger ..

 

IKLAN sat ..

image Update terkini hanya dari http://islamioparadise.blogspot.com

 

Mula mula aku nak ucapkan takziah kepada rakan blogger dan kenalan aku di FACEBOOK atas pemergian ayah tercintanya .. Al-fatihah ... rujuk SINI ..

Dan ... TAHNIAH buat blogger kerana telah mencapai entrinya yang ke 2 ribu !! Pergh.. dalam diam tak diam eh  .. Makin rancak berblog nampaknya .. Caranya pon dah berbeza sedikit.. tidak lagi menekankan pada satu isu je.. dah pandai 'berperasaan jiwang' gitu dalam blognya .. hahaha ... ok ok ... nak tau sapa ? Klik SINI  ..

Apa pun jasanya pagi ini amatlah aku hargai sangat sangat sangat.. aku tak berblog pagi ni tapi dia dengan ikhlasnya menyalurkan trafiknya kepada aku .. huk huk.. tisu ada ?? ni la kawan namanya.. takde makna nak kedekut  trafik ! kan kan ?

Blogger pilihan .. pasti meletops ? Dah pon !

 

Blog ni lama dah dok bersantai kat blog aku .. yang aku perasan la.. Masih mudah tapi punya bakat yang besar dalam bidang blogging ni .. Blognya ? Hurm... aku cukup suka header dia .. heehhe.. cuma tak sesuai je letak kat blog aku.. hehehe ...

Entrinya ? Makin lama makin panas ... hehehe... Ada yang ingin aku tegur tapi rasanya tak sesuai kat sini .. nanti nanti je aku bagitau kat YM atau FB eh.. hehehe..

Bab lain ? Lain dah mabeles ... makin lama makin mengugat aku .. huhu.. Bakal menenggelamkan aku ... Hehe... serius nehhh .. tak caya ? Jangan tanya aku.. g tengok sendiri.. okeh ?

Jom tengok blog dia.. apakah benar kata kata aku ini atau sekadar omong kosong ? Klik > SINI

Berani kerana benar ??

 

Alhamdulillah ..selesai keje aku kat gym.. Aku malas benar update entri ari ni tapi bila dah mula .. habis la..tak reti diam dah ..

208765_207728915917419_100000409372347_745027_7732521_n

Berani kerana benar ? Kebelakangan ini aku lihat ramai benar nak berdakwah dalam blog .. Alhamdulillah .. satu perkembangan yang baik... cuma yang kurang enak ialah , cara !

Berdakwah tu satu perkara yang baik.. Berdakwah kerana Allah.. satu kerja yang mulia .. Cuma yang tak betulnya cara .. cara yang digunakan sesama saudara seagama.. Bolehkah kita nak memperbetulkan seseorang itu dengan kritikan pedas ? Caci maki ? Kutuk mengutuk ? Cuba selak semua sejarah nabi dulu .. bagaimana nabi berdakwah .. ingat semudah itu ? Kalau main caci maki atau kritikan sampai tersentap , aku rasa tak kena gaya...

Kita di zaman sekarang ni , semua dah bijaksana.. Ada akal dan ada ilmu.. gunakanlah akal kita untuk berdakwah .. Reverse psikologi .. Ari tu ada sahabat blogger bagi aku blog dakwah ni .. cara dia mmg membuatkan pembaca terkejut ... tapi bila dia baca betul betul , apakah sebenarnya yang nak disampaikan ? cuba baca nanti kat SINI..

Bagi aku bagus nak berdakwah .. tapi ingat , lagi bagus berdakwah guna akal .. biar hati saudara kita tu tersentuh dari tersentap ! Bila dia tersentuh maka dia akan berfikir.. tu yang lebih baik .. Kalau tersentap , rasa rasanya dia fikir ? aku rasa lagi dia keras hati ada la ...

Dan ... yang nak berdakwah tu aku rasa , kena perhatikan semua ayat ayat tu ... lebih baik bagi contoh dari mana mana dalil dari dok main sedap jari menaip ...

Fikir fikirkan la eh ... yang membaca ni semua ada akal... bukan bayi baru menyusu  ..

GIVEAWAY dari BEN ASHAARI BLOG

 

Opss.. hahahah.. tu laa.. sapa suruh aku update blog .. haa.. tengok ... dah gatal nak menaip balik.. grrr...

Tak pe tak pe.. ni entri jap je ni... aku sebenarnya dalam perancangan nak buat satu GiveAway mudah untuk pembaca blog aku ...

Apa yang aku nak bagi eh ??? aku nak bagi baju yang punya tertera logo KELAB BLOGGER BEN ASHAARI .. Amacam ?? Berminat ? heheh.. Khas buat yang minat je la..

Berapa ? Aku rasa nak buat dalam 10 pasang je kot.. Terhad ... Tamo banyak banyak .. hehehe.. Ni nak cari mana yang boleh supply baju  dan designkan corak dia ... Ada idea ?? Aku nak kualiti punya .. wawawaaw.. tamo la tahap ribu ribu.. memadai pakai pon selesa n leh bawak kenduri laa.. maksud aku tatak malu loo kalau pakai itu baju.. hahaha...

Dah tiba masanya ?

 

Seharian menghilang eh ? Buat pengetahuan , ikutkan aku nak cuti sehari dari ngadap laptop ni .. Rehatkan mata dan kepala otak .. Blog aku dah setahun lebih aku ngadap tanpa cuti sehari pon ! Maka aku ingat ari ni aku nak rehat..

Pagi tadi , aku keluar g kerja..bersiap seperti biasa .. Tapi hati aku takde .. semangat sifar ... dan badan pon tak berapa nak sedap .. Tapi aku teruskan niat g ke pejabat ..

Seperti biasa .. naik erl .. turun erl... naik lrt tetapi aku turun ke stsn Cheras . Destinasi aku .. rumah mak aku .. aku nak rehat kat sana.. kat rumah mak aku ni , coverage teruk gila.. mmg susah la nak blogging.. sbb tu aku pilih ke sini di samping nak bermain ngan anak buah aku yang 2 orang tu ..

Sambil sambil tu baru aku berpeluang tengok tv .. Pergh.. lama gila aku tak tengok tv .. Akhirnya berjaya gak aku abiskan CSI tanpa sebarang masalah.. biasanya mata jap jap tengok laptop.. tak beri tumpuan.. hehehe ..

Dan hari ni baru aku tau .. hehehe.. Jessica Simpson ( aku minat gila dia neehh ) berlakon dalam Major Movie Star dan mmg best cerita ni.. hehehe..  sesuai untuk blogger tengok..

Kenapa aku update ? Sbb ada permintaan .. jadi cukup la satu entri untuk hari ni jer..Banyak banyak pon ramai meluat kan .. hehehe.. tapi ada aku kisah diorg meluat ? Blog aku .. lantak p la.. sapa suruh masuk kan ? Tak suka , jgn follow... kan kan ? Aku tak paksa sapa sapa pon .. hehehe.. kan kan ?

Pasni aku nak g gym... hurmm.. Patutnya ari ni ada shooting sembang sembang dengan kak Ogy Ahmad Daud .. tapi kensel sebab Fil 1tube tak larat.. tukar ke hari Jumaat .. Dia kata kak ogy nak buat cam aku punya.. Erk.. Kak Ogy tengok dah vlog aku ? Adeh.. malu i.. hahaha.. tak pe.. nanti aku kena interview dia gak ..

Oh ya.. Heliza Helmi pon dah setuju nak buat vlog dan sembang sembang dengan Ben Ashaari minggu depan .. Hurm... Amacam ? Menarik ? Ujang nak ikut .. nak kasi tak ??? Tak kasiiiiiiiiiiiiii... hahahahah..

Dan satu lagi.. pernah dengan nama ZARA AYU ? Pergh.. anak didik Adnan Abu Hassan yang bakal meletop tidak lama lagi.. Kalau nak tengok video kip dia , g ke 1TUBE.MY .. Mmg 1tube buat khas untuk dia ..

Tu je la aku nak update petang ni.. esok baru aku akan update seperti biasa ... 20-30 entri sampai korang muntah.. okeh ? hahahha... Jaga diri dan jgn lupa BEN ASHAARI .. sbb BEN ASHAARI tak lupa korang ..

Opss dan .. jutaan terima kasih buat jiranku yang terbaik !! Nilah namanya sahabat sejati dalam dunia blog ... kenapa ? Korang g tengok sendiri apa dia buat kat blog dia .. MAT GEBU laaa.. Tq mat ..

Okeh.. gua nak layan besi lak...

Teringin nak privatekan blog ..

 

Serius.. kalau bukan kerana $$ datang dari blog tu , aku dah privatekan blog aku tu.. Makin lama makin hilang keseronokkan berblog ni.. 

Aku tak kena attack pon ngan mana mana orang dan malas aku nak amik tau sekali pon kena attack cuma jangan melampau .. Ada batasan ..

Kenapa aku nak privatekan blog ? Hurm.. bak kata Norfanil dulu , dia kata entri aku seolah tak ikhlas lagi .. Mungkin ada benar kata dia .. Agak sukar nak berblog jika blog dah dikenali ramai..

Cara penyampaian , gaya penulisan akan berubah dengan sendirinya.. kenapa ? Sebab nak kena jaga hati banyak pihak .. bukan mudah nak jaga hati ni ... Kita sendiri akhirnya makan hati ..

Mungkin satu hari nanti blog peribadi ini mmg akan aku private tetapi akan aku bukak satu lagi blog yang mungkin lebih kepada untuk komersial...

Bila tu tak pasti .. tapi hati ini meronta ronta suruh buat sekarang .. hurm...

Kebijaksanaan PEREMPUAN tidak dapat disangkal !

 

Ada orang gila mengaku dia gila ? tak kan ?? Haa... Kalau dia mengaku dia gila , dia kena gak kan ? Abis tu camana ?? Pening pala .. haahahha..

Masih aku ingat dulu ada kawan aku ni ha.. dia tak tahan dengan awek dia .. tak tau laa nak cakap kat awek dia tu yang dia nak berpisah.. Kalau cakap je nak berpisah , perang dunia la jawabnya.. Last last tau camana ? hahaha.. Dia bagitau kat awek dia yang dia tu gay ! Boleh ? dengan senang hati awek dia lepaskan dia !! hahahahha..

Lelaki ni , kalau dah terkantoi bukan tak nak mengaku.. tapi malas nak mengaku.. tak de beza mengaku ngan tak mengaku .. sama je kena fire kaw kaw punya .. hahahahah.. baik jgn mengaku .. walaupun kena fire tapi still selamat.. ni kalau dah mengaku , kena fire satu hal.. kena jelaskan satu hal.. kena pujuk satu hal... haaa.. banyak hal laaa ..

Ada satu kes yang kebijaksanaan perempuan ni mmg tak dapat disangkal lagi..

" Cuba awak bagitau saya sapa perempuan tu.. bukan nak marah , cuma nak kenal jer .. ok ? " Cakap dengan penuh confident.. perghh.. terpedaya lelaki .. Atau ..

" Kalau awak ada perempuan lain , saya rela hati pergi minangkan dia.. dari awak buat dosa kan ? "

Perghh.. terpedaya siut !! Kalau bagitau , mmg silap besar !! hahahaha.. bijak bijak.. anak sapa neh ??

Blog sahabat yang senantiasa aku curik masuk !

 

Heheh.. aku masuk.. tapi liat benar nak tinggal komen.. aku pon tak tau .. teringin tapi susah nak turunkan tandatangan.. hehehe.. Blog sapa ?

Blog satu ni... hurm.... Semakin lama semakin best entrinya .. sudah ada perkembangan positif.. haaa.. mmg dia kata dia nak lawan aku secara bersih.. Aku angkat tangan je la.. mengaku kalah .. susah woo.. blog dia best lagi dari aku .. ikhlas ni .. Kira pasni aku bolehlah tutup blog dengan aman ... hhehehe ...

Dan satu lagi blog ni ...Sedang berusaha keras untuk mempromosikan blognya tanpa jemu.. Aku saja je perhatikan dari jauh.. walaupun ada dia minta aku promotekan tapi aku tamo.. hehe.. bukan apa , aku nampak kemampuan dia untuk maju tanpa bantuan orang lain.. Dan ternyata ianya benar.. sekarang boleh nampak la perubahan di blognya cuma ... hehehe .. nak bagi pandangan skit bro .. ada yang boleh diperkemaskan lagi..

Kedua dua blog ini ialah ... http://tinyurl.com/5vyuykq dan http://tinyurl.com/69ej44q .. Gud luck !!

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI