Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 13 April 2011

Blog yang bakal meletops tapi .. why ??

 

Kenapa tak meletops letops lagi ? Setahu aku lama dah blogger ni berblog tapi gitu jer prestasi dia ? Heehehe.. aku rasa aku tau .. Ni mesti berblog saja saja je kan ? Eh tak gak .. mana bleh saja saja ? Ke suka suka ? Hahaha.. sama je maksudnya tuuuu ..

Ha.. tau tau.. mesti bz ngan studi ? Ke ngan bf ? Ke ngan gf ? Ke ngan aku ? Erk.. silap.. hahaha.. nak mati ehh .. Wife dah usha dah tu.. ok ok .. tidur .. hahaha.. guwau je laa .. Tapi aku rasa mmg blogger ni bz ngan studi dia ..

Tapi sayang la.. blog dia best..simple jer .. Aku rasa ni kali kedua aku review ke blog dia .. Aku try carik blog blog yang menepati citarasa aku tapi sukar .. Banyak yang masih belum menepati piawaian untuk aku promosikan pada rakan pembaca aku ..

Apa yang aku nak tengok ? Susun atur , template , entri , loading ..semua tu akan aku tengok.. kalau bersesuaian , baru aku perkenalkan pada rakan pembaca di blog aku ..

OK.. skang jom tengok blog rakan kita ni .. http://bit.ly/fADHNN

Kaulah Pelita Hatiku - Ayah ku ..

 

Terimbau saat aku 'menyusahkan' dia sewaktu kecil .. mintak itu ini .. dia berusaha mendapatkannya kerana dia tak nak mengecewakan aku .. Aku tak pernah pinta mainan ... aku tak pernah minta sesuatu yang amat mahal kerana aku tau , mmg sukar baginya untuk memenuhi permintaan tersebut .. Kerana aku tau , dia ada 4 orang anak perlu di suap.. perlukah aku mementingkan diri ??

Masih aku ingat , bagaimana dia terpaksa ke pejabat untuk meminjam duit dari rakannya hanya kerana aku inginkan sepasang kasut bola yang nilainya beratus ringgit ( tahun 80an ) .. Aku tak sangka dia sanggup pinjam dari kawannya .. Waktu tu , aku tak tau apa apa lagi tapi bila aku kenangkan semula saat itu , barulah aku sedar .. Haih ... kalaulah aku tahu .. aku takkan mintak semua tu .. aku rela lagi guna kasut murah ..

Kamera DSLR aku tu... sebenarnya ada sebab aku membelinya ... Ayah aku seorang peminat kamera .. dia cukup sayangkan kamera SLR NIKON dia yang dia beli beribu ringgit di tahun 70an .. Sbb tu aku membelinya .. aku nak berkongsi dengan dia .. Aku tau dia segan nak menyentuhnya sebab bukan haknya .. Sikap tu , turun pada aku.. aku takkan sentuh hak orang .. Jika nak , aku akan beli sendiri .. Setiap kali aku berikan padanya sambil menunjukkan fungsi , aku rasa terharu... sekurangnya aku membuatnya rasa layani .. walaupun aku dah mampu miliki harta aku sendiri namun aku tetap akan berkongsi perasaan itu dgn dia ..

Bila dia tidur , aku pasti masuk ke bilik orang tua aku .. kalau dia seolah susah nak tidur .. aku akan picit kaki kakinya .. Kalau dulu , aku adalah sasaran dia .. suruh pijak kaki dia .. lenguh katanya .. Maunya tak lengoh ? siang bawak bas sekolah .. malam bawak teksi ! Semata mata cari duit untuk anak dia belajar ! ( bas sekolah , perniagaan keluarga ) ..

Dulu aku cukup suka melawan kata dia .. bukan apa , ayah aku tu manjakan anak perempuan dia .. kadang kadang aku rasa terpinggir .. apa yang aku nak , takkan dapat ... Bayangkan zaman aku , kawan kawan baya aku ada basikal BMX .. aku ? hanya mampu tengok jer ... aku pernah mintak pada ayah aku .. jgn mimpilah .. akhirnya aku cari basikal tua yang dh rosak yang kebetulan baru dibuang seseorang di tong sampah lalu dibaiki dan akhirnya aku ada basikal aku sendiri ..

Mainan ? Jgn mimpi laa.... Semua mainan , akan aku cipta sendiri .. dari papan dam , pinball .. dart dan senapang kayu .. dan banyak lagi .. Aku rasa , aku dapat kemahiran tu dari ayah aku.. dia sangat pandai bertukang .. segalanya dia buat sendiri ..

Oh ya .. lupa... hehe.. permintaan aku yang sering ayah aku tunaikan ialah .. BUKU .. kalau aku mintak buku , dia pasti akan belikan ... dia tau aku giler baca buku sampai lewat malam .. sampai guna torch light la .. tu pasal rabun .. yang lain , dia susah nak belikan ...

Pengorbanan ayah aku ... takkan aku dapat balas , walaupun aku berkhidmat menjaganya seumur hidup aku ... hurmm...

Aku diintip oleh perisik gara gara blog ??

Huh.. biar benar ??? Takkan sampai gitu sekali ?? Grrr... aku berblog pasal dunia aku je.. aku tak sentuh pon pasal Taliban ke.. pasal Libya ke.. pasal Syria ke.. Pasal apa diorg nak skodeng aku ??

Ok.. jgn keterlaluan yer .. takde sapa nak ngintip aku .. Yang intip aku ialah .. jeng jeng jeng .. awek cun ! Wawawawa... biar benar ??? Awek cun mana neh.. Eceh.. kembang dahhh minah nihhh ... Tuu..cover lubang idung tu haaa ...

Haa.. aku amik sedikit sedutan dari kata kata dia .. Huh ... Arghhh.. tak leh lak nak copy paste entri dia !! Dia disable right click .. adeh.. aparaaa... kudukut tul.. tak pe tak pe.. kudukut ehhh ...

Ok la.. malas nak cerita panjang .. aku rasa korang pon dah tau sapa yang skodeng aku tu .. pasni keluar kena pakai helmet F1 .. Untuk keselamatan dari terkena taik burung gagak ..

Jom baca cerita dia ... > http://bit.ly/fdwEMG

Kaulah pelita hatiku - 2

 

Hurmm... masih takde feel lagi nak bercerita ... grr.. terlebih makan nasi lak .. mood ngantuk .. grrr... Baca geng kita punya dulu.. jgn nangis dah ..

http://akukanila.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://fuyohblog.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://cekedismanis.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://nuramallinapotpet.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://akuqute.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://cetitasaia.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://melo-jieha.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://mid-sayang.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://sayetetapsaye.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://fidoodidooo.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://heandsheloves.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://yslgalz213.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://fatimahsahak.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://nurulhudazaharni.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://waniemisamane.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://miss-nadya.blogspot.com/2011/04/ben-ashari-bicara-kasih-ayah.html

http://mylifesstoryblog.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://qamaruluramaq.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://teratakchinta.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://esmaxempayar.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html ( buat entry sambil kesat air mata )

http://qiszana.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://coretanmissnad.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html  ( penat tahan mate ni jangan nanges..terburai jugak mase taip perenggan last..wwaaaaaa~ )

 

Hurmmmm .....

Kaulah pelita hati ku - 1

 

Kenangan yang tak mungkin aku lupakan .. aku pernah ceritakan dulu dalam blog ni tapi tak pe.. aku cerita lagi.. malas nak linkkan .. hehe..

Tak pe la.. aku linkkan je  eh.. hehe.. Baca ni dulu untuk rilekskan minda ( link ) .. Haaa... cerita pasal aku , pasni aku cerita .. tunggu feel baik punya , okeh ? hehehe..

Skang aku nak senaraikan rakan rakan blogger punya cerita .. Majoritinya mmg ... hurm.. baca la sendiri eh ..

http://hackerz91.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://www.herstoriie.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://sukadukacahayaqaseh.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://www.apisv2.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://eppyphamdiary.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://nurazizahyahaya.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://zanasukahidup.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://najihahfara.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://idafirdausi79.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://atia-gadismelayu.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://terowonginformasi.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://sitiumairahsaat.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://chayapengawal.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://eyqasara-marie.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

OKeh.. ni dulu.. Tqqq... Bosan n meluat tengok berita .. Diorg je betul .. Grr...

Gambar aku dibeng beng boong dalam LRT

IMG_1378  IMG_1379

Cerita ? Baca kat SINI  .. Nak tau sapa awek blogger ni ? hehehe.. takyah la tau .. biarlah rahsia eh.. hahaha.. ok ok ..

http://bit.ly/gh6cT0

dengan pesanan ...

" minggu depan tangkap gambar lagi..

sebelum abg ben pindah ofis kat putrajaya,

kite tangkap gambar banyak-banyak.. haha  "

Erk....

Segmen : Kaulah pelita hati ku ...

- TUTUP SUDAH -

Dulu aku pernah buat satu segmen khas untuk ibu kita untuk berkongsi susah senang kenangan bersama.. Sekarang tiba masa , penghargaan buat lelaki yang bernama ayah ..

Ok... Berminat ? Mudah je..Sediakan satu entri khas ...

  1. Letak header BEN ASHAARI BLOG..
  2. Tajuk : BEN ASHAARI BICARA KASIH AYAH .. dan linkkan ke entri ini ..
  3. Ceritakan segala segala kenangan pahit manis anda bersama ayah tersayang ... Tidak kurang dari 100 patah perkataan dalam 4 perenggan ..
  4. Apakah cara terbaik mendidik anak kita di zaman yang penuh mencabar ini ?

Tu jer ... tinggalkan url anda di ruangan komen ini .. Terima kasih ..

Dan PEMENANGNYA ..

 

image

Aku nak sorang je pemenang .. heehe.. maaf eh..sebab satu soalan jer .. hehe ... Dan pemenangnya ialah ...

http://bit.ly/enyniH

Yang lain , terima kasih kerana mencuba... er. .sapa ? Cam DIA , DIA ,DIA dan DIA .. Tidak lupa kepada DIA yang sudi menganjurkan pertandingan ini .. Syukur Alhamdulillah.. segalanya selesai juga ..

Camana la mereka tak bengang dengan perokok !

210644_207936025896708_100000409372347_746224_5787409_o

Ini bukan tandas awam yang terdapat di shopping mall tetapi ini tandas awam yang terdapat di bangunan yang mana terdapat cerdik pandai bekerja di dalamnya ..

Ini adalah tandas lelaki .. tandas perempuan , jap lagi aku masuk check.. kot kot ada .. erk.. haahha.. cari pasal nehh ... Tandas perempuan , biar blogger perempuan je buat .. okeh !

Aku perasan mangkuk tandas ni sejak semalam tak dibasuh .. kenapa ? Aku rasa makcik cleaner tu bengang dengan makhluk asing yang tak reti bahasa ni !! Berkali kali aku perasan kejadian yang sama ini berlaku .. Kalau tak habuk , putung rokok pon ada ..

Apa punya turrrrr punya manusia ni ??? tak tau jaga kebersihan tandas ke ? Aku tak tau la camana tandas rumah dia ! Nak merokok sambil uk uk  pon , berhati perut la skit .. jaga la kebersihan.. Bukan awak je nak guna tandas pastu ..

Aku pelik tu la  ngan sikap perokok ni .. Yerlaaa.. bukan semua .. tapi kebanyakkan gitu la.. haih...

GEGAR 1000 BLOG : BONUS DAN TUTUP ~

 

Hurm... kenyang dah ? Jom kita gegar untuk kali terakhir sebelum aku gegar dengan segmen baru.. hhehehe ...

Kali ni aku nak bagi satu soalan jer .. sbb bonus kan .. heehhe ... jadi malas nak bagi korang bergegar otak tu .. Maka aku permudahkan soalan.. ok ?

Soalannya berbunyi ... jeng jeng jeng ..

" ISTIMEWA DI ANTARA YANG ISTIMEWA "

Dapat ? Sila telefon aku dan berikan jawapannya.. hahahha.. rileks arrr.. guwau jek ... Cam biasa.. bila dah dapat jawapan tu , sila buat entri.. jangan lupa header .. jangan lupa linkkan ke entri ini .. dan tajuk : SELAMAT TINGGAL BEN ASHAARI ... uhuks ..

Lupa lak.. g check kat BENASHAARI2 dalam kumpulan BONUS ..

Untuk menghantar jawapan , sertakan sekali dengan url di ruangan komen nanti .. Tutup .. jam 4 petang .. lama la pulak.. tamo.. tutup jam 330 petang.. korang ada sejam untuk geledah .. Selepas 330 takde jawapan , maka .. SELAMAT TINGGAL KORANG ! 

Silalah mula ..

Email untuk aku .. marilah bantu sesama kita ..

 

Tadi aku terima satu email .. aku paparkan untuk korang... Kalau ada yang nak bantu , silakan ...

Assalamualaikum En. Ber, terlebih dahulu saya mahu minta maaf sebab cerobok kotak email En. Ben... Saya sangat merasa prihatin dengan kaum saya... Minta tolong En. Ben untuk buat satu entry mengenai blogge ini http://aidaryzal.blogspot.com/.

Dimana beliau menghadapi masalah dalam rumah tangga. Beliau ada menjual barangan second hand untuk membeli bateri kereta beliau yang mana beliau sangat memerlukan kenderaan itu untuk anak-anak beliau. Mungkin entry En. Ben dapat membantu serba sedikit dan memudah lagi untuk beliau penjualan barangan second hand beliau itu..

Terima Kasih..


entry saya
http://bintangkita080808.blogspot.com/2011/04/sapa-berminat.html

Terima kasih kerana sudi baca blog tepi tepi ini ..

Blog yang bakal meletops lagi ..

 

Hurm .. sesekali aku lari dari membebel ... cari blog blog baru untuk dipromosikan kepada pembaca pembaca aku.. tak la diorng boring kan ?

Ok.. blog yang aku baru redah ni , masih muda lagi la.. tapi ada idea dan ada cerita ... Cuma belum nampak lagi 'aura' dia ... tapi mula bercahaya sudah !

Dari segi entri dan layout , mmg best ..takde masalah nak gegar blog dia .. tak perlu amik masa lama untuk masuk ke blognya .. hehehe.. cepat jer...

Yang lelaki bujang .. haaa.. mmg patut gegar blog dia.. doa doa la kot bujang lagi blogger ni.. haahhaa.. ada gak pk aku gatal nanti.. hahaha.. kenapa aku pilih dia ? Sbb dia paling pantas tadi sewaktu aku umum nak review blog .. Jadi mmg rezeki dia la kan .. pasni nak cari blog lelaki lak .. Yang penting , senang nak masuk ..

OK .. jom tengok blog sapa ... >  http://bit.ly/ejilGd

Popular dalam dunia maya ? Tolonglah Okeh !!

 

" Aku buat blog bukan nak popular dalam dunia maya okeh ! "

Wah.. pernah baca tak statement ni selain di suratkhabar ? Eceh.. mana ada kat suratkhabar .. temberang je mamat neh .. tapi kalau ruangan komen blog tu banyak la.. Ramai blogger tak berminat nak popular .. Biar low profile.. hehehe .. kan kan ?

Biar aku usap janggut serta misai ku ini .. misai nak gulung gulung cam orang jahat selalu buat .. hahahaha.. Tamo popular eh .. Tak pe la.. tamo popular , duduk diam diam eh .. jangan kacao orang yang nak popular cam aku nehhh .. maklumlah , rezeki depan mata jangan ditolak ... Bakat yang ada , gunakanlah.. jangan dah tua nanti baru tergedik nak gunakan .. masa tu tak laku dah ..  :)

Ramai fikir , popular dalam dunia maya ni semata mata nak gila glamer laa.. kira nak jadi artis la konon.. tapi habuk pon tarak !! Huih.. silap tuuu .. cuba fikir semula .. Justin Bibir tu .. camana dia naik ? Dia g beratur untuk masuk AF ke ? Najwa Latiff baru je sign kontrak dengan syarikat rakaman .. camana tu ?

Dunia maya sekarang ni adalah satu landasan baru untuk menonjolkan bakat masing masing .. Aku amik contoh blog la eh ..Ramai blogger cuba menonjolkan bakat penulisan dalam tu.. Malah ada yang buat cerper , novel dan sebagainya .. Jika ada yang berkelayakan , sapa tau  dari seorang blogger kepada novelis ..

Dan , ramai jugak blogger diambil jadi model sambilan ... haaa... easy money kan ? Zaman ini , kena bijak amik peluang .. selagi halal dan tidak melanggari batas agama dan undang undang negara , apa salahnya kan ? Rezeki depan mata .. kaut je la..

Tapi bagaimana nak dapat semua itu ? Itulah tujuannya mempopularkan blog ... Bila blog popular , secara tidak langsung orang kenal blogger tu ... mana tau , ada syarikat pengiklan berminat nak amik atau nak sewa tapak dalam blog tu , dpt gak la duit g shoppinga atau duit kawin.. hehee.. atau paling tidak pon , sponsor .. kan kan ?

Ni bila fikir , popular je mesti ingat gila glamer .. kemaruk benar nak keluar dalam majalah atau suratkhabar.. Huh.. berfikir biar meluas sedikit.. Takkan nak keje 9 - 5 , 5 hari seminggu .. Tengah bulan , pening kepala duit abis.. Dengan adanya blog , alhamdulillah aku tak lagi alami semua tu..

Syukur pada Allah kerana buka pintu hati untuk aku menulis blog .. selain dapat ramai kawan , rezeki aku pon bertambah .. Popular ? Tu korang pk la sendiri eh ...

Ada sapa sapa nak bergambar lagi ?

Kenapa aku setia dengan BLOGSPOT ?

 

Ada yang tanya aku , kenapa tak nak tukar ke WP ? atau hosting je kat mana mana server ? Gulp.. aku tak mampu.. duit blog aku cukup cukup je bayar duit kereta , rumah , makan minum , belanja main bowling , beli gadget , belanja kawan kawan makan dan baki tu simpan untuk tukar kereta baru.. OK ? Boleh tak ? hhahaha.. rileks la wehh.. ternganga awat ? Aku bukan blogger rm1juta okeh !! hahaha.. haih.. asal cakap pasal duit je mesti ternganga.. Mudah benar kita ni terpikat dengan duit .. Tolonglah.. jangan ajar sangat diri kita bahawa duit adalah segalanya ..

Ok .. kenapa aku setia dengan blogspot ? BROFRAMESTONE ada cerita kenapa pengguna blogspot patut berpindah .. hehehe.. alasan dia mmg munasabah .. Tapi kenapa aku tak nak tukar ?

Ini alasan aku ... Majoriti blogger baru adalah dari blogspot... Bila mereka melihat blogger blogger yang guna wp , mereka akan kata itu blogger otai dan mereka tidak setanding dengannya .. Dan blogger blogspot ini tidak mampu pergi lebih jauh ... maksud aku agar sukar untuk berjaya .. Inilah yang ada dalam kebanyakkan kepala blogger baru ..

Mat Gebu .. aku dan ramai lagi .. Fatin Liyana .. Epal .. malah Hanis Zalikha sendiri pon masih guna blogspot... Tetap jugak dikenali pembaca lama dan baru bukan ? Tiada masalah kan ?

Kalau blog kena delete.. masalah ke ??? Serius .. aku tak risau bab tu .. sbb blog aku cuma nukilan aku sendiri .. Kalau kena delete , aku buat baru atas nama BENASHAARI.COM gak.. yang penting adalah nama tu .. BENASHAARI.COM ... takat entri tu , aku boleh buat baru jer.. apa susahnya ? Sekadar tulisan ..

Kenangan ? Tak pe la.. aku mmg jenis sentimental tapi kalau itu bukan rezeki aku , aku terima  jer ... Kalau hosting kat mana mana pon ,takkan tak leh kena hack kan ? Maklumlah , dunia siber ni makin lama makin ramai hackers .. masing masing nak cuba ilmu mereka..

Jadi , blogspot atau bukan , itu bukanlah masalah sebenar .. Masalah sebenar ialah kemampuan blogger tu sendiri .. Jika dia bagus , campak la kat mana mana sekali pon , dia tetap bagus ..

Contoh terakhir .. kita amik pemain bolasepak profesional.. Jika benar dia tu berbakat , dengan mana mana pasukan pon dia akan menyerlah .. kan ?

BEN ASHAARI seorang blogger yang bodoh ..

 

" Masa blogwalking banyak terbaca komen-komen yang bersifat ketidakpuasan hati. Aku ada juga menerima email bertanyakan mengenai bagaimanakah untuk berjaya dalam dunia blogging.

'Blogging sekarang dah tidak seronok. Kalau orang itu buat semuanya betul. Aku yang masih baru walaupun bercakap secara fakta orang buat tak layan je. Susah sangat ke nak berjaya dan di kenali oleh blogger lain?'

Walaupun aku masih newbie. Akan tetapi aku tergerak juga untuk menjawab soalan itu. "

Nak baca lagi ? Sila baca kat SINI ... Amacam ? setuju tak dengan kata kata dia ?? Hehehe... jangan hangin dulu ... lepas baca tu , sila baca yang ni pulak ...  klik SINI ..

Aku bukan budak kecik lagi.. aku kenal mana permata dan mana kaca ..  Itulah realiti kehidupan ini .. Mmg berlaku di sekeliling kita ..  samada kita perasan atau tidak ... berminat untuk amik tau atau biarkan saja .. buka mata atau butakan saja .. paling tidak , tegur atau pendamkan saja ..

Macam macam ... Jadi blogger bukan mudah .. tulis dengan hati.. fikir dengan akal ..

Aku kemaluan ..

 

Ahaks.. Sampai sudah opis... apa kes ? hahaha... tajuk ngeri eh ? Tapi mmg aku kemaluan arrr.. maksudnya aku malu laa.. hehehe.. apa yang berlaku eh ?

Gini cerita dia .. Turun dari ERL Tasik Selatan , aku terperasan kawan blogger ni .. Mmg kenal dah .. Ezzu Razza..  Berpakaian seperti macam nak g nikah lagi tapi edisi omputih ar.. hahaha.. kemas gitu.. Aku nak kemas pepagi ? Mintak mangap laa.. kalau boleh pakai singlet je g keje.. hahaha.. melampau ..

Jadi bila keluar dari stesen tu , aku jalan seiring ngan dia la .. Berborak sampai la dlm LRT .. Dia turun kat Hang Tuah sebab nak ke Istana Hotel.. Katanya ada majlis rasmi melibatkan UN kat situ.. dia jadi pegawai pengiring la gitu..

Maka tinggallah aku seorang diri .. Pakai balik earphone aku dan layan lagu HELLOWEEN ... I LIKE !! Hahaha.. lagu ni panjang giler.. dekat 14 minit la gak.. rentak pon laju je.. mmg ilang ngantuk la..

Tiba-tiba aku terperasan.. hurm.. macam ku kenal jer.. Confirm.. mmg dia la... Minggu lepas aku ada buat entri pasal sorang blogger perempuan tegur aku dalam lrt tetapi dalam entri aku tu , aku tersilap orang .. Blogger yang aku tersilap tu pon penah gak berdepan ngan aku cuma aku je tak perasan .. Jadi aku ingat dia la..

Camana aku leh tahu aku silap ? Aku termasuk ke FB blogger ni.. dan baca status dia.. Eh.. pelik .. dia kata dia jumpa aku dalam lrt dan tegur aku.. Rupa rupanya dia ni laaa.. aiseyman .. Malu aiii .. patut la blogger yang sorang lagi tu pelik aku wat entri tu... hahahaha.. aku nak terjun bangunan boleh ? Malu nehh.. hahahaha.. bengong tul..

Ok..cepat kita tukar topik.. Bila sampai ke Stsn Bandaraya .. orang dah ramai turun.. Awek ni berdiri dan pegang hp dia.. aku sempat jeling ke hp dia.. dia dah on kamera.. hahaha.. masak aku .. sapa la nak amik pic ni kang ..

Dengan selamba awek ni suruh mamat indon yang kebetulan berdiri sebelah aku amik pic !!! Hahahha.. mmg brutal ini awek !! hahaha .. Bukan sekali ..2 kali okeh .. dia suruh mamat indon tu amikkan.. hahaha.. aku nak tergelak tapi aku tahan.. hahaha.. Kalau aku sah sah buat cara klasik.. hahaha.. camana ? Pegang la sendiri.. hahha.. adoi.. pagi pagi dah buat aku ceria..

Awek tu kata dia dah ada idea nanti nak buat entri.. BEN ASHAARI part 1 dan BEN ASHAARI part 2 .. Nak tau sapa ? Tunggu la entri dari dia .. lalalalala...

Yang pasti , aku kemaluan ...

Selamat tinggal semua ...

 

Haih.. menghitung hari hari terakhir ku di sini... Haih.. eh.. lupa ..salam.. selamat pagi ..

Nampaknya pasni aku akan bermain di area Putrajaya je la yer memandangkan Kementerian Pelancongan akan berpindah ke Putrajaya dalam bulan 7 ni ... tak lama dah ni.. lagi 3 bulan je ni..

Apa yang akan aku rindu ? Huhu.. ERL kuuuu .. Lrt kuuu... huwaaa.... pasni mesti terkenangkan saat pagi pagi kuuu .. Awek awek di ERL dan LRT pasti menjadi memori.. eceh.. nak mati aku ni pagi pagi.. hahaha..

Tapi kata nak berenti ? Aah. tapi aku nak rasa dulu bangunan baru.. tak terliur la tengok nanti.. hahahah.. bangunan baru wooo.. aku ni mmg sukakan reka bentuk bangunan .. dulu mmg aku nak jadi arkitek tapi bila dok main dengan matematik , aku jadi malas .. hahaha.. aku mmg tak suka angka !

Pasni rasa rasanya akan guna gym free je la kat opis tu.. kalau tak silap aku  setiap bangunan kerajaan akan ada gym sendiri.. harapnya barang mesti best la... kan kan ? Hurm...

Bila bicara soal ni .. aku teringat DOUBLE STANDARD yang menyebabkan hati aku sakit.. haih ...

Bakal penganti SITI NURHALIZA ..

 

Penyanyi ini dikatakan bakal menyaingi kehebatan SITI NURHALIZA.. Anak didik Adnan Abu Hassan ini mempunyai vokal yang mantap .. Baru berusia 18 tahun kalau tak silap aku .. hehehe..

Khamis lepas , sepatutnya aku g bersama sama krew 1tube.my untuk bertemu komposer tanah air yang terkenal itu tetapi keadaan tidak mengizinkan aku untuk bertemu dengannya memandangkan aku tak beberapa sihat ..

ZARA AYU.. apa pendapat korang ??

AMACAM ??

Pilihan BEN ASHAARI : Blogger bakal meletops

 

Semalam aku paparkan satu blog wanita yang aku rasa bakal meletops , jika dia mahu ! Kenapa jika dia mahu ? Bagi aku dia ada pakej.. jadi terpulang pada dia jika dia mahukan letopan tu atau sekadar berblog seperti biasa .. :)

Dan malam ni ada sorang lagi aku nak tampilkan .. Blogger ni baru lagi tapi punya pakej juga bagi aku .. Jangan salah faham.. kang korang ingat aku dok pilih blogger cun jer.. Salah tu.. dia ada pakej.. Dari segi penampilan , gaya bahasa  , idea dan kreativiti..

Aku rasa jika dia buat vlog sendiri , dia pasti boleh setanding dengan Maria Elena .. tapi kena cari identiti sendiri dan aku rasa dia boleh.. Yang menariknya , blogger ni aku perasan sangat merendah diri .. Dalam facebooknya , dia layan baik semua orang .. tu yang bagus tu ..

OK... benar atau tidak , korang nilai sendiri.. Jom g tengok blognya .. SINI

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI