Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 10 Mei 2011

Artis anak luar nikah ..

 

Hurm... artis anak luar nikah ? Ada member aku di FACEBOOK bagitau aku mengenai artis anak luar nikah .. Terkejut ? Aku nak terkejut napa ? Blog aku bukan blog artis atau gossip sana sini .. Ni blog segmen.. hehehe ..

Aku bersegmen jeee... tapi skang aku dah mula kurang .. Saja je kurangkan skit .. Nanti aku panaskan balik ... hehehe.. sbb yang rajin join segmen aku ni dah pon fofular gitu... kan kan ?

Berbalik pada tajuk... Member aku tu ada tanya aku , berminat ke tak nak tau pasal tu ... Aku tanya je la sapa ? Dia takde .. tapi saja nak bikin panas ..

Huih.. mana boleh gitu ! Salah etika blogging tu.. mengada-adakan cerita yang tak benar .. Mungkin dia ingat blogging semata mata nak kasi 'panas' blog jer ...Tak pe la.. mungkin dia tak tau ..tapi buat semua blogger , etika ini kena jaga .. Jangan buat entri rekaan yang boleh mengaibkan orang lain ...

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: 
"Sesiapa yang menutup keaiban saudaranya sesama Muslim, kelak Allah akan tutup aibnya di akhirat."

Header Pilihan Malam ini #2

 

image

http://www.kulinbaek.blogspot.com/

Header Pilihan Malam ini #1

 

image

http://gadiskutersayang.blogspot.com

Pemenang GEGAR 1000 BLOG : MAY 2011 #1

 

Penat tunggu ? Hehehe... saja kasi lewat ... dok pk.. untuk #2 , malam ni atau esok ? Amacam ?

3 pemenang yang terpantas dan tepat ialah ....

Ehem.. kalau ikutkan sebenarnya pemenangnya lain tapi mereka tak ikut arahan .. heheheh .. Maaf yer .. berpegang pada peraturan .. hehehe ..

Ketiga tiga pemenang tersebut , sila email no telefon anda untuk di menerima hadiah ...

Terima kasih .. Soalan #2 ... bila eh ?

Mengerikan benar dunia blog ni ..

 

Haih ... sama je ngan dunia realiti .. penat siut .. macam macam hal .. macam macam karenah .. penat .. sangat sangat penat .. kat mana lagi nak bersenang lenang ?

Aku kadang kadang cuba mengelakkan dari menjadi blog serius .. Bukan tak berani tapi cukup dah masalah dengan dunia nyata .. Malas nak peningkan kepala dengan menambahkan lagi masalah ..

Bongkar sana.. bongkar sini .. Kutuk sana.. kutuk sini.. maki sana .. maki sini... Maka yang dapat nama buruk , blogger sendiri.. Camana la 'mereka' tak kata para blogger ni hanya pandai cari isu panas jer .. Yang confirm meletup , bongkar habis habisan.. selagi tak jatuh tersungkur sekali tu dok bercerita .. haih..

Terfikir gak.. yang dia kutuk.. maki hamun tu.. sapa eh ? Bukan saudara seagama ke ? Dia tak percaya pada hukum Allah ke ? Kalau nak menegur pon , gunakan akal.. Nabi sendiri pon tak maki hamun orang kafir .. malah baginda gunakan budi bicara yang cukup halus untuk melembutkan hati orang kafir..

Ya .. aku tau kita bukan nabi.. tapi bukan ke kita disuruh ikut akhlaknya ? tak dapat banyak , sikit pon jadi la...asalkan tau la mana satu saudara mana satu bukan .. Sapa lagi akan pertahankan kita bila kita ditindas satu hari nanti ?

Hurm.. entahlah.. aku sendiri pon kadang kadang tak betul... cuma apa yang aku harap , tegur dengan cara baik.. aku bukan budak tadika yang perlu dikejar dengan rotan.. Aku bukan budak darjah satu yang tak boleh berfikir ..

Dunia ni bulat.. jangan sangka kita boleh berada diatas sampai bila bila .. Dan jangan sangka kita boleh menyorok ... Mungkin ada yang buta .. tapi ada yang celik.. Ada yang memerhati...

Soalan GEGAR 1000 BLOG : MAY 2011 #1:3

 

Sebelum tu , apa kata undi aku dulu di SINI ..

Ok, jom kita mulakan ...

Hadiah : Prepaid bernilai RM 30 untuk 3 pemenang paling tepat dan pantas . 

Penaja : AMANZ.MY

Sila rujuk pada KUMPULAN 1 di SINI

Soalan ketiga : Blog Amanz.my juga bertanding dalam DIGI WWWOW 2011 . Dalam kategori apakah  blog tersebut bertanding ?

Siap ke tiga tiga soalan ? Bagus .. kalau belum , cepat cepat gegar mereka !

Ok , untuk hantar jawapan , sila ikut langkah langkah berikut ..

1) Sediakan satu entri khas dan letak header BEN ASHAARI blog

2 ) Tajuk : GEGAR BLOG MEI 2011 #1 dan linkkan ke entri ini ...

3 ) Pastekan url entri and berserta jawapan yang anda perolehi di ruangan komen..

Contoh penghantaran jawapan :

www.blog anda.com/ jawapan.html

jawapan 1 ) url blog

jawapan 2 ) url blog

jawapan 3 ) kategori

Mudah bukan ?

 

OK.. pemenang akan dipilih berdasarkan ketepatan jawapan dan kepantasan menghantar jawapan .. Pastikan penghantaran jawapan anda mengikut cara yang diajar kat atas tu ha.. okeh ?

Sebarang bantahan tidak akan dilayan setelah pemenang diumumkan .. okeh ?

BLOG PILIHAN GEGAR 1000 BLOG # 1

 

imagehttp://citationlife.blogspot.com

Soalan GEGAR 1000 BLOG : MAY 2011 #1:2

 

Sebelum tu , apa kata undi aku dulu di SINI ..

Ok, jom kita mulakan ...

Hadiah : Prepaid bernilai RM 30 untuk 3 pemenang paling tepat dan pantas . 

Penaja : AMANZ.MY

Sila rujuk pada KUMPULAN 1 di SINI

Soalan Kedua  :

image Milik siapakah header ini ? Jawapan dalam bentuk url yg lengkap.

Simpan dulu jawapan .. Tunggu sehingga soalan ke 3 ... Soalan 3 menyusul kemudian .. Terima kasih ..

Soalan GEGAR 1000 BLOG : MAY 2011 #1:1

 

Sebelum tu , apa kata undi aku dulu di SINI ..

Ok, jom kita mulakan ...

Hadiah : Prepaid bernilai RM 30 untuk 3 pemenang paling tepat dan pantas . 

Penaja : AMANZ.MY

Sila rujuk pada KUMPULAN 1 di SINI

Soalan pertama :

image Milik siapakah header ini ? Jawapan dalam bentuk url yg lengkap.

Simpan dulu jawapan .. Tunggu sehingga soalan ke 3 ... Soalan 2 dan 3 menyusul kemudian .. Terima kasih ..

Penangguhan gathering ..

 

Hurm.. Gathering yang sepatutnya di buat pada hari Sabtu ni , dukacitanya terpaksa ditangguhkan terlebih dahulu atas masalah masalah teknikal ...

Bila nak buat ? Entah ... Kecewa gak tapi nak buat camana kan ? Aku hanya mampu merancang jer .. Segalanya hak Allah kan ? Dah cuba yang terbaik namun ..

Tapi tak pe.. dengan penangguhan ni , aku dan pihak terlibat boleh merancang dengan lebih teliti selepas ini .. Kalau korang ada sebarang idea atau lokasi yang menarik , boleh emailkan kepada aku , benashaari@yahoo.com

Akhir kata .. maaf dari aku atas penangguhan gathering ini .. Jangan marah yer .. : (

Sempena Hari Ibu ..

 

image image image image

Klik SINI untuk selanjutnya ..

Jangan berumah tepi pantai ...

 

Salam selamat pagi .. Hari kedua di Bangsar Pantai Hospital ...

Banyak gak hampas semalam .. nasib baik ada penapis.. kalau tak , tah hapa hapa punya komen yang terlepas dalam blog aku ni.. Haih...

Aku tak nak ada komen berunsur negatif dalam blog aku ni .. Unsur negatif yg aku maksudkan ialah komen yang mampu membuatkan pembaca geram lalu membalasnya dengan penuh kegeraman atau mampu membuatkan blogger membalas dalam entri mereka akan datang ..

Biarlah aku kelihatan seperti pengecut disebabkan aku menapis segala komen .. Aku tak gilakan sebarang komen .. aku tak gilakan komen berunsur pujian ... dan tak berminat nak membaca komen caci maki.. Muak dah sepanjang hidup aku ni dok dengar caci maki.. Yang suka caci maki ni , budak lom matang jer .. Budak dok tepi tembok sambil menganggu ketenteraman awam .. Ni la 'budak-budaknya' ..

Takut berumah tepi pantai ? hehe.. tak luka badan jika kena kritik.. cuma sedih jer.. Sedih kerana masih wujudnya spesis begini di zaman yang penuh dengan cabaran kehidupan .. Spesis yang masih ketinggalan ke belakang dengan punya perasaan tak mampu bersaing tapi gemar menjatuhkan semangat orang lain ...

Maaf la yer... aku dah sampai tahap ini.. dan dah muak dengan kritikan dalam hidup ini .. Alhamdulillah , aku dah berusia 35 tahun dan punya blog lebih 150 ribu pembaca sebulan .. dan sedang meningkat ..

Tu je la nak kata ... fikir fikirkan la ke mana hala tuju hidup kita .. Membina atau dok tengok orang lain berlumba menuju kejayaan kehidupan ini .. Dan paling penting ,jgn tinggalkan pegangan agama ..

Best giler memaki hamun dalam blog ..

 

Entri ni pernah aku keluarkan satu tika dulu ... aku copy paste balik jela eh ..

 

Blog.. sapa baca blog ? Takde orang baca blog ? Ke ramai orang baca blog ? Nak tulis apa ? Nak luah apa ? Ah... sapa la aku nak org baca blog ni kan ?

Kadang kadang , kita tulis main ikut selera kita.. dalam tak sedar yang membaca tu , masih bawah umur .. dalam tak sedar yang baca tu masih tak cukup akal .. Tulisan kita boleh mempengaruhi mereka ..

Bayangkan jika blog korang yang dibaca beribu orang setiap hari .. tapi kandungannya penuh dengan negatif.. kalau 'dipungut'nya 10% dari penulisan tu , camana ?

Barang siapa yang menyeru atau mengajak ke arah sesuatu yang sesat (dosa), dia akan menanggung dosanya sebagaimana dosa-dosa orang yang mengikuti ajakan dan seruannya sehinggalah hari kiamat, tidak terkurang dosa itu walau sedikit.” hadis riwayat Muslim dan Ibn Majah ..

Memaki hamun dalam blog .. pergh.. mmg best .. blogger baru baca.. wah.. boleh ke buat gini ? kalau dah yang popular boleh buat , aku yang tak popular lagi la boleh kan ?

Aku tamo la nak kata lebih sbb kadang kadang aku pon 'terbabas' .. jadi kita sama sama ingatkan je la yer... Kita tak sempurna dan tak perlu berlakon jadi sempurna .. Walaupun kita jadi diri kita namun perlu berubah jika diri kita itu masih senget ...

Bila LALAT datang menjengah ..

 

Wah... ada lalat menyinggah .. lama tak singgah .. Cam biasa .. komen takde kaitan.. Hairannya kali ni aku tak rasa nak sakit hati ..Kenapa yer ?

Aku berterima kasih gak la.. tambah satu uv aku .. Sekurangnya dia nak gak  tolong tengok blog aku ni.. Ada gak rupa tahi template aku yer.. Tahi sapa , aku tak tau la...

Hurm.. cam biasa .. pengomen guna id orang lain ... iskh iskh iskh.. tak kisah la.. mmg begitu lumrah manusia gitu .. berani menjerit dengan tampal flyers kat pokok tumbang ..

Pagi tadi , ada la rakan blogger tanya aku.. blog dia pon dikutuk serta di caci maki ... tapi bukan dalam ruangan komen tapi di dalam blog seseorang ... dia tanya aku apa tindakan yang sewajarnya yang patut diambil ?

SKMM .. Print screen .. dan buat laporan .. Bila dah jumpa nanti pemilik blog tu , maka senang la nak buat kerja lain .. Setiap blog ada ID .. sembunyi la camana pon ... pasti akan dijejaki .. bukan susah ..

Eceh... dia rupanya aku usha !

 

 

image

Hahaha... saja je.. jgn buat gossip liar okeh ! nak tengok kena ke tak kena bila 'aku jeling ' tu masuk dengan header 'dia' ..

hurm.. tak kena ...jap nak cari lagi.. ke korang ada yang sesuai ??  hehehe ..

http://www.izyanakepoh.blogspot.com/

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI