Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 24 Mei 2011

Senangnya orang melayu cerai ..

Tadi ada seorang rakan gym yg bukan berbangsa aku dan pastinya bukn beragama Islam ada bertanya pada aku ..

"Kenapa orang melayu senang mau cerai. ? Sms pon sudah boleh cerai ..kitorang aa , 2 tahun baru boleh cerai woo " ..

Aku tersenyum ... aku terangkan pada dia panjang lebar .. dia lebih menitik beratkan nasib anak anak bila bercerai nanti..

Hurm .. dlm Islam , Allah dh bg kemudahan dan kesederhanaan ..malangnya , kita salah gunakannya untuk kepentingan peribadi yg mana keuntungannya hanya di dunia saja ..

Hurm....rakan aku tu berpuashati dengan jawapan aku tadi.. hurm...entahlah...sapa yg bersalah ? Yg jahil tak mahu belajar atau yg pandai tp pentingkan diri sendiri ?
Published with Blogger-droid v1.6.8

Kelate...tunggu aku deh..

Huk aloh...otomatik tukar bahasa...haaha ...training...kang aku tersasul utara , susah aku ..ahaha..

Bas kul 930 malam ..tepat pada masanya terus gerak..tak extra time..bagus ...

Cuaca ...hujan..bas ..Sani dua tingkat..huhu..dah..jangan pk bukan bukan...kapal terbang pon eksiden gak..haha..

Sebelah awek ...nama ? Minah..hahaha..mana la aku tau weh..lom berkenalan lagi.. haha..jgn risau..tak ngorat der awek dalam bas...haha..

Apa yg aku takut ialah..sakit peru..ni mmg aku menci banget ..yelah , tandas kat perhentian tu biasanya menyelerakan..harap harap tak meragam la pewut aku neh ..

Sasaran ...sampai kul 5 pagi..turun kat kok lanas jer ...hehehe...sehari je aku kat sini..pastu khamis balik naik belon..

Doakan aku selamat pergi dan balik...sat..awek sebelah tegur...
Published with Blogger-droid v1.6.8

Minit mesyuarat utk si dia ..

Bawak bawak belajar terima hakikat bahawa mereka yg rajin berusaha , minat serta bersungguh sungguh untuk berjaya , insyaAllah tercapai segala impian..

Cemburu tu boleh ..cemburu disusuli dengan usaha adalah lebih baik dari cemburu yg menyusahkan orang lain..ingat dosa..ada pembalasan..
Published with Blogger-droid v1.6.8

Bosan blogging..tips entri

Kalau takde idea , silalah beriadah..tenangkan diri ..g borak borak..tengok orang..jalan jalan...ke perpustakaan...atau dating..hehe..

Cam aku...beriadah untuk kali terakhir sblm ke kelantan malam ni..sapa kat kelantan ,mari lepak kat kok lanas..hehe ..
Published with Blogger-droid v1.6.8

Segmen FILEM kreatif rekaan blogger bermula !

 

Saja nak mencungkil bakat blogger blogger baru atau pertengahan.. yang lama tak join punya ... hahaha.. ok ok ...Ini cuma cerita rekaan blogger .. tak terlibat dengan yang hidup atau pon yang dok tayang kat panggung skang ni ..

3 tajuk diberi .. sila rujuk SINI ..  Kemudian , reka la cerita tu... Contoh boleh rujuk kat SINI ... Amacam ? mudah jer kan ? heheheh..

Hari ni aku nak rileks skit ..tamo pening ngan entri berat.. hahaha.. Macam la berat pon entri sebelum ni eh ? hahahaha... tak pe tak pe.. bukan selalu pon wat segmen kan ? Hehee..

Ok.. jom mula ..

  1. Buat satu entri... letak poster filem yang korang nak buat tu.. hehehe..
  2. Tajuk : SEGMEN FILEM KREATIF AKU BERSAMA BEN ASHAARI dan linkkan ke entri ini..
  3. Buat cerita ... menarik dan tertarik gitu.. Watak , korang leh cipta sendiri dengan amik kat SINI .. belasah je.. janji ada watak ..
  4. Siap ? Tinggalkan url entri korang kat ruangan komen ini ..

Tutup ? Kul 10 malam ini ... Lewat ? Tak diterima dah ... Senarai watak boleh

  1.  

Blogger : Jangan benarkan mereka patahkan semangat anda !

 

Aku ada terima satu mesej dari rakan blogger di FB aku ... bertulis begini ..

"Salam ben..

maaf ganggu ben. saya sedih lah. semalam saya ada post entry baru. lepas tu ada seorang laki ni tiba-tiba je kutuk saya habis2. dia kata blog saya blog paling bodoh dalam dunia.

lepas tu dia cakap macam2. saya tak tahu dia siapa. so saya tutup blog saya.  tapi saya dah minat blogging..what should i do ye ben? just nk minta pendapat since ben dah lama dalam bidang ni .. "

Hurm...macam macam perangai .. Sebenarnya aku tau satu hari nanti pasti akan ada pengkritik tak bertauliah lagi tak bertamadun akan singgah di blog blog yang sedang meningkat naik .. .cuma masa je tak tau ..

Maka rakan blogger yang aku kenali ni pon akhirnya kena ... Tak pe.. jgn risau .. ini semua akan mematangkan kita .. lagi best nak berblog kan ? hahhaha..

Aku pernah kena dulu , semalam dan sekarang .. Ada je tak puashati dengan aku .. Sedangkan aku tak g jentik pon telinga diorng .. diorng lak terlebih beria nak hingar kat telinga aku ni.. Pakai earphone , selesai !

Apa yang berlaku sebenarnya adalah bisikan syaitan.. Syaitan membisik di telinga sorang lagi agar mematahkan semangat rakan kita tu.. dan sekor lagi syaitan menggunakan walkie talkie berhubung memberitahu bahawa tugasnya di sana dan selesai dan tugas berikutnya adalah mematahkan semangat juang rakan blogger kita ni ..

Haaa.. mengarut dah tu kan ? Tapi begitu la.. ni semua keje syaitan.. yang terpengaruh pon satu hal gak.. gelak gembira melihat kawan mereka ni murung.. suka hati sangat.. hehehe... dapat dosa tau selain dari gembira tu.. kena mintak maaf balik nanti kat si polan tersebut ..

OK... bila blogger kena begini , ini tandanya blog kita semakin dikenali ramai ... Inilah risikonya .. kita kena bersedia dari segi mental dan juga fizikal... haaa...

Jangan putus asa.. mmg mereka nak tengok kita putus asa .. Kenapa ? supaya mereka boleh naik  dengan gembiranya.. Sekarang ni , mereka rasa kita macam penghalang mereka .. haaaa.. fikirkan gitu..

Apa yang perlu kita buat .. senyum .. senyum... Jangan layan.. bila ada komen negatif , jgn approve.. jgn baca.. terus delete.. dan jangan fikirkan ..

Seperkara lagi ... kalau rasa tak kenal jiwa dan semangat tu , buang shoutbox korang ... mereka akan attack kat situ gak.. hehehe.. kalau rasa mantap .. ok jer ..

InsyaAllah ... kita pasti sama sama berjaya walaupun tidak berjaya .. Dan , jangan lupa undi aku di SINI

SEGMEN DRAMA KREATIF BLOGGER bersama BEN ASHAARI ...

 

Mula mula .. aku nak undian korang.. klik SINI ..tqq..

Hehehehe ... ok ok... yang semalam dah selesai ... skang aku nak buat baru punya lak... ok ? Kali ni aku nak buat filem lak.. nak tgk blogger yang punya daya imaginasi yang tinggi.. hehehe..OK ?

Memula nak cari blogger yang berminat untuk dijadikan watak dalam ni.. Filem filemnya adalah ....

  1. FAST AND FURIOUS 5 : FAST 5
  2. PIRATES OF CARRIBEAN
  3. NUR KASIH

3 FILEM !! Memula nak watak dulu.. hahahaha ... cuba korang bagitau kat penerbit ( blogger yang bakal buat cerita mengenai filem tersebut ) , mengapa korang memilih watak dalam filem tersebut... hehehe..

Cara nak bagitau ialah dengan buat entri .. cam biasa ..

  1. Letak header ben ashaari blog
  2. Tajuk ... amik tajuk entri ni dan linkkan ke entri ini..
  3. Tulis watak yang korang nak.... kenapa korang patut dipilih.. hehehe... wah.. cam sesi temuduga gitu.. hehehe
  4. Siap.. tinggalkan link di ruangan entri ini bersama nama pena korang ... hehehe

OK? Cun ?? Tutup jam 3 petang ni... kasi extra time....

Senarai Segmen KREATIF Bersama BEN ASHAARI

 

Yeargh.. ni segmen semalam... Hari ni takde segmen .. hehehe.. aku mau rehat .. malam mau berjalan jauh .. huhu ... mau pg kelate naik bas SANI .. doakan keselamatan aku yer ... Tqqq

OK.. senarai seterusnya ...

  1. http://frameandlenses.blogspot.com/2011/05/cerita-kreatif-aku-bersama-ben-ashaari.html

Dan senarai lengkap , sila rujuk SINI .. tQ ira ..

Suka senarai entri ini #2

Ingatkan tak ramai nak menyahut cabaran.. hehehe.. aku tertewas.. hehehe.. ramai blogger kreatif rupanyaaa... ok ok...

Ni senarai seterusnya .. hehehehe ...

Juga di sediakan oleh BELOG MTT

Suka entri ni # 4

 

Aku pening .. semua best ... nak buat semua , mau pengsan kan ? Aku buat 20 - 20  url la yer ... ok ? Tengok satu satu pon dah banyak dah masuk melawat.. hehehe...

IKLAN

image Pin Comel > SINI

 

Senarai blogger yang kreatif ...

  • Senarai disediakan oleh BELOG MTT

  • Related Posts with Thumbnails

    Peringatan



    Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

    Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

    Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

    Terima Kasih ..

    BEN ASHAARI