Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 22 April 2011

MAHARAJA LAWAK GEGAR Pemenang ROUND 3

 

Yearghhhh .... Minggu ke 4 eh ? Haaa .. Sapa sapa ?? Sapa paling best ??  Nabil ? JOzan ? Sepah ? Atau Jambu ??? Ehem.. Aku mula

AMIR ... Ok dari sebelum sebelum ni ...

JIHAN .. sesuai jadi pelakon jer

ALEX .. agak tidak panas kali ni ...

MAN .. hurmmm biasa je laa... Kira lawak biasa je la ...

BALAS ... hurm... biasa je bagi aku..

SEPAH ... lawak dia dah biasa ...

JOZAN .. nasib baik ada Johan ..

NABIL ... best lagi minggu lepas ..

JAMBU ... 5 bintang !!!!!!!!

Jadi... si download JAMBU nanti di YOUTUBE atau 1TUBE.MY yer ..

Dan yang terkeluar ialah ALEX ... Tahniah Alex ..Anda tetap terbaik juga !

 

OK.. skang untuk umum PEMENAN GEGAR ROUND 3 ... jeng jeng ...

http://www.herstoriie.com/
http://masikarfan.blogspot.com/
http://www.sunahsukasakura.com/
http://pieceofemmie.blogspot.com/
http://cekedismanis.blogspot.com/

Her Storiie,x3 - Dayana AZ

www.herstoriie.com

Tahniah semua ... rujuk soalan di SINI 

Terima kasih semua ... jangan lupa undi akuuuuu.. rujuk entri di www.benashaari.com

Fahamilah.. ianya mudah sekali ..

 

Perbezaan penulisan blogger yang berusia dan yang masih muda belia ialah yang berusia ni menulis melalui pengalaman dan yang muda belia ini melalui pembelajaran ...

Kalau dilihatkan dari sudut pengalaman .. ianya bercampur dengan pembelajaran , pemerhatian dan juga pengalaman .. Jadi dalam entrinya tak kira panjang atau pendek , blogger yang berusia seperti aku ni adakalanya menggunakan segala pengalaman hidup untuk menyampaikan mesej .. Kenapa begitu ? Sbb kami pernah muda .. Jika terlalu terus pada point , maka ada yang melenting ... jadi kiasan akan digunakan ..

Masalahnya cuma faham atau tidak saja ? Ini masalah pembaca pulak .. pembaca sekarang ni apa yang aku nampak hanya baca sekali jalan jer .. Mentang mentanglah yang menulis blog ini bukan cendiakawan lalu dibacanya sekali harung kemudian komen terus .. Kalau tak kena gaya , silap silap entri itu dikatanya sampah ! Ibarat lukisan abstrak .. yang pandai menilai hanyalah mereka yang berdiri dan memerhati serta mendalamni maksud lukisan tersebut .. Bagi yang tak berminat ? " Kalau macam ni aku pon boleh lukis "

Bagi golongan muda belia ni .. majoritinya gemar menulis mengikut perasaan .. Mereka 'panas' dan aktif .. Lalu disampaikan melalui penulisan mereka .. Jarang nak nampak yang cool.... kecuali jika terlibat dalam penulisan berbentuk dakwah ..

Jenis gini lak ( remaja ) malas nak berpusing pusing.. wat sakit kepala jer.. terus tulis je apa nak tulis .. Kenapa begitu ? Satu.. tiada pengalaman mengenai dunia lagi... Disangkanya kalau nak baca , bacalah .. tak suka , boleh blah ..hurm.. Sebab tulah keluar segala bentuk kritikan keras termasuklah kutukan ..

Aku bekas guru .. walaupun tak lama mengajar tapi aku ada pengalaman berdepan dengan murid murid dari darjah satu hingga darjah 6 .. Itu lebih sukar dari sekolah menengah .. Nak mendidik lebih sukar dari nak mengajar .. Bagaimana nak mendidik pembaca ?

Adakala penulis berusia cam aku ni gunakan ayat yang agak tegas keatas mereka yang masih muda .. Kenapa ? Supaya tidak tersesat satu hari nanti ... Ada tujuannya.. bukan suka suka ...

Yang muda belia ni .. boleh menegur yang senior cam aku ni haa.. Tapi jangan lupalah adat kita .. adat menegur orang tua ada caranya .. Jangan sangka punya kuku dah boleh cakar singa tua ..

Blogging ni menceriakan.. pelbagai jenis orang akan kita kenali.. kan ?

Tolonglah.. Tolonglah jangan UNDI AMIR !

 

" TOLONG JANGAN UNDI AMIR RAJA LAWAK JIKA DIA TAK LAWAK MALAM NI .. KESIAN KAT DIA DIGELAKKAN OLEH JURI DAN PENONTON DI RUMAH.. BAGI JE DIA BERLAKON TV.. TU LEBIH BAGUS .. BUAT APA MENANG KALAU TAK LAWAK ? MENANG UNDIAN ? BAIK UNDI AKUUUUU KAT DIGI NI !! > http://bit.ly/gQpOqK "

dan

"Amir Raja Lawak .. jgn benarkan aku mengkritik mu malam ni !! Aku nak beli jagung bakar 5 , char keow teow 2 , yong tau foo rm20 , ayam madu golek 3 sambil tonton Maharaja Lawak untuk mengelakkan aku mengumpat Amir ! "

 

Inilah status aku di FB sebelum balik bila aku teringatkan malam ni punya MAHARAJA LAWAK ..  Sian la kat dia .. Bagi aku dia lebih layak berlakon kat tv atau filem dari jadi stand up comedian .. serius .. dia tak berbakat .. Mungkin kat rumah dia , dia lawak .. tapi kat atas pentas .. hurm.. korang sendiri nampak kan  ?

Peliknya sapa laaa yang undi dia ni ? Apa guna dia menang ? Bagi peluang ? Adoi.. kalau nak bagi peluang , tu kasi yang berbakat tapi terkeluar .. kan kan ?

Aku undi tak ? weh.. tentu laaaa ..cuma tiap kali aku nak sms jer , kredit abis dah .. Bila aku reload je , UNDIAN DITUTUP ! atoiiii bak kata HELIZA .. haaaa.. camana tu ? Diorng saja tutup awal awal ..

Dan satu lagi .. AC MIZAL tu haa .. sat .. Ada Dato tak ? Ke tunggu anak besar baru dapat ? Tak kisah la .. Abe AC MIZAL tu , sokong si Amir tu.. Sesuai la sangat .. sama sama berbakat jadi pelawak .. Apa kata bergabung je dua dua tu .. hahahah .. Eh.. terlari tajuk .. Pakai la baju yang ok skit.. ni macam aku tengok CSI  NY lak .. hahaha.. nampak siren polis lebih .. jgn marah ye bang AC ..

Akhir kata .. NABIL !! BUAT YANG TEBAIK .. SOKONG JAMBU !!!

Ampun dan maaf dari ku..

 

Andai ini yang entri aku yang terakhir , aku mohon kemaafan dari semua pembaca termasuk rakan rakan blogger yang setia membaca blog aku ini ..

Sedih hati ini , hanya Allah saja yang tau .. Aku tak mampu nak melakukan segalanya .. Tanganku tinggal dua.. kakiku begitu jua.. Andai ku punya kakitangan yang ramai , pastinya aku tersenyum simpul ..

Maafkan aku.. maafkan aku.. aku terleka .. lalai ..cuai .. sampai aku tak sempat makan .. ni semua salah mereka.. huwaaa.. maafkaan aku yer..

Kenapa ? aku tak sempat nak buat segmen dan juga join segmen gara gara undian BLOGGER OF THE YEAR ni .. Aku bukanlah nak menang pon.. kalah dah pasti .. menang dalam tangan .. cuma aku tamo la tercorot kan.. sekurangnya dapat duduk dalam top 1juta pon ok dah.. maklumlah ada 2juta blog dalam malaysia ni ..

Haaa.. mengarut ! Dah dah.. sapa ada segmen nak aku promote , tinggalkan link ! SEGMEN dan CONTEST saja  yer !!! Lain lain tak dilayan .. Tinggal no tel pon ok .. perempaun jeeee.. laki tak yah.. penuh dah no tel lelaki dalam hp aku nehh.. hahahha..guwau jer..

TUnggu apa lagi ? Cepat ler ...

Terlupa sejenak kat blog ! SEGMEN..

 

Hahahaha.. ni yang aku malas nak masuk sebarang contest !! Aku kalau dah masuk , sure promote tak hengat punya .. Bukan la aku nak menang sangat .. tapi sekurangnya aku nak try test gak laa  segala promosi aku ni haaa.. hahaha..

Bila dah dok kecoh suruh undi , maka terlupa terus ngan blog kesayangan aku nehhh .. mana bisaaaa... ok ok .. kita lupakan yang itu.. esok pulak kita undi ..

Segmen ? Hurmm sapa belum join GEGAR ROUND 3 lagi ??  Laaa.. awat tak join lagi ?? Soalan senang tuuu .. hahaha.. Si PA aku yang buatkan haaa.. Dia kata lagi senang dari aku punya .. hehe.. entah ..

Kenapa aku pas kat dia ? Dia suka gelakkan aku dulu.. haaa.. skang aku bagi dia rasa segala penderitaan aku tu haaa.. hehehe.. baru tau.. sampai jari jemari abis krem dah .. hahaha ..

Dah .. jom join.. aku nak abis kan untuk mulakan segmen lain .. Klik SINI

BEN ASHAARI vs ANWAR HADI vs JUSTKHAI

 

image

Baik aku rekodkan kenangan ini.. hahaha.. sebab selepas ni tahta no 1 aku pasti akan dirampas ! hahahaha ... korang nampak sapa dalam tu ? hahahha..

Menyerah kalah ? Hurm... rileks dulu ... ayam baru nak berlaga .. Tu belum geng blogger blogger awek masuk .. hahaha.. ok la tu.. dapat TOP 50 pon dah best dah .. hahaha .. lawak laaa...

Sapa sapa yang dok kata dia tu blogger popular atau otai , ni masa dia korang kenal dengan blog blog yang mana korang tak pernah kenal .. heehhe ...

Aku teringin je nak kata sesuatu .. tapi tak pe la.. biar je lah.. Itu antara dia dengan Allah .. cakap lebih pon tak guna kan .. hehehe .. Apa pon , sapa sapa yang belum undi aku tu , cepat cepat laaaaaaaa... sebelum blog aku tu ke mukasurat 10 .. skang ni mukasurat 1 tu.. hahahaha ...

Hampir 1 ribu 'LIKE' untuk satu entri.Aura sungguh !

 

Perghh ... sapa sangka ? Entri sangat simple tapi dalam hampir 1 ribu like .. hehehe.. Berasap weh... Selama aku berblog ni , tak pernah laaaa nak dapat gitu banyak .. paling banyak pon 200 lebih jer .. Tapi baru ni ada gak la dapat 300 lebih ... tapi yang ni , 945 LIKE untuk tempoh 24 jam ... kalaulah dia biarkah lama , mau ICU aku ..

Disebabkan entri tu , trafik aku meletop hingga melebihi 21 ribu PAGEVIEWS dan hampir 10ribu UV .. Itu ikut analisa dari GOOGLE ANALYTICS la. Nasib baik aku tak guna NUFF ..kalau guna dan ada BE ?? Mau aku beli FERRARI Ferrero Roche 20 paket .. haaa

Tu la orang kata kan .. AURA .. tapi aku tak rasa aura.. keramahan dia menyebabkan dia 'panas' gitu.. Bukannya tak pernah aku tengok ada blogger buat cerita pasal 'mereka' yang glamer tu .. ada tapi takde balasan ... huh.. seorang pk macam nak mengampu pulak .. sian blogger kan ? Hahaha.. Tu pasal malas nak buat cerita pasal diorng sangat kecuali jika ada yang menarik contoh kalau diorg kawin dalam kandang lembu ke... haaa.. tu aku nak buat.. sejarah tuuu ..

Berbalik pada cerita aku ni .. Sememangnya aku SALUTE akan keramahannya .. takde lokek nak promote entri aku tu di FAN PAGE dia yang ada lebih 600 ribu fans .. Amacam ? ada bran ??

Nak tau entri mana ? klik SINI .. Pasni ada cerita gempak punya !!

Pasal apa bila blogger gaduh je pakat buat entri ?

 

Isu panas eh ? Bila blogger bergaduh je pakat ramai ramai la buat entri pastu nasihat la sana sini yer .. hehehe.. kira nak jadi jaksa pendamai la neh .. hahaha ..

Bagus la nak menegur atau nak bagi pengajaran buat blogger blogger lain tu tapi la kan.. pasal apa bila gaduh baru pakat buat entri ? Bila blogger buat baik , napa diam jeeer yer ?? Bila ada blogger buat kempen kebersihan tandas ke.. atau kempen cintai perut anda ke.. tak de la pulak nak sokong atau buat entri , "bagusnya blogger itu " ..

Tak kisah la kan ... masing masing punya blog .. cuma yang tak bagusnya ialah , kita sebagai blogger sebenarnya bertindak jaga nama baik aktiviti kita ini iaitu BLOGGING  .. Camana la orang tak pandang remeh blogger ? Asal diorng baca , isu gaduh .. isu gossip.. isu kutuk .. Sbb tu bila orang kata blogger ni takde keje , kita marah ..

Apa kata kita sebagai blogger , bila menyampaikan mesej pada rakan blogger yang lain tu perlu lebih berhemah .. Yer , aku sendiri pon kadang kadang panas .. Maka tanggungjawab kita bersama saling tegur menegur .. kan kan ?

Korang tak nak g PWTC ? HEHE.. Solat dulu eh.. Ops.. jangan lupa undi ehh !! Tengok kat www.benashaari.com .. page utama.. i luv u laahhh .. hahahha...

Pemenang GEGAR 2 dan Soalan GEGAR 3

 

Yearghh.. kita lupakan sejenak PRU DIGI tu .. heheheh .. .kang asik pulak ngan undian tu.. tu pon aku tengok tak ramai join ... esok lusa mesti ramai punyaa.. huhu...malas nak menaruh harapan.. erk.. mmg takde harapan..harapan tinggal harapap je laa.. Bagi yang dah undi aku tu , sila lah undi YUYU ZULAIKHA , si pari pari pulau langkawi tu haaa.. sifu mesti tolong anak buah dia punya ... kan kan .. Ni jiran aku lom lagi tunjuk taring tu.. haaa.. aku pon lom mintak bantuan PBB lagi.. lom all out buat kempen ni .. haaa.. hahaha.. panjang lak..

ok.. memula , aku nak senaraikan 5 pemenang ROUND 2 ... jeng jeng jeng ..

  1. 1. http://www.sunahsukasakura.com/2011/04/aku-vs-ben-ashaari-round-2.html
    2. http://kzoeozk.blogspot.com/2011/04/aku-vs-ben-ashaari-round-2.html
    3. http://lunalanun.blogspot.com/2011/04/aku-vs-ben-ashaari-round-2.html
    4. http://bdkkck.blogspot.com/2011/04/aku-vs-ben-ashaari-round-2.html
    5.http://ilanilyana.blogspot.com/2011/04/aku-vs-ben-ashaari-round-2.html

ok.. untuk ROUND 3 ... jommm gegar !! > SINI .SEMOGA BERJAYA !!   TUTUP ? tengah malam ni ...

BEN ASHAARI merampas tahta no 1 DIGI - BLOGGER OF THE YEAR 2011

 

image

Tak kisah laaa... walaupun sekejap , janji merasa no 1 .. hahahaa.. bukan senang nak rasa kerusi no 1 ni.. Nanti bila ramai blogger terkemuka dunia join , aku no 1 kat belakang la pulak .. hahaha ..

Bagi mereka yang dah mengundi aku , jutaan terima kasih .. !! Dan juga mereka yang sudi buat entri khas untuk undi aku ni , aku tak tau nak kata apa laaa... terima kasih banyak banyak yer .. korang laaa rakan blogger / pembaca terbaik  !! Puji neh.. ikhlas atau tidak , biar Allah je la yang tahu yer ..

Baru 2 jam tu kan.. hehehe ...  jom undi ..klik SINI

Gila mengundi lak aku nehh !!

 

Hahaha.. lepas nampak si Yuyu pari pari kecik tu masuk , aku pon bulatkan hati masuk .. Ye ar.. anak buah masuk , sifu tengok je ?? hahaha.. mana aciiiii kan ??? hahahha ..

Pastu masa untuk undi .. Sekali aku dapat mesej dari Yuyu bagitau aku suruh cepat tukar sebelum menyesal ?? Bila pulak aku buat undian keluar ni ?? hahahah..

Malas nak sms.. aku terus call dia .. tanya apa kehenya dalam bahasa utara .. Dia jawab.. Waahh.. blogger popular jawab call aku  !! Fehsan sat ... hahaha.. Dia kata title tu kena dalam bahasa omputih.. aiseyman.. aku mana reti cakap omputih ni.. lidah tergeliat .. Last cakap omputih pon ngan ikan laga aku .. tu pon dia tau angguk je.. tu pasal aku confident jer cakap omputih ..

image

Pre ♥ & new fashionista ( iklan sat )

Haa.. pastu aku sebarkaaannn .. sebarrrkann suruh orang undi aku !! Cepat laa.. aku gila glamer nihhh .. ahahha.. takde maknanya.. Aku masuk pon sekadar nak promosi blog memandangkan aku tau ini anjuran DIGI seluruh Malaysia kan ? Bila lagi nak dapat promosi percuma gini ..

Kalau menang ? Aku buat gathering besar besaran !! Aku support main bowling laaa .. makan !! Perghhh... baru rm5k ! Kalau 10k ?? Satu panggung aku belikan tiket.. Sat nak kira.. kalau satu orang , rm10.. satu panggung leh muat berapa eh ? Iskh.. miskin aku nanti.. ok ok .. aku support gathering  !! Yearhhhhhh.. baju percuma lagiii..

Haa.. apa lagiii ?? marilah undi !! pergh.. janji manis ahli politik betul aku neh ! JOM LAA undi akuu.. klik SINI ..tqqq

Ketidakadilan di depan mata ..

 

Seperkara yang aku perasan dalam dunia blog ni ialah .. ketidakadilan .. Ini satu perangai yang mmg kita bawak dari dunia nyata ... Hurm.. Walaupun sekadar penulisan yang kita baca dalam dunia blog ini tetapi ianya tetap di'musuhi' ..

Tulis la camana punya cantik sekali pun , yang tetap kita cari ialah kecacatannya .. Yang cantiknya kita nak nak puji sebaliknya nak dikutuk kecacatan tersebut ... Hurm..

Bila ada yang memuji maka dikatakan orang itu mengampu.. bila ada yang mengkritik , dikatakan pulak nak cari trafik murahan ..Hurm... bila diamkan saja .. masalah gak .. Blogger lebih lebih lagi yang baru nakkan komen .. Komen dikatakan menaikkan semangat mereka .. Ya, betull tapi sekarang ni kebanyakkan komen lebih kepada meninggalkan jejak semata .. Hurm.. terpulanglah kepada cara masing masing .. susah nak kata ...

Ya .. ketidakadilkan ini mmg berlaku di dunia nyata sekali pon.. tapi kenapa kena bawak ke dunia maya ? Apakah dunia maya ini bayang-bayang kita ? Walaupun sekadar bayangan hitam namun masih memiliki sifat sifat keperibadian kita  ? Pergh.. kalau itulah .. maka sakitlah gak eh..

Bersikap jujur ? Jujur sangatkah ??? Cuba tengok balik betul ... Segalanya punya agenda tersendiri ... mana mungkin punya kejujuran 100% .. Amat sukar sekali di zaman ini untuk menjumpai mereka yang benar benar jujur lebih lebih lagi dlm menyuarakan perasaan atau pendapat mereka ..

Hurm... entahlah.. aku sekarang berada dalam dua dunia .. Nyata dan maya .. apa yang pastinya , maya cuma tak boleh nak bersalam jer ... Selebihnya .. sama jer...

Hakikatnya bukan rezeki aku

 

Salam .. selamat pagi ..

Cerah benor dah eh... Baru pukul 6.40 dah macam kul 7 pagi ... Aku ingat aku lewat dah .. huhu.. kelam kabut jer tadi ... Tapi sempat gak aku usha blog .. hehhe...cari makan ...

Hari ni , kementerian aku ada buat Hari Anugerah Perkhidmatan Cemerlang .. Hehe... Malas nak g ...Nape ? Aku rasa korang tau kot ... hahaha... tak pe la...Semoga Allah murahkan rezeki mereka ..

Takde rezeki ? Ya.. kita perlu terima hakikat kadang kadang rezeki kita bukan di satu tempat itu tetapi tak bermakna rezeki kita tiada di tempat lain .. Kita hendaklah mencarinya ... Rezeki Allah ni luas.. terlalu luas... hinggakan kalau DIA nak bagi , dalam batu pon kita leh dapat .. TIADA YANG MUSTAHIL tetapi kita hendaklah senantiasa meminta dan memohon dari DIA senantiasa .. Jangan putus harap..

Tapi kalau takat berdoa je pon , masalah gak.. carinya tidak .. asik tidur jer .. mana boleh kan.. kena la rajin berusaha... walaupun sepuluh sen tapi kalau kita bijak menggunakan sepuluh sen tu , kita mampu menggandakan berpuluh kali ...

Alhamdulillah ... rezeki aku semakin banyak ... walaupun pada mulanya aku pening kepala memikirkannya , tapi Allah Maha Adil.. Berkat usaha aku , DIA beri nikmatNya pada aku walaupun sedikit.. Dah lebih dari mencukupi... Syukur ...

Kadang kadang kita terlupa , kita nak yang depan mata sedangkan  DIA dah bagi cuma kita tak nampak ... Tulah masalah manusia.. Nak yang ada depan mata jer !! kan kan ?

Blog sapa aku gegar malam nieh !!

 

Wahhh ... ada gambar lagi tak nak aku dialogkan ??? sat usha line .. Hehehe.. bosan eh.. hahaha.. ok ok .takde gambar.. aku tau.. malas nak bagitau ..

OK... korang nak aku buat cam tadi tak ? Ala ala entri bang beng boong gitu haaa.. tamo eh ? Hehehe.. yolahh .. ramai marah kat aku tu haa.. beria laa diorang nak bergossip .. sekali ? Hampeh ..

Blog malam ni aku nak gegar ialah blog milik ..tuttttt... sat nak kasi shorten link dulu.. baru supriseeee ... Baru la best kan ? Ni letak je cursor dah tau blog mana .. hahahaha ..

Blog ni .. aku masuk dah .. tengok.. takde masalah dari segi fizikal dan mental .. Segalanya okeh ... Berapa bintang yang aku boleh bagi ?? 3.5/5 bintang gitu !!!

Mau tau blog saapa ??? Jom ... SINI

Tips blogging di malam hari ?

BEN 5

Ok la.. memenuhi permintaan kawan di FACEBOOK aku .. dia tanya aku , tips blogging .. Aku rasa aku dah keluarkan banyak tips .. tapi simple simple je la ... ramai blogger yang lebih mashyur pon dah keluarkan entri pasal tips ni.. hehehe.. segan aku nak keluarkan .. sapa la aku ni kan ..

Ok .. kegemaran aku di waktu malam , ialah curik trafik ..selepas jam 12 hingga jam 1 pagi , aku akan pastikan trafk aku mencecah 500 hingga 1 ribu UV .. atau paling tidak pon dapat lebih 500 pon dah memadai ...

Bila aku dapat gitu , trafik untuk sepanjang hari akan datang , adalah 5000 hingga ke 6000 sehari .. kalau ada bonus , atau idea panas boleh la cecah 7000 UV ...

Tips dia ? Mudah je.. malam hari .. ramai blogwalking tapi tak ramai yang update entri yang fresh ! ramai yang akan ulang tayang entri  sepanjang hari punya .. Di sini kita kena pantas amik peluang..

Kalau masuk kelab kelab blog di Facebook , mereka akan habiskan masa dengan berchatting .. haaa.. masa ni la promote entri kita .. tapi jangan sampai jadi spam ! marah diorng nanti .. okeh ?

Tu je la.. Gunakan yang asas untuk belajar menghasilkan entri yang berkualiti ... Asasnya... kaji apa citarasa pembaca sebelah malam. Entri yang bersifat bagaimana ???  Cabaran kan ? itulah namanya blogger ... hehehe..

Selamat malam bloggers..21 ribu PAGEVIEWS ?

 

Tidur yuk .. sebelum tu .. aku biasanya akan update satu dua entri untuk curi sekurang-kurangnya 500-1000UV untuk bekalan esok .. Bagaimana nak lakukan ? Haa.. tu kena pandai pandai laaaa korang godek.. bukan aku tak nak ajar tapi korang sebagai blogger kena rajin buat kajian .. Jangan segalanya kena ajar .. kalau tak , korang takkan jadi blogger yang berpengalaman ..

Untuk semalam , buat pertama kalinya rekod dalam sejarah aku berblogging ... PAGEVIEWS blog BEN ASHAARI.COM melebihi 21 ribu  .. sehari ok !

image

Maaf .. aku bukan menunjuk.. Kang ada yang fikir aku nak menunjuk lagak lak... Mmg aku nak menunjuk .. menunjukkan hasil usaha aku untuk mendapatkan apa yang aku nak dengan cara yang aku fikirkan tanpa menjatuhkan mana mana maruah orang lain ..

Pantas amik peluang .. tu yang sepatutnya... Sebagai blogger , kita bukan saja mencari isu isu panas harian tapi yang ada depan mata jika bijak gunakan , kita pasti boleh jadikan bahan untuk entri kita ..

Pastikan bermaklumat , berguna untuk pembaca kita .. Buka mata .. segalanya ada di kiri kanan kita .. Jangan ingat sampah depan mata kita tu tak boleh dikitar semula .. Kena bijak ..

Sebab itu aku kata , blogger kena kreatif dan cekal .. Bukan sekadar mengejar populariti kosong atau mengejar duit yang tak menjanjikan kekayaan sebaliknya kekecewaan jika tersilap langkah ..

 

ben 3

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI