Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 21 Mei 2011

Melepak dengan pengantin ..

Dari Putrajaya ke Cheras .. tak sampai sejam ..ujang sms...nak ajak lepak.. aku on jer...

Kembali ke Putrajaya ..huhu...
Published with Blogger-droid v1.6.8

Mencari bahan

Skang kat masjid putra..tak larat nak melekat kat rumah jer... dari dok mencari isu tak berfaedah untuk pembaca aku , baik aku jamu permandangan indah buat mereka..kan kan...

Pasni ? Nak ke dataran merdeka lak..tgk citrawarna..try try belajar amik pic kat situ pastu masukan dlm contest nikon tu..hehe..
Published with Blogger-droid v1.6.8

Blog ko buruk benar ! Tukar laaa ...

 

" Blog ko tak best "

" Entri ko mengarut "

" Berlagak ! "

Macam macam komen dari pembaca ... 90% setuju dan baki lebih pada kritikan .. Kita nak amik mana ? Yang setuju , ada yang kata lebih pada mengampu.. Yang kritik , kononnya memberi komen ikhlas ... Ikhlas la sangat zaman ni ..

Peliknya la kan ... bila cunnya entri tu , dia tak nak puji .. diam jer ... tapi bila mengarut skit , 'dia terus cakar' ..Huih... yawww... sakit... hehehe

Atau bila blog tu best , pasti akan dikorek mencari 'lubang' untuk dikenakan ... Nehhh .. semua ni mengarut jer bagi aku ... Buat la camana pon , pasti tidak kena kat tekak dia ..

Ego ? Aku tak rasa semua ni ego.. Ini bagi aku berpendirian .. Kalau orang kata blog aku tak best , maka perlu ke aku tukar konsep agar kasi best di mata dia ? 100 orang masuk dan baca malah kembali lagi tanpa sebarang kritikan tapi dia seorang masuk dan kritik .. Apakah 100 orang itu tidak ikhlas atau tidak mau campur tangan ? Apakah seorang itu benar ikhlas atau sebaliknya ?

Aku rasa aku boleh kenal komen yang sebenarnya komen dan bukan sekadar mencampak batu sbb hasad .. Perlu ikut ke ? Tepuk dada tanya selera ? Neh.. tak perlu tepuk.. tepuk kepala dia je ..

Kalau takde isu ... blogger haruslah..

 

Cara terbaik untuk tarik trafik adalah dengan mengaitkan entri dengan blogger .. Samada nak cari pasal , cari hal... atau apa saja , pastinya ramai masuk baca ..

Dan ianya sangat keji dan menempah dosa .. Patutkah itu berlaku ? Sekiranya ianya berlaku , pasti hanya hasad berpenyakit di hatinya .. Sesungguhnya penyakit hasad ini tiada ubatnya kecuali mendekatkan dirinya kepada Allah .. InsyaAllah ..

Kebelakangan ini , banyak contest melibatkan blog dan juga FACEBOOK .. dan yang pasti hadiah sangat menarik ... Tapi semua tu tak penting .. yang penting adalah cabaran .. dan juga semangat bersaing... Kalah atau menang , tu lain kes.. yang penting , kita ada kerja nak dibuat ..

Jadi , bila takde apa nak buat , otak beku .. tak pe.. join mana mana contest yang ada .. jangan sampai otak rosak sudah .. kalau otak dah rosak .. sama gak orangnya dah rosak... maka tak berguna dah untuk negara ... duduk rumah jer... duduk diam diam ...

Apa kata ... klik klik sikit kat sini ..

 

Ok... aku rasa ada baiknya aku bersikap matang .. kan kan ?  Tutup kes tu.. OK.. ni ada seperkara lagi .. selain dari DIGI yang bakal memilih TOP 3 pada 8hb ni , aku join satu lagi contest secara tidak sengaja.. hehehe..

Ada rakan mintak aku klik LIKE kat gambar dia .. tapi bila aku masuk tengok .. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... ada kaitan dengan aku.. Sori bro... aku join sekali yer .. hehehe.. Yelah , sbb aku rasa aku ada pic yang kebetulan aku amik kelmarin dan sesuai aku masukkan kat situ gak.. heheheh ...

klik SINI untuk tolong klik LIKE... hehehe ... saja nak meriahkan lagi.. hehe.. Tqqq ... Kalau ikutkan aku , sebenarnya nak je letak gambar kat bawah ni , tapi salah lak di sisi undang undang .. lain kamera.. hehehe..

Yang ni aku amik dengan HTC DESIRE HD jer ... takde pulak dia bukak contest untuk ni .. heheheh ....klik SINI kalu nak tengok pic tu ..

Ok.. kalau dah , klik LIKE kat NIKON tu .. pe kata undi aku lak kat DIGI ..tak lama dah nak tutup.. ni pon dah no 3.. hehehe ...klik SINI ek....

Jangan tunjuk pandai padahal .. !

 

Kadang kadang ada blogger nak tunjuk dia pandai .. Tapi jangan lupa , disebabkan nak tunjuk pandai , kebodohan kita tu ketara nampak .. Dan jangan sampai aku amik tindakan ... ok ? Tak susah nak cari kat PENANG tu ..

Aku tau dia mmg saja cari pasal ngan aku.. Beb.. aku orang penang.. keturunan aku penuh kat Penang .. Dan aku pon kenal 'malaun' tu.. Jangan sampai aku turun sana yer ...

Haih.. ni semua budak tak cukup umur punya kerja.. Jangan fikir belajar tempat tinggi , otak pun tinggi ! Serius la.. jangan berlagak pandai walaupun hakikat orang tau kau tu kenapa .. PHD tak sudah sudah ! G cari isu yang lebih rasional !

Sekali lagi aku bagitau .. jangan cari pasal ... Takat dalam 'U' tu... senang senang jer masuk ... atau teringin aku buat laporan rasmi kat 'U' ko tu ker ?

Saja suka suka ...

DSC_0061 DSC_0134 DSC_0278

Hehehe.. ni saja saja je main tangkap... nak test .. tau tau ada contest.. dan aku try antar ketiga tiga pic ni.. ok tak korang rasa ? Dan kalau nak tengok contest tu , klik SINI dan kalau nak undi saya... klik kat SINI ...TQQQ

Maharaja Lawak Minggu KE - 8

 

Mahajara LAWAK Minggu ke 8 - Nabil ... nak tengok selebihnya .. sila ke SINI

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI