Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 19 Mei 2011

Depan sama.. belakang pon sama .. hehehehe ..

 

imageHahahaha.. sapa kata FOLLOWER tak memainkan peranan penting dlm kehidupan harian blogger ? Hahahaha .. tuuu ..cantik pe nombor tu.. depan sama ... dari belakang pon sama.. haahahha ...

Header Blog Pilihan BEN ASHAARI Malam ni ..

 

image

http://myraqeela.blogspot.com/

Andai kekasihku dirampas orang .. #2

 

"Mestilah marah. Marah sangat-sangat. Akan tetapi, marah tu hanya di dalam hati..

Tenangkan hati. Orang paling kuat ialah orang yang mampu menahan marah, kan..  Jika mengikut nafsu marah, ia hanya akan mengundang pelbagai masalah yang lain.

Selepas bertenang, barulah berfikir secara bijak. Bagaimana cara untuk mengatasi masalah yang berlaku.

Sekali lagi, na'uzubillah..moga kita semua dijauhkan dari perkara sebegini.. "

Ini pendapat rakan blogger kita , JAHIDIH SAILI ...

Rasa aku kawan kita ni belum ada pengalaman begini kan ? hehehehh .. Tak p.. kita baca pendapat rakan yang lain lak. ..

 

 http://kisahkauakudankancil.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

 http://vanillasynus.blogspot.com/2011/05/segmen-ba-andai-kekasihku-dikebas-orang.html

http://syuesyada.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://azizulhakim91.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://chentadea.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://anismelon.blogspot.com/2011/05/segmenandai-kekasihku-dikebas-orang.html

http://jayjamilul.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://nurafiqahazhar.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://duniasaya2001.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://gadiskutersayang.blogspot.com/2011/05/andai-kekasiku-dikebas-orang-ben.html

http://arediya.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://sailaaf.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://nurazizahyahaya.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://mylifesstoryblog.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://violetulip93.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://heandsheloves.blogspot.com/2011/05/149-andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://miss-nadya.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://cayob.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://merahduniamira.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

Jika blog kita sejuk .. itu bererti ..

 

Ertinya... ertinya... tak lama lagi laaaaa... sure terkedu punya .. Kenapa ? Sbb dah beku .. ice ice baby gitu ... hehehehe ... abis semua trafik .. merundum ..

Kenapa ini berlaku ? Yang pertama adalah kekangan masa yang menyebabkan blogger takde masa nak update blog tapi ada masa pulak dok dating .. hehehe ...

Kedua ... takde de nak update blog tapi penuh idea nak bersandiwara di FACEBOOK atau YM ... Malah banyak pulak idea borak ngan kawan rumah... huhu..

Kalau benar benar takde masa , pertama ... buat cam aku.. hehehe... tapi ni melibatkan $$ laaa... guna je hp yang boleh update blog .. senang .. jangan biarkan blog beku !

Kedua ... buat la auto post kak oi... blogger popular pon buat gitu.. set la 4 entri satu malam.. sure takkan beku punya ... Dari dok mengarut kat FB tu atau dok berdating tambah dosa , baik update blog .. Letak la info info menarik gitu .. haaa.. baru la berbaloi ..

Bukan tak boleh tapi tak mo jer.. Hendak seribu daya... tak ndak ? hehehe ... sendiri pikiaq dan jangan jeles kalau kawan seperjuangan awak tu dikenali ramai akibat kepanasan blognya ..  ;)

Sayangnya nasi ..

 

Ke pantry tadi.. pekena hot choc .. ternampak ada saki baki nasi mesyuarat tadi.. Adoi.. sedapnya nampak nasi tu.. Nasi goreng cina aku rasa ...

Pegang perut aku.. hurm.. penuh dah.. tadi makan keow teow goreng... Kalau tak makan lagi , sah sah aku makan ni ... Bukan pe , sayang je nasi tu kalau terbiar sepi gitu ..

Tanah air kita ni , murah dengan rezeki .. seteruk teruk pengemis pon , masih dapat makan.. Mengemis pon masih ada yang menghulur tapi masih ada yang tak bersyukur .. Ada je yang tak kena ..

Aku perhati nasi tu kembali.. hurm .. teringat saat saat aku bergaji rendah .. Gamaknya apakah akan kembali saat saat kesusahan itu ? Aku berdoa agar Allah senantiasa murahkan rezeki aku ... Biarlah sedikit sekali pon tapi jangan tarik nikmatNYA ..

Aku dah lalui dan aku tak nak lalui lagi ...

Andai kekasihku dirampas orang ...#1

 

Segmen petang ni .. hehehe ... dah tau ke ?? Kalau tak tau , sila masuk n baca .. nanti tau la tu.. huhu ... dan aku pilih blogger yang submit paling pantas untuk pembuka tirai ..

"First konfemlah aku bengang. bercinta macam nak rak tapi sampai hati dia pergi kat awek lain.  adess! pedih hati terluka beb. buang masa dan wang ringgit je. tapi.. sambungan di SINI "

http://masturazakaria.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://felizbellover.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang.html

http://www.puterikatek.com/2011/05/tajuk-andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://www.lailyqaisyirah.com/2011/05/segmen-lelaki-vs-perempuan.html

http://syuhadahrazali.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://swardah.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://msredcheesecake.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

 http://zarathinkingcorner.blogspot.com/2011/05/andai-kekasih-ku-dikebas-orang-apa-yang.html

http://yayavanderwoodsen.blogspot.com/2011/05/andai-kekasih-ku-dikebas-orang-apa-yang.html

Header Blog Pilihan BEN ASHAARI

 

image

http://watieawang.blogspot.com/

Aku tamo jadi blogger profesional laaa !!

 

Haaa.... aku terbaca entri kat blog kawan kita ni.. Dia ni kira bercita cita nak jadi blogger taraf pro satu hari nanti.. Bagus bagus... Sapa dia ??? Orang panggil dia , IR .. Awek dia panggil dia ABE IR .. kawan sekolah panggil Abe Sam.. eh..takde kene mengena.. huhu..

Apa yang dia tulis situ , mmg betul la.. tapi kan.. aku tamo jadi cam tu boleh ? Sbb aku kan.. aku kan.. blog aku ni kan sekadar entri entri biasa sambil sesekali merembat bola ...haaaa.. baru best kan ?

Jadi blogger blogger tak perlu pening kepala isu isu remeh gini.. Berblog ikut suka tekak.. janji jangan gantung leher sendiri dah ... Ikut peraturan.. ikut prosedur .. jaga hati pembaca walaupun sesekali kita smash ... haaa... Smash pon jgn la sampai menjunamkan..

Tapi yang penting , jika ingin jadi blogger sejati , kena pelajari segala teknik dunia blogging ni.. kecuali suka suka .. Kalau suka suka , aku pasti kat blog tu takde iklan kan ? Hehehe.. kalau ada iklan , tu bukan suka suka ...tapi suka hati laaaaa.. hahahaha...

 

Shawl rapunzel denim = RM 20/pcs

image imageLanjut > Sini

SEGMEN : LELAKI vs PEREMPUAN .. Andai ..

 

Pergh.. andai kekasihku dikebas orang ... Haaa.. tang ni mesti ramai pendapat.. Aku nak korang bagi pendapat yang bukannya satu pendapat yang pura pura laaa.. ala ala pendapat tahap tok imam gitu la.. atau pendapat tahap syaitan gitu ..

Maksudnya ..kalau korang marah , cakap marah.. kalau bengang , cakap bengang.. haaa.. kalau suka .. cakap la suka.. hehehe..kasi ikut perasaan tapi berhemah.. TAMO MAKI MAKI .. maki sekali pun gunakan bahasa lembut ..contoh ...TAK PANDAI SUNGGUH DIA ITU.. haaa.. kira guna bahasa malaysia yang berdaulat laa... oke ?

SOALAN segmen kali ini ialah : " ANDAI KEKASIH KU DIKEBAS ORANG .. APA YANG AKAN AKU BUAT PADA MASA ITU JUGA ? "

Jeng jeng jeng .. ok ? sudah sedia ? tutup ? Ok ok.. Aku kasi can sampai tengah malam ni la.. ok ? hehehe ...

Berminat ? Jom redah kasi pecah.. hahahah... Memula ? Apa mau buat ? Yearghh... Kasi klik SINI dulu ! Jangan tipuuuu.. aku tauu.. aku tau korang tak klik ! Haaa... korang nih.. tipu aku jeee.. hahaha.. geli aii.. hahahha

Tamo klik dah la.. Kite teruskan segmen petang ini dengan buat satu entri ..

  1. Letak header BEN ASHAARI BLOG
  2. TAJUK : ANDAI KEKASIHKU DIKEBAS ORANG ! BEN ASHAARI KATA LA ..
  3. Ulasan tidak lebih dari 100 patah perkataan dan kurang 50 patah perkataan ... haaa.. mesti padat.. tamo pendek sangat .. okeh ?
  4. Siap ? Tinggalkan url entri anda di ruangan komen ini .. hehehe ..

Cepatttt.....

Seteruk teruk maggie pon ada khasiat gak ..

 

Sapa kata entri perlu infomasi je memanjang ?  Kalau takde informasi baik tutup  je blog ! Huhu... teruk la lagu ni.. suruh budak budak yang cemerlang je la buat blog .. Yang tak cemerlang , sila baca je .. amik ilmu n info dari mereka ..

Jangan la gitu.. sapa sapa layak buat blog ... Mengarut ke.. membebel ke.. dok cerita pasal kain sarung jiran ke... apa aapa sekali pon , itu adalah cerita mereka ..

Suka ke tak suka , terpulang.. tak suka , silalah klik close.. Suka kalu klik la LIKE ...Tapi aku pasti la sangat .. dalam mengarut cerita mereka tu , pastinya ada info terselit punya .. Cuma kita je tak perasan..

Kadang kadang kita dok baca dengan sekali harung ... tu yang tak jumpa .. Kecualilah blog yang dok gemar maki hamun tanpa sebab.. Ade ke ? Aku rasa ada .. tapi jumlahnya kian pupus ditelan bumi ...

Kesimpulan , dalam kita dok update blog ... kadang kadang kita rasa blog kita ni tak memberi sebarang faedah kepada pembaca .. Apa kata ubah persepsi mereka dengan masukkan telur , sayur-sayuran dalam maggie kita tu... Kurangkan rencah dan kasi tambah sambal belacan .. Baru la sedap weh...

Walaupun sekadar maggie , tapi ianya tetap mengenyangkan ... cuma janganlah selalu yer ...  ;)

Blogger LELAKI vs PEREMPUAN #Akhir

 

Layan sambil blogwalking ... macam macam pendapat ... huhuhu ...Terima kasih kerana sudi sertai segmen ini ..

Terima kasih NADYA .. senarai penuh di blognya.. Rajin dia buat .. huhu...

  1. http://identitykeon.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  2. http://zuezulaina.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  3. http://irrahady.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  4. http://920norhidayah423contest.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  5. http://zulfattah.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  6. http://baskinrobinhoot.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  7. http://tarisijemari.blogspot.com/2011/05/segmen-blogger-lelaki-vs-blogger.html

  8. http://lizahhamidin.blogspot.com/2011/05/segmen-ben-ashaari-blogger-lelaki-vs.html

  9. http://mymicoelicious.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  10. http://kisahkauakudankancil.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  11. http://mamaemacyg.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  12. http://lytulip.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  13. http://amoyella.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  14. http://kumencarihalatujuku.blogspot.com/2011/05/nak-bagi-pendapat.html

  15. http://nanibahaudin.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  16. http://gadiskutersayang.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  17. http://miss-nadya.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  18. http://ertihidup-dindaa.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  19. http://cayob.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  20. http://arediya.blogspot.com/2011/05/santai-bersama-ben-ashaari-segmen_18.html

  21. http://ijazambry.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-jadi-referee-blogger-lelaki.html

  22. http://rinashaari.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  23. http://nadiahmz.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  24. http://lin4880.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  25. http://diarihatimuslimah.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  26. http://jai-diari.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  27. http://mysanglang.blogspot.com/2011/05/segmen-blogger-lelaki-vs-bloggger.html

  28. http://hasrisa.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  29. http://wacanaku2009.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  30. http://gloriousmom.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  31. http://yanfie.blogspot.com/2011/05/segmen-blogger-lelaki-vs-blogger.html

  32. http://zarul90soul.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  33. http://writetordib90.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  34. http://white-plain-me.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  35. http://nurazizahyahaya.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  36. http://syuesyada.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  37. http://coretanmissnad.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  38. http://www.mohdkhairi.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  39. http://avantgarde14.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  40. http://wawaluvaddien.blogspot.com/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  41. http://bobiestory.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

  42. http://mizzkyoko.blogspot.com/2011/05/blogger-lelaki-vs-blogger-perempuan.html

Al-fatihah buat blogger TELORDIBASUH

 

image

Sumber : sahabat blogger

Al-fatihah buat arwah Telordibasuh .. Semoga rohnya ditempatkan di golongan orang yang beriman ..

BEN : Hari ni kita bergelak ketawa.. esok kita menangis... entah bila kita kembali ketawa dengan riangnya .. Namun bila kita ketawa , berapa kalikah kita ingat padaNYA ? Kita ketawa sehingga keluar airmata .. Gembira .. Terlupa nak berenti ketawa dan beristighfar ..

Tapi bila menangis... baru nak mengadu padaNYA .. Alhamdulillah.. nak jugak kita mengadu padaNYA ? Ada yang siap tak puashati lagi tu ? Haaa..

Sebagai blogger , kita sama sama ingat mengingati.. Masa dia dah pon tiba.. kita ? Belum tentu lagi ... entah karang.. entah esok... Bawak bawak bertaubat sebelum terlambat ...

Al-Fatihah ..

Tempoh kajian tamat ..

 

Dengan blogspot wat hal kebelakangan ni , aku mencuba sedikit kajian ke atas blog aku untuk mengetahui punca kehangatan trafik.. Apakah dari pengunjung setia atau setiap kali aku promote di FACEBOOK ?

Bermula jam 7 pagi hingga jam 12 tengahari ..

imageDengan 4 entri yang ringkas saja , berjaya mengumpul lebih 900 UV .. Jgn lupa , blog aku adalah isihati aku.. bukan blog blog ilmiah yer .. Jangan la nak bandingkan dengan blog yang dok kata penuh dengan info.. Blog aku , sekadar rasahati aku..

Jadi dengan 900 uv untuk 4 trafik tu , menunjukkan mereka suka membaca entri di blog ini walaupun tanpa promosi di mana mana port promosi.. hehehe .. I LIKE.. terima kasih .. jangan lupa yer ... UNDI AKUUUU .... hehehhe..

Jom beli buku ..

 

Ruang iklan dibuka... berminat ? Sila email di BENASHAARI@YAHOO.COM

Soal Jawab Remeh-temeh tentang MUAMALAT Tapi Anda Malu Bertanya

Harga setiap unit (piece): RM19.90

Penulis : Mohammad Nidzam Abdul Kadir

Kod Katalog : TBBK 1053

Kos ISBN : 978-983-3494-70-5

HARGA : RM 19.90, CP : 6


AL-QURAN MENJADI PANDUAN HIDUP MANUSIA.

Panduan ini banyak dalam bentuk falsafah, konsep dan umum. Hadis Rasulullah s.a.w. pula memberi contoh dan panduan yang lebih praktikal.Soalnya hadis ratusan ribu banyaknya dan dikategorikan kepada beberapa taraf yang terdiri daripada hadis sahih, hasan, daif hingga yang palsu. Buku ini telah mengumpulkan 300 hadis sahih yang paling utama yang mencakupi bidang kehidupan harian dan disusun mengikut keutamaan tajuk seperti ilmu, beramal, berjemaah, hal ehwal Rasululah s.a.w., para sahabat, rukun Islam, rukun iman, solat, al-Quran, puasa, kesihatan, zakat, haji, jihad, doa, zikir, persaudaraan, akhlak, sedekah, komunikasi, pengurusan, pesanan nabi dan sebagainya.Hadis disampaikan melalui teks yang mudah dibaca dengan terjemahan yang jelas. Pembaca dapat membuat rujukan terus untuk kegunaan dalam menghafal hadis, ceramah, usrah, tarbiah, tazkirah dan taklim. Turut disertakan biodata 72 orang perawi hadis yang masyhur.

Indahnya Saat Bersama-Mu

Harga setiap unit (piece): RM19.90


Hantar sebarang persoalan tentang produk ini

Penulis         : Zahazan Mohamed

Kod Katalog  : TBBK 1057

Kod ISBN     :  978-983-3494-85-9

HARGA        :  RM19.90, CP : 6


Klik Sini untuk ke Buku Digital 

Buku ini mendedahkan rahsia bagaimana seseorang dapat merasai kemanisan bangun beribadah pada tengah malam. Ramai orang yang mampu bangun pada tengah malam tetapi tidak ramai yang sanggup berwuduk dan solat sunat atau membaca al-Quran. Tahukah anda sekurang-kurangnya atau paling lemah qiamullail ialah terjaga daripada tidur, bangun menghadap ke arah kiblat, ingat kebesaran Allah s.w.t. dan kemudian tidur semula? Mungkin ada yang lantas berkata, “Kalau macam tu tiap-tiap malam aku boleh qiamullail!”


101 Kisah & Pengajaran daripada al-Quran,al-hadis...

Harga setiap unit (piece): RM29.90


Hantar sebarang persoalan tentang produk ini

Penulis : Zahazan Mohamed

Kod Katalog : TBBK 1062

Kos ISBN : 978-983-3494-99-4

HARGA : RM 29.90, CP : 10


HAYATUS SAHABAH ini mempersembahkan cerita daripada sirah yang disampaikan dalam bentuk mudah dan menarik. Setiap cerita dimulakan dengan gambar lukisan yang berkaitan sirah tersebut supaya pembaca dapat menggambarkan peristiwa itu dengan lebih dekat dan jelas lagi. Paling penting dicatatkan sumber cerita tersebut. Bagi petikan daripada ayat al-Quran, disertakan surah dan nombor ayatnya. Bagi petikan hadis, disertakan perawinya. Begitu juga bagi kisah para sahabat, disertakan sumber ceritanya. Ini menjadikan ia suatu cerita yang lebih berautentik.


Solat Sunat Pilihan

Harga setiap unit (piece): RM19.90

Hantar sebarang persoalan tentang produk ini

Penulis        :  Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri

Kod Katalog :  TBBK 1063

Kos ISBN     :  983-3494-86-6

HARGA        :  RM 19.90, CP : 6


Klik Sini untuk ke Buku Digital  

Mengapa di akhirat nanti ada orang yang masuk syurga tetapi masih menyesal? Inilah hakikat yang dialami oleh orang yang masuk syurga apabila melihat kelebihan orang lain. Kelebihan-kelebihan yang dimiliki oleh orang lain itu bukan disebabkan amalan fardu, tetapi hanyalah amalan-amalan sunat.


Soal Jawab Remeh-temeh Salah Faham Tentang Islam

Harga setiap unit (piece): RM19.90


Hantar sebarang persoalan tentang produk ini

Penulis : Ustazah Nik Salida Suhaila Nik Saleh & Ustaz Mohammad Nidzam Abdul Kadir

Kod Katalog : TBBK 1068

Kos ISBN : 978-983-3494-94-1

HARGA : RM 19.90, CP : 6


Klik Sini untuk ke Buku Digital

Hukum-hakam Islam termaktub dalam al-Quran, hadis dan kitab-kitab tulisan para ulama tersohor. Tetapi berapa ramai antara kita yang mampu menguasai bahasa Arab untuk memahamai al-Quran dan hadis. Berapa ramai antara kita yang membeli dan membaca kitab ulama untuk mendapat sumber hukum.

Zaman berubah dan penumpuan manusia sekarang lebih kepada ilmu duniawi dan kontemporari. Akibatnya umat Islam sendiri terpinggir daripada pengetahuan agama Islam untuk diamalkan. Berlakulah salah faham dan akhirnya membenci agama itu sendiri apabila persoalan mereka tidak berjawab.


Soal Jawab Remeh-temeh Tentang Solat 2 Tapi Anda Malu Bertanya

Harga setiap unit (piece): RM19.90


Hantar sebarang persoalan tentang produk ini

Penulis        :  Rohidzir Rais

Kod Katalog :  TBBK 1069

Kos ISBN     :  978-983-3494-97-2

Semenanjung Malaysia        :  RM19.90, CP : 6


Klik Sini untuk ke Buku Digital 

Ibadah solat datang terus daripada Allah S.W.T. Ia menjadi modul, teknik, rasional dan peraturan yang lengkap. Orang dewasa khususnya tentu malu untuk bertanya apa yang mereka tidak tahu atau ragu-ragu tentang solat kerana mungkin soalan itu dipandang remeh oleh kebanyakan orang. Maka buku ini disusun untuk memberi jawapan. Anda boleh membelinya dan senyap-senyap baca untuk melengkapkan ilmu pengetahuan anda tentang solat!


Solat Sunat..Kaitannya dengan Keperluan Masa Kini

Harga setiap unit (piece): RM29.90


Hantar sebarang persoalan tentang produk ini

Penulis : Ustaz Abdul Rahman Mohamed

Kod Katalog : TBBK 1060

Kos ISBN : 978-983-3494-87-3

HARGA Semenanjung M`sia : RM 29.90, CP : 10


Islam ialah agama kesejahteraan, agama samawi yang syumul dengan konsep peribadatan yang menyeluruh, unik dan tersendiri. Ibadah dalam Islam menjurus kepada ketenangan, kedamaian dan kebahagiaan yang banyak menyelesaikan masalah umat. Setiap ibadah dalam Islam mengandungi hikmah atau fadilat yang tersendiri. Jika digali dan dikaji maka akan terserlah kebaikan yang tersirat.

Buku ini menerangkan fadilat dan tatacara solat-solat sunat yang ada dalam Islam. Dilengkapi dengan paparan situasi masalah-masalah masyarakat yang ada jalan penyelesaiannya dengan melaksanakan solat-solat sunat tertentu. Masalah anda juga mungkin disorot dalam buku ini.


Sistem Politik Islam

Harga setiap unit (piece): RM29.90


Hantar sebarang persoalan tentang produk ini

Penulis : Dr. Khalid Bin Ali Bin Muhammad Al-Anbariy

Kod Katalog : TBBK 1071

Kos ISBN : 978-983-3494-04-2

HARGA : RM 29.90, CP : 10


Klik Sini untuk ke Buku Digital

Buku SISTEM POLITIK ISLAM ini menghuraikan prinsip pemerintahan sebuah negara Islam. Ini bermula dengan sejarah penubuhan negara Islam pertama di Madinah oleh Rasulullah S.A.W. diikuti dengan ciri-ciri, tujuan dan kaedah politik Islam itu sendiri. Politik Islam bermaksud memerintah dengan peraturan yang telah ditetapkan Allah S.W.T. di dalam Al-Quran dan sunah Nabi S.A.W. Kalau begitu apakah hukum memerintah sesebuah negara dengan hukum selain daripada hukum Allah?

Apa yang anda inginkan dari sebuah online book store,buku motivasi,pendidikan,novel atau berunsur keagamaan atau nasihat.Semua yang anda inginkan ada disini,jadi jom layari url ini http://orderbookonline.blogspot.com untuk mendapatkan maklumat lanjut serta membuat tempahan.

Gathering @ Putrajaya sabtu ni ?

 

224749_10150187902502605_671732604_7073124_4751525_n

Amacam ? Sabtu ni di Dataran Putrajaya .. hehehe... Bersantai sambil bergambar ...  Cuma persoalannya , Dataran Putrajaya tu kat mana eh ? Yang kat Masjid Putra atau nun depan Palace of Justice tu eh ? Maaf la , orang baru kat Putrajaya .. Bukan tak tau tapi tak nak amik tau .. huhu ..

Nur KASIH the MOVIE ? Oh please ...

 

Hahaha.. ada kawan di FACEBOOK tanya aku ...tamo tengok NUR KASIH THE MOVIE ke kat panggung ? Gulp.... gulp... gulp... nak kena ke ? hahahaha..

Serius... bagi aku kalau nak tengok movie kat panggung , aku akan tengok cerita yang ada aksi .. Cukuplah ari tu aku tengok KONGSI ada semata mata nak sokong filem Malaysia .. tapi sayangnya , aku kongsikan kedukaan ku itu bersama mereka yang kecewa dengan jalan cerita tersebut ..

NUR KASIH .. sekadar drama airmata yang mungkin ada pengajaran tapi bagi aku , cukuplah tunggu keluar masa raya 2-3 tahun lagi... insyaAllah.. Tapi kalau nak g beratur dan beli tiket , aku rela lagi tengok filem PIRATES OF CARRIBEAN malam ni ..

Tengok wayang ni satu pelaburan .. kita bayar .. dan kita nakkan pulangan yang berbaloi.. kalau percuma tu , ok la gak kan.. tapi mana ada percuma.. MASA tu EMAS.. Dengan 2 jam tu , leh dapat 1000 uv wooo .. hehehe... Gila trafik... hahahha ....

Apa pon , semoga berjaya NUR KASIH .. jumpa nanti di raya akan datang ... tu pon kalau nak tengok la... drama pon tak tengok , tetiba nak tengok movie.. hehehe.. malas nak terikat dengan waktu ... huhu...apa pon tak jadi ...

Pembaca Setia vs FOLLOWER

 

image

Setiap pagi , mereka akan menyelongkar entri paling terkini dan semalam punya ..  Pagi ni aku dah post dua entri ringkas memandangkan aku update menggunakan HTC aku tu haa..

Kedua dua entri tu aku tak promote langsung.. sekadar update jer.. Ini menunjukkan .... haaa... blog aku ada pembaca setia la kan ? Boleh tau dari jumlah angka yang tertera dalam gambar tersebut ..

Dengan blogspot yang buat hal dalam minggu ni , aku plan sepanjang pagi ni aku nak buat sedikit kajian .. hehehe.. sekadar post entri tanpa buat promosi .. nak tau brapa ramaikan pembaca yang senantiasa alert dengan entri terbaru dari aku ..

Hurm... Apakah pembaca setia ini datangnya dari FOLLOWER ?

image

Buatlah kajian sendiri terhadap blog anda.. Anda lebih mengenali blog anda dari mereka ...  ; )

Sauna di pagi hari

Arghh...gila arr...berpeluh peluh aku dlm lrt...air cond tak pasang atau org terlalu ramai ??

Aku tak rasa org ramai pon...grrr ..tapi penuh aaa...adoiyai..macam g gym jer rasa...hurmm. haih..

Lewat ? Sah lewat...tadi kat stsn tasik selatan pon dah beratur panjang...hurm..makin ramai org kt situ...ini kena ubah strategi iaitu terus tidur di rumah !
Published with Blogger-droid v1.6.8

Bosan di pagi hari

Salam ..selamat pagi..

Khamis sudah..hurm..muka bosan...hahaha...bosan nk g keje bila suasana keje kat pejabat tidak lagi seperti dulu....g keje semata mata tanggungjawab pada keluarga ?

Berkhidmat utk negara ? Hurm...rasanya di zaman ni semua punya agenda tersendiri... Boleh kira ngan jari mereka yg sebenar-benarnya berkhidmat dan berkorban untuk negara..

Bukan nak pertikaikan tapi itulah realitinya..Mereka yg kononnya bertungkus lumus siang dan malam layak mendapat kredit ..hakikatnya?

Takpelah..Hari Pengadilan wujud...sama sama kita berdiri disitu nanti ... hurm....wallahualam..
Published with Blogger-droid v1.6.8

FOLLOWER ?? Penting ?? Isu bosan !!

 

Ada blogger buat isu ni ...  Ada yang kecewa sebab widget FOLLOWER tu ilang .. ada yang bagi alternatif.. ada yang tak kisah .. ada yang kisah ..

Aku ?? Kisah tak ? Pergh.. siut.. aku kisah giler !! Walaupun angka yang tertera kat widget FOLLOWER aku tu 14 ribu lebih tapi yang masuk tak sampai pun suku kan ? Sekurangnya ada dari tak de kan ?

Jangan lupa.. itu adalah alternatif kepada sumber trafik.. sama gak bila blogger bermain SEO .. kalau takde isu panas , mana nak korek keyword keyword tertentu ? nak cerita pasal ayam jiran sebelah ke ?

Macam aku bagitau semalam , penyumbang trafik ke blog aku adalah dari blogspot sendiri .. Gamaknya dari mana tu ? Pastinya dari widget tu sendiri dan juga bloglist ...

Kemudian barulah FACEBOOK dan seterusnya blog blog rakan ... Kalau nak tau populariti sesuatu blog , mudah jer ... buat entri , pastu biarkan.. jangan beria nak promosi sana sini.. jangan nak tampal kat wall mana mana FB .. g masuk komen kat blog orang ..biar je gitu .. cuba lah buat ? Tngok.. apakah blog kita tu dikenali kerana entri kita yang kononnya berkualiti atau sememangnya mereka masuk kerana KITA sendiri ?

Seperkara lagi .. FOLLOWER adalah satu lambang kepada sesebuah blog .. Bukan mengejar populariti .. bukan mengejar kepuasan tetapi memberi semangat.. Bab trafik adalah salah sendiri ! Jika tau ramai follower , tingkatkan kualiti dan kuantiti entri .. Apa kes satu hari satu entri ? Apakah kita rasa kita cukup beri entri yang kenyang kepada minda pembaca ?

Kesimpulan .. FOLLOWER penting .. FOLLOWER juga membentuk imej blogger .. Lagi ramai FOLLOWER lagi berhati hati blogger tersebut .. Komen ? Komen tidak semestinya dari pembaca setia ... 

Aku bukan menyokong mereka berblog semata mata mengumpul follower tetapi aku menegaskan FOLLOWER adalah penyumbang trafik yang tinggi .. jika entri kita tidak ada kaitan dengan SEO .. ..

FOLLOWER penting bagi aku ? Sekali lagi aku beritahu , Ya .. Tak kira di FACEBOOK , TWITTER mahupun blog sekali , mereka tetap FOLLOWER blog aku .. mereka bukan FOLLOW aku .. tapi blog aku.. Mereka baca bila ada masa .. Itu yang penting.. JANJI BACA .. KOMEN ? tak kisah ... hehehe..

Sama gak bila ada blogger terkejar kejar PR dan ALEXA .. sama jeer... tak yah pening pening ...

Dah baca ? Undi aku kat SINI

Hampir menyamai sejarah ...

 

image

Rekod tertinggi tahun lepas ialah 210 dalam Malaysia.. Semalam 219 dan hari ni , 211 .. esok ? entah makin naik atau turun ? aku pon tak tau .. hehehe .. yang aku tau ... undilah akuuuu di SINI ..

Bukan nak sangat menang tapi bila dah masuk , buat betul betul.. kalau tak , jangan masuk langsung kan ? hehehe ... Terima kasih ...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI