Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 28 April 2011

Gathering lagi wehhh..

 

Sat sat .. undi aku sat ... jatuh balik no 2 .... klik SINI eh ...

OK... satu gathering ( insyaaAllah ) akan dibuat sekitar pertengahan bulan Mei 2011 nanti .. Gathering ini akan disponsor oleh 1TUBE.MY ..

Aku dan Broframestone akan merancang segala aktiviti .. heheh.. aku tukang angguk je la.. tu aku teror arr... part lain.. aku tengok jer .. hehe..

Tempat , akan dikenalpasti dalam masa terdekat .. Tapi yang pastinya , Kuala Lumpur .. Jadi korang yang berminat, sila kosongkan dua tarikh ni.. 14/15hb... haaaa...

Sapa yang boleh hadir ? Semua dijemput hadir .. janji dia kaki online ... haaa.. tak kira la blogger  , FB , Twitter ke .. atau Mirc ke.. belasah jer ..

Seperkara lagi.. tolonglah jangan jadikan isu.. ini khas untuk geng geng BEN ASHAARI jer ke .. atau khas untuk yang femes je ke.. TOLONGLAH BUKA MINDA ! BUANG PERANGAI BURUK TU ..Awok tu tua dah... ok ! Apa apa nanti , akan dikhabarkan semula ..

Sapa nak konvoy ke rumah ujang 2hb nanti ? jommm... Undi aku tuuu..

KENAPA AKU JADI BLOGGER #2

 

Yeargh.. malam.. masa balik.. leh baca sambil blogwalking.. gamaknya sapa paling best alasan eh ...

11. http://luv9nteen.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

12. http://swardah.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

13. http://ikmalira87.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

14. http://bicaramakdara.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

15. http://bebelanniasuhaimi.blogspot.com/2011/04/segmen-kenapa-aku-seorang-blogger.html

16. http://semanismulut.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

17. http://lailyqaisyirah.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

18. http://ekahafizy.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

19. http://mncitmchuk.blogspot.com/2011/04/santai-bersama-ben-ashaari-kenapa-aku.html

20. http://www.herstoriie.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

21. http://hariskaito.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

22. http://n9soulcrewz.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

23. http://atia-gadismelayu.blogspot.com/2011/04/kenapa-aku-seorang-blogger.html

24. http://annaitoshi.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

25. http://iniejapunyablog.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

26. http://ceriterahmad.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

27. http://loqkimagri.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

28. http://masikarfan.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

29. http://eyqasara-marie.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

30. http://fendy1302.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

31. http://wacanaku2009.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

32. http://beloggagah.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

33. http://fendy1302.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

34. http://www.penulissenja.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

35. http://syuwaistory.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

36. http://cahayatermashyur.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

37. http://themrizzo.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

38. http://diary-of-jamal.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

39. http://cikduyung.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

40. http://zonesaye.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

41. http://tulisukesuke.blogspot.com/2011/04/segmen-kenapa-aku-seorang-blogger.html

42. http://myselfdiary-anna.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

43. http://sakurayaki.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

44. http://syue1502.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

45. http://tehfatihah.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

46. http://etieqzone-aqbaek.blogspot.com/2011/04/benashaari-kenapa-aku-seorang-blogger.html

47. http://mencariisteri.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

48. http://abuhanif186.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

49. http://bleeddrummerz.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

50. http://sayatakotkatak.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

51. http://pieceofemmie.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

52. http://kzoeozk.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

53. http://atiqahchomel.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

54. http://salimharmanain.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

55. http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

56. http://puterihannan.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

57. http://aku-freaky-falcon.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

58. http://khodijahsunardi.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

59. http://nurhafiz2009.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

60. http://oasisofheart.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

61. http://jai-diari.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

62. http://aunidenovella.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

63. http://aliajustea.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

64. http://akukembojaputih85.blogspot.com/2011/04/tajuk-santai-ben-ashaari-kenapa-aku.html

65. http://mamadianasajacaripasal.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

Kenapa aku pilih blogger itu ?

 

Pastinya ada blogger  tertanya kenapa dia ? Dia ? Dia ?? Kenapa dengan dia ? Hehe.. Jangan pelik.. sbb aku pilih dia , dia suka gelakkan aku .. grrr...

Saja aku bagi dia merasa apa yang aku rasa ... skang dia tau 'penderitaan' aku tuu.. haaa... camana ? Best ? Baru krem semua jari jemari dia sebagai mana aku rasa dulu...

Tu baru skit ...kalau kena buat GEGAR 1 ribu dengan copy paste nama ?? Dari satu copy ke empat kali copy.. camana tu ? Power rangers ?? hehehe...

Skang , aku dah lantik dia sebagai pembantu operasi SEGMEN aku secara rasmi sehinggalah dia letak jawatan satu hari nanti... Lagi pon dia tu banyak masa terluang.. jadi sesungguhnya dia layak la.. dan pantas.. tu wajib.. pantas dan bijak..

Tau sapa aku maksudkan blogger itu ? Jom g tengok muka dia.. > SINI

Jual maruah kerana blog ?

 

Sepanjang aku berblog ni , pelbagai ragam manusia aku jumpa.. termasuk ragam aku sendiri laa.. hehe.. Ikhlas berblog ? Berapa ramai yang ikhlas ? Aku sendiri , berblog kerana tau berblog mampu memberi pendapatan sampingan ..

Tapi janganlah sampai jual maruah semata mata nak bukak mata seseorang untuk naikkan blog kita .. Dari seorang yang menutup aurat , dibukanya aurat.. Kalau bukan merokok terus jadi perokok semata mata nak tunjuk kita ni blogger yang open minded..

Malulah ... Berapa sangat kita boleh dapat sampai sanggup gadaikan maruah ? Tu baru kecik je.. Ada yang sampai sanggup biarkan diri dipegang oleh 'mereka' yang bukan muhrim mereka sendiri tu camana ? Hanya semata mata nak tackle 'mereka' untuk mendapatkan rezeki ?

Itulah cara blogger mendapatkan nama ? Itulah dikatakan berdiri atas kaki sendiri ? Aku .. mungkin ada yang nampak aku hina kerana mempergunakan blogger .. Tapi kalau dia bukak mata , dia tau .. blogger ni umpama rantai besi.. Bila bersatu , lebih kuat dan mantap ..

Pilihlah mana satu .. Berdiri seorang diri atau .... Bagi aku , blogger perlu bersatu .. tiada apa yang perlu dibuktikan sapa bagus sapa yang lebih bijak ..

Suara blogger adalah suara individu.. Bila bersatu , maka lebih padu !

KENAPA AKU SEORANG BLOGGER ?

 

Bukan mudah nak jadi blogger .. namun ada yang pandang rendah terhadap blogger ni .. Ada yang fikir blogger ni hanya pandai menimbulkan isu panas ..atau mencari cerita cerita gossip.. Apakah itu sebenarnya tujuan kita menjadi blogger ?

Hurm.. ok... tadi aku kata aku akan pilih kan ? Sebenarnya satu trick jer .. Aku nak tengok berapa ramai yang benar benar tak kisah dan sanggup join tanpa kira dipilih atau tidak..

Terbukti masih ada yang tidak kisah ! Sememangnya anda seorang blogger !

http://zanasukahidup.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

2. http://www.duniafaris.com/segmen/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang-blogger/

3. http://aizasahree.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

4. http://azizulhakim91.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

5. http://coretandramahafiz.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

6. http://areliff-mastermindz.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

7. http://rozita-ceritaita.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

8. http://idafirdausi79.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

9. http://esmeda.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

10. http://cekedismanis.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

SEGMEN : KENAPA AKU SEORANG BLOGGER

 

image

Sebuah segmen yang ringkas .. Tapi tak semudah itu .. satu segmen yang mana aku mencari jawapan jawapan yang tidak selalu kita dengar .. Haaaa... biasanya kita dengar , saja suka suka.. saja nak buat diari.. bla bla bla ..

Tapi kali ni tak .. heheh .. aku akan masuk tengok..baca .. mana yang menarik dan sangat best alasan lagi ikhlas bunyinya , aku ketengahkan entrinya itu .. hehehe.. ok ? Aku tidak akan senaraikan macam biasa yer .. aku akan buat pemilihan sendiri .. ok ?

Untuk join ..mudah jer .. seperti biasa ... sediakan satu entri khas

  1. Letak gambar diatas itu ..
  2. TAJUK : SANTAI BEN ASHAARI :KENAPA AKU SEORANG BLOGGER dan linkkan ke entri ini ..
  3. Karangan berdasarkan tajuk dan TIDAK LEBIH 100 patah perkataan ..
  4. Pastikan blog anda tidak punya bling bling yang banyak jer ..
  5. Siap ? tinggalkan url entri korang di ruangan komen ini ..
  6. Promote entri anda di www.gengblogger.com

TUTUP KUL 10 MALAM INI .. 28/4/2011

Tu jer.. dan kalau sudi , undi saya di DIGI-WWWOW : BLOGGER OF THE YEAR (klik SINI ) dan lawatilah blog baru saya di SINI ..

Penangan malam jumaat kliwon !!

 

Malam ni mlm jumaat.. peliknya pasal apa malam jumaat je mesti kuar movie baru ??? Tak leh kuar malam malam lain ? Malam esok keee.. malam raya kee ..

Jadi movie keluar malam ni adalah ...

imageBest ke ? Tah.. member aku beria kata best.. siap cerita macamana la cerita dia .. pastu yang best dia kata ... SAMBUNG  ! best tak ? hahaha.. potong stim je nak tengok.. adeh ... bikin hot hot baby jer..

Tapi tak pe.. aku tunggu esok jeee... ada apa ??

imageEhem.. member aku kata dah booking .. huhu .. tapi malam esok laa.. 

Tapi kan.. kan bagus ....

image Huhu....

Bengong punya jantan ...

 

Sian.. dah la perempuan tu terlantar kat wad akibat dibelasah dek teman lelaki dia pastu kena belasah sekali lagi dek jantan dayus tu lagi depan pesakit pesakit lain di wad tu gak  ! Gila peeee...

Menurut HMETRO , teman lelaki perempuan tu dah belasah dia 10 kali sejak menjalinkan hubungan 5 bulan lalu.. Bermakna 2 kali sebulan la yer .. hehehe.. boleh pulak gitu yer ?

Aku petik skit eh ...

" Mangsa dibelasah di dalam wad ketika teman lelakinya itu datang melawatnya. Walaupun terdapat beberapa pesakit lain dalam wad berkenaan tetapi teman lelaki mangsa tidak menghiraukannya sebaliknya terus menumbuk muka mangsa hingga lebam di bibir.
Mangsa yang mahu dikenali sebagai Fiza, 36, berkata sebelum dimasukkan di hospital itu, dia dipukul, ditendang, diterajang dan dihentak dengan kepala oleh teman lelakinya di muka dan badan hingga cedera.

Katanya, pergaduhan tercetus apabila dia sudah tidak tahan dengan sikap panas baran teman lelakinya yang sering bertindak di luar batasan memukulnya lebih 30 minit. "

Haaa... tengok...eh.. tengok lak.. haaa..baca tu.. gila tak gila laa.. tadi aku punya entri 10 batang jari ilang kes cemburu punya pasal .. gamaknya kalau lelaki ni dah telebih cemburu , apa laaa yang hilang yer .. Nyawa? mintak mintak tak la gitu...

Nasihat aku .. bila ada lelaki spesis gini dijadikan teman lelaki , bawah bawak dia ke masjid.. dekatkan diri dengan Allah.. sejuuukk hattii tu nanti... Jangan di usung ke disko.. makin bermaharaja syaitan dalam diri tu nanti ...

Berita sumber HMETRO

Punca murid-murid sekarang obesiti ..

 

Gamaknya penjaja nun di luar sekolah dipersalahkan .. Sebelum ni peniaga kantin sekolah diminta jangan jual nasi lemak dan makanan ringan kan ? Huhuh.. apakah sbb tu murid murid jadi obes ?

Adoii.. mudah benar tuding jari sana sini ...Zaman aku lagi dah ada makanan ringan ni .. aku pon bedal gak.. jangan kata kat kantin jual , dalam rumah aku pon banyak weh ..

Tapi ! Tapi !! Aku aktif bersukan ... haaa... pantang ada masa terluang jer , terus aku berlari sana sini.. Cakap je sukan apa .. mainan apa.. semua aku join.. Galah panjang ? Polis entri ( police and thief ) , Rondas , bola tin , apa saja sukan tradisi.. semua join .. kira celik celik mata tu terus ilang la dari rumah.. tengahari balik.. pastu ilang lagi.. petang baru balik.. tu pon maghrib.. pastu kena sebat  sbb seharian tak lekat rumah.. hahaha.. Tapi ok peee.. aktif gitu..

Bagi aku la kan ..semua ni bermula dari rumah.. cuba perhatikan semula aktiviti budak budak tu.. corak pemakanan di rumah .. pas makan wat per? Tengok tv.. layan kartun.. layan movie.. paling best ..layan games weh ! Baca buku ? Kejap jee.. pastu on komputer.. Mak bapak tak kisah punya .. sebab apa ? Anak anak depan mata ...selamat punya .. Part lain tatak kisah ..

Pastu bila anak mula berisi , maka mata menjeling ke pihak sekolah.. Sekolah gak kena .. hahaha.. budak tak bijak , sekolah kena... budak malas .. sekolah kena.. segalanyalah sekolah kena.. tapi bila sekolah kuatkan disiplin , tau pulak mak bapak marah .. Sapa tak ilang akal gitu ? hehehe..

Cakap berdasarkan pengalaman ...

Makin gila la manusia di Malaysia nih !

 

Bukan semua la tapi semakin menakutkan .. huhu ..

image Gambar yang aku amik dari Utusan Online ni menunjukan 10 batang jari manusia.. yang mana di jumpai di tepi landasan keretapi Stesen Keretapi Kuang , Rawang , kelmarin ..

Menurut artikal berita tu katanya ni kes bermotifkan cemburu .. huhu.. ala ala yakuza dah ni.. tapi ni baru cemburu .. kalau dendam tak tau la camana kan ?

Makin lama makin ganas lak manusia ni.. Yelah , aku tauuuu.. bukan semua.. adoi.. takkan nak sebut sorang sorang kot... adehhh .. Dah la.. boring nak cerita ni.. ni semua gara gara cerita ganas la.. kononnya cerita ganas mampu beri kesedaran kepada  penonton .. Tuu.. sedar sangat la tuuu ...

Cerita lanjut ? Baca la sendiri kat UTUSAN tu.. kang aku copy paste , ada yang tak senang hati.. huhu...

iPhone 5 pulak ?

 

image

Terbaca kat Yahoo tadi.. hehe.. mesti peminat peminat iPhone dah mula panas bontot.. Masa untuk dapatkannyaaa..hehe.. maaf la yer , aku peminat HTC .. untuk bertukar tu ke iPhone , silalah goda aku .. susah mau derhaka sama HTC ... Sbb apa ? Yang aku guna skang ni , dah berkali jatuh .. tapi mantap ! Yang dulu , TyTn II , sampai 3 tahun pakai.. Akhirnya berkecai akibat jatuh atas batu yang sememangnya amat keras ..

Kembali ke iPhone 5 .... apa yang menariknya kali ni ? aku tak nak translate dari BI ke BM ... kang salah pemahaman lak.. biasanya kalau aku nak review , aku kena test.. setakat membaca , maaf la.. wa tatak belani looo..

Pastinya peminat iPhone tak sabar nak mengetahui dengan lebih lanjut kan ? OK .. nak tau ? Korang leh la baca sendiri kat SINI ... Hee.. aku nak beli INCREDIBLE S !! grrr...

Jadual padat ...

 

Salam.. selamat pagi...

Terasa .. mmg terasa.. ada dua blog ni.. susah skit nak jadualkan.. mana satu nak update dulu.. hurmmm .. yang ni dulu ke.. yang satu lagi tu ... grrr....

Last last aku amin keputusan untuk update yang sana dulu la.. sebabnya kat sana leh panjang panjang...yang pendek ni , aku leh update je dalam lrt ..

Kenapa susah susah sampai dua blog aku nak update ni ? Hurm.. tah .. gamaknya aku mmg suka menaip la kot.. Tapi tamo la keje menaip.. hahaha.. aku suka menaip gamaknyaa..

Bermakna skang , aku semakin bizi la gamaknya.. sana sini aku kena bukak untuk approvekan komen .. dan aku baru dapat satu komen yang buat aku ketawa dlm lrt .. Grrr... tak pe tak pee... masih jauh perjalanan ... ahahahahha.. REAL MADRID kalah ngan BARCELONA  semalam.. tu pon aku tak tengok sebenarnya.. dengar kat radio jer .. Pergh.. maka dengan kekalahan tu aku tahu akan datang laaaaahhhh seorang blogger dari Russia dengan membawa khabar gembiranya !! Grrr... Dia penyokong BARCELONA .. peminat Messi.. hahaha.. Ari tu aku g blog dia dan bantai ketawa.. skang aku lak kena.. Tu laaa.. tak baik ketawakan orang .. hahaha.. kan dah kena balik .. Tak pe tak pe..

Jahat gila aku.. haha.. aku duduk ni sambil update blog .. ramai la pulak berdiri.. adoi.. camana tu ? hahaha.. jahat jahat ..

Psstt.. UNDI UNDI UNDI.. jangan lupakan kewajipan anda itu !! mau makan ke tamo ??? hehehe .. ni bukan rasuah tau ... hehe .. jom undi.. pastikan login ke FACEBOOK sebelum mengundi.. kalau takde facebook , register semata mata untuk undi aku ! boleh ? hahaha..

Klik SINI untuk undi aku ...SINI laa.. Dan lupa lawat blog baru aku tu.. dah berusia dua hari dah.. tak tau bila nak buat kenduri.. hehehe... SINI

Kisah lawak di pagi buta ..

 

Mata tak ngantuk lagi ni.. Aku bukak ym id lama aku.. kot kot ada geng lama online .. Tetiba nampak satu nama ni.. hurm.. tak kenal pon...

Aku tegur .. tegur aku gini je.. " Hurm" ... Dia balas.. dia tanya .. sapa ni ? Aiseyman.. dia ada dalam list aku tapi dia tanya sapa aku ? Pelik.. aku pon tak kenal dia .. camana leh ada ?

Dia tanya aku , aku jawab je la..Pastu dia ajak share pic.. Aik ??? Dia nak tunjuk gambar la konon .. Eceh.. zaman kuno punya style ni.. dia tanya aku punya gambar.. Gambar aku ? Aku bagi url blog terus .. Amik gambar header tu haaa...

Dia tanya umur aku.. aku jawab je la.. pastu dia kata dia punya umur baru 21 .. okeh je aku.. student kt UTP , tinggal kat Putrajaya .. Precint 13 .. hahaha.. dekat sangat la ngan aku ..

Aku syak dah dia ni temberang .. saja aku layan sambil makan epal hijau .. hot choc pon ada ni.. hahaha.. Pastu dia kata  parents dia takde .. g honeymoon.. Eceh.. amboiii.. time time gini yer g honeymoon.. ahaha... Aku tanya berapa beradik.. 2 ..abang kat oversea.. Tinggal dia sorang .. hahahaha

Dia ni ingat aku ni bengong ke apa ? Umur 21.. tinggal sorang kat rumah.. mak bapak g honeymoon .. Logik ke ?? Adoiii... dia ingat aku baru sehari dua layan internet ..

Pastu dia tanya aku .. ada webcam ? Ah sudah.. mengarut dah ni.. Aku tanya dia.. dia ada ke ? Ada ..tapi lama tak guna ? Hhahahhaha... dia tanya orang punya webcam.. tapi dia sendiri lama tak guna ?

Aku diam.. Pastu dia tanya aku ...nak main permainan tak ? Dia boring ni .. Hurm... Aku kata apa ? Nak layan segmen ke ?? hahahaha... Dia kata main suami isteri .. ahahah.. bengong .. aku terus off ym aku sebelum aku mati idea nak update blog aku !

Grrr.. idup lagi spesis gini .. Aku syak .. bukan laki bukan perempuan.. hahahah... Dia tunjuk gambar.. hahaha.. sah sah dari blog sapa tah dia amik .. adoiiii... tolong lah ..

Tanggungjawab BLOGGER

 

Alhamdulillah ... blogger sekarang mendapat tempat di hati PM kita .. haaa.. katanya blogger boleh membantu kerajaan .. Ok.. aku tamo ulas panjang bab tu.. tu boleh masuk ke politik ..

Kita , sebagai blogger .. eceh.. korang blogger ke ? Bukan ? Takpe.. sokonglah blogger ..walaupun blogger tak punya gaji tetap tapi blogger telah menghiburkan ramai pengguna pengguna internet lebih lagi di  Malaysia ini ..

Aku perhatikan di pejabat aku sendiri pon waktu lunch ramai baca blog.. Jenis blog yang berjela jela panjang lak tu .. Hurm.. pergh.. Blog aku tak nak lak diorng baca.. grrr.. haahah.. bosan la tu kot..

Bagus kan bila penulisan kita dibaca dan kemudiannya dikomen .. Dikritik tu ok tapi jgn mengeji dan mengutuk .. Tapi kalau entri tu tak betul atau terlalu kejam , tu terpulang la pada pembaca .. Sekiranya tidak , berhati perut la kan ..

Sebagai seorang blogger , penulisan kita dibaca oleh mereka .. Kadang kadang ada yang bawah umur... Kita kena tau yang itu.. maka , apakah tanggungjawab kita ?

Kita perlulah mendidik mereka secara halus ... Gaya bahasa perlulah betul .. Ni ada blogger tak abis abis memaki hamun.. Walaupun digunakan singkatan , pastinya mereka akan mencari maksudnya.. kalau budak kecik camana ? Sapa nak tanggung dosa tu ?

Kita sebagai blogger jangan lupa.. Apa yang kita tulis itulah waris kita .. waris kita kepada mereka .. Andai kita mati sewaktu tidur nanti , siapakah yang akan 'kuburkan ' blog kita ? Bayangkan entri kita yang terakhir adalah caci maki .. Gamaknya sapa yang akan tanggung dosa tu nanti ?

Bila si suami memotong si isterinya !

 

Waduh waduh.. bikin panas.. potong apa itu ?? Yearghhh... Ni semua gara gara blog la ni.. Hahha.. Kan aku baru buat blog jer .. manakala wife aku dah setahun lebih .. bezanya dia jarang update ... hehehe..

Jadi tadi aku bagitau dia la perkembangan semasa ... Jumlah FOLLOWER aku dah memotong dia punya .. hehehe ..Tensen la jap dia ...

Dulu wife sebulan sekali update sedangkan aku ? Jangan dikira laaa.. Padahal aku berblog sebab dia .. Dia yang mintak aku design .. buatkan segalanya laa..

Akhirnya ? Dua dua blog aku dah potong dia .. hehehe... Nak tau blog wife aku ? Nak tengok sama tak rentak penulisan.. hehehe .. meh sini .. > CIK LA ADA BLOG

Dan keputusan .... SEGMEN KILL N DIE ..

 

Jeng jeng jeng .. apadaaaa... aku nak yang unik jeee... korang bagi shoutbox la.. bling bling la... jam la.. gambar laa.. tu semua dah pasti akan dijawab oleh rakan rakan lain ... kena pk diluar jangkauan...   yang wujud tapi diorg tak terfikir.. haaaaa.. tu la jawapanyaaa..

Maka .. ada 3 blogger ... jeng jeng jeng .. Sapa ? Aku rahsiakan.. korang g tengok sendiri.. sapa la gamaknyaa yer ..

  1. http://bit.ly/gQpOqK ( yang ni wajib ! )

Tahniah dan cuba lagi.. terima kasih daun keladi jangan lupa undi !

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI