Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 2 Mei 2011

Bosankan bersegmen ?

 

Segmen untuk itu.. segmen untuk ini .. bosan kan ? Tu la.. mmg bosan .. Blog aku ni pon asik bersegmen jer .. kan kan ?

Hurm.. kenapa la aku buat segmen ? Kalau takat mereka nak promosi blog , baik diorng buat sendiri .. bukan susah pon.. blogwalking jer .. tarak susah payah punya ..

Takde idea ? Kalau takde idea jangan la buat blog .. g je la tidur .. Kan lagi best.. dari dok tergila gila bersegmen atau tarik trafik.. kan kan ?

Argh... tengok blog orang lain.. tak bersegmen pon leh popular.. kan kan ? Haaa.. cam tu la best ! Buat entri penuh je info.. menarik je gitu.. nak dibanding blog aku ?

Hehehe...  bosan ke bersegmen ? Korang tanya aku ??? AKu bosan ke ? Sat .. aku tanya balik .... korang masuk blog aku ni cari apa ?? Info trafik ? info saman ? Gadis shawls ? Ke sinopsis drama ?

Tersesat eh ? heheheh ...

Entri Pilihan BEN ASHAARI #3 | Contest gak !!

 

Ada satu contest cun ! Hadiah ? Penginapan 3 hari 2 malam di penjara Kajang.. heheh..guwau... tanya penganjurnya .. Mai SINI

Entri seterusnya ...

" mereka adalah orang yang sentiasa merindui aku sehingga menangis2, tidak pernah berjumpa ku namun amat merindui ku…percaya dengan ajaran ku walaupun aku tidak ada seperti sekarang berhadapan dengan kalian semua…tetapi mereka sentiasa mengingati ku..sedangkan aku tidak dapat menemui mereka .. "

Sebahagian dari entrinya .. nak baca ?? mmg best .. klik SINI

Entri Pilihan BEN ASHAARI #2

 

" Tiba-tiba aku nampak Ujang tersengih-sengih bawak basikal biru aku yang aku pinjam dari Hazwan Dah Insaf.Bertuah punya Ujang.Sikit pun tak mintak izin...Aku pun kejar Ujang dengan niat nak tarik telinga dia bagi panjang macam telinga elf.Tapi aku dihalang oleh Sop yang seperti biasa tersenyum dengan manisnya.Nasib baik Sop ada, kalau tidak..... Opps!Tiba-tiba aku  .. "

Aku terfikir.. kenapa aku pilih entri sahabat kita ni ? Aku rujuk pada entri utama dia .. kenapa entri dia patut aku pilih ?

Ok... tau dah.. sebab dia berpengalaman .. hehehe ... Menarik atau tidak , tu terpulang pada korang ... Bagi aku , bukan mudah nak dapat gitu.. hehee..

Oh ya.. bagi mereka yg sangka aku ni hanya pandai bersegmen , sila rujuk SINI .. Terima kasih ..

Entri pilihan BEN ASHAARI #1

 

Aku pilih entri ini sbb inilah cara aku memula berblog.. bercerita mengenai segala pengalaman hidup ...

"perot plak lapo...so, naek atas n sambong makan...
pas kenyang, memasing tido...aku, apis, nana, izah n feena tido kt beranda chalet...eko n abg majoi tido kt kerusi malas...yanty, isman n vicky tido kt sofa...yg penting time tue, semua tido ngn baju yg kt0rg dok pakai ms berendam td...ada kami kesah??? lupe nk inf, time nie kak midah, kak ila n meow2 xde sbb dorg turun bawah, beli ais batu n brg2 laen utk bbQ...lama jugak dorg turun bawah...adela dlm 2 jam kt0rg tggu...tue yg memasing bole tertido...lalala..."

Cerita sebenarnya .. SINI

Segmen 1 jam : Entri terpilih BEN ASHAARI

 

Lama tak bersegmen .. ni aku saja nak perangat balik dunia blog dengan segmen dan bermula dengan segmen segera punya ..

Untuk malam ini , kita mulakan dengan segmen entri terpilih BEN ASHAARI ... Untuk join , mudah je.. cam biasa la.. tapi sebelum tu , aku nak bagitau .. hanya yang terpilih saja aku akan tampilkan dalam setiap entri khas .. ok ? Yang tak terpilih tu , maaf la yer.. cuba lagi nanti .. tapi aku yang pasti mampu curi gak trafik kan ?

Ok.. nak join ? cam biasa .. buat satu entri khas ..

  1. Letak header blog aku tu ..
  2. Tajuk BEN ASHAARI CARI ENTRI BEST ! dan linkkan ke entri ini ..
  3. Sila berikan ringkasan entri anda dan mengapa entri itu menjadi pilihan anda .. Pastikan ada backlink ke entri anda itu dalam karangan tersebut ..tidak kurang 100 patah perkataan
  4. Hanya 5 yang terpilih saja akan di naikkan setiap jam ..
  5. Siap ? Pastekan url entri anda itu di ruangan komen ini .. Terima kasih ..

TUTUP jam 1030 malam ini ... 2hb/5/2011 .. pergh.. bulan 5 dah.. tak lama lagi raya dah weii.. Apa gelak gelak ?? Undi la akuuuu... kang aku kalah , takde segmen dah .. haaa.. camana ???

Untuk mengundi aku kalau korang sudi , klik SINI

Kenapa aku suka tukar no telefon ?

 

Dulu aku cukup suka tukar no telefon .. Ada yang kata ni mesti ramai awek cari aku punya .. Eceh.. sat nak tengok muka aku ? Kalau kacak benor tu lain hal laa..

Kalau dulu , aku tukar sbb no tel aku tak cantik .. Aku nak cari no tel yang cantik dan mudah diingat .. Tapi tu la.. bila dah jumpa , cantik punya .. ada la pulak wat hal ...

Hal apa eh ? Yelah , kadang kadang ada sampai luar waktu pejabat pon nak call nak tanya itu ini .. Kalau officemate tu , ok la kan .. aku tak kisah.. ni yang bukan officemate.. tu yang letih tu.. Nak dibiarkan , kesian lak... Bila layan , menjadi  la pulak .

Tu la dia alasan aku .. skang ni pon aku rasa nak tukar lagi .. Sbb apa ? aku tak ingat no hp aku ! Bila orang tanya aku berapa no tel aku , aku minta no dia dan aku call dia .. senang cerita ..

Tunggu masa je aku nak tukar no tel ni.. yelah , kadang kadang ada yang tak reti nak hormat privasi orang lain .. bila dah bagi tu , pastikan la bila hal penting baru call ..

Buat satu nombor umum untuk semua orang ? Hurm.. hurm.. tunggu aku lantik PA aku secara rasmi .. Takat ni PA online aku ni dok bz berpuzzle lak.. Sapa sapa nak join contest dia , leh la gegar blog dia .. Hadiah dia ? makan malam yang ditaja oleh pemenang sendiri.. amacam ? hahaha.. aku gurau jer .. tapi mmg ada contest la.. menarik gitu.. Aku tamo join sbb dia suka gelakkan aku bila aku kalah ...grrr ..

Ok.. nak join contest untuk minggu ni , sila dail nombor

P U T E R I K A T E K

atau klik SINI

Undian semakin mencorot akibat..

Eceh.. mencorot ke ? nampaknya ada yang mula kejar mengejar .. ada yang tak .. ada yang jatuh .. ada yang naik .. hehe.. aku ? DLinkok lagu tu jer ler

Ok la... ni aku mintak bantuan korang la yer .. kalau sudi , katakan sudi.. kalau tidak , jgn kata apa apa.. diam jeee yer .. okeh ? Mudah jer ... kan kan ?

Undi BEN ASHAARI.COM , Mat Gebu , Yuyu Zulaikha dan seorang adik kecik ni ... haaa.. okeh ? Adik kecik ni dia masuk kategori FAVE 5 UNDER 15... klik SINI ..

Untuk aku dan rakan yang lain , klik SINI ... dan buat kali pertamanya dalam tahun ni ALEXA aku berada di bawah 300 .. Hari ni mencatatkan kedudukan 286 dalam Malaysia .. Ehem.. ok la kan ?

Pada yang sudi undi aku dan rakan rakan , terima kasih .. Kalau menang pon , kawan korang gak kan ?

Cuti eh ?

Pergh..lama sungguh aku rehat ... Sapa kata aku rehat ? Ni pon baru pas balik dari Low Yatt.. G sambar satu htc desire hd.. mabeles !!

Tadi g umah ujang..kan dia kawin ari ni...Ramai kawan kawan blogger datang.. Semua awal..aku jer lewat..

Tetiba aku byk keje ari ni..hurm..penat giler..nak tgk laptop pon tak larat dah ..

Oh ya..ni aku test update blog guna htc ..bestttt..tk yh susah susah bukk lptp dah...hee.tp guna lptp lagi puas !!
Published with Blogger-droid v1.6.8

Lagu kegilaan dulu dulu

 

TERBAIK !!!!

Lagu feveret aku dulu dulu ..

 

Mp3 Download : SINI

Aku kata dah !!

 

P1050309 

Yee yearghhhhh !

Aku dan merak #2

 

merak

Sah .. mmg takde keje !!

Bila aku dan merak ..

dialog 10

Ni la dia ..bila dah takde keje ..

Yo !! Contest siutt ...

 

Pergghh.. ni sudah melawan tokeeyy.. amboi amboiiii.. dalam diam sudah ada bisnis sendiri !! Pergh.. letak jawatan aku gini.. huh .. Dasat dasat ..

Tapi tak pee... hehhe.. bagus laa.. apa cemburu cemburu ??  Ingat aku nak cemburu ke ?? Pergh.. takde makna okeh !! Grrr.. bosan bosan bosan asik ngan PHD ni.. bawak bawak la berubah ..

OK ok. aku malas nak berjela jela panjangnya cerita .. Kalau korang berminat nak join contest untuk semakkan kepala otak malam ni , apa kata , kita redah sambil bako itu contest ?? Amacam ?? Ada bran ??

Aku tau korang bran punya.. kan kan ? hahahaha.. ok ok.. jom kita kasi gegar itu contest sekarang jugak !! Marekkk !! klik SINI

SELAMAT HARIJADI kepada ini blogger ...

 

image SELAMAT HARIJADI WAHAI PUAN MAS SAARI !

SEMOGA PANJANG UMUR DAN DIBERKATI ALLAH HENDAKNYA

http://masikarfan.blogspot.com/

Entri Pilihan BEN ASHAARI #1

 

Sekilas inpirasi terdampar di pikirku
Terbalur penalaran sebuah artikel
Menatap cahaya monitor komputer
Beranjak dan menggelitik keyboard

Tak terasa ketikan siap posting
Publish post pun di klik,lalu View Blog
Setelah menampilkan hasil karya
Saatnya Blog Walking ke Blog priend
Tak lupa meninggalkan kicauan artikel sahabat ..

BERSAMBUNG ..Bukan milik ku entri ini.. milik sapa ?? Milik dia INI

Jangan minum air tin !

 

Psst.. korang perasan tak apa yang aku perasan ? Hahahha .. Ye laaa..korang tak undi laagi aku !! Tu yang aku perasan !! adoi..Yuyu dah jatuh dah tu.. korang nak aku jatuh gak ke ?? Kalau nak , ok jeee.. Kalau tak nak , sudi sudi lerrrr.. hehehe.. TQQQ .. klik SINI ..

Sewaktu melepak kat Ali Bistro tadi pagi bersama sama blogger blogger yang buat vlogger .... rujuk entri INI .. Bro Monday ada memberitahu yang kawannya kini terlantar di hospital akibat penyakit demam kencing tikus .. Kali terakhir katanya dia mandi di Gabai.. seingat aku la ..

Kemudian , ada dia bagitau beberapa punca penyakit ini .. Antaranya air tin minuman yang tidak dibasuh lalu di teguk begitu saja .. Pergh.. aku suka wat gitu.. Walaupun wife tegur berkali kali , tapi aku tetap buat ..

Dan kali ni.... aku tamo buat .. tadi ada beli air tin kat mesin automatik tu.. terus aku lap ngan baju betul betul.. Situ mana ada straw.. huhu.. takkan nak g basuh kot..

Yang pasti , insaf sat.. ehehhe..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI