Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 26 Mei 2011

Jom Serbu Blog Mereka ! #3

 

image

http://cheksunnyboomboom.blogspot.com

5 blog lelaki akan dipromote esok ..... okeh ! Ladies first ... korang serbu mereka di sini dulu eh..

Jom Serbu Blog Mereka ! #2

 

image

http://aaain90.blogspot.com/

MAYBANK2U bagi jawapan buat semua pengguna MAYBANK2U ..

 

Harri tu aku ada keluarkan satu entri.. kat SINI lalu aku buat tindakan susulan ... maka jawapannya .. aku kongsikan di sini yer ..

 

Dear Mr Ben

Thank you for your email.

We would like to inform you that the email is a phishing email. We would appreciate that you ignore the email and advise you NOT to log on to any website links contained in an e-mail.

We wish to highlight the fact that Maybank will never send emails to customers requesting for personal information. If you wish to access a website belonging to Maybank or its subsidiaries or associates, please enter the relevant website address directly in the browser address bar. Meanwhile, we have notified all customers with regard to the phishing e-mails. You may view the notifications by logon to www.maybank2u.com > E-mail or SMS Scams under Security Alert at our homepage.

Please be assured that the relevant department is monitoring the progress closely and action would be taken to take down the phishing websites once it had been detected. However, we are unable to rule out the possibility that another website with a different URL may come up.

Hence, we would appreciate that you continue to ignore and delete such phishing emails.

Should you require any further assistance, you are welcome to contact our Customer Service Executives at telephone number 1 300 88 66 88 or 03-7844 3696 (overseas) 24 hours a day , 7 days a week.

Best regards,

Ernie Suriaty Johari
Maybank Group Customer Care

Baca dah ? Jadi pasni , sila berhati hati yer ... jangan mudah percaya ... Kalau korang was was dengan email yang korang dapat tu , korang leh forwardkan email tu ke mgcc@maybank.com.my ..

OK ? Cun ! hehehe...

image Jom join.... klik je banner ni ..

Jom Serbu Blog Mereka ! #1

 

image

Pilihan #1 ... Tinggal lagi 4 .. hehehe ...

http://gula-gulapelangi.blogspot.com

Dan kalau berminat nak promosi blog korang tuuuuu .. jom join ...

image

Ahaks.. skit lagi nak cukup 10 ribu fans ... bermakna ???  G tengok sendiri .. heheh kat SINI

SEGMEN : Jom KITA serbu mereka !

 

OK.. ni satu segmen ringkas.. aku perasan ramai blogger blogger muncul.. ini aku dapat dari komen komen yang mereka tinggalkan di ruangan komen aku tu haa..

Jadi apa kata kita sama sama g berkenalan dengan mereka ? Segmen kenal mengenal sesama blogger ... mudah je kan ? Masuk , tegur ..dan buat je la apa pon nak buat .. asal jangan rompak entri mereka dah la yer ..

Cun ? Nak join ? Syarat ? Ada ... khas buat blogger yang dibawah 1000 followers sahaja .. Dan aku tak senaraikan yer semua url tu .. Korang kena redah sendiri la kat ruangan komen tu... OK ? Tiada paksaan tau ..

Berminat ? Ok.. sebelum itu !! Aku nak minta korang mengundi kat SINI dan SINI dulu.. ok ?  ;)

Iklan

image

Lanjut.. SINI

 

Jom .. cita banyak tamo.. sila buat satu entri ... sangat mudah jer .. aku pon malas nak susahkan korang .. ok ?

  1. letak header ben ashaari blog .
  2. Tajuk  : BEN ASHAARI AJAK SERBU BLOG BARU dan linkkan ke entri ini ..
  3. Siap ! Tinggalkan url di ruangan entri..

Tu jer  ... senang kan ? Haa.. senang jer... pe susah kan ? Hehe.. ok... Tutup , tengah malam ni.. kul 12 tengah malam ni.. Apa pon , aku akan cari 5 blog baru di promosi bersama..Sapa yang bernasib baik ? Entah ... jommmmmmmmmm...

Terbang sudah dan sampai sudah

Bukan jakun okeh...saja nak rekodkan segala pengalaman ... ni la tujuan blog..heheh..bukan asyik main seo je kan..hehe..jgn marah aaa..

Kul 5 petang , baru kapal berlepas..hurm...aku duduk tepi tingkap ..sebelum tu ada sorang adik perempuan tu duduk..huhu..diorng main suka suka je duduk mana nak duduk...haih..kan dah tertera kat tiket tu no masing masing ...bukan per , keselamatan dan peraturannya begitu ..

Maka minta tukar kembali tempat duduk ....maaf la yer dik..lain kali cepat cepat check in yer...

Entri ni ditaip sewaktu atas kapal ..tapi tak leh publish..kena tunggu landing karang...heehe...

Cuaca .. mendung..kapal bergegar gitu..huhu..kalau orang tak biasa boleh mabuk ...

Alhamdulillah...selamat mendarat sudah... terima kasih atas prihatin kawan kawan pembaca dan blogger semua ...jumpa malam ni dengan segmen khas untuk ......
Published with Blogger-droid v1.6.8

Huk aloh.... dasat budak skg !

Kali pertama aku naik kapal terbang nun 4 tahun lepas...tu pon kerajaan sponsor..hehee....yelah , urusan rasmi...

Ni kat airport pengkalan chepa ..tengok ramai gile budak sekolah asrama nak balik ke kg halaman dengan menggunakan kapal terbang .. huhu..dasat ...

Nun zaman aku dulu..main bas ekspress jer ngan kawan kawan..mau kecoh dalam bas..siap mintak driver bas pasang kaset din beramboi lagi...

Kalu naik kapal terebe nih , kene kontrol macho...kalu tak , akak stewardess tegur ...hehe..jgn wak 'peraq' orang utara kata..hehe..
Published with Blogger-droid v1.6.8

Masa untuk ..

Baru sampai airport pengkalan chepa.. ramainya ore..tersasul lak.. hehe.. cuti sekolah dah di kelantan ni...ada yg g umrah kot ? Cam ada pakej je gitu ..hehe...bagus ...tak sia sia cuti sekolah ..

Skang kat kfc airport..dah check in..minum jap..masih ada masa lagi...huhu...nak g ari tu pon lepak kfc dan nak balik pon kfc ! Perghhhh...
Published with Blogger-droid v1.6.8

Ke airport Pengkalan Chepa

Pergh .. panas ...berpeluh dah dalam teksi kongsi nih...huhu ..penuh blaka...

Flight kul 4.25 petang..jangka tiba kul 5 lebih..hurm..tambang ke airport tak tau lg..kira halal ? Mana bisaaa..hehe.. huhu...

Berkaitan dengan atm di kok lanas ..byk respon yg diberikan oleh rakan pembaca...terima kasih..pasni tau dah nk cari kt mana..

Minggu depan , insyaAllah ke Pulau Pinang lak ...Gambang ? Bulan depan..pastu...puasaaaa...
Published with Blogger-droid v1.6.8

Bandar Machang ..

Sakit kepala ..aku tak tahu la rang mana sakitnya .. sejak bangun dari tadi , sakit sangat..hurm...telan dah ubat..

Ni wat ajak g cari mesin atm lak.. yang pastinya area kok lanas ni takde ...tak pasti kot baru buat ke apa..

Terpaksa menghala ke bandar machang.. ni kali pertama aku ke bandar machang .. sibuk gak bandar ni ..gamaknya kalau time raya mesti meriah gitu..Bandar KB lagi la meriah ...huhu ..kira best cuci mata ar bagi si bujang ..eheh...
Published with Blogger-droid v1.6.8

Patut tonton sebelum tidur !

 

Header cool hari ni !!

 

image

http://pendambamawar.blogspot.com

DOE ? DOW ? DEMM ? GUA ? LU ?

 

Beb.. apa kes ni ? Bahasa jiwa bangsa la skettt... Doe , dow ... setau aku berasal dari perkataan DOH... BODOH.. yang mana kalau kita biasa berbicara , penghabiasan ayat mesti kerapkali dengan perkataan BODOH atau DOH ..

Dan kini ianya kembali digunakan... Hurm... sesuai ke digunakan dalam blog kita ? Jangan lupa , sebagai blogger  kita bukan saja menyampaikan maklumat mahupun menjadi pencerita tetapi kita juga secara tidak langsung mendidik pembaca kita ..

Bahasa jiwa bangsa ... kalau pasar tu biasa la.. tapi kalau yang tak sesuai tu , kan lebih baik ditapis ... tu lebih bagus dari dok mengajar pembaca kita dengan perkataan-perkataan yang tidak manis langsung dibaca ..

Jangan lupa .. amalan kita juga dicatit disitu.. mereka baca apa yang kita tulis.. jika baik yang kita tulis , baiklah yang kita dapat .. jika sebaliknya ..sendiri mau hengat la yer ...

Selamat malam ...

Blog baru pilihan BEN ASHAARI ...

 

image

http://www.azieismail.blogspot.com/

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI