Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 16 April 2011

Help !! Aku pening ...

 

bersantai5 bersantai6 bersantai3

Mana satu yang ok ??? Grrr....

8 kumpulan GEGAR LAGI telah disenarihitamkan ..

 

Terima kasih ... Banyak muka baru eh dalam list kali ni .. Bagus bagus ..  Sekarang ni dah ada 8 kumpulan dan bermakna 800 sudah terkumpul .. Masih ada masa sehingga esok malam sebelum aku tutup semua penyertaan ...

Untuk lihat kumpulan korang , g kat SINI ... Kalau ada sebarang masalah , sergah je blogger tu.. hahahha.. mahal aku bayar gaji dia tu.. hahaha..

Aku nak check.. sapa dalam kumpulan satu ? Haaa.. kalau ada sila angkat tangan dalam ruangan komen yer.. aku nak tau sapa laaa pembaca setia aku nih .. hehehe ..

Aku dah tau .. camana nak check pembaca setia aku neh.. hehehe... ce bagitau skit ... hehehe... pasni eh ... Korang g check dulu korang kumpulan mana .. guna CTRL + F dan masukkan link blog korang ... pastu enter ! okeh ?

Video Nabil Maharaja Lawak Minggu - 3

 

 

Haa.. ni buat mereka yang tak berpeluang tengok semalam.. boleh la layan .. Kenapa aku kata dia kreatif ? Korang nilai la sendiri ek video Nabil Maharaja Lawak Minggu ke-3 ni... walaahh ...

Terima kasih Munira.. manis orangnya.. hahaha ..

Biarlah aku berlari mengejar pelangi ..

 

" Biarlah aku berlari mengejar pelangi daripada aku berdiri mengeleng kepala " ..

Yup... tu yang korang boleh nampak di header baru aku .. heheheh.. Header ni pon sementara jer .. Boring dah tengok header lama tu ..Tapi jasanya tetap ku kenang .. Gambar masuk majalah tu ok !

Seperti biasa , pasti akan ada " SAYA SUKA YANG DULU " .. tak pe.. aku biasa dah dengan semua ni .. lama kelamaan , semua boleh diterima.. Permulaan mmg la gitu .. nak terima sesuatu yang baru , bukan senang kan ? Ada yang ok ada yang tak .. tak kisah lah.. kita kena terima perubahan ..

Bukan apa .. kang aku pacak je gambar tu , ada pulak kata aku dok jual muka masa muda .. Jadi , aku pacak je la gambar yang terbaru. Sekurang-kurangnya , aku pacak muka aku gak kan .. Tak la letak gambar Britney Spears ke.. Lolita ke.. hahaha... ganas tu Lolita.. hahaha..

Apakah maksud BIARLAH AKU BERLARI MENGEJAR PELANGI DARIPADA AKU BERDIRI MENGELENG KEPALA  ?

Hurm.. Aku punya impian .. Walaupun imipan aku ini sukar dan mustahil tapi aku tetap mengimpikan dan berusaha untuk mendapatkannya .. Daripada aku tak berusaha langsung dan mengutuk orang yang lain yang mana punya impian yang sama .. Sekurang-kurangnya kita berusaha kan ? Mana tau rezeki kita .. kan kan ? Tak salah mencuba.. tak kena bayar pon ..

Ops.. berkaitan dengan header tu , tak payah la nak kata aku tayang muka ke.. atau apa apa je la.. ni blog aku , maka aku letak muka aku .. Ikutkan aku nak letak muka jiran mak aku tu tapi dah wife kata tak yah ... so letak je la muka aku ... tak salah kan ?

Bersantai sambil berblogging ..

 

Ke sambil photo shooting ? Hehehe... tak kisah la.. member aku ni lama dah nak ajak aku buat photo shooting ni.. katanya nak ubah header baru.. hahaha.. belasah aja..

DSC_0528

DSC_0490 DSC_0545

DSC_0549

Berblogging di mana mana saja ..

 

DSC_0563

DSC_0559

Saja g layan diri kat PICC .. hehehe ...

Maafkan aku .. aku terpaksa pergi juga ...

 

Haih.. aku tak tau nak kata apa dah.. akhirnya aku mengaku.. aku mengaku akulah punca segala galanya.. aku mintak maaf.. maafkan aku yer...

Aku dah berusaha dari mula dulu .. tapi .. tapi .. tapi.. apakan daya .. aku ini insan yang lemah .. Aku terpaksa juga mengaku.. aku bukan tipu korang semua ... aku tak sengaja.. aku .. aku .. aku ... haih...

OK ok.. dah abis drama petang sabtu.. Tadi tu haaa.. ramai kata tertipu.. Aku pon pelik la.. bila pulak aku tipu.. Huh.. ingat muka aku ni muka cop passport palsu ke ???

Bila aku godek balik .. laaaa.. patut laa... link senarai tadi tu haaa.. hahaha.. aku terbacklink ke blog aku .. hahaha.. MAAF YER  .. Sumpah saya sengaja.. hahhaha .. Saja wat lawak petang ..

OK ok ... ni link sebenarnya .. Jangan marah aaaa ... Klik SINI .. Sebarang aduan , korang leh serang blogger tersebut.. hahaha.. tak laa.. apa apa, habaq mai kat aku je.. dia tu budak praktikal aku je.. cun tuh.. jangan ganggu dia yer..

Tadi ada blogger tanya aku .. kenapa aku tak sambung je list yang ada dulu .. Alasan aku mudah jer .. Setiap hari kita ada pembaca baru di blog kita dan mereka... Tu jer... Tak faham ?? Aku pon tak faham.. hahaha..

Gini .. Setiap hari , blog kita ni ada pembaca baru.. kalau aku guna list lama , camana pembaca baru kat blog orang tu nak tau akan segmen aku ni ??? Haa.. fikirkan yang tu.. aku nak g melepak kat PICC jap.. sapa nak ikut ? Jom jom ...

Senarai GEGAR LAGI ... bakal bergegar lagi ?

 

Hehehe.. sambutan masih panas ... di saat saat akhir ... Bila akhir ? Esok laaa.. heehh.. lama lagi.. masih ramai yang berpoya poya .. Tapi tak mengapa .. silalah amik masa itu .. Bila sampai masa, jgn merayu nak join... Maaf , sudah terlambat !!

OK ok.. kali ni , tugas mengupdate telah diamik alih oleh anak buah aku dalam dunia blog ni .. haaa.. sapa sapa ??? Jeng jeng jeng .. Ni kira anak buah dalam bab blog ni la.. Skang dia lagi teror dari aku dah .. Grrr.. Berani memperotak katikkan aku .. huh ..

Cerita banyak tamo laaa.. bebel tak info kan ? Angguk sana si anon tu .. Tersengih tunggu masa nak menyerang.. Tah hapa hapa.. Hati tu senantiasa berprasangka buruk ... asik nak cari silap orang pastu menjerit kegembiraan.. Tak baik tauuu.. dosa .. Rosak hati tu nanti .. ke mmg dah rosak ?? Bawak bawak berubat yer ..

OK ok .. jom g tgok blog anak buah aku sorang ni.. Aku taktau la bila dia nak membesar ... Grrr... Meh .. Klik SINI .. Blogger ni akan update sehingga tamat esok .. jadi link tu akan berada di blog situ la ye..

Sebarang surat menyurat , sila emailkan kepada dia .. hahaha.. mampuss.. hahahha ... Gud luck my child.. hahahah...

Ruang iklan untuk di sewa ..

Kenapa di BENASHAARI.COM ??

Yang pertama ..

Blog dikunjungi lebih 156 ribu pembaca sebulan dan juga lebih 5 hingga ke 6 ribu lebih sehari dengan paparan blog lebih 300 ribu ..

image

Kedua ...

Lebih 4500 blog yang telah meletakkan backlink benashaari.com dan juga berada di bloglist mereka ..

Ketiga ..

Update blog lebih 10 kali sehari ..

Dan lagi ? Berminat ? Sila emailkan ke BENASHAARI.@yahoo.com

BEN ASHAARI GEGAR LAGI !!

 

Tinggal sehari lagi untuk aku tutup segmen GEGAR LAGI ni .. setakat ni aku rasa ada la 600 blog yang dah join dengan ikhlas hati mereka ..

Kenapa mereka join ? Saja nak meriahkan segmen aku ni haa.. hehehe di samping nak berkenalan dengan blogger lain .. Setakat ni , alhamdulillah , ramai kata ok ..

image Apa yang aku buat cumalah membuka ruang .. Aku tak nak ruang yang aku milik tu , aku sorang je gunakan.. Aku nak berkongsi dengan rakan rakan blogger yang lain .. Maka aku tak henti henti buat segmen .. walaupun ada kata aku nak curi trafik , sebenarnya dia tak nampak .. ini adalah konsep win win situation.. Konsep ini ramai dah gunakan .. Tamo satu side je untung.. wat pe kan ?

Ok.. kalau belum join , korang leh tengok kat entri utama tu .. aku ada letak cara cara nak join segmen gegar tu ... Dan nampak logo tu ? Tu adalah kelab blogger yang mmg ditubuh khas untuk promosi blog korang .. Klik je gambar tu untuk ke sana .. Ops.. pastikan ada FACEBOOK...

Pengalaman blogging mematangkan kita ..

 

Kenapa kebanyakkan blogger lama galakkan blogger baru berusaha sendiri untuk naik ? Majoriti mereka takkan senang senang nak up blogger baru .. Nak rekemen ke.. nak promosi ke.. takde makna ok !

Mereka berniat nak beri pengalaman kepada blogger .. Bukan semudah itu untuk berjaya.. bukan semudah itu untuk punya nama.. Dan bukan semudah itu untuk berkarya ..

Bila bermula dari bawah , maka pelbagai pengalaman akan kita dapat .. sedikit demi sedikit melangkah.. terjatuh , kita bangkit kembali.. tersungkur , kita bangun kembali .. tergelincir , kita berdiri dengan gagah dan melangkah dengan hati hati ..

Bila kita buka mata dengan segala pengalaman itu , insyaAllah ... kita akan jadi seorang blogger yang benar benar 'berguna' pada pembaca dan juga blogger blogger baru yang berada di belakang kita ..

Apa guna naik tanpa sebarang keperitan ? Bila ditanya oleh pembaca , apakah kepahitan yang pernah kita hadapi semasa berblog , maka jawapan kita .. " erk.. takde " atau " kena kritik dengan anon kata blog tak best " .. Tu je ???? Apakah itu pengalaman yang kita nak ceritakan pada rakan pembaca sedangkan kata blog kita tu dah lebih 100,000 pengunjung ?

Aku tak kata la kalau dah punya keperitan berblog itu baru seronok ..tapi itulah yang membina kekuatan pada semangat juang kita sebagai seorang blogger .. Semangat tu boleh kita gunakan dalam kehidupan harian kita jugak ...

Nak berjaya dalam dunia blog , amat mudah .. Ada duit ? Iklankan je.. sekejap je berjaya .. sekejap je ramai kenal .. Tapi puashatikah ? Apakah kenangan manis dan pahit sebagai blogger ? Tarak !!

 

*UPDATE GATHERING ALAMANDA ... TIADA BOWLING ESOK.. RUJUK ENTRI INI

Bila blogger jadi kartun .. Gathering Alamanda

 

Ok... Pertama.. Gathering di alamanda esok ( ahad , 17hb April 2011 ) , ON ! Jumpa di bowling centre okeh ? Ada 2 lane akan ditempah oleh AJK BENASHAARI.COM .. eceh..  insyaAllah .. Sapa cepat dia dapat eh... lambat , kena tunggu ler .. heehe..

* Terbaru ... esok bowling tkde .. penuh.. ada tournement .. Aktiviti , mungkin lebih pada berborak je...  :) terpulang nak hadir atau tidak... Aku ada jer...layan movie pon best.. hehe..

Ok.. skang segmen bila blogger kadi budak budak.. Bila lagi nak tengok blogger jadi budak budak kan ?? ehehe.. ni la masanya .. Ini senarai penutup ... huih... ramai ramai... Terima kasih atas sokongan korang semua ... Pengsan sat

  1. http://tulisukesuke.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  2. http://princessjue.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  3. http://maizamurad.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  4. http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  5. http://gengcampus.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat_15.html
  6. http://luvmia97.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  7. http://luvmia97.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  8. http://laluan-kehidupanku.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  9. http://qifanyssweet.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  10. http://duniaanita74.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  11. http://kulinbaek.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  12. http://diyanadena.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  13. http://mikaparadise.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  14. http://elinlarh.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  15. http://toturialsofasmydaedrus.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  16. http://numasara.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  17. http://skutermerahsayerpunyer.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  18. http://missbbydua.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  19. http://coretancintagengmuslimah.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  20. http://kasihmu-mahizan.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  21. http://iera-athira.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak.html
  22. http://cipunzmalas.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  23. http://nurkeislaman.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  24. http://ayesharamlee.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  25. http://mikaparadise.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  26. http://farahatulnaqueah.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  27. http://bonda78.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  28. http://mirazali.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadik-budak-sat.html
  29. http://yayaflanella.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  30. http://bibie-mumui.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  31. http://sboyzlife.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  32. http://solomolo.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  33. http://fiezaleer.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  34. http://aqwaeda.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  35. http://lytulip.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  36. http://www.zackentry.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  37. http://bicaramakdara.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  38. http://snasatieka.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  39. http://em-a-wai-a.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  40. http://babyqila91.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  41. http://www.akidazami.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  42. http://sharifatulaida.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  43. http://fatimahsahak.blogspot.com/2011/04/ben-asshaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  44. http://amrafahan.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  45. http://kierulamin.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  46. http://tulusdarihati79.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  47. http://anisfarhanaaliman.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  48. http://eddlyna-lovebuckets.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-jadi-budak-sat.html
  49. http://nurunnadhirah.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  50. http://ceritapadlie.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  51. http://eppyphamdiary.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  52. http://anisnafpaah.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  53. http://deanchubby-teddybear.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  54. http://niezabudaxtembam.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  55. http://izyanzainudin.blogspot.com/2011/04/nak-ajak-jdi-budak-budak-satjom.html
  56. http://farahahsulong.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  57. http://white-plain-me.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  58. http://dayahkcik.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  59. http://herplatform.blogspot.com/2011/04/tajuk-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak.html
  60. http://cahayamata123.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak.html#more
  61. http://opocotmakengkau.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  62. http://diariamzar.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  63. http://ayuitukamu.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  64. http://syaaisya.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  65. http://selendanqburuk.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  66. http://makwegerrard.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  67. http://akupunyacita.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

dan yang terakhir .. yeahooooooooooo...

http://www.apisv2.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

 

 

Huih.. panjang lagi.. sambung lagi pasni eh ...

Durian punya hal ...

 

Teringin nak makan durian kata wife aku .. Hurmm .. maka semalam lepas workout , bergegas la balik ke Putrajaya .. nak g pasar malam .. Takut abis .. hehehe

Mahal ? Satu kilo , rm 8... isi nampak sedap .. Malangnya sejak kejadian ari tu .. yang aku g Tanjung Malim tu haa... aku takut nak makan durian dah.. Pening yang melampau.. panas sangat la tu.. huhu...

Beli la dalam 4 biji .. Wife kata nak buat serawa .. belasah je la.. jangan sendawa dah .. Kalau aku , aku suka makan nasi durian.. mak aku suka buat la.. Satu periuk aku leh makan .. huhu...

Sampai kat rumah... Aku pikir nak makan durian dulu ke atau esok je memandangkan ada keow teow goreng pon ada beli gak.. Kena pulak , aku nak minum kopi.. Ketagih kopi pulak.. Kopi kelantan sedap wooo.. seriussss... Aku tak ingat apa nama dia ..

Tak pe la.. esok je la makan .. Layan Maharaja Lawak sambil update blog.. Abis je rancangan tu , aku tengok wife dah lena .. hurm.. ok laa.. aku jeling kat durian tu.. Hurm.. esok je la makan .. Kang aku bedal sorang , sian lak kat dia ..

Bangun pagi ... wife kejutkan aku.. dia dah siap nak g kursus mekap percuma dia tu haaa.. Waah.. dia tanya aku nak makan apa ? Tak kisah pon... Tau tau member aku sms .. Tanya jadi ke tak nak g tengok pertandingan bina badan tu ? Aku kata tak jadi sebab suku sakat takde sms aku untuk pastikan kehadiran diorng .. hehe.. Dia ajak keluar .. ok la.. Jap lagi g makan n tengok wayang ngan dia kat Alamanda je la..

Aku tanya wife aku.. makan dah ke ? Dia kata dah .. Aik ?? Makan apa ? DURIAN !! Tak tahan tengok katanya.. hahaha.. adoiiiii.. dia bedal dulu !!! Grrrr...

Belasah je la.. aku tak la teringin sangat pon dah .. dia je yang terlebih.. janji kenyang ehh...

Opss.. ni ada satu contest.. nak join ? Klik SINI

Pengajaran dalam dunia blog !

 

Mempunyai blog mmg best.. kita boleh luah apa saja dalam blog kita berdasarkan perasaan dan juga penglibatan kita ... Cuma sekarang ni ramai nak punya blog kerana ini jadi 'artis maya' .. Betul atau tidak , tu korang je tau.. tak yah habaq kat aku ..

Pelbagai cara nak dapatkan info , isu dan idea .. Kalau malas berjalan , maka cari je dalam internet.. kalau malas nak fikir , copy je orang punya .. Kalau nak cepat meletop , bikin la kontroversi.. sekejap je popular pastu ilang ditelan angin ..

Kebelakangan ini .. tapi sebenarnya lama dah aku perasan ... printscreen perbualan di Twitter , Facebook mahupun YM lalu dijadikan entri ..

Aku amik contoh la yer.. Ni contoh baik laa.. eceh .. Dalam diam diam , Hanis Zalikha ym ngan aku .. waah.. aku teruja gilerrr.. pastu aku copy perbualan tu dan jadikan entri yang hot.. Boleh tak ? Kalau ada yang melibatkan peribadi dia dan kita tak edit , camana tu ?

Paling bahaya di FACEBOOK .. Jangan ingat takde orang nampak segala perbualan kita .. Haa.. pastu bantai je open.. tetiba ada orang buat entri ??? Ini aku nampak pada FB2 Artis.. bila dia bantai artis lain , orang yang dalam tu diam jer.. Tau tau esok keluarkat blog .. Huh .. camana tu ?

Satu nasihat aku .. jika terlalu peribadi atau nak kutuk orang secara terbuka , mulai sekarng ... hati hati.. Ramai nak jadi bloger popular oooo ...

Kenapa aku sokong NABIL RAJA LAWAK ?

 

Haaa... sejak pertama kali aku tengok muka dia kat Raja Lawak , aku mmg boleh rasa dia mampu pergi jauh , jika dia berdisiplin .. hehehe.. Bukan mudah nak berdisiplin bila dah bergelar selebriti ni ..

Ok.. tolak tepi sebentar kehidupan peribadi dia.. Apa yang aku nak bicarakan di sini ialah lawak spontan dia .. Kenapa dia ?? Aku pon tak tau la.. hehehe

Pertama sekali , dia kreatif sangat .. Dia tak perlu buat gaya gaya slaptik untuk membuatkan orang ketawa .. cukup dengan skrip selamba dia dan sedikit gaya bagi menghidupkan lagi komedi dia ..

Kedua ialah idea yang tersendiri .. Idea yang dia dapat kebanyakkan dari kehidupan harian yang berlaku di sekeliling kita dan dia bijak menggunakannya .. Sangat hidup dan mencuit hati ..

Sebelum dia bergelar juara , lawaknya sangat sangat menarik dan tidak jemu untuk ditonton .. Bila bergelar juara , dan menjadi popular .. lawaknya dah tidak lagi original .. kenapa ? Dia diselubungi dengan 'popularitinya' yang mana membunuh segala lawak originalnya ..

Dan malam ini , akhirnya dia kembali kepada NABIL dahulu.. bukannya Nabil selepas menjuarai Raja Lawak dan memenangi pelakon komedi popular tahun yang lepas ..

Komedinya mmg nampak ikhlas dan kreatif.. dia berjaya menghidupkan suasana tanpa perlukan kehadiran orang lain ..Itu yang susah kita nak lakukan ..

Kita sendiri sebagai blogger .. cuma amik info yang ada depan mata kita tu.. Bagaimana Nabil bisa mengketawakan penontonnya ? Bagaimana kita , sebagai seorang blogger mampu pikat pembaca kita lagi hari demi hari.. Semakin bertambah ..

Susah gak kan ? Nak bagi orang ketawa lagi susah tau.. Tak caya, buat la entri yang mampu buat orang ketawa berdekah dekah ..

Lagi cerita mereka dalam segmen hari ini ..

 

Gulp... baca je la eh.. aku punya turn nanti eh.. hehehe... kasi kawan kawan dulu jalan ..

  1. http://holylightfarhaniza.blogspot.com/2011/04/jom-jadi-budak-sat.html
  2. http://blacktorento.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  3. http://sparklemaneh.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jari-budak-budak-sat.html
  4. http://asywaki2510.blogspot.com/2011/04/abang-ben-mengetuai-angkatan-mereka.html
  5. http://zernsyazana.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  6. http://dwaty85.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  7. http://kringg.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  8. http://cikungu.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  9. http://senyumsendirian.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  10. http://fireoffame.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  11. http://enyusnizarmysmallworld.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  12. http://sembangkemass.blogspot.com/2011/04/jom-jadi-budak-sat.html
  13. http://adindafatindot.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  14. http://ieraamier.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  15. http://wafiysuzly.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  16. http://ceks-cemeycomot.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  17. http://diariibuwafiq.blogspot.com/2011/04/jom-jadi-budak-sat.html
  18. http://azra-ashra93.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  19. http://ila-nurfadhilah.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  20. http://zernsyazana.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  21. http://zernsyazana.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  22. http://atia-gadismelayu.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  23. http://princessaryna.blogspot.com/2011/04/nak-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  24. http://tasyatushi.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  25. http://annikabubble.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  26. http://mencaribelog.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  27. http://mutiarahati88.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  28. http://blogbebudakbiasa.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  29. http://miszsheyla.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  30. http://speckygurlz.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  31. http://aquegadisira13.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  32. http://cheqsuedieyha.blogspot.com/2011/04/jom-jadi-budak-budak-sat.html
  33. http://budakkampung39.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  34. http://tea-pea.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  35. http://ajuera-story.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  36. http://sitinurulafiah.blogspot.com/2011/04/en-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  37. http://atie-adam.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  38. http://kecikkecikcilipadi.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak.html
  39. http://norlida89.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  40. http://bleeddrummerz.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-sat.html
  41. http://farahazurah.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  42. http://sweetsour93.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  43. http://redapple21.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  44. http://wwwmohdridwan.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  45. http://lalalandstuff.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  46. http://yasmeen-shaje.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-ajak-jadi-budak.html
  47. http://redapple21.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  48. http://skytechxtreme.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  49. http://acededetz.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html
  50. http://kyramin.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-ajak-jadi-budak-budak-sat.html

ada lagi.. dah tutup tau.. yang belum tu , sabar ehhh...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI