Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 15 Mei 2011

Blog GURU pilihan BEN ASHAARI

 

image

http://intizhar-kalamhati.blogspot.com

Selamat HARI GURU , kawan kawan ..

 

Haaa... segmen khas menghargai guru dan juga mereka yang pernah ada guru.. hehehe...

Berikut senarai terkumpul seterusnya ....  ;)

47. http://arreu89.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-ucap-selamat-hari-guru.html
48. http://arreu89.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-ucap-selamat-hari-guru.html
49. http://areliff-mastermindz.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-ucap-selamat-hari-guru.html
50. http://duniamelekitku.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-ucap-selamat-hari-guru.html
51. http://ceritasyarafina.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-dan-syarafina-zaini-ucap.html
52. http://daridirinisa.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-ucap-selamat-hari-guru.html
53. http://tqahwoowee.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-ucap-selamat-hari-guru.html
54. http://sakurayaki.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-ucap-selamat-hari-guru.html
55. http://www.nizamijam.co.cc/2011/05/entry-khas-selamat-hari-guru-happy.html
56. http://firdarenafirdaus.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-ucap-selamat-hari-guru.html
57. http://shyprincessha.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-ucap-selamat-hari-guru.html
58. http://izzatishahida.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-ucap-selamat-hari-guru.html
59. http://comeykiut.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-ucap-selamat-hari-guru.html
60. http://cintailmu89.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-ucap-selamat-hari-guru.html
61. http://masikarfan.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-ucap-selamat-hari-guru.html
62. http://ezumie.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-ucap-selamat-hari-guru.html
63. http://noradadilla.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-ucap-selamat-hari-guru.html
64. http://yaalifnun.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-ucap-selamat-hari-guru.html
65. http://myzziema.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-ucap-selamat-hari-guru.html

Kejar waktu ..

IMAG0114

Sangat penat.. penat sbb jauh tempat tu .. hahaha.. pastu terpaksa lari sana sini disebabkan ribut taufan melanda tasik tu... ada blogger hampir diterbangkan kerana terlalu kurus.. hahaha...

Dalam kul 5 lebih , baru pakat nak balik.. lewat dah asar.. aku plan nak cabut dalam kul 5 dan sampai Masjid Putra dalam kul 6 gitu.. hehehe.. masih lewat gak la..

Nak kata pe lagi.. mmg salah sendiri la.. hehehe.. lewat.. adeh.. Gambar blogger yang tengah solat tu , si Nick .. hehe.. tak ingat url blog dia ...gmbar yang diambil oleh aku sendiri.. guna htc desire hd..  ;) suka gila hp ni ...

Gambar gathering SB ari ni.. sila la amik..

DSC_0142

Berjumpa di masjid Putra sebelum gerak.. solat zohor dulu...  :)

DSC_0215

ni geng geng lelaki ...

 DSC_0233

ni geng geng perempuan

DSC_0242

Setelah bergabung... hehehe.. yang bawak layang layang , sorang.. lain pakat bergambar gitu.. apa pun , jgn lupa tengok TV8 malam ni .. kitorang semua ada dalam tu haaa.. heheheh ..jam 12 malam ..

Yearghhhh..tqqqqqqqqqqqqqqqqqq ...

Senang hati

Alhamdulillah..selesai segalanya...sampai je kat Putrajaya terus singgah masjid...

Selesai solat..satu panorama yg menarik aku lihat..ayah dan anak bermain diperkarangan masjid...baguskan...ajar anak anak mendekati masjid... :)
Published with Blogger-droid v1.6.8

Sampai dah..

Antara muka muka yang hadir ke gath layang layang di tasik metropolitan, kepong ..
Published with Blogger-droid v1.6.8

Macam biasa...

Janji kul 1 kat masjid putra dan sekarang dah pukul 12.50 tghari .aku di kedai mamak untuk sarapan pagi..hehehe...biiasaaa..hahha..jangan ikut perangai gini.dosa...mungkir janji...huhu..

Aku dok tunggu adi budika...ngan aku skng ni si Nik...dia ada blog gak tapi dah simpan dalam peti ais...huhu..tu arr..bukan mudh nak bg komitmen pada blog ni ... sapa sapa boleh buat blog tapi mau menten ? Hehehe...sendiri pikiaq la noo...
Published with Blogger-droid v1.6.8

Popular la sangat blog kamu tu !

 

Kalau ada blogger kata blog aku popular , sebenarnya aku malu .. serius aku malu .. aku tak tau la tang mana popularnya blog aku ni ..  tapi bak kata mereka , masing masing punya citarasa ..

Cuma bagi aku , blog ni walaupun isinya pasal 'rumahtangga' kita , kita perlu peka dengan sekeliling kita .. Pembaca kita ni.. mereka baca , mereka simpan ... Gamaknya apa yang kita hidangkan pada mereka ? Maggie goreng ? Nasi lemak ? Atau ayam panggang ? Yang mana berguna untuk tubuh badan pembaca tu ?

Seronok bila mereka kata blog kita popular .. tapi cuba jengok balik blog kita tu .. apa intipatinya ? Berguna ke tidak ? Kadang kadang kita fikir , bagus dah blog kita ni.. banyak ceritanya .. tapi cuba tanya pembaca sendiri .. buat soal selidik sedikit.. dengan cara tu boleh perbaiki mutu penulisan kita.. bukan dengan harapkan komen dari anonymous yang kononnya penuh keikhlasan ..

Pembaca setia yang bakal menentukan hala tuju penulisan blog kita tu .. Cuba jual penulisan kita tanpa mengaitkan sebarang isu .. Maksud aku , dengan pengalaman harian , kejadian , rutin sehari hari .. jadikan satu cerita dan kongsikan dengan pembaca .. disitu akan ada satu 'cerita' yang mana akan ada satu pengajaran kehidupan yang sesuai diambil oleh pembaca kita ..

Maka barulah blog kita berguna untuk pembaca setia kita ... Kadang kadang kita terlalu asyik mendapatkan pembaca baru tetapi terlupa dengan pembaca setia.. Cuba check balik ruang komen kita ... dimana mereka dah ? Sebelum ini mereka rajin komen.. tetapi kebelakangan ini ??

Apakah blog kita semakin hilang sentuhannya ? Semakin hilang serinya  ? Apa guna popular tapi tiada isi.. Harap kulit je cantik .. tapi isi hampeh .. Popularkan aku ?  Aku tak bangga jika mereka kata ya ..

Pagi hari yang mengharukan perasaanku ..

 

" Siapa sangka segmen Ben Ashaari dapat menyungkil apa yang dipendam oleh anak Mak Dara si Adza Danial Haiqal.. atau dalam dunia blog dia pakai nama MAGGIBOY.. Yelah selalunya anak anak ni tak cerita apa yang bermain dalam fikiran diorang.. "

" to Ben Ashaari.. I wanna thank you from the bottom of my heart.. U dont know how ur segment can touch people's heart.. really appreciate it .. "

Nak tau apa ceritanya ?? Klik SINI

Kenapa aku suka makan kat restoran mamak ..

 

Haaa... Yer.. aku tau.. makan kat umah lgi bersih.. lagi menarik.. Ok.. skang ni aku kan bujang.. mau tak mau , aku sorang jer.. takkan nak masak.. rugi je... membazir gitu.. jadi gi makan je kat kedai mamak.. Leh makan nasi kandar gitu .. hehehe.. tapi bila sampai , order lain.. adeh..

Kenapa aku suka makan situ ? Haaa.. sbb aku pon ada darah mamak.. hehehe ... betul laa.. aku kan orang penang.. mak aku keturunan mami poko gitu .. haaa... jadi takat makanan mamak tu , mmg dah biasa dah.. kari kari kari kari...

Ok... kedua .. cerita terbaru dari wife .. jiran dia kat kampung baru baru ni , nikah lagi ... haaaa.. gara gara suka makan kat kedai .. kira makan kat luar laaa... yang bestnya , dia kawin ngan minah indon gitu... haaaa.. sudah terpikat laaaa.. ayat manis gitu.. gamaknya kena gelek dangdut tuu.. hehehe ...

Jadi wife sudah risau.. Baru 2 ari tinggalkan aku.. pelbagai memo dan minit mesyuarat aku dah catit.. hahaha.. jangan makan kat sana sini sinun... aku kata je la.. kat kedai mamak precint diplomatik tu mana ada 'neng' .. hahahaha.. semua satu baka ngan aku jer... hahahaha..

SELAMAT... yeke ? hahahaha ... Insyaallah... kalau nak terjadi , kita nak kata apa dah kan ? Salih Yakub pon tak terfikir kawin anak dara muda gitu.. hahahahha.. ada gak tak sabar balik putrajaya nanti.. hahahaha... kejam..

Bila Manchester United juara ...

 

Tadi aku lepak mamak kat Precint Diplomatik.. tak sangka lak tengok game MU ngan Blackburn yang mana menentukan kejuaraan liga EPL untuk kali ke 19 ..

Tapi aku tak rasa terkilan .. frust .. atau apa apa pon la.. dulu mungkin .... dulu aku pernah minat MU ( zaman Eric Cantona ) , kemudian aku minat Arsenal sbb ada Thierry Henry.. tapi bila semua tu dah takde , minat aku terhadap bola sepak EPL hilang dah...

Sama gak bila RONALDO , ZIDANE , CARLOS .. dah pencen .. aku pon ikut pencen gak laaa ... Malas nak geram atau terjerit depan tv dah.. zaman aku dah berlalu..

Cuma bila aku kenang semula ... aku terfikir.. tahun ni dah juara.. tahun depan ulang balik .. begitulah tahun tahun berikutnya ... Bertemu pasukan pasukan yang sama kecuali berlainan pemain .. Tak bosan ke ??? hahahaha ..

Tak pe tak pe.. aku pon penah main bola.. cuma aku terfikir gitu je la.. Diorng tu , dapat duit .. kita dapat hiburan .. Mamak dapat untung.. Astro makin kaya ... tu jer .. adil dan saksamakan .. Dari g merempit , baik tengok bola .. kan kan ?

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI