Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 8 Mei 2011

Syukurnya aku ini LELAKI ..

 

Tadikan .. aku kan.. ada kan.. tengok kan.. satu video kan.. kan .. kan .. video tu kan.. kan... aku segan..kan .. nak cerita kan.. kat korang .. kan ... kan kan kan ..

Gini je la.. aku mudahkan .. hehehe.. aku masuk ke 1tube.my tadi.. ingat nak tengok la kot dah keluar vlog aku yang tempoh hari tu.. tapi takde lagi .. tak pe tak pe .. tengah bz diorng tu .. hehe ..

Pastu kan.. aku bukak la satu video ni .. huih.. tergoda la .. memula tu mmg tergoda la dengan cara dia kenakan tutup kepala dia tu untuk menutup aurat .. apa tu diorng panggil. shawl ?? haaa... nampak anggun bergaya gitu..

Fesyen kata orang sekarang ni .. Lantak ler . malas nak komen atau kritik.. semua besar panjang dah .. leh pikiaq sendiri.. aku sendiri pon lom tentu bagus kan ..

Cuma aku sangatlah bersyukur .. nasib baik aku lelaki .. cuma cari gel .. tepek tepek kat kepala ... pastu dah. siap.. Takde gaya JPOP.. KPOP .. yang ada KARIPOP je .. tu pon mantap gak peee..

Bila tengok dia pakai , tu diaaa... bersimpang siur dia punya gaya.. Aku dulu nak pakai tie pon penat nak bergulung gulung ... rajin benor budak budak perempuan zaman skang ni pakai gitu eh ?? Pergh.. tu belum berlaki.. kalau dah berlaki ? Cari tudung ala indonesia tu je sarung haaa.. ala ala sarung nangka gitu.. janji tutup kepala !

Review Blog malam buta ..

image

Atas permintaan dia.. tu pon dah mintak 1,000 kali dan aku tunaikan .. Bukan pe.. aku malas nak review blog kalau dia mintak.. Yang mana selalu muncul ruang komen aku ni la aku g review atau promosi ..

Ok .. aku masuk dah.. tengok dah.. gegar gegar dah .. belek sana sini dah .. cungkil sana sini .. godek sana sini .. selongkar sana sini... Tak gak jumpa itik kuning neh !! hehehe.. guwau..

Maka .. aku putuskan .. blog ni .. aku bagi ..3.5 bintang dari 5 bintang mengikut citarasa aku ... hehehe .. kritik ? Neh..takde apa nak kritik sbb tak semak.. tak de bling bling .. hehehe ..

Nak tau sapa punya ni ? http://dirahpunyerblog.blogspot.com/ yang punya !!

Blog Pilihan GEGAR 1000 #2

 

image

http://yuhanis-pinkaholics.blogspot.com/

Maafkan saya ..

 

image gambar hiasan

 

Anak : Maak !!! Selamat Hari Ibu .. Rindunya kat makk ... Mak nak apa apa tak ? Saya belanja mak hari ni sempena Hari Ibu ..

Mak : Anakku.. terharu mak.. rindu sungguh mak kat kamu .. Tak sangka kamu balik pada hari ni .. Mak tak nak apa apa pon .. cukuplah dengan kehadiran kamu hari ni.. Kalau nak tunggu hari lain , sudah tentu kamu sibuk kan .. Cantik kereta kamu .. Mana isteri dan anak anak kamu ?

Anak : Aah la mak.. sibuk gila.. ni pon dapat curik curik keluar ..  Isteri dan anak anak ada kat rumah tu.. Bizi ngan bisnis dia.. budak budak tu , tak leh berenggang dengan komputer dan game diorg tu haa..

Eh mak , kenapa mak masih meniaga kuih muih ni ? Kan mak dah tua.. rehat rehat la ..

Mak : Anak ku ... ini je la yang boleh mak buat ..Sapa laa nak bagi mak duit untuk sara hidup mak ni.. Ayah kau pon dah takde .. Mak harap ada ramai je anak anak .. tapi ... nak balik lawat mak pon susah ..

Tak pe la nak... asal anak anak mak bahagia dah la .. Mak senang dengan cara begini.. Tak la rasa sunyi hidup ni .. Ada gak teman teman borak bila orang berhenti singgah membeli kan ?

Anak  : Er .. mak... ( tertunduk malu )

 

Zaman sekarang ni .. ramai anak anak dah berjaya menjadi manusia .. Berjaya menjadi seseorang yang berguna pada negara .. Tapi berapa ramai yang kembali kepada ibu mereka dan berjasa sehingga akhir hayatnya ?

Cinta oh cinta ...

 

image gambar hiasan

Lelaki : Dinda ..cintakan abang tak ?

Perempuan : Oh kanda.. sudah tentu dinda mencintai kanda sepenuh hati..

Lelaki : Kalau kita putus cinta , apakah dinda boleh hidup tanpa kanda ?

Perempuan : Kanda ku sayang .. Tanpa mu di sisi .. sesungguhnya dinda tetap akan meneruskan kehidupan ini ... Ini kerana , wahai kanda .. dinda in cumalah hambaNYA yang bernafas untuk mengabdikan diri hanya untuk DIA .. Tanpa kanda sekali pon dinda akan tetap bernafas dengan izinNYA..

Lelaki : Erk ..

Apa sekali pon , kita kena kembali kepada asas kehidupan ini .. Kita hidup adalah untuk menjadi hambaNYA dan bukan menjadi hamba kepada dunia ini ...

Bersantai di dalam wad

Huhu..gamaknya aku kena tidur atas kerusi malam ni untuk meneman wife aku yg mana akan menjalani pembedahan esok..

Ini kali pertama aku tidur kat hospital ..hehe.. alhamdulillah,selasak aku dulu hanya terseliuh kaki tangan..ada gak teruk cam sakit belikat dan juga pinggang ..tapi tak la sampai masuk spital..

Hurm..tamo la tidur wad ..huhu..segan..hahaha
Published with Blogger-droid v1.6.8

Gambang tak jadi..operation jadi..

Hua hua hua... ok tak bilik hotel kt Gambang ni.. acah jeerr ..

huhu..ni bukan kat gambang tauuu..ni kat bangsar pantai medical centre..esok wife mau di operation..

Sakit ? Er..sakit perempuan..huhu..kiranya aku online kat dlm wad je la..
Published with Blogger-droid v1.6.8

Hari IBU .. Hari BAPA ... Hari Along.. Hari Angah..

 

Hehehe... Kalau takde Hari Bongsu ? Hahaha.. aku terfikir la kan ... mmg la nampak aku ni cam kolot.. Ye.. mungkin la aku kolot .. sbb aku tak sambut hari Ibu..

Bagi aku , setiap kali aku jumpa mak aku ,itulah hari teristimewa bagi aku.. Aku nampak dia berjalan.. aku nampak dia memasak.. aku dan dia duduk berborak .. segalanya aku nampak di depan mata aku sendiri ..

Apakah aku perlu tunggu satu hari tertentu untuk menjadikannya lebih istimewa ? Jika aku ada masa , jika aku ada rezeki lebih , dia adalah orang pertama aku cari selain isteri aku ..

Aku sebagai anak lelaki dalam rumah aku tak boleh lupakan tanggungjawab ini .. Walaupun tak banyak aku boleh beri dan dia sendiri pon tak mintak tapi kita sebagai anak perlu prihatin.. Mereka tak memerlukannya tetapi kita sebagai anak perlu ingat ... Perlu ingat setiap hari !! Sebagai mana mereka ingat kita ini anaknya setiap saat !! Mereka risaukan kita setiap saat ! Kita pulak hanya tunggu hari tertentu untuk ingat mereka ? Hurm..

Aku terfikir.. Sapa la punya kerja yang buat sambutan hari hari istimewa ini ? Dipisahkan IBU dan BAPA .. sedangkan IBU BAPA adalah satu .. Ops ..barat punya kerja..

YER .. AKU TAU.. TAK SALAH nak sambut .. Sambut lah.. cuma aku nak tekankan disini ... Janganlah sehari ini je kita beria ria mencari mereka.. ajak g makan..belikan hadiah.. peluk cium ... bagi mereka gembira.. tapi hari hari lain ? apakah hari hari lain itu biasa saja ? Jika istimewa , kenapa perlu bezakan ? Apakah mereka akan hidup sehari lagi selepas kita tinggalkan mereka nanti ? Apakah kita sendiri akan jumpa mereka lagi nanti ?

Hurm... sesibuk mana kita pon , telefon ada ... sms ada .. call la setiap hari .. jengok la selagi boleh... jangan tunggu hari raya.. hari jadi.. hari itu hari ini .. selagi mampu kita bergerak .. selagi itulah kita memberi kasih sayang kita kepada mereka .. sebagaimana mereka memberikannya kepada kita .. setiap saat .. setiap minit tanpa tunggu HARI ANAK .. HARI SULUNG.. HARI ANGAH.. HARI BONGSU ! Sama je semua ...

Seorang ibu dan ayah bukan nakkan hadiah atau makanan yang istimewa .. mereka hanya inginkan perhatian dan kasih sayang daripada anak anak yang mereka kasihi.. Itu lebih bermakna dari segalanya .. sebelum mereka menutup mata ...

Kenapa perlu dipisahkan Hari IBU dan HARI BAPA ? Kan lebih cantik dibuat hari KELUARGA .. Berkumpul semua ahli keluarga seperti Hari Raya ... Mmg ada kan ? Ada yang buat ... Tu yang sebaiknya ..Mengeratkan lagi persaudaraan .. Mendekatkan yang jauh merapatkan yang dekat ..

Pengalaman bercakap dengan JIN ..

bercakap

Jangan lupa klik dan undi aku di SINI

BLOG PILIHAN GEGAR 1000 BLOG : #1

 

image Klik SINI

Selesai tugasku.. Selamat tinggal ..

 

Huk huk ... pasni 2 malam kot aku akan tidur kat wad .. huhu .. selamat tinggal semuaaa..

Baru je bersihkan tandas.. 3 buah tandas wooo .. abis aku wangikan .. PErgh... Seperti baru dibuat semalam.. eceh... Yelah .. Puashati aku.. huhu ..

Yelah , aku tinggal berdua je.. rumah 4 bilik.. tandas dah 3.. yang guna 1 jer.. haa.. lagi dua spiderman guna .. jadi kena kerap la bersih sebelum spiderman bawah semua superhero yang lain... Takat ni yang ada , lipasman ngan spiderman je..Kang dia bawak ularman ,lipanman.. sapa susah ? Mintak dijauhkan ..

Part utama dah selesai.. skang ni part paling penting dalam hidup .. pergh.. part makan .. ni nak makan pagi , tengahari dan malam.. huhu.. malam ??? huwa.... ok la.. nanti aku online dari dalam wad pulak eh...

Psst.. jangan lupa klik SINI .. Kalau korang sayang kat aku la.. hahaha..

Gila nak jadi blogger popular ..

 

Aku tamo bicara apa niat korang berblog .. Aku tamo bicara apa tujuan korang berblog .. Aku tamo bincangkan hasil dari berblog .. Aku tamo ulas sapa blogger paling popular ..

Bagi aku , semua tu terpulang pada kepala otak masing masing .. Kalau ko pk dia .. maka dialah .. kalau ko pk orang tu .. maka orang tu la.. takde sapa boleh paksa ..

Bagi aku .. ada dua jenis blogger dalam dunia blog ni .. Satu .. blogger yang tulis hanya untuk dirinya sendiri .. tak kisah pasal orang lain .. blognya pon hanya untuk dirinya sendiri .. Dia tak kisah langsung pasal orang lain ..

Satu lagi .. blogger yang menyumbangkan kebaikkan kepada dunia blog .. Yang ini semakin ramai aku nampak .. Dulu aku tak nampak semua ni.. Yang aku nampak ialah , bagaimana nak dapatkan duit yang banyak melalui blog .. kemudian keluar pelbagai tips untuk tingkatkan lagi trafik .. dan banyak lagi ..

Tapi terlupa sumbangan kepada pengguna di dunia maya ini .. Apa guna popular tapi tiada sumbangan sebaliknya penuh dengan sumbang ?

Pilihan GEGAR 1000 BLOG : #3

image

http://wacanaku2009.blogspot.com/

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI