Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 29 Mei 2011

Mmg tau dah SALMA juara MENTOR 5

 

Dari mula tengok MENTOR 5 , aku dah rasa SALMA lebih berbakat dari yang lain ... Dari pusingan pertama sampai ke pusingan 3 aku follow.. Sama jer .. semua menyebelahi dia .. mmg dia layak ..

Kemudian pusingan seterusnya , aku tak nak tengok dah .. sebab dah confident dia dapat punya .. Sampai la ari tu , wife bagitau SALMA hampir disingkirkan .. nehhh... aku tak percaya punya .. Dia aset MENTOR 5 kali ni.. punca SMS yang tinggi.. permainan politik .. tapi dia mmg layak ! ni cuma permainan politik pihak penerbit .. nak kasi gempak gitu .. cait... taktik lama..

Entah malam ni , wife kata ada final mentor .. malas nak tengok sebenarnya .. tak tumpu perhatian langsung dengan Mentor.. bila sorang sorang keluar menyanyi... tak menarik perhatian langsung .. kecuali Salma .. tu pon masa lagu ke dua dia dengan Jac .. ok gak la..

Keputusan ... terlalu jauh beza dengan yang lain .. Salma mendahului dan akhirnya juara .. seperti yang dijangka.. sesungguhnya , mentor kali ni tiada saingan ... serius , tapi jauh lebih bagus dari AF yang semakin mengarut !!

Kenapa aku kata mengarut ? semalam buat kali pertamanya , aku tertngok HAZAMA .. yang peliknya , pak nil boleh kata rambut HAZAMA jadi kegilaan remaja sekarang ? Erk.... oh tolonglah.. adoiii.. Hazama ? Suara ke laut .. jauh lebih bagus BLACK ! Terlalu jauh juga nak dibandingkan dengan SALMA !!

Apa pun.. SALMA dan ERRA FAZIRA , tahniahh kerana menjuarai MENTOR 5 sejak ari mula lagi ... bagus ERRA kerana tidak memilih rupa dan mementingkan bakat .. tak cam AF !

KLIK SINI ..

" Bang, g amik daun limau purut sat "

 

Huh.. aku kalau tengah berlambak idea , cukup pantang kalau ada ' gangguan siaran ' .. Memikirkan wife tak leh banyak bergerak sangat lagi , maka aku pon terpaksa rajinkan diri walaupun sebelum ni aku pon mmg rajin la kan .. haaa ..

Baru nak taip satu entri yang best , terdengar suara .... " Bang , g amik daun limau purut sat " .. Grrr... macam Robocop walaupun memberontak .. aku bangun.. terus ke laman rumah .. Tengok kat pokok pokok tanaman wife yang tunggu masa menyembah bumi tu , membuatkan aku geleng kepala..

Ni kerja mamat bangla yang ubah abis semua pasu pasu pokok tu.. abis semua mati .. aku nak jaga pon dah ilang mood .. maka terbiar gitu jer.. haih...

Sampai kat depan tu .. Dalam kepala aku , dah scan camana rupa daun limat purut .. Kat medula oblongata dok pk blog.. kat serebrum lak dok pk mana satu daun limau purut ..

Ok.. jumpa.. petik la dalam 5 helai gitu.. Hurm.. pelik nih... tak pe la... janji tugas ku selesai.. nak sambung blogging .. arghh.. tak kira tak kira. ..

Aku masuk.. bagi kat wife ... dia pegang .. dia guling guling gelak ..sampai keluar airmata dia .. huk aloh.. geram aku neh.. kot ya salah pon , jangan bantai gelak sampai gitu.. Grrr..

Aku terlupa nak bau daun tu dulu .. mmg aku kenal daun tu cuma disebabkan aku dok pk blog , maka daun limau purut tu dah jadi daun limau nipis !!

Huh.. tak pasal pasal dia g amik sendiri sambil lap bijik mata dia tu haaa...berair ..

Semakin ke penghujung rakan blogger baru ..

 

Kul 10 tutup.. bagi yang terlepas tu , maaf la yer .. kena tutup awal.. esok nak keje.. mau tidur awal.. hehehe .. ok ? Jgn kecewa , akan aku buat lagi ..insyaAllah.. biar pon nampak mengarut segmen ni , mereka yang join , tau la camana kan ? hehe..

OK.. sebelum korang beransur , aku nak mintak korang undi aku sebelum hari ini berakhir.. rugi satu undian dari korang .. huhu.. klik SINI eh... tqqqq...

Skit jer lagi blog baru untuk bulan Mei ni..

Haa.. kalau teringin nak blogwalking , ni antara list listnya .. sesuai banget wat kawan .. sebab masih segar dari ladang .. kang dah lama , pastinya ada 'perangai' masing masing kan ? Pening lak nanti.. hehhe ..

Sebelum tu , aku nak mintak korang undi aku jap.... boleh ? Klik SINI .. Terima kasih yer ... hehe.. ok ok.. jom tengok list terbaru ...

Blog Pilihan Redah Blog baru

 

image

http://kisahkami83.blogspot.com/

Terima kasih atas sokongan anda berdua dan juga semua sahabat sahabat blogger dan juga pembaca blog ini ...

Er , kalau sudi teruskan klik SINI

Lagi blog blog baru ... tengok jer ?

 

Alhamdulillah .. terima kasih IRA atas kerajinan ini .. makin menghampiri waktu tutup makin ramai join... tapi tak pe.. aku perhatikan ramai blogger baru ni muncul..

Hari ni walaupun dingin je dunia blog disebabkan ramai dok g shopping atau agenda lain , tapi di sebaliknya , masih ada yang merehatkan diri dengan berblogging..

Tak caya ? Majoriti yang join hari ni , muka muka baru.. tak caya ? G tengok sendiri ... kan kan ?

Sambung lagi ehh...

Sejarah tercipta buat BEN ASHAARI DOT COM

 

Alhamdulillah ... ilang sana , dpt sini .. hehehe .. Buat kali pertama , salah satu matlamat aku dah tercapai .. nak dapatkan ranking ALEXA di Malaysia di bawah 200 .. ranking ni termasuklah blog dan web tau ! haaa... bukan senang nak capai rank begini .. kena tengok banyak perkara ..

Yelah , memula aku berblog .. ramai blogger dok membandingkan rank memasing .. dan aku rasa amat rendah diri dulu la.. maklumlah , guna blogspot jer ... yang dok berlawan tu guna yang lebih power ..

Tapi aku pun strategi... aku guna strategi , biar aku naik pelan pelan dan usaha yang berterusan .. Penat ? Jangan cakap la... buntu  Jangan bicara laa .. mmg tensen wooo ..

Dan hari ini , buat kali pertama blog ben ashaari.com berjaya berada di bawah ALEXA 200 atas usaha sendiri.. tiada iframe tiada penipuan trafik .. sendiri bikin sendiri puashati ...

image

Sampai bila mampu tahan ? Wallahualam.. selagi aku terdaya , selagi tu aku cuba... Yelah , dalam dunia maya ni , apa saja boleh jadi.. ari ni naik ,esok turun .. jadi tak perlu nak pening kepala.. yang penting usaha untuk capai matlamat tu.. Nak kekalkan , terpulang pada individu tu sendiri ..

Dengan ranking begini , aku tergolong dalam TOP 10 BLOGGER MELAYU di Malaysia ni ... sekurangnya aku dah buktikan sesuatukan ? Bukan sekadar omong kosong .. kan kan ?

Dan satu lagi .. aku perlukan bantuan korang ... klik SINI

Nak tambah Follower ? Cara mudah je nih ..

 

Help help .. korang tak undi aku lagi kannn.. korang baru balik dating kaann.. haaa... penat aku kempen ari ni.. haaaa.... esok kene kempen lagi ni.. haaa.. penat haaa.. hehe... meh klik SINI dulu baru g klik geng geng blog baru tu.. jgn langkah bendul tau... suwek nanti.. hahaha ..

OK.. cam biasa ... aku dah paparkan lebih 70 blog buat masa ini atas kerjasama rakan blogger , IRA dan DAYANA .. terima kasih buat mereka ...

Jom g redah blog rakan kita ni lak .. cara mudah nak tambah follower  ...

Lagi dan lagi blog baru untuk dikenali ...

 

Sebelum korang nak redah blog rakan rakan baru kita ni , aku mintak korang undi aku dulu yer .. boleh ? Tak susah pon.. 1 minit je dah selesai ..ok ? klik SINI ..

Dah ? tqqqqqqqqqqqqqqqq ...  ok.. kat bawah ni senarai rakan rakan yang baru yang dikumpul oleh Ira dan Dayana untuk segmen REDAH BLOG BARU ni yang bakal tamat malam ni .. Jadi , cepat cepat la yer .. jangan dah tutup baru nak join.. hehehe.. tak dilayan nanti tauu...

Banyak rupanya blog baru eh ..

 

Alhamdulillah... setiap hari banyak blog blog baru muncul kan ? hehehe.. bagus bagus .. harapnya kandungan blog bermanfaat walaupun cerita peribadi...  ;) okeh ?

Haa.. senarai petang ni di sediakan oleh anak murid aku , IRA dan juga blogger yang masih lagi di bangku sekolah ... Dayana .. ringan beban skit .. aku cuma promote jer .. yelah ... aku pon ada keje gak nak kena buat kan ? tapi tamo la tinggalkan rakan rakan blogger di belakang .. kan kan ? Cuma... cuma.. kawan blogger je tak ingat aku.. huwaaaaaaaaa.. merajuk nehh... Apa ?? ingat ?? ala.. kalau ingat , klik SINI eh.. hehhe.... tqqq..

OK... jom tengok senarai terkini lagi untuk petang ni ..

Blog baru neh.. jom usha sat ..

 

Ok ok.. petang ni ramai tersangap sangap... aku tau.. aku pon.. hehehe.. dan la sangap tengok DIGI tu.. grrr ... korang tamo undi .. huhu.. nak wat camana kan ? huhu .. apa ??? sudi ?? hehehe.. tak kisah la.. ikhlas ke tak .. janji undi.. heheh.. meh klik SINI baru korang g kllik link kat bawah ni eh .. hehehe ... tqqq ...

OK.. ni senarai blog blog yang punya 500 follower ke bawah saja ..

sambung laiee ..

Segmen : REDAH BLOG BARU !!

- LAMA DAH TUTUP NIH ! -

Ok .. aku nak sambung meredah blog ari tu .. cuma kali ni nak kasi can pada yang benar benar baru.. Khas buat 500 follower ke bawah saja .. ok ?

imageperlukan bantuan anda .. klik SINI

Segmen ringkas dan mudah .. Cuma sertai dan redah blog mereka untuk berkenalan ... Ok ? Kalau sempat , aku senaraikan .. kalau tak ... kita senaraikan je sendiri ..

Nak join ? Jom... mudah jer ..buatkan satu entri ..

  1. letak header ben ashaari blog
  2. Tajuk : BEN ASHAARI REDAH BLOG BARU JER ..dan linkkan ke entri ni ..
  3. Tinggalkan url korang di ruangan entri ni .. tu jer.. senang je kan ?

Siap ... Pada yang tak reti buat , cuba tengok contoh yang ada .. Tqq... Tutup , kul 10 malam ni ... dan jangan lupa klik undi... aku tamo patah semangat ..

Senarai syarikat yang mendapat sijil halal terkini ..

 

Malas nak copy paste tapi aku rasa memandangkan blog aku ni ramai pembaca yang beragama Islam , dari aku post entri pasal artis kawin atau mekap apa yang diorng guna , baik aku post entri pasal maklumat ni .. berguna gak la kan ? Memandangkan dah macam macam makanan bercampur yang tidak halal , maka inilah inisiatif aku sebagai seorang blogger ..

Terpaksa copy paste .. rujuk tarikh lulus dan tarikh akhirnya tu .. okeh ?

1. ADABI CONSUMER INDUSTRIES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

2. APLUS FOOD & BEVERAGE SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

3. BERJAYA ROASTERS (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

4. BGR RESTAURANT SDN BHD (BANGI GOLF RESORT RESTAURANT)
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

5. BIOMED TECHNOLOGY SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

6. BIOSIS COSMECEUTICALS SDN. BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

7. BIOTRAL SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

8. CENTRAL REVIEW (M) SDN BHD (CITITEL EXPRESS HOTEL KL)
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

9. CHUAN BEE BAKERY & CONFECTONERY SDN.BHD.
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

10. COFFEELAND SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

11. DAILY FRESH FOODS SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

12. DAMAI LAUT GOLF RESORT SDN.BHD (HOTEL SWISS GARDEN PERAK)
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

13. DELIMA OIL PRODUCTS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

14. DING DANG ENTERPRISE SDN. BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

15. EARLY BIRD BAKERY SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

16. EFFECTIVE HARVEST SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

17. F&N DAIRIES (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

18. FA CAKE HOUSE
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

19. FEDERAL AGRICULTURE MARKETING AUTHORITY (FAMA)
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

20. FONTERRA BRANDS (MALAYSIA) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

21. FOODTELLER SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

22. GEMINI CATERING SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

23. GREENFARM FOOD INDUSTRIES SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

24. HOME FRESHBAKE SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

25. HUNG THONG FOOD TECHNOLOGY SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

26. INSPIRASI MESRA SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

27. JASMIN FOOD INDUSTRY
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

28. JERAM COCONUT SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

29. JERUK MADU PAK ALI ENTERTPRISE
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

30. KAGUMAS CATERING SERVICES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

31. KAWAN FOOD MANUFACTURING SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

32. KEDAI AYAMAS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

33. L PRODUCT TRADING
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

34. MACFOOD SERVICES (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

35. MOFAZ DIRECT SA SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

36. NESTLE ASEAN (MALAYSIA) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

37. NESTLE MANUFACTURING (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

38. NESTLE MANUFACTURING (MALAYSIA) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

39. NORAINI COOKIES WORLDWIDE SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

40. NORAINI FARM HOUSE SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

41. ORGANIC & FRESH FOOD INDUSTRY SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

42. PLANET BARLEY SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

43. POKKA CORPORATION (SINGAPORE) PTE. LTD.
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

44. SDS BAKERIES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

45. SENIHARTA SDN BHD (LANSON PLACE AMBASSADOR ROW HOTEL)
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

46. SERI JASMINE CONER
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

47. SOON HONG HUNG TRADING CO. SDN. BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

48. SOUTHERN LION SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

49. SUPREME PROMINENCE INDUSTRIES SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

50. TABIR TROPIKA SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

51. TESCO STORES (MALAYSIA) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

52. THE CITY BAYVIEW HOTEL LANGKAWI
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

53. THE COFFEE BEAN & TEA LEAF (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

54. TORTO FOOD INDUSTRIES (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

55. UPTREND NETWORK SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/04/2011 - 31/03/2013]

56. AB MAURI MALAYSIA SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

57. ABLE DAIRIES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

58. AERIES PURE BIRD NEST (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

59. AINI HERBS (M) PRODUCTION
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

60. AL BAHARIN SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

61. APOLLO FOOD INDUSTRIES (M) SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

62. B PLUS Q SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

63. CHAMPS WATER SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

64. COCOSONG FOOD INDUSTRIES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

65. DINDINGS POULTRY PROCESSING SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

66. ELKEN SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

67. FARM'S BEST FOOD INDUSTRIES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

68. FOOD COATINGS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

69. GREAT UNION PROPERTIES SDN. BHD. (RENAISSANCE KUALA LUMPUR HOTEL)
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

70. GREEN BORNEO INDUSTRIES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

71. GREEN MASTER GLOBAL FINE FOOD SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

72. HACO ASIA PACIFIC SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

73. HOT-CAN SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

74. KB FOODS INDUSTRIES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

75. KEN-RICH CHEMICAL PRODUCTION SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

76. KFC (PENINSULAR MALAYSIA) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

77. KOPERASI KAKITANGAN BERNAS BHD
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

78. MCAT BOX OFFICE SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

79. NUTRINION SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

80. ORIENTAL CROPS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

81. PPMS ENTERPRISE (M) SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

82. RESTORAN Q THAI
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

83. SHAMELIN BINA SDN. BHD
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

84. SHIDAWIE SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

85. TCHOCOLATE GALLERY SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

86. THE WORLD OF SECRET GARDEN SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

87. THIVIYA CAPITAL (M) SDN BHD (TC INN HOTEL)
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

88. UNILEVER FOODS (MALAYSIA) SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

89. VANCE BIOENERGY SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

90. VIVO FOOD SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

91. WANG NUTRITION (M) SDN. BHD
Tarikh Sah Sijil [16/04/2011 - 15/04/2013]

92. ASSOCIATED FOODTRADE SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

93. ATLAS EDIBLE ICE SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

94. BAKERS MAISON (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

95. BM FOOD INDUSTRIES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

96. BREAD BASKET SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

97. COCA-COLA BOTTLERS (MALAYSIA) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

98. COFTEA (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

99. ELBAWARE DISTRIBUTORS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

100. EXCLUSIVE MARK (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

101. FEDERAL OATS MILLS SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

102. FRAGRANCE VICTORY SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

103. GOLDEN FRESH SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

104. GREEN MIX RESOURCES
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

105. GREENLIFE RESOURCES&SERVICES
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

106. JERNIH TULIN SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

107. KAK NIK FROZEN FOOD
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

108. KFC MARKETING SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

109. KOPERASI BERSATU BENTONG BERHAD
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

110. LENHON KILANG KOPI SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

111. LIM YEOW TEOH
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

112. LOLLA INDUSTRIES (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

113. LONNIX (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

114. MANDARIN COURT HOTEL SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

115. NASMIR HARD GELATIN CAPSULES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

116. NEKTA ASIA (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

117. NESTLE MANUFACTURING (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

118. PERNIAGAAN BISKUT SIN SENG HIANG
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

119. PERUSAHAAN AZAN SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

120. PINANG KICAP ENTERPRISE SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

121. SCC FOOD MANUFACTURING SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

122. SIME DARBY FOODS MARKETING SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

123. SOO TATT INDUSTRIES (M) SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

124. SUCO INDUSTRIES (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

125. SUNWAY HOTEL (SEBERANG JAYA) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

126. TPM BIOTECH SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

127. TROPICAL BOTANICS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

128. WELIKE CHICKEN RICE
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

129. WOH HUP FOOD INDUSTRIES (PTE) LTD
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

130. YOKE FOOD INDUSTRIES SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

131. ZASOLEIS SDN BHD (ADAMSONS HOTEL KL)
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

132. ZHULIAN NUTRACEUTICAL SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [01/05/2011 - 30/04/2013]

133. A&K FOOD INDUSTRIES SDN. BHD
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

134. A&W MALAYSIA SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

135. ANNA CAFE
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

136. ASIAN STORY CORPORATION PTE LTD
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

137. AURA CREST (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

138. AURIC PACIFIC FOOD PROCESSING SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

139. BTY WORLDWIDE SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

140. ETIKA DAIRIES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

141. EXPERT CHEMICAL SUPPLY AND SERVICE (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

142. FORWARD FIELD SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

143. FRESH TARGETS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

144. INDAH HUTAN SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

145. INHEALTH BEAUTY (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

146. JUICY CAFE
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

147. LAM SOON EDIBLE OILS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

148. MAESTRO SWISS FOOD SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

149. MEKING INDUSTRI SDN.BHD.
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

150. MEY WHITE (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

151. NATURE FARM ENTERPRISE SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

152. OH HOCK HIN SESAME OIL FTY SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

153. PEMASARAN RAMLY MOKNI SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

154. PERMANIS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

155. PRICEABUSE.COM SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

156. QUALITY HOTEL SHAH ALAM
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

157. R & Z LABORATORY
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

158. RASA AYAMAS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

159. RX SERVICES SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

160. RX TECHNOLOGY SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

161. SABAH FLOUR & FEED MILLS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

162. SERBA WANGI (PERAK) SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

163. TOHTONKU SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

164. TOP FRUITS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

165. UNI EVOLUSI SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

166. UNILEVER (MALAYSIA) HOLDINGS SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

167. WATERWORLD NETWORK SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

168. WETRA FOOD INDUSTRIES SDN. BHD.
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

169. WETRA MARKETING (M) SDN BHD
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

170. YEO HIAP SENG (MALAYSIA) BHD (SHAH ALAM)
Tarikh Sah Sijil [16/05/2011 - 15/05/2013]

Sumber  - HALAL

Dulu halal , skang dah haram ! Awas yer ..

 

Adeh.. pening pala gini aihhh ... kenapa laa tak ditapis dulu baru benarkan dijual ??? Skang sapa pening ?  Kalau tak cukup kakitangan , kan ramai dok menganggur tu haa.. lepasan U kan ramai ?

Terbaru , di BHARIAN.COM ... aku terbaca mengenai air yang dijual secara terbuka kepada umat Islam di Malaysia ni , rupa-rupanya HARAM ! Haaa .. kenapa ? Gulp.. 

Menurut akhbar berkenaan , kandungan alkohol di dalam air tersebut  melebihi dari apa yang sepatutnya ... Haaa.. terlebih sudah .. patut ramai mabuk eh ? hehehe.. guwau jer ...

Aku pon penah minum air tu.. air apa ? Aku rasa ramai tau .. Alooo.. bukan arak okeh !! Dulu air tu , ok jer .. kata mereka halal .. ala , cam air berkarbonat tu jer .. hurm...

Pengajaran selepas ni , tamo dah minum air air tak tentu hala ... Nak minum pon , 100 plus.. tu pon lepas workout .. air lain ? tamo arr ... risau dah .. sana sini dok haram .. Memula halal  tetiba haram ..

Harap pihak berkuasa dapat tambah lagi kakitangan agar perkara perkara begini tidak jadi lagi... Skang sapa susah ??? 

Rujuk SINI

Wahai LELAKI , jgn tunggu tua baru nak nikah lagi !

 

Hehehe.. panasss.. panass... sat nak cari 100 plus.. kasi campur sama ais batu baru leh minum .. Ahhhhhhhhhh.. legaaa.... sebelum aku mulakan , maaf yer... jgn marah marah yer .. baca dulu eh..

Aku dok tonton drama AIR MATA BUAYA lakonan Eizlan Yusof dan Abby Abadi .. kisah si suami yang tak abis abis ngorat anak dara .. haa.. kiranya pantang nampak dahi licin , ekor timbul , tanduk pun tumbuh.. haaa..

Tapi kan biasanya bila kes kes begini , alasan mereka .. ehem.. kena bertapis skit tang ni.. kang ramai tak nak undi aku dah.. huhu.. ok sambung.. biasanya la kan.. wanita pasti akan menggunakan alasan yang sama jeee jika suami mereka nak nikah lagi... Apakah alasan itu ?

  1. Awak tu dah tua ...
  2. Dah tua tua pon gatal lagi ker ..
  3. Mampu ke awak tu ..
  4. Anak anak dah besar .. malu la skit ... atau ..
  5. Anak anak tu kecik lagi.. sian kat diorng ..
  6. Tang kawin nak ikut sunnah nabi.. tang lain ?

Haaaa.. ada banyak lagi tapi ni antara yang selalu digunakan la .. hehehe... tapikan .. tapikan .. haaaaaaa... ada tapi ni.. hehehe ... tapikan .. ok... baca ni lak ..

Kalau lelaki tu muda lagi .. camana ? haaa.. kalau tua tu , lain la kan.. ni muda? Haaaa... Muda , mampu .Kalau bab anak tu , yang kecik pon jadi isu , yang besar jadi isu .. maka bab anak tu cumalah satu alasan , kan ?

Tang ikut sunnah nabi ? Kalau si suami nak ikut sunnah nabi , kenapa si isteri berat lak nak ikut eh ? Haaaaaaaa... bila suruh ikut camana isteri nabi berpakaian , cara layanan pada suami .. haaa... tamo plak.. kan kan ?

Hehehe.. bukan pee.. sebenarnya , alasan alasan yang para isteri guna zaman ni nah kuno dah.. silalah cari alasan lain untuk halang suami mereka kawin lain ...

Ops.. Berlaku adil ? Manusia mana boleh berlaku adil... laki ke perempuan ke.. yang boleh cumalah , bertimbang rasa dan bertanggungjawab.. kalau mampu bersikap demikian , pon tak bagi gak camana tu ? Hahaaha...

Mesti ada fikir aku gatal dah nih.. bukan la.. aku tengok drama tu jer.. balik balik alasan tu.. balik balik alasan tu... carik alasan lain lak boleh ? Satu lagi.. skit skit cerai .. skit cerai... ADeh...

Ok ? Aku nak lari jauh jauh dulu nih.. hehehe...

Tahniah BARCELONA ..

 

image

Dah tau Manchester United  bukan lawan Barcelona ..  Terlalu mantap  Barca pada tahun ini manakala Man United terlalu berharap pada seseorang individu untuk mengerakkan pasukan tu .. Apa pon dah berakhr ..

Aku terlewat nak cerita pasal ni ... hehee. .jgn marah aa.. bukan per , aku tak layan pon semalam .. tak amik pakej Sports dan tidur pon awal semalam ... Cuma terkejut pada mulanya baca kat FB aku.. grrr.. ada orang tulis kata Man United menang ..pelik pulak aku.. terus aku g Yahoo Sport dan ternyata sangkaan aku dari nun mula dulu , Barcelona mmg layak bergelar juara pada tahun ini ..

TAHNIAH BARCELONA dan peminat peminatnya .. Buat Man United ..malas nak kata apa apa .. cuba lagi yer.. 5 tahun lagi yer.. lalalala....

Er.. aku bukan peminat Barcelona yer.. hehe.. suka tengok Man United kalah.. kalau Man United menang , perghhh .. kecohhh penyokong diorng .. huhu... jgn marah aaa... lalaala ...

Sauh kapal Blackbeard's ditemui !

 

Bagi mereka yang mengikut filem PIRATES OF CARRIBEAN , pastinya kenal akan kapal Blackbeard .. kan kan ? Haaa.. ni ada berita terkini yang dikeluarkan di Yahoo tadi ..

imageKapal Blackbeard yang digunakan dalam filem PIRATES OF CARIBBEAN ...

Haaa.. nampak gambar dibawah ni ??

image Ini adalah sauh yang dipercayai milik kapal BLACKBEARD yang ditemui di lautan .. haaa... beratnya adalah 3,000 paun !! gulp .. OK.. baca sendiri kat bawah ni yang aku petik dari AP sendiri ..

" A 3,000 pound anchor from what is believed to be the wreck of the pirate Blackbeard's flagship, the Queen Anne's Revenge, is recovered from the ocean where it has been since 1718, on Friday, May 27, 2011 in Beaufort Inlet, in Carteret County N.C. Crew member Mitchel Gilliland, right, helps guide the anchor aboard the Dan K. Moore. "

- YAHOO

Jangan cepat ketawakan orang lain ..

Baru lepas layan movie The Negotiator ( 1998 ) lakonan Samuel L. Jackson dan Kevin Spacey untuk kali yang entah ke berapa .. Filem ni , bagi aku sangat sangat best .. Walaupun sekadar filem namun aku boleh terapkan strategi yang mereka guna tu ke dalam blog aku ni .. dan ianya berkesan sekali ..

image

Berbalik pada entri aku nih .. hurm.. aku perasan ada blogger blogger baru ni sukar terima kenyataan tentang dunia blog ni.. Ada seolah olah rasa macam blog seseorang yang dikatakan popular tu , tak layak langsung dapat 'pangkat' begitu ..

Aku tak salahkan mereka .. ini kerana mereka masih lagi 'mentah' dalam dunia blog ni .. Mereka mungkin boleh bangga jika blog mereka punya trafik yang tinggi .. Tapi cuma perhatikan balik .. kenapa trafik mereka tinggi ? Apakah kerana umpan SEO ? Atau sememangnya entri blog mereka senantiasa dinanti oleh pembaca setia mereka ?

Jangan dabik dada .. Hari ni kita boleh melayang di udara kerana angin yang kuat .. Melayang tinggi tanpa rasa takut untuk jatuh .. Tapi jangan lupa .. Malam menjelang .. awan berarak .. ribut mendatang .. dan banyak lagi punca yang membolehkan layang layang tu terjunam ke tanah .. Berapa lama mampu bertahan ?

Tak kira berapa lama tapi yang penting bagaimana ianya turun .. Secara perlahan .. atau terjunam terus lalu rosak ? Atau , putus terus tali layang layang lalu tersangkut di dahan pokok ?

Fikirkan .. jangan bangga jika baru menerbangkan layang layang tersebut dah melayang tinggi di awan .. fikirkan cara mengekalkannya dia awan tersebut dan tau bila nak turunkannya ..

Ops.. undi untuk hari ini .. cepat !! hehe.. tqqq .. KLIK SINI

Kalaulah entri kita sebegini rupa ...

 

Kadang kadang kita bangga jika entri kita berkisarkan isu isu panas yang menjadi bacaan ramai .. tapi apakah isu itu 'milik' kita atau dicedok dari mana mana sumber ?

Hurm... Aku terbaca satu artikal ni.. Melihatkan jumlah komennya sebanyak 3 ribu lebih dan telah di 'SHARE' dalam Facebook sebanyak 34 ribu dan telah di RT di TWITTER sebanyak 882 kali !!! Banyakkan satu artikal sebegitu menjadi bacaan puluhan ribu orang !!!

Sat nak pengsan !! camana boleh dapat begitu ? Haaa.. tak semua orang bernasib baik wooo... artikal artikal ni perlukan kajian yang terperinci dan mendalam ... Baru leh dikatakan berkualiti dan berguna !! Tak semestinya panjang lebar pon ..

Tapi jangan rendahkan diri kita .. Kita sekadar blogger biasa.. apa yang kita blogkan juga adalah biasa biasa jer.. cuma sesekali je jika ternasib baik , dapat entri yang mmg panas , tu mmg best kan ?

Mesti korang tertanya tanya kan ... mana punya artikal yang aku baca ? Hehehe... ada. semua depan mata korang jer.. kena rajin cari .. jangan semua asik ngadap isu yang sama jer ... ada yang lebih 'panas' diluar sana dan ianya tidak melibatkan artis mahupun politik langsung !!

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI