Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 14 April 2011

Okeh.. aku jeles dengan blog ni ...

 

Patut la dia beria suruh aku masuk ke blognya dan review skit skit .. Bila aku masuk je ke blog dia , terus aku jeles !! Grrr... Taukah betapa aku juga inginkan itu ???

Hurmmm... tak pe tak pe.. satu hari nanti aku dapat gak.. tak kira.. usaha tangga kejayaan .. Mmg nak sangat .. tapi tu la.. skang ni tak berani nak g situ.. tatott... hehehe

Ok.. berbalik pada blog yang aku cemburu ini .... Simple.. entri best.. Gambar yang dia ambik pon  I LIKEEEEE... pakai camera ape eh ??? bikin gue cemburu nehh .. grrr..

OK ok .. nak tau sapa punya blog lak ni ?? Jeng jeng jeng.. suspention tul .. hahaha.. jom .. masuk pelan pelan.. malam jumaat ni.. kang ganggu orang tidur jek... klik SINI

Blog baru yang aku suka ..

 

Hurm.. aku tak nak review.. Aku tak nak ulas .. Aku tak nak bagi pendapat .. Aku tak nak kritik .. aku tak nak puji .. Tapi aku bagi pandangan aku dari kacamata aku nih jer ... Bukan nak nasihat .. bukan nak tegur .. Nak bercerita je nih ..

Ok.. ini blog pertama yang aku masuk malam ni .. tadi bz mengodek segala url untuk dimasukkan dalam Segmen Gegar lagi tu ... Hurm..  Masuk dan tengok ... baca entri dia .. Best.. pandai mengarang dan ada 'perasaan' .. tu yg bagus tu .. Boleh bermain dengan pembaca ... susah nak buat gitu ..

Cuma .. ni pendapat aku je la ..dan juga blogger blogger baru yang lain la... Gambar kat side bar tu kalau boleh , kurangkan .. part lain ? ok je bagi aku ...

Url ok... header comel .. template cute ... orang pon cute.. eceh.. tu lebih la tuuu .. mana boleh komen gitu.. tak adil ! Tak adil ! hahaha.. ok ok .. tu je la aku leh bagitau ... apa pon , semoga berjaya yer wahai cik blogger ... Jom tengok blog dia .. klik SINI

Aku nak cari blog lelaki lak .. Sapa punya ciri ciri gitu ?

GEGAR LAGI : 200 blog tersenarai ..

 

Hampir 500 blog berminat menyertai dan telah hantar url mereka .. Satu kerja berat untuk menyenaraikan kesemuanya ... Dan aku baru selesaikan senaraikan 200 blog ...

Penat .. masa yang sepatutnya aku gunakan untuk bersantai sambil menonton television tetapi aku gunakan untuk mempromosi blog orang ? huhu.. Mintak balasan ? Atau  aku pandai berkata manis ? Ehehe.. tulah tanggapan orang .. Mungkin la kot aku pandai pandai ... tu yang ramai tergoda .. hehehe ...

Entahlah.. serius .. aku nak je berblog cam biasa .. cam korang gak la.. tulis pasal apa makan ari ni.. jumpa awek baru.. awek usha aku.. ekekeke.. tu contoh je laaa...

Tapi kenapa aku tak buat gitu eh ? hurm.. aku dari dulu sampai sekarang suka lebihkan orang lain dari diri sendiri .. Tau tak aku punya Alexa ranking dalam Malaysia dari 200 lebih dah jatuh teruk hingga 400 lebih disebabkan aku selalu bersegmen ? huhuh...

Tapi tak pe la... itulah hakikat yang perlu aku terima .. Apa yang diorng nampak BEN ASHAARI nak tarik trafik ... hehehe.. nak tengok aku tarik trafik mudah ? Tunggu entri pas ni .. Ni cara aku nak tarik trafik dan ianya confirm beratus online !

Ok.. sebelum tu , g tengok senarai  url blog yang aku sediakan di BENASHAARI2 ..

Harap FOLLOWER ramai tapi pembaca setia tarak !

 

imageSasaran aku ialah 20 ribu FOLLOWERS sebelum hujung tahun ini .. Mampukah ? Hurm.. kena usaha keras lagi ni memandangkan ni dah masuk bulan 4..

Kenapa aku beria ngan FOLLOWERS nih ??????? Banyaknya tanda soal ... hehehe... Biasanya la kan .. blog camana yang banyak Follower ni ? Haaa.... tak payah jawab.. aku yakin korang bijak untuk berfikir ..

OK... Bagaimana nak jadikan FOLLOWER ni kepada PEMBACA SETIA blog kita ?  Sangat mudah sebenarnya ... Bila ada FOLLOWER baru , samada dia ikhlas atau tidak , pastinya dia membaca entri kita terlebih dahulu walaupun sambil lalu .. Apa yang korang kena buat ??? Pasang la umpan !! Apa umpan dia ?

Sebagai seorang blogger , entri adalah sangat penting .. Walaupun korang cerita pasal seluar dalam yang berlubang dan pastinya menjelekkan pembaca tapi bila penyampaian menarik dan memikat , rasa-rasanya FOLLOWER tadi tu akan kembali lagi tak ? Dari tidak ikhlas terus tertarik ! Tu yang sepatutnya kita buat ... Kita tu blogger la.. hehehe.. Satu cabaran kan ?

OK... pasti akan kata , INI BUKAN AKU DAH .. INI BUKAN CARA AKU BERBLOG .. Ok fine .. kalau bukan , teruskan dengan cara gitu .. Silakan ... Tak de sapa larang .. aku tak suruh ikut cara aku ..tapi aku suruh guna akal untuk menjadikannya lebih menarik dan kreatif ..

Tempoh hari aku ada bagi satu blog yang sangat sesuai untuk dijadikan rujukan untuk blogger baru ... Sat nak g cari balik .. Ok.. jumpa .. klik SINI ..  Entri dia cerita biasa tapi penyampaian dia menarik .. Tu yang sepatutnya kita buat ...  Biasa tapi menarik !

Jadi , rasa rasa mampu tak tukar dari FOLLOWER TAK IKHLAS kepada PEMBACA YANG SUKA BANGET BLOG KITA ?

Jawatan Kosong : Cikgu Blog !

 

Pergh.. setiap hari ada saja msg yang ditinggalkan khas untuk aku di FACEBOOK .. Macam macam ... Antara yang feveret mintak aku tolong tengokkan blog mereka .. Ok la tu kan.. Ada yang aku tengok , dan ada yang tak sempat ... Maaf yer .. Tunggu aku jadi blogger full time ..

Secara ringkasnya .. kebanyakkan blog yang aku masuk tu .. aiseyman.. maaf la yer .. ni entri ulangan ... patutnya aku bagi je link.. tapi aku tak nak bagi , kenapa ? Sbb aku kata dah .. ni blog SANTAI BERSAMA BEN ASHAARI .. Apa yang korang baca adalah 90% direct dari aku secara langsung .. kecuali bila aku malas , maka aku bagi backlink entri lama je la .. heehhe.. tapi tu jarang jarang berlaku ..

Ok.. sambung eh .. Majoriti blog yang mintak aku masuk tengok mempunyai widget widget yang tak penting .. TOLONGLAH BUANG .. Tak berguna.. kesian kat kawan kawan yang guna broadband yang berbayar ikut volume cam aku ni haa... satu bit pon dikira tau.. kalau aku jahat , aku tak masuk blog blog baru ni.. wat abis bandwith aku jer .. tapi aku masuk la jugak .. Tu pon kena caci maki lagi.. Tak kisah la.. tugas gini mmg sering di caci maki... hehe.. Nanti ada gak tak puashati tu.. hahahaha.. macam macam ... G la cari kerja lain selain cari salah aku ni haa.. hahaha .. Dasat betul bayang bayang aku ni haa..

Sekali lagi ... Buat mereka yang ingin ramai pembaca di blog mereka ,

  1. TONJOLKAN BLOG anda di DEPAN MATA MEREKA !!
  2. Perbaiki blog anda dengan melihat contoh contoh blog yang dah maju ke hadapan ..
  3. Perbaiki mutu tulisan ... Biar standard dan mudah di fahami
  4. Elakkan mata pembaca dari buta seketika selepas membaca entri anda ..
  5. Masukkan 'perasaan' anda dalam penulisan anda .. Rujuk vlog aku bersama CIKGU SITI HAJAR di ruangan VLOG di atas ..
  6. Aiseyman.. Aku lupa dah seterusnya .. bini aku panggil makan daaa.. aku pon dah lapar .. nanti je la sambung eh... 5 tu dah cukup dah.. hehehhe..

Biar ada unsur komedi , seram , sedih , pengajaran dan sebagainya dalam blog kita .. Ingat , walaupun ini blog kita tapi blog kita punya pembaca yang terdiri dari pelbagai peringkat usia .. 

Blog yang bagus adalah blog yang mampu memberi impak kepada pembacanya .. Bangun pagi dah terus cari blog tersebut untuk melihat cerita terkini .. Fikirkan bagaimana nak dapat gitu !

Tujuan promosi blog ..

 

Hurm .. Apakah tujuan promosi blog ? Dari mana timbul idea ni ? Sejak aku dalam dunia blogging ni , walaupun masih mentah tapi aku berusaha menaikkan blog dengan cara tersendiri .. Cara klasik ialah tarikan trafik secara SEO dan pelbagai lagi .. SEO adalah paling mudah ..

Kemudian apa yang aku perasan ialah review blog .. Cuma apa yang aku perasan ialah , blogger akan review blog yang mana blog milik kenalan mereka sahaja .. Tak pe ... takkan nak review blog orang kita tak kenal kan ? Kang kena maki lak ..

Aku ketika tu nak bergerak susah giler .. trafik dapat 100 UV dah bangga dah .. maklumlah , blogger yang tiada nama langsung .. Ada sapa tolong ? Tolong bagi semangat jer... nak promote jauh sekali laaa...

Jadi aku terfikir bagaimana aku nak promote blog aku ni ? Maka bergeraklah aku seorang diri di dalam FACEBOOK .. waktu tu tiada lagi sebarang kelab promosi blog.. Yang ada Gengblogger.com .. tu pon aku tak nak bergantung sangat sebab kita boleh ping sekali jer.. Nak popular ? kena join forum ... Tu aku tak gemar sebab kena lepak lama kat situ ..

Dengan wujudnya akaun aku yang mana majoritinya rakan rakan perempuan yang punya bilangan kawan yang besar di dalam akaun mereka , aku tumpang seketika di wall mereka .. tu pon ada yang tak puashati kata aku spam sedangkan aku tinggalkan link tu berkaitan dengan mereka gak.. Tuan punya tak kata apa tapi kawan kawan lak lebih ! Pelik ..

Jadi sekarang , aku buat dengan cara aku sendiri.. Aku tak kacau mana mana blog langsung !!!!! Aku buat di blog aku .. Dengan cara paling mudah dan ringkas !! Satu banner dan satu tajuk .. Tujuan nak kumpul seberapa banyak blog dan kemudian kita bergerak ... ikhlas atau tidak , tu terpulang pada masing masing .. Ini adalah langkah  permulaan nak kumpul rakan blogger atau mudah untuk kita maju nanti ( jika rapat , mana tau boleh tersenarai dalam bloglist mereka kan ? ) dalam arena blogging ni ..

Ini cara paling mudah aku mampu usulkan .. Kemudian , ada yang pertikaikan FOLLOWER tu takde makna !! Harap ramai tapi yang masuk sedikit !! Mmg laaa.. Kalau 1000 FOLLOWER , nak harap 100 pon belum tentu kan ?  Sapa kata ??? Meh aku tunjuk bukti ...

imagePaling tinggi !!! Datangnya dari blogspot sendiri ! Rasa-rasanya dari mana tu ??? Diorng tau sendiri ker ?? Itu untuk sepanjang bulan lepas .. Jadi rasa-rasanya FOLLOWER tu tak penting ke ??  Nampak sangat tak pernah buat kajian ... Ingat suka suka je eh diorng buat ? Saja nak kumpul peminat blog yer ? Hehehe..

Kedua .. FOLLOWER dari faktor psikologi ... Bila kita tengok satu satu blog tu , punya FOLLOWER yang besar , pastinya WOW terkeluar dari mulut kita .. Kenapa ? Sbb bukan mudah nak dapat FOLLOWER tu.. Konsep berbeza dari FACEBOOK ... Kita boleh follow orang tu tapi dia tak semestinya akan follow balik kita kan ?  Jadi camana nak buat agar dia follow kita balik ??? Tu pasal blog kena mantap ! Kalau blog ala ala budak tadika punya layout , maka diorng tengok pon sebelah mata ... Salah sapa ???

Aku amik kata kata ni dari mereka yang bz bincang pasal FOLLOWER

"Tk semestinya ramai follower kita ni bagus dan tkde org follow tak bagus!! Baik diam diam ubi kan " 

Kalau kita bagus , kenapa dia tak FOLLOW ???  Cuba pk balik ...

Tujuan promosi blog adalah untuk memperkenalkana blog kita dikalangan rakan rakan blogger yang baru dan juga lama ... Semudah itu je ... Itu adalah untuk tempoh masa yang singkat. Bila dah mampu bergerak sendiri , maka jadilah seperti anak singa.. Pandai pandai la bawak diri.. Yang nak ikut mak juga sapa suruh ???? Taring dah ada.. kuku dah ada .. g la cari makanan sendiri .. takkan nak suruh mak suap lagi kot ??

Aku tau aku kacak .. tak payah tengok ok !

 

G makan kat Precint Diplomatik.. Skang ni suka makan kat kedai hijau tu.. hehehe.. Restoran tu berwarna hijau dindingnya.. dan dia letak frame gambar gambar nun zaman kemerdekaan dulu.. klasik gitu..

Aku perasan nape la orang dok tengok aku.. haih.. pelik .. nak kata aku hensem , aku lama dah tau.. hahahah.. kang ada yang tak puashati tu.. hahaha... lantak aarr...

Tak kisah la.. semua tu anugerah Allah.. bersyukur je la kan ... Yelah , aku pakai biasa je ni .. takkan nak kata kacak benor ??? hurm... malas nak pk banyak.. wat dek..

Lepas makan , nak g bank .. nak settle hal ASB .. lalalal... gembira ni.. Sekaliiii .. aiseyman..

218719_208170889206555_100000409372347_747521_6672627_oPatut la orang tengok .. haihhhh.. wat panas tul la lu BEN !!

Senarai blog BEN ASHAARI GEGAR LAGI ..

 

Ok.. aku dah naikkan satu entri khas di WWW.BENASHAARI2.BLOGSPOT.COM untuk menyenaraikan kesemua url url blog yang telah sertai segmen ini ..

Kalau korang nak blogwalking dulu , silakanlah .. rajin rajin la berkenalan dengan sahabat sahabat baru .. Tak pe.. tak perlu tubuh group blogger yg ikhlas untuk mencari kawan .. Semua ada akal dah .. boleh fikir sendiri ..

Oh ya... serius , aku belum fikir apa aku nak buat dgn kesemua senarai url tu lagi .. tapi insyaAllah , tamat je nanti ... tau la nak wat apa eh..

Dan .. aku nak tengok berapa ramai mampu terkutip nanti.. Jika ramai , barulah aku syorkan pada 1tube.my untuk segmen akan datang nanti beserta hadiah .. InsyaAllah.. tak janji ehh..

Aku cirit birit ...

 

Ok ... aku nak cerita pasal aku cirit birit. tadi aku makan pisang.. sebelum tu roti canai .. sebelum tu aku gosok gigi.. sebelum tu aku tidur.. sebelum aku tidur , aku basuh kaki dan muka.. sebelum tu.. bla bla bla .. 

Ubat gigi yang aku guna ialah colgate .. Manakala aku kumur guna Listerin ( ada info disini ) .. Orang tua cakap , sebelum tidur , kena basuh kaki.. nanti mimpi ngeri ( ada info lagi disini ) ..

Bosan tak ? Bosan siut ... yang suka baca cerita gini sapa eh ? Yang takde apa nak buat kat rumah tu haa.. Yang kat opis , sah sah tutup dah ni.. dia cari blog lain.. kenapa ? Masa ! Nanti bos lalu ke.. baik dia cari blog blog yang best dan cerita yang best ..

Blog yang best ni ikut selera orang .. macam macam ... Takkan boleh nak dapat ikut tekak kita 100% .. adakalanya ceritanya mengikut situasi dan keadaan .. takkan nak sama je kan ?

Aku bukanlah nak lepaskan geram kat seseorang tapi kadang kadang perbincangan tu dibuat hanya untuk lepaskan perasaan tidak puashati semata mata ..

Aku tak mintak sapa sapa sokong aku pon .. Tapi kena la tau .. dalam satu kelas sekolah , tak semua dapat no 1 ! Sapa yang benar benar rajin , bijak dan berusaha .. insyaAllah rezeki dia ..

Kalau MALAS dan tak kreatif , jgn tidakkan kelebihan orang lain .. AKUI je .. jgn ego .. Kalau tak pon , jgn masuk campur .. Wat susu anak tu lagi bagus ...

Emo ? Bukan emo..aku hairan .. spesis ni bukan spesis takde akal .. ada ... tapi lebih suka pk guna ibu jari kaki .. Apa yang dia nampak adalah kebaikkan kepada blog dia jer .. Dia tak pk menyeluruh..

Apa yang aku cuba buat ialah untuk keseluruhan komuniti yang membaca blog aku ni .. Kalau untuk aku jer .. senang jer... aku buat entri panas .. tak perlu backlinkkan pada sapa sapa.. Aku pedulik apa kan ? Blog aku dah ramai pembaca .. so what ??

Tapi aku bukan spesis tu.. Aku sedar dari mana aku ... buat masa sekarang , aku cuba bantu mana boleh aku bantu.. satu hari nanti , bila aku dah takde masa .. maka tugas ni insyaallah blogger lain lak amik alih.. tu pon kalau dia sanggup.. Tapi aku nampak cam Bangku kosong dan pembaca wacana tu ok ... ada harapan untuk berjuang demi blogger .. kan kan ?

Yang dok tepi tangga sambil kunyah sireh tu , jgn meludah merata rata.. cari mangkuk.. ludah ... okeh ?

Segmen BEN ASHAARI buang masa jer ..

 

Aah la.. serius .. Aku  baru dapat satu mail bagitau .. segala segmen aku selama ini bertujuan untuk menaikkan trafik aku .. Serius .. trafik aku naik gila punya .. Banyak siutttt...

Mmg aku buat segmen untuk naikkan trafik aku .. Pastu blog aku ni tak de info wahai kawan kawan .. Mmg buang masa sungguh .. Jangan masuk blog BEN ASHAARI ...

Hurm ..Betul la... Aku pon malas sebenarnya nak buat segmen .. aku pon malas nak promosi blog orang ni.. kalau nak  naik , usaha la sendiri .. G blogwalking sendiri .. ok pe ?? Cara klasik .. lagi meriah gitu ..

Ops .. tips promosi blog yang aku bagi tu buat blogger tak rasa seperti diri sendiri ? Betul laa... mmg betul .. segala apa yang aku ajar mmg buat blogger jadi seperti orang lain .. Tak caya , tanya kat Sunah , Ujang9897 , Borak Kosong , Adi budika , Qaseh , Bangku Kosong .. dan ramai lagi la... serius .. diorng semua dah takde identiti .. terikut ikut dok berpromosi ..

Ada akal pakai la !  Promosi ni untuk blog blog baru .. Aku buat untuk blog blog baru nak naik.. Yang dah naik , tak nak join pon tak pee... tapi kasi la semangat kat blogger baru .. Awak dulu camana ? Ada yang siap datang mintak aku promote kan .. Tapi skang ?? Dah rasa ramai pembaca , bangga la eh ? terus lupa diri ? terus lupa yang adanya ramai blogger baru ni ? Rasa rasanya blogger blogger baru ni , korang tengok je la eh ?

TOlonglah .. jangan nak berlagak .. Takat trafik 1-2 ribu tu .. 5 ribu ? Aiseyman .. mudah jer ... tak payah buat segmen .. aku punya entri harian pon dah cukup !

Korang ingat best sangat ke aku nak copy paste pastu buat entri game ni ???  Ingat senang ke aku nak berjaga sampai pagi dok copy paste ni ? Rasa rasa semata mata nak dapat trafik yang seberapa ?

Aku tolong susah .. tak tolong susah .. Mmg betul kata orang .. patut la tak kemana pon blog gitu ..  Baru ada 100 pembaca dah kira bagus ..

Cuba fikir .. promosi + entri ... aku dah bgitau dulu.. tu la.. baca ngan lubang hidung jadi gitu la.. Promosi untuk menjual blog korang .. Pastu selang selikan dengan entri korang yang penuh info tu.. Korang nampak aku punya entri semua segmen je ke ?

Grr.... serius , nyesal aku ... ops.. NYESAL ??? TIDAK SAMA SEKALI .. Yang tak puashati tu sebab dia punya blog tak kemana mana .. tang tu jer.. Maka dok mencari salah blog orang lain ..

Sama gak bila dah tak pandai .. maka nak salahkan cikgu tak pandai mengajar !

Kaulah Pelita Hati Ku - Final

 

Alhadulillah.. selesai dah ... jgn nangis yer ...

http://bibie-mumui.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://nabilapunyerbelog.blogspot.com

http://akubilerrajin.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://adzriel.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://hasrisa.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://cipunzmalas.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://mariatunnabila.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://siladybirdst0ry.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://miowmanja.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://sicempakabiru.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://areyougudgirl.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://frameandlenses.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://aunidenovella.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://aliashahgurl.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://musicbrilliant.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://whenisaidsomething.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://hitamitumisteri.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html#axzz1JNZF30xF

http://www.sunahsukasakura.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://gadisarawakcorner.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://shayyomeyy.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah-via-aku.html

http://ieyzaafieyna92.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://ciknarlieza.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://mizzazreen.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://matapenaalsunan.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://farahahsulong.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://www.penulissenja.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://fiezayie.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://syuhadahrazali.blogspot.com/2011/04/segmenkau-lah-pelita-hidupku.html

TERIMA KASIH KERANA SUDI BERKONGSI ..

Kaulah Pelita Hati Ku - 4

 

Hurm... agenda aku tercapai .. hehehe.. kenapa ? Ramai nak balik kg hujung minggu ni.. hehehe.. jahat tak aku ... ekekek..

http://numasara.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://fashah84.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://najwashariff.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://stilluvmylife-colorsofmylife.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://nusananosa91.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://sitinurulafiah.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://aremelyna.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://eyjalukman.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://noradadilla.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://onlymezue.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://fatin-hidayah.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://cydaacme.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://faraaaahalim.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah-kisah-ct.html

Kerana beg duit ..

 

Dalam kereta sewaktu perjalanan ke ERL Putrajaya , aku sempat taip satu entri .. entri yang sebelum ni la.. pasal parents kita tu .. Sambil sambil berbual pasal bulan depan punya projek ..

Bila dah sampai .. aku pon keluar laa dari kereta .. Seluk poket untuk amik beg duit .. jeng jeng jeng.... tak bawak !!! Arghhhhhhhhh... takkan nak patah balik ?? Nak patah balik , sah sah jalan dah jammed .. Adoi.. camana neh

Aku pandang wife aku ... Jom la g breakfast ... Aku ajak dia g breakfast .. " Dah tu tak keje ? " .. dia tanya..  Tak rela masuk lambat.. aku rasa cam loser kalau masuk lambat .. Sangat tidak bertanggungjawab... Kalau masalah pengangkutan tu tak pe.. tapi ni atas sebab kelalaian sendiri ..

Wife drive g mamak .. pekena roti canai banjir satu .. Pastu terus balik rumah .. Perancangan ari ni , nak g tengok wayang atau g gym ? Hurm.. semua malas.. aku nak tidur je kat rumah ..

Sori... semakin lama semakin halus semangat ini .. Yang benar benar berkhidmat demi negara , akhirnya layu terbiar sepi ... aku ini apatah lagi .. menunggu masa je untuk dicantas .. Segala pengorbanan seolah tiada sebarang makna ..

Benar kata aku semalam , negara kita ini amalkan double standard ... Tak caya ?? Tengok sekeliling kita ...

Penangan segmen ..

 

Eceh .. mengaku gak eh popular.. Ops.. salam.. selamat pagi kawan-kawan.. dah makan ? Belum ?? Mmg la.. awal lagi.. hehehe..

Segmen KAULAH PELITA KU semalam yang mana akan berakhir pada hari ini membuatkan ramai teresak esak eh ? Tak caya ? G la baca sendiri .. huhu .. Tapi mmg betul.. bila mengenang jasa jasa ayah dan ibu ku serta segala kesalahan yang pernah kita buat terhadap mereka membuatkan kita sayu seketika.. Terasa berdosanya kita pada mereka..

Bila mereka tiada , barulah kita nak menangis menyesal .. Ada yang tak sempat menabur jasa pada mereka atau ada yang alpa kerana sibuk dengan hal peribadi sendiri ..

Bagi yang masih punya ayah dan ibu , hargai mereka .. jagalah mereka sebagaimana mereka menjaga kita .. Jangan bila dah tiada nanti , baru nak tumbuk lantai .. Bagi yang kejam , masa tu dok berebut harta ... CARILAH SENDIRI !!!! hUH..

KAULAH PELITA HATIKU - 3

 

 

http://www.prince91.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://deaohlala.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://esmeda.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://duniaanita74.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://gadisgula-gula.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://faizalfredley.com/2011/04/13/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah/

http://azizulhakim91.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://bonda78.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-aya.html

http://ajuera-story.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://masikarfan.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://annikabubble.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://adilahisharudin.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://kzoeozk.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://mamaieta.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

http://zarul90soul.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

ok.. baki sambung esok eh.. kang ramai tak leh tidur lak.. hehehe.. esok kije lagi kan .. hehehe..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI