Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 16 Mei 2011

Blog guru pilihan BEN ASHAARI ..

 

image

http://aida4eva.blogspot.com

Bicara cinta cinta sekali lagi #2

 

Tq my asissantte .. ehehe

 

Menyambung dari senarai tadi... hehehe.. makin ramai meluahkan pendapat dan juga kenangan cintanya ... Jom ar baca ...

http://nusha1706.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-bicara-cinta-sekali-lagi.html

http://cksabihah.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-bicara-cinta-sekali-lagi.html

http://noradadilla.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-bicara-cinta-sekali-lagi.html

 http://coretanmissnad.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-bicara-cinta-sekali-lagi.html

 http://selendanqburuk.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-bicara-cinta-sekali-lagi.html

 http://www.penulissenja.com/2011/05/ben-ashaari-bicara-cinta-sekali-lagi.html

http://fatinmyprobs.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-bicara-cinta-sekali-lagi.html

http://eiyra90.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-bicara-cinta-sekali-lagi.html

http://typohorlic.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-bicara-cinta-sekali-lagi.html

http://amoyella.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-bicara-cinta-sekali-lagi.html

http://wacanaku2009.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-bicara-cinta-sekali-lagi.html

http://aunidenovella.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-bicara-cinta-sekali-lagi.html

http://mymicoelicious.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-bicara-cinta-sekali-lagi.html

http://alyaeyanaqaisara.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-bicara-cinta-sekali-lagi.html

http://viewsidedayana.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-bicara-cinta-sekali-lagi.html

http://aizamia3.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-bicara-cinta-sekali-lagi.html

http://viniyamey.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-bicara-cinta-sekali-lagi.html

http://potpetpotpetcoretcoret.blogspot.com/2011/05/segmen-ben-ashaari-bicara-cinta-sekali.html

http://akukembojaputih85.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-bicara-cinta-sekali-lagi.html

http://mizztina.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-bicara-cinta-sekali-lagi.htm

sambung lagi ..

Salih Yakub punya penangan

Otw balik Putrajaya.. hehe...keseorangan lagi..lalala...macam seorang tapi tak sebenarnya !

Setiap setengah jam ada pegawai khas dari US Marshall akan hubungi aku.. Kira lebih pada spot check ar ..

Ni semua gara gara abe SY punya penangan..abis seluruh persatuan isteri isteri sedunia diarahkan berjaga jaga dengan suami suami mereka...

Manalah tau tetiba berperangai pelik jer kan... baik semacam jer...hehehe...bahaayAaa..terutama yg baru kawen cam ujang tuh...Perghhh...hahaha...
Published with Blogger-droid v1.6.8

Blogger wanita sering jadi mangsa bila mula popular !

 

Kenapa ? Haaa.. popular ni bukan erti kata blog tu bagus sangat , terbaik dari ladang atau punya kandungan yang best giler .. Blog popular ni mungkin disebabkan blogger tu sendiri .. haaa.. Berbeza tu yer .. jadi jangan dok asik pangkah blog popular jer ..

Blog yang popular ni biasanya popular di kalangan mereka sendiri.. Punya ramai kawan yang senantiasa menyokong atau sering kali bertemu .. Punya template yang cun , blogger tu sendiri punya personaliti yang bisa menawan rakan rakan yang lain maka dia akan lebih cenderung naik dari rakan blogger yang lain.. Ini rezeki masing masing .. Kira kelebihan yang digunapakai di dalam blog ..

Perempuan terutamanya .. Blogger perempuan yang mula popular akan sering menjadi kritikan dan kutukan mereka yang punya perasaan cemburu atau tidak puashati ..

Ada yang guna alasan , mendedahkan aurat , atau mengajar perkara yang tak elok kepada pembaca atau blogger lain lalu 'menyerang' peribadi blogger tersebut.. Ini tidak sepatutnya berlaku kerana yang diserang itu adalah saudara seagama dan mungkin sebangsa dengannya .. Kena hati hati disitu..

Dalam agama Islam , kita dididik cara menegur saudara yang lain .. Tak perlu sampai tahap mengaibkan mereka .. Allah sendiri pon tak membuka aib mereka , tapi kita sibuk membuka aib mereka.. sapa kita ??

Cara terbaik.. tegur dengan guna kewarasan akal fikiran kita .. Ingat , ilmu yang kita ada di dalam dada itulah menentukan keperibadian kita .. Cara didikan dirumah , sekolah mahupun pengalaman hidup kita itulah ilmu peribadi yang kita kongsikan dengan rakan yang lain .. Jika kritikan itulah kita beri dengan menyakitkan hati mereka , bermakna kita adalah serupa dengan anak panah tersebuh.. bukan bertujuan memperbaiki tapi adalah membunuh ..

Berhati hati bila menegur .. Dan blogger wanita , gunakan akal .. fikir mana yang 'selamat' dan mana yang 'boleh' ... jangan sampai populariti membunuh kita semua ... okeh ?

Bicara CINTA sekali lagi..

 

CINTA .. .Asyik.. dan melalaikan .. leka ? sudah pasti .. tapi itulah yang tak leh nak elak.. kan ? heheheh .. bila bercinta , ada dua arah ..satu ke syurga ..satu ke .. hehehe... kena pandai pilih.. Bak kata protege baru aku , BELOG MTT .. jangan sampai sampai salah naik bas , dah la ..

Ok.. semua list ni disediakan oleh PA bertauliah dari Kedah sana tu , PUTERI KATEK atau nama glemeernya , WIND OF CHANGE ..Terima kasih yer ... hehehe ... bab bab mengumpul list ni , dia la punya tugas.. gaji bayar ikut tahun.. hehehe

Ok.. jom baca cerita mereka... i likeee..

SEGMEN : BICARA CINTA SEKALI LAGI

 

LUV U LAAHHH ... hehehe... segmen untuk hari ini hingga tengah malam kang .. hehee... esok kan cuti ..

image

Gambar ni ada makna ni.. semalam punya entri ... Baca sini .. dan jangan lupa undi aku di DIGI WWWOW , klik SINI ... dan kedua , seorang rakan sedang dalam menyiapkan kajiannya untuk research.. klik SINI ..

Ok dah ? Jom mulakan segmen hari ni.. Sebuah segmen mudah yang mana memerlukan pendapat dan juga pengalaman hidup anda .. OK ? Susah ? senang je kan ?

Mengenai cinta... eceh... sapa sapa leh join .... caranya ? Gini jer.. Sediakan satu entri khas ... Apa yang perlu ada dalam tu ialah ,

  1. Header BEN ASHAARI blog
  2. Tajuk : BEN ASHAARI BICARA CINTA SEKALI LAGI dan linkkan ke entri ini ..
  3. Beri pendapat anda mengenai DUNIA PERCINTAAN .. Jika anda ada pengalaman ,kongsikan .. Jika tiada , berikan pendapat ..

BERCINTA DAHULU atau NIKAH DAHULU  ? Mana lebih manis pada zaman sekarang ini ? Dalam 100 patah perkataan .. lebih tak pe.. hehe.. Jika ada pengalaman , cerita sekali .. manis atau pahit.. ;) .. kalau sudi la ..

4.  Siap ? tinggalkan link diruang komen ini .. TUTUP jam 12.00 tengah malam ini .. Terima kasih ...

Perkara perkara harian yang membosankan aku ..

 

Ok.. sebelum tu.. ada permintaan ... walaupun aku malas tapi kena gak la memandangkan aku dah mulakannya ... Yang pertama , aku terus terang ni , undi aku di DIGI WWWOW , klik SINI ... dan kedua , seorang rakan sedang dalam menyiapkan kajiannya untuk research.. klik SINI ..

Satu satu perkara yang merosakkan semangat persahabatan ialah double standard .. Ni kali kedua aku bangkitkan dalam blog aku ... Kalau dalam pejabat , double standard ni terang terang kita boleh nampak ... Ini akan mendatangkan satu perasaan yang amat tidak selesa bagi rakan rakan yang lain ..

Bukan cemburu tapi keadilan .. Pihak atasan perlu bijak menangani isu ini.. Jangan sampai ada kakitangan yang mula memboikot dlm diam .. atau paling tidak pon akan ada yang 'lari' ke tempat lain.. Jika yang lari tu adalah yang 'berkualiti' dari yang ditimang timang tu camana ? Sapa yang rugi ?

Seperkara lagi ... pihak majikan perlu membuka mata .. aku rasa ramai dah yang terasa sekarang ni ... Tapi semua memendam rasa kerana kekurangan yang ada dalam negara ini .. Mahu atau tidak , semua pakat diamkan saja ..

Bila akan terluah semua ini ? Tunggu pilihanraya akan datang ... masa tu , baru semua bukak topeng masing masing ! .Masa tu , jgn terkejut ...

Double standard , mmg satu penyakit secara terang-terangan yang boleh memusnahkan sesuatu organisasi... disebabkan nila setitik itulah , boleh hancur segalanya .. Waspada ...

ALEXA RANKING : Kembali memperbaiki kedudukan ..

 

image

Tahun lepas , rekod cemerlang sehingga di tangga ke 210 dalam Malaysia dengan 55,000 untuk Alexa traffik rank ..

Skang dah 227 ... bermula pada awal tahun , 400 lebih.. hehehe.. menjunam setiap kali bila aku buat segmen.. Bila aku dah slow dengan segmen , alexa dah kembali pulih sediakala ..

Kelebihan Alexa ? Banyaakkkkk .... cer google.. hehehe.. nak terangkan , panjang pulak entri... tapi kalau baca sendiri , tu lebih afdal... hehehe ..

Bagi aku , Alexa ni saja suka suka layan je.. ibarat tengok kedudukan pelajar dalam kelas .. Takat nak dapat no 1 tu , boring dah... tu pasal saja bagi dapat top 10 terakhir.. baru feel skit nak belajar !

Hehehe..

Kantoi ..

 

Hahaha.. nasib baik aku pakai cermin mata hitam pagi ni .. memandangkan cuaca seawal pagi dah terik .. aku pulak pedih bijik mata kalau kena cahaya pagi pagi ni.. Maklumlah , rabun silau.. mau tak mau kena pakai cermin mata hitam ..

Sedang aku dok berdiri mengupdate blog walaupun sebelum itu aku duduk dengan jayanya tetiba aku perasan sesuatu .. Sesuatu yang macam pelik bagi aku ...

Dengan cermin mata hitam tu , aku cover line ... Pahal dia dok tengok tengok aku dari tadi.. hurm... tak pe.. agakanya aku tak zip seluar ? Usha tengok.. clear.. comel je zip suar aku ..

Tetiba dia halakan hp dia.. dia rasa aku tak perasan kot ... hahahah.. 3 saat kemudian aku ternampak cahaya infra merah keluar dari hp dia.. maklumlah , guna spek itam.. leh la nampak cahaya tu..

Hahaha.. adoi.. kantoi sudah.. lepas dia snap pic tu.. dia dok tngok lagi.. ok ... ok .. Ye.. terima kasih ... apa mau buat ... terima je la kan.. Nasib baik aku tak ngorat awek dalam lrt tu.. kalau tak ??? Pergh.. entri panas dia punya wooo...

Sekadar hati hati ...

 

Dalam dunia maya ni , terlalu banyak 'penyamun' dan juga penyangak .. Spesis ni lebih kejam dari dua penyangak simbah asid ni .. Sekurangnya kita tau  si penyimbah asid ni takde otak dan bermasalah mental ..

Tetapi penyamun dan penyangak maya yang aku kata ni adalah spesis pencuri ID orang lain .. Sesungguhnya mereka ini akan menggunakan ID orang lain dan menggunakannya atas tujuan negatif ..

Begitu juga gambar gambar milik pengguna internet ni samada mereka yang ada FACEBOOK , TWITTER dan juga blog .. Ada penyangak menggunakan gambar dan id ini tanpa kebenaran ..

Penyangak begini , jumlahnya masih kecil.. ini kerana mereka masih belum ada mampu berfikir secara waras dan gemar memprovoke orang lain ..

Satu nasihat ari aku ... bawak bawak mengucap .. Dunia nak kiamat dan jangan jadi sebahagian dari ahli neraka .. Sama sama berdoa agar kita sempat bertaubat dan insaf sebelum ajal kita menjelma ..

Mintak tolong .. klik sini ... http://rizi-biz.com/soalselidik/

Segmen GEGAR terhenti seketika..

 

Mood aku untuk teruskan segmen GEGAR ni ke laut .. serius .. mmg ke laut.. lagi pon ramai cuti ari ni kan ? Tak best lak nak buat segmen Gegar tu.. Untuk baki kumpulan tu , aku cadang nak bagi hadiah utama ... 3 DOMAIN untuk setahun.. amacam ?

Kebelakangan ni aku agak ilang idea nak buat segmen .. kena pulak ramai blogger buat segmen gak ... ni bermakna aku kena cari idea lain untuk 'berkomunikasi' dengan blogger mahupun pembaca ..

Hurm.. aku rasa aku ada idea .. heheeh... aku nak gabungkan FACEBOOK dan jugak BLOG ... dua dua leh join .. kan ? OK ok.. bagi aku masa untuk memikirkannya ..

Buat masa sekarang , bagi aku tenangkan diri dulu.. Aku baru dapat sms dari wife , adik ipar aku yakni adik wife .. keguguran ... hurm .... takde rezeki untuk dapat anak kedua ... hurm...

Pemenang GEGAR SOALAN #3 ...

 

Whoopsss... atas masalah teknikal ... kesemua entri dari hari Rabu hingga Sabtu ari tu ilang ..tu masalah blogspot wooo .... tak caya ? Baca bawah ni ..

Update (5/14 5:37 PM PST): We're making progress restoring comments, some blogs with a lot of content are taking a little more time. Thanks for bearing with us.
Update (5/13 7:46PM PST): Nearly all posts since Wednesday are restored, now bringing back comments from last couple days. We expect the comments to be back this weekend or sooner.

What a frustrating day. We’re very sorry that you’ve been unable to publish to Blogger for the past 20.5 hours. We’re nearly back to normal — you can publish again, and in the coming hours posts and comments that were temporarily removed should be restored. 

Thank you for your patience while we fix this situation.  We use Blogger for our own blogs, so we’ve also felt your pain.
Here’s what happened: during scheduled maintenance work Wednesday night, we experienced some data corruption that impacted Blogger’s behavior.

Since then, bloggers and readers may have experienced a variety of anomalies including intermittent outages, disappearing posts, and arriving at unintended blogs or error pages.

A small subset of Blogger users (we estimate 0.16%) may have encountered additional problems specific to their accounts. Yesterday we returned Blogger to a pre-maintenance state and placed the service in read-only mode while we worked on restoring all content: that’s why you haven’t been able to publish.  We rolled back to a version of Blogger as of Wednesday May 11th, so your posts since then were temporarily removed. Those are the posts that we’re in the progress of restoring.

Again, we are very sorry for the impact to our authors and readers.  We try hard to ensure Blogger is always available for you to share your thoughts and opinions with the world, and we’ll do our best to prevent this from happening again.

Posted by Eddie Kessler, Tech Lead/Manager, Blogger ...

 

Jadi keputusan no 3 tertangguh...maaf yer..

Ok ..berdiri lagi..

Kat dalam lrt...dah duduk tadi..sampai satu stesen..masuk satu auntie berbangsa cina ni..nak duduk sebelah aku..melihatkan tempat dudk pasti sempit ,macam biasa aku pon berdiri..

Nasib baik aku tak keluarkan laptop aku ...kalu tak ? Jenuh nak simpan balik..huhu..

Dan untung aku guna desire hd ni..hehe..leh update sambil berdiri ..kalau tk , bosan gak weh..

Dalam erl tadi , aku nampak satu mamat ni .. guna ipad..sambil berdiri..

Nasib baik aku tak beli ipad..hehe...takkkan nak berdiri sambil update blog kan ?

Nak kata apa..aku kan kaki update..hehe..
Published with Blogger-droid v1.6.8

Kembali..

Arghhh.....rasa macam nk tdur kembali jer...seminggu hilang tanpa khabar berita aku ini...hehe..kononnya la..

Gamaknya aku dah turun beberapa kg dah seminggu lepas memandangkan seluar aku semakin longgar..hehe..ditambah lagi hari hari aku yg tak cukup makan..huhu..

Hurm...seminggu cuti...nama je cuti tapi tetap penat...namun bersyukur segalanya ok...

Cuma pagi td wife ada bgtau aku ,adiknya yg sedang mengandung 2 bulan , ada masalah sedikit..hurm..turun darah katanya...harap harap takde apa yg bahaya la..

Sat..turun darah turun apa..yg aku tau , darah naik..tu aku la selalu...ke tekanan darah rendah ?
Published with Blogger-droid v1.6.8

Bila blogger takde keje !!

 

DSC_0252

Tu haaa... si FAIZAL FREDLY antar sms kat 8TV dengan ucapan.. klik la sendiri eh gambar tu... hehehe ...

Hahaah..antar la sms kat awek ke .. best skit .. hahahah .. sah sah tengah bosan tuuu.... Semua dok pakat tunggu 8TV .. nak tengok muka masing maisng dalam tu.. ada ke tak eh ?

Seorang lagi bakal protege BEN ASHAARI ?

 

image

Dulu BORAK KOSONG .. dah femes emes pon ... Kemudian YUYU ZULAIKHA ... dan kini ??? Tu diaaa.... BELOG MTT ... apakah dia mampu jadi seperti mereka ??? Gulp.. Dan seorang PA ..

tak perlu pon.. blogging ni kan suka suka je.. yang penting , PEACE ! kan kan ...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI