Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 15 April 2011

Confirm !! aku mmg suka ini pelawak dalam MAHARAJA LAWAK

 

image

TERBAIK DAN TERKREATIF DALAM MINGGU MUZIKAL KOMEDI INI ..

dan yang lain pon BAGUS SEKALI .. kecuali ...

 

image

Oh .. I'M SORRY AMIR... PUAS NAK CARI IDEA NAK GELAK .. TAK JUMPA ... HUK HUK HUK ...

Tak rugi sokong Nabil dari dulu .. cuma sampai sekarang bila berlakon dalam filem , belum ada watak yang benar benar sesuai dengan dia ..

Minggu ni R2 , tersingkir.. Sapa laaa yang undi AMIR ni yer .. hehe.. ramai benar sayang dia yer ... kesian la kat dia ...

Sapa terkeluar dalam Maharaja Lawan dan Segmen..

 

Sapa yang terkeluar ? Malas nak berbelit cam AF .. direct je.. ehehe.. WAI dan NO ENTRY .. Amir ?? Akan datang .. hehehe.

Ok ok .. senarai seterusnya .. huhuh... ramai lagi neh... ramai nak jadi superhero .. Korang dah tengok apa imaginasi diorng ? Pergh.. jom jom serbu ..

  1. http://coretanmissnad.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  2. http://teratakchinta.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  3. http://born2touchurheart.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  4. http://semekarsakuraputih.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  5. http://faddesignaway.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  6. http://www.benashaari.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  7. http://sayetetapsaye.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  8. http://s-t-a-r-k-c-o-n-t-r-a-s-t.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  9. http://yayabelogg.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-satd.html
  10. http://asylya-1001story.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  11. http://ernamorgan.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  12. http://mylifesstoryblog.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  13. http://eikaarysha.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  14. http://ceriterahmad.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  15. http://adisuda.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  16. http://wawailham.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  17. http://kuntumz.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak2-sat.html
  18. http://annishrahman.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  19. http://sayurlemak.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  20. http://sichumelpinky.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  21. http://faikee2011.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  22. http://freshie-sd.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  23. http://freshie-sd.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  24. http://aida4eva.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  25. http://secretsof9.blogspot.com/2011/04/segmenben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  26. http://azfar9897.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  27. http://faikee2011.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat_15.html
  28. http://nuruashia.blogspot.com/2011/04/jom-jadi-budak-budak-sat.html
  29. http://miss-nadya.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  30. http://missnadianasir.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  31. http://sharemyloves.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  32. http://mymicoelicious.blogspot.com/2011/04/abam-ben-ajak-titew-jadi-budak-sat-jom.html
  33. http://faezrusni.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  34. http://otak-karat.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  35. http://jemarikumontel.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadik-budak-sat.html
  36. http://nellyixora.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  37. http://lunalanun.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  38. http://fatin-hidayah.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  39. http://sailaaf.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  40. http://sailaaf.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  41. http://myzziema.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  42. http://adzriel.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  43. http://babyflary.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  44. http://tintaberkata.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  45. http://taufiqhafiidh.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  46. http://syahiraglew85.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat_15.html
  47. http://princessmyra-mira-san.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  48. http://nurazizahyahaya.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  49. http://nurazizahyahaya.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  50. http://celotehbongsu.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

Sambung lagiiii ... Sapa jadi superman ???

Peluang yang lebih baik masih ada

- STICKY POST : ENTRI TERBARU DI BAWAH -

Adakah anda sedang mengintai peluang pekerjaan yang baru? Jika ya. Mungkin anda sedar bahawa terdapat banyak laman mencari pekerjaan di Malaysia ini. Selain daripada itu Jobberies.com ada khidmatnya.

image

Kenapa Jobberies.com?

Seperti laman yang menyediakan peluang pekerjaan yang lain. Di Jobberies.com kami menyediakan platform untuk mengolah pencarian kerja agar ketemu matlamat si pencari. Fokus kami adalah untuk menjadikan kareer anda yang seterusnya menemui sebuah perjalanan sederhana namun berkesan dan menyenangkan. Kami tidak dapat menjanjikan anda akan mencari pekerjaan impian anda, namun kami akan memberikan anda kesempatan terbaik untuk mendapat suasana kerja yang lebih baik, bos yang lebih prihatin, atau perjalanan ke tempat kerja yang lebih dekat. Pelbagai pekerjaan seperti IT, perbankan, pentadbiran, engineer dan lain-lain lagi untuk berbagai tingkatan.

Persaingan?

Kini, paradigmanya bukan lagi, “Kita memilih pekerjaan”, tapi “Pekerjaan memilih Kita”. Persaingan dalam mencari pekerjaan pun semakin ketat. Dengan kata lain, seleksi alam ini harus ‘memakan’ korban, yaitu mereka yang gagal diterima dan mendapatkan pekerjaan. Lalu bagaimana cara menyikapi menghadapi kegagalan-kegagalan dalam proses mendapat pekerjaan agar kata ‘putus asa’ tidak hinggap di fikiran anda? Anda boleh saja menganalisa apa penyebab kegagalan anda. Perbaiki yang boleh diperbaiki, dan yang pasti anda harus mencuba di waktu atau tempat lain. Selama anda masih berusaha, kemungkinan untuk berhasil di waktu atau tempat lain masih terbuka. Luaskan jaringan anda dengan subscribe melalui borang yang disediakan. Makin luas jaringan maka makin cepat kemungkinan anda mendapatkan pekerjaan atau setidaknya peluang kerja.

“Find a job you like and you add five days to every week.” ~H. Jackson Browne

http://jobberies.com

Segmen kanak kanak tetapi sambutan ??

 

Sapa kata SEGMEN BEN ASHAARI takde makna ? Hehe.. Walaupun simple tapi beratus orang join.. hahah.. aku pening nak update ... tapi tak pe .. Berani buat berani tanggung kan  ... Hahaha..

Segmen ni aku rasa pada mulanya tak de la ramai berminat nak join sebab ala ala kebudakkan tapi ??? Aku mampu telan air liur jer .. Apa pon , jom usha ..

  1. http://thesyafiqmokhtar.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  2. http://fizalinolie-buahhatiku.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html

  3. http://29sept90.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  4. http://eikathecutegirl.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  5. http://nieblogaku.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  6. http://lianapm.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  7. http://nuyul86.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  8. http://mamaemacyg.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html

  9. http://purnamalie.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  10. http://cutieintan.blogspot.com/2011/04/pok-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak.html

  11. http://www.munirahizzan.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  12. http://sayatakotkatak.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html

  13. http://nurliyanapye.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html

  14. http://kupukupukecik.blogspot.com/2011/04/nak-ajak-jadi-budak-budak-sat-jom.html

  15. http://ribenablackcurrent.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  16. http://whenisaidsomething.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  17. http://frameandlenses.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  18. http://idanurfieyda.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html

  19. http://dayahpunyerbelog.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  20. http://jahnscar.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  21. http://sophieeliscape93.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html

  22. http://msveronique.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  23. http://solomolo.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html

  24. http://duniakita00.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  25. http://swardah.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  26. http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  27. http://shqpewsqiq.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  28. http://thoughtsandcurhat.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadik-budak-sat.html

  29. http://arazua.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html

  30. http://edtv-zahidizakariya.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html

Janji menang !!

 

Alhamdulillah.. selesai mengeluarkan peluh ... dan masih lagi berpeluh walaupun dah siap mandi dan hensem.. laallala.. skang ni kat ERL Putrajaya.. otw nak balik la.. tapi nak singgah kat pasar malam putrajaya dulu.. hehee.. cari makanan .. n durian ..gulp..

Sewaktu kat gym tadi , ada sorang member aku ni cerita la.. Dia kata dia ada sorang kawan bodybuilder berbangsa india.. Mmg cun la badan dia ..

Nak dijadkan cerita , kawan di kata dia gi pertandingan terbuka di Perak.. Dia ni duk KL .. saja cuba nasib kat sana lak .. mana tau leh menang kan ...

Wah... mmg betul la rezeki dia .. Dia balik KL lepas pertandingan dan bagitau kawan kawan dia dapat no 2.. Pergh.. kawan kawan ni punya la seronok dan julang dia tak hengat punya laa ..

2-3 hari berlalu ... akhirnya terbongkar kisah sebenar .. Mamat tu mmg la dapat no 2 .. tapi masalahnya .. kategori yang dia masuk tu , hanya ada 2 peserta !! Mengamuk semua kawan kawan .. Kena tipu hidup hidup !! Hahahaha... Ketawa je kitorang dengar ...

10 minit rugi gitu je dok dengar cerita tu.. Grrr...

Jom jom jommmm ...

 

Hurm.. bukan mudah nak jadi kartun.. hehe.. apatah lagi nak jadi superhero yag kacak .. nak kena selamatkan orang .. tak dapat selamatkan , kita lak dipersalahkan ... camana tu ?

OK.. skang kita tengok apa laaa cerita diorg ni.. bila masuk satu satu blog , baru nampak sebenarnya siapa mereka berdasarkan karektor kartun tu haa ..

  1. http://theycallmeburud.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html

  2. http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  3. http://keroasyraf.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  4. http://dalila-wandalila.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html

  5. http://semanismulut.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  6. http://alongusop.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat-along.html

  7. http://terowonginformasi.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak.html

  8. http://ukhwah-dhearty.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  9. http://blacktorento.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  10. http://semanismulut.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  11. http://waniemisamane.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  12. http://nursyahida-thisisme.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html

  13. http://sayangcoco.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html

  14. http://arieffah04.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  15. http://macamnilahkita.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html

  16. http://aiedasyid.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  17. http://uptown-lady.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html

  18. http://eqybal14.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  19. http://myssfana.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  20. http://bambam-story.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  21. http://sitiumairahsaat.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  22. http://kerabatkenshiro.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  23. http://syazananordin.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html

  24. http://shanasituaku.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  25. http://eyjalukman.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  26. http://otakkosongblog.blogspot.com/2011/04/s-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html

  27. http://hitamitumisteri.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  28. http://salimharmanain.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  29. http://heziqamushadadlee.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  30. http://nadhieraey.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  31. http://masikarfan.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  32. http://honeysue93.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  33. http://jomkongsistory.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

  34. http://masturazakaria.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html

  35. http://29sept90.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

Pergh.. makin ramai ... pengsan satt.. jom p gymmm...

Jom jadi budak budak sat ..

 

Hehehe.. sapa kata orang dewasa ni takde keinginan nak jadi superhero atau minat ngan kartun ? ? Muka je keras tapi dalam ada mickey mouse woooo ...

Aku tamo nak cerita panjang.. kita g tengok kawan kawan kita punya minat dan pilihan superhero mereka.. ahaks ... Ramainyaaa joinn !!! Ingatkan bab kartun ni tak la ramai .. adeh.. tak pe tak pe.. jom tengok diorng punya cerita ..

  1. http://syafiqorangmelaka.blogspot.com/2011/04/en-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  2. http://esmeda.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  3. http://wacanaku2009.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  4. http://kapieartslover.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  5. http://faraaaahalim.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  6. http://lulu-pages.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  7. http://oshin-jamel.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak.html
  8. http://www.rinadorinabahar.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  9. http://www.adybudika.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  10. http://www.penulissenja.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  11. http://syahjehan78.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  12. http://mizztina.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  13. http://zarul90soul.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  14. http://eliza93.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  15. http://cikyuz87.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  16. http://efagurlz.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  17. http://roseskalerful.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  18. http://hasrisa.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  19. http://celotehcikbee.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  20. http://azizulhakim91.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak.html

Jom layan gelak dulu ...

SEGMEN : BEN ASHAARI AJAK JADI BUDAK SAT !

- TUTUP DAH-

Haa..segmen hari Jumaat.. untuk rilekskan kepala otak dan perut .. Sangat simple tapi memerlukan imaginasi yang tinggi untuk melakukannya ..

Haaa.. nak kena buat apa ? Alaa.. jgn risau laa.. mudah jer .. sangat la mudah .. dan .. kena kreatif skit jeee .. ok ? boleh ? Open minded pon perlu gak ni ..

Jom kita mulakan ..

  1. Sediakan satu entri.. letak header BEN ASHAARI BLOG ..
  2. Tajuk : BEN ASHAARI AJAK JADI BUDAK BUDAK SAT ! dan linkkan ke entri ini ..
  3. Apa yang korang kena buat ialah ... APAKAH KAREKTOR KARTUN YANG PALING KORANG MINAT DAN KENAPA .. Letak gambar dan terangkan ..
  4. Dan APAKAH KARTUN PALING KORANG TAK MINAT LANGSUNG NAK TENGOK dan kenapa .. Letak gambar ..
  5. Satu lagi.. Jika aku SUPERHERO ,AKU NAK JADI ... Bagi gambar dan terangkan .. ( contoh superman, batman ..... )

Tu jer.. Dah settle .. tinggalkan link korang kat sini .. Tutup , tengah malam ni ... Gooooooooooo...

BLOGGER suka bikin panas !!

 

image

Komen ini aku amik dari blog SINI .. Tu pon sebab dia ngadu kat aku ... Ini isu rokok ...

Apa pendapat korang wahai blogger yang bijaksana ? Apakah blogger ni mencari isu untuk panaskan blog mereka ? Eceh.. sudah jadi macam wartawan tabloid lak eh ..hehehe ..

Ada kes lagi best ..sat nak p tengok balik .. Yang ni lagi best .. Lelaki yang punya blog adalah GAY .. Tak caya ? G baca kat entri INI ..

Macam macam perangai manusia kan ? Ada otak tapi takmo pakai.. Ada yang pakai tapi tak sepenuhnya .. Ada yang pakai sepenuhnya tapi dah jammed pon masalah gak .. haih...

Apa pon , ramai nak join gathering kat ALAMANDA nanti.. Kita jumpa di bowling eh.. kasi berdarah tangan dulu baru kita bersantai menghabiskan ais batu kat food court.. Semua ditanggung oleh mereka .. hahahaha.. Sendiri laaaa ...

Tutup GEGAR ! dan gathering lagi ??

 

 

Nak tutup dah ke ?? aiseyman.. jangan laaa ... ke nak tutup dah ? aiseyman.. kasi can dulu kat geng geng hujung minggu .. hehee.. Nanti aku pengsan gak update beribu.. eceh.. ni pon baru sampai 600 ... hujung minggu ramai online ... tapi tak tau la kan.. nak join ke tak .. hurm.. tak kisah pon..

OK ok.. aku dah up KUMPULAN 3 .. Sapa dalam kumpulan 3 ?? g la tengok sendiri kat www.benashaari2.blogspot.com ... haaa... kalau ada tak kena , habaq mai cepat cepat nooo ..

Seperkara lagi.. aku plan nak buat perjumpaan ringkas blogger sambil menghabiskan duit bermain bowling di ALAMANDA PUTRAJAYA pada hari AHAD ni .. di samping ujang nak menjemput secara live blogger ke majlis harjadi dia..eh.. silap... perkahwinan dia .. hehehe .. Amacam ? Ada berminat ? Pukul berapa ? Aku plan nak buat kul 10 pagi.. Agenda ? Borak sampai lebam .. pastu main bowling sampai pokai .. ok ? Tengok wayang  ? Aiseyman .. tu tak leh arr... duit yang ada cukup cukup wat beli air jer .. hehehe.. apa pun , segalannya ditanggung oleh .... sendiri arr... Duit blog tak dapat lagi niehhh .. hehehe..

Kalau berminat nak join , emailkan kehadiran korang pada aku.. kalau ramai , aku nak booking satu Alamanda tu.. hehehe.. tak la... kot kalau ramai , nak buat vlog sekali ? Email kepada BENASHAARI@YAHOO.COM ...tqq..

Tips mengundi dalam pilihanraya ..

 

Jeng jeng jeng .. seringkali kita pening nak pilih calon dalam pilihanraya kan ? Nak pilih calon atau parti ? Hurm.. hurmm .. ada yang amik keputusan , malas g mengundi .. cam aku dulu dulu.. Kali ni tamo ke ? Aiseyman.. kalau ada bagi duit , aku g la.. hahaha..gila punya statement ! ISA jugak nanti ...

Kenapa tak nak g undi ? Ada yang kata takut tersalah pilih , kita gak berdosa .. Ada yang kata calon tak leh pakai .. Ada yang kata parti tak leh blah .. sama jee semua .. Bermacam macam alasan ..

Aku ? Kenapa tiba-tiba tahun ni nak g buang undi ?? Eceh.. tahun ni ke ? Confirm ke ? Tak kira la tahun ni tahun depan ke , selagi bernafas insyaAllah aku akan g memangkah parti XY .. Hehehe.. parti mana ? Opss.. undi anda adalah rahsia .. okeh ?

Ok.. tips mengundi dalam pilihanraya .. Apakah tips tu ? Aku nak bagi , aku rasa tak layak laa.. tapi aku senantiasa rujuk pada yang lebih arif dalam bab ni bila melibatkan , bangsa , agama dan negara ..

Jeng jeng jeng .... sapa sapa ? Korang nak aku copy paste atau bagi je backlink ? ahahah .. korang g baca la sendiri kat blog dia eh..  Jom ..klik SINI

Apa yang membuktikan blog kita di terima ?

 

image

image

Bila pagi pagi online ... tengok dah ramai masuk baca entri kita pagi n malam semalam punya.. Best tak ? Cuba tengok jumlah online tu..

Memula 34 orang .. bila refresh , 46 orang .. suka ? Berbaloi ?  fikir sendiri ..

Bye .. bye .. Maharaja Lawak ...

 

Malam ni ramai la tak tengok Maharaja Lawak memandangkan ianya akan di tayangkan di Astro channel Mustika yang mana kalau nak tengok , silalah langgan ...

Salam dan selamat pagi ..

Amacam ? Ada yang sanggup  melanggan Astro Mustika semata mata nak tengok AC Mizal atau Jozan ? Hehe.. Johan ok .. tapi Zizan no .. hahaha.. Aku ada sejarah hitam dengan mamat tu menyebabkan aku menyampah giler ngan dia .. bukan jeles ok ! Ada aku ceritakan dalam blog aku ni .. Serius .. bukan jeles okeh !

Aku pernah terserempak ngan dua pelawak ni .. Nabil dan Zizan .. Nabil walaupun masa tu dah meletops tapi still ok  di hadapan orang ramai .. Zizan ? Grr.. dalam panggung wayang masa tu cam kuda kepang .. kecoh ! Malas nak ngumpat pagi pagi ni .. Ubah ubah la perangai yer Zizan.. Awak tu ramai kenal .. Nyampah yer ,aku bukan benci .. tapi still leh layan la lawak dia dalam tv.. tak baik benci orang  kan kan ?

Ok tutup bab mamat tu .. pagi pagi collect dosa lak nanti .. Hurm.. Gamaknya brapa ramai la yang nonton Maharaja Lawak tu nanti eh ? Kalau aku , tak tonton pon ok dah .. tak kisah ada ke tak tapi memandangkan aku lama dah melanggan Astro Mustika , maka layankan je nanti kalau dah depan mata ... leh gak aku test skill mereview rancangan tv kan ...

Apa pon tunggu jer nanti ... Ramai atau tidak , aku tak kisah pon .. kan kan ? Ada korang kisah ?

Cerita di sebalik AKAD NIKAH ..

 

Hahaha.. amboii.. kata aku cuak ehhh ( rujuk entri INI ) .. Saja nak mengimbau kenangan lalu .. Bila teringat saat saat akad nikah tu haa.. Ala.. biasa dah.. hahahaha..

Hurm .. mengelabah ? Mau tak .. Waktu gitu , kalau tanya apa apa , mesti tersasul punya .. nasib baik la berpengalaman .. hahahah.. apa sengih sengih ?? Mesti pk bukan bukan .. hahaha ..

Ingat lagi masa tu , saat duduk atas bantal tu .. Hahaha.. kadi lak dok bebel .. aku dah berpeluh atas bawah .. Grr.. nasib baik malam.. sejuk skit .. aku ni spesis mudah berpeluh .. nasib baik laa baju akad nikah tu jenis kain yang tinggi kualitinya oh gardeniaaa ... ternyanyi lak..

Berapa kali akad nikah ?? Cuba tengok muka tu elok elok ? Perhatikan ... Eloooooooooooo.. sekali okehh .. Yang aku cuak tu kalau dia tanya soalan.. Time ni ko teror la camana pon , kalau dah mengelabah sure mengeletar punya arr.. Nasib baiik bila kadi kata , ok kita mulakan sekarang .. Perghhhhhhh.. lega ..

Dengan senafas aku aku lafazkan .. Lega siuttt.... kalau suruh ulang sekali lagi , aku tamo laaa part akad nikah ni.. rela g akad nikah kat siam tu haaa... hahahaha ... larikkk ....

Part lain ? takde apa apa dah .. aku mmg tak suka akad nikah .. hahaha.. maka itu bererti aku tak mo kawin lagi dah .. hahaha ...

Kenangan .. Gambar Akad Nikah Aku ler..

Gambar wife ? Hehehe.. pasni ??

Tiada lagi BEN ASHAARI selepas ini ..

 

Aku akan mengikut jejak ADI BUDIKA untuk menjadi blogger masakan selepas ini .. Aku rasa dengan menjadi blogger masakan , aku tak perlu susah susah update banyak banyak entri.. cukup sehari dua tiga entri masakan yang orang suka masak setiap hari .. Haa...

Aku pernah buat dulu satu resepi masakan dan ianya mendapat sambutan hangat yang tak terhingga.. serius ! Aku sendiri pon tak sangka begitu sekali sambutannya ..

Kenapa aku nak bertukar ? Sbbnya tak de sapa nak sakit hati dengan aku dah .. aku boleh bercerita sambil makan .. Kalau tak best , boleh masak lagi sampai best.. tu baru la mabeles kan ?

Ok ok.. aku tamo dah buang masa korang .. sekarang ni , korang cuba try resepi yang aku pernah buat dulu.. kalau best , korang sokonglah aku jadi blogger masakan .. Kalau rasa tak layak , maka aku kekal je la begini.. okeh ?

JOm klik SINI

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI