Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 20 April 2011

Bila BROFRAMESTONE bagi ceramah bab kawin !

 

Tu diaaa .... yang dah kawin sah sah boring dengar.. Bukan pe.. kang dengar kang , ada lak nak kawin lagi kan ? Yang bujang ? Tu diaaa....

 dialog 2

Gambar aku amik dari BroFramestone In D' House .. Sekadar cerita kosong ...

Jom ngumpat blogger ..

dialog

Aku saja nak support kawan aku punya segmen.. hehehe.. Lama dah teringin nak buat gini .. tak berkesempatan .. Nak tau lebih lanjut , korang klik SINI ..

Dialog dalam ni sekadar imaginasi aku .. Pelakon utama , mestilah cermin mata aku tu.. hehehe ... Ujang dan BroFramestone ..

TEKA dan MENANG Promosi Blog !!

 

Wah.. sangat mudah.. tak perlu pusing pusing .. aku terus pada soalannya.. jeng jeng jeng ...

DSC_0694 Soalannya ... Berapakah harga sebijik durian ini ???  Hanya paling tepat dan pantas akan menang segmen ini .. Hadiahnya ? Blognya akan di promosi khas selama sejam ... Amacam ? Tamo ? Tamo tak pe.. aku tak paksa ponggg.. hahaha...

Untuk menjawab soalan ini , korang dikehendaki membuat satu entri  khas ( cam biasa arr .. isi borang ! ) dan di dalam entri itu perlu ada ...

  1. Header BEN ASHAARI BLOG
  2. Tajuk : BEN ASHAARI suruh teka harga durian ini !

Tu jer .. hehehe.. senang kan  .. Ok.. JANGAN TULIS JAWAPAN dalam tu !! Untuk menyampaikan jawapan korang tu , tinggalkan  url entri korang tu beserta JAWAPAN dalam bentuk RM ...

Contoh : www.inibelogakukot.com/jawapan.html  ( RM0.50 ) 

Faham ? Tutup ? Tengah malam ni ... Sapa TEPAT dan PANTAS saja akan MENANG .. SEORANG hanya dibenarkan jawab sekali sahaja ... Hehehe.. mencabar kan ? lalalalalla ...

Maaf BROFRAMESTONE .. Kau tak layak lagi !

 

DSC_0545" Camana laa aku nak sumbat budak budak ni dalam list aku eh.. kang tak masuk , kata aku sombong.. aku buat baik , kata aku nak ngorat anak dara lak.. Aku tak buat apa apa , kata aku gay lak... Camana tu ? "

 

image

Adeh... sabar la yer bang .. Dok beratur nak masuk tu.... Macam nak beli tiket wayang je eh .. hehehe... cerita apa ?? 2 Alam Dalam Botol .. lakonan Ujang Waahaha dan BROFRAMESTONE Wahihihihi...

image Dua dua penuh .. pe kata add je fan page aku di SANTAI BEN ASHAARI ? ------------->>>>>

Sian pakcik tu ..

 

Sambungan dari cerita SINI ...

Pakcik tu banyak pengalaman hidup .. Aku rasa kenal dia dan anak anak dia memandangkan dia tinggal di kawasan perumahan yang mana tempat aku selalu lepak ..

Dia kata umur dia dah 70 tahun.. tapi masih lagi memandu teksi .. Dah lama pencen .. dulu bekerja sebagai pemandu jer .. Kira biasa biasa jer la..

Dalam pada tu dia kata , dia baru je sembuh dari sakit.. Sebelum ni dia ada 6 jenis penyakit ..Gulp .. darah tinggi , kencing manis dan lagi 4 tu aku tak pasti sebab dia tak cakap .. Sehari kena makan 12 biji ubat ... siang dan malam ..

Sian.. teringat aku kat orang tua aku.. sebaya dia ... hurm... Aku balik ke rumah mak aku semalam pon semata mata nak bayar duit ayah aku tu.. Dia belikan aku cincin batu perak tu .. Dia kata tak payah la bayar ..  Aku tetap nak bagi gak... Duit dia .. Sudah sudah la aku guna duit dia masa kecik dulu.. Takkan sekarang pon nak amik percuma lagi kan ? dia sendiri pon masih bekerja lagi.. hurm... Maaf la , kitorang bukan orang kaya yang mana bila dah cukup umur dan boleh g melancong satu dunia .. Hurm..

221332_209171272439850_100000409372347_755314_3244004_o

Aku bukanlah tak boleh g beli sendiri .. tapi aku nak sesuatu dari dia ... Hurm.. faham faham je la kan ... Sementara ada lagi.. Sekurang-kurangnya dia tau anak dia ni masih bergantung pada dia walaupun sebenarnya tak dah .. Saja nak bermanja kata orang .. :)

OK..sambung .. Aku tak ingat sangat pasal anak anak dia .. Tapi dia cerita semua pasal kawan kawan dia yang sama umur di kawasan perumahan dia tu..

Ada yang dah meninggal.. Dan yang terbaru katanya , kawan dia tu dah nyawa nyawa ikan.. masuk wad.. tak sedar apa .. Tebuk sana sini .. akhirnya , sihat .. alhamdulillah.. panjang umur eh..

Aku dengar je la.. toksah menyampuk.. Bukan pe.. kang aku nyampuk , bikin aku tensen je.. Aku tanya lain dia jawab lain .. Ada baiknya aku diamkan aja dan tersenyum ...

Sambil dia bercakap.. dia pandang ke cermin belakang dan kadang kadang dia toleh terus ke belakang.. Hahaha.. risau aku siuttt ... Dia pandu dengan penuh berhemah laa.

Akhirnya aku tiba ke destinasi .. Saja aku bagi lebih pada dia ... hurm.. Teringat dan kesian orang tua aku kat rumah .. haih ...

Saya nak sangat borak ngan pakcik tapi ..

 

Masih berkisar semalam .. terlupa nak berkongsi cerita haru ni dengan korang .. hehehe ..

Aku nak ke Mid Valley semalam tapi tak tau samada nak guna komuter atau teksi jer.. aku kan pengguna pengangkutan awam yang tegar.. hehehe...

Pikiaq punya pikiaq .. akhirnya aku pilih teksi je la ... senang cerita.. takde la nak peluh peluh gitu kan... cuma .. ehem... mahai la skit . rasanya dekat gak RM15 kot ... tak kisah laa... belasah ajaa..

Tunggu punya tunggu.. dekat 20 minit gak la takde teksi nak berenti..  Dalam dok berdiri tu , ada satu minah ni.. Dia dok jalan kaki kearah aku.. tetiba dia berenti kat depan skit dari aku ..

Warghhhh.. aku nak bertukar jadi Hulk boleh ??? Tau nape ? Dia nak guna teksi gak ! Kalau teksi lalu , sah sah dia dapat dulu .. Sakit hati tak ??? Sakit siuttt... Geram gila neh.. Aku tunggu dah dekat 20 minit.. dia tunggu tak sampai 5 minit .. Aku rasa cam nak baling je HTC aku nih.. Leh beli HTC INCREDIBLE S yang baru tu.. hahahha...

Alhamdulillah.. ada gak teksi akhirnya .. Aku bukak pintu , aku cakap kat pemandu tu.. " Mid Valley pergi pakcik ? " .. Dia angguk .. aku pon masuk ...

Dalam teksi tu , dia tanya aku .. " Mana dik ? " .. Aku jawab... " Mid Valley " ..

" Sentul ?? "  dia tanya aku balik ..

Erk... " Mid Valley pakcik " ..

" Oooo.. pakcik dengar Sentul " ... Erk...

Dalam teksi tu , dia pon berborak dengan aku .. aku banyak senyum dan ketawa je la .. Tau kenapa aku tak borak sangat ngan dia ??

Bila aku balas setiap kata kata dia atau aku tanya kat dia .. Aku dapat jawapan yang lain .. Waarghhhh .. Aku tanya lain dia jawab lain .. haahahha ..

" Pakcik ada berapa orang anak ? " aku tanya ..

" Tu laa.. budak budak sekarang ni merempit je pandai !! Siap langgar polis lagi " ... tu jawapan dia ..

Baiklah pakcik.. saya jadi pendengar yang setia dah la yer .. Tu tak termasuk lagi bila dia cakap , dia paling ke belakang .. PAKCIK !! TENGOK LA DEPAN.. SAYA MUDA LAGI NIIII..

HELIZA je pon !!!! Apa kess ..

 

Huih.. ada yang komen gitu hari tu.. tak pe la.. masing masing punya 'selera ' .. kalau ikut aku , selera aku tuuuu .. jackie chan , arnold , bro bro metallica .. tapi takkan la sampai gitu sekali la kan .. ikut logik akal gak la kan .. haaa.. Yang ada depan mata ni pon kita kena hargainya..

Kenapa HELIZA ? Bagi aku , dia artis yang bijak .. Walaupun tak la menang sebarang award popular tapi dia menangi hati peminatnya terutamanya yang remaja macam aku ni.. Hehe.. aku remaja apa ??? Baru semalam cecah 21 tahun.. esok nak daftar SPR .. Nak undi @!#$@% tahun ni.. hahaha.. Ops.. politik plakk ..

Sambung.. HELIZA .. lulusan UMS ..dalam bidang Sains apa tah dia kata semalam.. Yang pasti bukan Sains Rumahtangga la..  Juga seorang pelakon , penyanyi malah seorang ahli perniagaan ! Haaa... Dia bukan sekadar mengharapkan nyanyian untuk menyara kehidupannya .. Dia bijak.. Gunakan segalanya apa yang dia ada untuk hidup ! Faham tak maksud aku ? Haaa..

Itu yang membuatkan aku respek ..Ditambah lagi dengan sikapnya yang tidak langsung lupakan agama ... Satu satunya sikap yang perlu ada pada artis masa kini .. Aku perasan semalam , sewaktu abis shooting , dah hampir masuk waktu maghrib .. terdapat perubahan pada riak wajah dia .. seolah olah macam ada tak kena.. Haaa... maksudnya , marilah kita bersedia untuk bersolat.. okeh !

Jadi ada yang fikir , ala .. baru jumpa Heliza dah kecoh.. Elo.. aku pernah gak bergambar dengan Michelle Yeoh .. bertaraf dunia dan juga tunang dia .. bekas pemilik F1 FERRARI tu haa.. ekslusif okeh.. Minat gila kat diaa.. tu aku kata , bila orang orang macam ni ada depan mata kita, pandai pandai la curik aura dia .. ehehehe.. Sbb tu aku ada aura skang nih.. hahaha..guwau jer ..

Ramai sangka , lelaki yang minat Heliza ni macam seolah olah nak ngorat dia .. Aiseyman.. cam ujang tu haa.. aku minat gak Amy Mastura satu tika dulu... siti nurhaliza dalam album pertama dan kedua dia .. Mariah Carey .. Takkan semua tu nak dingorat kot ?

Akhir kata .. Hargai yang ada depan mata kita ni .. Berpijak pada bumi yang nyata .. Artis yang bagus patut kita 'jual' .. Baik budi pekertinya dan sesuai diteladani .. Yer.. aku tau .. idola adalah Rasulullah s.a.w ..  Kalau Heliza boleh contoh , kenapa kita tak boleh kan ?

Tu je la aku boleh kata ... Bukan nak bodek sapa sapa , tapi aku suka lihat mereka yang punya aura tersendiri untuk aku curi dan gabungkan dengan aura aku sendri.. Jadilah Transformer ...

Jom tambah pendapatan sampingan ..

 

"Sesiapa pun boleh jadi jutawan", meminjam tagline iklan Power Root yang hampir setiap hari disajikan kepada kita dikaca tv mahu pun di corong radio tetapi apakah kita mampu bergelar jutawan semata-mata dengan mengharapkan nasib akan menyebelahi kita.

Namun tidak mustahil bagi kita untuk menjadi seorang jutawan sekiranya kita mempunyai perancangan yang betul dan atas dasar inilah maka terhasilnya eBook bertajuk ...

Whoopss .. jom sambung baca kat SINI ..

Sepetang bersama HELIZA HELMI ..

Alhamdulillah .. berkat meeting ari tu , maka segalanya dah selesai petang tadi dengan jayanya ..

Bertempat di pejabat 1TUBE.MY di North TowerPoint di Mid Valley , jam 4 petang , segala pengambaraan dan interview dijadualkan di buat situ .. ehem.. interview ??Aku interview dia secara santai jer .. heheh ..

Aku sampai kat tempat tu dalam kul 3 lebih petang.. Setelah tercari cari tempat tu maka akhirnya tibalah aku di situ dengan dahi yang berpeluh peluh .. Nasib baik la ada aircond yang mmg mendinginkan ..

Nak masuk tempat ni , bukan mudah .. kena amik gambar .. pergh.. dasat .. Ops..lupa lak.. dalam ni pon ada opis Google cawangan Malaysia.. tu pasal ketat skit security dia .. Ketat ke ? Hurm.. ketat la gak ..

Naik atas.. takde orang lagi.. cari lokasi .. yearghh.. jumpa... Tapi takde orang .. cuma krew 1tube.my jer .. Tak pe.. aku nak update blog dulu ...

205605_209358152421162_100000409372347_756186_1984639_n

Siap satu entri .. Tak lama kemudian , barulah Heliza dan Kak Zeq tiba... Ehem.. aku teruskan upadate satu lagi entri.. Sambil tengok gitu-gitu je Heliza.. hahaha.. Sebenarnya aku segan weh.. Jadi aku control dengan wat selamba je la.. hahahaha.. Jahat aku ..

Selesai update entri kedua .. aku g letak beg aku di penjuru tingkap tu .. Nampak tak ?? zoomkan saja .. hahaha ..216130_209368332420144_100000409372347_756287_653745_nKetika aku nak g letak beg tu , aku selisih dengan Heliza ... aku sapa dia .. ' Hi ' ... Barulah dia start borak ngan aku.. Dia kata aku muka serius .. takut nak tegur.. hahaha.. Bukan serius Heliza oiiii.. Segan uuu .. hahaha... kena cool down dulu ... baru berani skit ..

Gambar kat atas tu cam dah dirancang lak kan .. HAhaha... bertukar tempat gitu .. lalalala ... Rileks.. aku tauuu.. tak yah bagitau.. aku sedar.. yeeee.. aku sedar sapa aku .. hahahaha...

Bila dah sedia semua kamera segalanya laah.. maka bermulalahh.. shoot untuk segmen pertama iaitu soaljawab bersama BEAUTIFULNARA..

216292_209440459079598_100000409372347_756837_8090104_n Part ni aku respek dia .. sebelum mula shooting , dia baca doa penerang hati.. hehehe.. bagus kan ?

Bla bla bla bla.. selesai segmen Beautifulnara maka turn aku lak .. jeng jeng jeng .. Mengelabah dalam hati , Allah saja yang tau .. huhu.. tapi aku wat macho je la... Aku dok pk.. nak pakai cap ke tak.. rambut dah la cam askar USA jer nih.. Grrr..

Belasah jer .. Teruskan saja shooting tanpa segan silu.. Tapi memula tu susah gak.. badan aku kan nampak besar dalam kamera .. jadi kena ekjas sana sini skit .. kena rapat skit ngan Heliza.. part ni aku risau.. kang ada peminat wat gossip lak.. sian dia.. Tapi tak laaaa rapat mana pon.. ala ala rapat umum tu jer ..

208586_209440315746279_100000409372347_756835_3500335_n

Bila segalanya selesai .. lega sungguh aku .. Pada mulanya tergagap gak aku.. lama tak mengadap kamera .. tapi nasib baiklah Heliza selamba je.. berkat pengalaman dia tu haaa .. dah 5 tahun bergelar artis.. jadi selamba je la dia ..

207979_209440182412959_100000409372347_756831_6466345_n

Part ni aku mengelabah sikit .. bila aku soal dia .. dia jawab.. pastu pandang tepat mata aku .. huhu .. Mata dia dah la besau.. aku pulak dah la kecik.. hahaha.. tak leh nak lawan mata dia.. aku tewas.. hahaha.. malu uuu ..

Selesai semua ... aku call UJANG .. tanya dia kat mana .. dia kata nak pass kad kawin kat Heliza.. Eceh.. macam tak tau laakk.. hahaha.. alasan nak jumpa la tu.. hahahah ...

Dia kata dia dah otw ke KL .. tadi ada la.. tapi lambat sangat shooting ni.. maka dia terpaksa pergi laaa bersama tunang kesayangannya itu .. Eceh..

Sian lak dia.. hampa gitu.. Aku kan baik orangnya.. tu pon ada yang benci gak.. hahaha.. lantak arr .. Hati korang .. korang la tanggung kan.. hahaha.. tak baik.. dosa tauuu .. ok sambung ..

Aku kata kat dia .. apa kata ko jemput mulut je dan kemudian ko pass je kad ko tu kat reception bawah tu dan kemudian dia amik je.. Dia jawab ok je.. dia ingat aku tak berani la kot bagi Heliza cakap.. hahaha .. Silap arrr..

Selesai shoot segmen ketiga , Heliza datang ke kerusi untuk amik pakaian dia.. Aku dail no ujang.. dan pass ke Heliza.. Kata Ujang nak cakap .. hahaha.. Dia kenal ujang tuuu .. hahaha.. Kembang kempis gak hidung mamat neh..

Maka bercakaplah diorng dalam 5 minit gitu.. abis kredit aku.. grr.. Ujang , ganti balik beserta kenny rogers ! Rujuk entri INI untuk baca kisah ujang mengelabah ketika Heliza call tu ..

Sebelum tu , aku amik kesempatan berposing dengan Heliza bersama netbook kesayangan aku ni .. Haaa.. netbook ni dah banyak blogger sentuh wooo.. dah jadi satu sentimental value untuk aku.. Rosak sekali pon aku tetap akan framekan dia .. eceh.. Cuba rujuk entri INI ..

DSC_0638

Haaa.. ni apa kes lak ?? Korang leh rujuk kat entri INI lak .. hahaha...

Dalam kul 7 petang , selesai segalanya... Alhamdulillah .. Terima kasih kepada HHP , Heliza , kak Zeq dan 1tube.my sendiri kerana memberi aku kesempatan ini yang jarang jarang diterima oleh blogger blogger .. InsyaAllah .. akan ada projek lain lagi nanti...

Sekian .. sapa pulak pasni ? Ops.. videonya akan siap dalam sehari dua .. aku punya minggu depan.. hehehe .. sabar eh..

Apa pun , ini adalah petang yang amat bermakna bagi aku sebagai seorang blogger ... Pengiktirafan begini bukan senang nak diterima dan satu lagi pengiktirafan yang aku terima ialah .. baca kat SINI ..

Terharu aku .. Untuk menonton video segmen santai aku yang lepas , sila klik SINI ..

58 ribu backlinks BEN ASHAARI.COM ????

 

Pengsan sat boleh ? Tepi skit .. nak kemas lantai ... ok .. pengsaannnnn...

 

image http://www.iwebtool.com

Serius aku tak percaya bila MAT GEBU bagitau aku tentang ni .. lepas tu dia bagi link yang dia dapat dari IR ... dan aku g tengok sendiri ..

Sekali lagi aku pengsan ... sat.. minum hot choc dulu.. ok.. pengsan....

Jom BIKIN FILEM ...

 

Maaf ..tergendala selama beberapa hari akibat kebizian melanda .. Masih tak dpt lupakan mata HELIZA ( saja kasi ujang panas .. ) ... hahaha.. OK ok.. tutup cerita tu sebelum wife aku tarik telinga aku malam kang .. hahaha... tarik telinga tak pe.. tarik muka ni yang jenuh nih ... hahahaha.. oh perempuan.. hahaha..

Ok ok.. mari kita tengok hasil karya rakan rakan kita yang selebihnya ..

http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bikin-filem-bloggers.html

http://wwwmohdridwan.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bikin-filemthe-bloggers.html

http://syuwaistory.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bikin-filem-bloggers.html

http://lytulip.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bikin-filem-bloggers.html

http://wacanaku2009.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bikin-filem-bloggers.html

http://mariatunnabila.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bikin-filem-bloggers.html

Haa... ni je ? rasanya ada lagi.. tapi diorg salah paste.. haih...

Shopping time .. hehehe ..

 

Product updates
1. Authentic Coach Handbags:

Coach Signature Stripe Tote #CC15112 – Black

clip_image001

Status: Ready Stock, Available Immediately
*100% authentic and imported from US
*Installment can be arranged

2. Victoria's Secret:

Victoria's Secret Deluxe Gift Bag - Pure Seduction

clip_image001[4]

3. Adorable Blouses:

clip_image001[6]

Be Style.Chic.Modest. with AdorableMuslimah's blouses

Gorgeous Blouses with beautiful embroidery only at www.adorablemuslimah.com

For inquiry, please email us at adorablemuslimah@gmail.com

Perkara biasa tapi membosankan ..

 

Salam .. Selamat Pagi ..

Kat ERL Putrajaya.. Cuaca ? Dingin.. baru lepas hujan .. Tapi yang menyeronokkan ialah udara yang dingin dan segar ini tercemar dek asap rokok !! Ahhhh ... bosan siut...

Setahun lebih aku berblogging .. Ibarat aku makan tidur dengan blog dah .. Bernafas pon dengan blog ... Faham fahamkan maksud aku .. Jangan pk satu hala .. OK ? Pelbagai ragam blogger dan pembaca dah aku lalui .. Pada mulanya , pasti akan cakap dunia blog ni best.. Kemudian , membosankan .. pastu best.. esok lusa nak tutup blog.. Hahahah.. macam macam kan ? Aku sendiri pon dah alami semua tu ..

Cara blogger nak maju dalam dunia blog ni sebenarnya amatlah mudah tapi sukar nak melakukannya .. Mudah dengan cara meneliti dan belajar .. Kaji dan selidik .. Dengan cara begini setiap entri yang dihasilkan akan lebih bermutu dan menarik .. Tapi jika menulis dengan tanpa sebarang maklumat dan kajian , maka entri boleh disalahtafsir termasuklah entri yang melibatkan kegiatan harian ..

Kita jangan lupa.. Blog kita dibaca oleh semua peringkat.. Ada yang akan hadam terus dan ada yang akan kunyah dulu .. Jenis yang kunyah dulu ni bagus... dia akan tafsir segala kata kata kita seterusnya akan meninggalkan komen.. Jenis yang hadam terus pon ada yang bagus ... cuma takut nanti dia tak faham maksud tersirat di sebalik entri blogger .. tu yang jadi hal ...

Ada blogger suka buat entri satu hala.. ada yang buat tersirat ..dan ada yang malas nak berkias kias .. atau nak cerita pasal orang lain.. macam macam.. segalanya terpulang pada jari mereka... Cuma bagi pendapat aku , lebih baik menulis sesuatu yang berfaedah bagi pembaca mereka dari bagi makan gula gula getah yang tiada apa faedahnya...

Ada pahit dan ada manisnya dunia blog ini .. Kena terima jika nak hidup sebagai blogger ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI