Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 25 April 2011

AKU BARU BUKA BLOG #3

 

Tq PA ! PONTENG kije ari neh !!

Senarai kawan kawan blogger yang baru bukak blog.. Baru ke ? Cam ada yang dah lama jeeee.. hahahah.. tak kisah laa.. janji kasi jumpa n kenal.. Berbaloi !!

  1. http://diarialeesya.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  2. http://yuhanis-pinkaholics.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  3. http://haidoctorhafiz.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-barulah.html
  4. http://sitiumairahsaat.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  5. http://kkpyacrita.blogspot.com/2011/04/assalamualaikum-gaya-ustaz-hot.html
  6. http://lovelytasya32.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  7. http://writetordib90.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  8. http://cherrycherishayue.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  9. http://hypeazyan.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  10. http://www.tengkunizam.com/2011/04/segmen-saya-baru-buka-blog.html
  11. http://spekmataaku.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  12. http://farra8979.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  13. http://epalhirata.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  14. http://dyamohd.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  15. http://noradadilla.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  16. http://katekatekite.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  17. http://fatinfarhanabambam.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  18. http://fizalinolie-buahhatiku.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  19. http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  20. http://kueziya.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  21. http://diarihatimuslimah.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  22. http://rinashaari.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  23. http://eikaarysha.blogspot.com/2011/04/segmen-saya-baru-buka-blog.html
  24. http://cydaacme.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  25. http://inielaiesayaie.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  26. http://aanie.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  27. http://selendanqburuk.blogspot.com/p/ben-cari-blog-baru-lah.html
  28. http://2budakkakijalan.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  29. http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  30. http://smileasuwant.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html

KENAPA AKU JOIN DIGI-BLOGGER OF THE YEAR

 

Ada yang kata aku gila glamer ? Teringin sangat nak menang ? Hahahah... ok.. aku bagitau la kenapa aku nak join dan  nak pastikan aku berada di TOP 3 !

imageIni  adalah penyumbang trafik aku sejak bermulanya contest ni .. Perhatikan no 6  tu .. Korang rasa yang masuk tu dari mana ? Apakah mereka itu pembaca sedia ada atau pembaca baru ???

imageApakah cara untuk menarik trafik hanya melalui blogwalking ?? Ingat , yang join contest ni satu Malaysia ! Pelbagai blogger yang punya pembaca tersendiri akan join .. Inilah masa untuk 'curik' pembaca mereka !

Dengan berada di TOP 10 , pastinya mereka yang masuk ke web WWWOW ni akan masuk ke blog blog yang punya ranking tertinggi .. 

Sebab itulah aku senantiasa berkempen agar tidak tercorot ! Ianya cuma satu permainan .. Hadiah pon bukanlah lumayan pon .. Dan kalau nak gila glamer , baik aku buat GEGAR 1O RIBU BLOG !

Sebab tu aku kata , gunakan segala peluang yang ada untuk mencuri pembaca baru .. Sasaran aku adalah 2 tahun .. ni baru setahun lebih .. Aku masih lagi dalam 'beta' ... Percubaan.. Tengok blog aku pon tau.. basic jer .. haih ..

Aku kecewa tadi bukan sebab aku jatuh rank tapi kecewa bila 'rakan'  yang aku kenali bercerita beria pasal aku tapi tak sepatutnya menyokong aku .. Kalau korang ? Ye .. aku tau korang tak kisah .. Tapi aku kisah ..

Kesimpulannya , dengan masuk ke DIGI CONTEST telah menaikan lagi pembaca baru blog aku sebanyak 19% sehari .. amacam ? Sapa bijak sekarang ? Akukah yang gila glamer ? atau aku punya strategi sendiri tanpa perlu blogwalking 24 jam ?

Aku KECEWA ...

 

Sangat sangat kecewa tadi.. hurm.. baru aku tau 'permainan' ini .. hurm... tak pe .. cool ...  Penat je aku buat .. tapi ??? Hurm... ok .. kalau ginilah permainannya , aku terima ..

Alhamdulillah .. aku nampak sapa sokong aku sekarang ... Ramai kawan kawan di FB dan TWITTER memberi sokongan ! Terima kasih .. aku tau walaupun ramai yang mengatakan korang ni membodek aku , sebesar kuman pon aku tak anggap korang gitu.. Sebab apa ? aku ngan korang sama je.. apa guna korang nak bodek aku kan ? Gila trafik ? Ala.. takat mana sangat la gilanyakan ?

Aku bukan kecewa pasal contest DIGI tu tapi kecewa bila melihatkan ada yang tidak memberi sokongan padahal dia sepatutnya memberikan sokongan .. tapi tak pe...

BEN ASHAARI bermula dari bawah .. yang menarik BEN ASHAARI naik adalah rakan rakan blogger .. adalah mustahil aku boleh berlari terus tanpa berpaut pada apa apa kan ?  Dan kini walaupun sudah berjalan , rakan rakan blogger tetap aku tidak lupakan .. Mana yang di bawah , aku bawak naik bersama .. apa guna berlari seorang diri kan  ? Tiada cabaran langsung ..

Cuma bagi yang cuba mengambil kesempatan inilah aku kecewa .. Tapi tak mengapa .. inilah adat dunia maya .. Aku terima dengan hati terbuka dan akan terus bersaing !!!

Sememangnya aku di sini dan akan terus disini !! Jika 10 batang jari ini hilang , aku gunakan jari kaki untuk terus berjuang ! Tapi kena masuk sekolah khas dulu la .. adeh..

HAAAA! aku tak kira ! Tanpa sokongan dari mereka itu , aku tetap berjuang .. berjuang sehingga tarikh tutup .. Hurm.. bila tarikh tutup eh ? Suka hati laaaa .. aku nak g makan maggie durian dulu ! Grrr... Haaa.. jgn lupa , sapa sapa nak belajar resepi nasi durian , g kat blog MAT GEBU tu !!  Sedap wooooooooooooooooooo... Dan jangan lupa untuk akuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu !! KLIK SINI ..

Terima kasih atas sokongan korang selama ini .. Tanpa korang  , DIORANG semua takkan jeles dengan aku sekarang ini .. TQ TQ ..

SAYA BARU BUKA BLOG #2

 

Hurm .. kita sangka kadang kadang ada orang di belakang kita menolak bersama sama 'kepaknya' ... tapi rupa-rupanya kita tak sedar , ada dua tanduk serta ekor yang mengibas ngibas dengan 'comelnya' .. Hati hatilah ..

Ok ..sambung ... update untuk senarai seterusnya ..

  1. http://toturialsofasmydaedrus.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  2. http://mrpublicdemon.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  3. http://www.riffzam.co.cc/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  4. http://iniceritacikrose.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  5. http://fatenandherlife.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  6. http://qiszana.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  7. http://nurulcomeygurl93.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  8. http://titewtawan004.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  9. http://azlanthetypewriter.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  10. http://storyaizanursyazlien.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  11. http://farrahsyazana.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  12. http://farehazone.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  13. http://bajiku.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  14. http://bidadarikayangan90.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  15. http://faikee2011.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  16. http://salmiahpb.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-cari-blog-baru-lah.html
  17. http://lynnlinda.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  18. http://nanibahaudin.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  19. http://ikapikasapikasapikot.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  20. http://cthaslinda.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  21. http://umiscupcake.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  22. http://etieqzone-aqbaek.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  23. http://annaitoshi.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  24. http://n9soulcrewz.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  25. http://zieyrasulley.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  26. http://themrizzo.blogspot.com
  27. http://aynadys.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  28. http://lin4880.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  29. http://buaifeizal.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  30. http://kamoo-cpahniza.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html

 

ok.. sambung.. merantau la yer korang ... Terima kasih ...

BEN ASHAARI santai bersama HELIZA - 2 & 3

 

Ni bahagian 2 yer ... Bahagian 1 kat SINI

Tamat sudah ... tengok je yer .. kutuk tamoooo ..

Tips kumpul rakan rakan di FACEBOOK ..

 

Ada yang mintak pendapat aku di FACEBOOK semalam .. ok. aku kongsikan bersama rakan rakan yang lain .. okeh ? Atau korang nak beli je e-book aku ni ?? Aku baru korang pk dulu ek ..

Hehe.. guwau jer .. ok ok .. aku dedah cara aku eh.. bukan aku dedah dada aku tau !! Grrr.. lain tuu.. Gini ceritanya.. Masa aku buat blog , memula aku akan .. eh.. silap.. memula aku bukak FB , aku gemar add mereka yang gemar membaca novel di KELAB PEMINAT NOVEL .. haaaa.. Kenapa ? Sebab aku tau diorng tu kaki membaca .. Adoii.. suka membaca laaa.. kang ada bagi komen , 'eh kaki pon boleh membaca ek ? ? ' .. tau.. bab loyar buruk ni ramai !

Aku akan add mereka ramai ramai .. sampai FACEBOOK marah aku laa.. Pastu apa yang aku buat ? Haaa.. aku akan berforum.. Forum aku ni lebih pada isu jantina .. bila bab gini mmg sonok la kan ?

Kemudian aku jadi blogger .. alhamdulillah , makin bertambah.. Namun aku tetap add pengguna FB ni terutama bloggers .. haaa.. maka penuh la 5 ribu ..

Jangan fikir aku kasi lengkap 5 ribu tu saja nak kasi nampak hots yer .. Kena fikir , kalau diorng tak accept , takkan boleh lengkap 5 ribu kan .. mesti ada sebab ..

Mudah je kan ?s

SAYA BARU BUKA BLOG #1

 

Satu segmen ringkas yang bertujuan memperkenalkan blog antara satu sama yang lain di samping mempromosi blog blog tertentu.. Sangat mudah tujuannya.. Takde nak terbelit terbelit.. hehehe.. tapi !!! Tapi !!!!! Sebelum tu .. apa kata undi blog aku dulu .. hehehe .. klik la SINI .. Mudah kan ?

Ok..skang , kita ke senarai yang pertama ..

  1. http://www.herstoriie.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.htm
  2. http://idafirdausi79.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-baru-lah.html
  3. http://hariskaito.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  4. http://bicaramakdara.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  5. http://eppyphamdiary.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-la.html
  6. http://solomolo.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  7. http://chubbykuning.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  8. http://fyqafullstop.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  9. http://adzahaiqal.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  10. http://biru-malam.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  11. http://miza-zairi.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  12. http://hidupdaku.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  13. http://lieynanilaz.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  14. http://terafalcon.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  15. http://bidadarikayangan90.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  16. http://mummylovepink-lovely.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-cari-blog-baru-lah.html
  17. http://www.penulissenja.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  18. http://ummip3.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  19. http://cahayatermashyur.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  20. http://wacanaku2009.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html

 

Ok .. 20 blog best join dulu .. pasni yang seterusnya yer .. Pandai pandai la bawak buah tangan ek.. Tqqq...

Awek comel dah ! Tapi LELAKI tetap tak puas ..

 

Adoi.. camana tu ? Bila tengok awek dia ni .. " mak aih.. kalau aku dapat , sumpah tak cari lain.. kan kan ? "  Amik contoh la kan ..

207979_209440182412959_100000409372347_756831_6466345_nNi contoh je ok !! Kang jadi isu lak... Mentang mentang baru up video .. hehe.. terus amik pic ni haa .. hehehe ..tengok dah ? lom ?? adoi.. klik SINI ..

Ok.. sambung .. Tapi bila dah dapat , LELAKI tetap usha yang lain.. pantang nampak awek lalu kat sebelah .. abis mata tu cam teleskop jadinya... haaa.. terbeliak tapi tetap dicoverline dengan bijaknya ..

Tu cuci mata jer.. kan ? ok la .. Aku laki gak .. kena jaga .. hahaha.. Tapi yang jenis LELAKI tak puas ni haa.. dah dapat awek jambu , cun melecun tapi tetap usha awek lain.. dah la tu , ops.. tamo ngumpat.. dosa .. haaa.. kenapa jadi gitu ??

Mungkin banyak faktor ... kita tak tau kan ? Tapi faktor penyedap hati biasanya , GATAL .. tu je la.. Sebenarnya banyak wooo.. kadang kadang harap cun je tapi tak serasi pon kan ? Pening kepala.. Nampak baik kat mata kita tapi sebenarnya ?

Ini sama gak ngan kes perempuan dah dapat LELAKI yang baik dan HENSEM tapi tetap usha line LELAKI lain ... kenapa dan mengapa , mereka saja yang tau ..

Kita ? Doakan je kebahagiaan mereka.. Masuk campur tu boleh ,bagi je nasihat.. bukan bagi batu api oke ! Pastikan nasihat tu relevan dan lebih kepada agama .. bukan ikut nafsu serakah ... huih...ganas ..

BEN ASHAARI santai bersama HELIZA - VIDEO

 

Jangan kutuk yer.. lama tak buat vlog.. ni sekali jalan jer .. takde cut cut puunya.. Segan ? Toksah cerita arrr .. Layan je la ek.. Kalau tak pueh ? Leh layan lagi kat 1tube.my

Kalau sudi ... Mintak korang undi aku di DIGI-BLOGGER OF THE YEAR boleh ? Klik SINI..

Kot yer jeles kat BEN ASHAARI sekali pon ..

 

Haih.. pelik betul laa... ada spesis gini eh ? Kalau aku ni bujang , lain la nak cemburu.. Ni aku laki orang neh !! Takkan ada anak dara tergila kat aku kot ?? Aiseyman ...

Ada yang tak puashati bila ramai blogger perempuan dok bersantai kat blog pastu pakat tak nak berkawan dengan mana mana blogger -blogger tersebut ...

Wah.. sungguh matang sekali pemikiran mereka itu .. Kenapa nak kena cemburu yer ? Aku buat blog .. diorg pon buat blog .. aku tulis entri.. korang pon begitu jugak.. Sama je la.. Dah tu awat nak jeles ?

Kalau nak jeles sekali pon , toksah la libatkan mereka.. Nak anti , anti je la kat aku.. toksah libatkan diorng .. Jadilah blogger yang matang ..

Seperkara lagi .. blogger blogger yang dah kawin ni , tolonglah sedar diri ... Allah dah bagi rezeki cukup mewah dah.. Kalau buat naya kat pasangan kita , Allah tarik balik camana ? Jangan lupa tau , kadang kadang pasangan kita tu rajin mendoakan kebahagian atau mintak dimurahkan rezeki.. Tapi bila kita terlebih sedikit rezeki , mula laaa dok main mata ngan orang lain ... Bawak bawak istighfar yer ..

Semoga Allah kuatkan pendirian aku ...

SEGMEN : SAYA BARU BUKA BLOG :

image

Jika sudi undi saya di SINI .TERIMA KASIH

 

Ok.. atas permintaan ramai .. aku buka sekali lagi segmen suai kenal sambil promosi blog blog yang baru bukak ni haa.. TAPI mereka yang dah join semalam , tak perlulah join lagi eh ... kasi can kat geng geng baru lak .. heheh ..

Ini sekadar segmen suai kenal antara blogger terutamanya blog blog baru .. Bagi yang dah lama  ( tapi tak join semalam ) dan nak join , boleh la join ..

Untuk join , mudah jer ..Untuk join ,

  1. image  Letak header ni  sebab tanda rasmi penyertaan korang ..
  2. Tajuk : BEN CARI BLOG BARU LAH dan linkkan kepada entri ini ..
  3. Ni wajib tulis yer...  5 blog baru yang korang suka dan 5 blog lama yang korang suka jugak .. Senang jer kan ?

Tu je la.. pastekan ke ruangan komen entri ni .. Tutup ? KUL 11.57 MALAM INI : 25/4/2011

Kalau sudi , promotekan la sekali undian aku tu yer .. Bulan pilihanraya neh.. hehehe.. TQQQQQ...

AWOK BLOGGER BARU EH ? # TAMAT

 

Huih.. abis sudahhhh .. hehehe.. nak mula yang baru ? Untuk mereka yang tak join lagi ?

#10

1. http://hasrisa.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
2. http://nanacyunkdye.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
3. http://expire-date.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
4. http://puteritatnenas.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
5. http://akulahe-rapasha.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
6. http://iniejapunyablog.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
7. http://fiezaleer.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
8. http://bintangpenyembuh.blogspot.com/2011/04/56-ben-ashaari-cari-blog-lah.html
9. http://dayahpunyerbelog.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
10. http://myzziema.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
11. http://mimisaja.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
12. http://thecrappingstarts.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
13. http://loveshastory.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
14. http://zubir5588.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
15. http://wawailham.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
16. http://afyspace.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
17. http://roseskalerful.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
18. http://mariatunnabila.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
19. http://iejalalola.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
20. http://azwansprincess.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html

#10

1. http://www.wooferstorm.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
2. http://lalabiela.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
3. http://xtawula.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
4. http://solldesouza.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
5. http://alkisahfirdaus.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
6. http://salimharmanain.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
7. http://bewithme4evaneva.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
8. http://hanisaya.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
9. http://errakyra.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
10. http://beingmenu.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
11. http://qalbisakinah.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
12. http://syanurnad.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
13. http://www.dunialandax.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
14. http://budingyun.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
15. http://gadisarawakcorner.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
16. http://keynahzalee.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
17. http://isainz1327.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
18. http://gengcampus.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
19. http://thebeautifuleyesstory.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
20. http://shahrollercoaster.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
21. http://deanchubby-teddybear.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
22. http://diyanadena.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
23. http://farahinrozduan.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html

TERIMA KASIH ..

BOIPRENG korang , dulu cemburu sekarang tak dah !

 

Kalau dulu laa kan.. asal nampak je korang berbual ngan lelaki skit je , dah jadi cam

image Tapi sekarang , tiba-tiba lak lain .. Kalau nampak korang berbual atau ada kawan lelaki , dia mesti gini ..

image

Apakah tandanya dia sudah ..

image

Atau ..sebenarnya dia punya

image

Dan tak lama lagi .. 

image

Lalalalalala ....  Dari fikirkan bf korang yang curang tu , ada baiknya undi aku .. hehehe > klik SINI

AWOK BLOGGER BARU EK #9 |

 

tq puteri

Wah... comel blog ni.. Blog ok !! Blogger dia mmg lama dah comel ... hehehe...dah dah..kang korang ingat aku nak mengatal lak.. aku pilih secara rawak jer ok ! Sekali masuk jer ...

Komen ? Takde masalah ! Cun.. Semoga berjaya dalam bidang memblog neh .. hehehe .. > SINI

1. http://miasaranajwa.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
2. http://missnadianasir.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
3. http://arieffah04.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
4. http://ciknarlieza.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
5. http://ekahafizy.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
6. http://atiahzainal.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
7. http://fendy1302.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
8. http://bibie-mumui.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
9. http://red-kamikaze.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
10. http://insanberlagakmatang.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
11. http://syuxermelankolia.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
12. http://yayavanderwoodsen.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
13. http://bilakeyboardberbunyi.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
14. http://daygkunurhayati.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
15. http://menulisdenganhati.blogspot.com/2011/04/kepada-follower-baru-follower-lama-sila.html
16. http://mumlittlemonster.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
17. http://nadiaamrina.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-cari-blog-lah.html
18. http://cikbungasakura.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
19. http://azrijohan.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
20. http://hypochan.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html

Oh , Geng BEN ASHAARI rupanya ..

 

" Sapa dia ? "

" Ala... dia tu laa.. nama dia XXXXX "

" Oooo.. dia tu geng BEN ASHAARI "

Ehem... dalam dunia blog ni , ada geng gak .. Ari tu ada orang komen kata aku ada REJIM .. skang ada geng pulak.. kira dari REJIM turun pangkat jadi GENG .. Hahahah.. boleh gitu ?

Kadang-kadang tu la.. dalam dunia blog ni , siap dah ada puak .. Ko geng sapa .. Aku geng sapa.. Pergh. masing masing cuba nak cari kepala atau ekor untuk bersatu ..

Hurm.. apa jadi bila bersatu ?

" Mamak , milo o suam satu .. Roti canai banjir 2 keping .. korang ? "

Lepak kat mana mana , mari mengumpat !!

Hasilnya ? Wujud spy !! Spy ditugaskan mencari info untuk menjatuhkan blogger blogger yang baru naik atau dah lama naik ..

Kesannya ? Dosa bertambah ... Mari makan daging saudara sendiri akhirat nanti  !

Dari dok buat dosa gitu , aku ada satu idea ! Apa kata klik SINI .. InsyaAllah berbaloi.. hehehe...

DIGI - BLOGGER OF THE YEAR : DAY 3

 

Ni kali pertama aku join pertandingan secara terbuka.. Gila ! Aku punya blog tak semegah mana untuk bersaing dengan mereka .. tapi untuk tidak mengecewakan rakan rakan pembaca yang lain , aku masuk jugak laaa..

Pada mulanya , yang join cumalah blogger yang berkelas cam aku jer.. Maka legalah skit .. Tiba tiba ternampak blogger blogger yang punya kelas tersendiri mula sertai sepertI Justkhai ( Oh Media )..

Pergh.. tak sangka... Kena pasang strategi gini ... Tapi tu la,bukan mudah nak bersaing ... masing masing punya 'tentera' sendiri.. huhuh...

Hari ketiga aku dalam penyertaan ni , tengahari tadi berjaya rampas rank no 1 untuk beberapa jam sebelum dirampas kembali oleh Anwar Hadi .. Pergh... berapa la gamaknya jurang undian yer ..

Dan malam ni , saingan bertambah rancak dengan kehadian Cik Epal , Lord Zara dan blog blog yang aku tak pasti panasnya tapi yang aku pasti mmg diorng punya pembaca yang tinggi ..

Hurmm.. banyak lagi blog blog yang punya populariti tersendiri yang belum join ni.. Apakah mereka akan join nanti ???

Sebelum aku ketinggalan jauh , apa kata , korang undi aku ? Boleh ? Tak boleh ? tak boleh tak peee.. tatak malah punya wooo.. Tapi sudi kalu , silalah klik SINI !

Berpantang undur sebelum dipanah !

Kenangan hanyalah bayangan ..

Tersedar ..
Dari lamunan ini ..
Serasa ..
Ingin ku alirkan air mata
Ku cekalkan hati ..

Tersedar ..
Ianya sudah berlalu ..
Biarlah ..
Aku berdiri kaku ..
Melayani perasaan ini ..

Tersedar ..
Ini cumalah kenangan
Namun ..
Masih ada manisnya ..
Mampu buat ku tersenyum ..

Tersedar ..
Harus ku hapuskan ..
Kenangan ..
Walau pahit walaupun manis..
Aku perlu ...
Terus melangkah ke hadapan ..

AWOK BLOGGER BARU EK #8 | BLOG PILIHAN

 

Time time cam ni laaa internet slow ... aku ingat tadi nak pilih satu blog.. tapi tak pe.. dapat bukak gak satu blog ni... hurmmm.. tapi.. slow gak laaa... tamo buang masa.. layan je la semua ni eh.. Terima kasih ..

1. http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
2. http://heandsheloves.blogspot.com/2011/04/123-ben-ashaari-cari-blog-lah.html
3. http://myputeri21.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-cari-blog-lah.html
4. http://akukembojaputih85.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
5. http://borntobealover.blogspot.com/2011/04/segmen-awok-blogger-baru-yer.html
6. http://sueperbs.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
7. http://syazwaniasri.blogspot.com/2011/04/asalamualaikum.html
8. http://lindahery.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
9. http://cikecahmoncet.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
10. http://aqwaeda.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
11. http://thesyafiqmokhtar.blogspot.com/2011/04/segmen-awok-blogger-baru-yer.html
12. http://dayahkcik.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
13. http://azariahkamis.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
14. http://dreamygirl-inspirasihidupku.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-bloglah.html
15. http://chanteksukekacak.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
16. http://missfrog12.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
17. http://sitizahrah2009bunga.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
18. http://nohisme.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
19. http://cahayamata123.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html
20. http://zacky786.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI