Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 4 Mei 2011

Bz camana pon , blogger ini tetap update blognya..

 

image Bukan sekadar blogger biasa ..tapi punya ilmu .. tetap berblog..

http://haidoctorhafiz.blogspot.com

Blogger ini punya kerajaan sendiri !

 

image

http://myaarissablog.blogspot.com

Header pilihan malam ini ...

 

image http://kkpyacrita.blogspot.com

Minyak naik lagi eh..

Mengikut entri dari sahabat, petrol Ron97 naik lagi...

Alhamdulillah..syukur sangat... yelah , negara mana dalam dunia ni tak tau yg rakyat malaysia ni kaya kaya..kan kan?

Tak per..sekali lg aku nyatakan pendirian aku menyokong kerajaan..nak la berapa po.. i luv u la forever...

Gaji bulan lepas pon tak abis lg ni..kira lepas nk g gambang nanti..hehe
Published with Blogger-droid v1.6.8

Balik sudah..

Selesai sudah..workout pon tak puas mana pon..hurm..

Yelah mana nak puas...datang pon lewat...pastu bla bla bla lagii..dpt je setengah jam..

Ni sebenarnya balik pon sbb nk jengok orang tua..hurm...anak buah lak dah besar..keje nak gigit aku jer..

Otw balik putrajaya....
Published with Blogger-droid v1.6.8

Saya seorang blogger ...

 

 

image

SAYA DAPAT BANNER NI DARI  ......  www.sunahsukasakura.com

Untuk mengetahui cara dan tujuan , sila klik SINI

LELAKI vs PEREMPUAN : BERBALAS

 

Wah.. ramai yang join rupanya ... banyak yang membalas pertanyaan dari blogger ... Nampaknya blogger perempuan paling ramai mengemukan pertanyaan kepada lelaki .. hehehe ...

Aku amik beberapa link eh ...

http://idafirdausi79.blogspot.com/2011/05/lelaki-vs-perempuan-bermula.html

http://fendy1302.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-aku-jawab-soalan.html

http://fuyohblog.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-aku-jawab-soalan.html

http://eppyphamdiary.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-aku-jawab-soalan-penulis.html

http://semanismulut.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-aku-jawab-soalan-ady-budika.html

http://kringg.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://aimiofficialblog.blogspot.com/2011/05/segmen-ben-ashaari-aku-jawab-soalan.html

http://lailyqaisyirah.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-aku-jawab-soalan-ady-budika.html

http://nurkaloi.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-aku-jawab-soalanady-budika.html

http://kotakjernih.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-aku-jawab-soalan-miss-lady.html

http://lanunjalanan.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-aku-jawab-soalan-hackers.html

http://ceriterahmad.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-aku-jawab-soalan.html

http://www.sunahsukasakura.com/2011/05/ben-ashaari-saya-jawab-soalan-ady.html

http://ceriterahmad.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-aku-jawab-soalan.html

http://qasehsaifudin.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-aku-jawab-soalan.html

http://cahayawanita.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://www.adybudika.com/2011/05/ben-ashaari-aku-jawab-soalan-rina.html

http://lytulip.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-aku-jawab-soalan.html

http://hasrisa.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-aku-jawab-soalan-adi-budika.html

http://solomolo.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-aku-jawab-soalan-cik-efa.html

http://felizbellover.blogspot.com/2011/05/aku-nak-jawab-soalan-dari-zackillerz.html

http://msveronique.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-aku-jawab-soalan-encik-ps.html

http://frommetoyou85.blogspot.com/p/ben-ashaari-aku-jawab-soalan-umar-faruq.html

http://rinashaari.blogspot.com/2011/05/aku-jawab-soalan-zackillerz.html

http://melaskarpelangi.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-aku-jawab-soalan-umarfaruq.html

http://syuhadahrazali.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-aku-jawab-soalan-rozuan.html

http://www.umarfaruq.com/2011/05/ben-ashaari-aku-jawab-soalan-general.html

http://eikaarysha.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-aku-jawab-soalan.html

http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-aku-jawab-soalan-rinashaari.html

http://akutetapaku85.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-aku-jawab-soalan-sunah.html

http://lukisanhatihayati.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-aku-jawab-soalan-kringg.html

http://mariatunnabila.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-aku-jawab-soalan-zackillerz.html

Yearghhhh

Jika ANDA SEORANG BLOGGER

 

image Sekadar segmen santai .. Tujuan ? Nak tengok berapa punya jauh banner ni leh tersebar ...  Ok ? Tu jer...

Caranya amat mudah .. Bagi yang nak join .. ,

  1. Buat satu entri .. letak banner 'saya seorang blogger' tu , tajuk ... JIKA ANDA SEORANG BLOGGER
  2. Tulis ni  : SAYA DAPAT BANNER NI DARI  ......  ( masukkan url blog tersebut yang anda amik banner ini  )
  3. Kemudian pastikan ada ini gak : Untuk mengetahui cara dan tujuan , sila klik SINI
  4. Bagi mereka yang dah buat , bolehla tinggalkan link korang di ruangan komen ini .. Tapi aku tak listkan yer .. sekadar nak tau berapa banyak blog yang join ... dan sapa yang rajin  tu boleh blogwalking ..
  5. Takde tarikh tutup ... selagi hayat dikandung badan .. hehe.. tqqqq

contoh :

image

SAYA DAPAT BANNER NI DARI  ......  www.santaibenashaari.com

Untuk mengetahui cara dan tujuan , sila klik SINI

Cuba bayangkan yer ...

Tengah aku nak makan keow teow goreng tu , aku sakit kat dada.. Aisey.. takkan jantung aku belah kanan kot ? Ke mmg kanan ? Gulp ..

Hurm.. anginkah ? Tak kisah la.. terfikir.. kalau aku tumbang ni la kan. .sewaktu nak makan ni , apa laaa gamaknya yang berlaku kat aku yer ?

Apakah aku akan koma di hospital ? Atau terlantar sakit kat rumah ? Paling tidak pon , aku dah bersemadi di dalam kubur .. Gulp.. kalau dah bersemadi .. apakah aku dah bersedia ?

Banyak sangat dah ke amalan aku ni ? Aku tak mampu nak bayangkan nasib aku di sana.. Oh tidak.. aku masih nak makan .. kalau aku terpengsan waktu solat , ok la gak.. kalau tengah makan ? kalau tengah borak ngan kawan sedangkan waktu zohor dah masuk dan aku melekakannya ? Aku terbayang .. azab aku di sana..

Mmg tak boleh nak bayang .. g solat dulu la weh ...

LELAKI vs PEREMPUAN : BERMULA ..

 

Ini terbuka buat mana mana blogger yang berminat nak menjawab persoalan mereka .. heheehe ..  Soalan adalah berdasarkan dari blogger yang telah join segmen ni memula tadi.. hehehe..

Syaratnya ialah .. BLOGGER LELAKI jawab persoalan BLOGGER PEREMPUAN dan begitu juga sebaliknya ...

Untuk jawab soalan .. buat satu entri ..

  1. Letak header ben ashaari blog
  2. Tajuk : BEN ASHAARI , AKU JAWAB SOALAN ..... ( tulis nama blogger tu) dan linkkan ke entri ini ...
  3. Pastikan jawapan anda tu tidak menyinggung mana mana pihak yer ..
  4. Sila pilih soalan dibawah ini mengikut berlawanan jantina .. LELAKI vs PEREMPUAN ... dan bagi backlink kepada pemilik soalan tersebut yer ...
  5. Siap ? tinggalkan url korang kat ruangan komen ni dan jugak di ruangan komen blogger tersebut !
  6. TUTUP JAM 330 petang ...hari ini ...3/5/2011

LELAKI

http://www.adybudika.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://terowonginformasi.blogspot.com/2011/05/segmen-ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://diary-of-jamal.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://www.penulissenja.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan_04.html

http://zulfattah.blogspot.com/2011/05/BEN-ASHAARI-LELAKI-vs-PEREMPUAn-.html

http://zzackillerz.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://kotakjernih.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://www.umarfaruq.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://kringg.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

 

PEREMPUAN

http://hasrisa.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://beingmenu.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://farahazurah.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan_04.html

http://lailyqaisyirah.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://bahiyahaziz.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://aimiofficialblog.blogspot.com/2011/05/segmen-ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://efagurlz.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://lady-twilightmoon.blogspot.com/2011/05/tajuk-ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://melaskarpelangi.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-wanita.html

http://farizaothman.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://suezdairy.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://masturazakaria.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://frommetoyou85.blogspot.com/p/segmen-ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://eppyphamdiary.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://irm4blues.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://lanunjalanan.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://nurkaloi.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://cahayawanita.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://afifahaddnan.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://syuhadahrazali.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://farehazone.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://rinashaari.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan_04.html

http://kanataku.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://www.sunahsukasakura.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://syafizaalexa.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://syikinkamis.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://kamoo-cpahniza.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://lytulip.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://craftdanzaza.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

Segmen : LELAKI vs PEREMPUAN ..

-TUTUP SUDAH -

Apa apa pon undi aku dulu !! klik SINI ..Tqqqqq..

Hehehe.. semalam aku ada buat satu segmen .. saja buat secara ringkas .. Dan hari ni aku nak buat lagi.. hahaha.. dah terfikir pagi tadi.. ni best ni ... berbeza dari sebelum sebelum ini ..

Segmen ni mudah jer .. APA YANG BIASANYA PERSOALAN YANG BERMAIN DALAM KEPALA OTAK ANDA ? ... LELAKI dan PEREMPUAN .. jeng jeng jeng ..

Berminat ? Ok.. kita mulakan dengan yang asas .. Buat entri dulu ..

  1. Letak header ben ashaari blog
  2. Tajuk : BEN ASHAARI LELAKI vs PEREMPUAN dan linkkan ke entri ini ..
  3. Jika anda LELAKI , sila tuliskan persoalan yang sering bermain dalam kepala anda mengenai perempuan .. Tolong jgn mengarut yer .. Aku tak bertanggungjawab dengan entri korang tu .. Begitu juga sebaliknya jika anda seorang perempuan .. Apakah persoalan yang sering bermain di kepala otak anda mengenai lelaki ! Tuliskan soalan jer ...
  4. Siap ? Tinggalkan url entri anda diruangan komen beserta JANTINA anda .. contoh LELAKI : http://www.benashaari.com/lelakivsperempuan.html

tu jer.. tutup , kul 1230 pagi ...

Terharu di pagi hari ..

 

Apakah saat saat paling mengembirakan apabila bergelar blogger ? Kita dijemput menghadiri majlis rasmi sesuatu program yang besar ... Satu penghormatan buat blogger sebenarnya ..

Tadi aku , dapat satu email dari seseorang .. berkenaan satu program yang akan dirasmikan pada 8hb nanti.. Aku sangat sangat berbesar hati untuk menghadirinya tetapi kebetulan pada hari tersebut aku dah punya rancangan peribadi .. Mmg dah lama aku rancang dan segala tempahan dah dibuat.. Terpaksa aku menolaknya ..hurm ..

Rakan tu minta aku warwarkan mengenai program tersebut jika aku tak dapat hadir .. Aku tak reti sangat nak mengulasnya mengenai program ni sbb aku takde details dia .. jadi aku copy paste je bahagian yang penting ... Bagi yang berminat untuk menghadirinya , amat amatlah dialukan ..

 

" Nama saya Lyna, saya merupakan pemilik Scriptory Box di Puchong. Kami akan mengadakan pelancaran FAMEkids, iaitu sebuah kumpulan sokongan anak-anak istimewa (OKU). FAMEkids diasaskan oleh saya sendiri bersama seorang teman, Puan Watie yang juga mempunyai anak istimewa. Untuk pengetahuan anak saya mengalami kecacatan di kaki (kudung) dan tangan (kudung jari dan bertaut) manakala anak Puan Watie mengalami keistimewaan pada bahagian tangan (tangan tiada tulang).

Oleh itu kami merasakan tanggungjawab untuk memberi kesedaran kepada masyarakat bahawa golongan OKU tidak sepatutnya dipandang sebelah mata, dan memberi sokongan kepada ibu-bapa kepada anak2 OKU. Ini memandangkan masyarakat kita masih dibelenggu mitos2 tentang kecacatan yang melanda terutama kepada bayi2 yang baru lahir. Apa yang ingin kami timbulkan ialah perasaan bahawa anak2 OKU sama saja seperti anak2 lain, mereka berhak untuk mendapat peluang yang sama seperti orang lain.
Oleh yang demikian, kami amat berbesar hati sekiranya Ben sudi untuk turun memberi sokongan kepada program ini.


Details:
tarikh : 8 Mei 2011
masa : 11am-4pm (pelancaran jam 12.30)
tempat : Wisma Bling Lustre, Tmn Meranti Jaya, Puchong


Majlis ini turut dihadiri oleh selebriti seperti Farah Deeba, Najlah Ishak, Nawar Anisah, kumpulan MIrwana, Jack Dzull dan ramai lagi.

Kami amatlah mengharapkan skongan blogger2 macam bro Ben, semoga program ni dapat sambutan. harap sangat kalau bro ben tak dapat datang pun, dapatlah letak sikit dalam blog supaya orang ramai tahu kewujudan FAMEkids ni. mana la tahu dalam ramai2 pembaca blog Ben tu ada yang memiliki anak istimewa... jadi bolehlah dia turut serta. "

 

Hurm.. kesal tak dapat pergi... kalau ada blogger yang berminat , bolehlah hubungi Puan Lyna di sauberlina@gmail.com atau boleh lawati mereka di http://www.scriptorybox.com/ ...

Ini je mampu aku tolong buat masa ini.. InsyaAllah jika ada kesemptan di lain hari , kami ( aku dan isteri ) akan cuba menghadirinya .. 

Terima kasih atas jemputan ..

Oh tidak !!

Ramai la pulak sok tggu lif...mari gunakan alternatif yg sedia ada..ke unit imigresen .hehehe..

Punch sudah...
Published with Blogger-droid v1.6.8

Lagi hujan

Salam .. selamat pagi ..

Hujan pagi ni..hurm...Tahniah Barcelona ..Yus, jangan cakap apa apaf !

Lama gila a a aku tak tgk bola.. malas nk cerita bola ...dah berlalu minat aku tu sejak ronaldo dan zidane bersara..kiranya aku ikut jejak mereka la..eceh..

Tercari hobi baru selain g gym ..apa eh yg sesuai ek...golf??
Published with Blogger-droid v1.6.8

BEN ASHAARI dulu dan sekarang

Blog

Sebenarnya aku malas nak bicara tentang blog dalam ni .. tapi tak pe la.. biar aku kongsi serba sedikit apa yang aku faham dan rancang dalam dunia blog ni ..

Aku sebenarnya tak merancang nak 'membesar' bagai johan dengan dunia blog ni.. Aku tak ingin dan tak nak tau langsung pasal blog .. Kenapa ? Sbb aku ni taik internet..

Kalau dah pegang laptop dan online , maka aku tak hirau dah apa apa.. Kalau ngadap lptop , dari pagi sampai esok pagi la aku boleh nganga kat situ tanpa makan .. haaa.. bukan tak pernah buat keje gila ni..

Sambung > www.santaibenashaari.com

Kenapa BEN ASHAARI DOT COM boleh naik eh ?

 

Sepanjang aku berblog , pelbagai kaedah aku mencuba untuk meningkatkan trafik aku ... Akhirnya aku sedar seperkara .. nanti aku bagitau ..

Ok.. Aku buat segmen .. Bukan mudah nak uruskan segmen ni.. pelbagai 'perangai blogger ' akan kita jumpa sewaktu menguruskan segmen ni..

Ada yang merajuk.. ada yang nak cepat .. ada yang poyo. ada yang serupa lalang .. ada yang bagus.. ada yang menyokong .. banyak lagi la.. kena pandai mengendalikan semua ni ..

Apa yang membolehkan aku kekal sehingga di tahap ini ? Pertama .. kesabaran .. kedua sokongan rakan rakan .. ketiga kreativiti .. ke empat kemahuan .. ke lima , sasaran .. dan keenam ... perancangan ..

Kalau ada semua ni ... insyaAllah ... nanti aku cerita dengan lebih lanjut di santai ben ashaari ... blog aku lagi satu tu laaa ....

www.santaibenashaari.com

Segmen : LELAKI vs PEREMPUAN #2

 

Tadi perempuan lebih ramai hantar hujah hujah mereka.. skang ?? Kita tengok ..

 

Lelaki

http://ewanrani.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://pwincessloveydovey.blogspot.com/2011/05/segmen-perempuan-vs-lelaki.html

http://cayob.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://wacanaku2009.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://teratak19.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://azizulhakim91.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

 

Perempuan

http://diyanadena.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://cahayatermashyur.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://purnamalie.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

http://nurafiqahazhar.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

5-4 tapi perempuan lebih ramai hantar.. ehehehe ...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI