Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 24 April 2011

Tahukan anda BLOGGER NO 1 Malaysia ??

 

Aku tanya korang.. korang tau tak ? Haaa... tak tau ??? aiseyman.. aku tau.. tapi aku tak leh nak cerita kat korang.. bukan pe... ni rahsia... ok ?

Sakit hati tak ? Haa... tu satu perumpamaan jer .. Bila kita tanya , dia kata .. tak leh cerita.. rahsia... Adoiii.. kalau tau rahsia , kenapa bukak cerita ???

Perkara ni mmg selalu berlaku.. tak tau la kat korang .. tapi kat aku selalu laa.. Kononnya rahsia .. tapi kalau rahsia , kenapa kasi intro  Bila dah kasi intro , maka kasi la sampai THE END ..

Jadi nak tau sapa no 1 Blogger dalam Malaysia ? Tah.. setahu aku .. PAUL TAN kot ? yeker ? Tah... ke Hong Kiat ? Tapi dia blogger ke ? Tah ... tapi si Paul Tan  dah join DIGI - BLOGGER OF THE  YEAR !!!! Waahh .. semakin mencabarrrr ...

Pengsan ! Ops.. sebelum tu.. undilaaahh aku sebelum aku diundi keluar !! huwaaaaa...

AWOK BLOGGER BARU EK ? #7 | Blog pilihan ?

 

Tq Pu3

Selamat malam ... huhu.. undi dah aku ? Undi laaa.. undi laaa... hehehe.. bagi yang dah , terima kasih.. esok undi lagi yer...Bagi yang belum , sila lah undi eh.. macceehh ...

OK... blog pilihan malam ni ... Entah kali ke berapa aku masuk  blog ni.. Mmg kemas bagi aku .. Simple. putih bersih dan header yang comel banget.. haaa.. comel ??? mesti perempuan kan ? hehehe...

Entri ? POn simple ... menarik dan dapat pujian dari ehem... sapa ??? tu korang kena tengok sendiri kat blognya .. okeh ? klik SINI

1.http://uptown-lady.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
2. http://shatpunya.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
3. http://ciklolalila.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
4. http://ceritapadlie.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
5. http://hamizah-mystory.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
6. http://littlequeenstory.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
7. http://nuruleimanhikmah.blogspot.com/2011/04/79-ben-ashaari-cari-blog-lah.html
9. http://naurahnawwarah.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-belog-lah.html
10. http://sentapkusentapmujua.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
11. http://leyzajamil.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah_23.html
12. http://syuwaistory.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
13. http://paulalala92.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
14. http://budaklogam.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
15. http://masikarfan.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
16. http://cselalu.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
17. http://mirinda1412.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
18. http://miraclehppnd.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah-wootwoot.html
19. http://fatimahsahak.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
20. http://miss-nadya.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html

BEN ASHAARI tumpang blogger femes ok !

 

Hurm... BEN ASHAARI naik dengan gunakan blogger femes eh ? Tak usaha sendiri .. Menumpang populariti blogger blogger lain terutamanya MAT GEBU ..

Aah.. serius ..mmg betul..selama ini Mat Gebulah banyak promot blog aku tu haa... aku mana ada usaha langsung .. takat buat entri biasa biasa gini , semua blogger boleh kan ?

Yelah , aku kan baru je berblog ... baru setahun .. kan kan ? Orang yang cakap pasal aku ni , dah berkurun lamanya berblog.. dia naik tanpa bantuan sapa sapa ...

Pergh... dasat siut... Serius.. mmg betul.. blogger banyak bantu aku .. Dari bawah sampai sekarang , mmg blogger bantu aku .. Ada aku nafikan ? Tapi nak tanya la... kita buat blog ni , sapa yang bantu sapa ? apakah kita sendiri berenang sampai ke kejayaan ? Eh ? Apakah media itu bukan bantuan ? apakah syarikat pengiklanan itu bukan bantuan ? Atoiiiii... Cakap kasi pandang cermin laaa ..

Nak kira lama , aku ada websites aku sendiri nun tahun 1998/99 tu haaa.. aku dah ada pembaca aku sendiri ... Aku tak kecoh pon.. aku promote sendiri kat MIRC .. okek jeee.. tarak pon sombong ... berlagak DIVO pon jauh sekali ..

Jangan menidakkan orang lain dengan mengatakan kejayaan itu atas usaha kita 100% .. Artis pon bergantung pada wartawan .. Dan paling utama ialah , pembaca blog kita .. disebabkan merekalah blog kita dikenali ..

JANGAN SOMBONG LA MAKCIK !

AWOK CARI BLOGGER BARU #6 | BLOG PILIHAN

 

Tq Puteri..

Blog Pilihan : Erkk.. sapa eh ?? ok ok.. sebelum tu ... ehem.. undi undi undi.... sayaaaa.. pada yang belum... klik SINI ..

OK.. skang blog pilihan.. sap .. sapa.. sapa.. Semua ni je la kot... huhu.. tak sempat nak godek cari blog pilihan ... hurm..maaf yer ..

1. http://sayetetapsaye.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
2. http://willbebiteyoudarl.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
3. http://theycallmeburud.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
4. http://myssfana.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
5. http://thefarisya.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
6. http://potpetpotpet-zieha.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
7. http://sayafariha.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
8. http://simanis-cadburylady.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
9. http://hajarhasan.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
10. http://dayangdeno.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
11. http://keleboqmaneh.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
12. http://bebelanniasuhaimi.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
13. http://cikduyung.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
14. http://cekedismanis.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
15. http://senyumsendirian.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah_23.html
16. http://safwankun.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
17. http://callmynamesally.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
18. http://nurikhyardee.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
19. http://kulinbaek.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
20. http://farahatulnaqueah.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html

Sambung sambung ...

Bila dah meletops .. kau lah kawanku...

 

Huhuh.. sonoknyaaa... sonok sebab macam berlumba lak.. hahaha.. bukan tergila nak menang .. tapi nak buktikan aku mampu bersaing.. heheheh.. maklumlah.. aku kan blog biasa jer.. takde pon menariknya blog aku.. guna template pon basic punya jer ..

image 

Alhamdulillah.. berjaya potong semula Anwar Hadi.. Tak pe.. walaupun sekejap , itu membuktikan aku mampu potong dia gak.. kan kan ?

Bebalik pada tajuk aku tu .. hurmm... Cuba kita kenangkan kembali.. Ada tak rakan rakan kita yang tiba-tiba jadi popular ? Haa.. seblum dia popular , kita kutuk / perli dia kaw kaw punya .. Nak bagi semangat ? Jauh sekali laaa...

Tapi bila orang tu dah berjaya ? Waktu tu laa dia dicari semula.. masa tu la dia kawan baik.. atau tidak pon mengaku adik beradik.. paling tidak , jiran sebelah rumah ..

Yup.. ini mmg banyak kali berkali sepanjang aku berumur 34 tahun ni.. hehehe.. ramai kawan aku popular tetiba disebabkan sukan atau jadi artis.. pergh.. Yang cemburu ? toksah cita laaa...

Tapi bila cerita kat orang , dia kawan kita atau dialah jiran kita .. hehehe.. ada orang gitu kan ? Cuba kenang kembali .. kita gitu tak ?

Layan maggie goreng eh | Petua !!

 

Hahaha.. tajuk sempoi gila.. kalau ikut aku , nak je tulis ... maggie goreng ini tak sedap walaupun tak aku makan lagi.. boleh ? Nak tarik trafik gitu.. hahahah..

Masih lagi di Masalam ... dok menunggu orang rumah.. Ada kursus mekap free lak dia.. Adeh.. sangap sat menunggu.. tak tau nak makan apa lagi.. tadi makan nugget.. skang maggie lak.. Eh apa daa.. makan maggie pon nak cerita !!!

Mesti laa.. aku kan ada darah tinggi.. aku tak boleh makan maggie wooo ... Abis tu ?? Kalau tau ada darah tinggi , nape makan maggie gak ?? Aku tau korang nak tanya tu kaannn .. hahaha... Tak pe tak pe.. aku jawab..

Sesekaliiii , ku rasa teringinnnnn .. memakannn maggiee gorenggg ( nyanyi ikut rentak lagu TERINGIN - Shima ) .. Apa salahnya kan .. boleh la kan ??

OK ok.. tempoh hari.. ada sahabat blogger bagitau satu tips.. bila tekanan darah naik , apa patut kita buat !!! Haaa.. buat tak tau laaa.. pastu esok leh dapat mc ! Haaa..bijak sangat la tu.. kalau sempat sampai esok ? kalau , tak sempat ?? Hahaha... mc je la kat kubur atau spital tu haaa...

Gini .. katanya , kalau sakit kepala tetiba akibat tekanan darah atau sememangnya kita ada tekanan darah tinggi , amalkan petua ini .. nak tau ??? Sila la beli e-book aku !!! wahahahahah.. ingat preeee kee .. perghhh .. mana bolehhhh .. tak leh tak lehhhh ...

Haha.. rileks arrr.. nak tau ?? klik SINI  ..

Kalau dah tengok , jgn lupa undi aku eh.. takkan nak tengok aku tercicir kot ???? huhu... KLIK SINI

Perlu ke mata berwarna ?

 

Contact lens ler ... Hahaha.. sekarang ni aku kat Mcdonalds di hadapan bangunan MASALAM, Shah Alam .. Jangan tanya Seksyen berapa sbb aku tak tau .. hahaha ..

Beratur dan terfikir fikir nak makan apa.. Banyak pulak pilihan.. Tapi pagi pagi takkan nk lantak burger kot ? Huhu .. tamo tamo .. Nugget ? Hurmm .. ok la kott..

Lupa lak nak habaq.. aku dengan blogger kecil (link).. hehehe.. anak kakchik ella .. hehe.. saja bagi galakan berblog secara sihat .. dari dok melepak tak tentu hala kan ..

OK sambung.. pastu ada la satu awek kat kaunter ni.. comey.. hehehe.. tapi aku gerun tengok... dia pakai contact lens berwarna gitu.. aku cukup serius tengok perempuan pakai contact lens ni.. nampak cam cakap ngan vampire lak .. hahahha ..

Tapi la kan .. nak tanya boleh ? Kenapa kena pakai yang berwarna yang mengerunkan yer? Tak cukup cantik kah warna yang Allah dah kurniakan tu yer sampai nak letak warna lain ? Allah dah jadikan warna tu bersesuaian dengan kita .. kecualilah jika berpenyakit.. tu lain kes la ..

Tah laa.. macam macam hal kan ... Ada yang reti bersyukur tapi tetap buat gak .. yang tak bersyukur lagi laaa...

AWOK BLOGGER BARU EK #5

Wahhh ... dah masuk ke 5 ... blog sapa gamaknya aku nak pilih eh... hurm.. sapa eh.. sapa eh ? ... jom lempar dadu .. kalau guna dadu , sampai 6 jer.. tak adil.. O sOm ??? lagi laaa... tak pe.. aku lempat dart ... kat mana dia singgah situ aku pilih... hehehe .. caya ? hehehe..

Sapa ek sapa ek ??? Takdeeee...  hehehe ... 

1. http://olahasz.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
2. http://yangbaik.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html

3.http://www.tengkunizam.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
4. http://atia-gadismelayu.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
5. http://mirazali.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
6. http://babyqila91.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
7. http://wafiysuzly.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog.html
8. http://waniemisamane.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
9. http://nanacyunkdye.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
10. http://areenbuttlady-dalinda.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
11. http://aidahsukahippo.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
12. http://kamidanutm.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
13. http://haniz-eyecandy.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah-eh-ye-ke.html
14. http://annaitoshi.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
15. http://zonesaye.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
16. http://sunshineandsunlight.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
17. http://eyjalukman.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
18. http://sailaaf.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
19. http://abuhanif186.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
20. http://lytulip.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html

Yearghh.. sambung sambung.... kat MCD depan Masalam , shah alam .. grrr...

Yer..tak perlu bagitau aku la ..

Adoi.. aku mmg sukakan cabaran.. sekali bila aku dah join , aku akan all out... Tah apa gila ari tu , aku join DIGI-BLOGGER OF THE YEAR .. Memula tu aku mmg tak berminat langsung la..maklumlah , aku ni sapa la sangat ? Walaupun diorng kata aku ni popular ke.. femes ke .. tu bagi diorng .. bagi aku , aku 0 ! Kalau ada yang kenal aku ka mana mana tu , mmg aku terharu la..

Bila aku tengok anak murid aku tu join , aku terfikir gak .. apa salahnya kan ? Sekurangnya aku dapat dedahkan blog aku ke khalayak umum dengan lebih meluas ..

Mmg benar.. dengan join WWWOW tu , aku berjaya tambah kenalan baru dan juga menaikkan trafik blog .. Alhamdulillah ... Walaupun , sekarang ni aku di tangga ke dua dan jatuh satu anak tangga , tapi aku tetap berbangga kerana yang potong aku tu mmg dia meletop di YOUTUBE .. kelebihan dia .. dan juga blognya dalam bahasa inggeris ... bermakna dia dapat pengundi dari pelbagai bangsa ..

Cara menarik undi ... hurm.. di sini aku dah jadi cam calon pilihanraya lak.. gunakan apa saja medium yang ada .. Dan yang aku ada sekarang ialah FACEBOOK dan juga blog .. hurmm ..

Tapi tu la... bila aku promot di FACEBOOK , ada je suara suara mencakar hati .. hahaha.. Ya.. aku tau blog aku tak bagus .. tapi tak perlulah tulis dalam tu.. Apa guna ada dalam FB aku ? baik removekan diri jer ..

Aku bukan merajuk atau terasa hati.. Kalau tak nak atau tak boleh , tak perlulah bagitau aku.. aku pon ada perasaan gak kan ? Bagi aku , mereka yang dalam FACEBOOK aku ni , semua kawan kawan .. Tapi bila ada yang lawan , aku remove .. Serius.. aku remove..

Kenapa aku perlu removekan orang tu ? Sbb dah mmg terang terang dia tak berminat dalam FB aku .. so untuk apa ? Yang dok queue nak masuk tu ramai .. Walaupun bukan 100% sokong aku , tapi aku hargai mereka yang reti menjaga perasaan orang lain .. Tak nak undi pon tak pe .. tak nak sokong pon tak pe.. tapi tak payah tulis terang terangan kat situ ..

Hurm.. aku bukan gila nak menang.. Ni masanya aku nak menguji kewibawaan aku .. dan juga mereka yang seringkali kata ' merekalah pembaca blog aku ' ...

:) Amacam ? Ok tak ? Hehe.. tengok je ??? undi laaa aku !!! KLIK ...SINI ...tqqqq ..

Tak sampai sebulan yer ?

 

Kalau ikutkan pada tarikh 4hb April 2011 , aku dapat

imageDan hari ini ... aku dah dapat .... bawah ni laa

imageHari ni baru 24hb April 2011 ... Gulp... Sasaran 20 ribu sebelum hujung tahun .. Rekod peribadi jer ...

Tapi kan .. camana punya rekod sekali pon .. aku tetap frust gak.. diorg kata aku ramai pembaca setia .. huhu.. tapi berapa ramaikah yang sudi undi aku di DIGI - BLOGGER OF THE YEAR tu ?? Haih.. tak pe la.. sapa la aku kan .. huhu ... biarlah aku pergi membawa diri .. Babai semuaaa...

 

APA ????? NAK UNDI AKU ????

Klik la kat SINI yer .. kalau tak tau nak camana nak undi , klik SINI .

UNDIAN ANDA AMAT SAYA HARGAI.. Tau korang sayang aku kaan..hahaha..tqqqq...

Oh.. sedihnya aku ...

 

Psst.. apa kata kita buat gathering besar-besaran ? hahahah.. nak rasuah nehhhh ... UNDILAH AKUUU .. cepat cepat .. sehari satu undian ... ada lagi 20 hari sebelum tarikh tutup ..

Buat masa sekarang aku no 2 .. setelah berjaya dapat no 1 selama 24 jam tetapi ANWAR HADI telah memintas aku .. huh.. aku pon nak buat vlog gila gila gak arrr pasni ... grrr...

Tak pe la.. pertarungan masih berlangsung .. Jadi aku perlukan undian korang .. Tak nak undi pon tak pe.. korang buat buat terklik jee.. bukan susah pon kan ??

Jom undi.. tak susah.. pastikan korang login ke FB .. Kemudian klik SINI .. Ada nampak butang icon VOTE ? Kalau takde , g ke  I WANT TO VOTE NOW , pastu amik BLOGGER OF THE YEAR , kemudian klik ORDER RESULT BY RANK ... klik nama aku tu .. pastu .. votee !! Senang kan ?

Tak paham gak ? klik SINI ... SEHARI SEKALI BOLEH UNDI !! Bila lagi nak tengok kawan kawan menang kannnn ... hehehe.. tqqqqvm..

Bala jadi blogger otai ..

 

Hahahha.. otai oh otai.. bila jadi apa apa, otai kena dulu... baik buruk semua kena kat otai.. hahaha.. otai ni macam artis dah.. tapi sebenarnya apa pon tarak.. Yang ada ilmu dalam dunia blog dan IT .. atau sebagainya je laa..

OK.. aku bukan nak kutuk otai ke apa.. tak baik..cuma nak cerita tentang nayanya bila bergelar otai ni haaaa.. Aku pon terkena la tempiasnya memandangkan aku dah berblog lama padahal baru je tapi diorng tetap kata lama .. Iyakan je laaa..

Tutup cerita apa itu otai dan segala pengorbanan otai .. ni aku nak cerita je la pengalaman aku sehari bergelar otai sebelum aku meletak jawatan  ... Iskh..

Bila ada gathering , otai ni selalu jadi mangsa kutukan .. Buat la terbaik mana pon ,pasti akan ada cerita .. SOMBONG dan BERLAGAK .. walaupun dah puas tersenyum..puas bergambar .. pasti akan dpt title tu..Biasa la tu ? Biasa sebab kita yang membiasakannya...

OK..bab chatting di FB terutama wall .. pergh.. kalau start layan sorang , yang lain pasti akan mula tag si otai tu.. kalau tak layan ?? siap arrr.. aku keluar entri kutuk blogger otai berlagak sombong ..

Sapa kata jadi OTAI best ??? Jadi Oh petai je laa jawabnya.. Susah susah ...

Aku benci FACEBOOK !!!

 

Aku mmg benci FACEBOOK buat masa sekarang !!

image

Memandangkan dia dah wat hal gini , maka aku pun bukak akaun FB yang baru .. Yang ni , biarlah aku add mereka .. huhu .. nak cari mereka yang tak cari aku.. camana tu ? hahahaha ...

Apa apa je la labu ... Jemput makan HERSLEY'S

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI