Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 26 April 2011

Benci Disko ..

 

Dok layan cerita Indonesia yang bertajuk BENCI DISKO .. Lawak cerita dia .. tapi mmg ada 'isi' la gak ..  Kisah dua orang anak yang bencikan ayahnya kerana meninggalkan mereka semata mata kerana disko.. hehehe..simple.. pastu mereka nak cari calon isteri tapi tamo kaki disko.. huhu.. Lantak diorng ler ..

Cuma seperkara yang membuatkan aku rasa nak berkongsi sesuatu dengan rakan rakan pembaca ialah kegiatan nakal lelaki yang suka mengenakan perempuan .. Ini kes kes yang amat jarang berlaku di luar tapi dalam disko tak mustahil..

Aku cakap ni bukan berdasarkan tontonan di tv tapi atas nasihat rakan yang mana punya kuasa laa.. dan jugak rakan rakan yang kaki disko... Cerita dulu ..

Awas ya.. gadis gadis dan ibu ibu.. jangan tinggalkan minuman korang tu sebarangan ... Jika ada yang ingin aniaya anda, amat mudah sekali .. dengan pantas boleh memasukkan bahan terlarang di dalam minuman anda itu.. Begitu juga jika diberi minuman oleh mereka yang tidak kita ..erk..korang kenali.. haaa.. kena hati hati.. Kalau mampu , beli je sendiri... Korang faham maksud aku kan ? Hati hati je la... ok.. nak sambung tengok sambil update segmen tadi..

Mana laaa PA aku nehhh .. PUTERRRRRRRRRRIIIIIIIIIIIIIII  !!! Mesti membuta neh..

BEN ASHAARI KENANGAN MASA SEKOLAH #2

 

Baca .. baca... penat je kawan kawan tulis dan bercerita tentang kisah mereka.. Jangan follow je tau...  ;) Terima kasih ...

http://terowonginformasi.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah-segmen.html

22. http://sitiumairahsaat.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

23. http://noradadilla.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

24. http://akupunyacita.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

25. http://atia-gadismelayu.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

26. http://i-loveyoubeby.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

27. http://jefribudaksuci.blogspot.com/2011/04/tajuk-ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

28. http://faddesignaway.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

29. http://yslgalz213.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

30. http://www.prince91.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

31. http://arediya.blogspot.com/2011/04/santai-bersama-ben-ashaari-segmen.html

32. http://ikmalira87.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

33. http://miss-nadya.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

34. http://myluvprince.blogspot.com/2011/04/tajuk-ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

35. http://no92a.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

36. http://shanasituaku.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

37. http://myluvprince.blogspot.com/2011/04/tajuk-ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

38. http://nanacyunkdye.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-zaman-sekolah.html

39. http://semanismulut.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

40. http://hanihilman.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

41. http://aizamia3.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

42. http://sueperbs.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

43. http://cekedismanis.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

44. http://hummairah93.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

45. http://ceriterahmad.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

46. http://notadyatie.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

47. http://cikangkuh.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

48. http://faikee2011.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

49. http://diarihatimuslimah.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

50. http://syafizaalexa.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.htm

DIGI -WWWOW : 3 rakan di tempat pertama

 

Alhamdulillah.. berakhir hari ke 5 aku dalam contest ni.. dan menariknya sepanjang hari aku berada di tempat pertama .. Bila aku jalan jalan ... pergh.. tak sangka.. seorang rakan aku berada di tempat pertama bagi kategori #FAVE TECH HEAD , AMANZ yang mana aku kenal sewaktu penyampaian anugerah ICT di Pwtc , baru baru ini ..

Manakala.... lagi sorang tu.. aku rasa tak perlu dah nak perkenalkan kat korang .. kan kan ? hehehe.. sapa lagi ??? G la tengok kategori TOP MAKAN MAKAN EXPERT .... heehe..sapa?? MAT GEBU arrr .. kan kan ?

Korang dah tengok ke belum kategori kategori yang dipertandingkan ? Pergh.. memang panazzz... Dato Siti Nurhaliza join , Jozan join ... Heliza join gak.. ramai lagi laaa ...

Nak tengok senarai kategori ?? Boleh jee.. tapi sebelum tu , undi la aku sbb aku sorang lagi yang berada di tempat pertama ! hehehe... Klik SINI jjerr..

Seronok bila tengok kawan kawan berada ditempat yang cun dlm setiap kategori.. Dan anak murid aku pon dengan jayanya mengekor aku dari belakang .. huhuh.. Tahniah YUYU.. mmg kencang gitu !

TERIMA KASIH PADA RAKAN RAKAN YANG SUDI MENGUNDI AKU.. DAN RAKAN RAKAN YANG LAIN..

BEN ASHAARI KENANGAN MASA SEKOLAH # 1

 

Segmen hari ni.. mengimbau kenangan masa sekolah dulu .. Majoriti rakan rakan di FACEBOOK aku memilih untuk kembali ke zaman sekolah jika ada mesin masa .. hehehe.. tu dalam mimpi je la..

Tapi tu la kan .. bila kita di zaman sekolah , beria ria nak abiskan sekolah pastu kerja.. pastu kawin.. pastu ada anak.. pastu nak kembali ke zaman sekolah bila memikirkan di zaman sekolah tak perlu fikir pasal hal dunia .. cukup pasal kerja sekolah dan bf/gf .. kan kan .. hahaha.. guwau je..

Ok jom tengok kawan kawan punya kenangan ek ... ops.. blog baru aku... dah siap.. cuma lom ada entri.. malam karang baru update untuk #1 entri.. heheh... www.santaibenashaari.blogspot.com dan akan jadi dot com nanti ..

Terima kasih PUTERI

 

1.http://yazidtorpedo.blogspot.com/2011/01/kenangan-awal-persekolahan.html

2. http://www.duniafaris.com/segmen/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah/

3. http://ekahafizy.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

4. http://azieismail.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

5. http://ceritacintayna.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

6. http://akukanila.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

7. http://miszydian.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

8. http://anisssikasturi.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

9. http://idafirdausi79.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

10. http://mimie-lonely.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

11. http://coretanmissnad.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

12. http://bicaramakdara.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

13. http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

14. http://www.darxniq.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

15. http://fahmijaafar.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah-wooooot.html

16. http://yayabelogg.blogspot.com/2011/04/so.html

17. http://hadifar-fyda.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

18. http://chepifirdaus.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

19. http://cahayatermashyur.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

20. http://wacanaku2009.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

BEN ASHAARI akan muncul sebuah lagi blog peribadi..

 

Lama dah aku teringin nak buat satu lagi blog khas untuk aku membebel kisah aku .. Memula ingat BENASHAARI2 tu aku nak jadikan blog peribadi aku .... tapi bila dah penuh dengan listing blog kawan kawan , maka aku biar je la yang tu .. Yang tu boleh dijadikan panduan untuk blogwalking ..

Yang ni pulak , aku nak update sehari sekali jer .. khas untuk cerita peribadi aku sepanjang hari.. ibarat diari aku la.. tulis je apa nak aku tulis .. Yang pasti akan jadi panjang punya cerita arrr ... huhu.. yang kat sini pendek pendek jer ...

Masalahnya , privatekah ? Takkan la kot kan ? rugi jeee.. Cuma nanti pasti akan ada yang amik kesempatan mencari lubang untuk menembak aku nanti.. hehehe..

Maaf.. aku bukan bersikap negatif.. tapi berdasarkan pengalaman aku ni la .. cam tu la selalu kena .. hurm... Tak kisah la.. aku cuba dulu untuk masa pendek.. tak salahkan ? hehehe..

Apa nama blog baru aku tu ? hehehe .. tungguu... hurm.. okeh ?

Semak dengan segmen BEN ASHAARI ?

 

Kenapa aku buat segmen ? aku rasa korang tau dah jawapannya.. Kadang-kadang ada blogger buntu tak tau nak tulis entri apa.. Jadi dengan ada segmen , sekurangnya dia dapat la gak buat satu entri kan ?

Semak dengan entri entri segmen ? Di sini blogger kena bijak.. Dan aku sememangnya tak kisah langsung .. Lepas abis segmen , delete la entri tu.. apa susah kan ? Bukannya aku cikgu nak g tanda buku kat situ lak.. Kira dah selesai segmen , kasi buang atau edit jadikan entri cam apa yang aku buat ari ni.. segmen pasal sekolah.. haaa...tak pasal pasal ada satu entri..

Toksah pening kepala dengan perkara mudah gini.. Aku tak kisah langsung .. tapi sewaktu segmen berlangsung , jgn la buang ..rakan rakan berkunjung ..

Mungkin ada yang kata , dh tak jadi diri sendiri dlm berblog.. aiseyman .. sesekali kena la 'bermain' dengan kawan kawan blogger ..

Tapi tu la .. yang berkata ni bila mereka dah punya pembaca sendiri.. Selama ni ?? Bila diaorg join , ok la pulak.. bila dah lama lama , baru nak kritik ? 

Kita jangan sangka bila blog kita tu dah ada pembaca setia yang menyokong kita , kita dah boleh berbangga dengannya .. SEGMEN adalah platform untuk kita berkenalan .. Sangat mudah ... tak perlu nak blogwalking i follow u , u follow me then unfollow .. baru la jadi glow in the dark !

Segmen : Perkara yang anda tidak boleh lupakan bila bicara tentang SEKOLAH !

 

Baca tajuk pon dah tau kan ? Mudah kan ? Haaaa.. aku ulang tajuk eh... sebelum tu .... UNDI la duluuuu ... klik SINI ..TQQQQ..

 

" Perkara yang anda tidak boleh lupakan bila bicara tentang SEKOLAH !  "

  1. image Letak header ni ..
  2. Tajuk : BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH .. dan linkkan ke entri ini ..
  3. Ceritakan apa saja kenangan ( pahit atau manis ) bila korang terkenangkan bekas sekolah anda .. samada bersama rakan , guru atau kegiatan kokurikulum anda .. tak kisah laa.. janji jangan lucah atau mengarut ! Aku tak tanggung yer .. hehe..
  4. Mesti lebih 100 patah perkataan yer ...

Siap ? Kasi paste url entri korang kat sini .. TUTUP jam 10 malam ini.. ke nak kul 12 ?? Ok ok.. jam 12 ? cun .. janji korang undi ! hahahha.. kempen !! tak kira ! pasni nak masuk parti @#$@!%  ... nak jadi Ahli parlimen Pasir Dua Butir ...hehehe..

Bila arnab masuk kandang harimau #2

 

Haa..baca dah episod 1 ? Aku malas nak taip panjang panjang.. nanti korang terus melompat ke bawah pastu tanya soalan kat aku sedangkan jawapan ada kat tengah tengah.. hahahha.. boleh ? Sebelum tu .. undi aku dulu ? Ok hahaha.. dah dah .. guwau jer.. Kalau belum baca episod 1 , klik SINI ..

Ada yang tanya kenapa bekas sekolah aku tu letak sorang perempuan jer ? Ke Pengetua sekolah tu syok kat dia ??? Kot ?? hahaha..takde maknanyaa..

Pelajar perempuan dimasukan sedikit demi sedikit .. Hahaha.. Bila ada pelajar perempuan masuk , pasti semua macam  cam teleskop kapal selam.. Tercari cari mana diaa .. Bila dah nampak .. Ala.. tak cun arr.. Tu la dia..

Kemasukkan pelajar perempuan seperti menyuntik semangat baru pada pelajar lelaki.. Yelah , mana ada semangat nak belajar kalau tengok muka jantan jee.. Cikgu perempuan ? Tu dia haaa.. macam singa lapar jer rupaaa.. Ada sorang tu , aku gelar dia CIKGU LAT .. Rambut dia ala ala afro gitu.. mmg jadi bahan je la .. Ajar English .. hahaha.. bosan.. hahaha... Teringat , member aku buat karangan .. Permulaan English ( sbb tiru balik ayat pendahuluan yang diberikan ) dan seterusnya cam kita tulis dalam entri ni la .. sat omputih sat melayu ! Haaa.. amik kau... jadi bahan la jap .. heheh.. Tapi skang ?? Sudah berjaya weh.. keje sama mat salleh gitu !! kaya lagi okeh !!

Sambung... awek yang mula mula masuk tadi tu , terkulai layu kat member kelas aku.. hahaha.. Semua pakat pelik laaa kat dia ni ha.. pasai pa leh terkulai layu kat budak tak hensem ?? hahaha.. padahal dia cun tuh !!

Selang beberapa bulan , masuk ramai pelajar perempuan dan yang pastinya satu pon tak nak  masuk kelas aku tu haaa !! Tensen gila weh.. kelas sebelum kitorang ada la pulak .. manis manis pulak tu.. Kelas selepas kelas aku tu pon ada .. rasanya laa.. Kelas aku tu jee takde .. Pasai paa ??

Rasanya kalau masuk ... ibarat letak arnab dalam kandang yang penuh dengan harimau laa !! Ramai sangat romeo must die dalam tu.. hahahaha... Aku je segan.. sebab aku masa sekolah tak reti bergaya .. serius.. maklumlah , guna duit mak bapak ..

Tu pon ada yang minat .. hehehe.. siap dapat surat nak berkenalan dna jadikan abang angkat gitu. auwww.. budak sekolah convent gitu.. Pakat gaduh lagi.. hahahaha..

Kenangan oh kenangan ..

Aku bukan sekadar seorang blogger ..

 

Sat nak ulang eh.. Setahun lebih sudah aku berblog..OK.. bosan tak ? hahaha.. kot la ada yang terlepas pandang kan ? OK ok.. sambung ... Selama aku berblog ni macam macam aku dapat .. Gula , garam ... cuka .. black pepper semua ada laa...

Tapi yang pastinya aku bukan sekadar seorang blogger .. Aku juga menjadi kawan , teman , sahabat malah ada jugak mintak pandangan aku mengenai hal hal peribadi mereka ..

Sebenarnya aku tak layak bagi pandangan langsung memandangkan kadang kadang melibatkan rumahtangga tapi tu la.. kesian pon ada ... haih..

Yang mintak aku carikan jodoh pon ada wooo.. jgn tak tauuu.. haa... aku fenin kadang kadang .. Tu laa.. ada yg ingat aku ni sekadar berblog untuk carik publisiti murahan jer .. padahal tak tau apa yang berlaku disebaliknya ...

Ni satu lagi kes ... adoi... aku nak cakap pon dah letih.. korang tengok la sendiri.. tu je la... adoi... penat la nak cakap pasal neh.. Klik SINI la.. jangan hangin dah la yer ..

SOALAN SEGMEN GEGAR LAGI #4-9

 

Hehe.. Segmen GEGAR ari tu tak abis lagi .. jadi aku nak abiskan semua ari gak ..okeh ? Ni terbuka ... sapa sapa boleh join .. Untuk penutup ni aku bagi baik punya soalan mudah giler !

Ok.. bersedia ?? ANDA BERSEDIA ???? macam belum jeee... hehehe.. Sebelum tu , aku nak bagitau cara segmen ni ... Korang kena geledah setiap blog berdasarkan soalan tu ... Cari jawapan demi jawapan .. Pastu jgn kongsi dengan orang lain terutama dengan SUNAH tu.. hahahah...

Bila dah dapat kesemua jawapan .. hantar jawapan tu .. camana nak antar , aku dah ajar dalam tu .. senang baitu .. ok ? Bersedia ? Belum ?? Nak makan dulu ? OK. apa apa pon , kasi tunaikan yang wajib dulu baru kasi serang ..

Kalau dah settle semua ... apa lagi ??? apa lagii??? kasi redah je ... whooopss .... korang terlupa sesuatu !! Undi akuuuuuu duluuu.. cepat cepat !! klik SINI dulu .. baru leh join !

Dah ? JOMMMM  klik la SINI ...

Bila arnab masuk kandang harimau ..

 

Teringat aku sewaktu sekolah dulu.. hahaha... sekolah aku ni semua jantan jer .. Zaman aku tu masih boleh dikategorikan budak budak dia jenis kelakuan C dan paling ok pon B .. takkan ada yang mampu dapat B+ punya .. hehe.. tak tau la kalau budak Sains ... Aku budak Perdagangan.. mmg layak di dagangkan jer ..Budak Sastera ? Lagi laa ancus.. Budak Akaun , ok jer ... try try gak nak join geng Perdagangan ..

Sewaktu aku tingkatan 3 , baru masuk sorang budak perempuan .. Pergh.. dia punya jambu masa tu , jangan cakap laa.. bayangkan 500 budak laki dan 1 budak perempuan !!! Macam arnab masuk kandang rimau jer .. huhu..

Mmg dia jadi ratu la kat sekolah masa tu.. pakat la budak budak ngorat masa tu.. Haha..aku sedar diri weh.. tak mampu nak pikat awek masa tu walaupun aku leh dikatakan glemer gak la.. budak bola la katakan .. hahaha.. poyos..

Tapi tu la.. haih.... tujuan utama nak campurkan murid  lelaki perempuan kononnya nak kurangkan kenakalan murid lelaki tapi sayangnya... lain jadinya.. masalah lain timbul..

Salah sapa la gamaknya..

Ni yg aku mencis neh !!

 

Tak sangka lak aku ada kembar dalam dunia maya ni selain si PW tu haa... hahaha...

Tadi ada sahabat blogger bawa khabar dari 'rumahnya' dengan mengatakan ada seseorang menggunakan nama aku di shoutbox .. Maka aku pon membunyikan siren bomba untuk ke blognya ..

Sesampai di tempat itu aku pon cari la shoutboxnya sambil jadi follower dia .. Baik aku kan ? Tak reti reti nak undi aku ??? Adoii.. tu pun nak bagitau ke ... ok klik SINI .. sempat berkempen lagi.. hahaha..

Aku pakai microskop untuk mengesan idnya .. Yearghh.. dapat... eceh.. bengong.. Sekali blog cepat kaya daaa.. aparaaa... siap tulis kat shoutbox dia " BEN DATANG MEMBAWA TUAH " ... tu diaaa.. tuah la sangat... tuah ayam nampak dikaki.. tuah ben bersama hang tuah !

Ok.. ini sekadar pemberitahuan la yer.. Aku amat amat jarang meninggalkan jejak di shoutbox dan ruangan komen .. jadi kalau ada yang mengaku dia tu BEN ASHAARI , maka silalah senyum jer .. aku singgah jika ada entri berkaitan dengan aku atau aku dikhabarkan mengenai entri tersebut..

Nasib baik aku jarang komen .. kalau tak ??? pasti akan ada yang confius.. Grr...dah ada letrik lak.. Alhamdulillah ... leh sambung tidur..

SAYA BARU BUKA BLOG #ABIS SUDAH

 

Nasib baik usung netbook... kalau tak ? sahih menganga kat opis ni.. Masih takde power.. heheeh .. i likee.. buat la selalu ... hahah..

  1. http://enyiscooking.blogspot.com/2011/04/segmen-saya-baru-buka-blog.html
  2. http://www.mohdkhairi.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  3. http://sweetyayalicious.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  4. http://dilamin.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  5. http://najlaafir.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  6. http://beratpemikiran.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  7. http://ieranadiea.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  8. http://safiyahezora.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  9. http://sentuhan-maya.blogspot.com/2011/04/tajuk-ben-cari-blog-baru-lah.html
  10. http://ayuitukamu.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  11. http://cerita-al-kapoune.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  12. http://ra-gegirlcullen.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-barulah.html
  13. http://shizakiena.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-baru.html
  14. http://peachippo.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  15. http://aliclear.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  16. http://dakorange.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html

tQQQQ...

Kuala Lumpur blackout ??

 

218464_210991055591205_100000409372347_769705_7778550_o Permandangan dari tingkat 23 , PWTC .. Menunjukkan lampu isyarat di persimpangan The Mall tidak berfungsi manakala PWTC sendiri pon dah blackout.. Sumber terdekat di The Mall pon mengatakan tiada elektrik ..

Area lain sekitar Kuala Lumpur , masih belum dapat dipastikan .. Kejadian berlaku sekitar jam 8.50 pagi.. Sekian dari saya , kembali ke pentas utama ...

Sekadar blog mainan ...

 

Salam .. selamat pagi ...

Hurm... sihat ? Aku ok jer.. ari ni g kerja.. semalam ponteng .. Kenapa ponteng ?  :) ...  Peribadi okeh ! hahaaha... ada la .. tak de mood .. boleh ? hehe..

Kelmarin ada blogger bagi aku satu link berkenaan PM sokong blogger di Malaysia .. Dia tanya pendapat aku .. Aku senyum je la.. Kenapa ? Blog aku ni sekadar blog mainan .. Bukan blog serius ..

Kemudian aku masuk ke link yang dia berikan .. Aku baca je la.. tengok gambar dalam .. PM bergambar bersama bloggers dalam tu.. Tak kenal sapa sapa .. Yelah , aku kan blogger 'mainan' jer .. Mungkin yang datang tu semua stok power rangers punya ..

Terfikir gak.. kenapa skang tetiba sokong blogger ? Oh.. lupa .. pilihanraya akan datang .. Yeke ? Tah... apa pun harap takde agenda tersembunyi.. Yeke ? hehehe...

Demam pilihanraya ..

 

Demam pilihanraya di Sarawak , dah kebah.. skang ni dalam internet pulak !! Demam pilihanraya DIGI .. Macam macam hal laaa.. huhu.. ngan aku aku terlibat  ..

Aku tak suka masuk menda menda ni .. Bukan apa.. dari sekolah dulu aku tak gemarkan jadi calon .. Kalau nak , biar dipilih terus .. hehe... Aku tamo la nanti ada yang bermasam muka .. Tengok kawan kita undi orang lain sedangkan dia cakap dia sokong kita.. haaa.. kecik la ati ai kan.. Tapi tu zaman sekolah .. bukan zaman blog ni ..

Zaman blog ni kita tak tau hati orang camana ... Nampak ok.. tapi ? Nampak brutal tapi ada taman dalam hati.. macam macam laa .. bukan senang nak nilai orang ..

Malam ke 4 ... aku berada kembali ke tangga ke 2 setelah tengahari tadi berjaya merampas tahta no 1 buat sementara.. ok la kan ? Bagi gak saingan ..

Hurm.. aku suka bersaing gini.. kalah sekali pon puashati.. janji menguji kewibawaan aku sebagai calon .. Aku bukan spesis berdiri tegak dan biarkan kawan kawan pangkah aku .. Maaf ! aku bukan spesis syok sendiri .. aku kena berusaha .. berkempen setiap saat sebab calonnya bukan aku seorang je.. ni bukan satu lawan satu.. tapi beratus wooooooooooooooooo.. mencabar lak tu ..

Apa yang menariknya ialah strategi masing masing ... bagaimana cara promosi undian / kempen setiap blogger buat .. haaa.. Ada yang belum mulakan kempen mereka.. Agaknya saja bagi 10 tiang dulu kot pastu baru kejar ?? hahahha..

Contest ni cuma selingan bagi aku dalam dunia blog .. Menang atau kalah tu adat.. Yang penting biar bermaruah .. jgn kasi cicir .. Aku bawak nama aku dan nama kawan kawan blogger yang lain .. Mereka juga berusaha untuk aku.. Bukan takat tolong tepuk bahu jer.. tapi tolong tolak belakang aku untuk bergerak.. Haaaa... Bayangkan laaa..

Bukan mudah sebenarnya meraih undi ni jika kita tidak ada kawan .. jangan ingat muka cun atau kacak , semudah tu je leh dapat undi ? Heloooo .. tolong laa... atau dok pk kita popular pastu diorg akan undi kita ?? hehhehhe.. Mintak maaf la yer... buka buka mata tu.. tengok kat Celebrity Online tuuu.. cabaran kat sana pon dasat woo..

Ok ok.. korang dah undi ? Aku tau belum... kalau belum.. tak reti reti buat buat terklik ??? Meh SINI

AKU BARU BUKA BLOG #4

 

Tq pu3

Ok... Seterusnya .. dan bakinya esok eh ... sabau.. den nak tidur gak neh...

  1. http://selendanqburuk.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  2. http://iniapayangakurasa.blogspot.com/2011/04/isi-hati-irina-ben-cari-blog-baru-lah.html
  3. http://faezrusni.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  4. http://cherita-cikyuyun.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  5. http://eimarusilence.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-cari-blog-baru-lah.html
  6. http://arenalin.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  7. http://misssurie.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-barulah.html
  8. http://www.adybudika.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  9. http://farahshahirah.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  10. http://shahrihan.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  11. http://esmaxempayar.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  12. http://frommetoyou85.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  13. http://zaihasrul.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  14. http://tokidokidikaki.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  15. http://farizaothman.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  16. http://ila-nurfadhilah.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
    http://skytechxtreme.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  17. http://kieraomar.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  18. http://aqilahkamarudin.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  19. http://msredcheesecake.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-la.html
  20. http://writingbynienyz.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  21. http://www.akidazami.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  22. http://ceriterahmad.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  23. http://heandsheloves.blogspot.com/2011/04/125-ben-cari-blog-baru-lah.html
  24. http://myilgi.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  25. http://zonesaye.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  26. http://alkisahfirdaus.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-barulah.html
  27. http://raeqish.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  28. http://sairah-chocolateshop.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  29. http://widadcutieygirlz.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  30. http://aweksomban.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  31. http://daygcakapcakap.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  32. http://nuamar.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  33. http://sweetyayalicious.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html
  34. http://penguintersesat.blogspot.com/2011/04/saya-baru-buka-blog-santai-bersama-ben.html
  35. http://aizasahree.blogspot.com/2011/04/ben-cari-blog-baru-lah.html

Aku suka blog budak kecik nehhh !

 

Memula aku kenal budak ni kan.. er.. bila ek.. aku tak pasti tapi yang aku pasti dia tetiba kata dia baru abis SPM .. wah.. biar terung ! Pastu dia ym aku kata nak follow aku pagi pagi.. Aku ingat dia nak follow aku g keje pagi pagi. aiseyman.. takkan gitu sekali kot..

Rupa rupanya dia nak follow aku g gathering sama sama.. oooo ..baru aku tau... hahaha... ok ok .. pastu aku godek pasal dia.. Wah.. teror sudah main blog rupanya .. kalah aku .. hehehe ... bagus bagus ..

Dan tadi , aku masuk ke blog nya untuk jalan jalan .. Hurm.. mmg menarik laa..simple .. semua dia buat sendiri.. Katanya dia belajar sendiri.. hehehe.. tak kisah la.. janji teror ..

KOmen ? Tarak .. berapa bintang .. aku kasi 4/5 bintang sbb dia buat sendiri ! hahahahah .. nak tau blog sapa ???  Jom ... sini ..

Dan jangan lupa undi aku .. ni dah masuk hari baru ni !!  > SINI

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI