Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 30 April 2011

Lagi senarai blogger baru minggu ini #3

 

Hurm.. ada 67 buat masa terdekat ni... ada yang tercicir lagi ? Yearghh... kalau takde  , bagus la.. hehehe .. kalau ada , harap sabaq eh.. ni PA aku mana nih ????

37. http://genkcorner.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

38. http://myputeri21.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

39. http://mizzkyoko.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

40. http://aziehoneys.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

41. http://cik-misi.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

42. http://beehaaho.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

43. http://akukembojaputih85.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

44. http://zaihasrul.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

45. http://sboyzlife.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

46. http://cherita-cikyuyun.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

47. http://sweetyaien91.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

48. http://keraknasy.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

49. http://ummip3.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

50. http://bacadansenyum.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

51. http://qasehsaifudin.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

52. http://lanunjalanan.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

53. http://pu3putra.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

54. http://sumbervitamin88.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

55. http://nurafiqahazhar.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

56. http://sayatadeblog.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

57. http://zonesaye.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

58. http://ciksufi.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

59. http://kodokencem.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

60. http://syakilaismail.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

61. http://writingbynienyz.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

62. http://cintaelmiesya.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

63. http://sailaaf.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

64. http://farr-eeq97.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

Aku sekadar blogger .. bukan artis ..

 

Percarian DIGI WWWOW bagi kategori BLOGGER OF THE YEAR semakin mencabar .. Hari ini aku kekal no 2 .. belum buat sebarang kempen .. Namun jutaan terima kasih buat rakan karib aku , Mat Gebu yang yang tak putus putus berkempen bagi memastikan kedudukan terbaik  dalam kategori masing masing .

Aku bukan artis yang mana ada peminat tersendiri akan hari hari mengundi untuk aku..Kalau aku artis sekali pon , aku akan tetap meminta rakan rakan mengundi aku..Apakah aku terlalu bagus sangat untuk mereka undi setiap hari tanpa ada kempen ?? Tolonglah.. jgn fikir gitu.. orang yang rasa diri dia bagus je buat gitu ..

Maka, dengan rendah hati aku memohon rakan rakan pembaca mengundi aku , serta rakan perjuangan aku yang lain seperti Mat Gebu , Yuyu Zulaika serta mereka yang anda kenali ...

Untuk mengundi aku , sila klik SINI dan rakan rakan yang lain , di SINI .. Undian korang , membawa sejuta makna bagi kami .. Tapi kalau korang nak tgk orang lain menang , takpe la.. kheehhe.. sekurangnya ni kawan kawan sendiri menang , boleh tumpang bangga kan..

Bukan gila nak menang tapi sekurangnya kemenangan tu milik kita sendiri.. KITA ... dari MEREKA .. baik KITA kan ?

Wah .. Yuna di depan ku ini ..

 

Pergh... dasat ... Yuna naik lrt ... depan mata aku je nih.. yearghh..serbu.. mintak otograp... huhu.. tapi bila tengok tengok.. aiseyman ...

Tuna rupaya... Gaya tudung sama dah.. pakai seluar sendat .. Cuma yang ni seksi lagi kot.. Mmg sendat banget laa ..Tergugat iman ? Lom lagi.. leh kontrol lagi .. huhu..

Gamaknya la kan , kalau aku jadi Yuna tu , aku pakai lebih sopan agar peminat peminat aku ikut .. Macam Heliza tu la.. sopan gitu.. kan kan ?

Apa ??? Masing masing punya cara ??? Adeh.. kalau dalam Islam ada kata ikut je cara cara masing punya pemakaian , aku nak pakai style scotland yard tu.. alaaa.. yang pakai skirt tu haa.. ada aircond siut.. sejukkk jeeee.. kan kan ..

Ada agama .. ada adat .. guna la otak .. pikiaq .. kalau nak ikut suka tekak ... aku tak tau nak kata apa lah.. jadi bahan cuci mata lelaki je leerr.. seronok peee.. FREEEEE WA CAKAP LUU.. kalau kat Thailand kena bayar untuk tengok..kat malaysia free jeeee..  Tarikan pelancongan gitu...

Lagi blogger blogger baru ... #2

 

Lagi blogger blogger baru .. hurm.. ramai gak eh .. gamaknya berapa yang akan terkumpul yer ?

tq awin

6. http://isainz1327.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

7. http://aimiofficialblog.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

8. http://myradyaerricca.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

9. http://gedunggamers.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

10. http://oreohitam.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

11. http://writingbynienyz.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

12. http://missxname.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

13. http://iedaurora.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

14. http://sukasukakongsi.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

15. http://desamahsuri.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

16. http://myfamily-fieda.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

17. http://rruunn-ziza.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

18. http://bbyuya.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

19. http://aqilaqilahduniaku.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

20. http://ejahashim88.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

21. http://aziesuhaimi.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

22. http://hypochan.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

23. http://mynameiswannurzalikha.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

24. http://thejavanesedove.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

25. http://husnalyas.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

26. http://faezrusni.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

27. http://dilamin.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

28. http://nadiasallehudin.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

29. http://anasweetblueberry.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

30. http://syikinkamis.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

31. http://eyfaaliasstory.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

32. http://farabudakbaik.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

33. http://asmabluppy.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

34. http://87fasha.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

35. http://katashahz.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

36. http://bewithme4evaneva.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

37. http://genkcorner.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

Dengan ini .. secara rasminya ...

 

SANTAI BEN ASHAARI DOT COM .. sudah .. hehehehe.. Terima kasih kepada owner GENGBLOGGER.COM kerana kesudian menaja domain ini ..

Maka dengan rasminya aku dah ada dua blog utama ... BEN ASHAARI.COM dan SANTAI BEN ASHAARI.COM .. Pergh.. makin bertambah kerja aku .. hahaha ...

Perbezaan dia ? Yang kat SantaiBenAshaari.com akan aku bebel sepuashati aku .. Suka baca , silalah. tak suka , leh lepak kat BenAshaari.com ni.. Mudah je kan ?

Boleh ke maintain ? InsyaAllah aku cuba yang terbaik.. Blog SantaiBenAshaari tu pon baru berusia ... erk.. 3 hari ke ? Kot.. hahaha.. aku malas nak kira.. Apa apa pon , korang dijemput masuk.. Terima kasih.. Dan.. dan .. jangan lupa undi aku di DIGI-WWWOW: Blogger of The Year tu.. Undian korang bermakna buat aku .. Klik SINI untuk mengundi .. Tu pun kalau sayang kat aku la.. hehee.. TQQQ...

Entri Pilihan BEN ASHAARI #7 KASB

 

" Aku jadi blogger kerana inilah salurannya... saluran yang tepat dan sangat mudah untuk berkongsi pendapat...idea... dan luahan hati seorang rakyat negara. Nak salur ke mana selain blog? Facebook.....hanya member sahaje.... nak masuk tv.... kene popular dan ada kepentingan... nak masuk dalam radio... pun sama juger.... semuanya tidak sesuai bagi seorang rakyat biase cam aku nih.

Setiap orang ada luahannya...setiap orang ada ideanya..... harapkan wakil rakyat datang... kene tunggu pilihan raya dulu la gamaknya.... tu pun dengar time tu jer.... mase lain...datang nak jumpa pun kene beratur... Dimanakah aku nak bagi pendapat supaya orang dapat tau? Blog la jawapannya....Siapalah aku ni....Aku hanya seorang blogger. "

Selanjutnya ... SINI

Gathering n VLOG di Putrajaya , esok !

 

Ok .. ramai mintak aku buat vlog bersama ... ok.. memandangkan ada 3 hari cuti ( aku 4 ) .. maka aku nak amik kesempatan yang ada ni mengajak mereka yang berminat untuk membuat vlog bersama sama .. Amacam ?

Tempat ? Tarikh ? sapa lagi ada ? Buat masa ni yang confirm akan datang , BROFRAMESTONE , Adibudika dan aku . hehe.. yang lain , kalau berminat .. sila hadirkan diri ke ...

ALI BISTRO , PRECINT DIPLOMATIK pada AHAD , 1HB MEI 2011  jam 1130 pagi ..

Berminat , sila emailkan pada aku bagitau yang korang minat.. hehe... ok ? BENASHAARI@YAHOO.COM .. dan kalau ada soalan , isu .. sila tulis sekali.. kita leh bincangkan di sana ... ok ? Cun ? Mabelessss ...

Akukah yang cemburu ?

 

Semalam , gamat dunia dengan perkahwinan diraja putera England tu haa.. Aku antara mereka yang tak tengok .. Sesungguhnya aku mmg tak suka tengok perkahwinan yang besar-besar gini ..

Cemburu ? Hurm.. kenapa aku perlu cemburu ? Ada yang saja nak provoke aku dengan mengatakan aku cemburu sbb diaorg lebih glamer dari aku ? Hahahahahha.. adoii.. kadang kadang kan ada pengomen ni betul betul buat sarkas kat ruang komen aku .. Tolonglah.. aku ni sapa ? Jiran kat kawasan perumahan aku ni pon lom tentu kenal aku ni.. Ni kan pulak nak dibandingkan dengan diorng tu haa.. Guna la akal bila komen..

Sebenarnya semakin aku berusia semakin aku sedar .. Semakin kita dilalaikan dengan segala isi perut dunia ni .. Bila aku sebut kita tu , termasuk aku la..

Kemudia ada yang komen kata , ini sejarah dunia .. apa salahnya tengok sekali seumur hidup .. Pls laa.. diorg tu berapa kali kawin nanti pon kita tak tau.. Tu belum lagi ada skandal .. Bagi aku ni semua sekadar hiburan .. Jauh sekali sebagai sejarah dunia..  Sejarah kemendanya ?? Sebab Britsih pernah jajah Malaysia dan sebahagian dunia .. Loh ?? Sebab tu ? Abis bila ISLAM jajah dunia , camana pulak ?

Dan banyak lagi la alasan .. Bagi aku satu jer.. Seronok nak bercerita lepas tu dengan kawan kawan .. Ada isu .. Nanti korek la satu lubang untuk cari kelemahan majlis tu..

Aku tak nak tengok sbb takde manfaat untuk aku .. Mungkin kalau nak tarik trafik ke blog aku , ok la kot.. mmg best .. Tapi , maaf .. aku tak berminat .. biarlah aku bersegmen walau pun dengan blogger baru .. Asal diorng gembira dan aku gembira , ok la kan ?

Aku BLOGGER BARU #1

 

Segmen suai kenal tanpa banyak bicara ... semua yang tersenarai adalah blog-blog baru .. Selamat bersuai kenal ...

1. http://nameless151.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

2. http://ikwanharis.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

3. http://sayegadespink.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

4. http://felizbellover.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

5. http://tyravsathirah.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-gegar-blogger-baru.html

Ada lagi sambungan.. sabaq no..

Pilihan BEN ASHAARI #6 KASB

 

" Ramai berfikiran berblogging utk mendapat glamour, heyy u!! siapa2 yang berfikiran mcm 2, memang kolot..ingat senang ke nak sampai ke kemuncak..senang cakap, tapi susah nak buat..tapi aku bukan nak kejar glamour..2 yang penting..aku cuma mahukan penulisan aku ni dapat diterima ramai, plus aku dapat berkongsi ilmu, tips, resepi, mcm2 lagi la..sambil boleh bertukar2 pendapat.. "

Entri sapa ? milik sapa ? Yang pasti bukan aku punya.. Klik SINI untuk baca kisah selanjutnya ..

Segmen Khas : Betul betul blogger baru ..

-TUTUP SUDAH -

Salam ... mula mula SILA klik SINI .. undi aku ..pastikan logini ke FACEBOOK ..tqqqq kerana sudi undi ..

Dah ? Ok.. saja nak bagitau aku ada blog baru gak.. hehe.. klik SINI ..

Ada permintaan mintak aku buat segmen suai kenal untuk blogger blogger baru .. Ok .. mmg tiap minggu aku akan buat.. jadi jangan geleng kepala ..

Ini khas buat blog yang benar benar baru buat dalam minggu ini ..Blog yang cuma ada 100 FOLLOWER ke bawah baru boleh join.. Ingat .. 100 FOLLOWERS saja ..

Apa yang korang kena buat ialah ..

Buat satu entri baru ..

  1. image Letak header ini ..
  2. Tulis tajuk : BEN ASHAARI GEGAR BLOGGER BARU dan linkkan ke entri ini ..
  3. Tu jer ..

Pastekan url entri korang kat ruangan komen .. TQQQ...

Sapa la aku nak marah orang kan ?

 

Sakit hati ke kalau ada orang puji aku ? sakit hati ke kalau ada orang minat kat aku ? Sakit hati ke ? Ke takut aku terleka akibat semua itu ? Kononnya nanti aku lupa daratan .. Jadi bangga diri ???

Ingat aku ni apa ? budak kecik baru jadi terkenal ? Atau aku ni artis ? Atau gilakan glamer ? Tolonglah ... Tak perlu nak jadi tukang ketuk kepala aku untuk sedarkan aku ...

Tuuu.. orang rumah aku ada tu.. senantiasa tolong ketuk kepala aku .. Aku tau aku berdiri di mana .. Aku pernah berada kat bawah .. kalau korang sangka aku sekarang berada diatas .. maka korang silap sangat laaa.. Sangat sangat silap.

Apa yang korang nampak sekarang ni cumalah kulitnya saja .. padahal isi dia , korang tak tau apa apa langsung ..Mungkin ada yang korang rasa aku ni seolah olah best dah .. Ramai orang kenal.. cam artis.. popular gitu.. Aku boleh gelak je la ..

Sudah sudah la mencari silap aku .. aku senantiasa ingat aku kat mana .. jauh sekali nak rasa bangga diri .. Sbb tak de apa nak dibanggakan langsung !! Takat blog nak bangga ? Cuba nilai balik penulisan kita tu .. Taraf mana jeee ??

Serius aku kata , kalau takat kita cerita pasal diri kita , kehidupan kita yang mana agak unik itu , kita nak bangga ??? Malu aku sebenarnya..

Ianya cumalah satu kisah saja .. dan mereka membacanya .. itu saja.. Jangan risau.. aku spesis yang berpijak di bumi yang nyata.. Tak perlu sedarkan aku .. aku belum pakai baju bling bling dan letak perkataan DIVA atau DIVO ke kat header aku ..

Mati aku pon belum tentu bernesan maka tiada apa nak dibanggakan .. ALLAHUAKBAR !

FAST AND FURIOUS 5 vs MAHARAJA LAWAK

 

Aku sanggup tinggalkan rancangan Maharaja Lawak untuk g tonton FAST 5 atau Fast and Furious 5 yang mana member aku dah sedia menyediakan 2 tiket untuk aku ..

Best ke tak ?

image

image

image

image

Berapa bintang ? Kalau nak di bandingkan dengan AVATAR ... TRANSFORMER ... Hurm... entahlah ... aku rasa aku bagi ..

* * * ... 3 bintang ??? hurm... tak .. 3.5 ? huh .. adoii.. ok la... gini je la aku cakap... aku bagi

5 BINTANG !!!!! GILA BABAS PUNYA BEST ! Aku sendiri tak senang duduk dalam tu .. Mmg gila punya aksi dalam tu.. serius ! mmg best gila !! Tak rugi siutttt... Mmg amat amat berbaloi.. kalah semua arrr .. part 1 ,2 ,3,4 .. TERBAIK !!!

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI