Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 3 Mei 2011

Entri Pilihan Malam ini # 1

Sebuah entri yang aku amik dari blog rakan sewaktu dia join segmen entri pilihan semalam ..

"Dalam banyak2 entri aku, aku paling suka entri ni. Kelik SINI. Kisah anak murid aku yang pandai berimaginasi. Aku mintak murid2 aku lukis apa yang dorang dah belajar. Dan Alhamdulillah. Aku dapat lihat hasil yang dorang belajar tu. Dari situ aku sendiri dapat tafsirkan yang mereka paham apa yang mereka belajar. Dan apa yang aku ajar tu Alhamdulillah, dorang dapat praktikkan dalam lukisan tu."

Nak tau dengan lebih lanjut , klik SINI ..

Segmen : LELAKI vs PEREMPUAN # 1

 

Wah.. aku ingatkan takde yang berani menyahut cabaran.. ada rupanya ! pergh.. bagus bagus.. skang kita baca hujah hujah mereka.. sapa yang lebih bernas ,logk dan menarik ! hehehe

LELAKI

  1. http://www.prince91.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html
  2. http://kerabatkenshiro.blogspot.com/2011/05/lelaki-vs-perempuan-lelaki-lebih-bijak.html
  3. http://www.penulissenja.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

PEREMPUAN

  1. http://semanismulut.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html
  2. http://farahazurah.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html
  3. http://expire-date.blogspot.com/2011/05/lelaki-vs-perempuan.html
  4. http://eyjalukman.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html
  5. http://cikyuz87.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html
  6. http://anisssikasturi.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html
  7. http://coretanmissnad.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html
  8. http://lhthebest12.blogspot.com/2011/05/lelaki-vs-perempuan.html

3 je lelaki ?? heheheh .. tidur dah eh ..  Jom layan ...

Segmen : PEREMPUAN vs LELAKI

 

Yearghh.. atas permintaan rakan blogger.. sebuah segmen yang pernah panas satu masa dulu , dan aku kembalikan semula... hehe.. Ini bukan segmen cari gaduh yer... kita bercerita secara sihat mengikut pengalaman masing masing .. okeh ?

Tajuk , mudah ... Buktikan PEREMPUAN / LELAKI lebih bijak dari LELAKI / PEREMPUAN PADA ZAMAN INI !

Caranya mudah jer .. kalau LELAKI , sila beri penjelasan dan BUKTIKAN  LELAKI LEBIH BIJAK DARI PEREMPUAN ... haaa.. mesti ada bukti tau.. kalau ada cerita , sila cerita .. heheheh ..

Begitu juga untuk blogger perempuan ... sila beri penjelasan dan BUKTIKAN PEREMPUAN LEBIH BIJAK LELAKI PADA ZAMAN INI dari sudut ilmiah dan pegalaman hidup yer .. hehehe..

Pastikan tiada unsur provokasi , maki hamun atau yang sewaktu dengannya .. Gunakan akal sewaktu menghuraikannya yer .. aku tak bertanggungjawab sekiranya mengandungi 18SG ...

Amacam ? Berminat ??? hehehe.. Seperti biasa ..untuk join segmen ini .. buat satu entri ..

  1. letak header BEN ASHAARI blog
  2. Tajuk : BEN ASHAARI :  LELAKI VS PEREMPUAN dan linkkan ke entri ini
  3. Entri mesti lebih 100 patah perkataan ..
  4. Siap ? Pastekan url korang kat ruangan komen dan jgn lupa tulis LELAKI jika anda rasa anda blogger lelaki dan PEREMPUAN jika rasa anda perempuan ...ehehe..guwau je.. tapi kena tulis sbb senang nak buat list..
  5. Tutup  jam 12 malam ni ... Segera !

Mother’s Day Specials!

 

Sale for ALL COACH Handbags and Victoria’s Secret.

Jom hadiahkan ibu kita dengan handbag COACH atau Victoria’s Secret body care, sempena Hari Ibu yang akan datang !

COACH Handbags

clip_image002

Victoria’s Secret

clip_image002[4]

Sale runs from Sat 30th April – Sun 8th May 2011.

More available at www.adorablemuslimah.com ! Jom shopping jom!

Pemenang Blog 20 soalan #2 ... segmen baru ?

 

Nak segmen baru pasni ? hehehe .. kalau aku free , aku buat eh ... Sebelum tu aku nak umum dulu pemenang segmen tadi bagi soalan no 2 ... dan soalan terakhir.. takde soalan untuk segmen tu dah.. sbb tu nak 20 blog jer ..

 217352_222511034431568_117161871633152_1078909_8329048_n   Klik SINI untuk mengetahui dengan lebih lanjut atau di www.islamioparadise.blogspot.com

Sebenarnya bila aku buat segmen jumlah blog ni , aku hanya mahu beberapa buah blog saja untuk dijadikan rujuan.. Tapi untuk join , sapa sapa boleh.. yang tak bagi pon leh join maaa... adeh..

ok ok... kita ke pemenang soalan ke dua tadi.. ialah ??? klik SINI .. Segmen seterusnya ?? Kalau aku tak ngantuk , aku buat eh.. hehehe..

Tadaa..kamera baru ku..

D5100 NIKON .. puas hati ? Serius puas hati weh ! Kualiti HD yg sama level cam D7000 tapi tak leh lawan D7000 sbb tu otai je pakai..hehe..

D51000 juga boleh amik video yg berkualiti HD ..Pasni boleh aku buat vlog aku sendiri eh..hehehe..

Amacam....? Nak tau dgn lebih lanjut...google la sendiri eh...

Harga ? Hurmm..baru sebulan masuk Malaysia dan pastinya harga yg menarik dan mampu dibeli...heheh..

Untuk mereka yg baru nk ain dslr ,yg ni sesuai banget...
Published with Blogger-droid v1.6.8

Suka giler

Entah mengapa hari suka pulak g pasar malam.. ni pon update sambil berdiri sementara tgu wife g beli ikan dan sayur..

Orang sini kata mahal..kalu 2 org mkn murah la kot.. ramai kalu,kena g pasar borong selangor la gamaknya..

Td ada kawan tnya cmna aku update guna htc...kalu os dia android, download blogger droid ni melalui market..FOC jer..okeh?

Tapau ayam n laksam gue..
Published with Blogger-droid v1.6.8

5 minit lagi..

Hehe..best..amik pic auto masuk..senang cerita..tak payah nak bukak laptop dan tranfer..

Pergh.. mmg best ! Mana mana hp yg guna android boleh guna aplikasi ni ditambah lagi dengan desire hd yg supercool ni membuatkan aku nk update senantiasa tanpa mengira tmpt..

Lagi 2 minit..hehe ..cool kan ? Ehehe..gamakny bila cuti cuti malaysia nanti aku update lagu ni jela kan.

Jangan tanya hp lain..aku tak try lagi..dn rasanya setia ngan htc ni je ler..iPhone ? Tiada komen..

Gerak dulu..
Published with Blogger-droid v1.6.8

Hujan lagi ..

Alhamdulillah..hujan lagi..pagi tadi hujan..petang hujan..malam hujan..hehe..gamaknya ramai la baby bakal dilahirkan tahun depan ek..hahaha.. pastikan halal yer..

Dua soalan untuk segmen segera aku dah aku keluarkan.. hurm..tak ramai join ..byk faktor..tapi tak per..ada lg idea cuma aku jer terkejar kejar masa...hurm.

Kena tukar strategi ? Mungkin la kot.. gamaknya resepi apa yg aku nak guna selepas ini ek ?

Persoalanny bukan resepi tp masa..semakin mencemburui aku..hurm..kena pulak ada dua blog..hurm..

Atau sudah tiba masanya aku hentikan segmen ?
Published with Blogger-droid v1.6.8

Soalan 20 blog # 2 | Pemenang #1

 

Ehem.. dah ada pemenang soalan  no 1 .. hehehehe.. sapa ??? Klik SINI .. dia paling pantas dan tepat ..

Ok.. untuk soalan no 2 ..

image

Milik siapakah header ini ??

 

Cara nak hantar jawapan , buat entri ( yang ni boleh guna berulang kali ) ... pastu tajuk : BEN ASHAARI !! AKU JAWAB LAAA...dan linkkan ke blog ni..

Kemudian sewaktu hantar jawapan , bagi url dan jawapan sekali .. ok ? senang je kan ? Jawapan dia dalam bentuk url gak ..

Tu jee... cepat cepat..

Nama sebenar BEN ASHAARI ...

 

Ramai tertanya tanya .. apa nama aku sebenarnya yer ??? OK ... Buat kali pertama , aku dedahkan nama aku ..

Kenapa aku dedahkan ? Sbb ramai yang tanya ..dan bila dah tau jadi persoalan lak.. jadi dari mengelakkan berlaku 'dosa' sbb mengutuk tanpa sebab , maka aku buat la vlog ni ..

Jadi , dengan keluarnya vlog ni , korang toksah pening kepala dah dengan nama aku yer .. Semua orang ada nama komersial.. okeh ? Tamo pening pening .. heheheh ..

Nak tau ?? Klik SINI ... Harap korang berpueh hati la yer .. tamo buat dosa yer .. hehehe.. Enjoy..

SEGMEN : 20 blog diperlukan dengan pantas !

- OKAY , TERLEBIH SUDAH.. TUTUP -

Hahaha.. aku nak buat game dengan segera.. eceh.. lama tak panas kerusikan ? Hahahah.. 20 blog dengan segera yang hantar 'entrinya' akan menjadi sasaran geledah untuk game selepas itu ..

Ingat.. aku takkan senaraikan 20 blog tersebut .. hehehe .. tapi sapa yang join game tu kena geledah dan pemenang game tu akan diumumkan dan itu bermakna blognya secara langsung dipromosi .. ok ?

Ringkas dan padat ... sapa yang hantar dulu , blog yang ringan , takde bling bling .. dia dapat.. eceh.. ok ?

Syarat .. camana nak join ? Cam biasa ... buat entri ..

  1. Letak header ben ashaari blog..
  2. Tajuk : BEN ASHAARI !!! Aku nakkkkk !! dan linkkan ke entri ni ...
  3. Sila jelaskan Kenapa aku patut pilih korang dalam 10 patah perkataan
  4. Tinggalkan url entri korang kat sini ..

tu jer ... ingat.. 20 paling pantas aku pilih .. Terima kasih..

Hukum isteri orang makan dengan lelaki bujang

 

Maaf , sekadar perkongsian ... dicopy paste dari HMETRO

 

Soalan :

SAYA seorang isteri yang baru berumah tangga. Suami dan emak saya bekerja satu pejabat dengan saya.

Saya mempunyai seorang kawan lelaki bujang sama unit dengan saya.

Sehingga ke hari ini saya masih berkawan dengan lelaki bujang itu. Kami berkawan hanya di pejabat sahaja seperti pergi minum di kantin bersama, tetapi tidak pernah keluar di luar pejabat.
Suami dan emak mengetahui hubungan itu dan membenarkan jika saya minum dengan lelaki berkenaan. Apakah berdosa sebagai isteri saya berkawan dengan lelaki bujang itu?

 

JAWAPAN

ISLAM membenarkan pergaulan antara lelaki dan wanita dengan batas tertentu.

Ini jelas apabila Allah berfirman: “Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman itu supaya menyekat pandangan mereka (daripada yang diharamkan) dan memelihara kehormatan mereka; dan janganlah mereka menzahirkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya; dan hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya dengan tudung kepala mereka dan janganlah mereka memperlihat�kan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada suami mereka, atau bapa mereka, atau bapa mentua mereka, atau anak-anak mereka, atau anak-anak tiri mereka, atau saudara-saudara mereka atau anak bagi saudara mereka yang lelaki, atau anak bagi saudara mereka yang perempuan, atau perempuan-perempuan Islam, atau hamba-hamba mereka, atau orang gaji dari orang lelaki yang telah tua dan tidak keinginan kepada perempuan, atau kanak-kanak yang belum mengerti lagi mengenai aurat perempuan; dan janganlah mereka menghentakkan kaki untuk diketahui orang akan apa yang tersembunyi dari perhiasan mereka; dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, wahai orang yang beriman, supaya kamu berjaya.” (Surah al-Nur ayat 31)

Dengan mematuhi tata cara pergaulan sebagaimana yang dianjurkan dalam ayat al-Quran, seseorang wanita dapat menyelamatkan dirinya daripada melakukan maksiat dan tersebar fitnah jahat.
Begitu juga apa yang seharusnya puan lakukan. Selain itu, perlu ada perubahan dalam hidup puan selepas berumahtangga iaitu dengan menumpukan kepada rumah tangga dan suami.
Adalah baiknya untuk keluar makan bersama suami berbanding dengan teman sejawat selepas berumah tangga

Osama bin Laden mati ? Eceh ..

 

Tersenyum jap bila aku baca kat BHARIAN Online tadi .. heheh ..

image GAMBAR disiarkan televisyen Pakistan menunjukkan wajah Osama Bin Laden yang didakwa Amerika Syarikat berjaya dibunuh (kiri) berbanding gambar fail pemimpin Al-Qaeda itu. Bagaimanapun kesahihan gambar berkenaan masih dipertikaikan agensi berita antarabangsa berikutan gambar berkenaan berkedudukan sama. - Foto AFP

 

Hurm.. pagi aku terdengar kat radio.. katanya takde negara tamo terima mayat Osama bin Laden maka mereka nak kebumikan di laut jer .. Eceh.. yeker ??? seteruk teruk orang Islam , takkan la mereka  nak biarkan mayat saudara mereka begitu je kan ?

Bagi aku , ni antara propa US je .. memandangkan tahun depan ada pemilihan presiden US kan.. kena pulak pencabar Obama dah bukak pekung dia ..hehehe.. macam macam ...

Petikan dari BHARIAN ..

" Kejayaan membunuh Osama dijangka mencerahkan peluang Obama dalam pemilihan presiden tahun depan, selepas Presiden George W Bush yang memulakan peperangan terhadap keganasan kira-kira 10 tahun lalu, gagal menawan atau membunuh pemimpin Al-Qaeda itu "

Jika benar , Al-Fatihah buatnya .. Jika tidak , hehehe.. tunggu je nak sengih lagi kat Obama..

Pulak ???

 

Terbaca kat satu blog mengenai TSUNAMI di Jepun adalah hasil 'kerja' manusia yang rakuskan kekuasaan dan nak tunjuk 'kepoweran' mereka ..

Benarkah ? Bila aku baca .. aku tersenyum je la.. banyak sangat spekulasi spekulasi begini .. Seolah olah nak menunjukkan mereka mampu menjadi 'Tuhan' dengan mengeluarkan arahan .. Benarkah ?

Hurm.. pendapat aku ? Apa yang berlaku sekali pon .. tak kira la guna kuasa kuda ke.. kuasa minda ke .. selagi Allah tidak mengizinkan , mintak maaf la yer ..

Jadi , benar atau tidak .. bergantung kepada korang sendiri.. Bagi aku , itu adalah kuasa Allah... Benar atau tidak , tak perlu nak peningkan kepala.. Tadahkan kedua telapak tangan , berdoa agar dijauhkan dari segala bencana dan juga hasad dengki sesama manusia...

Pertandingan ANUGERAH BLOG PALING POPULAR

 

Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular!yang dianjurkan oleh blog Coretan Anuar..so sape2 yang rasa blog die sendiri paling popular boleh je join..hihi...dont worry..sape2 pun boleh join tau!tak kisah sape pun..lama ke baru ke..semua boleh join!jangan risau..ada banyak gle kategori yang kawan2 boleh pilih untuk join tau!hadiah pun sangat2 la menarik!berbaloi-baloi...tak susah pun...
ok sebelum apa2 kan..setiap pertandingan pasti ada objektifnya..so...objektif pertandingan ini diadakan ialah:
untuk menanamkan sikap suka membaca dan menulis di kalangan rakyat malaysia melalui penulisan blog..

cara pendaftaran memasuki pertandingan

Tempoh pendaftaran adalah dari 24 April 2011 (Ahad) sehingga 31 Mei 2011 (selasa)


Para peserta dikehendaki mengisi maklumat pendaftaran di ruangan komen entri ini dengan menulis:
Contoh :

id follower : anuarmarsib
Kategori : Blog Peribadi
Nama blog : Sembang hari2
URL/banner : http://sembanghari2.blogspot.com/

(kod html banner diemailkan kepada nuargto@gmail.com )

ok itu sahaja!jangan salah plak ye...ok bagi sesiapa yang tiada banner blog...tiada masalah...boleh je join kontest nie..cuma anda tak boleh bertanding dalam kategori anugerah banner paling cantik saja..ye la..dah takde banner kan..hee..

kaedah penyenaraian peserta ialah "First Come First Serve" tau..para peserta yang mendaftar dahulu pasti la berada di dalam senarai yang teratas dan diikuti kemudian oleh para peserta yang mendaftar kemudian..harap maklum..

Contoh format penyenaraian peserta adalah seperti berikut:

1. Sembang hari2 (Kategori : Blog Peribadi) http://sembanghari2.blogspot.com/

Cadangan Hadiah-hadiah Pertandingan Anugerah Blog paling popular adalah seperti berikut:

  1. Tempat Pertama : RM300

  2. Tempat Kedua : RM200

  3. Tempat Ketiga : RM100

  • Blog Kategori Agama dan Pendidikan Popular : RM50

  • Blog kategori Peribadi Popular : RM50

  • Blog Kategori Kesihatan Dan Alam Sekitar : RM50

  • Blog Kategori Kecantikan dan Penampilan Diri Popular : RM50

  • Blog Kategori keusahawanan Dan Pelaburan Popular : RM50

  • Blog Kategori Masakan Popular : RM50

  • Blog Kategori Isu Semasa Dan Hiburan Popular : RM50

  • Blog Kategori Pendidikan Popular : RM50

  • Blog Kategori Robot Dan Teknologi Popular : RM50

  • Blog Kategori Hobi dan Percutian : RM50

  • Anugerah Banner Paling Menarik : RM100

Jumlah Hadiah yang dicadangkan bernilai RM1200.00!!
nilai hadiah mungkin boleh bertambah lagi..sekiranya..ada sesiapa yang berminat untuk menjadi penaja bagi pertandingan ini!untuk sebarang pertanyaan..anda boleh menghubungi en.anuar di talian 016-5425547
nota:nilai sebenar hadiah akan diketahui selepas 31 mei 2011
tau...harap maklum..



cara memilih pemenang Pertandingan Anugerah Blog paling popular adalah seperti berikut:

  • hanya perlu mendapat undian yang paling banyak sahaja!
  • setiap peserta hanya layak memenangi 1 hadiah sahaja yaa..kalau dah menang paling popular..tak boleh menang untuk bahagian kategori plak tau...harap maklum..
  • 3 peserta yang mendapat undian paling banyak layak mendapat hadiah pertama,hadiah kedua dan hadiah ketiga mengikuti bilangan undian masing2..tanpa ikut kategori yang dipilih tau..so nie kira semua orang boleh je menang!yeay!
  • kemudian peserta yang mendapat undian terbanyak selepas 3 orang pemenang utama bagi Anugerah Blog Paling Popular ini akan diserapkan untuk menerima hadiah mengikut kategori-kategori yang lain pula..
  • jeng2..tetapi..anda boleh menang 2 hadiah jikalau mendapat undian paling banyak untuk Anugerah Banner Paling Menarik!yeay!
  • untuk tahu lebih lanjut..anda boleh baca entri di sini ..


peringatan penting:

Senarai blog peserta akan dipaparkan bermula pada 15 Jun 2011 sehingga 15 November 2011..

jadi kawan2..bermula pada tarikh 15 jun 2011 sehingga 15 november 2011...sila mencari undian sebanyak yang mungkin tau!lama tue!hihi..so pasti ada je peluang anda untuk menang!usaha tangga kejayaan!

ok bila nak berhabis2 anda mencari undi bagi blog masing2...harus la tahu yaa cara2 untuk mengundi plak!ada caranya..bukan hentam saja tau..

Bagaimana para pembaca nak mengundi?
Syarat undian:

  1. Sesiapa sahaja dibenarkan mengundi
  2. Undian hanya boleh dilakukan sekali sahaja..
  3. Pembaca boleh mengundi maksimum 5 buah blog sahaja..
  4. Pengundian dilakukan dengan menulis senarai URL blog yang diundi (max 5) dan banner pilihan di ruangan komen senarai blog..

Contoh undian:
http://agama.c0m/
http://ali.com/
http://abu.com/
http://ani.com/
http://hiburan.com/
banner pilihan http://ali.com/
Nota:
contoh undian akan dilakukan pada 16 Jun 2011 pada entri yang mempunyai senarai blog peserta yang bertanding..

Keputusan pemenang bagi Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular akan diumumkan pada :


1 Disember 2011


harap paham yaa..banyak undian nak kena kira tue...mau berpinar biji mata penganjur kang..hihi..so sedikit masa diperlukan bagi menganalisis dan mengira dengan tepat bilangan undian bagi setiap peserta tau...lagipun tak rugi tunggu lama sikit..hadiah berbaloi2 kan!sape yang tak nak??so mari la kita beramai-ramai memeriahkan lagi Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular! yang dianjurkan oleh blog Coretan Anuar

TERIMA KASIH .

Kejamkah aku ?

 

Tadi aku ada cerita pasal situasi dalam LRT kan ? Hehe..live tu.. sambil berdiri.. best giler guna HTC DESIRE HD ni.. dengan skrin yang besar ... pantas... tiada masalah setakat ni ..

Dengan sound sistem Dolby , layan mp3 mmg menarik gitu .. Earphone dipasang , maka dunia ini tidak ku pedulikkan lagi.. hehehe.. kejam tak ?

Sampai stsn PWTC , aku turun .. berjalan kaki.. hujan renyai renyai kelihatan di luar sana.. Demam gak aku ni kang .. Aku teruskan perjalanan .. Tiba-tiba aku ditegur seorang lelaki berbangsa india .. Aku tau dah dia nak apa... Mesti nak mintak duit punya.. sbb mmg familiar muka dia tu..

Dengn mulut berbau arak , aku tau dah apa dia nak .. Aku wat tak dengar .. kalau aku berenti , dengar dia punya rayuan , sah sah aku bagi .. Haih.. aku nekad teruskan perjalanan ..

Mmg benar la orang kata .. apa yang dia nak buat dengan duit tu , lantak dia la.. janji kita ikhlas .. Cuma bagi aku ni lain skit .. Aku bukan kedekut bab duit .. tapi kalau dengan pemberian aku tu nanti , pastinya akan mengalakkan dia lagi.. Bermakna dia tau dengan cara dia tu , boleh dapat duit.. tahan orang , mintak !

Zaman sekarang ni , ada pengemis lebih kaya dari aku .. huhu.. aku pon nak jadi pengemis la gini .. takde bos.. cuma perlu lari dari penguatkuasa jer .. huhu ...

Bermula detik penting .. tapi apa korang dapat ?

 

DIGI WWWOW semakin panas ... dan menghampiri kemuncak.. Lagi 20 hari akan menentukan top 3 untuk dipilih ke peringkat selanjutnya ..

Aku , masih di tempat kedua .. tapi tak tau la sampai bila kan .. hehehe.. harapnya dpt berkekalan la .. Segalanya berdasarkan undian korang semua ..

image

GIVEAWAY Bagi sesiapa yang berminat > SINI 

Ada yang tanya aku , apa dia dapat kalau dia undi aku ? Nak tanya , apa korang dapat kalau undi orang lain ? hehehe.. tapi bagus la kalau dapat makan free ke .. atau dapat hadiah ke..

Ngan aku , takde apa apa ..cuma aku leh kata , kalau aku menang , duit tu aku wat makan besar bersama rakan rakan blogger yang menyokong aku ..

Lain dari tu , aku tak de apa apa nak janji .. Nak bina masjid ke.. nak bina jambatan ke.. atau nak buat sekolah.. tu semua aku tak mampu.. kena tunggu aku join politik dulu la.. hahahah ..

Bagi yang sudi aku , sila klik SINI .. kalau tak sudi undi aku , klik SINI .. Terima kasih ... :) Hanya Allah mampu balas kebaikkan korang semua .. 

Penting diri sendiri

Berdiri dalam lrt..cuaca hujan ..sejuk jer..aircond flm lrt perlahan..jadi masih ada bau bauan..nasib baik diseimbangkan dek bauan perfume akak akak..hehe..

Dalam dok sedap melayan perasaan ,terperasan satu perempuan berbangsa cina ni berdiri..aku ingat dia nk bukak jaket dia ke apa tp tidak..

Dia bergerak ke satu sudut dan mencuit seorang perempuan berbangsa melayu yg aku rasa mengandung dan mempelawa tempat duduknya..

Di depan perempuan tadi tu , ada seorg akak yg sama bangsa dengan aku dan aku nmpk sihat tubuh badannya dan duduk dengan rileksnya..

Sapa kata kita tak boleh 1 malaysia ?
Published with Blogger-droid v1.6.8

Masa untuk berubah

Salam...selamat pagi ..

Aku nak minta pon aku segan sebenarnya...yelah , aku suruh undi je kan...tapi kalau sudi apa salahnya kan.. g kat sini ek..www.benashaari.com .. jgn lupa undi geng aku yang lain tu ek..

Sekejap je masa berlalu kan... dalam masa cuti ni sendiri pon aku mengalami pelbagai kenangan pahit manis..hurmm..entahah..tak tau apa nak jadi..

Kecewa...tu je aku boleh kata..kalaulah boleh diundur masa...tapi aku tau itu mmg mustahil..apa pon aku kena teruskn perjalanan hidup aku ni..suka atau tidak,teruskan kecuali aku mati.. tu 'cerita' lain..

Hurm...terdengar berita tadi..osama bim laden sudah ditembak mati ? Al-fatihah... dunia akan aman tanpanya ? Haihh...boleh gitu la pulak ..adoi...entalah.. kita ada akal..sama sama pakai..

Ni saja test guna Htc Desire HD..
Published with Blogger-droid v1.6.8

Entri Pilihan BEN ASHAARI #Bonus

 

"Ringkasnya, entri ini ditaip semasa hati sedang geram bercampur annoying sebenarnya (pasal budak2 sebaya yang couple 10-20 kali tapi still.... hailaa taktau nak cakap..). Namun cuba diterjemahkan ke dalam ayat yang elok dan sopan. Saya memilih entri ini kerana ia merupakan satu-satunya entri yang saya tujukan buat kenalan di dunia realiti. Entri lain hanyalah saya taip secara umum. Maka entri ini spesel la sebenarnya."

sambungan > SINI

Entri pilihan BEN ASHAARI # 5

 

"Bagi saya mempunyai haiwan peliharaan ini bagaikan satu terapi di kala kita sedang tension. Saya harap encik ben seorang yang suka kan binatang,"

Ya .. mmg saya sukakan binatang .. tapi .. tapi.. tapi .. huhuhu.. tak pe la.. biarlah ianya menjadi kenangan ... Korang baca je la entri dia tu .. aku tak.. tak sanggup... cedey

Sambung sini entri dia > SINI

...sambung esok yer .. insyaAllah ...

Dia pon sibuk la nak 'bersantai' gak !!

 

image

Ni la dia .. orang tengah bz bercinta.. hahahaha ... gambar ni milik si MAS .... rajin benor ...

Entri Pilihan BEN ASHAARI #4

 

" di sebabkan blog ni berkisahkan keluarga kecik kami ;)
ringkasan tentang entry ni adalah saat mula2 bergelar mama..
ahahaha malu weiii nak dodoikan anak..
1st time dapat baby, keadaan agak huru hara skit..
anak menangis..kita pun sama nak join nangis..
panic x ketahuan!

nasib baik ada nenek..ekeke
banyak belajar dari my mum utk jadi mama yg terhebak di abad ini
so mommies..kalau korang nak tengok pengalaman pertama nak handle baby yg menangis dan tak nak tido..
boleh klik kat atas tu eh..
eh itu dulu..sekarang ??? "

SAMBUNG > SINI

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI