Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 27 Mei 2011

Video Maharaja Lawak Minggu ke 9

 

Hurmm.... dah tamat minggu ke - 9 .. camana ? hurmmm.. hurmm.... Mari baca komen aku mengenai peserta MAHARAJA LAWAK minggu ke 9  ini ... hehehe.. Sekadar komen jer ... ikut tekak aku yer .. hehe..

Menariknya , minggu ni mereka akan bergandingan dengan pelawak profesional negara .. siapakah pasangan mereka ??? Jeng jeng jeng .. Baca bawah neh ..

Peserta - 1 :

DSC_0121

R2 bersama Sathiya 

Komen : Kreatif !! Jeng jeng jeng ....

Peserta - 2 :

DSC_0131

BALAS  bersama Bell Ngasri

Komen : Mamat Khalid kata ke laut ?? Why why why ? Sokong kata abang mamat khalid kata .. hehe ..

Peserta - 3 :

DSC_0136

SEPAH bersama AR.Badul

Komen : Best !!! Lawak kampung.. sesuai ngan artis jemputan ..

Peserta - 4 :

DSC_0139

NABIL  bersama SYARIFAH SHARIRAH

Komen : Lawaak giler berbanding 3 tadi.. Sesuai ngan artis jemputannya..

Peserta - 5 :

DSC_0144 JOZAN  bersama KENCANA DEWI

Komen : Lawan Nabil !! Mail Lambung ngan ' Mamat Khalid ' ... Best !!

 

Peserta - 6 :

DSC_0145 JAMBU bersama AH CHONG SWEETCHILD

Komen : Boleh tuju lagu ? haha. tagline diorng .. hehehe ... Dan sangat kreatif ! Mmg jambu diorng !! hahaha ... Terbaik minggu ni ..

Sapa terkeluar ? BALAS ... hehehe ... Untuk tonton video terkini Maharaja Lawak , sila klik SINI dan jangan lupa undi aku sebelum aku tercicir lagi !!! huwaaa... ka SINI ..

Blog LELAKI Segmen Serbu Blog # 3

 

image

http://hariskaito.blogspot.com/

Nak buat awak adik angkat saya boleh ?

 

Heh... kelmarin sewaktu aku di Kelantan ari tu , ada la wife aku cerita pasal sorang anak buah dia yang baru berumur 7 tahun ni.. Biasa la... budak perempuan kan.. 7 tahun , comey ..sah sah dah pandai cakap dah.. mulut cam bertih jagung .. Rajin gak cari CHE BENG dia nih kalau aku tak balik.. hahaha..

Wife cita yang skang ni kat sekolah dah fofular gitu.. ramai kakak berumur 10 tahun sibuk nak jadikan dia adik angkat.. haaa.. jgn tak tauuu.. budak 7 tahun yang g tandas pon dok ajak cikgu lagi tu haaa dah ada orang minat !!! Perghh...

Tu kakak angkat.. dia kata , kat kelas KAFA ... haaa.. ada sorang budak laki ni.. siap bagi surat nak berkenalan !! amik kooo.. hahahaha.. gedik daaahhh.. tu sunat pon belum tuuu.. entah kalau dah sunat , tak tau laa camana ..

Tindakan pantas.. hahaha.. mak dia tukarkan sekolah agama.. antar g umah jiran yang pandai ajar mengaji.. huhuh.. masak masak.. ada gak yang kawin awal.. Tu la dia budak zaman skang.. mak bapak pon kena prihatin.. jangan main gelak gelak je.. budak skang ekban tauu !!

Blog Lelaki Segmen Serbu Blog # 2

 

image

http://www.fadzmiemohamad.com

Makan tengahari di petang hari .. camana tu ?

Ma

DSC_0117

OK tak ? hehehe .. mabelesss.... siap ngan aiskrim lagi... Ni baru makan tengahari.. makan malam belum lagi.. huhuh..

Undi !! SINI ..

Blog lelaki Segmen Serbu Blog #1


image

http://akueddie.com/

psst....jangan lupa yer.. lepas kunjung blog eddie , jangan lupa undi aku kat SINI yer ... tqqqqqq.... all out neh ..

Terima kasih pada si 'dia ' ..

 

Alhamdulillah.. tak sangka ramai mengambil berat ... aku tak nak bicara mereka yang tidak menyokong kerana tidak semestinya tidak menyokong tu tak sayang kat aku kan .. hahaha.... cuma tak nak undi je aku.. Tak pe tak pe .. bukan rezeki aku untuk nikmati undian korang ..

Apa pun mulai hari ini hingga 8hb Jun ni , aku akan all out.. pastikan tidak tercorot sekali lagi.. bahaya woo kalau dah mula corot ... Tiada lagi main main... terlampau rileks sangat.. Jadikan contoh cam Jozan.. rileks sangat , tau tau dipotong je undian sms dia kan ? hehehe..

Heheh... apa pon aku amat terharu sangat bila ramai rakan blogger dan juga pembaca setia di blog aku ni sudi membantu dengan mengundi aku .. huhuh... Yelah , aku kan bukan artis ..cuba retis ??? Haaa.. ramai jeee tulun kan ? hehehe.. tapi tak pe.. kat sini la akan nampak sapa kawan kita yang menyokong kita selama ni kan ?

Buat rakan blogger yang buat cara alternatif seperti promote dalam entri mereka , aku mengucapkan jutaan terima kasih ... Mereka seperti , MAT GEBU , YUYU , mas saari , jay_Jamilul , Cik Eka , Ujang9897 , kak Escik IdaFamili Ceria ,aku dan segalanya dan juga rakan rakan di kelab ben ashaari blog , santai ben ashaari , kelab wanita ,kelab blogger dan ramai lagi terutama di FACEBOOK dan TWITTER ... Semoga Allah balas kebaikkan korang semua ...

Niat kalau menang , open table besar besaran.. kerana kemenangan ni adalah hak korang semua ... Aku cuma pengantara jer ... kan kan ?

Opps.. undi aku eh.. kat SINI ..

Risau neh mau makan luar ..

 

Kalut wife suruh aku tapau makanan kat luar .. Hurm.. sebenarnya aku malas dah nak makan kat luar sangat kecuali terdesat .. hehehe.. kalau aku makan tu , sah sah terdesak la tu.. hehehe..

Jadi tadi ,lepas cuci kereta kat Pkns , Bangi .. terus g shopping barang dapur.. Amik  yang perlu jer .. memandangkan wife skang kena pantang , maka aku pon nak join sekali la pantang .. nak sama sama pp jadi kempes.. hehe ..

Yelah , 2 minggu dia tak de ari tu . mmg aku makan sekali sehari .. pastu workout .. mmg berbaloi la.. disamping tu , minum suppliment untuk maintenancekan muscle ..

Jadi , aku skang nak kurangkan makan kat luar.. kat rumah skang wife dok masak bakar je.. jadi aku tumpang sekali la.. hehe.. lagi pon ari tu ada sorang member aku ni cerita .. dia beli mee goreng kat satu cafe untuk makan pagi .. tup tup... ada 'lauk' tambahan yang aku cukup benci dalam mee tuu.. huhuhu.. ilang terus selera aku bila teringat semua tu..

Maka ... ari ni makan roti je la.. pagi tadi pon makan nasi beras perang jer .. hehehe ... kena usaha betul betul nih skang ... huhu.. lagipon ramadhan dah dekat.. alang alang , terus je training kan..

ok ok... satu permintaan buat mereka yang belum lagi tolong aku hari ni... meh vote aku kat SINI ... Terima kasih pada yang sudi yer .. Semoga Allah balas kebaikan korang semua ...

Akhirnya... penantian berakhir !!!

 

imageKelab BLOGGER BEN ASHAARI yang mana menjadi tempat mempromosi entri terkini blog blog mereka yang telah beroperasi lebih setahun yang lalu akhirnya mencecah 10 ribu ahlinya yang mana majoritinya adalah blogger !!!!

Menariknya kat kelab ni , tiada spam dalam setiap post blogger tersebut.. Mereka masuk post dan baca tajuk tajuk yang ada .. Jika tertarik , mereka akan klik dan baca .. haaaa.. menarik kan ?

Korang dah join ? Belum ?? rugi rugi rugi ..... jom join weh... KELAB BLOGGER BEN ASHAARI dan jangan lupaaaa undi aku kat SINI .. Terima kasihhhhhhhhhhhhhhhhhh ... mau g Bangi sat ..

Sedihnya ... hurmm...

 

Makin corot ... dimana mereka yang kata sokong BEN ASHAARI.COM yer ? hehehehe.. kejam .... takpe takpe.. aku yakin mereka tetap menyokong aku ..

image

Tak tau sapa yang potong aku dah... hurm... cuma aku tertanya , kenapa DIGI keluarkan command Order Result by Ranking tu... hurm... Tak pe la.. ni semua rezeki.. yang penting ialah , SOKONGAN KORANG SEMUA !!! Buktikan sokongan korang dengan VOTE dengan klik SINI ..

Bagi yang tak tau camana nak vote , sila baca caranya di bawah ni .. Memula ..klik SINI dulu .. Kemudian , pastikan muka aku terpacak kat situ ...

Ada ? OK... perhatikan kat bawah tu ..

image

Klik FACEBOOK tu dulu ..bila dah auto login tu , akan keluar begini ..

image

Masukkan huruf yang tertera di ruang CAPTCHA tu... ' ionfoci deviation ' , sebagai contoh .. kemudian klik VOTE .. tu jeeee... senang kan ? haaaaa ...

Tapi kena buat hari hari laa.. tak leh sekali sehari jer ... tinggal lagi 10 hari je untuk pencalonan TOP 3 ... huhu ... Amacam ? boleh tak undi aku ni ???

Bagi yang sudi tu , jutaan terima kasih .. Bagi mereka yang sudi buat entri untuk undi aku ni , sila tinggalkan url entri korang tu kat ruangan komen entri ni ... Terima kasih yer ...  Dan promote sekali kat FB yer ...

Rehat sat noo..

Jap lagi nak g masjid besi..petang mau g pasar tani ..malam mau layan Maharaja lawak ....hehehe ....blog , tetap ku layan nanti ...


Lepas solat mau layan basuh kereta...3 hari tinggal kat parking tu , dah macam kereta kebal lak..hurm...basuh sendiri je la noo..

Lepas subuh tadi...sempat post satu entri ringkas..Pastu tidur balik..mengantun teramat ..kesan dari ponstan yg aku makan mlm tadi..sakit kepala ..

Blog bulan ni aku jadikan ujian sekejap..nak test pembaca setia..kurangkan segmen dan pelbanyakkan cerita ..

Ok..mau pg dulu.. Ujang ... didik pembaca kita.... bagi mereka tersenyum dan bukannya geleng kepala ..
Published with Blogger-droid v1.6.8

Tak boleh login blogspot ? Ada caranya ..

Pagi-pagi buta sudah bikin hati panas... semlm ada blogger mengadu kat aku yang dia tak boleh login ke blogspot ....dan pagi yang aman ini , giliran aku pulak...

Wahhhh....teruk la cam ni ... camana aku nak buat ? Maka ...aku pon google mencari jawapan ...

Selagi tak kena kat batang hidung , selagi tu aku tak boleh bagi jawapan ...dan kini aku dah ada jawapannya...

Menurut sumber , mereka sedang mencari jln penyelesaian kepada masalah pengguna blogspot yg sedang menghadapi situasi terbabit..namun tak la kata bila ..

Tetapi ada jalan lain untuk buka blogspot .... cuba gunakan browser Google Chrome atau Opera ...insyaAllah ...
Published with Blogger-droid v1.6.8

Jom Serbu blog Mereka .. masa untuk tambah folllower dan rakan blogger ...

 

Aku pasti ada yg terasa .. maaf .. aku tak mampu nak promosi semua ..tapi apa yang aku mampu buat ialah senaraikan kesemua link blog yang telah join segmen ini ..

Pada mulanya BELOG MTT  telah buat senarai ini tanpa diminta.. rajin anak murid aku ni kan ? hehehhe.. ada peningkatan skang ni.. makin rajin update blog .. PA aku lak , dah selamat bercuti.. dan skang gatai nak menikah ... huhu.. ngan sapa ? Tu aku tak nak bagi tau la.. kan IR kan ?

OK.. sepanjang malam , aku dengan sakit kepala ni , aku senaraikan saki baki url yang join.. nasib baik tak sampai beribu.. kalau tak , boleh pengsan aku malam ni. huhuh..

Jom .. skang korang leh rujuk semua link blogger di sini SINI .. InsyaAllah aku akan terus promosi setiap blog yang ada di link tersebut... Aku cuba yang terbaik ok ? tamo ada rajuk rajuk... aku cuma mampu usaha jer ...

Jom Serbu Blog Mereka ! #5

 

image

http://azzaazman.blogspot.com

Jom Serbu Blog Mereka ! #4

 

image

http://bloknoktah.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI