Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 20 Mei 2011

Bila bujang

Buat kali pertama dan terpaksa...aku g membeli belah selama 5 minit di Mydin..stok untuk 2 hari ...heeeeehe..

Gambar kat atas tanda aku beli..hehe...gamaknya berapa harga kesemua tu yer ? Nak teka ? Jomm...sapa betul .. header blognya akan berada di entri top 3 sampai esok pagi..

Pemenang akan dikira paling Tepat dan pantas saja ! Hampir hampir tak dikira yer.. mau cuba ? Sekali jer boleh !

Caranya.. buat satu entri ..dan tajuk..BEN ASHAARI G SHOPPING.. tinggalkan url entri korang dan jawapan sekali di ruangan komen ini..tqqqqq..

Lupaa..tutup tengah malam ni..
Published with Blogger-droid v1.6.8

Musim balik kampung ?

Wah ...meriah BTS ..ramai jer balik kampung eh..hehe.. Baru nak kata lama tak naik bas...huhu..selasa depan dah naik dah ..ke Kelantan..

Lama aku cuti minggu depan..kat Kelantan jer 2 hari..hehe..Online ? Tak yh risau..abang ipar baru bukak cc ..jd senang je nak update blog..

Segmen ? Aku rasa aku rehatkan jari jemari aku sat dengan segmen..saja nak bercerita tentang aku atau kepala otak aku dalam blog ni..

Ok la ..aku naik dah erl..nanti sambung kat rumah jek..
Published with Blogger-droid v1.6.8

Seminggu pengsan ???

 

Biar anggur ??? Ari tu aku mc kan ? Sakit kepala tu kan.. lupa nak cerita .. Gamaknya petang ni cerita pasal perubatan je la eh.. hahahaha..

Aku g la jumpa doktor tu.. haaa... kat klinik tutttt.. haaa.. kat cheras tu haaa.. bila masuk je tengok.. erk.. doktor tu penuh satu kerusi.. waaah.. doktor ni mesti kuat studi neh.. huhu..

Bagi salam.. aku duduk... dia tanya aku.. sakit pe... Aku jawab sambil pakai cermin mata hitam.. kira kontrol macho arrr.. Ok.. aku tipu.. aku jawab , sakit kepala.. dan saya rasa darah tinggi .. dia check.. Normal ! What ??? Normal ? Ini bermakna tekanan darah aku dah normal ??? tiada lagi tekanan darah tinggi ? Wah.. ajaib !!

Sambung .. dia check mata aku... tanya bila last tukar spek.. aku jawab tahun lepas... Pastu tanya aku , ada pengsan pengsan tak ? Seminggu ke ?

Hah ? biar benar doc ? Kalau pengsan seminggu , jawabnya saya kat spital laaa..takkan pengsan seminggu g klinik ??? Adoii.. aku nak je jawab gitu.. tapi risau lak .. kang dia cucuk bontot aku , seminggu aku pengsan !

Settle.. dia bagi ubat .. dia bagi mc.. Ok doc.. yang penting mc ni.. ubat , sekali makan je.. ok terus .. hahahaha.. Lain kali saya cakap saya pengsan seminggu ye doc ?

Baju Blogger untuk dimiliki ... ;)

 

" Urmm.. Haa.. Sebelum Nieh Ramai Kan Tertanya-tanya..

Sebab kami selalu tayangkan design untuk korang usha..

Ok.. Ini lah design terakhir baju ini.."

imageuntuk mengetahui dengan lebih lanjut , sila klik SINI

Serius , aku benci jururawat !!

 

Huhu .. ternampak satu akak kat opis aku ni .. dia dok menulis atas satu kad warna merah .. adeh..  Gulp.. terus aku teringat kenangan silam dulu..

Sewaktu sekolah rendah .. hahaha... cukup benci kalau nampak jururawat dok usung kad kesihatan pelajar .. kalau dia berenti depan kelas , lalu ketuk pintu dan masuk.. dipanggilnya nama sorang sorang .. aku leh pengsan wooo.. Aku tak suka kena check gigi.. Kalau check je tak pe.. ni siap cabut !! Waaa... mmg meleleh air mata wooo kena inject kat gusi tu haaaa..

Serius .. mmg benci !! Tu kalau gigi .. kalau kena suntik BCG ? Hahaha.. mengalir air mata ku ini.. Nasib baik laa masa tu , ada game bola separuh akhir .. jadi dapat excuse .. namun arahan doktor , sila ke klinik kerajaan yang berhampiran !! hahaha..

Korang tau tak dongeng BCG ni ?? Jahat gila abang abang dulu !! Diorng kata , jarum tu dipanaskan ... baru suntik .. kalau tak jadi , diorg korek balik kat tempat kena suntik tu.. baru suntik lain !! Sapa tak ngeri dik oiiii !!

Mmg zaman sekolah aku anti jururawat .. Dah la tu.. tamo senyum.. Skang ? comel comel blaka jururawat.. Auwww.. hahaha...

BEN ASHAARI PALSU ! AWAS

 

Gulp... ramai konpius.. hahaha... pelik siap tanya berkali kali mengenai id BEN ASHAARI di FB .. Kot la ada yang menyamar .. Alhamdulillah , setakat ni takde lagi la.. tapi ada yang guna gambar aku tu haaa... Grrr.... apa nak buat ... ni la kesan buruk jika beronline dengan mempamerkan gambar ..

Buat pengetahuan anda anda semua .. eceh... tamo la.. aku nak tukar bahasa la... Buat pengetahuan awak awak semua , kita punya id FACEBOOK ialah BEN ASHAARI , BEN ASHAARI II , BEN ASHAARI JR , SANTAI BEN ASHAARI , KELAB BLOGGER BEN ASHAARI , BEN ASHAARI BLOG ,KELAB WANITA , KELAB MASAKAN , BIONIC GYM MALAYSIA dan twitter aku , BEN ASHAARI ... haaaa...skit je kan ?

Selain dari tu .. maaf la yer .. bukan aku punya .. manakala blog aku ada 3 jer ... www.benashaari.comwww.santaibenashaari.com dan www.benashaari2.blogspot.com ... Lain tarak ...

Kalau korang jumpa selain dari tu , faham faham je la... samada tu lanun cetak rompak atau keturunan kapten Jek Sperow ! Haaa.. adik beradik tiri laki mak Jack Sparrow .. ok ? Harap maklum ..

Dan seperkara lagi... TOP 3 DIGI -WWWOW , akan memilih TOP 3 pada 8hb June kalau tak silap aku dan aku berada ditangga ketiga sekarang ini .. Haa.. kes naya ni.. setangga lagi aku jatuh berdebuk..

Jadi , samada korang sudi ke tak sudi , aku tetap memaksa korang mengundi setiap hari .. Yelah , kata mau open table.. camana nak open table kalau kalah kan ? heheheh... Tak kira ! Sekali dah masuk , aku berjuang abis abisan.. sehingga ke titisan bateri laptop yang terakhir !!

Amacam ? ok kempen aku ? Kalau tak , tak pe.. teruskan mengundi.. Kalau ya , terima kasih.. sila undi jugak ... klik SINI

Prasangka

Kelemahan aku dulu ..mudah pandang negatif pada sesuatu perkara tanpa menghadapinya terlebih dahulu..

Dulu , kalau aku nak solat jumaat ,aku akan pergi ke madjid indonesia yg terletak di sebelah komuter pwtc..

Kira berpeluh jugak la berjalan kaki.. Tempat solat pon terbuka... panas ? Jangan cerita laaa..hujan pon penah tapi tk la lebat..huhu...

Penghujung tahun lepas kalau tk silap aku , pentadbiran PWTC membesarkan surau di tingkat 4 ,Menara Dato 'Onn..

Memula aku ingat tu milik parti poliik dan malas nak solat situ...heehe...

Rupa-rupanya....aku tersilap...hehehe...syukur ada surau kat sina
Published with Blogger-droid v1.6.8

Andai kekasihku dikebas orang # 4

 

 

Hehehe... pasni ada permintaan.. ANDAI SUAMIKU DIKEBAS ORANG ? Amacam ? hahahah.. OK..baca ni dulu... hehehe... 

http://shqpewsqiq.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://adachenta.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://keynahzalee.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

 http://akukembojaputih85.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://emysk8tergurl.blogspot.com/2011/05/segmen-andai-kekasih-ku-dikebas-orang.html

http://wdfungi.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://gurlgemini.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://akuchumeyll.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://lukisanhatihayati.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://www.areliff.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://zaimzakiah.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://emysk8tergurl.blogspot.com/2011/05/segmen-andai-kekasih-ku-dikebas-orang.html

http://gadisarawakcorner.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://celotehcikbee.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://rinashaari.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://farhana93.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://hadifar-fyda.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

 http://eyfaaliasstory.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://fatinmyprobs.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://uptown-lady.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://didazman.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://bizkowt.blogspot.com/2011/05/segmen-andai-kekasihku-dikebas-orang.html

http://gadisyangmacho.blogspot.com/2011/05/tajuk-andai-kekasihku-dikebas-orang-ben_8794.html

http://cikbungasakura.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

 http://secretwordfromheart.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://tentangakudanhatimu.blogspot.com/2011/05/andai-kekasih-ku-dikebas-orang-apa-yang.html

http://faddesignaway.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://chanteksukekacak.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://sboyzlife.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

-TAMAT-

Gila pangkat ..

 

G makan tadi sat.. plan nak tapau jer..tapi terjumpa satu bro ni yang dok makan gak.. hehe.. ada geng..tengok jam.. ok.. boleh la curi 10 minit gitu ..

Maka bermulalah gossip gossip sekitar kiri kanan dunia 9-5 ... heheheh... kalah makcik makcik sebelah rumah tu wehhh... haaa.. abis ngan tangan tangan.. gaya gaya .. angguk angguk..geleng geleng , semua keluar..

Antara topik ... bila dah mula ada 'nama'.. pangkat... haaa... mulalah mendabik dada.. tak nampak dah orang bawah .. penuh kesombongan gitu...

Berbeza sewaktu mula mula masuk dulu.. Abis satu bangunan dia salam.. ngan makcik cleaner pon dia salam ingat tu bos besar ! Haaa.. jgn tak tauu.. Tapi tu duluuuu.. Dulu Sazali liar !  hahahaha... dulu , ai kan pemalu.. skang ni kan .. ai boss besar.. u ikut je kata ai okeh !

Maaf la yer.. saya bukan spesis angguk angguk geleng geleng... huhu... idok ler... tamo tamo tamo.. Mmg yer pon.. aku wat tak tau jer kalau selisih.. tak kira ar.. apa ada hal !

Lepas abis tambah dosa tu.. baru sedar .. baru kiri berat semacam jer.. Astagfirullah al'azim.. jahat mulut .. huhu .. Makan aku, abang tu belanja.. rezeki di pagi hari.. hehehe ..

Cukup time , cabut ar... rasanya lebih 10 minit.. hehehe..dosa dosa ...

Andai kekasihku dikebas orang .. #3

 

Entri pilihan : NUSHA

Abang Ben ade tnya  " ANDAI KEKASIH KU DIKEBAS ORANG .. APA YANG AKAN AKU BUAT PADA MASA ITU JUGA ? "

secara jujur+luhur batin ini,ak akan tnya tros kpd kekasihku tsyg..nape mcm ni??tp kan,cm dia xslhkan..bkn dia berpaling tadah..pom tu yg RAMPAS!!!tp bila pk,lau due2 wat taik,sme2 makan taikla ..hahha..
tp siyesla,lau la jd gtu,ak akan sedih+nanges..selama bila ak xpasti..
yg pasti smpai ak rase puas dgn pe yg ak wat..
pastu ak nk bg pengajaran pd si dia n pom tu..ape ak nk wat??
first,nak tumbuk laki tu..second,nk tmpaq pom tu!!amacam??ok x??
hahah..so,kpd APEK,ingat bnda ni ea sblm kamu wat sesuatu yg d luar jgkaan!! =)
itu shj abang ben..sekian,terima kasih..
nuyui: sbnrnya pnjg g ni!! hahah..

Ulasan ulasan dari rakan yang lain ..

http://qasehsaifudin.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://yslgalz213.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://kucingmeowpusak.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-

http://sentuhanhatiliyana.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-di-kebas-orang-ben.html

http://secungkildukaku.blogspot.com/2011/05/segmen-andai-kekasihku-dikebas-orang.html

 http://semutsengal.blogspot.com/2011/05/segmen-lelaki-vs-perempuan.html

http://lytulip.blogspot.com/2011/05/andai-kekasih-ku-dikebas-orang-apa-yang.html

http://jai-diari.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://mynhaj.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://khairunnisasurfina.blogspot.com/2011/05/andai-kekasih-ku-dikebas-orang-apa-yang.html

http://jiejahgorjes.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://fynnstorys.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://holaulala.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://zuezulaina.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://chiqabear.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://chiqabear.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://cahayatermashyur.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://sayegadespink.blogspot.com/2011/05/tajuk-andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://mirazali.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://takkeciksgtpown.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-di-kebas-orang-ben.html

http://hasrisa.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://white-plain-me.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://aku-freaky-falcon.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://cik-emma.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://datindba.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-di-kebas-orang.html

http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://cheksunnyboomboom.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://nanacyunkdye.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

http://annscape.blogspot.com/2011/05/andai-kekasihku-dikebas-orang-ben.html

BEN ASHAARI - BLOGGER OF THE YEAR

{ STICKY POST - ENTRI TERBARU DI BAWAH }

image

UNDI AKU ?? .. klik SINI wehh ..MASA UNTUK PILIHANRAYA !!! TERIMA KASIH SEMUA .. OPSSS .. KALAU sudah , jangan lupa undi anak murid aku ni , YUYU ZULAIKHA di SINI dan MAT GEBU punyaaaa , di SINI ... Cara cara nak undi ... klik SINI

Gua dah gian ...

 

Dulu diorng dok sebut laaa menatang neh.. aku ingatkan menda laaa.. Dalam Hp aku ada.. Tapi bila dah mula layan .... Tu diaaa... aku dah kemaruk.. argghhhh .... geram kat si babas tuuu .. haahhaha.. suka suka dia gelakkan aku.. hahahaha... bengong..

image

image

image 

Level satu pon tak lepa lagi nih !! Ye lah.. baru je mula semalam.. hahahaha...

Pilihan kehidupan

Menjanjikan keselesaan...yeargh...itulah dia ... walaupun tujuannya sama namun ada perbezaannya..

Begitulah kehidupan kita.. keadilan adalah jauh sekali dalam matlamat hidup kita..yang dikejar adalah kesempurnaan...

Bila kesempurnaan yg dikejar maka sikap pentingkan diri mula berlaku.. Bukan mudah dan senang untuk memiliki kesempurnaan..

Manusia terlupa untuk bersyukur apabila mengejar kesempurnaan..Walaupun mudah mengatakan yg kita bersyukur,namun ianya cuma sekadar 'ambil hati'..

Jangan gunakan alasan kita ini manusia...tiada yg sempurna ...Kita seolah menipu diri sendiri.. Mmg tiada yg sempurna namun kita ada panduan untuk menjadi sempurna cuma kita je taknak 'memiliki' kesempurnaan itu iaitu menjadi hambaNya yang benar benar beriman dan patuh pada segala arahanNya.. Satu kesempurnaan yg mudah tapi sukar kita lakukan..

Astagfirullah al'azim...
Published with Blogger-droid v1.6.8

Pecah rekod sudah...

 

image

Bertarikh 20/5/2011 ... hurm.. rekod peribadi aku dipecahkan sendiri .. Sasaran skang , bawah 100 .. mampukah ? huhu.. tak pe... tuuu ..DIGI WWWOW -BLOGGER OF THE YEAR , aku dah ke no 3 dah... huk huk...

image

Hurm... kalau sudi undi .. klik SINI ...Tqqq ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI