Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 6 Mei 2011

vlog memalam buta

Skang ni aku kat ttwangsa bersama blooger ,Zainatun , www.eyla-comtesse.blogspot.com ..

Memula plan nk buat kat pavillion kl tapi ada masalah teknikal ... maka terpaksa mengubah lokasi...

Dan skrg jam 11 malam dan belum mula lagi..wahahaa...
Published with Blogger-droid v1.6.8

Blog pilihan BEN ASHAARI GEGAR #3

 

image

http://nusha1706.blogspot.com/

dan jangan lupa lawati vlog vlog terbaru blogger di 1tube.my

Gym..vlog

Workout sket pastu mlm kang ada vlog kat pavillion kl..hurm.. kasi peluh peluh peluh..
Published with Blogger-droid v1.6.8

BLOG PILIHAN GEGAR 1000 BLOG #2

 

image

http://www.herstoriie.com

Penyenaraian GEGAR 1000 BLOG

 

image

OK... aku dah mula menyenaraikan blog blog yang dah join .. takat ni ada la 200 lebih yang dah join.. huhu.. aku jangkakan pada sabtu ahada ni lagi ramai ..

Ini bermakna aku perlukan kakitangan untuk membantu.. hahhaha.. PA aku bz untuk persiapan pertunangan dia .. Haih.. budak budak sekarang ..

Ada beberapa sponsor dah menghantar email .. berminat untuk menjadi penaja.. Antara hadiah yang bakal ditawarkan nanti ialah , Shawl , prepaid , domain dan minyak wangi.. huhu.. amacam ? Menarik ? kalau ada lagi , sila email ke benashaari@yahoo.com

Untuk join .. sebelum tuu !! Undi aku dulu !! tak kira !! cepat la undii... hahahah ... klik SINI ..

Dah ??? untuk lihat senarai blog yang telah disusun .. klik SINI .. Nak join segmen ni ??? Klik SINI

TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN ANDA SEMUA ..

Pening ..

 

Ingatkan dah settle.. rupanya kembali ke sediakala.. tu la .. kita mampu merancang .. Allah yang tentukan segalanya .. Tu la.. buat la camana pon.. kan ?

Aku ngan wife rancang ke Gambang , Kuantan esok .. saja nak g bercuti untuk merehatkan kepala otak aku nih.. Dah bayar semua .. huhu..tinggal tunggu masa jer nak g ..

image

Koleksi  shawl emily > SINI 

Tiba-tiba ..wife call bagitau .. plan utama menjadi ! Plan utama... hurm.. Plan utama ni adalah pada hari ahad.. Memula tu ditangguh sebab masalah teknikal ..Jadi untuk hilangkan frust tu la kitorang buat plan ke dua ..

Akhirnya .. segala kembali ke sediakala ... Hurm.. aku pening dah .. ngan kak ummi zaihadi pon aku segan dah .. dah berkali nak g rumah dia kat kuantan ..

Esok , adik beradik wife turun dari Kelantan .. hurmm.. Ahad ni , wife masuk wad.. doakan segalanya selamat yer ..

Blogger pilihan BEN ASHAARI

 

image

http://nabihancakap.blogspot.com/

SALE Tinggal hari lagi ! Cepat laaa ...

 

SALE tinggal lagi 4 hari sahaja! Cepat!! =)

4 more days left for Mother’s Day Special.

SALE for ALL Coach Handbags and Victoria’s Secret Items.

Sale runs until Sunday 8th May 2011.

Hurry! Prices will be back to normal after sale ends

Let’s Shop now!

Coach Handbags

clip_image002

Victoria’s Secret

clip_image004

More designs and items can be found at www.adorablemuslimah.com

Boleh percaya ke LELAKI ni ??

Dalam kepala

Lelaki gatal ..

Lelaki miang ..

Lelaki pemalas ..

Lelaki lembab ...

Lelaki curang ...

Segalanya kalau boleh , nak bagi kat LELAKI ... Kononnya LELAKI ni teruk abis la.. kan kan ?

Pastinya 'mereka' merujuk pada LELAKI zaman sekarang ni .. Dan juga bukan semua tapi segelintir jer yang ok... Yang selebihnya , semua TERUK ..

sambung > www.santaibenashaari.com

10 lagi 14 ribu FOLLOWERS

 

image Lagi 10 untuk mencukupkan 14 ribu dan menunggu lagi 6 ribu untuk mencukupkan 20 ribu .. Perghhh...

Baru setahun beberapa tahun.. eh.. silap.. setahun berapa bulan jer .. dah ramai follow eh .. hehehe.. Syukur ..ada value gak blog aku ni yer walaupun mengarut jer ..

Entahlah... ada yang ingat mudah je berblog ni.. tulis jer apa pon .. ramai la baca.. Atau mudah je nak popular .. buat je cerita panas..nanti hot laa..

Nak cerita panjang pun tak guna... Apa pon jutaan terima kasih atas sokongan korang semua !!

Dah join GEGAR 1000 BLOG ?? klik SINI

GEGAR 1000 BLOG : MAY 2011

 

image

Seperti yang dijanjikan , BEN ASHAARI.COM kembali dengan GEGAR 1000 BLOG bersama sama blog blog yang terkini ... Tak kira mana mana blog pon leh join.. Blog lucah je tak leh .. hehehe..

Yang pertama,  aku nak mintak jasa baik korang untuk undi aku di SINI dan juga rakan rakan seperjuangan di SINI ... Tu je.. okeh ? Terima kasih pada yang sudi ..

Yang kedua , satu gathering besaran bersama bloggers akan dibuat dalam minggu depan pada hari Sabtu bersamaan 14hb May 2011 .. Sebarang kemaskini akan diberitahu kelak .. Cuma harap korang dapat freekan pada tarikh tersebut .. Mana mana blogger leh join ! Jangan sempitkan fikiran.. Femes atau tidak , join jer.. Dibenarkan bawa keluarga tersayang.. awek ke.. tunang ke... bawak jer ..

Mari kita mulakan gegar untuk bulan ini .. Kali ni ada hadiah yer ... Bagi yang berminat nak sponsor , sila email kepada BENASHAARI@YAHOO.COM .. Segera yer ..

OK... masa untuk mulakan ... Bagi yang berminat nak join ... sila sediakan satu entri khas ...

  1. Letak banner yang aku sediakan tu ..
  2. Tajuk : BEN ASHAARI GEGAR BLOG MAY 2011 dan linkkan ke entri ini ..
  3. Tu jer .. Tinggalkan link di ruangan entri ini ..  TOLONG POST SEKALI JE URL TU YER !

Hadiah setakat ini 

  1. 3x domain untuk setahun
  2. 3x RM 30 Prepaid dalam malaysia jer yer .. hehe...
  3. ???

Kalau berminat untuk menjadi salah seorang penaja , sila email.. Tarikh tutup  ... 10 pagi pada 9hb May 2011 ...

Bawak bekal

Arghh...baru nk dapat duduk dlm lrt..plan nk update blog aku yg satu lg tu.. bila sampai salak selatan , ramai pulak masuk.. tiba tiba seorg perenpuan melayu main celah duduk sebelah aku .

Dah terus sempit.. simpan netbook.. terus aku berdiri ... aku pelik la cmna dia boleh main nk duduk jer..sihat sejahtera jer aku tengok..hurm...

Perempuan..penat kot berdiri...saja sedapkan hati..hehe..lupa tajuk terus..hahaha... minggu ni aku g keje dibekalkan dengan sarapan pagi yg mana wife buatkan..hehe.ttqq sayang...elelele...

Aku malas nak naik ke cafe...nak beratur lagi.nak cuci mata lagi..tak larat ahhh...malas malas..buang masa...kan kan .. pastu leh jimatkan ..yelah ..sarapan je dah rm5..kalau sebulan dah berapa? Jimatt wooo..leh simpan duit wat...erk..wat pe ek..hehee..

Jangan la ingat lelaki asik nak kawin lain jer..cedey woo..bukan best pon nak bersanding..nak akad nikah pon dah evil..hahahaa..ok la..nak sampai dah Pwtc...

Psstt..opsss..tamo ngumpatt..hehe..
Published with Blogger-droid v1.6.8

17 minit

Salam ..terima kasih..Eh ,terima kasih lak..selamat pagi ..

Hurm..tidur awal smlm..ngantuk dan terlalu penat.. terpaksa buat auto post beberapa entri simple..

Ok..yg ni baru aku nak ucapkan terima kasih kepada rakan rakan pembaca blog aku in termasuk juga blogger blogger yg senantiasa menyokong aku untuk lebih maju..

Mereka yg dah 'kenal' aku ni tau bagaimana corak penulisan aku ni..kenal bila aku gurau..bila aku serius dan bila aku takde mood..

Kadang kadang blog aku jadi hambar bila aku 'mati kutu' atau terlalu promosi blog rakan-rakan...

Tapi tak kisahlah ..aku masih lg mengamalkan konsep 'sama-sama naik ..

Penat ? Ya ..aku penat..setahun lebih dengan konsep ini..insyaAllah ,aku kekal dengan konsep ini..

Tu jerlah... dan jgn lupa undi aku yer... masuk www benashaari.com..entri pertama...aku dan rakan rakan...tqqqqq
Published with Blogger-droid v1.6.8

Diapit dua blogger jelita gitu ..

 

image

Eceh.. punya lama nak dapat pic ni.. hehehe .. Gambar ni masa vlog dia rumah mat gebu satu tika dulu.. Ala.. yang aku buat vlog ngan dia tu ha... Gambar ni aku amik dari blog AYU ..

Bila lagi nak g sedenak eh.. rasanya masa kenduri kawin mat la eh .. hehehe ...

Cara untuk elak suami kawin lagi ..

"Dalam akaun ayah , takde duit mak kau.. tapi dalam akaun mak kau , ada duit ayah "

Skrip milik Jozan yang baru aku layan tadi di Maharaja Lawak.. Dikala kebosanan aku trus aku dapat idea .. heheeh ..

Gamaknya mmg gitu la zaman sekarang eh ? Lelaki kalau ada duit lebih skit jer , pk terus nak kawin lain .. terus nak cari yang baru.. terus nak tukar .... perghh..

Maka , si isteri mula memunggah wallet suami... Kawal segala perbelanjaan .. buku bank di simpan.. pay slip mana ? Segalanya laaa abis akauntan tak bertauliah tu membuat audit bulanan ..

Tapi ada gak yang terlepas eh ? hehehhe .. camana tu ? Hehehe... gamaknya lelaki bila terlalu dikawal , jadi kuda liar bila terlepas .. Oleh itu , nak kawal suami sebenarnya , sila guna reverse psikologi gitu.. hehehe ...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI