Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 17 April 2011

Gathering tidak menganggu aku dari berblog ..

 

image Sabtu dan Ahad , adalah hari hari yang sukar untuk mendapatkan trafik yang tinggi bagi seorang blogger .. Alhamdulillah , semalam dan hari ini , aku mampu cecah 4 ribu UV manakala hari hari biasa , 6 ribu UV lebih ..

Aku bukan nak menunjukkan trafik aku tapi ini adalah bukti kesungguhan aku berblog .. Walaupun entri aku nampak 'sampah' tapi sebenarnya bagi aku ianya punya maksud tersendiri jika dibaca dengan 'betul' ..

Pagi tadi , sebelum sampai rakan rakan blogger , aku dah berjaya update satu entri ringkas iaitu , CAM BIASA ?  Sebuah entri biasa tapi sebenarnya punya maksud ... Apakah itu ? Hehehe.. sendiri fikir la yer .. Cam biasa la ..

Dan seterusnya sewaktu ice breaking tu pon aku sempat update 2 entri khas buat rakan rakan pembaca / blogger yang tak sempat join gathering tu ..

Tu sebabnya aku usung laptop ke mana mana saja .. Dan !!! Dan .. rakan blogger yang datang lewat , mengesan kitorang hanya melalui entri aku yang senantiasa update segala aktiviti kitorang tadi..

Sampah atau tidak , ianya tetap memberi erti pada mereka dan terutamanya AKU sendiri..  Whooppss.. takde anon kacao aku pon... ini sekadar penjelasan aku sebelum aku mula iron baju keje esok untuk seminggu termasuk wife punya yang dah pengsan sebab terlalu penat seharian ni.. hehehe ... Sapa kata aku dok update blog je ??

Segmen GEGAR LAGI bermula !!

 

Alhamdulillah ... tamat sudah .. tutup sudah pengumpulan blog baru dan juga lama .. Jumlah ? Sat check ..Ada 800 lebih kot ? Haa... kurang 300 dari dulu .. ok la kan.. dari takde langsung ..

Senarai terkini korang boleh tengok di SINI .. Blogger ni aku lantik secara rasmi sebagai PA aku dah skang .. segala urusan rasmi berkaitan dengan bisnis aku , dia tak amik tau.. hahaha.. aku je amik tau.. dia keje update jer .. hehehe .. kan kan ?

Aku sebenarnya dah pesan kat kawan aku .. aku nak 20 pasang baju yang ada logo KELAB BLOGGER BEN ASHAARI untuk di berikan pada mereka yang bertuah dalam segmen aku ni dan akan datang .. Haa... bukan semua leh dapat ... Berkualiti tuuu .. hahaha.. boleh buat pakai g mandi sungai lagi.. hahaha..

Ok ok.. aku akan mulakan segmen pertama aku mengikut kumpulan mulai esok ... Hadiah ? Jeng jeng jeng.... Korang nampak banner terpampang kat atas tu ??? Hanya satu pemenang saja yang layak duduk kat situ.. Selagi tak keluar soalan berikutnya , selagi tu dia kat situ.. Amacam ? ada brani ?????

Aku takut dengan bunyi snap kamera ..

 

Betul ke 'snap'  ?? Grr... Kebelakangan ni aku agak fobia sedikit dengan bunyi bunyi yang datangnya dari kamera .. Bukan la nak kata aku ni berlagak artis atau berlagak popular tapi risau je tup tup kuar dalam blog atau facebook..

Kalau berniat baik tu ok la.. kalau sebaliknya ?? Tadi aku g makan kat Ayam Mas , Alamanda .. Dalam dok sedap mencekik tu , aku terasa cam ada orang dok memandang .. Aku pandang ke arah kanan aku , dan ternampak 3 anak dara dok bermain kamera hp .. hurm..

Pastu aku dengar bunyi snap berkali kali .. Hurm.. Aku curi pandang .. Dia halakan kamera tu ke arah kawan dia.. Tapi nampak cam ke arah aku pon yer gak. Bukan apa .. aku tengah mencekik ayam tuu.. Aku kalau dok mencekik ayam , terlupa jap tatasusila makan beradap ni.. hahaha ..

Tapi tu la.. pening gak eh bila kita dah orang kenal .. Cam tadi kat foodcourt.. Ada blogger komen kat entri aku tadi , dia kata dia duduk sebelah aku.. tapi segan nak tegur.. Adeh... Awat la tak tegur.. aku rela lagi ditegur dari dok tengok tengok gitu haaa.. Aku bukan artis tau.. Aku sama jer cam korang .. Tak da makna kejar glemer gitu ..

Cerita dari perisik ..

 

Dari dok skodeng dalam diam diam , akhirnya bertemu muka dan mesra sebagai rakan blogger .. Jangan salah paham okeh !

CSC_0287Ops silap.. bukan gmbar ni.. gambar ni aku yang skodeng .. haha.. sori Ija... lawak memalam sebelum seterika baju kejee esok.. Jangan lupa vlog Santai bersama Ben Ashaari minggu dpn eh... Apa tengok tengok ? Jgn jeles arrr ...

221130_208867742470203_100000409372347_752235_7022522_oHaaa.. yang ni haaa.. jeng jeng jeng.. aku diskodeng secara senyap.. nasib baik tak korek hidung masa tu .. hahaha ...

imageApa cerita disebalik gambar ni ? Korang baca la sendiri eh ... kat SINI

Aku dan ayam... tak dapat dipisahkan ..

 

215935_208899619133682_100000409372347_752572_4534892_n

Hurm.. kalau nak makan , aku mesti nak ada ayam..kalau takde ayam , mesti nak ada telur.. Telur dan ayam .. mmg tak dapat dipisahkan dari aku.. hahaha..

Masih lagi gi Alamanda ...  Ada komen tadi kata suruh aku pindah je depan Alamanda.. Erk.. Rumah aku ngan Alamanda cuma 5 minit jer .. tak jauh pon .. hehehe ..

Hurm.. Ayam ayam ayam .. masa untuk makan pagi , tengahari dan malam .. dari tadi aku tak makan.. kesian tak kat aku ? huk huk ...

Aku berskandal dengan Lisa Surihani .. ehem ..

 

201721_208867819136862_100000409372347_752236_2110301_o

Aku di Alamanda sekali lagi.. tapi kali ni dengan wife .. nak g jumpa agen insuran .. Ada hal sket ... Masuk kat foodcourt .. terjumpa geng geng tadi dikepalai oleh BroFramestone .. huhu...

Haa... berbalik pada tajuk tu ... ERk...  Semasa kat ruang legar GSC Alamanda tu , ternampak bunting  ni.. Huih... Jeles tengk nehh.. haahaha.. Maka aku pakat ngan Broframestone untuk gantikan hero utama dengan aku .. ehehe... hahahaha.. ngarut... Maka itulah hasilnya..

Posterr sebenar ialah ..

imageAmacam ? Nak tengok kat panggung tak ? Grr... Tengok Fast n Furious 5 la minggu depan .. hehehe.. sapa nak join ?? Kat alamanda .. 

image

Idola aku nehhhh !!! 

Di sebalik cerita gathering itu

 

Alhamdulillah .. Terlebih dahulu aku ucapkan jutaan terima kasih pada mereka yang sudi memeriahkan pagi Ahad ini dengan menghadirkan diri ke perjumpaan kecil kecilan blogger di Alamanda tadi..

Sememangnya aku tak nak buat besar-besaran memandangkan ianya dibuat saat saat akhir .. hehehe.. Kang ramai ramai lak ,tak terlayan dan ada yang nanti call stesen radio dan buat laporan secara lisan.. hahahaha..

Ok ok.. Aktiviti tadi takde la sangat.. duduk duduk makan dan sesi suai kena diantara bloggers.. heheh.. aku je tak payah perkenalkan diri dah.. Boring diorg nak dengar nama BEN ASHAARI .. kan kan ?

Terima kasih pada Bro yang sudi jadi hos sebentar tadi .. Yang bawak suami  dan anak anaknya.., Mas Saari ( lupa link ) .. sangat sangat sporting !! Terima kasih bro !

Lepas makan tu ( aku tak sempat nak makan dan kebuluran sebenarnya ) , aku ajak diorng tengok wayang.. sapa nak tengok ? jom jom .. Heheh.. semua nak tengok..malangnya tak dapat nak duduk seat ramai ramai disebabkan beli last minit.. hehe. Jadi ada la yang duduk jauh jauh dan keseorangan cam aku ni ha.. hehehe..

Nak dijadikan cerita .. bila tiba masa nak masuk panggung , aku pon cari cermin mata aku.. aku kan rabun .. hehehe.. kena la pakai spek .. Cari punya cari.. Baru teringat ..

DSC_0610Sekali spek kat rumah daa ...

Tak kira laa.. layan gak laa .. Alang alang dah kat situ ngan kawan kawan .. jom jer ...

DSC_0608Tu dia.. Ujang9897  dah tak sabar nak tengok !! Grrr..

Dan...sesi fotografi sebelum masuk panggung ..

DSC_0605Nanti sambung eh.. nak g Alamanda balik ni.. jumpa orang .. huhu..

Simple jer ..

 

208012_208848859138758_100000409372347_752006_5574318_n

Aktiviti ? Borak borak sambil makan  dan tengok wayang beramai ramai ... hehehe.. Tengok cerita SOURCE CODE ... Best ? Boleh layan la...  3/5 bintang ..

215456_208863632470614_100000409372347_752144_6442785_n

Muka muka yang hadir saat saat terakhir... huhu ..

Gathering Alamanda , Putrajaya 2011 ..

 

221748_208836009140043_100000409372347_751829_5514393_n

Mereka yang berjaya menyemakkan diri ..

www.benashaari.com

www.azfar9897.blogspot.com

www.alongusop.blogspot.com

www.masikarfan.blogspot.com

www.enulwanie.blogspot.com

www.goierago.blogspot.com

www.masahmadsafwan.com

www.BroFramestone.com

www.wacanaku2009.blogspot.com

www.nenizazi.blogspot.com

http://yanananako.blogspot.com

www.mylifesstoryblog.blogspot.com

www.basiliskkeichou.blogspot.com

Yeargh.... skang kat luar foodcourt.. bersantai sambil berbual bual gitu.. ahaks...

SEGMEN : BEN ASHAARI GEGAR LAGI ...

-STICKY POST-

Sekali lagi , aku nak GEGAR !! Tujuan ?? Aku nak kumpul seberapa banyak blog bermula hari ini ( KHAMIS - 14/04/2011 ) sehingga AHAD ( 17/04/2011 ) Tujuan ? Belum tau lagi .. Mungkin nak buat segmen berdasarkan blog tu.. atau apa apa je la... tapi takde hadiah tau .. sekadar untuk menambahkan lagi kenalan blogger ..

Ini adalah ikhlas .. nak join ke tak , terpulang .. tak perlu nak fikir buruk .. Tiada paksaan ... Semudah itu ...

Bagi yang berminat .. jom ... cam biasa .. buat satu entri ..

  1. Sila letak header imageLink
  2. Tajuk : BEN ASHAARI GEGAR LAGI dan linkkan ke entri ini
  3. Lagi ?? tu jeee.. tak susah ponnnn .. kan kan ?

Tutup ? Ahad nanti .. Ops.. TOLONG PASTE URL SEKALI SAJA YER !! Untuk lihat senarai url yang senantiasa dikemaskini , Klik SINI ...

Cam biasa ?

 

206572_208822502474727_100000409372347_751689_6016009_n Cam biasa.. ni dah kul 10.12 pagi.... aku sorang jer..dan tiba tiba ditegur oleh..... jeng jeng jeng.... Lokasi Alamanda , Putrajaya..

Perasaan bila blog kita dikenali ramai ..

 

image Pemilik bloglist ini > http://eiyla-wandalila.blogspot.com/

 

Aku bukan nak rasa bangga atau riak .. Apa yang aku rasa ialah terharu ! Pada permulaan aku berblog , aku selalu mengimpikan blog aku tersenarai di dalam bloglist blogger blogger yang sedia ada atau yang baru ..

Aku selalu memikirkan bagaimanakah caranya untuk aku berada dalam bloglist mereka .. Bukan mudah nak tackle mereka ... Apa yang boleh kita buat mereka yakin dan ikhlas untuk letakkan blog kita ke dalam bloglist mereka ?

Bayangkan blogger blogger yang korang tak kenali tapi letakkan url blog korang didlm blog mereka .. Apa perasaan korang ? Terharu dan puashati kan ? Berbaloi usaha keras selama ini ..

Buat mereka yang telah meletakkan url blog aku di dalam blog mereka , aku amat amat hargai sangat ... Terima kasih .. terima kasih  dan terima kasih ...

Blogger pilihan lagi malam ini ..

 

OK .. tadi dah pilih satu .. Yang ni .. aku pilih sbb dia mmg komen ikhlas dari dulu.. Positif dan negatif... semua ada la .. tapi berhemah ! Tu yang aku suka .. patutnya gini la cara pengkritik ... bukan main belasah jer .. kasi alasan dan penyelesaian ...

Kadang-kadang saje je aku kasi pembaca di blog aku ni perkara remeh temeh dan kemudian nak lihat komen komen yang ada .. Dari situ kita leh tau siapa  yang komen dan sapa yang sekadar singgah .. Tapi tak kisah la.. dari tak singgah langsung baik singgah gak kan ? hahaha.. banyak songeh tul aku nehh ..

Ok.. skang kita ke blog pilihan kedua aku malam ini .. jom klik SINI .. Terima kasih semua ... Mau tidur.. esok pagi pagi mau turun Alamanda .. Jumpa kawan kawan blogger laa.. Tapi sayang , takde main bowling.. huk huk ..

Blogger Pilihan Malam Ini

 

Ada dua blogger pilihan malam ini berdasarkan komen mengenai header aku tadi .. Jutaan terima kasih kerana telah menghilangkan pening aku .. Aku dah buat keputusan ... Tuuuuu .. aku pilih yang tu sementara tunggu header dari pihak penganjur .. hehehe ..

Komen yang aku pilih ni , mmg dia bagi dengan alasan yang cukup lengkap dan aku terima pakai.. Yang lain pon aku terima gak.. No 1 dan 2 tu mmg aku suka .. tapi yang mana korang nak ngadap ari ari tu haa.. kang ada yang muntah hijau je nanti ...

OK .. Blogger pilihan pertama malam ni  ... aku pilih ... yang INI .. Terima kasih kepada semua kerana sudi meluangkan masa korang malam ini untuk menghilangkan rasa pening lalat aku ni..  :)

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI